Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
apatia77

Microsoft nie obiecywał gruszek na wierzbie...to co obiecał to zrobil..
najlepszą na swiecie strukture online, zdobył zaufanie graczy oraz pokonał firme z 20 letnim stazem na rynku konsol stacjonarnych...
to wszytko....
od obiecanek jest Sony..tym razem obiecuja wyslac nas na Marsa za pomocą Cell'a....;] sie zobaczy!

nie wiem czy pamietacie jak mialy byc 3 wersje xboxa, czym wiecej zaplaisz tym wiekszy dysk,lepsza grafike itp bedziesz miec,

jakos nie widze tego do tej pory - a i slusznie, za duze kombinacje za duzy klopot dla kupujacego i dla deweloperow gier,

dostepne dema gier do sciagniecia przez xbox live, do tego cala masa dodatkow do gier, dodatkowe plansze, postacie itp - co dostajemy ? wsparcie tylko i wylacznie dla gier online, kilka darmowych plansz dla kilku wybranych tytulow, kilka poprawek co dla niektorych gier, czesc dostepnych dodatkow platna,

nie ma co narzekac, nie jest i tak zle, jest to piersza konsola tego typu rodzaju ktora pokazala sony kto tu rzadzi,

i tak xbox live rzadzi, niestety nie w takiej skali w jakiej bym chcial ale jest swietnym poczatkiem dla czegos wiekszego co mozemy oczekiwac wraz z xbox2 czy to ps3, rozmowa z innymi podczas grania to frajda niebywala, bardzo ciekawa lista top w wieksozsci gier, mozna sobie porownac kto i gdzie rzadzi w dana gre, niestety duzym minusem jest brak serwerow co powoduje czasami lagi (cala moc wykozystywana jest z lacz grajacych, ale microsoft moze sobie zaoszczedzic kupie kasy na tym)
dodatkowo cena xbox live jest przyzwoita,
Ryo-San
nie wiem czy pamietacie jak mialy byc 3 wersje xboxa,  czym wiecej zaplaisz tym wiekszy dysk,lepsza grafike itp bedziesz miec

heh widze ze pomieszalo ci sie wszystko...no offence
Plotka odnosnie 3 wersji Xboxa o ktorej wspominasz dotyczyla nie Xboxa ale jego następcy...

jakos nie widze tego do tej pory - a i slusznie, za duze kombinacje za duzy klopot dla kupujacego i dla deweloperow gier,  

nie widzisz tego a raczej nie zobaczysz bo byla to tylko jedne z setek plot odnosnie Xboxa 2

dostepne dema gier do sciagniecia przez xbox live, do tego cala masa dodatkow do gier, dodatkowe plansze, postacie itp - co dostajemy ? wsparcie tylko i wylacznie dla gier online, kilka darmowych plansz dla kilku wybranych tytulow, kilka poprawek co dla niektorych gier, czesc dostepnych dodatkow platna

tutaj tez mieszasz informacje odnosnie zmian w Xbox Live przy Xboxie drugim z informacjami o dzisiejszym Lajwie...
dema dostępne na serwerach Microsoftu, dodatkowe postacie plus handel miedzy graczami i wiele innych to informacje ktore podał Microsoft na Developer Confernce ponad miesiąc temu...
nowe plansze mozesz zasysac juz dzisiaj z Lajwa do wielu gier...
wsparcie nie jest tylko i wylaczanie do gier online...dobrym przykladem jest tutaj PGR2, Midtown Madness 3, Rallisport Challenge 2 czy chociazby pierwszy Splinter Cell..wszystkie dodatki zassane z lajwa do wyzej wymienionych gier swietnie sprawują sie w singlu.

niestety duzym minusem jest brak serwerow co powoduje czasami lagi (cala moc wykozystywana jest z lacz grajacych, ale microsoft moze sobie zaoszczedzic kupie kasy na tym)

jak to brak serwerow?...wszystkie gry online na Xboxa(oprocz gier E.A) korzystają z serwerow Microsoftu..dzięki czemu lagi praktycznie nie występują(a jak występuja to jest wina tylko i wylacznie developera)...Xbox Live jest najlepiej zintegrowanym systemem serwerow do grania online na swiecie

dodatkowo cena xbox live jest przyzwoita,

jasne ze przyzwoita..kwota za korzystanie z Lajwa jest smiesznie niska w porownaniu do tego co system ten nam oferuje.....mega profesjonalne podejscie i o to wlasnie chodzi...
Jedynym jak narazie minusem jest praktycznie calkowity brak konkurencji w kwestii online na konsolach..co moze odbic sie na cenach..
a tak BTW 2 lata po premierze Xbox 2 z Lajwa ma korzystac ponad 10 mln ludzi...ufff potezna liczba...robi wrazenie..ciekawe czy im sie to uda osiagnac?
SIKI
Patrząc na życie zwykłego Amerykanina roczna opłata 49,99$ za rok LIVE! jest opłatą 'symboliczną', tak jakby kelnerowi napiwek zostawili ;]
Czy w tych wszystkich plotkach są jakieś infosuy o cenie Xboxa360?? Jak tak to uświadomcie mnie;]
dante2003
Patrząc na życie zwykłego Amerykanina roczna opłata 49,99$ za rok LIVE!  jest opłatą 'symboliczną', tak jakby kelnerowi napiwek zostawili ;]  
Czy w tych wszystkich plotkach są jakieś infosuy o cenie Xboxa360?? Jak tak to uświadomcie mnie;]

Nic oficjalnego..

Nie podoba mi się to że M$ wypuszcza następcę Xboxa 3 lata po premierze. PS2 będzie żyć 6 lat. Małomiękcy chcą koniecznie wyciągnąć kasę od ludzi.
xelloss
4 lata, nie 3.
dante2003
Co nie zmienia faktu że to mało jak na konsolę.
Frank Jaeger

Są:
Goldman Sachs says it expects Microsoft's next-gen console to arrive in force this year--perhaps as early as October--for under $300.

:shock: Oczywiście to tylko przewidywania, ale... o_O
Diabeu

a co niby? mają czekać jeszcze 2 latka? w tych zawodach to nie przejdzie, każdy chce kawał tortu i to jak największy

no i było od początku wiadomo że MS traktuje X jako test rynku zanim uderzy ponownie ze zdwojoną siłą
dante2003

a co niby? mają czekać jeszcze 2 latka? w tych zawodach to nie przejdzie, każdy chce kawał tortu i to jak największy

no i było od początku wiadomo że MS traktuje X jako test rynku zanim uderzy ponownie ze zdwojoną siłą

Ja po prostu nie chcę kupować nowej konsoli co 2-3 lata, a do tgo może dojść przy takiej polityce.
Diabeu
czaję,
ja też nie mam zamiaru lecieć do sklepu zaraz po premierce "bo świeże mięsko rzucili" tylko poczekam minimum półrocze, czemu? poobserwuję rynek, na spokojnie podejme decyzję a i cena zapewne nieznacznie ulegnie poprawie na naszą korzyść
mam tyle zaległości na X i PS2 że nigdzie mi nie jest spieszno
Ryo-San
Patrząc na życie zwykłego Amerykanina roczna opłata 49,99$ za rok LIVE!  jest opłatą 'symboliczną', tak jakby kelnerowi napiwek zostawili ;] 

Nie podoba mi się to że M$ wypuszcza następcę Xboxa 3 lata po premierze. PS2 będzie żyć 6 lat. Małomiękcy chcą koniecznie wyciągnąć kasę od ludzi.

a kto Ci karze leciec do sklepu w dniu premiery???? Xbox będzie supportowany jeszcze dlugo po premierze Xbox'a 360..pozatym chyba nie ma na tej planecie osoby ktora do dnia premiery skonczyla by wszystko co warte uwagi na Xboxa pierwszego...gier jest tyle ze spokojnie będzie w nie mozna grac i 2 lata po premierze drugiego kloca, serwery Xbox Live będą dla Xboxa otwarte caly czas...wiec o jakimkolwiek wycaganiu kasy nie moze byc mowy...a skoro uparles sie juz tego Microsoftu i wyciaganiu kasy to zerknij tez na Sony...memory cardy, multitapy, choojowe az do bolu lasery, jakies koorwa stojaczki pod konsole, netowrk adaptery(swego czasu), prologi gier, headsety niekompatybilne ze wszystkimi grami online - to nie jest wyciąganie kasy? no chyba ze jako zaslepiony fan PS2 tego nie widzisz, ale to juz Twoja sprawa.
dante2003
A co, nie chciałbyś mieć nowego Xboxa w momencie premiery? A jakby Xbox 720 miałby premierę za 3 lata to nie kupiłbyś go od razu(przyjmuję że cię na to stać?
Fakt, Sony wyciąga kasę, ale Microsoft wrzucił wdzystko (HD, sieciówka, wejście na 4 pady) do konsoli i dopłacał do każdej konsoli kupę kasy. Tym razem MS chce zarobić. Pewnie słyszałeś, że prawdopodobnie dysk będzie trzeba dokupić?
Ryo-San
A co, nie chciałbyś mieć nowego Xboxa w momencie premiery? A jakby Xbox 720 miałby premierę za 3 lata to nie kupiłbyś go od razu(przyjmuję że cię na to stać?
Fakt, Sony wyciąga kasę, ale Microsoft wrzucił wdzystko (HD, sieciówka, wejście na 4 pady) do konsoli i dopłacał do każdej konsoli kupę kasy. Tym razem MS chce zarobić. Pewnie słyszałeś, że prawdopodobnie dysk będzie trzeba dokupić?

oczywiscie ze chce miec Xboxa 360 w dniu premiery i będe go mial...jezeli cena za konsole nie przekroczy 1500zł...a jak wiesz wszystkie plotki wskazuja na to ze tak wlasnie moze byc..a taka cena za sprzęt najnowszej generacji jest smiesznie niska...pozatym osobscie wole zeby firma wypuscila konsole rok wczesniej przed konkurencją i krzyczala sobie za nią w dniu premiery 300 dolców a nie 3 tys zł jak to mialo miejsce w przypadku PS2....
No ale niestety martwi mnie to ze Microsoft podlapał od Sony polityke-wyciągania kasy i prawdopodobnie konsola będzie miala tylko 2 wyjscia na pady oraz jak juz wspomniales nie będzie dysku...chociaz to są tylko plotki to niestety nie napawają optymizmem...mozliwe ze to sie jeszcze zmieni...oby...no nic czekamy do 13 maja
Słoik
konsola będzie miala tylko 2 wyjscia na pady oraz jak juz wspomniales nie będzie dysku...chociaz to są tylko plotki to niestety nie napawają optymizmem...mozliwe ze to sie jeszcze zmieni...oby...no nic czekamy do 13 maja

Żebyś się nie zdziwił ;]
Najprawdopodobniej, zakupie Iksa, już w w dniu premiery. Nie mam zamiaru czekać kilka miesięcy, na obniżenie cen, ugruntowanie pozycji konsoli na rynku. Zaryzykuje :]
Aha, z internetowych wieści, które ostatnimi czasy skrupulatnie badam, jestem w stanie wywnioskować, iż pierwszy Xbox będzie supportowany przez nowiutkie produkcje, aż do końca roku 2006. Konkluzje, zdają się oczywiste. O ile, to prawda.
..::XMANiAK::..
wychodzi na to ze X1 nie oplaca sie sprzedawac bo ciagle beda nowe gierki

cena nie jest wygorowna ale sprzet jest wart swojej kasy

ps. a nowy GCubeNext bedzie mial 4 pady czy 2??
dante2003
pozatym osobscie wole zeby firma wypuscila konsole rok wczesniej przed konkurencją i krzyczala sobie za nią w dniu premiery 300 dolców a nie 3 tys zł jak to mialo miejsce w przypadku PS2....

Wiesz dobrze że to jest zasługa naszych rodaków z Sony Poland a nie SCEE

No ale niestety martwi mnie to ze Microsoft podlapał od Sony polityke-wyciągania kasy i prawdopodobnie konsola będzie miala tylko 2 wyjscia na pady oraz jak juz wspomniales nie będzie dysku...chociaz to są tylko plotki to niestety nie napawają optymizmem...mozliwe ze to sie jeszcze zmieni...oby...no nic czekamy do 13 maja

Oni nie podłapali tego od Sony. Pierwszego Xa wyposażyli we wszystko aby móc konkurować z Sony. Teraz mają już ugruntowaną pozycję i startują z nową konsolą jako pierwsi więc mogą zacząć zarabiać na konsoli.

@XMANIAK: To wie tylko Nintendo.
YETI

a kto Ci karze leciec do sklepu w dniu premiery???? Xbox będzie supportowany jeszcze dlugo po premierze Xbox'a 360

Jakos mi sie nie wydaje. Moim zdaniem sytuacja bedzie taka sama jak w przypadku PSX. Wyszła PS2 i po kilku miesiecach DOBRE gry na szaraka sie skonczyły.
C1REX

Oni nie podłapali tego od Sony. Pierwszego Xa wyposażyli we wszystko aby móc (pipi)ć z Sony. Teraz mają już ugruntowaną pozycję i startują z nową konsolą jako pierwsi więc mogą zacząć zarabiać na konsoli.

Ani Sony, ani Nintendo, ani M$ nie zarabiają na konsolach i są to jawne informacje. Nowy X pewnie nie będzie odbiegał od stanadartów i także będzie sprzedawany poniżej kosztów produkcji. Przy takiej specyfikacji, to jakoś trudno sobię wyobrazić, że M$ sprzdając ją za 300$ jeszcze się na tym będzie bogaciło. Odbiją sobie na grach.
dante2003

Oni nie podłapali tego od Sony. Pierwszego Xa wyposażyli we wszystko aby móc (pipi)ć z Sony. Teraz mają już ugruntowaną pozycję i startują z nową konsolą jako pierwsi więc mogą zacząć zarabiać na konsoli.

Ani Sony, ani Nintendo, ani M$ nie zarabiają na konsolach i są to jawne informacje. Nowy X pewnie nie będzie odbiegał od stanadartów i także będzie sprzedawany poniżej kosztów produkcji. Przy takiej specyfikacji, to jakoś trudno sobię wyobrazić, że M$ sprzdając ją za 300$ jeszcze się na tym będzie bogaciło. Odbiją sobie na grach.

Wszyscy tracą, ale na pierwszym Xboxie MS tracił najwięcej.
tybalt

a kto Ci karze leciec do sklepu w dniu premiery???? Xbox będzie supportowany jeszcze dlugo po premierze Xbox'a 360

Jakos mi sie nie wydaje. Moim zdaniem sytuacja bedzie taka sama jak w przypadku PSX. Wyszła PS2 i po kilku miesiecach DOBRE gry na szaraka sie skonczyły.

Wiesz SONY straciło na tym grube miliony, więc wątpie czy inni producenci będą popełniać aż tak fatalne błędy ;-)
Słoik
Jak będzię wyglądała sytuacja na rynku, zwłaszcza dla pierwszego dziecka Microsoftu, jeśli Xbox 360 okażę się kompatybilny wstecz? Przeanalizujcie podobną hipoteze, oraz jej ewentualne skutki.
Saunter
Ja jestem za kompatybilnoscia wstecz, bo moje gry z Xboxa moglbym jeszcze wykorzystac, a tak bede musial sprzedac za duzo zanizona cene. (No chyba ze zostawie X1)
TomisH

Może to być też przycisk od jakiegoś zestawu hi-fi wink.gif
Maiden
Chodza plotki ze firmie Bungie odpowiedzialnej za takie hity jak halo:ce i halo2 udalo sie naklonic Microsoft do wyposazenia swego nowe dziecka w 512 ( a nie jak planowano 256) ram'u .
Jesli to fakt to pomyslcie tylko icon_idea.gif 8 x tyle co w xboxie icon_twisted.gif
C1REX

Może to być też przycisk od jakiegoś zestawu hi-fi ;)

Po tym screenie można przypuszczać, że 360 w nazwie będzie miało coś wspólnego z kształtem samej konsoli.
Może będzie okrągła, a może w kształcie kuli?
konstant

Może to być też przycisk od jakiegoś zestawu hi-fi wink.gif

Po tym screenie można przypuszczać, że 360 w nazwie będzie miało coś wspólnego z kształtem samej konsoli.
Może będzie okrągła, a może w kształcie kuli?

No wlasnie, zreszta w ostatnim chyba psxie byl taki projekt, zreszta rewelacyjny :!:
Ryo-San
o to Wam chodzi : )
konstant
Nooooooooooo, (pipi) ale zajefajne biggrin.gif
SIKI
ale raczej nierealne wink.gif
T800
News z www.gry.wp.pl:

"Po oficjalnym potwierdzeniu nazwy nowej platformy Microsoftu, pojawiły się kolejne plotki dotyczące jego danych technicznych. Wcześniej mówiło się, że Xbox 360 będzie mieć 256MB RAM, teraz natomiast pojawiły się informacje, że ilość ta zostanie dwukrotnie powiększona.

Podobno 32MB tej pamięci zostanie zarezerwowana do obsługi niektórych komponentów, jak specjalne menu ekranowe.

Więcej informacji na temat nowej konsoli uzyskamy na majowych E3."

Nie wiem skąd panowie z wirtualnej wzieli tego niusa , ale miejmy nadzieje , ze okaze sie prawdą i nowe konsolki nie bedą tak bardzo ograniczone przez pamięć.
No i dodatkowo przy takim obrocie sprawy , Sony nie pozostanie nic innego jak włożenie do PS3 również kości 512MB. Oby to była prawda.
C1REX
o to Wam chodzi : )

No właśnie nie o to, bo zupełnie nie pasuje do tego guziczka na poprzednim screenie. Kształt kuli jednak nie jest wykluczony.
kulka jest fajna tylko ta "tacka" na plyty cos nie pasuje confused.gif [wkladanie plyt gora confused.gif] raczej te logo X powinno wysuwac sie jak tacka
Minio
http://www.gamespot.com/news/2005/04/16/ne...ws_6122399.html
Wywiad z Peterem Moorem o "Next- Gen. Xbox". W sumie nic takiego nie powiedział, ale mogłem czegoś nie przeczytać dokładnie. :wink:
peter
czy ma ktoś z Was możliwość zgrania całej relacji na MTV 12 maja na hdd kompa (np przez Skystara 2) może mi sie uda ale niewiem czy sie wyrobie z kartą do tego czasu smile.gif
czy ma ktoś z Was możliwość zgrania całej relacji na MTV 12 maja na hdd kompa (np przez Skystara 2) może mi sie uda ale niewiem czy sie wyrobie z kartą do tego czasu smile.gif

ja bede nagrywal przez odtwarzacz dvd [ma mozliwosc nagrywania] potem to zrippuje i wrzucie na swojego FTP [ciekawe ile bedzie to zajmowalo tongue.gif] a moze jakas grupa nas wyprzedzi smile.gif [np. bedzie ENG wydanie a ktos zobi napisy tongue.gif]

ja na to sie pisze
A.Z.BEST
O ile nie będzie to gadka o tym, że Xbox 360 to najlepsze co może się przydarzyć światu aż do nadejścia nowego mesjasza. A na taką wersję właśnie obstawiam ;].
Ryo-San
pozatym program ma trwac tylko 30 min...odejmujac od tego reklamy wyjdzie cos kolo 20 min..;/ wiec naprawde niewiele mogą tam pokazac...wydaje mi sie ze jednak wszystkiego czego mamy sie dowiedziec dowiemy sie na E3.

zapewne bedzie to nic innego jak dluga reklama coby pokazac bezmozgiej mlodziezy ogladajacej MTV ze istnieje cos takiego jak Xbox 360 i ze jak chca byc na topie to wlasnie musza sobie ta a nie inna konsolke kupic
Ryo-San
From Software oraz Sega potwierdziły swój pełen support dla Xboxa 360.

Na kilka tygodni przed telewizyjną premierą tego sprzętu na antenie MTV, grono firm gotowych udzielać się na nowej platformie stale rośnie... Warto zauważyć, że Microsoft stara się skaperować jak największą liczbę japońskich developerów - inwazja amerykańskich konsol na Kraj Kwitnących Wiśni zapowiada się interesująco.

by Don from gameonly.pl

Witamy niebieskich on board;] no i ziomkow od Otogi tez ;]
Marlon
Niedawno na ourcolony wyszperali to i juz sa ploty, ze to pono fragment nowego x'a... A ja mowie LOL!!! Popatrzcie na link tomisha.

Komentarz do zdjecia:
http://news.teamxbox.com/xbox/8101/Xbox-360-Revealed/
SOAD
Boże. :x To kicha!
Ryo-San
lol..przecież to dev kit i to tez nie jest pewne.
Wik
http://xboxyde.com/news_1457_en.html
TomisH
http://www.engadget.com/entry/1234000293041091/ ?

A tu bonus ;]

Ryo-San
All right, after many a false sighting and tons of sketchy pics (the Xbox 360 was starting to give the Virgin Mary a run for her money), our sources are confirming that this is really it. My, Xbox 360, how concave you are! We also admire your simple, round nexus. Mmmmmm.

Panowie czyzbysmy oglądali przedni panel Xboxa 360 8O

skoro to nie jest pewne to strona straci wiele na wiarygodnoscni..ale z drugiej strony gamespot cisza..ign cisza...gamespy cisza..game informer cisza...czyzba sami potwierdzali wiarygodnosc tego zdjecia?
AkUz
Tak jakby 8O Ale ten napis Xbox 360 jakos mi tandeta zalatuje :?
Ozi
IMO fake... :/
MichAelis
wg mnie jest git, ale odwroccie sobie to zdjecie do poziomu to wtedy ten X jakos tak dziwnie bedzie stał biggrin.gif
Ryo-San
IMO fake... confused.gif

mysle podobnie..chociaz bardzo mi sie ten projekt bardzo podoba( taki chlodny, prosty i zimny)..ale na szale klada wiarygodnosc swojej stronki..ale z kolejnej strony nie mam pojecia co to za strona..pozatym czy MS dalby tak sobie latwo wykrasc tak wazne zdjecia? a moze to przecie kontrolowany? a moze...juz sam nie wiem

wg mnie jest git, ale odwroccie sobie to zdjecie do poziomu to wtedy ten X jakos tak dziwnie bedzie stał biggrin.gif

hehe wlasnie w poziomie ten projekt na mase "robi" : ) zobacz na linka ktorego podal Tomish...
peter
napis XBOX 360 wygląda na prawdziwy zobaczcie teaser http://xbox.gaming-universe.de/downloads/%..._mtv_teaser.mov zapowiadający prezentacje X360 na MTV i logo XBOX na końcu filmiku takie samo nawet przed literką B jest przedłużenie takie :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.