Mówiąc szczerze, w moim mniemaniu Microsoft niczym specjalnym, nie zaskoczył graczy na całym świecie. Większość informacji, przeciekła do mediów, już jakiś czas temu. Otrzymaliśmy jedynie, oficjalne potwierdzenie wcześniej zarysowanych przypuszczeń.
P.S. Stawiam, na 512 MB Ramu. 256, w tej chwili, to wielkie nieporozumienie. Wbrew pozorom, Sony potrafi wyciągać stosowne wnioski, z popełnionych błędów.
Panowie, zobaczę jeszcze jakieś wspominki o Ninny albo Sony w temacie poświęconym (jakby nie było) o Xbox360 i nożyce pójdą w ruch... A możliwe, że i ostrzeżenia.
Jutro MS bedzie mial swoja konferencje. Ciekawe co na niej powiedza, co pokarza. No i kiedy bedzie mozna ja sciagnac z neta

Jestem bardzo ciekawy i mam nadzieje, ze nie skupia sie tylko na 'three sixty'.
W tej chwili najbardziej ciekawi mnie stosunek japonskich gigantow do maszyny Microsoftu. Mam cicha nadzieje, ze Capcom Konami i Enix zadeklaruja sie do tworzenia naprawde killerskich gier (RE, MGS, SH, DMC)
Na DMC i RE raczej bym nie liczyl.
Ryo-San
15 05 2005, 13:42
QUOTE(sildar @ 15 05 2005, 12:56)
W tej chwili najbardziej ciekawi mnie stosunek japonskich gigantow do maszyny Microsoftu. Mam cicha nadzieje, ze Capcom Konami i Enix zadeklaruja sie do tworzenia naprawde killerskich gier (RE, MGS, SH, DMC)
wsparcie od Capcomu i Konami jest juz oficjalnie potwierdzone...pytanie tylko jakie to bedzie wsparcie..na duzy support Square-Enix bym nie liczyl bo Sony jest czwartym co do wielkosci udzialowcem gieldowym kwadratowych..wiec jakas popi/erdoola al'a Crystal Chronicles badz jakis MMORPG moze wyjsc na X360 ale kolejny Final? watpliwe.
btw
hehe nawet nie wiedzialem ze Gears of War to szpila od 1st party...nowa seria na dzien dobry? jestem jak najbardziej za: ) znajac MGS - bankowo będzie to HIT przez duze H.
tutaj jest oficjalna lista(znana od jakiegos czasu) developerow/wydawcow ktorzy, potwierdzili support dla X360, oraz slowo na niedziele kazdej szychy z tych firm
http://www.xbox.com/en-GB/xbox360/games.htmhehe Sakaguchi juz jest pracownikiem Microsoft Games Studios..jest dobrze; )
ciekawe ile zarabia xD?
QUOTE(sloik_na_Zime @ 15 05 2005, 11:29)
P.S. Stawiam, na 512 MB Ramu. 256, w tej chwili, to wielkie nieporozumienie. Wbrew pozorom, Sony potrafi wyciągać stosowne wnioski, z popełnionych błędów.
Coś jak wadliwe lasery, wysoka cena na starcie i mała ilośc Ramu?
Obym się mylił i byłła silna konkurencja.
QUOTE(TomisH @ 15 05 2005, 11:29)
Panowie, zobaczę jeszcze jakieś wspominki o Ninny albo Sony w temacie poświęconym (jakby nie było) o Xbox360 i nożyce pójdą w ruch... A możliwe, że i ostrzeżenia.

TomisH wyluzuj. Czasami nie da się uniknąć porównań z konkurencją, tym bardziej, że ta już niedługo powinna odkryć karty. Gdyby nie Nintendo i Sony, za X360 trzeba by było pewnie zapłacić 600$ zamiast 300$. Konkurencja zawsze jest dobra dla klientów, więc przestań pisać o cenzurze, bo wyglądasz na fanboya
Zgadza się, ale porównanie to jest dla mnie coś w stylu "Xbox będzie miał 512 ramu, a Sony 256 dlatego...", a nie "Sony da (pipi) z 256 ramu".
Będzie nawiązywało do tematu - nie będzie czepiania się

W przeciwnym wypadku ciach, ciach
QUOTE(TomisH @ 15 05 2005, 14:43)
Zgadza się, ale porównanie to jest dla mnie coś w stylu "Xbox będzie miał 512 ramu, a Sony 256 dlatego...", a nie "Sony da (pipi) z 256 ramu".
W tej kwestii - racja po Twojej stronie.
red2000
15 05 2005, 16:22
a ja mam takie pytanko wiem ze troche glupie ale czy xbox 360 jest/bedzie kompatybilny wstecz to znaczy z xboxem "jedynka"?
..::XMANiAK::..
15 05 2005, 16:27
prawdopodobnie tak, na filmiku z ourcolony widac 2-3 gry z tego X [HALO, MX vs ATV i chyba cos jeszcze] ale tylko z dysku [ktory trzeba bedzie dokupic]
ku.rwa masz napisane, żeby nie zadawać głupich PYTAŃ tylko przejrzeć pare stron wstecz...
Było to wałkowane 100razy... Jak kupisz x360 z dyskiem to bedziesz mógł odpalać gry ze starego X'a
ILE RAZY MOŻNA TO POWTARZAĆ
widac ile by nie bylo to i tak jest za malo

mnie teraz tylko ciekawi czy gry bedzie trzeba zgrywac na dysk czy dysk bedzie potrzebny do zapisywania bo moze te nowe memorki nie beda dzialac ze starymi grami ?
QUOTE(kubson @ 15 05 2005, 17:33)

mnie teraz tylko ciekawi czy gry bedzie trzeba zgrywac na dysk czy dysk bedzie potrzebny do zapisywania bo moze te nowe memorki nie beda dzialac ze starymi grami ?

To by bylo troche bez sensu bo ile gier by sie na tym HDD zmiescilo? 5? To mimo wszystko troche malo...
15 05 2005, 16:57
to na ourcolony nie ma juz ich filmiku??
QUOTE(zax The Player @ 15 05 2005, 17:43)
QUOTE(kubson @ 15 05 2005, 17:33)

To by bylo troche bez sensu bo ile gier by sie na tym HDD zmiescilo? 5? To mimo wszystko troche malo...
no wlasnie dlatego wydaje mi sie choc pewnie jestem w bledzie ze dysk przez to jest potrzebny zeby zapisywac stan gry bo te nowe memorki ich nie wykrywaja lub cos w tym stylu

a nowe gry na memorkach ? cos sie to kupy nie trzyma no ale
15 05 2005, 17:12

memorki na usb??
CheeseOfTheDay
15 05 2005, 17:24
Na to wygląda.
A.Z.BEST
15 05 2005, 17:29
Kto wie co to jest? Szkoda siać takie przypuszczenia, bo potem ludzie zaczną to łykać i puszczać dalej jak w głuchym telefonie.
Jonny2003
15 05 2005, 18:30
Ja coś kiedyś słyszałem o planowanej emulacji programowej starego Xboxa na nowym.Więc może na dysku będzie coś w rodzaju emulatora?
QUOTE(Jonny2003 @ 15 05 2005, 18:30)
Ja coś kiedyś słyszałem o planowanej emulacji programowej starego Xboxa na nowym.Więc może na dysku będzie coś w rodzaju emulatora?
Całkiem prawdopodobne, bo o zgrywaniu gier na ten 20 gigowy HDD-ek to możemy raczej zapomnieć
Ryo-San
15 05 2005, 19:26
http://www.1up.com/do/feature?pager.offset=0&cId=3140498"Meanwhile, Rare may not be the only former Nintendo partisan finding a new home at Microsoft...but we won't be able to talk about this until E3 properly kicks off next week. "Jakas firma zwiazana z Nintendo prawdopodobnie przejdzie do obozu Microsoftu..macie jakies typy?
karys88
15 05 2005, 19:29
A mi sie super extra zaje.biście podoba ta dioda...juz sobie wyobrażam jak w nocy o 3 bedzie mi cały pokój rozświetlać
Jest even lepsza moim zdaniem od tej niebieskiej z PS2
Hmm...nie wiem czy było to czy nie, ale czy pilot bedzie w standardzie...znając pana G. pewnikiem nie, ale zapytać nie zaszkodzi

(gupia jest ta emota

)
pozdro
karys
EDIT
Hmm...może Silicon Knights...choć nie jestem pewien czy oni już sie z Nintendo nie rozwiązali...
MichAelis
15 05 2005, 19:37
QUOTE(C1REX @ 15 05 2005, 15:20)
QUOTE(sloik_na_Zime @ 15 05 2005, 11:29)
Coś jak wadliwe lasery, wysoka cena na starcie i mała ilośc Ramu?
Obym się mylił i byłła silna konkurencja.
Tomish nie bij

W 100% zgadzam sie ze Sony z PS2 dalo (pipi)... wadliwe lasery i mala ilosc ramu. Jednak niezmiernie w(pipi)ia mnie gadanie jakby co najmniej 3 generacje konsol Sony wstecz byly zje.bane. Jak Sony przy PS3 nie zmieni "swojego postepowania" mozna bedzie tak mowic, ale poczakajmy jednak.
Zeby nie bylo.
Generalnie tak jak juz kiedys napisalem marzy mi sie normalna dystrybucja Xa w Polsce, bo jak bedzie tak jak jest teraz to bedzie to jednak przemawialo za kupnem PS3.
Jak ja uwielbiam takie wybory
Xbox w końcu znalazł dystrybutora, może wezmą się też od razu za 360.
Mnie najbardziej zastanawia cena, nie tyle ile dolarów czy ojro ale ile złotówek zażądają. Jeśli powtórzy się "incydent" podobny do tego z PS2 (i PSP) to ja wysiadam.
QUOTE(Ryo-San @ 15 05 2005, 19:26)
http://www.1up.com/do/feature?pager.offset=0&cId=3140498"Meanwhile, Rare may not be the only former Nintendo partisan finding a new home at Microsoft...but we won't be able to talk about this until E3 properly kicks off next week. "Jakas firma zwiazana z Nintendo prawdopodobnie przejdzie do obozu Microsoftu..macie jakies typy?
Hmmm.... Moze cie od Metroida?? Albo ci od Eternal Darkness?? Jakos nie moge przypomniec sobie wiecej developerow wspolpracujacych z nintendo
Czy Microsoft wyraźnie wspomniał o tym, że Live'owi gracze 360 będą mogli grać z posiadaczami pierwszego Xboxa? Wspomniał. A co to oznacza? Wsteczną kompatybilność. Jeszcze jakieś pytania?
QUOTE(SIKI @ 15 05 2005, 17:28)
ku.rwa masz napisane, żeby nie zadawać głupich PYTAŃ tylko przejrzeć pare stron wstecz...
Było to wałkowane 100razy... Jak kupisz x360 z dyskiem to bedziesz mógł odpalać gry ze starego X'a
ILE RAZY MOŻNA TO POWTARZAĆ
Jezu, po co sie tak cisnieniujesz. Przestan bo zaczyna mnie to denerwowac. Koles nie zobaczyl, a ty zawsze musisz kogos wysmarowac. Wiem, ze robi chaos, ale bez przesady, kim ty jestes ?
Co do memorek - to bardzo prawdopodobne, ze beda na USB. Xbox360 ma miec 3 posrty USB, ale nie wiadomo czy 3 osobne czy 2 na memory i 1 na kamerke etc.
Wsteczna kompatybilnosc - nie wyobrazam sobie, ze nie bede mogl zagrac w Halo2 na Live na Xie360 z nowymi mozliwosciami (wiadomosci video etc).
A co do Hdd to nikt jeszcze nie potwierdzil czy bedzie on standardowo czy nie. Jednak dla mnie to duzy minus jezeli bede musial kupic Hdd, aby grac w Halo2 itp.
jaszczoor
15 05 2005, 21:10
Na GO przeczytałem że procesor ma być chłodzony wodą. Skoro tak ma być to czy trzeba będzie wlewać do środka wode? Troche mi to przypomina sytuacje z żelazkiem

Już to widze jak przed każdą grą trzeba będzie nalać troche H2O coby nie póścić z dymem procesora ;]
Bożesz Ty mój. Kto takie pierdoły pociska??? Ludzie święci to będzie konsola a nie rakieta, bez przesady. Może trzeba będzie lać paliwo

Kurczę, coraz fajniejszych rzeczy można się dowiedzieć
(Tak w ogóle to jest świetny fimik z gry Company Of Heroes. Coś w tym jest mega fajnego.) soras gra wyjdzie ale na PC przepraszam za niedopatrzenie, btw. to bedzie chyba rts, tzn. że już mi sie ta gra nie podoba
OsciBosci
15 05 2005, 21:31
Where??
Nie bedzie chlodzony woda raczej.
Bedzie mial 2 wiatraczki i to wystarczy.
No przecież na filmie z ourcolony i z kikizo wyraźnie mowa jest o chłodzeniu wodnym - ba! - nawet je widać. Ludzie - czy wy oglądacie te filmy? Bo jak nie to o czym mowa
zakk wylde
15 05 2005, 22:05
Mam nadzieje że to co w tej chwili pokazano, te kilunasto sekundowe filmiki to konsolka łyka ot tak sobie że tak powiem sprzętowo czyli z minimalnym wysiłkiem programistów bo fenomenu narazie nie widać no po za widoczną fizyką w niektórych motywach. Jeśli tak dalej pójdzię to chyba prześpię tą generacje konsol.
Ale prawda jest taka że 360 i tak łykne bo Bill pozostał przy nośniku DVD i będzie działo sie to samo co z Xem, a co sie dzieje to każdy maniak wie
Mozna bylo sie spodziewac nowego rodzaju chlodzenia prockow, bo chyba nikt sie nie ludzil ze uda sie schlodzic 3 procki o duzych czestotliwosci kilkoma radiatorami miedzianymi i dwoma wiatrakami? Chlodzenie woda bylo jedynym wyjsciem, gdyz chlodzenie azotem sie nie nadaje. Co jakis czas trzeba by bylo uzupelniac pojemnik. Na dodatek azot sie skrapla na prockach i moglby spowodowac zwarcie, wiec takie rozwiazanie ma tylko zastosowanie w testowaniu maksymalnej mozliwosci podkrecenia procka ( wtedy azot dziala przez jakis krotki, okreslony czas). Swego czasu wspominano cos o nowym sposobie chlodzenia prockow w PS3, a mianowicie sylikonie. Procki mialby sie znajdowac miedzy warstwami cieklego sylikonu a tym samym mialby zapenione srosowisko ciekle i lepiej by oddawaly cieplo. Byc moze dlatego nadal nie wiadomo jaka czestotliwosc beda posiadaly procki w PS3. Jesli sie powiedzie sposob z silikonem procki beda taktowane nawet po 4 GHZ, a jesli beda posiadaly system wodny beda mialy zblizone czestotliwosci do prockow z X 360.
QUOTE(Jędrek @ 15 05 2005, 20:38)
Co do memorek - to bardzo prawdopodobne, ze beda na USB. Xbox360 ma miec 3 posrty USB, ale nie wiadomo czy 3 osobne czy 2 na memory i 1 na kamerke etc.
Memorki będą podłączane do portów pod napędem DVD (przecież na zdjęciu widać je wyraźnie). Pewnie chodziło Ci o to, że do portu USB będzie można podłączyć pamięć flash (czyli pendrive'a) i zrzucić na HDD muzykę, zdjęcia itp.
QUOTE(Jędrek @ 15 05 2005, 20:38)
A co do Hdd to nikt jeszcze nie potwierdzil czy bedzie on standardowo czy nie. Jednak dla mnie to duzy minus jezeli bede musial kupic Hdd, aby grac w Halo2 itp.
Przecież 2 wersje X360 to były tylko przypuszczenia. Wejdź na stronę
http://www.xbox.com/en-AU/xbox360/factsheet.htm i przeczytaj oficjalną specyfikację. Jest tam napisane tylko:
Detachable and upgradeable 20GB hard drive
co oznacza, że dysk będzie można odłączać i wymienić na większy - to wszystko. Podsumowując:
NIE BĘDZIE WERSJI BEZ HDD
A.Z.BEST
15 05 2005, 23:40
Nie do końca. Obecni abonenci jakoś będą mogli przenieść swoje konta. A czy to oznacza kompatybilność? Niekoniecznie, ale na pewno 360 będzie kompatybilny

.
Kenshin
15 05 2005, 23:45
Ciekawe czy jeśli teraz kupiłem startera i mam konto na 12 miesiecy to czy po przeniesieniu go na X360 bede miał Xbox Live Silver czy Gold
QUOTE(Kenshin @ 15 05 2005, 23:45)
Ciekawe czy jeśli teraz kupiłem startera i mam konto na 12 miesiecy to czy po przeniesieniu go na X360 bede miał Xbox Live Silver czy Gold

Silver ma być bezpłatny, więc przypuszczam, że dostaniesz Gold.
A.Z.BEST
16 05 2005, 00:07
QUOTE(Kenshin @ 16 05 2005, 00:45)

Gold. Nieoficjalnie potwierdzone. Nasze konta będą przetransferowane.
Ryo-San
16 05 2005, 01:56
Alpha Trion
16 05 2005, 02:49
pamietam te obietnice kwadratow , zobaczymy czy cos sie z tego urodzi , ja dla tej firmy lykne kazda maszynke
QUOTE(Ryo-San @ 15 05 2005, 20:26)
Zoonami - nie beda pisac gier tylko na wylacznosc N, ale i multiplatformowo?
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2005, 01:56)
O_o no, no jesli Squere przejdzie na "dobra strone" to ja nie mam pytan. FF czy Dragon Quest na X360? Byloby miodzio
Przecież 2 wersje X360 to były tylko przypuszczenia. Wejdź na stronę
http://www.xbox.com/en-AU/xbox360/factsheet.htm i przeczytaj oficjalną specyfikację. Jest tam napisane tylko:
Detachable and upgradeable 20GB hard drive
co oznacza, że dysk będzie można odłączać i wymienić na większy - to wszystko. Podsumowując:
NIE BĘDZIE WERSJI BEZ HDDTo co wg. Ciebie oznacza Detachable ?
A mnie tam interesuje kwestia internetu radiowego.
Na chacie mam właśnie takie "radio" i ciekaw jestem czy będzie można X'a jakoś "dosztukować"
Detachable - demontowalny.
A co niby innego ma znaczyc?
Detachable to dosłownie "odczepialny"
Same shit. HDD sie demontuje z czegos (czyli wyjmuje/odczepia etc.), nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.