Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co to za film???
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
Marlon
A wiec tak - kiedy bylem malym dzieciakiem obejrzalem film, byl to z cala pewnoscia horror, aczkolwiek w mojej glowce zachowalo sie tylko pare mglistych obrazow... Zaraz wszystko opisze i chce abyscie sprobowali odgadnac co to za film - mam nadzieje, ze ktos z was go ogladal...

Scena pierwsza: kobieta podchodzi do wanny pelnej krwi (chyba), wyciaga korek i cofa sie. Z wanny wylania sie jakis mezczyzna i zmierza powoli w jej kierunku, kobieta idzie caly czas do tylu, az w koncu nadziewa sie na cos w rodzaju gwozdzia wystajacego w scianie, ktory wbija sie jej w glowe od tylu i wychodzi oczodolem...

Scena druga: biblioteka (chyba), ktos (nie pamietam czy kobieta, czy mezczyzna) stoi na drabinie i szuka jakiejs ksiazki, nagle zaczyna pojawiac sie duzo pajakow (takie wielkie, wlochate ptaszniki z pomaranczowymi paskami), i zalatwiaja zawodnika, wydaje mi sie, ze z nieszczesnika (lub nieszczesniczki) jakby schodzila skora...

Scena trzecia: ktos (mozliwe, ze robotnik) stoi na budynku i nagle widzi niewidoma kobiete z psem, patrzy jej w oczy (straszny wyraz twarzy) i chyba cos mu sie dzieje, prawdopodobnie spada z budynku (a moze to bylo rusztowanie?)...

Nic wiecej nie pamietam, wiem, ze film jest stary - ja mialem wtedy gora 5 latek bo do szkoly nie chodzilem, a teraz mam 18. Niezmiernie mnie interesuje co to bylo, chce to jeszcze raz obejrzec wiec w miare mozliwosci postarajcie sie odgadnac. Temat moze i dziwaczny, ale mi naprawde na tym zalezy - potraktujcie to jak cos w rodzaju quizu i do dziela. :wink:
MTL
włoski "The Beyond" Lucio Fulciego z 1981 - dziwnym jest, ze nie spamiętales tytulu, bo to akurat jeden z najwybitniejszych filmów gatunku:]
Marlon
Chlopie, rzadzisz!!! A to, ze nie spamietalem tytulu nie jest dziwne, zwazywszy na moj owczesny wiek - nie bardzo wiedzialem, co sie dzieje i pewnie gdyby nie fakt, ze te sceny wywarly na mnie bardzo mocne wrazenie nic bym juz dzis nie pamietal... Mysle, ze temat mozna zamknac, chyba, ze ktos chce podyskutowac sobie o tym filmie.

BTW: Jak wielkie sa roznice pomiedzy tym co zapamietalem, a tym co pojawia sie w filmie? Ciekaw jestem jak bardzo obraz tego filmu, ktory jest w mojej glowie zostal zdeformowany przez uplyw czasu (bedzie 13 lat) i dziecieca wyobraznie...
MTL
'papa of gore' byl mistrzem, gdyby nie kilka niedociagniec "The Beyond" moznaby uznac za horror doskonaly. to ponadczasowy film więc wiek nie ma tu nic do gadania. osobiscie widzialem go wiecej niz 5 razy i za kazdym razem odczuc mozna bylo jedyny w swoim rodzaju klimacik jak towarzyszy filmom Fulciego. polecam tez rozejrzec się za innymi jego produkcjami np.

"Zombie Flesh Eaters" (1979)
"New York Ripper" (1982)
"House by the Cemetery" (1981)
"City of the Living Dead" (1980)
"Don't Torture a Duckling" (1972)
2razyjot
'papa of gore' byl mistrzem, gdyby nie kilka niedociagniec \"The Beyond\" moznaby uznac za horror doskonaly. to ponadczasowy film więc wiek nie ma tu nic do gadania. osobiscie widzialem go wiecej niz 5 razy i za kazdym razem odczuc mozna bylo jedyny w swoim rodzaju klimacik jak towarzyszy filmom Fulciego. polecam tez rozejrzec się za innymi jego produkcjami np.

\"Zombie Flesh Eaters\" (1979)
\"New York Ripper\" (1982)
\"House by the Cemetery\" (1981)
\"City of the Living Dead\" (1980)
\"Don't Torture a Duckling\" (1972)

Ja sie do Ciebie chlopino odezwe na koniec kwietnia, ty juz wiesz po co ... ;] Twoja nagrywarka moze tego nie przezyc ale co tam ... ;>

Napalilem sie na gore (pipi)c ... ;p W koncu uzupelnie braki i swoja kolekcje!
Marlon
'papa of gore' byl mistrzem, gdyby nie kilka niedociagniec \"The Beyond\" moznaby uznac za horror doskonaly. to ponadczasowy film więc wiek nie ma tu nic do gadania. osobiscie widzialem go wiecej niz 5 razy i za kazdym razem odczuc mozna bylo jedyny w swoim rodzaju klimacik jak towarzyszy filmom Fulciego. polecam tez rozejrzec się za innymi jego produkcjami np.

\"Zombie Flesh Eaters\" (1979)
\"New York Ripper\" (1982)
\"House by the Cemetery\" (1981)
\"City of the Living Dead\" (1980)
\"Don't Torture a Duckling\" (1972)

Ok Motylku, ale odpowiedz mi jeszcze na moje pytanie - czy te sceny rzeczywiscie wygladaja tak jak je przedstawilem, czy to jakies majaki ktore tylko naprowadzily Cie na ten film? Bardzo jestem ciekaw, albowiem filmu zbyt szybko nie zobacze - nie mam dostepu do tego typu staroci (skad wy je bierzecie?).
MTL
wyglądają tak jak napisales jesli nie wnikalby w szczegoly

DC++ i heaven1.sytes.net:6969 - najlepszy hub z horrorami, mozna znalezc wszystko (tylko nie zawsze zalapac sie na slota). srednio kolo 10 userów jest, którzy to mają. da sie zassac bez problemu

jesli jestes przy mamonie ----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47563996

...psi pieniadz jak za tej rangi film...
Marlon

DC++ i heaven1.sytes.net:6969 - najlepszy hub z horrorami, mozna znalezc wszystko (tylko nie zawsze zalapac sie na slota). srednio kolo 10 userów jest, którzy to mają. da sie zassac bez problemu

jesli jestes przy mamonie ----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47563996

Z cala pewnoscia da sie zassac, ale ja mam lacze w porywach 15 kb/s wiec raczej odpada. na allegro juz widzialem - nie omieszkalem sie rozejrzec, aczkolwiek aktualnie siana nie ma. Anyway - thx, mysle, ze teraz to juz na prawde mozna zamknac temat.
Loto
skorzystam z tego tematu :wink:

daaaaaaaaawno temu na tvp1 o 20.10 puscili rosyjski film. takie gangsterskie klimaty o typach co pojechali do usa zrobic zadyme. w tym filmie byla scenka jak w jakims samochodzie przewozili CKM i ostro z niego strzelali. tytul cos podobnego do brat 2 czy cos takiego. kojarzy ktos ten film? skolowalbym go sobie a nie znam dokladnego tytulu
Antykudzu
Noo... jest taki film 'Brat 2' i też o ruskiej mafii, więc to mogło być to ;p
Hubi
Korzytajac z tego tematu. Ogladalem kiedys taki film o murzynach, gdzie jeden z nich ciagle kradl. Raz wszedl do kogos przez okno i ukradl pluszaka. Wiecej szczegolow nie pamietam, ale moze ktos kojrzy tytul?
2razyjot

Z cala pewnoscia da sie zassac, ale ja mam lacze w porywach 15 kb/s wiec raczej odpada.

Dla chcacego nic trudnego, dobra konfiguracja klienta sieci p2p i 14 kbps download przy 1 kbps uploadu - 10 godzin i masz film ... ;p

'BRat' jest dobry - mocne, 'gawarisz' kino. icon_twisted.gif
lukasz
jak lubicie dobre rosyjskie kino sensacyjne to obadajcie bumiera i oligarche.Imo lepsze od brata obu części.
PainInDaNeCk
Korzytajac z tego tematu. Ogladalem kiedys taki film o murzynach, gdzie jeden z nich ciagle kradl. Raz wszedl do kogos przez okno i ukradl pluszaka. Wiecej szczegolow nie pamietam, ale moze ktos kojrzy tytul?

"Warszawscy intruzi 2"
Ajreq

Na 99% "Friday"
Loto

ale to ruski ttytul czy spolszczony?

edit

fak nie ma tego brat 2 na torrentach;/ damn.....
Antykudzu
Szczerze, nie wiem ;p na TVP 1 kiedyś leciał.
lukasz

ale to ruski ttytul czy spolszczony?

edit

fak nie ma tego brat 2 na torrentach;/ damn.....
polski.
Loto
dziekuje lukasz;]

znasz jakies jeszcze rosyjskie filmy w tych klimatach?
Lu Bu
ogladałem kiedys horror taki, o jakims rudym karle co zbierał skarby i ktoś mu coś tam ukradł a potem ich zabijał bardzo sie wtedy bałem wie ktoś jak się nazywa ten horrorek ? ?z góry thx :wink:
lukasz
dziekuje lukasz;]

znasz jakies jeszcze rosyjskie filmy w tych klimatach?
znam nawet lepsze smile.gif
oligarcha i bumier.
w szczególności to drugie łykaj.
MTL
ogladałem kiedys horror taki, o jakims rudym karle co zbierał skarby i ktoś mu coś tam ukradł a potem ich zabijał bardzo sie wtedy bałem wie ktoś jak się nazywa ten horrorek ? ?z góry thx

"Leperchaun" (1993) Marka Jones'a, a ukradli mu garnek złota;]
Antykudzu
No to tera ja ;p
Jak miałem jakieś 8-9 lat (teraz 17) to w TV (nawet nie wiem, na którym kanale) leciał taki serial komediowy, strasznie poryty. Opowiadał o dwóch kumplach, co tu dużo mówić, skretyniałych debilach (niczym Lewis i Oswald z 'Drew CareyShow' tylko o wiele gorzej). Widziałem może 5 odcinków, ale zapamiętałem tylko 2 akcje. Jak jeden drugiego napie**alał drzwiami od lodówki (sic!) i jak podczas jakiejś wycieczki na odludziu siedzieli w namiocie, padał ulewny deszcz, a jakiś ekshibicjonista wsadził im, hm, interes ;p do namiotu i mu go przycięli suwakiem ;p. Tylko tyle pamiętam, chciałbym wiedzieć co to był za serial, bo wiem tylko, że był genialny. tongue.gif

No to macie zagadkę ;p
Diabeu
to był brytyjski serial??, jak to szło......Samo Dno? nieeee
tam była akcja jak kontrolera gazu zaciepał typ patelnią a potem tłumaczył że to nie on tylko jego ręka - srodzy psychole
Antykudzu
OMG. Diabeu, ty to masz łeb ;p Myślałem, że już nigdy się nie dowiem, a to było właśnie to ;p Dzięki człowieku cool.gif
Btw. przydałby się jakiś hub na dc i angielski tytuł ;}
Marlon
ogladałem kiedys horror taki, o jakims rudym karle co zbierał skarby i ktoś mu coś tam ukradł a potem ich zabijał bardzo sie wtedy bałem wie ktoś jak się nazywa ten horrorek ? ?z góry thx

\"Leperchaun\" (1993) Marka Jones'a, a ukradli mu garnek złota;]

Motyl dziala na zasadzie encyklopedii - wpisujesz jakas scene z horroru a wyskakuje tytul, rezyser i rok produkcji. biggrin.gif Respect.
Mq
Moze teraz mi ktos pomoze zlokalizowac pewien horror ktory ogladalem dawno temu.Pamietam tyle:
-Film byl o wampirach,byl nim tez glowny bohater.
-Wampiry mialy mniej wiecej zorganizowana spolecznosc.Miasto w ktorym rozgrywala sie akcja mialo swojego wladce,strasznego bydlaka ktory nie przepadal za glownym bohaterem.
-Glowny bohater spotkal wampirzyce zyjaca poza spolecznoscia i bez umiaru zabijajaca dla krwi,co nie podobalo sie wladcy.Potem kazal ja zabic.
-Nie pamietam czemu bohater postanowil sie nia zaopiekowac i pokazac czego robic nie wolno.Potem doszlo do sceny gdy zaprowadzil ja do jej rodzicow,zyjacych w przyczepie kempingowej i bedacych biednymi scierwami.Ojciec/ojczym/gruby paskudziarz najwyrazniej ja molestowal albo robil jej za zycia cos nieprzyjemnego i w wyniku klotni dziewczyna go zabija albo ciezko rani.Bita matka wpada w histeria i kaze jej spyerdalac.
-Po wyjsicu z przyczepy sa zaatakowani przez slugusow glownego ciecia ktorych szybko zabijaja.Pamietam ze kogos spalili.
-Z niewiadomych przyczyn w filmie jest lysy staruch nazwiskiem Van Helsing.Namietnie walczy z wampirami i potem tworzy druzyne lowcow z grupy murzynow(!).Sa oni jednak niezdyscyplinowani i zaczynaja ruchac pojmana wampirzyce co wbrew wszelkiej logice zamienia ich w wampiry.Wampiryzm jako smiertelna choroba roznoszona droga plciowa?Van Helsing przez caly film jest dupkiem.
-Potem dochodzi do konfrontacji bohaterow z wladca,ucinaja mu leb,sa wybuchy i sobie uciekaja.Ostatnia scena to policjanci znajdujacy oszalalego Helsinga ktory zostal zamieniony w wampira.
-Film byl niespecjalnie powazny.
Szukalem i nie znalazlem,moze wy wiecie ;p
Loto
fak to brzmi jak mix wywiadu z wampirem+blade+van helsing+kingsajz smile.gif
Diabeu
Nadia?

vanhelsing katał na rowerku?
Ölschmitz
Kurde nie wie ktos co to za film? To jest bruce campbell, tylko kompletnie nie kojarze tej sceny z zadnego filmu. Prosze o tytul:)

Mq
To zakonczenie Evil Dead 2.Shop S-Mart wink.gif
Edit:Evil Dead 3 znaczy sie.
Guts
Taaa , Evil Dead III ma II zakonczenia , w pierwszym Ash lyknol o jedna kropelke elixiru za duzo i trafil do zniszczonego swiata (100 letni poslizg). Drugie bylo umieszczone w wydaniu Dvd i tutaj Ash trafia do czasow wspolczesnych , wraca do roboty w supermarkecie ale cos jest nie tak..... zlo rowniez przybylo biggrin.gif
Ölschmitz
o w morde, nie wiedzialem, ze tak jest. musze dorwac wersje z tym zakonczeniem, dzieki!:)
Fan
szukam jednego filmu , w którym główną rolę gra pewien mlodzian w okularach , który z zimną krwią morduje ludzi (opiekunów ? krewnych ? nie pamiętam ). Pamiętam tylko ,że gościa załatwił w dośc brutalny sposób - rzucił go w przerębel no i cóż ...utonął blink.gif
Junkhead
CYTAT(Fan @ 7 10 2007, 20:21) *
szukam jednego filmu , w którym główną rolę gra pewien mlodzian w okularach , który z zimną krwią morduje ludzi (opiekunów ? krewnych ? nie pamiętam ). Pamiętam tylko ,że gościa załatwił w dośc brutalny sposób - rzucił go w przerębel no i cóż ...utonął blink.gif

Może chodzi o film Synalek (The Good Son) z Mac...Maco...Macau, a ch.j ten co grał w Kevin sam w domu i Drabinie Jakubowa.
_Milan_
to tez przy okazji moze i mi pomozecie.

zostal mi tylko jeden film do odgrzania ze starych lat, byl to chyba horror, chociaz nie pamietam zadnych flakow, tylko jedna scene:

kobieta w kuchni wyciaga z szafki jakies narzedzia, szuka czegos by przeciqac karte magnetyczna, ale te przedmioty ciagle jej znikaja w rekach, mocna scena, wyciaga noz, pach znika, w koncu wyciaga chyba nozyczki przecina przekleta karte ( kredytowa?).

caly senk w tym ze ta karta powodowala znikanie wsyzstkiego w jej domu, w pewnym momencie zaczely znikac szafy i inne rzeczy.

help pliz priti pliz
STRETCH
a czy to nie byla reklama?
signap
czy ten gifek to jest wyciety z jakiegos filmu?

http://i13.photobucket.com/albums/a295/azn...s/pwnagevd6.gif
_Milan_
CYTAT(STRETCH @ 9 10 2007, 00:48) *
a czy to nie byla reklama?

nie
Specu
CYTAT(signap @ 9 10 2007, 07:01) *

Hot Fuzz bodajże
wozek
ee raczej nie.
Colio
na pewno nie
signap
CYTAT(Specu @ 9 10 2007, 14:42) *

Hot Fuzz bodajże

nie, ogladalem HT i nie bylo ten sceny
Arkady
Szukam tytułu czarnej komedii, akcja dzieje się w szkole, jest jakiś zjazd uczniów którzy spotykają się po kilku latach, morduje ich typ w stroju baletnicy z papierową torbą na głowie xD Film ma już na karku chyba z kilkanaście lat. Ogólnie poleca ktoś jakieś stare czarne komedie?
STRETCH
to mialo chyba jakze oryginalna nazwe "zjazd absolwentow"
Arkady
Na to, to sam wpadłem;) Nic nie ma pod tym tytułem na filmweb, torrentach... Chodź właśnie ten tytuł wydaje mi się właściwy
keyzee
To może mi ktoś podpowie:
Stary polski film, rzecz dzieje sie w górach przy wyrębie drzewa.Jest tam paru drwali i jedna kobieta która wprowadza male zamieszanie wsród nich.

i znów chyba polski film starszy jakiś-o gościu który uciekał z więzienia czy skądś pod pociągiem.Na jakiejś stacji wypatrzył go żołnierz z psem i dał mu jeść cos. Tylko ten fragment pamiętam
Tołdi
Pierwsyz film- "Baza ludzi umarłych" na podstawie Hłaski
Diabeu
CYTAT(signap @ 9 10 2007, 16:16) *
CYTAT(Specu @ 9 10 2007, 14:42) *

Hot Fuzz bodajże

nie, ogladalem HT i nie bylo ten sceny

to nie jest HT, to szwedzkie jest, Kops czy jakoś tak się zwie
Gyziaq
czyzby to to?

http://www.imdb.com/title/tt0339230/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.