Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
OsciBosci
Mam pytanie: nie zebym sie chwalil, bo naprawde niewiem. Mam plasme 42 cale LG, dalem za nia ok. 10000z w Polsce i chciałbym wiedziec czy ma ona takie same funkcje co HDTV, czy obraz jest równie ostry itd.??
Jędrek
QUOTE(Maniaczek @ 13 05 2005, 13:09)
QUOTE(Jędrek @ 13 05 2005, 11:42)
Postanowilem, ze kupie zaraz na starcie w Europie.
A Mamusię i Tatusia poinformowałeś o swojej decyzji?
Przepraszam ale śmieszą mnie takie wypowiedzi, które głównie padają z ust dzieciaków będących na utrzymaniu rodziców.
*

A mnie smiesza tacy ludzie jak ty.

Co do pada, to mam nadzieje, ze bedzie mozna na nim pograc w PESa wreszcie jakos normalnie.
Ciekawe jaki zasieg beda mialy te pady i na ile bedzie starczalo baterii (?).
E3 juz wkrotce.
Mazzi
Z ostatniej chwili! Nazwa nowej konsoli to ŚCIEMA!

Nowa platforma Microsoftu nazywać się będzie Xbox 666 - podaje linka do najnowszych screenshotow systemu!

http://www.mazzi.neostrada.pl/x3.jpg
KoBik
Huh, filmiki ryją czachę rolleyes.gif ja tam walę opinie jakoby gry były słabe, bo takie zawsze będą i nic na to sie nie poradzi.
Zakochałem sie w nowym iXie i czekam na premiere jak cholera. Może wkońcu PCetowe dziadostwa pochowają się ze wstydu co i tak moim zdaniem już dawno zrobiły. laugh.gif

XBOX 360 (666 laugh.gif ) PRZYBYWAJ excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif

Etam Mazzi skąd to wyskrobałeś, nie może być. blink.gif oszukujesz kolegów tongue.gif z Ciebie kolega laugh.gif
CheeseOfTheDay
Bober :Mysle, ze bylo tam cos lepszego niz zwykle radeony chociazby x800xt(karta obecnie z wyzszej polki).

Różniący się chociażby tym (nie uwzględniając wydajności) że ówczesne radki obsługują "tylko" dx9b. A radek w 360-ce obsługiwał będzie tego samego direct-a co obecne GPU Nvidii czyli dx9c. A pomiędzy tymi dwoma dx-ami jest pewna różnica (ale nie przepaść) w możliwościach względem efektów i łatwości ich zaaplikowania.

KoBik: PCetowe dziadostwa pochowają się ze wstydu co i tak moim zdaniem już dawno zrobiły

Chyba nie skoro część gierek jest pisana na obie platwormy. smile.gif
Maniaczek
QUOTE(killer-san @ 13 05 2005, 12:46)
Mam pytanie: nie zebym sie chwalil, bo naprawde niewiem. Mam plasme 42 cale LG, dalem za nia ok. 10000z w Polsce i chciałbym wiedziec czy ma ona takie same funkcje co HDTV, czy obraz jest równie ostry itd.??
*

Sprawdź na stronie producenta. Z reguły zamieszczane jest info przy danym TV czy obsługuje tryb HDTV.
tk
No oblookałem wszystkie dostepne filmiki i mogę się co nie co wypowedzieć na temat nadchodzących tytułów.

NBA Nk6 - animacja tego kolesia jest po prostu genialna, jeśli coś takiego będzie nam dane zobaczyć w czasie rozgrywki to ja nie mam pytan.

Need For Speed Most Wanted - Wreszcie NFS odchodzi od tego całego "underground'u", spowrotem policja i buszowanie po szosach, grafika całkiem ładna.

Project Gotham Racing 3 - Nie jest to najładniejsza z prezentowanych gier ale i tak trzyma poziom, murowany hit.

Quake 4 - Nie interesuje się rynkiem PC ale wcześniej pokazywano coś więcej z PC'towej wersji. Bo to wygląda trochę jak podrasowany Doom z większymi przestrzeniami i liczbą postaci na ekranie, choć i tak na bak w to zagram

Saint Row - Jedna z gorszych propozycji, już bardziej jestem zainteresowany powstającym jeszcze na starego X'a Fear & Respect

Tony Hawk's Wasteland - Nie widać prawie żadnego skoku graficznego, gra prezentuje się chyba najgorzej ze wszystkich aczkolwiek trick na wieży wymiata biggrin.gif

Condemned - Graficznie nie powala ale za to klimat wspaniały. A do tego ta animacja przy walkach na gazrurki.

FullAuto - Całkiem przyjemna bezmózga arcade"owa jatka. Chyba nawet trochę za bardzi. nie przejmujemy się nawet zabardzo jak wejsc w zakręt tylko prujemy z działem żeby otrzymac jak najwięcej kasiory za destrukcje. Aczkowlek efekty rozwałki są konkretne ( akcja z pociągiem czy auto niszczące bilboard ).

Call Of Duty 2 - Średnie co do grafiki, ale akcja z poharateniem kolesia jest mocna, takich gier wojennych chce w kolejnej genracji.

The Darkness - Nie można praktycznie nic o tym powiedzieć, z wyjątkiem tego, że bohater to jakas marna kopia Dr. Octopusa biggrin.gif

Gears of War - Mocarna produkcja, ta akcja z widokiem TPP jest z gry ? po prostu prześliczne.

Ghost Recon 3 - Animacja po prostu rozwala a ten wybuh jest genialny.

Test Drive - coś mi się zdaje, że to wygląda tylko ciut lepiej od Forzy.

Ciekawy jestem tego tajemniczego projektu Molyneux'a - Dimitr a także Lost Oddysey od Mistwalkera ( czyżby początek serii jRPG'ów na konole MS"u ).

Nadchodzi nowa era tak podsumowując i aż strach pomyśleć jak gry będa wyglądały za pare lat ...

Manieczek wymiatasz ....
Maniaczek
*

Musisz sprawdzić na stronie producenta swój model. Nie wszystkie bowiem plasmy obsługują HDTV. Powinno pisac - z reguły producenci chwalą się, że ich TV jet kompatybilny z tym trybem.
Ryo-San
5 minutowy spot na ourcolony.net kosi...ogien z du.py..POWER!!! dobra ide go ogladac czwarty raz....
szatansko...
jakie to male, jakie to piekne, a jakiego ma kopa o_o
chce to pod tv
Maniaczek
*

Musisz samemu sprawdzić na stronie producenta gdyż nie wszystkie "plasmy" obsługują HDTV. Z reguły producenci w informacji o danym TV chwalą się, iż współpracuje z HDTV.
KoBik
Z minuty na minute XBOX 360 rośnie w moich oczach, na konsolkę idealną nadającą się pod moje biureczko tongue.gif Filmik z Ghost Recona jest mocny, N4S także, fajne otoczenie no i oczywiście gostek w Nba2k jest kapitalnie animowany.. ach te powiewające ciuszki rolleyes.gif
..::XMANiAK::..
wydaje mi ze ze w nowym N4S tez bedzie tuning [jak w Forza] ale gra odejdzie od koncepcji nielegalnych wyscigow

6:20h do prezentacji w MTV PL smile.gif
tk
6:20h do prezentacji w MTV PL

Nie widze sensu w oglądaniu tego shitu, już lepiej sciągnać sobie z netu, wiele tam nie ma, język prosty tak wiec nie ma problemów ze zrozumieniem, filmiki z gier mozna zassac i widać tam więcej niż w tym programie a wogóle ten z ourcolony rządzi.
patrykw
No ten filmik colony lepszy
erix
Nowy X jest WYPASIONY
polecam filmik z ourcolony
biechu
A wlasnie, czy ta prezentacja na polskim MTV jest dzisiaj? Bo na tv.wp.pl jest jutro o 21,05. Wiec jest ktos dokladnie pewien??
C1REX
Procesor z serii PowerPC, wsparcie dla iPod'a i dashboard wyglądem wprzypominający MacOS X.
Aż dziw, że wszystko oparte o windowsa.
Sparda
Czy wie ktos mozę czy XBOX 360 bedzie kompatybilny stecz(czyli czy będzie sie dało grać w gry z XBOX'a)?
SIKI
Tak, tylko bedzie potrzebna wersja X360 z HDD
A.Z.BEST
http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EE...pEAdQIZjXID.php

Na takich Dev Kitach jadą developerzy teraz o_O. Maszyna właściwa jest zaś duuuuuużo potężniejsza. Strach się bać myśląc o tym jak developerzy dostaną finalne dev kity. Utnijcie mi rękę, jeśli się mylę, że jak narazie zobaczyliśmy jedynie mały kąsek możliwości 360'ki.

A co do wersji z HDD i bez... Każdy X 360 będzie standardowo jako sama maszyna bez HDD. HDek będzie tylko doczepialny i opcjonalny. Jak ktoś nie chce, to się obejdzie bez niego, no ale raczej słabo sobie wyobrażam obejście się bez HDDka ;p..
Pijany
Dostałem dzisiaj na farta na rynku darmowa gazete Metropol, byl tam pokazany nowy Xbox. Nie przeczytałem tego ale powiem wam ze wyglad strasznie zyebany, jeszcze w dodatku ten tandetnie wygladajacy pad. Naprawde to bedzie tak wygladac? Wyglad padaka jak dla mnie...
Seraphin
Ale czy została już podana cena tego cacka ? I ile moze około kosztować w Europie >> w Polsce ???? Coś mi się wydaje że nie będzie to cana w sam raz dla typowego polskiego gracza... A może się myle ? tongue.gif
A.Z.BEST
Mam prośbę do moda działu Xbox ;]. Będą się sypały te same pytania po 1000 razy. Niech ktoś dopisze w opisie tematu, że jeśli ktoś ma jakieś pytanie, to niech poprzegląda wstecz ;d.
Pijany
Jezeli wogole bedzie w polsce ;]
Cena pewnie bedzie na poczatku zaporowa, no ale nie zapominajmy ze PS2 wchodzac na polski rynek kosztowała 2699zl, a PSX 1699zl , dlatego tez z czasem cena bedzie napewno bardziej "ludzka".
Diabeu
nie da rady, limit znaków nie pozwala na tak długi opis:f
el ZAX
Cena nie jest jeszcze znana.... Przeczytajcie te kilka stron tematu które sie zrobilo od wczoraj.

Huh, po filmiku z Colony jestem pod wrazeniem. Chociaz zaskoczenie co do wygladu nie bylo duze, wszak juz od kilku dni ten design byl dostępny (ze specyfikacją podobnie - ale wczoraj wieczorem bylo ostro!). Cóz moge rzec, X360 jest bardzo ładny (IMO). Teraz czekaja mnie jeszcze filmiki z gier do zczejenia - i to zaledwie z devkitów - nie mam pytan. Prawdziwe centrum domowej rozrywki - yeah.

A musze sie przyznac ze nie sądzilem ze tyle pokazą na tym MTV i na innych sajtach przy okazji pokazu
trzeba zrobic FAQ X360 *ALPHA* 0.01:) by pytania sie niepowtarzaly i przykleic
A.Z.BEST
QUOTE(_Diabeu_ @ 13 05 2005, 15:35)
nie da rady, limit znaków nie pozwala na tak długi opis:f
*

Zrób: "Masz pytanie? Lukaj wstecz". Or sth...

http://www.xbox360.com/ cool.gif
C1REX
QUOTE(A.Z.BEST @ 13 05 2005, 14:44)

Czy mi się wydaje, czy ten pad ma dwie pary trigerów? R1 i L1 wyglądają jak poziome spusty, a nie zwykłe przyciski.
A.Z.BEST
Obejrzyj go dokładniej ;d. Są przyciski i spusty.
-GLD-Uzny
Na MTV naprawde malo pokazali... Za to spot z ourcolony jest naprawde (pipi) cool.gif
A.Z.BEST
Nnnom. M.in. na filmiku z ourcolony widać jak ludzie grają w gierki z Xbox'a 1 smile.gif. Hepi? Kolesie pykali we 4 w Halo 2 na nowym Xie ;P.

p.s. co drugi post jest mój ;p.
SIKI
Racja, racja...
Xbox Live na X360 to będzie masakrator o__O Tyle opcji, że nie edzie można się połapać O_O
Wygląd konsoli spoko, choc mogłoby być lepiej... Fajne wymienne obudowy :f Japońce będą na to lecieć cool.gif
Jak cena poniżej 300 euro to biore zara po premierze
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=sli...899,-1,-1,-1,40
tak wyglada pad X360

http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_x/19899/19899_1004_3jpeg
a to jego tyl [te przyciski przypominaja mi spusty GC smile.gif]

oby galki mialy czulosc jak obecny X bo na PS2 na galkach nie sa sie grac w FPP... confused.gif
OsciBosci

miło ze Polske znowu olali sad.gif
matek_79
QUOTE(C1REX @ 13 05 2005, 15:49)

Czy mi się wydaje, czy ten pad ma dwie pary trigerów? R1 i L1 wyglądają jak poziome spusty, a nie zwykłe przyciski.
*

Widac i microsoft czegos sie uczy od innych (bialy i czarny to byly totalnie porabane pomysly, porownujac pad xboxa do pada sony), tyle ze gdy probowalem sie do tego przymierzyc na swojej S-ce to brakowalo mi kciuka aby dosiegnac przycisk Y, chyba ze pad od Xbox360 bedzie mniejszy, btw. ma ktos dokladne wymiary nowego x-a i pada?

A filmik z orcolony rzadzi
YETI
Wyglada konsoli taki saobie, nic specialnego.
Screeny rozczarowują (po co oni pokazywali fotki z PDZ jak ta gra wyglada tragicznie). Własnie sciagam kilka filmików, jestem bardzo ciekawy jak to wyglada w ruchu.
Jedno jest pewne nowego X kupie dopiero po premierze Halo 3.

PS. I tak całą konkurencje zdmuchnie wielkie N (REVOLUTION...baby wink.gif )
Ryo-San
szpila od Namco nadchodzi
http://xbox360.ign.com/articles/613/613390p1.html
a te logo na padzie cos robi??
el ZAX
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 13 05 2005, 16:21)
*

Tak, to jest mini ekranik który ma pokazywac cos tam z Xbox Live... Chcialbym zobaczyc to w ruchu - jest gdzies moze filmik?
byc moze bedzie migal gdy ukaze cie cos do sciagniecia z LIVE...
SIKI
Raczej będzie migał jak otrzyma się party invite - zaproszenie do gry wink.gif
zaqwsx
No ciekawie zapowiada sie konsolka ... jak wyjdzie jakas gra ktora mnie interesuje (HALO3 smile.gif ) to napewno kupie konsole ... bo inne gry mnie nie interesują(nudzą mi sie szybko, nawet taki Riddick pogralem ze 20 min i odstawilem do dzisiaj)

z tego co widziałem to w X2 duzego przeskoku nie ma mimo ze to pierwsze gry to w xbox1 tez mowili ze to pierwsze... a nastepne gierki niewiele lepsze byly graficznie(choc pare perelek wyszlo)
CheeseOfTheDay
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 13 05 2005, 15:21)
*

Tak to będzie ta słynna kamerka która miała być już w Xboxe ale im nie wyszło. Bill będzie spoglądał sobie w swojej chatce na wyszczerzone japy graczy tongue.gif
Flik
lol jak nie widzisz roznicy miedzy starymi tytulami to pozdrawam blink.gif porownaj sobie chociaz takiego abe pierwszego (ver xbox ofkoz) i strengers wrath. laugh.gif
maniax
http://www.xboxyde.com/news_1499_en.html
filmik z test drive biggrin.gif to jest to!!!
YETI
Kivek dobrze prawisz.

QUOTE(Flik @ 13 05 2005, 16:40)
lol jak nie widzisz roznicy miedzy starymi tytulami to pozdrawam  blink.gif porownaj sobie chociaz takiego abe pierwszego (ver xbox ofkoz) i strengers wrath.  laugh.gif
*

Rownie dobrze mozna porównac DOA3 z DOA:U.
Oblukałem juz kilka trailerów i...nie zrobiły na mnie wiekszego wrazenia. Chyba bede musiał poczekac na takie tytuły jak Halo3, NG czy nowy Silent Hill.

PS. Pamietam pierwsze fotki z MGS2, DOOMA3 czy RE4 to było cos, zrobiło to na mnie wielkie wrazenie, tekiego samego szoku spodziewałem sie po nowej generacji, no ale jak wspomniałem wczesniej trzeba poczekac na prezentacje tych wielkiech tytułów.
OsciBosci
omg jak mozna oczekiwac niesamowitego skoku graficznego po grach ktore byly robione w wiekszosci na starych dev kitach czy fakt ze wiekszosc nie jest nawet w polowie skonczona. jezeli animacja i grafika we fragmencie NBA 2k6 nie robi na tobie wrazenia to masz chyba zbyt wygorowane potrzeby
CheeseOfTheDay
Skoro na 360-ce łatwo się programuje to i może w ciągu roku wyjdą tytuły wykorzystujące większość (żeby nie napisać całą) mocy X-a.
YETI
QUOTE(killer-san @ 13 05 2005, 17:00)
omg jak mozna oczekiwac niesamowitego skoku graficznego po grach ktore byly robione w wiekszosci na starych dev kitach czy fakt ze wiekszosc nie jest nawet w polowie skonczona.

No i o to chodzi.
Poczekajmy E3 moze pokaża jakąś godną uwagi gre (Silent Hill itp.)

PS. Czy ten filmik z TD zrobił na was dobre wrazenie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.