Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Need For Speed: Most Wanted
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
Abramag
W połowie stycznia po raz pierwszy poinformowaliśmy Was o kolejnej odsłonie serii wyścigów samochodowych Need for Speed, noszącej podtytuł Most Wanted. Ostatnio, do akcji wkroczyli zaś przedstawiciele prasowi korporacji Electronic Arts, oficjalnie anonsując powstanie opisywanej produkcji i w pewnym stopniu weryfikując wcześniejsze doniesienia na jej temat.

Najbardziej poszukiwany przez policję i najbardziej nieuchwytny - takim kierowcą gracze mają zostać, gdy zasiądą do Need for Speed: Most Wanted (w założeniach). Podczas rozgrywki miłośnikom szybkich, ulicznych wyścigów przyjdzie nie tylko rywalizować z innymi kierowcami środowiska street-racerów, ale również unikać licznych pościgów policyjnych (sześć radiowozów siedzących „na ogonie” prowadzonego samochodu to nie przelewki). Do tego należy również dodać olbrzymi świat do swobodnej eksploracji, zmieniony model jazdy oraz rozbudowane opcje tuningu dla posiadanych maszyn (tych ostatnich, podobnie jak w NFS:U2, będzie kilka rodzajów). To tyle, jeżeli chodzi o oficjalne informacje. Nowe szczegóły pojawią się zapewnie w najbliższym czasie.

Kolejny superprzebój i bestseller od EA? Z pewnością tak! Za przygotowanie Need for Speed: Most Wanted odpowiada kanadyjski oddział powyższego koncernu, natomiast wśród docelowych platform sprzętowych znajdziemy komputery PC oraz konsole: PlayStation 2, Xbox, GameCube, Nintendo DS, Game Boy Advance oraz PSP. Niestety, nigdzie nie wspomniano o docelowej dacie premiery gry (osobiście celuję jednak w końcówkę bieżącego roku).

info: www.gry-online.pl

Co o tym myślicie?
Batman
Mam nadzieję, że gra będzie prezentowała wyższy poziom, niż oba Undreground'y :?, które według mnie były zrobione tylko dla kasy, dla tych co się podniecają filmem "Za szybcy, za głupi" laugh.gif. Dla mnie te części były profanacją tak rewelacyjnej serii. Mam nadzieję, że gra będzie przynajmniej tak dobra jak oba Hot Pursuit'y, bo z zapowiedzi wynika, że taki będzie miała charakter gra. Jak ta część zawiedzie to chyba już nigdy nie uwierzę, że NFS może być tak świetną serią jak kiedyś.
Abramag
Niewiem jak dla innych ale dla mnie seria underground była najlepsza z sagi NFS. Most wanted zapowiada się nieźle, chociaż żadncyh nowosci tam nie widzę, wyglada mi to na hot pursuit wymieszany z undergroundem, ale zobaczymy może elektronicy pokażą wreszcie na co ich stać i zaserwują nam coś nowego, oryginalnego. Czekamy
chojny
Mam nadzieję, że gra będzie prezentowała wyższy poziom, niż oba Undreground'y :?, które według mnie były zrobione tylko dla kasy, dla tych co się podniecają filmem \"Za szybcy, za głupi\" laugh.gif. Dla mnie te części były profanacją tak rewelacyjnej serii. Mam nadzieję, że gra będzie przynajmniej tak dobra jak oba Hot Pursuit'y, bo z zapowiedzi wynika, że taki będzie miała charakter gra. Jak ta część zawiedzie to chyba już nigdy nie uwierzę, że NFS może być tak świetną serią jak kiedyś.

W pełni się zgadzam!!! Jeśli chcesz tematy SPEEDU polecam Burnout 3. O wiele lepszy tytuł od drętwego NFSU... gdzie wy widzicie w tej gierce speed? Poprzednie częsci (np. Hot Pursuit) stanowiły trzon serii i nie rozumiem dlaczego producenci od niego odeszli przy wydawaniu kolejnych części Need 4 Speeda... I jeszcze na siłę wcisnęli Undergrounda 2.... brrrr smile.gif ... Mam nadzieję że najnowszą częścią zmyją z serii te nieudane moim zdaniem niby-Underground'owe klimaty.
Batman
Niewiem jak dla innych ale dla mnie seria underground była najlepsza z sagi NFS.

Sorry, że to powiem, ale śmiem sądzić, że chyba nie grałeś we wszystkie części serii. Pamiętam jak w 1998 wyszedł pierwszy Hot Pursuit, co to była za gra :!:. Innowacyjna, cholernie grywalna i dodatkowo ze świetną garfiką. Do dziś dnia gram w nią i muszę przyznać, że przez te wszystkie lata nie straciła ona na atrakcyjności. Kolejnym przykładem jest NFS:Porshe Unleashed, który wprowadził powiew świeżości i jest kolejną ponadczasową częścią z tej serii. I teraz powiedz mi, że Underground jedynka i dwójka mogą się równać z takimi tytułami. Jeśli nie grałeś we wcześniejsze tytuły z tej serii to radzę się Tobie w nie natychmiast zaopatrzyć, bo to nadal są świetne gry.
deco
Hot Puirsut byl najlepszy!!!
Abramag
Grałem w NFS 2, NFS 3, NFS HS, NFS: HP 2 UG i UG 2 smile.gif Pogubić się można smile.gif Dla mnie seria UG jest najlepsza. Wprowadziła nowe rozwiązania w grach i jako pierwsza poruszyła temat nocnych nielegalnych wyścigów. Mi się to podoba i tyle smile.gif Każdy ma swój gust.
Ps. Gdy miałem 6 lat, dostałem na mikołaja NFS 3,spędziłem przy niej mnóstwo czasu i nadal uważam tą część za jedną z najlepszych nie mniej jednak pozostaje przy UG.
laguna
Hehe pamieeeetam jak dzis NFS jedynka, komp 486, rozdzialka 320x240, widzisz daleko jakies 3,4 pixele na krzyz dojezdzasz przy predkosci 160 mil/h i wpychasz sie na trzeciego... to bylo cos... i ta grafa,modele aut na te czas... to bylo kiedys (czyt. dawno) Jak ktos nie gral to nie wie o czym mowie... Super tez byla czesc NFS: Porsche za dosc dobra symulacje jazdy, zniszczenia i kariere(kupowanie czesci itd).Hot Puirsut'y oba tez spoko... głownie tryb head to head, ruch uliczny na maxa i goniacy gliniaze, blokady, helikopter... czego baaaardzo oj bardzo mi brakowalo w obu undregrundach, ktore tez sa spoko na swoj sposob, choc 2 czesc mnie troche irytowala organizacja rozgrywki.
I teraz: mam nadzieje ze w nowej czesci NFS'a beda duzo duzo lepsze poscigi jak we wczesniejszych czesciach(nie liczac undergrunda i czesciowo porszaka) oraz bardzo licze na konkretny tryb head to head (czyt 1na1) w ruchu ulicznym na trasach z punktu A do punktu B (nie pętle i okrazenia brrrrrrr) i koniecznie gdzies po za miastem np. coastal czy alpine jak to bylo w wersji pierwszej tej serii (liczyl bym nawet na te same trasy z lepsza oczywiscie grafa (marzenie ;P) Bylo by miodzio.
amar
Co? Underground pierwszy poruszyl temat nocnych wyscigow? No chyba nie bardzo... Mindnight Club street racing wyszedl w 2000 roku. To jeden z przykladow, ze NFSU nie jest 'ojcem' gatunku. Poza tym, NFSU nie ma systemu zniszczen i piekielnie zryty system kolizji. No bo co zrobic jak pedzisz na NOS w 3 levelu prawie 300 na godzine, przywalisz w belke, a jedyne co zrobisz, to piruety w powietrzu, bez zbitej szyby...

A cod NFS1 to w czasach, gdy byla na PSX (1996 rok:>) pamietam, ze najwieksze wrazenie robily na mnie filmiki z gry, nie zadne tam rendery, prawdziwe filmiki tych wypasionych fur palacych opony :}
laguna
Oj prawda amaru... zapomnialem napisac o tych filmikach biggrin.gif... to bylo cos wtedy.Diablo, Supra, Porszak, Ferrari palące gumy... Miod na maxa.
Songoku
Mindnight Club to najlepsze nielegalne wyscigi na konsole
dante2003
. Super tez byla czesc NFS: Porsche za [...] zniszczenia

Taaa...Dachowanie kabrioletem wraz ze zniszczeniami dachu na wskaźniku uszkodzeń.
nWo
[b]Mi tam wszystkie NFS są wporzo ale te dwa ostatnie to prawiwy syf. Bazować gry na 2 FAst 2 Race icon_evil.gif na wymioty mnie zbiera gdy o tym pomysle. Wole NFSa staroszkolnego dlugie wyczesane autostrady i prawdziwe nietuningowane maszynki za setki tysiecy $. Ja chce powró do korzeni :!: i tak ma być
amar
2Fast 2Race? O, to jakas nowa azjatycka produkcja? Podeslesz torrenta albo ftp? cool.gif cool.gif cool.gif
Mastah27
Screeny z Need For Speed: Most Wanted (prawdopodobnie z PC):

http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_n/10133/10133_1001_3.jpeg

http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_n/10133/10133_1000_3.jpeg

http://gry.wp.pl/g/galerie/_scr/_n/10133/10133_999_3.jpeg

Wygląda na to, że IG ma na te screeny wyłączność icon_twisted.gif, bo ani na Gamespocie, ani na IGN ich nie uświadczymy.
Batman
Jakość grafiki bardzo wysoka, tylko jak patrzę na ten samochód to odrazu kojarzy mi się UG niestety. Oby nie wprowadzili boosta i żeby dali jakieś porządne samochody, a nie tuningowane nie wiadomo co. Ja żądam profesjonalnie zrobionych firmowych bryk takich jak w GT4 i pięknych tras, a nie brudnych i mrocznych miast.
Roki
Screeny wygladaja pieknie. I co wazne nie ma jaz ciaglej nocy - wole trasy dzienne.
Roki
Screeny wygladaja pieknie. I co wazne nie ma jaz ciaglej nocy - wole trasy dzienne.
Hela
Skriny to pewnie sciema...
..::XMANiAK::..
to nie fake

sciagnij sobie filmik z MW na 360 [http://media.xboxyde.com/torrent/teaser_mtv_nfsmw.avi.torrent] a zobaczysz ze te auto co jest wyzej bierze udzial w wyscigu
Hela
Nie mowie ze to fejk, tylko mowie ze na PS2 na bank nie bedzie to tak wygladalo...
dirtymike
Grafa naprawde wymiata tylko nie wydaje mi sie żeby ps2 dało z tym radę.... dry.gif
auta moze to nie szczyt możliwości ps2 ale te otoczenie... nie to napewno nie wyjdzi na ps2 sad.gif
Mike
widzialem jakies video i zrobilo na mnie swietne wrazenie - o ile to w ogole byl RT, bo nie jestem sobie w stanie przypomniec w tym natloku filmikow huh.gif

I albo mi sie zdawalo albo poza boostem jest tam tez spowalanianie czasu, co by uniknac niektorych przeszkod.. blink.gif
w tym nowym filmiku widac bylo jeszcze ze to bylo cos ala DRAG [zmiana biegow, zjazdy]

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1691
esp-chopin
Oj jak zobaczyłem tą furę to mina mi zrzedła... : ( Piętno andagrandów widać odrazu. Wolałbym żeby chłopaki wrzucili jakieś muscle cars, bez tuningu optycznego. To co zobaczyłem w NFS:U mnie odrzuciło pograłem 20 minut i koniec, za NFS:U2 nawet się nie brałem, nie rajcują mnie takie bajery. A takiego NFS:HP2 przeszedłam kilka razy i był śliczny bez tych wszystkich spojlerów i naklejek. Teraz męcze NFS1, mimo lat gra się całkiem fajnie. Mam nadzieję, że Most Wanted nie będzie kolejnym undergroundem tyle, że z policją.
are91
Jak dla mnie tuning optyczty jest zaletą tej gry. Jak się chce to można fury nie tuningować. Zresztą wygląda o wiele lepiej niż w undergroundach. Różne spoilery, progi itp. nie wyglądają już jak nalepiane na bryłe samochodu. Ogólnie zapowiada się świetna gra, według mnie grafika peesdwójkowej wersji będzie zbliżona do tej z Burnouta (ale raczej słabsza, większe trasy) , jednak brak modelu uszkodzeń (poprawcie mnie jeśli się myle) jest sporą wadą gry.
Dzwonek
Należy również dodać iż autorzy gry zaopatrzyli nasze wózki w realistyczne wnętrza.
gralem w demo, i gra jakos mnie nie zachwycila. Graficznie bardzo slabo, tekstury slabej jakosci [np. aspaltu], brak czucia predkosci. Jedynie podobaly mi sie poscigi ale to nie to samo co HP sad.gif
Dostapne mialem 2 auta-slawne BMW ze screenow i Mazde RSX oraz 3 levele [a-samotny wyscig na czas. b-wyscig z oponentami,c-etap w stylu drag gdzie trzeba zmieniac biegi,itp]
oby to byla wczesna wersja...
-gmeru-
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 23 09 2005, 07:14)
gralem w demo, i gra jakos mnie nie zachwycila. Graficznie bardzo slabo, tekstury slabej jakosci [np. aspaltu], brak czucia predkosci. Jedynie podobaly mi sie poscigi ale to nie to samo co HP sad.gif
Dostapne mialem 2 auta-slawne BMW ze screenow i Mazde RSX oraz 3 levele [a-samotny wyscig na czas. b-wyscig z oponentami,c-etap w stylu drag gdzie trzeba zmieniac biegi,itp]
*

Potwierdzam. Gra jest slabiutkaaaaaa. Tak sie EA nią jara, screeny itp a jest biedna narazie jak niewiem. Az dziw jak sie patrzy ze np. B3 i NFS są sygnowane tym samym logiem EA bo gry np. pod wzgledem graficznym dzieli niezla przepaść. Eh jak zwykle na konsole NFS bedzie pewno znowu nie fajny ; / przez szarpiącą animacje itp.
CheeseOfTheDay
Prawdopodobnie gra pokaże pazury dopiero na 360-ce icon_puk.gif
Rausio
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 23 09 2005, 06:14)
*

Grałeś w demo na PS2??? Jeśli tak to skąd je dorwałeś?? Z jakiejś gazetki czy może z mniej oficjalnego źródła wink.gif
demo mam na X z OXM
palo
mam fula od jakiego? czasu i mi si? gra podoba, o ile undergroundy ( obydwie cz??ci ) mi si? nie podoba?y, tak most wanted mnie wci?gn??, grafika ok, ale nie gorsza od burnouta 3/4, po?cigi sa spoko, ogólnie to jak narazie mocne 8.
Liar
Grafika nie jest gorsza od burnouta 3 lub 4? 2 dni temu widzia?em w media markt jak zapu?cili... mysla?em ?e burnout 2 to jest a okaza? si? most wanted.
2razyjot
QUOTE(Liar @ 28 11 2005, 09:09) *

Grafika nie jest gorsza od burnouta 3 lub 4? 2 dni temu widzia?em w media markt jak zapu?cili... mysla?em ?e burnout 2 to jest a okaza? si? most wanted.

Zmien okulary a najlepiej wytrzezwiej po weekendzie ...

Jak nie widzisz roznic w grafice pomiedzy "B:R" a "NFS:MW" to naprawde jest juz zle z Toba, ziomus. Fakt, faktem, ze podobnie rozwiazane trasy (hopki, rozjazdy, skroty, rozwalanie siatek) aczkolwiek roznica w grafiozie jest znaczna i zauwazalna nawet dla laika!
Sojer
Grafika jak grafika (standard dla serii), ale pod wzgledem plynnosci animacji nie dorasta Revenge do piet smile.gif A tak btw. co to za jalowa jazda? I (pipi)e uproszczenia w tuningu wizualnym? Chyba komus sie cos we lbie poprzewracalo. Do tego AI policji jest na poziomie very easy, albo nizszym! Fury powalaja iloscia zaimplementowanych polygonów, to fakt - szkoda ze w menu gl gry smile.gif

Liczylem na skrzyzowanie Burnouta z NFSem, a dostalem co? Kolejnego, do tego zwalonego UGa.

*ebany tasiemiec!

Co z tego, ze wciaga, skoro zaraz potem potrafi zanudzic na smierc! Wyscigi i zaiscie dluga lista wyscigowych bossow, miazdzy - ech. Na dodatek ta irytujaca jazda po miescie bez celu. O sa tez zmienne warunki pogodowe - chociaz tyle.

I wszyscy razem... "kto dogoni psa, kto dogoni psa..." rolleyes.gif
Mikes
zagrałem w demko i moje wielki nadzieje zaminaiły się w pogarde..
grafika jest słaba. model kolizji jest śmieszny, AI policji jest beznadziejnie(zablokować,zablokować, 0 inteligencji) tuning to kpina a gra daje 0 frajdy
zdecydowanie odradzam
palo
no burnout to serio nie jest, ale nie 0 frajdy! w Undergroundy nie grałem i Most Wanted mi się serio spodobał, ale wiadomo, kwestia gustu
Bartezoo
Gra jest spoko,grafa dosyć słaba,słabe AI policji ale fajny model jazdy,trasy,dzień(wreszcie)są plusami tej gry
no ale najlepszy jest NFS:HP2 oraz Porsche 2000 na PC
palo
dobry patent z gubieniem pościgów, mogliby rozwinąć ten pomysł w nowym driverze, tam by pasował jak ulał smile.gif
quattro
pogrywam sobie w nią na PC - grafa wymiata. Zamówiłem na PS2- przewdiuję, że grafa będzie słabasza niż na moim 5950 (choć i tak karta jest juz stara), ale chciałbym zachować framerate na poziomie 30fps'ów, obym się nie zawiódł. Jeśli chodzi o samą grę to wg. mnie wymiata. Jest świetna, fajne patenty...
Mikes
pogrywam sobie w nią na PC - grafa wymiata.

??? przeciez ta gra wyglada beznadziejnie(przesadzam ale do B4 się nie umywa).. cóż, gusta, guściki..
quattro
QUOTE(Mikes @ 5 12 2005, 15:27) *

pogrywam sobie w nią na PC - grafa wymiata.

??? przeciez ta gra wyglada beznadziejnie(przesadzam ale do B4 się nie umywa).. cóż, gusta, guściki..

piszę o wersji na PC... czytaj uważnie, domyślam się że na PS2 grafa będzie znacznie gorsza, ale ważniejszy jest dla mnie framerate i grywalność

A jeśli chodzi o Burnouta to pod względem gameplay'u "nie umywa się" do MW. Ogólnie Burnouty są denne. Postawili tylko na cukierkowe efekciarstwo, zero miodu. Na B3 się zawiodłem, a 4-ki nawet nie ruszyłem

cóż... gusta, guściki... tongue.gif
Mikes
no ja wiem że na PC i mi właśnie o PC chodzi -_-'
Jak dla mnie tak o na 8+/7+(grafa)
quattro
a jaką masz kartę graficzną? No bo wiesz... PC'et to nie konsola... wszystko zależy od układów. Jak masz GF4MX to wiadomo, że grafa to jedna wielka dupa tongue.gif u mnie pod względem graficznym szpilka wymiata. Jednak nie jestem PC'towcem uruchomiłem tylko, żeby zobaczyć czy warto kupić tą grę na PS2 biggrin.gif
Wolak10
Gra jest totalnym dnem lepiej zagrać w NFS 3 :Hot Pursuit ,a grafiką to idzcie się wypchać ,tylko jakieś głupie dresy się grafiką jarają .
Baraba
QUOTE(quattro @ 5 12 2005, 16:31) *

pogrywam sobie w nią na PC - grafa wymiata. Zamówiłem na PS2- przewdiuję, że grafa będzie słabasza niż na moim 5950 (choć i tak karta jest juz stara), ale chciałbym zachować framerate na poziomie 30fps'ów, obym się nie zawiódł. Jeśli chodzi o samą grę to wg. mnie wymiata. Jest świetna, fajne patenty...

Nie chce cię dołowac czy cos takiego smile.gif ale popełniłeś błąd zamawiając wersje na PS2 bo framerate nie trzyma tych 30 klatek niestety, w moim odczuciu jest nawet gorzej niz w NFSU2...
quattro
QUOTE(Baraba @ 5 12 2005, 17:26) *

QUOTE(quattro @ 5 12 2005, 16:31) *

Nie chce cię dołowac czy cos takiego smile.gif ale popełniłeś błąd zamawiając wersje na PS2 bo framerate nie trzyma tych 30 klatek niestety, w moim odczuciu jest nawet gorzej niz w NFSU2...

szkoda... to wracam do MC3 biggrin.gif a tak na serio to poszarpe trochę, bo gra sama w sobie mi się podoba ;]
Wolak10
Ja grałem w wersję Need fo Speed Most Wanted :Black Edition i gra śmiga ultra płynnie ,co nie zmienia faktu ,że gra jest syfem .
quattro
ajajaj... wg. mnie gra sama w sobie jest naprawdę dobra tongue.gif ale nie będę się kłócił w tej kwesii biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.