Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103
Minio
Reaktywacja tematu. Dajemy info (i dyskutujemy o nich) na temat nastepcy Xboxa. Temat i tak zniknie, więc spamujcie do woli :wink:
Na początek:
http://www.gamespot.com/news/2005/04/08/ne...ws_6121939.html
Lista third-party developers wspierających Xboxa2 (na dziś dzień).

Przy okazji ciekawe info- gry na Xboxa (pierwszego) mają być tworzone conajmniej do 2007 roku (tak wnioskuje z ostatniego zdania). Dla mnie dobrze, bo mniej więcej za 3 lata mam zamiar kupić next-gena, a przez ten czas można pograć na Xboxie tongue.gif
Ryo-San
2KGames
Activision Inc.
Atari Inc.
Bandai Co. Ltd.
Bethesda Softworks LLC
Buena Vista Games Inc.
Capcom Co. Ltd.
Codemasters Software Company Ltd.
Eidos Inc.
Electronic Arts Inc.
FromSoftware Inc.
InterServ International
KOEI Co. Ltd.
Konami Corp.
LucasArts
Majesco Entertainment
Midway Games Inc.
Namco Ltd.
Phantagram Co. Ltd.
Rockstar Games
SCi Games Ltd.
SEGA
Tecmo Ltd.
THQ Inc.
TWP Corp.
Ubisoft Entertainment
Vivendi Universal Games Inc.

boosko poprostu boosko..Bill sie stara...oj stara sie;]
Frank Jaeger
boosko poprostu boosko..Bill sie stara...oj stara sie;]

Co ważniejsze, wszystkie firmy z tej listy mają wydawać DUŻO gier na Xa... bo chyba, każdy wie, jak potężnie np. Capcom wsparł 1ego Xa...
..::XMANiAK::..
MS ma szanse zawojowac u kosnookich, nowy RE, MGS na XNext tongue.gif

Oficjalna nazwa Xboxa 2, data jego prezentacji, kompatybilność wstecz, dysk twardy i Halo 2 ps. text po polsku smile.gif
TomisH
Lol, nie ma to jak profesjonalne tłumaczenie laugh.gif
deco
no i prawdiłowo...Xbox2 bedzie bardziej rozpoznawalne niz Xenon czy cus
Saunter
Srednio mi sie podoba nazwa Xbox 360. Wolalbym Xbox2 i wszystko.

Co do developerów to hmmm, jak beda wydawali swoje najwieksze hity od razu, to MIODZIO.

Mam nadzieje ze np. Capcom zabierze sie solidnie za RE na Xa, Namco za Ace Combat, Tekken? To by bylo zbyy piekne, choc czego nie moze Bill Gates?
Minio

Co do developerów to hmmm, jak beda wydawali swoje najwieksze hity od razu, to MIODZIO.  

Na to nie licz. Z początku Xbox360 (trzeba poprawnie pisać, nie? :wink: ) nie bedzie miał konkurencji.
Za to przed premierą PS3... lub tuż po... bedzie się działo!
dee
Jest Rockstar,to bardzo dobrze.Tylko niech jadą z serią GTA (no,ewentualnie sequelem Manhunta),a nie jakimś tam Midnight Run czy State of Emergency. Obecność EA,Capcomu,Tecmo,Segi i całej reszty chyba nikogo nie dziwi.Płotki typu Bandai czy jakis Pentagram mogą sobie dać siana.
Nazwa IMO kijowa,ale to mało ważne.Niech nazwą nowgo Xboksa choćby Billy,byle sprzęcicho miało powera.
wojcieszek
A mi wbrew(prawie)wszystkim nazwa Xbox360 bardzo się podoba.Nie jakiś tam Xenon(za bardzo kojarzy mi się z "Zenon")
Flik
co do nazwy to byle nie byly to numerki. za bardzo kojarza sie z sequele. a ludzie (ja tez tongue.gif) czekaja na cos nowego, niepowtarzalnego. Xenon jest dosc "nietypowe" ale nie bardzo mi przypadlo do gustu. licze na inwencje billa...
konstant
Xbox 360 bllleeee, beznadziejna nazwa
Saunter
Piszac zeby dev. wydawali od razu hity chodzilo mi nie o launche, ale o to zeby nie bylo takich zwisow jak np GTA:SA na PS2 i na Xboxa, albo z MGS2.
T800
MS ma szanse zawojowac u kosnookich, nowy RE, MGS na XNext tongue.gif

Oficjalna nazwa Xboxa 2, data jego prezentacji, kompatybilność wstecz, dysk twardy i Halo 2 ps. text po polsku smile.gif

Wyrywek tekstu z tego newsa-
"wszystkie gry będą musiały być obowiązkowo wykonane w technologii HDTV"
-mówi jasno ze w takim razie X2 musi posiadać sporą ilość pamięci i to nie tylko operacyjnej , ale przedewszystkim VRAM!
Jakoś nie widze tego HDTV przy 256 mega ramu , a jeśli dodatkowo będzie to pamieć całkowita konsoli (współdzielona tak jak X1 , czyli 256MB operacyjnej i graficznej razem wziętej) to ja już nic nie mówie , po porostu nie będzie zaciekawie icon_evil.gif .
mario87

As the war between the Xbox 360 and PS3 begins to really kick into overdrive, the rumor mill is starting to go crazy. The latest is word that there has been some major change in the Xbox 360’s RAM in the last month. No word on details, but it sounds like it could be a dramatic increase.

http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EE...pkZANsABwyV.php

hmm...

a pozatym na głównej macie nowe informacje o xboxie 360, min HDD i halo2 na nim, 2 wyjścia video, i brak kompatybilności wstecz confused.gif
KoBik
Jak będzie się nazywać tak go przyjmę. Ważne będą gry i tu znowu zacznie się wojna pomiędzy Xem2 i PS3. Bo jak wiadomo są obozy podzielone na klocków i czarnuchów :wink: ale są i też tacy co mają wszystkie konsolki i jest git. Nic tylko się cieszyć i czekać na rozwój sytuacji.
Ozi
Microsoft do spółki z MTV pokaże w tej telewizji program poświecony następcy Xboxa. Polska premiera - 13 maja, piątek - godz. 21.00

http://www.xbox.com/en-GB/community/unveil.htm
TomisH
Czyli jednak warto!

Zapisywać się do ourcolony.net (szczegóły w odpowiednim temacie) - może nas tam wyślą smile.gif
Tokar
Microsoft do spółki z MTV pokaże w tej telewizji program poświecony następcy Xboxa. Polska premiera - 13 maja, piątek - godz. 21.00

No żesz fak :x A ja MTV nie mam, ino same pedrylskie vivy = /
McDrive

No to czekam. Fajnie że będzie na polskim MTV. Cziekawe tylko jak mają zamiar go zaprezentować??
TomisH
http://www.ourcolony.net/thesecret/1426.jpg

btw - warto zaglądać do tematu o ourcolony wink.gif
Ryo-San
co to jest? shooot z PGR3 :wink:
ja to nagram na dvd, potem zrobie dvdripa i gdzies wrzuca [ciekawe ile to bedzie trwalo o_O]
Minio
Dzisiaj na http://www.gamefaqs.com jest ankieta dotycząca pokazu Xboxa2 na MTV. Wyniki sa interesujące.
TomisH
Zarzućcie ostatniego linka z obrazkiem samochodu i powiększcie. Popatrzcie pod światłem - od razu widać, że coś jest zalepione...
McDrive
ja to nagram na dvd, potem zrobie dvdripa i gdzies wrzuca [ciekawe ile to bedzie trwalo o_O]

Podobno 30 minut.
jaszczoor
Jak ktoś nie ma MTV to tutaj kumpel znalazł niby TV przez net. I tam jest MTV z wielkiej brytanii streamowane. Ale nie wiem czy to jest tak samo jak w tv tzn w tym samym czasie itp. więc najlepiej by było jak by ktoś sprawdził kto ma dostęp do MTV UK normalnie w TV

http://www.wwitv.com/
Minio
Aż dziw, że jeszcze nikt tego nie podał...
http://www.gamespot.com/news/2005/04/11/sc...058.html?page=1
I jeszcze "Next". Bardzo możliwe, że właśnie takim padem będziemy grać.
Szczerze mówiąc? Troche tandetnie to wyglada :wink: . Przypomina mi pady od "PolyStatation" czy czegos takiego :wink:
MichAelis

ej normalnie jaka strona 8O
dzieki Ci za to!!
sorry za OT
Ryo-San
Aż dziw, że jeszcze nikt tego nie podał...
http://www.gamespot.com/news/2005/04/11/sc...058.html?page=1
I jeszcze \"Next\". Bardzo możliwe, że właśnie takim padem będziemy grać.
Szczerze mówiąc? Troche tandetnie to wyglada :wink: . Przypomina mi pady od \"PolyStatation\" czy czegos takiego :wink:

jezeli to mialo by okazac sie prawdą to ja będe zadowolony..padzik mi sie podoba nawet bardzo..zblizony bardzo do padow logitecha...pozatym jakosc zdjecia jest gorzej niz fatalna;/
Frank Jaeger
Goldman Sachs says it expects Microsoft's next-gen console to arrive in force this year--perhaps as early as October--for under $300.

:shock: Oczywiście to tylko przewidywania, ale... o_O
styxq
Zarzućcie ostatniego linka z obrazkiem samochodu i powiększcie. Popatrzcie pod światłem - od razu widać, że coś jest zalepione...

http://www.suteki-square.com/syphon/images/glare.jpg biggrin.gif:D:D oblukaj to
Ryo-San
heh ciekwi mnie jedna rzecz? co oznacza liczba 360?? musi przecież cos oznaczac...
64 przy Nintendo - liczba bitów
2 przy Playstation - druga konsola Sony
3 przy 3DO - grafika 3D

360 hmmmmmm no nie mam zielonego pojęcia;/

a to artykul o Xboxie 360 na serwisie: gamesindustry

http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=7991
el ZAX
Mi sie wydaje ze 360 moze miec związek z okrąglym ksztaltem konsoli. Jak jeszcze dodac do tego bialy metaliczny kolor konsoli to bardzo by mi pasila taka konsiguracja biggrin.gif
dee
heh ciekwi mnie jedna rzecz? co oznacza liczba 360?? musi przecież cos oznaczac... 
[...]
360 hmmmmmm no nie mam zielonego pojęcia;/

360...Granie na okrągło?W końcu już pierwszego Xb promowało hasło "play more".
Minio
Może będzie standardowo dysk twardy o pojemności 360 GB? No co, pomarzyc nie można? laugh.gif
A w tym artykule co dał Ryo jest napisane tak:
"Xbox 360 is expected to receive a global release in late 2005."
8O 8O 8O Nie za późno? Mamy grać kilka miechów po Amerykanach ("My" = "Europa", bo w Polsce to pewnie jeszcze dłużej :wink: ).
sildar
No, wlasnie mnie tez zastanawia co oznacza to "360". Ale pewnie dopiero w maju cos sie dowiemy......
Mazzi
http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1081735

Dorzucam linka do mojego newsa nowego, moze jakas informacja sie nie pokryla z tymi co juz tu byly.
bhp
The research firm, which rates Microsoft at \"outperform,\" expects Xbox 2 to be available for retail sale in October or November at a retail price of about $249 to $299.

Ciekawe jak będą wyglądać ceny w europie, pewnie 400 - 500$
xbox 360-around the world tongue.gif
Ozi
http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1081735

Dorzucam linka do mojego newsa nowego, moze jakas informacja sie nie pokryla z tymi co juz tu byly.

\"Nie zajmujemy się plotkami\" - stwierdził przedstawiciel korporacji, ucinając wszelkie spekulacje.

To jest świetne. Sami maczają paluchy w idiotycznej kampani (ourcolony) po czym wyjeżdżają z czymś takim. Krew człowieka zalewa.
Frank Jaeger
\"Xbox 360 is expected to receive a global release in late 2005.\"  
  Nie za późno? Mamy grać kilka miechów po Amerykanach (\"My\" = \"Europa\", bo w Polsce to pewnie jeszcze dłużej  ).

A nie słyszałeś o tym, że X2 ma wystartować w USA i Europie w tym samym czasie?

The research firm, which rates Microsoft at \"outperform,\" expects Xbox 2 to be available for retail sale in October or November at a retail price of about $249 to $299.

Ciekawe jak będą wyglądać ceny w europie, pewnie 400 - 500$

Jasne, analityk się znalazł...
Minio
\"Xbox 360 is expected to receive a global release in late 2005.\"  
  Nie za późno? Mamy grać kilka miechów po Amerykanach (\"My\" = \"Europa\", bo w Polsce to pewnie jeszcze dłużej  ).

A nie słyszałeś o tym, że X2 ma wystartować w USA i Europie w tym samym czasie?

Właśnie zauważyłem błąd! Tam jest 2005, a ja byłem pewien, że mamy 2004 biggrin.gif . Ewentualnie myślałem ,ze jest tam napisane 2006 biggrin.gif . Sorry, mój błąd. :oops: Coś mi się pokiełbasiło laugh.gif
apatia77
dodam troche od siebie, jako ze temat ten mnie calkiem niezle interesuje,

-xbox 360 -jak dla mnie taka nazwa jest bardzo dretwa i moze wiele osob wprowadzic w blad, xbox 2 proste nazwy sa zawze najlepsze biggrin.gif

-z czego to ona ma byc zrobiona (podzespoly itp) - widzialem juz troche inforamcji jako by xbox 2 mial miec super szybka karte graficzna (lepsza od najlepszej obecnie na pc), no i do tego super szybki procesor, - jak dla mnie takie informacje to kupa (pipi), zreszta nikt nie powie ze xbox2 bedzie tyklo taki sobie czy srednio szybki, wiadomo ze zawsze trzeba naklamac na max aby ludize sie podjarali i juz zaczeli zbiera kase,

-data wydania - tutaj to calkiem nie wiadomo nic, jeszcze nawet zadne oficjalne wystapienia czy pokaz xbox2 nie bylo wiec droga zapewne jeszcze daleka ale kto tam wie moze nagle dostaniemy produkt gotowy w 70% i nowa konsola pojawi sie w sklepach przed gwiazdka,

- cena -wlasnie zobaczylem newsa na benchmark.pl jako by nowa konsola miala miec cene 249-299 USD co wydaje mi sie bardzo rozsadna cena na tak zaawansowana konsole no i na start sprzedazy (oczywiscie wszyscy juz sie przyzwyczaili do tanich konsol i drogich gier wiec ceny sie zbija i to pewnie szybko),
jedno mnie tylko dziwi na tak super szybka konsole (mowa o tych super najnowszych kartach graficznych itp) taka niska cena wydaje sie niemozliwa, wyprodukowanie cos tak szybkiego i tak zaawansowanego technologicznie idzie razem z cena, czym cos szybszego i nowego tym drozej, popatrzmy sobie na ceny podzespolow komputerowych, najlepsze karty graficzne sa sprzedawane w cenie powyzej 500 USD i na 100% nikt nie sprzedaje ponizej kosztow produkcji
wiemy ze konsole sprzedawane sa ponizej ceny produkcji ale zadna firma nie traci 100, 200 a moze i 300+ USD na kazdej sztuce, to by bylo nieoplacalne,

wiec albo konsola bedzie zrobiona z tanszych produktow co sie wiaze z obnizeniem jakosci i predkosci podzespolow albo cena finalnego produktu bedzie znacznie wieksza i moim zdaniem producenci wybiora opcje zrobienia tanszego produkty, taniej= wiecej sprzedanych egzemplazy, nie od razu wszystkich stac na konsole za 300-400USD

i na koniec to ile bylo klamstw czy to od Sony czy to od Microsoftu przed premiera ich ostatnich konsol,
lepiej poczekac na oficjalny produkt niz podniecac sie niemozliwym
nazwa 360 jest beznadzejna ale fajne moze miec znaczenie te 360, najlepiej pasowalo by xbox 2, xbox next lub xbox 2,5 tongue.gif
Diabeu
360 fajne jest, nie znacie się:f
Ryo-San
dodam troche od siebie, jako ze temat ten mnie calkiem niezle interesuje,

-xbox 360 -jak dla mnie taka nazwa jest bardzo dretwa i moze wiele osob wprowadzic w blad, xbox 2 proste nazwy sa zawze najlepsze biggrin.gif

Microsoft powiedzial jasno i wyraznie nazwa Xbox 2 przy nazwie Playstation 3 moze sie wiekszosci laikow(a to wlasnie niedzielni gracze decyduja o sprzedazy konsol, a nie fani) kojarzyc z zacofaniem Xboxa drugiego..proste tutaj nazwa 2 tutaj 3..wybierasz \"trojke\" bo wydaje sie sprzętem nowszym technologicznie..pozatym nazwa 360 ma do czegos nawiazywac..do czego? dowiemy sie zapewne 13 maja

-z czego to ona ma byc zrobiona (podzespoly itp) - widzialem juz troche inforamcji jako by xbox 2 mial miec super szybka karte graficzna (lepsza od najlepszej obecnie na pc), no i do tego super szybki procesor, - jak dla mnie takie informacje to kupa (pipi), zreszta nikt nie powie ze xbox2 bedzie tyklo taki sobie czy srednio szybki, wiadomo ze zawsze trzeba naklamac na max aby ludize sie podjarali i juz zaczeli zbiera kase

nie bylo podanej oficjalnej specyfikacji..wszystko co jest do tej pory w sieci opiera sie mniej lub bardziej wirygodnych zrodlach..dlatego o tym z czego konsolka bedzie zrobiona dowiemy sie zgadnijcie kiedy? tak 13 maja;]

-data wydania - tutaj to calkiem nie wiadomo nic, jeszcze nawet zadne oficjalne wystapienia czy pokaz xbox2 nie bylo wiec droga zapewne jeszcze daleka ale kto tam wie moze nagle dostaniemy produkt gotowy w 70% i nowa konsola pojawi sie w sklepach przed gwiazdka

przed gwiazdką Xbox 360 ma juz byc w 3 mln domow..tak podają obiektywne zrodla \"speców\" z branzy..dlatego wydaje mi sie ze konsolka wystartuje wczesną jesienią...a kiedy dokladnie...odpowiedz padnie 13 maja ;]
cena -wlasnie zobaczylem newsa na benchmark.pl jako by nowa konsola miala miec cene 249-299 USD co wydaje mi sie bardzo rozsadna cena na tak zaawansowana konsole no i na start sprzedazy (oczywiscie wszyscy juz sie przyzwyczaili do tanich konsol i drogich gier wiec ceny sie zbija i to pewnie szybko),  
jedno mnie tylko dziwi na tak super szybka konsole (mowa o tych super najnowszych kartach graficznych itp) taka niska cena wydaje sie niemozliwa,  wyprodukowanie cos tak szybkiego i tak zaawansowanego technologicznie idzie razem z cena, czym cos szybszego i nowego tym drozej, popatrzmy sobie na ceny podzespolow komputerowych, najlepsze karty graficzne sa sprzedawane w cenie powyzej 500 USD i na 100% nikt nie sprzedaje ponizej kosztow produkcji
wiemy ze konsole sprzedawane sa ponizej ceny produkcji ale zadna firma nie traci 100, 200 a moze i 300+ USD na kazdej sztuce, to by bylo nieoplacalne

od lat wiadomo ze zarabia sie nie konsolach tylko na grach..Microsoft chce uderzyc z ceną ktora nie bedzie adekwatna do tego co jest w środku ale ma byc proporcjonalna do tego co sie znajduje w potrfelu przeciętnego gracza...bedą tracic na poczatku i to sporo..ale zapewne odbiją sobie na grach i Xbox Live..

wiec albo konsola bedzie zrobiona z tanszych produktow co sie wiaze z obnizeniem jakosci i predkosci podzespolow albo cena finalnego produktu bedzie znacznie wieksza i moim zdaniem producenci wybiora opcje zrobienia tanszego produkty, taniej= wiecej sprzedanych egzemplazy, nie od razu wszystkich stac na konsole za 300-400USD

oczywiscie jest to niemozliwe...jak juz pisalem cena jest tylko czesciowo adekwatna do mozliwosci konsoli

i na koniec to ile bylo klamstw czy to od Sony czy to od Microsoftu przed premiera ich ostatnich  konsol,  
lepiej poczekac na oficjalny produkt niz podniecac sie niemozliwym

Microsoft nie obiecywał gruszek na wierzbie...to co obiecał to zrobil..
najlepszą na swiecie strukture online, zdobył zaufanie graczy oraz pokonał firme z 20 letnim stazem na rynku konsol stacjonarnych...
to wszytko....
od obiecanek jest Sony..tym razem obiecuja wyslac nas na Marsa za pomocą Cell'a....;] sie zobaczy!
Frank Jaeger
360 fajne jest, nie znacie się:f

No to jest nas dwóch laugh.gif Mnie np. nazwa Xbox 360 się podoba...
CheeseOfTheDay
Będzie można Xa o 360 stopni okręcić w każdą strona i dalej będzie grał itd tongue.gif
Cos ta nazwa musi znaczyć. A mnie sie tez podoba.
easye
3 miliony konsol Xbox 2 w sprzedaży do świąt?

Według najnowszych doniesień konsola Xbox 2 powinna być dostępna w sprzedaży na przełomie października i listopada 2005, w początkowej cenie prawdopodobnie oscylującej pomiędzy $249 a $299. Opierając się na doniesieniach analityków na rynek do końca roku powinno trafić aż 3 miliony sztuk konsoli nowej generacji.

Okres świąteczny i chwilowy brak konkurencji ze strony Nintendo Revolution i PS3, może okazać się dla znanej korporacji prawdziwą żyłą złota. Gigant z Redmond nie ustaje w staraniach, by zdystansować konkurencję w postaci PS3 Sony, której premiery możemy się spodziewać jednak nie wcześniej, niż w połowie roku 2006 (premiera w Japonii tradycyjnie odbędzie się w pierwszej kolejności, prawdopodobnie w pierwszym kwartale 2006 r.).

Informacje są dość wiarygodne, gdyż pojawiły się w nowym numerze znanego magazynu Forbes, w artykule przygotowanym przez firmę inwestycyjną Goldman Sachs. Czas pokaże czy agresywna polityka marketingowa Microsoftu i przyspieszenie premiery nowej platformy przyniesie oczekiwane rezultaty.

http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1081252
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.