dodam troche od siebie, jako ze temat ten mnie calkiem niezle interesuje,
-xbox 360 -jak dla mnie taka nazwa jest bardzo dretwa i moze wiele osob wprowadzic w blad, xbox 2 proste nazwy sa zawze najlepsze
Microsoft powiedzial jasno i wyraznie nazwa Xbox 2 przy nazwie Playstation 3 moze sie wiekszosci laikow(a to wlasnie niedzielni gracze decyduja o sprzedazy konsol, a nie fani) kojarzyc z zacofaniem Xboxa drugiego..proste tutaj nazwa 2 tutaj 3..wybierasz \"trojke\" bo wydaje sie sprzętem nowszym technologicznie..pozatym nazwa 360 ma do czegos nawiazywac..do czego? dowiemy sie zapewne 13 maja
-z czego to ona ma byc zrobiona (podzespoly itp) - widzialem juz troche inforamcji jako by xbox 2 mial miec super szybka karte graficzna (lepsza od najlepszej obecnie na pc), no i do tego super szybki procesor, - jak dla mnie takie informacje to kupa (pipi), zreszta nikt nie powie ze xbox2 bedzie tyklo taki sobie czy srednio szybki, wiadomo ze zawsze trzeba naklamac na max aby ludize sie podjarali i juz zaczeli zbiera kase
nie bylo podanej oficjalnej specyfikacji..wszystko co jest do tej pory w sieci opiera sie mniej lub bardziej wirygodnych zrodlach..dlatego o tym z czego konsolka bedzie zrobiona dowiemy sie zgadnijcie kiedy? tak 13 maja;]
-data wydania - tutaj to calkiem nie wiadomo nic, jeszcze nawet zadne oficjalne wystapienia czy pokaz xbox2 nie bylo wiec droga zapewne jeszcze daleka ale kto tam wie moze nagle dostaniemy produkt gotowy w 70% i nowa konsola pojawi sie w sklepach przed gwiazdka
przed gwiazdką Xbox 360 ma juz byc w 3 mln domow..tak podają obiektywne zrodla \"speców\" z branzy..dlatego wydaje mi sie ze konsolka wystartuje wczesną jesienią...a kiedy dokladnie...odpowiedz padnie 13 maja ;]
cena -wlasnie zobaczylem newsa na benchmark.pl jako by nowa konsola miala miec cene 249-299 USD co wydaje mi sie bardzo rozsadna cena na tak zaawansowana konsole no i na start sprzedazy (oczywiscie wszyscy juz sie przyzwyczaili do tanich konsol i drogich gier wiec ceny sie zbija i to pewnie szybko),
jedno mnie tylko dziwi na tak super szybka konsole (mowa o tych super najnowszych kartach graficznych itp) taka niska cena wydaje sie niemozliwa, wyprodukowanie cos tak szybkiego i tak zaawansowanego technologicznie idzie razem z cena, czym cos szybszego i nowego tym drozej, popatrzmy sobie na ceny podzespolow komputerowych, najlepsze karty graficzne sa sprzedawane w cenie powyzej 500 USD i na 100% nikt nie sprzedaje ponizej kosztow produkcji
wiemy ze konsole sprzedawane sa ponizej ceny produkcji ale zadna firma nie traci 100, 200 a moze i 300+ USD na kazdej sztuce, to by bylo nieoplacalne
od lat wiadomo ze zarabia sie nie konsolach tylko na grach..Microsoft chce uderzyc z ceną ktora nie bedzie adekwatna do tego co jest w środku ale ma byc proporcjonalna do tego co sie znajduje w potrfelu przeciętnego gracza...bedą tracic na poczatku i to sporo..ale zapewne odbiją sobie na grach i Xbox Live..
wiec albo konsola bedzie zrobiona z tanszych produktow co sie wiaze z obnizeniem jakosci i predkosci podzespolow albo cena finalnego produktu bedzie znacznie wieksza i moim zdaniem producenci wybiora opcje zrobienia tanszego produkty, taniej= wiecej sprzedanych egzemplazy, nie od razu wszystkich stac na konsole za 300-400USD
oczywiscie jest to niemozliwe...jak juz pisalem cena jest tylko czesciowo adekwatna do mozliwosci konsoli
i na koniec to ile bylo klamstw czy to od Sony czy to od Microsoftu przed premiera ich ostatnich konsol,
lepiej poczekac na oficjalny produkt niz podniecac sie niemozliwym
Microsoft nie obiecywał gruszek na wierzbie...to co obiecał to zrobil..
najlepszą na swiecie strukture online, zdobył zaufanie graczy oraz pokonał firme z 20 letnim stazem na rynku konsol stacjonarnych...
to wszytko....
od obiecanek jest Sony..tym razem obiecuja wyslac nas na Marsa za pomocą Cell'a....;] sie zobaczy!