SnakeMayCry
10 04 2005, 16:41
Ponieważ nie znalazlem odpowiedzi, założylem ten temat. Myślę że przyda sie innym użytkownikom.
Chcialem się spytać jak wygląda sytuacja z ewentualną wymianą konsolki z matrwymi pixelami w Polsce. Jak to wyglądawe wszystkich miejscach gdzie dystrybutorem jest Lukas Toys oraz Świat Nintendo ? Czy ktoś miał problem z pixelami w konsolkach kupionych w DVDCrave ?
gorillaz66
10 04 2005, 19:12
Czy ktoś miał problem z pixelami w konsolkach kupionych w DVDCrave ?
Kupiłem już dwa ds'y od kangurów i obydwa beż żadnych dp działają do dziś.
szczurek
10 04 2005, 19:25
o ile wiem to w Świecie Nintendo nie ma żadnych problemów z wymianą, lecz najlepiej jest to zgłosić gdy odrazu przyuważymy martwego pixa. Wtedy wszystko napewno pójdzie bez żadnych komplikacji :)
Mój australijski DS śmiga jak nalezy, zero martywch pixów, zero reysek na ekranikach zero zadrapań na obudowie, zero usterek w sprawie dźwięku. Poprostu ideał :)))
Mój podobnie jak szczurka - ideał :wink:
[tez DVDCrave]
paroofa
11 04 2005, 16:20
Hm dostałem i ja swojego DS'a. Również żadnych problemów.
Tez nie mam problemow. Z tego co czytalem to z dvdcrave jeszcze nikt nie mial martwych pikselow, a jezeli ktos sie obawia to oni moga to sprawdzic przed wyslaniem, wiem bo sam pytalem. Wiecej martwych pixeli jest z lik-sangu, ludzie skarza sie na ich forum nawet...
mario87
12 04 2005, 13:34
a ja nie mam z DVD Crave a i tak nie mam DP
dante2003
12 04 2005, 13:35
Ja mam z DVDCrave, również ideał.
No ja niestety mam na górnym ekranie jednego pixela

Ale staram sie wymienić.
Ja kupilem na Allegro Europejska wersje i takze nie mam martwch pixeli ;]
MaciejPŃ
14 04 2005, 20:06

Ale staram sie wymienić.
widze pecha masz
SnakeMayCry
14 04 2005, 23:08

Ale staram sie wymienić.
Kupiony w Polsce ?
MichAelis
23 04 2005, 12:03
martwy piksel na dotykowym ekranie mi sie zrobil :cry:
z DVDCRAVE jest konsola
Też mam na dotykowym jednego ale na gorze i nie widać;]
MichAelis
23 04 2005, 12:11
no ja tak w rogu mam bardziej i strasznie mnie to wnerwia...
no ja tak w rogu mam bardziej i strasznie mnie to wnerwia...
To wyobraź sobie jak wnerwia to przy PSP
MichAelis
23 04 2005, 12:28
niewatpie... slyszalem ze jak sie pomeczy go stylusem to moze zniknac

juz go 30 min dziobie i nic.
Jak Ty z tym zyjesz Bartiz? :roll:
Dziobanie nic nieda, to tak jakby Ci noge urwało i byś liczył, że wyrośnie druga
Tym pixelem na touch screenie sie nie przejmuje bo jest wręcz niewidoczny, gorzej jest z tym na górynm ekranie bo jest ultra widoczny i non stop mowie sobie "chu.j z tym" - troche pomaga
MichAelis
23 04 2005, 12:44
no ja na tym touch scrrenie mam tak w okolicach lewego dolnego rogu
przywykne, ale (pipi) jeden dzien po kupnie i je.b taki ch.uj wielki
vladek14
3 05 2005, 13:22
A czy rysuje wam się ekranik ja mam już 3 długie rysy naszczeście nie widać ich jak gram ale jak patrze pod światło to mnie krew zalewa :glare: :glare: :glare:
dante2003
3 05 2005, 13:27
Ja mam 1 rysę, ale nie mam pojęcia skąd się wzieła. Teraz mam folię ochronną i rys już nie będzie
Również mam jedną rysę, nie mam pojęcia skąd jest ;o
a ja nie mam zadnych rys, ale z chęcią bym kupił folie, dante2003 gdzie ją kupiłeś?
Ja niestety czyściłem ekraniki specjalną ściereczką jednorazową do ekranów LCD i od tego czasu mam na dolnym ekranie kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt miniaturowych rys

. Na szczęście widać je tylko pod światło i nie przeszkadzają w graniu

. Apeluję do wszystkich posiadaczy DSów: Kupujcie folie ochronne! Oszczędzą wam one sporo przykrości!
Ale nie te na klej. Ludzie ich nie chwala.
dante2003
3 05 2005, 16:41
QUOTE(bartiz @ 3 05 2005, 13:41)
Również mam jedną rysę, nie mam pojęcia skąd jest ;o
Na Allegro. W dziale DS jest aukcja. Za 2 zł+kosz przesyłki(2,10zł) dostajesz 2 sztuki folii na oba ekrany. Ja kupiłem bezklejową. Niestety jak nakładałem za pierwszym razem dostało się kilka paprochów więc muszę nałożyć nową
(pipi) zyciowe problemy macie. Tylko sie nie powiescie jak kiedys wam DS przypadkiem spadnie i obudowa sie odbije lekko
tej co się stanie to się stanie, ale tyle co naklejenie folji na ekran zeby się za bardzo nie rysował od machania rysikiem to można zrobić i puźniej nie płakać
To ja bym musiał kupić 10 sztuk tych folii bo bym zje.bał wszystkie:P
szczurek
4 05 2005, 07:08
a ja nie mam żadnych rys

wie ktoś czy są już folie antyrefleksyjne na ekraniki? Wszystko się odbija i grać ciężko....
Taaa Ekranik wydaje sie nie do zdarcia
A podobno kilka Dp na DS'ie wygląda gorzej niż np. 12 dp na PSP ?
MichAelis
8 05 2005, 19:32
moze daltego ze ekran PSP ma wieksza rozdzialke? :|
Mój niestety od nowości ma dwa "uszkodzone" pixele (jeden jest prawie cały czas biały [czasami na szaro potrafi się zapalić] a drugi nie świeci na zielono albo na niebiesko, nie pamiętam dokładnie). I o dziwo nie są to pixele na dolnym ekranie tylko na górnym, ale w graniu wogóle nie przeszkadzają. DS-a zamówiłem z DVDCrave.
ReSpect
28 09 2005, 10:30
a ktos probowal wymienic NDS'a z martwym pixem w ultimie?
bo mi powiedzieli ze moze byc problem z wymiana konsolki, jak jest 1 martwy pixel... co innego jak jest ich co najmniej 2.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.