Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Podradnik domowy dla noobów.
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3
player
rany boskie niechcący nawiazałem dyskusje:D
B0CZEK
co wy sie tu klucicie... ohmy.gif przecierz wiadomo ze h2 jest przePro ninja.gif
player
co do miecza to da sie go unikac nawet face to face z przeciwnikiem.trzeba w biegu uskoczyc w odpowiednim momencie,zeby odpowiednio "ześlizgnał"sie po nas:) (wiem jak to brzmi) to akurat wymaga niesamowitego skilla.zreszta wiecie to pewnie lepiej ode mnie.
dualing z kolei wedlug mnie w wielu momentach nie sprawdza sie tak dobrze jak strzal z naladowanej plazmy ,zmiana i head z battle rifla(to tez wiecie).pozatym wiele z polaczen sie po prostu nie sprawdza.dwa smg to pomylka.dwa magnumy raczej tez.z kolei np. plazma i magnum razem wymiataja.trzeba jak najszybciej takie najleprze polaczenie znajsc co wymaga niezlej znajomosci mapy.no i trzeba wybierac pomiedzy mozliwosci szybkiego zutu granatem a wlasnie dualingiem.pozatym kocham akcje gdy w srodku zadymy upuszczam jedna bron,zucam granat,potem poce sie zeby upuszczona znalezc:)jednym slowem nie wiem na co psioczycie.
co do kampienia na lookaucie to nie jestem tego pewien.po wypadnieciu na glowny plac od razu obczajam wieze bo wiem ze tam najczesciej ktos jest.
z innej beczki.jak to jest z nowymi mapkami?da sie sciagnąc tylko przez live'a?moze jakos inaczej,a potem zagrac przez x linka albo connecta?
przydlugawy ten post.
Saunter
Przez Live, albo kupujesz Multiplayer Map Pack
Flaha
QUOTE(player @ 22 12 2005, 23:45) *

co do miecza to da sie go unikac nawet face to face z przeciwnikiem.trzeba w biegu uskoczyc w odpowiednim momencie,zeby odpowiednio "ześlizgnał"sie po nas:) (wiem jak to brzmi) to akurat wymaga niesamowitego skilla.zreszta wiecie to pewnie lepiej ode mnie.
Tak mega skill taki jak unikniecie rakiety w h1 gdy lecisz w powietrzu od jej udezenia i masz 1 hp i musisz zrobic dobry telemark bo inaczej dead.

dualing z kolei wedlug mnie w wielu momentach nie sprawdza sie tak dobrze jak strzal z naladowanej plazmy ,zmiana i head z battle rifla(to tez wiecie).pozatym wiele z polaczen sie po prostu nie sprawdza.dwa smg to pomylka.dwa magnumy raczej tez.z kolei np. plazma i magnum razem wymiataja.trzeba jak najszybciej takie najleprze polaczenie znajsc co wymaga niezlej znajomosci mapy.
no i trzeba wybierac pomiedzy mozliwosci szybkiego zutu granatem a wlasnie dualingiem.pozatym kocham akcje gdy w srodku zadymy upuszczam jedna bron,zucam granat,potem poce sie zeby upuszczona znalezc:)jednym slowem nie wiem na co psioczycie.
Tak niezla znajomosc mapy to jest wtedy gdy wiesz gdzie przykampic i jaką bron zebrac bo do tego sie h2 ogranicza.a co do dualingu to go wogole niepowinno byc bo wezmie ci taki przyslowiowy n00b w "srodku zadymy" dual smg i chwilka nieuwagi (co jest czeste w siece) i niezyjesz bo ta bron skilla niewymaga a moze narobic szkod na blizszą odległosc.

co do kampienia na lookaucie to nie jestem tego pewien.po wypadnieciu na glowny plac od razu obczajam wieze bo wiem ze tam najczesciej ktos jest.
I wlasnie dlatego ktos tam kampi liczy na to ze tam pojdziesz a jak podejdziesz to masz 99% dead chyba ze kolesie są mega n00bami co wiedzą ze trzeba tam kampic ale nieumieją tego wykozystac. wacko.gif Pooglądaj sobie mecze 4v4 Teamu 3d na lockoucie to jest kampienie po jednej i po drogiej stronie mapy.
Goldi69-PL-
Player - proponuje Ci przeczytac najpierw wszystkie tematy na tym forum, tu naprawde jest WSZYSTKO czego mozna sie dowiedziec i o co pytasz.
Halo 2 wcale nie jest nie skillowe, ale mniej wymagajace i inny rodzaj skilla.
Grajac w H2 po przesiadce na H1 jest ciezko sie przestawic w druga strone znacznie latwiej.
daelk
myslalem,ze juz nie wroca tego typu rozwazania o wyzszosci swiat B.N nad Wielkan..ale..:)przyszlo mi do glowy ciekawe porownanie do odmian hokeja...Halo CE jest jak hokej na lodzie a H2 natomiast jak hokej na rolkach(bo nie zaryzykuje jednak porownania z hokejem na trawie..)smile.gif
Tytek
Mam pytanie w zwiazku z Halo 2 i onlinem. Czy majac shotguna lepiej strzelac z bliskiej odleglosci w glowe, czy w tułów (tak, zeby zabic przy pierwszym strzale). W koncu shotguny maja rozrzut wiec w tulow trafi wiecej olowiu smile.gif

A majac battle rifle, zeby zabic 3 seriami, nalezy celowac tak, zeby glowa przeciwnika byla centralnie na srodku celownika, czy raczej lepiej gdy celownik jest troszke wyzej?
B0CZEK
Z shotguna na online to strzelaj obok typa to wtedy trafisz;)
a z br to mozesz strzelac kolo kolesia to i tak trafia;)
-GLD-Uzny
Warto nadmienic ze 3ma seriami nie zabijesz, no chyba ze modujesz ;)
Maiden
najlepiej 3 serie w cialo i konczysz w glowe. Co do celowania. Nie martw sie konsola celuje za ciebie cool.gif
A najlepiej skasuj H2 z dysku cool.gif
Tytek
najlepiej 3 serie w cialo i konczysz w glowe

A nie lepiej 3 serie prosto w głowe?
Jędrek
Nie, bo tak sie nie zdycha biggrin.gif
Maiden
Potrzeba 4 trafien
Flaha
QUOTE(@-t M@iden @ 30 12 2005, 10:45) *

najlepiej 3 serie w cialo i konczysz w glowe.
Po co maiden w głowe ?? nie lepiej w jaja biggrin.gif cool.gifH2 no skill<- prawy zapisz jako...
Maiden
Po co maiden w głowe ?? nie lepiej w jaja

Ku*wa Flasiu sory, musisz zrozumiec to przez moja glupote...wpowadzam chlopaka w blad... sad.gif
Hubi.
Ekhm... blush.gif Co to jest Halo: CE? Ostatnio zauwazylem to na XBC, ale nigdy mi sie o uszy nie obilo co to wlasciwie jest.
Jędrek
hahaha.gif
YETI
QUOTE(Hubi. @ 29 01 2006, 20:36) *

Ekhm... blush.gif Co to jest Halo: CE? Ostatnio zauwazylem to na XBC, ale nigdy mi sie o uszy nie obilo co to wlasciwie jest.

blink.gif
Pierwsza czesc Halo...HALO 1
SIKI
yeti nie kłam przecież to specjalna wersja halo2, czyli takie zapowiadane halo 2.5 icon_twisted.gif
airfx
Chyba mu chodzilo o Halo 2 CE blush.gif
Mefisto
QUOTE(Hubi. @ 29 01 2006, 18:36) *

Halo Combat Evolved - taka jest pełna nazwa pierwszej części Halo
Jędrek
Hubi r0x0rs biggrin.gif
Hubi.
Nie zrozumielismy sie. Zapomnialem napisac 2. i nikt (oprocz airfx) nie zrozumial o co chodzi. Otoz wiem jak sie nazywa Halo 1 (chyba kazdy wie), ale chodzi mi o to:
Halo 2 CE

A korzystajac z okazji moze ktos mi jeszcze napisze co to jest, to pod spodem Halo 2 CE.
-GLD-Uzny
Halo2: CE - mod ktory "upodabnia" h2 do h1, ale mu nie wychodzi...
Halo NMP - new multi player, kolejny mod, stare mapy zastapione nowymi (nic specjalnego).
Wojtass
jest to Halo 2 z modem. Nie ma autoaim`u. Magnum dziala jak pistol z h1 nie ma dual`ów i kilka innych zmian. Ogolnie mialo to przypominac Halo1 ale z tego co słyszałem (nie grałem) to nie jest fajne. Wymaga to modernizacji Halo 2 , czyli musisz miec przerobiona konsole (nie wiem czy działa "przez" Acion Replay. (nie jestemw 100% pewien czy pisze prawde wink.gif czytałem o tym dosc dawno i moge sie mylic)
KarCzoH
QUOTE(Wojtass @ 30 01 2006, 17:50) *

jest to Halo 2 z modem. Nie ma autoaim`u. Magnum dziala jak pistol z h1 nie ma dual`ów i kilka innych zmian. Ogolnie mialo to przypominac Halo1 ale z tego co słyszałem (nie grałem) to nie jest fajne. Wymaga to modernizacji Halo 2 , czyli musisz miec przerobiona konsole (nie wiem czy działa "przez" Acion Replay. (nie jestemw 100% pewien czy pisze prawde wink.gif czytałem o tym dosc dawno i moge sie mylic)

Nie sluchajcie go bo co tu noob moze napisać w temacie dla noobow biggrin.gif
Hehe Joke Wójt Ass biggrin.gif
Jędrek
QUOTE(Hubi. @ 30 01 2006, 14:41) *

Nie zrozumielismy sie. Zapomnialem napisac 2. i nikt (oprocz airfx) nie zrozumial o co chodzi. Otoz wiem jak sie nazywa Halo 1 (chyba kazdy wie), ale chodzi mi o to:
Halo 2 CE

A korzystajac z okazji moze ktos mi jeszcze napisze co to jest, to pod spodem Halo 2 CE.

Zasada prosta - brak bledow z Twojej strony, brak takich z naszej wink.gif
Sorry, ale znajac Twoja przeszlosc na tym forum mozna spodziewac sie wszystkiego.
SIKI

napisałęś Halo: CE, a nie Halo2: CE
Wojtass
Nie sluchajcie go bo co tu noob moze napisać w temacie dla noobow

stałałem sie jak mogłem, N2 Ch.uja tongue.gif biggrin.gif

PS fajny avatar laugh.gif
Hubi.
QUOTE(Jędrek @ 30 01 2006, 18:47) *

QUOTE(Hubi. @ 30 01 2006, 14:41) *

Halo 2 CE

Zasada prosta - brak bledow z Twojej strony, brak takich z naszej wink.gif
Sorry, ale znajac Twoja przeszlosc na tym forum mozna spodziewac sie wszystkiego.

QUOTE(SIKI @ 30 01 2006, 19:45) *

napisałęś Halo: CE, a nie Halo2: CE

Przyznaje, blad z mojej strony.
k0ntra
Ja mam taka rade dla n00bów (hi Mosad)
Jezeli chcecie byc szanowanymi graczami i nie miec opinii lamera, nie wykopujcie z hostów lepszych od siebie Graczy z dopiskiem"Dont be a such noob" wtf? kto tu jest tym n00bem? Lepiej poćwiczyłbyś sobie z lepszym - taka moja rada smile.gif
Pisze tego posta zniesmaczony po tym, jak Mosad wykopał mojego brata na XBC przed chwila w Halo2. W kazdej grze Ripper miał ok 2x wiecej fragów niż on.
m000l ninja.gif
Saunter
Zgadzam się. Po drugie najlepszą szkołą Halo jest granie z lepszymi co wiem po sobie. Nic, że się będzie zdychać co kilkanaście sekund. W końcu się wyczuje co i jak.

Ponadto TRENING!! Ale ja już nie potrenuję, jeno Xboxa ni ma smile.gif
Hubi.
Halo 1
Wlaczylem na kompie XBC i jakas gre . Pozniej wlaczam na konsoli opcje gry po Linku i cialge widnieje napis Looking for games. Ile mozna czekac napojawienie sie gry, bo mi sie wougle nie pojawiaja. Nie wiem dlaczego, bo w Halo 2 nie mialem takich problemow. Czy to jakis blad z wersja?
-GLD-Uzny
NTSC
PAL en
PAL ger
PAL ita

Zalezy do jakiego pokoju zrobiles joina. H2 jest region free wiec niewazne czy dasz join do usa czy ukrainy, gra sie pojawi. W H1 nie dosc ze jest podzial na PAL i NTSC to jeszcze zeby pograc na PALu masz dodatkowy podzial (patrz wyzej). Wchodzisz do pokoju i pytasz w jaka ver. graja ludzie, w przypadku usa jest to zawsze NTSC.
pinkfan
No i podstawa=WYLACZ FIREWALLA
Hubi.
QUOTE(pinkfan @ 6 02 2006, 16:22) *

No i podstawa=WYLACZ FIREWALLA

Sorry jesli pytanie bedzie glupie, ale co to jest Firewall?
Jędrek
hahaha.gif
Sorry, ale powiedz, ze zartujesz biggrin.gif

http://pl.wikipedia.org/wiki/Firewall
Hubi.
QUOTE(Jędrek @ 6 02 2006, 17:55) *

hahaha.gif

Nie zartuje, po prostu nie interesuje sie takimi rzeczami. Ot co. Ale dzieki za pomoc.
Wojtass
nie trzeba sie interesowac, to troche jak pytac co to jest combo w Halo2 wink.gif
Flaha
QUOTE(Wojtass @ 6 02 2006, 19:49) *

nie trzeba sie interesowac, to troche jak pytac co to jest combo w Halo2 wink.gif

K U R E W S K A rzecz biggrin.gif
Wojtass
ale przynajmniej kazdy zna tongue.gif
Jędrek
QUOTE(Hubi. @ 6 02 2006, 17:18) *

QUOTE(Jędrek @ 6 02 2006, 17:55) *

hahaha.gif

Nie zartuje, po prostu nie interesuje sie takimi rzeczami. Ot co. Ale dzieki za pomoc.

Nie wiesz co to Firewall, a buszujesz po necie ? ;P
pinkfan
Polecam osobom zaczynającym grać w H1(jeżeli jeszcze takie są huh.gif )obczaić te dwa filmiki:

http://files.filefront.com/BasicEssentials...;/fileinfo.html
http://files.filefront.com/AdvancedEssenti...;/fileinfo.html
Hubi.
Mam pewne pytanie. Dlaczego nie moge wybrac sobie mapy Foundation do gry na splicie albo do gra po linku? Moge w nia grac gdy ktos ja wybierze, gdy gra na XBC.
http://files3.bungie.org/mrjukes/images/foundation.jpg
Wojtass
mapa powinna sie odblokowywac po przejsciu gry, u mnie odblokowala sie bez prblemów ale wiekszosc ludzi ma z tym klopot. Sprawe zalatwil chyba patch z xbl (nie chodzi mi o tego 1.1) ale nie jestem pewny blush.gif
inteligent
Ale off topik... Tia...
Porady dla n00b'ów (H2):
-jeśli chcesz być szanowanym n00b'em NIE używaj n00b sticka (energy sword)
-używaj tylko broni snajperskich, wyćwiczysz se skillz'y
-nie szarżuj na wroga, nawet ze swordem/shotgunem. Porządny gracz zdejmie cię z łatwością. Chowaj się lepiej po kątach.
-poćwicz snajpowanie i jednoczesne bieganie na boki
-nie skacz. Jesteś wtedy łatwiejszy do trafienia. Byle n00b ze snajperką cię zdejmie.
-jak najszybciej zbieraj plasma nades. Używaj ich do "zasadzania jaja" z bliskiej odległosci.
-przejdz halo1 na legendary & heroic.
Wojtass
jeśli chcesz być szanowanym n00b'em NIE używaj n00b sticka (energy sword)

najlepiej przed gra ustalic czy gramy z mieczem czy bez closedeyes.gif

nie skacz. Jesteś wtedy łatwiejszy do trafienia. Byle n00b ze snajperką cię zdejmie

w walce na BR dobrze jest podskoczyc, moze zas przeciwnik nie trafi

Chowaj się lepiej po kątach.

czyli kamp sie (?) wacko.gif
K3dz1oR
moje porady dla n00bkow: (choc mi samemu przydalyby sie jakies porady)

1. naucz sie podstawowych komb uzytecznych do walki z bliska tzn.:
- gdy masz pelny magazynek w br nacisnij bxr (gdy przeciwnik jest blisko ciebie)
- gdy nie masz pelnego magazynka w br nacisnij bxb (gdy przeciwnik jest blisko ciebie)

* najlepiej po bxr nacisnac b niz starac sie trafic w glowe
* w czasie wykonywania ww. komb mozna jeszcze nacisnac crouch- zmniejsza to prawdopodobienstwo trafienia cie z melee przez przeciwnika

2. w walce na odleglosc uzywaj tego typu unikow (moja osobista rada):
- krotko lewo, krotko prawo, dlugo lewo, dlugo prawo, podskok i caly czas naciskac crouch (oczywiscie caly czas strzelajac w przeciwnika)

3. staraj sie nie chodzic po midzie i caly czas znajdowac sie w najwyzszych punktach na mapie (latwiej wtedy wszystkich sciagac)

4. podczas walki uzywac elementow otoczenia- np. wychylac sie zza jakiejs sciany oddajac strzal i znowu chowac sie za sciane (schemat powtarzac az do wykonczenia przeciwnika uzywajac przy tym granatow)

5. najlepiej najpierw rzucic granat a dopiero wdac sie w walke

6. nauczyc sie uzywac komba rrxyyrrx wink.gif --- mega hardcore

7. najpierw sciagnac snajpera a dopiero zajac sie reszta

uzywanie miecza jak najbardziej wskazane jedyne czego nie zniose to #$%#$kamperstwa$@!% choc czasami sam lubie przykampic tongue.gif
Wuj3k
QUOTE(K3dz1oR @ 17 08 2006, 16:32) *

moje porady dla n00bkow: (choc mi samemu przydalyby sie jakies porady)

1. naucz sie podstawowych komb uzytecznych do walki z bliska tzn.:
- gdy masz pelny magazynek w br nacisnij bxr (gdy przeciwnik jest blisko ciebie)
- gdy nie masz pelnego magazynka w br nacisnij bxb (gdy przeciwnik jest blisko ciebie)

* najlepiej po bxr nacisnac b niz starac sie trafic w glowe
* w czasie wykonywania ww. komb mozna jeszcze nacisnac crouch- zmniejsza to prawdopodobienstwo trafienia cie z melee przez przeciwnika

2. w walce na odleglosc uzywaj tego typu unikow (moja osobista rada):
- krotko lewo, krotko prawo, dlugo lewo, dlugo prawo, podskok i caly czas naciskac crouch (oczywiscie caly czas strzelajac w przeciwnika)

3. staraj sie nie chodzic po midzie i caly czas znajdowac sie w najwyzszych punktach na mapie (latwiej wtedy wszystkich sciagac)

4. podczas walki uzywac elementow otoczenia- np. wychylac sie zza jakiejs sciany oddajac strzal i znowu chowac sie za sciane (schemat powtarzac az do wykonczenia przeciwnika uzywajac przy tym granatow)

5. najlepiej najpierw rzucic granat a dopiero wdac sie w walke

6. nauczyc sie uzywac komba rrxyyrrx wink.gif --- mega hardcore

7. najpierw sciagnac snajpera a dopiero zajac sie reszta

uzywanie miecza jak najbardziej wskazane jedyne czego nie zniose to #$%#$kamperstwa$@!% choc czasami sam lubie przykampic tongue.gif

Widze że Kędzior stara się ....Co ja moge dodać od siebie.......hmmm

Bułki z masłem są smaczne hahaha.gif pifpaf.gif Die with your boots on
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.