Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
Wiśnia San
Obejrzałem w niedziele prezentacje nowego X i moge śmiało stwierdzić prezentacja na miare Microsoftu.
patrykw
To co oglądałeś na MTV to była pocięta prezentacja.
..::XMANiAK::..
nowe foty

Q4

Tiger Wood 2k6

The Godfather

Shadow the Hedgehog
12 fot
Jakim
Sonic nie jest pisany na X360 tylko na zwykłego xboxa chyba...

ja polecvam jeszce obczaić nowy screen z Gears of War:
kliknij
dante2003
Q4 -I'm lovin it! wub.gif Q2 to jest jedna z moich ulubionych gier a Q4 ma być jego kontynuacją. Jeśli okaże się hitem to chyba kupię X360. happy.gif
Wiśnia San
QUOTE(patrykw @ 16 05 2005, 10:35)
To co oglądałeś na MTV to była pocięta prezentacja.
*

A jest gdzieś na sieci ta normalna prezentacja?? Przejżałem ten temat 10 stron wstecz i znalezłem tylko jeden odnośnik to filmiku gdzie koleś opowiada o możliwościach nowego x2.gif
jest na kazdym torrentowym sajcie jest [szczegolnie o X wink.gif]
Humulus XP
QUOTE(Jakim @ 16 05 2005, 10:48)
kliknij
*

blink.gif Jeśli to naprawdę tak wygląda to The Bill ma mnie po raz drugi. Oby to nie był retusz!
dante2003
To mi wygląda na artwork zrobiony z modeli postaci z gry.
dawno temu byl pokazany filmik mozliwosci silniku U3 i te postacie tam byly
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...,12946,16651580
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...,14413,16651580

xbox360.pl ktos wykupil ta domene, czyzby niespodzianka dla graczy??

Na okładce słynnego magazynu Time widzieliśmy już m.in. marszałka Gieorgija Konstantinowicza Żukowa i Edwarda Rydza-Śmigłego oraz Henry’ego Kissingera i Manuela Noriegę. Teraz po raz siódmy pokazano natomiast Billa Gatesa, który w najnowszym numerze rozwodzi się na temat nadchodzącej platformy Xbox 360. Przy okazji szef firmy Microsoft zdradza kilka informacji, dotyczących trzeciej części Halo.

Mianowicie następna odsłona bestsellerowego cyklu na pewno powstanie, ale nie będzie gotowa w momencie premiery wspomnianej konsoli (okolice Świąt Bożego Narodzenia 2005). Bowiem według planu „trójka” stanowi fragment tzw. drugiej fali gier dla X360, mającej nadejść wiosną przyszłego roku. Gates twierdzi, że Halo 3 ujrzy światło dzienne w bezpośredniej bliskości debiutu konkurencyjnego systemu elektroniczno-rozrywkowego, czyli Sony PlayStation 3.
Raptor
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 16 05 2005, 11:47)

Przenosi na strone xbox360.com, ale polski ani widu, ani slychu i tak pewnie pozostanie.
Patrycjusz

Fakt, co do domeny to szok! Szkoda tylko że jeszcze nie ma tam do wyboru: POLSKI
TomisH
QUOTE(dante2003 @ 16 05 2005, 11:36)
To mi wygląda na artwork zrobiony z modeli postaci z gry.
*

Sam jesteś artwork dry.gif
Ryo-San
Dlaczego na okladce Time jest napisane X-BOX wtf? o_O
jakby ktos znlazl jakiegos skana tego wywiadu Billa w Time to bardzo prosilnym o linka.
-GLD-Uzny
Dlatego zeby nie uzywac ciagle nazwy xbox360 smile.gif
Dragen
Pany, a wiecie może cosik o podłączaniu Xa do monitora?? gdziesik wyczytalem że bedzie siuport monitorów niby..ile w tym prawdy?? może cos wyniuchaliście??
QUOTE(Raptor @ 16 05 2005, 12:04)

Przenosi na strone xbox360.com, ale polski ani widu, ani slychu i tak pewnie pozostanie.
*

moze za jakis czas ruszy Polska strona o X360 byc moze trwaja negociacje
SM1
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2005, 11:52)
jakby ktos znlazl jakiegos skana tego wywiadu Billa w Time to bardzo prosilnym o linka.
*

http://www.time.com/time/ rolleyes.gif
A.Z.BEST
A może jakis spryciula chciał wywinąć zawczasu numer Microsoftowi i tej domeny nie będzie chciał zbyt łatwo odstąpić wink.gif. Co Wy na to?

Chociaż raczej wygląda to na oficjalnie wykupioną. Ojej! wink.gif
2razyjot
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2005, 11:52)

Tam jest napisane 'NEW xbox', Ryo. tongue.gif
Ozi
QUOTE(A.Z.BEST @ 16 05 2005, 14:03)
A może jakis spryciula chciał wywinąć zawczasu numer Microsoftowi i tej domeny nie będzie chciał zbyt łatwo odstąpić wink.gif. Co Wy na to?
*

Skoro przekierowuje na www.xbox360.com to jest to wysoce wątpliwe. hyh.gif
magelan84
Cześć mam kilka pytań:
- jak wygląda kwestia podłaczenia neostrady do X ? (rozumiem , że w 360 będzie analogicznie) a w końcu na nadchodżacej generacji chciałbym pograć przez net.
- Czy w obecnym xboxie istnieje możliwość zainstalowania chipu który można byłoby wyłączyć na czas gry na Live?
- Czy ma sens kupno takiego dekodera ( http://www.tomshardware.pl/video/20040120/index.html) to xboxa i głosnikow (http://www.tomshardware.pl/video/20031222/speaker-15.html) . Oczywiście uwzględniając możliwość podłaczenia tego zestawu do 360 (chyba nic nie zmienia w sprawie kabelka podlaczenioego do Tv??)
Problem tkwi w tym ze niby xbox ma dekoder 5.1 jednak glośniki te niemają wejścia optycznego i mimo ze są 5.1 musze ustawiac tryb 2.1 i ewentualnie symulowac 5.1 Natomiast dzieki dekoderowi móglbym polaczyć przez kabelek optyczny. Czy wogole roznica dzwieku bedize duza? i Najważniejsze mam nadzieje że do x 360 bedzie sie to dalo podlaczyc.
Ok troche namieszalem i odbieglem od tematu , ale jesli potraficie byłbym wdzieczny za odp.
pomyliles dzialy do POMOCY idz

raczej to jest oficialna domena PL bo jak by ktos sobie zalozyl domene na sprzedasz to byla by juz na allegro jak np. gizmondo czy nintendods smile.gif
A.Z.BEST

Chociaż raczej wygląda to na oficjalnie wykupioną. Ojej! wink.gif
*

QUOTE(Ozi @ 16 05 2005, 14:08)
*

Skoro przekierowuje na www.xbox360.com to jest to wysoce wątpliwe. hyh.gif
*

I co tniesz cytaty, skoro napisałem, że jest raczej oficjalnie wykupiona tongue.gif.

http://www.time.com/time/covers/1101050523/story.html - fajna fotka. Bill testuje swoje nowe dziecko wink.gif.

No i fajny TV o_O.
C1REX
Pomyliłeś działy magelanie.

Odonośnie artykułu Time'a.
Na ich stronie jest galeria screenów z gry+nagranie opisu do nich. Bardzo fajnie sie tego słucha.
Z tego co mówią, to niemal wszystkie screeny są real time z gry, a nie żadne Art worki. Wygląda to całkiem przyzwoicie.

http://www.time.com/time/covers/1101050523/gallery/

na górze jest "przewijak" dop kolejnych screenów i komentarzy do nich.
-GLD-Uzny
Pytanie do ankiety: What new game platform are you most interested in?
Wykresik
blink.gif
Wik
Ta ankieta chyba sponsorowana była tongue.gif
TomisH
*

No to się wkopał. Jak było z xbox.pl? Nikt się nie pytał, tylko przyszedł MS i zakosił. dry.gif
sildar
QUOTE(-GLD-Uzny @ 16 05 2005, 13:29)
Pytanie do ankiety: What new game platform are you most interested in?
Wykresik
blink.gif
*

Jakies pytania?? tongue.gif No chyba tylko jedno: czy to jest "normalna" nie sponsorowana ankieta?
dante2003
Bez informacji nt. grupy badanych ankieta jest bez sensu.
Jędrek
RosTo - chodzilo mi o pendrive'a smile.gif

Co do chlodzenia woda, to jakos nie zwrocilem na to uwagi sad.gif
C1REX
Ta ankieta wydaje się całkiem wiarygodna.
Xbox ma wyjść lada dzień, dlatego cieszy się tak dużym zainteresowaniem. Zwłaszcza, że w USA X sprzedawał się naprawdę dobrze.

Ps2 moze przegrywać z Nintendo z powodu fake'ów i oryginalności Nintendo. Ludzie moga być bardzo ciekawi czym nas teraz zaskoczy.

Sony prawdopodbnie niczym nie zaskoczy i ps3 będzie bardziej "zwyczajna" niż konkurencja.

Osobista ciekawość jest wprost proporcjonalna do wyników ankiety. Mimo, że mam Ps2, a nie mam gacka, to jednak nintendo mnie bardziej teraz ciekawi.

Bez informacji nt. grupy badanych ankieta jest bez sensu.

To ja mogę podać. Grupą badanych są czytelnicy Time'a. : )
-GLD-Uzny
W ankiecie zaglosowac mogl kazdy kto weszedl na strone Time'a (tez glosowalem ;p) W poprzednim posie byl link , ankieta po lewej...
Roki
QUOTE(Humulus XP @ 16 05 2005, 09:34)
QUOTE(Jakim @ 16 05 2005, 10:48)
kliknij
*

blink.gif Jeśli to naprawdę tak wygląda to The Bill ma mnie po raz drugi. Oby to nie był retusz!
*

Ta gra naprawde tak wyglada. Kilka stron wczesniej byl podany link fo filmiku z tej gry... wyglada NIEZIEMSKO excl.gif
sildar
Ja podchodze do tych screenow z dystansem. Zaduza rozbieznosc graficzna miedzy poszczegolnymi grami... unsure.gif Ja zaczekam na jakies grywalne demo i dopiero zaczne sie podniecac

PS TUTAJ macie link do bardziej wiarygodnej ankiety. I mysle ze wyniki sa zadawalajace blush.gif
Minio
QUOTE(sildar @ 16 05 2005, 15:48)
PS TUTAJ macie link do bardziej wiarygodnej ankiety. I mysle ze wyniki sa zadawalajace  blush.gif
*

Sorry, ale co to znaczy, że "wyniki są zadawalające" ? Kogo zadawalajace? Bo mi się wydaje, że w tym dziale "zadowalające" są tylko te, w których X360 jest najlepszy. Sorry, ale to jest dziecinada. Nawinąłbym jeszcze o fanboyach (tak BTW) ale TomisH i tak da mi za to ostrzeżenie, więc kończę.

P.S. Jakiś czas temu podobna ankieta była na gamefaqs. Wyniki nie były aż tak "zadowalające".
"Zadowalające" wyniki ankiety o X360 na GS.
dante2003
Nie wiemy prawie nic o PS3 ani Revo więc te ankiety można sobie w D wsadzić.
sildar
To ze ludzie stawiaja X360 na rowni z PS3 nie jest zadawalajace?? Przeciez Sony to prawie monopolista obecnej generacji konsol, a ty mowisz ze te wyniki nie sa zadawalajace?? Jezeli ludzie juz teraz rownie traktuja te konsole, to co bedzie po premierze...
Wik
fachowe info prosto z WP tongue.gif http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,19966 powinni przeprowadzić jakąś restrukturyzacje w tej firmie( w WP nie MIcrosoft smile.gif
sildar
No nie... Poprostu brak mi slow tongue.gif Skad oni maja te info?? Moze liczyli na farta, ze tak akurat sie stanie i chcieli byc pierwsi laugh.gif
Minio
QUOTE(sildar @ 16 05 2005, 17:11)
To ze ludzie stawiaja X360 na rowni z PS3 nie jest zadawalajace?? Przeciez Sony to prawie monopolista obecnej generacji konsol, a ty mowisz ze te wyniki nie sa zadawalajace?? Jezeli ludzie juz teraz rownie traktuja te konsole, to co bedzie po premierze...
*

Nie powiedziałem, że one nie są zadawalające. Zastanawiam sie tylko kogo i dlaczego mają zadawalać.
Aby zobrazować sytuację- wśród pewnej grupy osób przeprowadziłem ankietę. Wyniki masz poniżej.
\"\"

Czy są one "zadowalające" ? Gdybym dał je w analogicznym temacie- byłyby (dla grupy osób, które tam piszą).
WooKIE
Może podasz ilośc oso przepytanych, jakieś środowisko dry.gif ?
sildar
QUOTE(Minio14 @ 16 05 2005, 16:31)
QUOTE(sildar @ 16 05 2005, 17:11)
*

Nie powiedziałem, że one nie są zadawalające. Zastanawiam sie tylko kogo i dlaczego mają zadawalać.
Aby zobrazować sytuację- wśród pewnej grupy osób przeprowadziłem ankietę. Wyniki masz poniżej.
\\"\\"

Czy są one "zadowalające" ? Gdybym dał je w analogicznym temacie- byłyby (dla grupy osób, które tam piszą).
*

No wlasnie mi chodzilo o to, ze te wyniki mnie ciesza. Taki wynik z taka firma jak Sony jest conajmniej dobry
Słoik
QUOTE(WooKIE @ 16 05 2005, 17:48)
Może podasz ilośc oso przepytanych, jakieś środowisko <_< ?
*

Środowisko naturalne chełbii bałtyckiej.
Minio
QUOTE(WooKIE @ 16 05 2005, 17:48)
Może podasz ilośc oso przepytanych, jakieś środowisko dry.gif ?
*

Nie mogę, bo to fake laugh.gif . Nigdy taka ankieta nie miała miejsca.
Chodziło mi o zobrazowanie sytuacji. Dla kogo i jakie wyniki sa "zadowalające"? No i sam widzisz.
Dlatego proszę- nie komentujcie ankiet w ten sposób. O wiele lepsze komentarze to np. "zaskakująco dużo" albo coś. "Zadowalająco" nie jest obiektywne, przez co wprowadza w błąd. Dla mnie zadowalające może być 25 % a dla kogos innego "więcej niż pozostałe next- geny" (czyli np. podział- 30%-34%-36% z przewagą X360).
A.Z.BEST
Radzę więc zaczynać się obawiać M$u... bo czuję, że w nadchodzącej generacji to MS przejmie pałeczkę lidera, a stamtąd do monopolu już niedaleko. Nie wiem jaka firma mogłaby wtedy M$owi zagrozić blink.gif .

Więc mówienie, że wyniki Xbox'a 360 są zadowalające może być trochę nie na miejscu.

Sega okazała się najsłabsza. Wypadła z gry, czuje się też, że niestety nadchodzi czas na Nintendo. Pozostanie więc tylko dwójka. A chyba jednak zdajecie sobie sprawę z tego, iż M$ będzie potrafił w jakimś czasie wciągnąć nosem nawet Sony. Kto jednak przyjdzie po Nintendo tak by wedrzeć się w ten rynek podobnie jak to zrobił na naszych oczach M$? Nie wiem czy jakaś firma będzie miała wtedy szanse konkurować z M$em...

Czy ta ankieta jest zadowalająca, czy nie to zależy dla kogo - na pewno dla Microsoftu. Tylko konkurencja czyni, że tak się starają i że w dziedzinie konsolowej rozrywki pokazali nam nowe, genialne idee. Jak jest na rynku oprogramowania PC wiecie doskonale - są praktycznie nie do przebicia. I co najgłupsze; głównie marką.

Sam aż nie wiem po co jeszcze Billowi kasa confused.gif.
MaxVarEmreis
QUOTE(A.Z.BEST @ 16 05 2005, 17:28)
*

Jak się osiągnie skukces to trudno później z niego zrezygnować. Łatwo się przyzwyczaić do sukcesów. To prędzej sprawa prestiżowa. Bo napewno o kase nie chodzi.
Ja mam nadzieje, że nowe konsole będą szły łeb w łeb. Wtedy na tej walce skorzystamy my.
http://xboxyde.com/news_1516_en.html

skirny z gamplayu Frame City Killer

[wczesniej byl trailer ale chbya nie kazdy mogl sciagnac go]
magelan84
Ok przeniosłem pytanko smile.gif do pomocy dzialu xbox faq:)
Abstrahując od tych pytań wygląda na to że xbox(ppierwszy) będzie drugą konsolą po dreamcaście , która nie w pełni wykorzystana zakończy życie . Niby gry mają być jescze wydawane po premierze 360 , ale to już co innego jak jest następca . Microsoft sztucznie napędził nową generacje zważywszy , że to co najlepsze (najbardziej rozbudowane , wykorzystujace pelna moc Half 2 Far cry) wyjdzie prawie zbiegając się z następcą .
Możę to i dobrze , wkrótce zaczynam prace więc powinienem uznierać pieniązki:)))
Sądze , a przynajmniej mam wielkaaa nadzieje , że w końcu nadejdzie era gier na które czekam już od czasów psx . Olbrzymich multiplayerowych kampani:)
Np : desant na plaże w normandi jak w medalu , gdzie dziesiątki graczy byłoby podzielonych na oddziały smile.gif kazdy żolnierz z zeskanowana twarza gracza:)))
To byłoby coś smile.gif na co już tak długo czekam a nie tylko wybijanie w stylu Q3 smile.gif
Mam nadzieje , że bedzie więcej gier z rozwiazanym multiplayerem jak wD 3 czy SC : Chaos T.
Jakie są wasze oczekiwania co do nowych gier?
ps: Na mnie największe jak na razie wrażenie zrobili kibice w PG 3
Ryo-San
QUOTE(A.Z.BEST @ 16 05 2005, 18:28)
*

wiesz Azi idac tym tokiem rozumowania to wiekszosc poteznych firm nie powinno istniec..bo ich szefowie toną w kasie..ja sobie tak zawsze myslalem...skoro ktos powiedzmy ma 100 mln na koncie(a nawet sporo mniej) to po co inwestuje w cos jeszcze? po co szarpac sobie nerwy itp skoro moze powiedziec dośc..i zaczac wydawac wszystko na prawo i lewo i nie wyda tego za cholere...
Ale jak widac ludzie obarcający kosmiczną kasą mają troche inny tok myslenia od zwyklych szarakow..a czy dobrze czy zle? napewno dobrze..miejsca pracy, podatki, nowe technologie itd itp to napedza dzisiejszą gospodarke..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.