Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
ping
CYTAT(Owiec @ 5 09 2008, 20:37) *
Nie (pewny nie jestem ,zeby nie bylo),laczysz sie z tymi ,ktorzy graja tongue.gif Jedyne, gdzie takie cos masz to AoT gdzie masz podzial na EU itp

CYTAT(Zeratul @ 5 09 2008, 20:43) *
i w mercenaries 2

Ogólnie to we wszystkich grach w których achievementy z wersji w innym regionie naliczane są jako osobna gra tak jest smile.gif
Psyko
Jest mozliwosc by konsole podlaczyc prosto pod modem providera?
mj
wiadomo juz kiedy wyjdzie nowy dashboard ? ;]
pozdrooo
RobertKWL
W listopadzie smile.gif
Też mam pytanie: na co warto teraz wydać 1600 MSP?? Czy lepiej poczekać, jak coś bedzie naprawde dobrego ?
Keymaker
W każdej chwili warto kupić 4000 MSP za nieco ponad stówę i mieć spokój na dłuższy czas smile.gif
Wampis
CYTAT(RobertKWL @ 7 09 2008, 15:54) *
W listopadzie smile.gif
Też mam pytanie: na co warto teraz wydać 1600 MSP?? Czy lepiej poczekać, jak coś bedzie naprawde dobrego ?

Na Castle Crashers albo na Geometry Wars 2.
Keymaker
Sorry za durną odpowiedź. Myślałem, że pyta, czy warto KUPIĆ na coś specjalnego teraz punkty.

Co nie zmienia faktu, że cztery tysiaki to jedyna słuszna ilość punktów, jak by ktoś pytał biggrin.gif
TheBesTia
Z gierek arcade polecam Pinball FX , oczywiście tylko dla fanów metalowych kulek .
MasterShake
castlevania sotn i pop classic
Ken Marinaris
proste pytanie-czy kabel AV z X360 bedzie pasowal do Xa i vice versa(chodzi mi o to gniazdo obslugujace ten kabel jest w obydwu konsolach takie samo i czy jest np mozliwe uzycie kabla component z X360 w pierwszym Xie). Nie mam 360,wiec pytam. Dzieki za odp.
signap
nie
<RILES>
CYTAT(Ken Marinaris @ 8 09 2008, 10:17) *
proste pytanie-czy kabel AV z X360 bedzie pasowal do Xa i vice versa(chodzi mi o to gniazdo obslugujace ten kabel jest w obydwu konsolach takie samo i czy jest np mozliwe uzycie kabla component z X360 w pierwszym Xie). Nie mam 360,wiec pytam. Dzieki za odp.

nie

kolega wyzej mie ubiegł z odpowiedzia wiec prosze skasowac mojego posta
PawciosS
CYTAT(TheBesTia @ 6 09 2008, 19:35) *
Ta , w ramach przeprosin to możesz co najwyżej dostać prezent w postaci drugiego tygodnia czekania :E

Hehe i tu się mylisz:D "Konsola wraz z paroma gratisami zostanie wysłana jutro" smile.gif

Aha. Jakby co to ja im nic nie pisałem o żadnych gratisach w ramach przeprosin, sami o tym pomyśleli:P Pokazuje to tylko profesjonalizm sklepu:)
RobertKWL
CYTAT(PawciosS @ 8 09 2008, 12:32) *
CYTAT(TheBesTia @ 6 09 2008, 19:35) *
Ta , w ramach przeprosin to możesz co najwyżej dostać prezent w postaci drugiego tygodnia czekania :E

Hehe i tu się mylisz:D "Konsola wraz z paroma gratisami zostanie wysłana jutro" smile.gif

Aha. Jakby co to ja im nic nie pisałem o żadnych gratisach w ramach przeprosin, sami o tym pomyśleli:P Pokazuje to tylko profesjonalizm sklepu:)

Jak konsolka dojdzie, to napisz co Ci za gratisy dodali biggrin.gif
Fisiu
Dadzą mu stary numer PSXE, ja dostałem też gazetke... sprzed półtora roku laugh.gif
PawciosS
CYTAT(Fisiu @ 8 09 2008, 14:17) *
Dadzą mu stary numer PSXE, ja dostałem też gazetke... sprzed półtora roku laugh.gif

Ale to byłby dopiero 1 gratis, a mi napisali że wyślą kilka:D Ale mniejsza z tym, ważne żeby konsola wreszcie przyszła:)
Colin84
CYTAT(PawciosS @ 8 09 2008, 14:44) *
CYTAT(Fisiu @ 8 09 2008, 14:17) *

Ale to byłby dopiero 1 gratis, a mi napisali że wyślą kilka:D Ale mniejsza z tym, ważne żeby konsola wreszcie przyszła:)

No to dadzą Ci 2 stare gazetki tongue.gif Dwa to już liczba mnoga smile.gif
Zeratul
Jazda na maksa jest w pazdzierniku i listopadzie... gry must have IMO

Fracture
Fallout 3
Tom Clancy's Endwar
Dead Space
Fable II
Guitar Hero World Tour
Far Cry 2
Gears of War 2
Call of Duty World at War
Mirror's Edge
Prince of Persia
Tomb Raider Underworld
Banjo Kazooie: Nuts and Bolts

ok $900

da sie to jeszcze przelknac... ale jak znalezc czas (!sic) a takiego GoW 2 nie da sie odpuscic, tak samo Fallouta, Fable II, Mirrors Edge, EndWar, PoP

jeszcze brak reszty daloby sie jakos strawic... idzie sie poplakac wink.gif
Slupek88
Ha dokładnie, męczy mnie już to od paru tygodni, SKĄD PIENIĄDZE I CZAS NA TE WSZYSTKIE HITY. Plus jeszcze do tej listy dorzuciłbym parę gier. W sumie wrzesień już powoli się rozkręca Mercenaries 2, SW:TFU, Pure, ale październik i listopad wacko.gif . Robię listy, staram się nakreślić, najważniejsze gry, w które chcę zagrać w premierę, mniej ważne na później, ale i tak nic mi z tego nie wychodzi. Bo nie wyobrażam sobie pograć, zagrać w tydzien w takie gry jak GoW 2, Fallout 3, Fable 2, PoP czy Pes 2009, dodatki do GTA IV..... Zobaczymy co to będzie, a jeszcze w planach mam w końcu zakup PS3 z MGS4...........
Zeratul
wrzesien mam w polowie zaliczony, jeszcze czekam na Force unleashed i rock band 2... reszte odpuszczam. Kasa bedzie bo co szybko przejde to sprzedam, tylko perelki zostaja w kolekcji, gorzej z czasem.
TheBesTia
No z ciekawszych gierek to będzie jeszcze:

Brothers in Arms: HH
Silent Hill Homecoming
PES2009 , FIFA2009
Midnight Club: Los Angeles
Sacred 2: Fallen Angel
PURE

+ te co podał Zeratul
daje nieziemski wybór .

Jedno jest pewne , każdy znajdzie coś dla siebie , a producenci będą długo liczyli zielone und ojro.
Mam nadzieje , że przy tak dużej konkurencji ceny będą szybko spadać.
Psyko
Jednak przydalby sie net na kompie w trakcie grania... najtansza alternatywa jest switch. Ale jaki kupic, na co zwracac uwage, a moze kazdy spelni swoje zadanie?
Fisiu
Jeżeli masz dostawce który idzie na rękę to Ci doda adres MAC konsoli do sieci. Jeśli nie, zostaje router.
Najtańszy switch się kupuje.
Mikes
Kupiłem karte sieciową Realtek jakąś tam. Zainstalowałem ją, ale cały czas mam "Nie można uruchomić urządzenia. Kod 10" wtf? Jaki (pipi) kod 10?Karta podpięta poprawnie, 2 lampki się palą, w xboxie mi ją wykrywa(podłączono przewodowo) ale z oczywistych przyczyn nie mogę iść dalej z podłączaniem ponieważ nie mogę jej w zaden sposób skonfigurowac(nie ma jej na liście połączeń sieciowych)

O co cho?
PawciosS
Hehe dostałem PSX Extreme 87 z grudnia 2004:D No i wreszcie przyszła konsolka:) Przez rok będę ją miał podłączoną oryginalnym kablem Microsoftu z monitorem, dopiero potem pod tv. Posiadam głośniki logitech x-230, i żeby podłączyć x360 z głośnikami to musze kupić jacka gniazdo-gniazdo? Czy jak to inaczej zrobić?
Owiec
Przeciez w kablu powinna byc "odnoga" z wejsciem na jacka, a w glosnikach od subwoofera powinien jack isc. Wlasciwie to mam te same glosniki i mam tak zrobione dry.gif
Psyko
CYTAT(Fisiu @ 9 09 2008, 15:29) *
Jeżeli masz dostawce który idzie na rękę to Ci doda adres MAC konsoli do sieci. Jeśli nie, zostaje router.
Najtańszy switch się kupuje.

Ja lacze sie przez PPPpE. Istnieje mozliwosc zeby wszystko gralo, albo zebym sam dodal adres Mac. Konsultanci Dialogu to niezbyt kompetentni ludzie smile.gif Kumpel dzielil juz lacze dialogu switchem na dwa kompy i wszystko smigalo. Pozostaje tez kwestia tego, czy kazdy switch spelni swoje zadanie...
Gromi
Słuchajcie mam problem. Chyba mogę tu zadać pytanie ? Popsuł mi się pad i chcę aby mi go wymienili. Więc dzwonię na tą zapyziałą infolinie tam się jakiś facet odzywa. Powiedziałem w czym rzecz kazał mi podać imię i nazwisko więc mu podałem następnie poprosił o numer seryjny to też mu grzecznie podałem. On jak się na mnie nie wydarł.... Jak to jest ,że rejestruje się na inny kraj niż polska w xbox live itp. Po prostu zaniemówiłem.... śmiać mi się zachciało bo tak śmiesznie mnie opieprzał w końcu się rozłączyłem. Moje pytanie brzmi co ja mam mu powiedzieć żeby mi przysłał tego cholernego pada???!!!
RobertKWL
CYTAT(Gromi @ 10 09 2008, 15:18) *
Słuchajcie mam problem. Chyba mogę tu zadać pytanie ? Popsuł mi się pad i chcę aby mi go wymienili. Więc dzwonię na tą zapyziałą infolinie tam się jakiś facet odzywa. Powiedziałem w czym rzecz kazał mi podać imię i nazwisko więc mu podałem następnie poprosił o numer seryjny to też mu grzecznie podałem. On jak się na mnie nie wydarł.... Jak to jest ,że rejestruje się na inny kraj niż polska w xbox live itp. Po prostu zaniemówiłem.... śmiać mi się zachciało bo tak śmiesznie mnie opieprzał w końcu się rozłączyłem. Moje pytanie brzmi co ja mam mu powiedzieć żeby mi przysłał tego cholernego pada???!!!

Poczekaj jak przy telefonie bedzie inna osoba, niz ten rozdarciuch...
Gromi
Ale inna osoba może się też zapytać dlaczego jest zarejestrowana....? Co ja mam wtedy powiedzieć?
Fisiu
CYTAT(Gromi @ 10 09 2008, 15:57) *
Ale inna osoba może się też zapytać dlaczego jest zarejestrowana....? Co ja mam wtedy powiedzieć?

To spróbuj dodzwonić się jeszcze raz do tego gościa i powiedz mu, że dasz mu 200 zł jak Cię zarejestruje na Polske w XBL. Co za ludzie (?) siedzą przy tej infolinii?

Chyba, że coś mnie ominęło i można się rejestrować na Polskę huh.gif
Gromi
Ja się na serio pytam bo nie mam zamiaru bulić za pada z własnej kieszeni. Poza tym na początku gada ,że ta rozmowa jest nagrywana. Później będą jakieś taśmy prawdy i mnie oskarżą za korupcję. wink.gif
czapa
A skąd oni wogóle wiedzą że się zarejestrowałeś na Xbox Live?
Gromi
Podałem mu numer seryjny on sobie wklepał do komputerka i wszystko o mnie wie. Proszę pomóżcie mi próbowałem się dodzwonić ale to samo ciągle pytają się o to samo...
czapa
No to ja bym powiedział że tam gdzie zarejestrowałeś konsole (UK czy USA?) to tam też mieszkasz (masz mieszkanie czy coś podobnego) i nie wiedziałeś gdzie lepiej zarejestorwać czy na Polskę czy tam i wybrałeś tam. Spróbuj smile.gif
Fisiu
o,0 Od kiedy oni się dopieprzają do czegoś takiego gdzie zarejestrowaliśmy naszą konsole? Znów zmienili procedury czy co? Próbuj do skutku.
czapa
Ale właściwie to nie wiem o co im chodzi. Nie chcą z tobą rozmawiać bo masz Liva nie na Polskę? Dlaczego wogóle o to pytają przecież to nie ma nic wspólnego z usterką pada? I co mówią że nie przyjmą zgłoszenia czy co ? Jakieś to dziwne dla mnie.
signap
pytanie

x nr1 - gt: muciek12 - autologowanie

x nr 2 - gt muciek12 - autologowanie ale zmienilemhaslo na inne (windows passport)

wlanczam nr1 i sie zalogowal do sieci mimo innego hasla - wtf?
PawciosS
Chciałem się zarejestrować na Xbox Live, ale po zaakceptowaniu regulaminu pisze coś takiego: "obecnie nie da się zarejestrować na Xbox Live, proszę spróbować później". Mam coś źle ustawione czy to wina Microsoftu? Te wszystkie testy dotyczące połączenie konsoli z internetem były pozytywne, jedynie test na połączenie z komputerem był nieudany, bo nie mam zainstalowanego Windows Media Connect, Zune albo WMP 11. Wie ktoś może o co biega?

EDIT: Już jest OK:)
TheBesTia
CYTAT(Gromi @ 10 09 2008, 16:19) *
Podałem mu numer seryjny on sobie wklepał do komputerka i wszystko o mnie wie. Proszę pomóżcie mi próbowałem się dodzwonić ale to samo ciągle pytają się o to samo...

Masz dwie opcje:
Powiedzieć ,że założyłeś konto na UK , bo jesteś tam tymczasowo zameldowany ;
Powiedzieć , że nie twoje konto , tylko znajomy przyniósł HDD ze swoim kontem i testowałeś na swojej konsoli Live'a , a gdzie on jest zarejestrowany to masz głęboko.
wink.gif
Gooralesko
CYTAT(czapa @ 10 09 2008, 19:30) *
Ale właściwie to nie wiem o co im chodzi. Nie chcą z tobą rozmawiać bo masz Liva nie na Polskę? Dlaczego wogóle o to pytają przecież to nie ma nic wspólnego z usterką pada? I co mówią że nie przyjmą zgłoszenia czy co ? Jakieś to dziwne dla mnie.

Jeśli to prawda, że ludziska na infolinii mogą sobie sprawdzić jaki GT był logowany po nr seryjnym to mamy jako gracze przerąbane. Prawie każdy użytkownik xklocka w Polsce ma konto zarejestrowane na USA bądź UK.
TheBesTia
Że niby czemu przerąbane ?
Przecie nic się nie zmieni.
Velius
W zwiazku z Tales of Vesperia i dlugim oczekiwaniem na europejska premiere jestem sklonny zainwestowac w konsole z regionem NTSC wiec mam kilka pytan.

1)Da sie jakos w miare tanio zakupic taki egzemplarz?
2)Jak w takim przypadku wyglada gwarancja gdyby cos sie popsulo?
RobertKWL
am pytanie o gry XNA, Co trzeba zrobic zeby próbować zrobic taką gre ?? Trzeba wykupic abonament, tak ? Taką gre, robi sie na PC, yes ? Czy ktoś z Polski może pochwalić się chociaż w połowie zrobioną grą ?? Aaa.. przypomnalo mi sie, jeśli już ktoś tego dokona, to można to do M$ zgłosić ??
Psyko
Mam 360 podpieta componentem pod Sharpa Lc 32x20e, rozdzielczosc ustawiona 1080i. I jest problem. Na wyskosci calego ekranu sa linie, ktore ukladaja sie wzdluz jego matrycy. Najbardziej widac to z bliska i na jednolitym tle (np Dashboard, czy ciemne lokacje w GoWie). Wlaczenie cyfrowej redukcji szumow pomaga, ale obraz jest wtedy dziwny, na 720p te "zaklucenia" sa mniejsze. Dziwi mnie to, bo znajomy ma gorszego Sharpa i u niego tego nie ma (tak twierdzi). W czym moze byc problem?
Zeratul
CYTAT(RobertKWL @ 11 09 2008, 11:02) *
am pytanie o gry XNA, Co trzeba zrobic zeby próbować zrobic taką gre ?? Trzeba wykupic abonament, tak ? Taką gre, robi sie na PC, yes ? Czy ktoś z Polski może pochwalić się chociaż w połowie zrobioną grą ?? Aaa.. przypomnalo mi sie, jeśli już ktoś tego dokona, to można to do M$ zgłosić ??

placi sie abonament, dostajesz narzedzia, piszesz gre na PC

http://creators.xna.com/

w listopadzie ma byc wiecej wiadomo
Wampis
CYTAT(Psyko @ 11 09 2008, 11:50) *
Mam 360 podpieta componentem pod Sharpa Lc 32x20e, rozdzielczosc ustawiona 1080i. I jest problem. Na wyskosci calego ekranu sa linie, ktore ukladaja sie wzdluz jego matrycy. Najbardziej widac to z bliska i na jednolitym tle (np Dashboard, czy ciemne lokacje w GoWie). Wlaczenie cyfrowej redukcji szumow pomaga, ale obraz jest wtedy dziwny, na 720p te "zaklucenia" sa mniejsze. Dziwi mnie to, bo znajomy ma gorszego Sharpa i u niego tego nie ma (tak twierdzi). W czym moze byc problem?

Czemu nie włączysz 1080p?
Psyko
Obraz wtedy jest rozwalony, tj wyswietlaja sie 2 w jednym (jeden obok drugiego).
Wampis
A jaki kabel?
Psyko
Komponent.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.