QUOTE(sildar @ 14 05 2005, 10:37)
QUOTE(DOA @ 14 05 2005, 10:25)
Ehh jak powiem ze normalnie yy "KOCHAM" nasze MTV to nie bedzie nic nowego nie

ale jak mowicie ze nic tam ciekawego nie ma no to w zasadzie nie ma czego zalowac. Wlaczylem na jakis koncert i na froda a konsolke pokazali hmmm

z 2 razy moze

szkoda gadac

jedynie boje sie faktu ze konsolka z twardzielem bedzie duuuuzooo drozsza od standardowej

no nic realia biznesu

Hmm... Na IGN nic nie wspominali o dwoch wersjach

Pisali tylko ze dysk bedzie od razu w konsoli... Ale pewnie tak dobrze nie bedzie

No jak by to byla prawda to bym byl w "seven heven" ale wszyscy wspominaja ze beda 2 wersje a ja prawde mowiac zeby kupic iXa 2 musze sprzedac iXa a jezeli nie bedzie 2 kompatybilna to lipa z grami bo gier nie sprzedam sie rozumie

dlatego wersja z dyskiem mnie jedynie interesuje, oczywiscie zalezy to od ceny

bo jak bedzie duzo drozsza to bede musial sprzedac jeszcze pare stafu z domostwa
Oby kwota zamknela sie w 1500pln... Wiem ze to malo realne (ewentualna wersja z dyskiem) ale tak po cichu na to licze
CheeseOfTheDay
14 05 2005, 11:44
Było by pieknie, te 1500 pln
A.Z.BEST
14 05 2005, 12:16
Ta cena jest bardzo realna. W USA będzie na pewniaka 300$, a M$ już się zarzekł, że nie popełni tego błędu co przy premierze Xbox'a 1 w Europie. Czyli nie walnie ceny 479 Euro. Walnie więc 300 Euro ;]. Ot...
Kenshin
14 05 2005, 12:21
A myślałem że coś sie zmieni w sprawie X w Polsce po "premierze" X360 ale jak zawsze aPN Promise poleci w kulki . No nic dalej dla Microsoftu pozostane obywatelem UK mieszkajacym w Ambasadzie Polski w UK
MichAelis
14 05 2005, 12:28
Na Apn nie ma co liczyc, z 6 miesiecy trzeba bedzie czekac az "sprowadza" do Polski i bedzie to na pewno kolejna piekna cena. Po cichu licze na MS, ze moze oni by cos zdzialali w Polsce, ale wydaje mi sie to nierealne. Fajnie by bylo jakby mozna kupic gierki na X360 z taka sama dostepnoscia jak na PS3
Ale to 300$ to chyba bez dysku

Chociaz na IGN pisali ze bedzie tylko jedna wersja X360 i ze bedzie wyposazona w dysk. Gdyby tak bylo to mioooooodziooooo
Z tego co sie orientuje, to ma byc jedna wersja (z dyskiem - 20 GB), a bedzie tylko mozliwosc rozbudowy (wymiany) dysku na wiekszy.
To by bylo swietne rozwiazanie

Tylko jesli dysk bylby w standardzie, i bylby prznosny to po co memorki??
a te logo na padzie cos robi??
To logo ma być podzielone na 4 części a każda z nich może świecić odzielnie zapewne przy różnego typu powiadomieniach ( zaproszenie, nowe DLC itp. ) pozatym ma być w pełni programywalne tak więc jak developerzy coś wymyślą to może być ciekawie ( ostrzeżenie z której strony do nas strzelają w FPS'ach ? o_O ).
MaxVarEmreis
14 05 2005, 12:42
QUOTE(Roki @ 14 05 2005, 12:36)
Z tego co sie orientuje, to ma byc jedna wersja (z dyskiem - 20 GB), a bedzie tylko mozliwosc rozbudowy (wymiany) dysku na wiekszy.
Takie rozwiazanie IMO było by najlepsze. Bez dodatkowych kosztów na początek (pewnie 200-300 zł trzeba by było wydać na ten dysk). A jak ktoś chce wiekszy to już jego sprawa. Zresztą pewnie będzie można podpiąć PC-towski HDD, tak jak w starym iXie.
MichAelis
14 05 2005, 12:48
Na bank nie bedzie mozliwosci podpiecia zwyklego dysku i cos mi sie widzi ze nie bedzie go tez w standardzie, bo po co bylyby memorki?
..::XMANiAK::..
14 05 2005, 12:51
na jakies savy, profile,itp by nie brac calego X tylko karte a kopie trzymac sobie rowniez na hdd [podobnie jak jest w tym X]
QUOTE(MichAelis @ 14 05 2005, 12:48)
Na bank nie bedzie mozliwosci podpiecia zwyklego dysku i cos mi sie widzi ze nie bedzie go tez w standardzie, bo po co bylyby memorki?
A propo Memorek to ciekawi mnie jaki będzie stosunek ceny memorek do dysku. Zakładając że dysk 20gb będzie kostował 200-300 zł to po ch... kupowac marne 64mb za około 100 ( no mnie chybe nie będzie kosztować ).
na jakies savy, profile,itp by nie brac calego X tylko karte a kopie trzymac sobie rowniez na hdd [podobnie jak jest w tym X]
Dysk przecież będzie bardzo prosto wypiąć.
Wiśnia San
14 05 2005, 12:53
Czy macie link filmiku z tej prezentacji co była na MTV?? Bo mi się zapomniało i nie obejrzeałem, a dzisiaj nie będe miał czasu oglądac powtórki.
14 05 2005, 12:55
@teka
racja zapomnailem ze dysk jest na zewnatrz X a nie wewnatrz

to dysk bedzie widoczne na gry z X1
No wlasnie to jest sprawa ktora juz poruszylem w poprzednim poscie. Malo prawdopodobne wydaje mi sie to ze dysk bedzie w stadardzie, bo po co memorki. To wbrew logice.
MichAelis
14 05 2005, 12:56
Ten dysk jest tez odczepany z tego co widac nie trzeba nic rozkrecac. Jestem niemal pewny ze dysk bedzie sie dokupywac, te memorki sa teraz w zbyt widocznych miejscach zeby byly tak "zbedne" jak sa teraz.
Kenshin
14 05 2005, 12:58
Moja Mama jak zobaczyla nowego X w metro czy w metropolu juz nie pamietam powiedziala ze ta konsola bardzo ladnie wyglada i napewno na niej chce zagrac w jakas gre

co sie dzieje ??? nigdy wczesniej nie chciala grac na zadnej z moich konsol, jesli ta konsola ma taka "moc" przekonywania to rozwali caly rynek gier video
14 05 2005, 12:59
QUOTE(MichAelis @ 14 05 2005, 12:56)
Ten dysk jest tez odczepany z tego co widac nie trzeba nic rozkrecac. Jestem niemal pewny ze dysk bedzie sie dokupywac, te memorki sa teraz w zbyt widocznych miejscach zeby byly tak "zbedne" jak sa teraz.
Dokladnie. W takim wszytko nie zamknie sie w kwocie 300$

A ja sie dalem nabrac ze za 1500pln bede mial Full Wypas Zestaw

Teraz pytanie brzmi ile ten dysk bedzie kosztowal
racja zapomnailem ze dysk jest na zewnatrz X a nie wewnatrz tongue.gif
Gdzie tam przecież dysk jest wewnątrz konsoli, z boku jest klapka którą podnosisz i łatwo odczepiasz dysk, widać to wyrażnie na filmiku z ourcolony.
Proponowalbym zalozyc juz juz oddzielny dzial dla XBOX 360 - tym bardziej ze coraz blizej E3, a po nim to naprawde bedzie wiele tematow do dyskusji, a po co o wszstkim gadac w jednym temacie?
Podobnie zreszta mozna zrobic temat o PS3.
Jeszcze nie czas moim zdaniem. Tej konsoli jeszcze nie ma - po premierze owszem
MaxVarEmreis
14 05 2005, 13:08
QUOTE(tekA @ 14 05 2005, 13:02)
racja zapomnailem ze dysk jest na zewnatrz X a nie wewnatrz tongue.gif
Gdzie tam przecież dysk jest wewnątrz konsoli, z boku jest klapka którą podnosisz i łatwo odczepiasz dysk, widać to wyrażnie na filmiku z ourcolony.
tekA ma racje. Przecież M$ powiedział, że dysk bedzie można rozbudować ( wymienić). Ta klapka ma to ułatwić, ale nie oznacza to, że dysk będzie przenośny.
A sloty na karte pamięci w tym miejscu mogą poprostu ładniej wyglądać

. Upodobniają nowego XBox'a do Playstation i innych konsol. Może będą wykorzystywane także w innych celach.
Kiedy powiedzialem, że nie będzie mozna przenosić ? Pozatym skoro jest wypinany jest też przenośny ..... dżizys. Pokuś sie o przeczytanie tekstu na TeamXBOX chociażby. Pozatym w jakim innym celu można wykorzystywac sloty na memorki ? ...
14 05 2005, 13:14
a to odstajace od X to nie bedzie miejsce na dysk czy to klapa otwierajace wejdzie do dysku??
To na górze, czy też z boku to jest dysk w obudowie (tak mi to wygląda). Na prezentacji z ourcolony widać jak wygląda sam dysk.
Mam pytanie kiedy sprzet bedzie mial premiere w USA a kiedy w Europie, i czy beda regiony na gry??
cos mi sie widzi ze nie bedzie go tez w standardzie, bo po co bylyby memorki?
Dokładnie po to, po co są w starym X-ie
Memorki w starym iXie byly glownie do przenoszenia save'ow. A skoro w X360 dysk ma byc przenosny to....
To wytłumacz mi, jak tym przenośnym dyskiem wymienie się sejvami z kumplem? Dwa dyski do jednej konsoli podłączyć?
To że dysk jest wyjmowalny nie oznacza, że ma on służyć do taszczenia po kumplach. Od tego zawsze były memorki.
Oby bylo tak jak mowisz. To by oznaczalo ze jeszcze sa szanse na to ze dysk bedzie w standardzie
To wytłumacz mi, jak tym przenośnym dyskiem wymienie się sejvami z kumplem? Dwa dyski do jednej konsoli podłączyć?
Co racja to racja nie pomyślałem o tym

Ale chyba nawet na TeamXBOX napisali coś o przenoszeniu dysku do koegów i wymienianiu się danymi
Moze chodzilo im o system link, i taka wymiane danych. Ale to jest juz dosyc nie wygodne i napewno lepiej wykorzystac memorke.
A.Z.BEST
14 05 2005, 14:44
Przypominam,że Xbox 360 projektowany był dla jako tako zamożnych mieszkańców cywilizowanego świata,czyli nie dla nas!W cywilizowanym świecie jako tako zamożny obywatel nie ma ochoty pier***ć się z wyjmowaniem dysku,by skorzystać ze swoich save'ów na innej konsoli.Używa do tego karty pamięci.Tak jak w aparatach cyfrowych etc (moze do cyfraka też chcielibyście wymiennego hadeka,bo tak taniej?).
Nie wiem dlaczego, ale cos nie widzi mi sie ten caly launch nowych systemów. Tak jak w przypadku PS2 i Xboxa, bylem w siódmym niebie, tak teraz zlewam na to kompletnie - nie jestem jeszcze przygotowany na przesiadke! moze dlatego...
btw.

360 dysponuje tyloma funkcjami, że pojecie konsola traci przy tym "kombajnie mozliwosci" jakikolwiek sens - vide wideokonferencje, przegladanie stron (?) i innego typu (pipi)y. Tak szczerze to po kij mi to?
A.Z.BEST
14 05 2005, 15:05
Narzekasz na nadmiar? Na swoich nogach też możesz wyczyniać podwójne salta, biegać 36km/h, rękoma podnieść 150kg, ale tego nie używasz. Więc WTF

? Nie chcesz, to nie trzeba. Wszystko to będą jedynie rozwiązania software'owe, za które w praktyce nie będziemy musieli płacić - zapłacimy za konsolę, a te wszystkie jej dodatkowe możliwości, to wyłącznie dodatek M$u, który niektórych może po prostu zachęcać do zakupu tej maszyny. Czy to źle, że PS2 oprócz grania pozwala odtwarzać filmy DVD?
Jeśli jeszcze nie oblukaliście to zachęcam do obejrzenia filmiku z poprzedniego posta:
ftp://mirrors.blueyonder.co.uk/sites/kiki...pth_feature.wmvJest to trzeci oficjalny filmik pokazujący 360 (pierwszy to prezentacja MTV, a drugi to filmik z ourcolony).
Te wszystkie dodatki np. wideokonferencje maja w pewnym sensie umilic nam gre. Teraz na LIVE tylko sie slyszymy, a na X360 bedziemy sie widziec
Ryo-San
14 05 2005, 15:17
QUOTE(Sojer @ 14 05 2005, 15:59)
btw.

360 dysponuje tyloma funkcjami, że pojecie konsola traci przy tym "kombajnie mozliwosci" jakikolwiek sens - vide wideokonferencje, przegladanie stron (?) i innego typu (pipi)y. Tak szczerze to po kij mi to?
hmmm a po co w Xboxie dysk twardy, wlasna muza w grach, rozmowy glosowe, online, mozliwosc ogladania filmow DVD, emulatory itp na konoslach jak zreszta na wszystkim innym dokonuje sie ewolucja..i bardzo dobrze..
nikt Ci przeciez nie kaze z tych opcji korzystac....dlatego nie gadaj bzdur
PGR3 o______________________________________0
Ghost Recon 3 x_0
A.Z.BEST: to tylko moje zdanie, dla mnie jak na konsole to za duzo bajerów - odtwarzanie filmow, mp3 jeszcze ujdzie, ale bez przesady. Wielofunkcyjne urzadzenie z mozliwoscia ciorania w ładnie wyglądajace gierki? Ja narazie podziekuje, moze mi przejdzie, na chwile obecna smieszy mnie to - i wygląd (tani odtwarzacz dvd, ktory mozna lyknac na pierwszym lepszym bazarze) i opcje:}
Gry wygladaja ładnie - oj tak, ale co do sprzetu mam mieszane odczucia.
Konsole zawsze byly stworzone do gier i tylko do gier i tak powinno zostać.
Ryo-San: ewolucja w porzadku, ale jakim kosztem? to juz peceta przypomina!
Ciekawe co jeszcze wymyślą
A.Z.BEST
14 05 2005, 16:02
Kto nie idzie do przodu, ten zostaje w tyle.
Mówi Ci coś nazwa "Nintendo Gamecube"? Niestety nawet N zapowiedziało już agresywną, niekonserwatywną taktykę wraz ze swoim Revolution.
Wygląd też już mnie tak nie podnieca, ale zaczyna coraz bardziej mi się podobać. Hayes mówił ino, że kształt 360 jest inspirowany wdechem. No i dotarło to do mnie. Nowoczesna technologia + do tego odrobina zainspirowanej sztuki i jakaś sensowna ideologia poparta jeno dużym rozwojem - bo jednak nie rewolucją jak dla mnie... Jak dla mnie do tej konsoli mniej już pasuje nazwa "Xbox" niż 360, które ma samo w sobie mniej "techniczne i suche" znaczenie niż to 360 ;]. Do tego jasne, przyjazne barwy, plus grafitowy i metaliczny kolor, do tego fluorescencyjna zieleń, przeplatające się okręgi jak interferujące, drobne fale w kałuży - Bezprzewodowe pady. Sensowne... Ot ;p. Filozuję, ale bardzo pozytywnie jestem nastawiony do tej maszyny i całej nowej generacji ;]. Jednak pod względem image'u i ideologii Xbox 360 jest dla mnie naprawdę dużym osiągnięciem. Nie każdemu to będzie pasować, summa summarum pierwszy raz spotykamy się z tak wyrafinowanym imagem "dziecinnych zabawek" jakimi są konsole. Taka konsola pasuje bez problemu do bogatego, wykwintnego, białego pokoju z telewizorem plazmowym, szklanym stolikiem, lustrami zamiast obrazów na ścianach itd. etc.
Tak, mam za dużo czasu i się nudzę

.
Hmm... Nigdy nie probowalem patrzec na konsole jako na dzielo sztuki i probowac odkryc w jej wygladzie sens

Ale to calkiem ciekawe
Jonny2003
14 05 2005, 16:23
Obejrzałem wczoraj tą niby "prezentację XBOXA360" na niemieckim MTV i się nieźle wkurzyłem.Oni sobie chyba jaja z nas zrobili.Zamiast pokazywać konsolę i gierki na nią pokazali jakieś dwa brudaskie zespoły,które niemiłosiernie rzępoliły.To ma być pokaz nowej konsoli? Co to za klimat? Przecież to wogóle nie pasuje do konsoli.Jak oni chcą w ten sposób promować nowego Xboxa,to nie wiem czy sprzedadzą chociaż pierwszą wyprodukowaną partię.Nową konsolę-cud techniki jak na aktualne czasy oni promują brzdękaniem jakichś nieogolonych żuli.Jeszcze bym rozumiał jakby na początku zorbili występ jakiegoś znanego DJ`a np: Tiesto albo innego-ta muza bardziej pasuje do konsoli-techno zabawki,a potem przez przynajmniej pół godziny pokazywali jakieś fajne gierki a tu nic!!! Zero.Przecież to parodia normalnie.Do kogo oni chcą trafić z taką reklamą? Do żuli dworcowych,co brzdękają sobie w tunelu zbierając na "kompot"? Wg. mnie ten kto za to odpowiada powinien stracić posadkę albo conajmniej zebrać niezłą naganę.
14 05 2005, 16:26
to byl koncert sponsorowany przez X360
ps. ile ten filmik zajmuje bo mam juz 56mb i niewidac konca
edit:
73mb
Ile mam powtarzać, że Europejska wersja programu to chłam? Za to po obejrzeniu wersji USA poczułem się jak w Matrixie - pojawia się logos, napis xbox360, potem z tego robią się zdjęcia i te zdjęcia łączą się w cały świat, a w tle leci nawijka o jednej wielkiej społeczności O_O
No po prostu matrix mnie ma ;p
marshall
14 05 2005, 16:32
Jesli chodzi ci o filmik z MTV to wazy jakies 180mb...
A jesli o ten 3-ci co Azbest do niego linka podal to 78.
Jonny2003
14 05 2005, 16:34
No to niby kiedy była ta prezentacja na MTV? Pokazywali ją? Bo mnie się wydaję że poprostu olali sprawę i niepokozali.Bo to co obejrzałem to naprawdę niewiele miało wspólnego z nowym Xboxem i mnie tylko zdenerwowało,że straciłem czas.A na pokaz naoaliłem się nieźle.
A gdzie można znaleźć amerykańską wersję tego programu na necie? Ma ktoś linka? A może były podawane, tylko przeoczyłem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.