Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Idea Extraklasa + puchar PL (rozmowy tylko o lidze polskiej)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
joecole
Trenerzy po meczu Arka - Legia

Szkoleniowiec Legii Warszawa, Jacek Zieliński nie krył niezadwolenia po dzisiejszym spotkaniu pierwszej kolejki z Arką Gdynia. - Większą przewagę posiadaliśmy, gdy składy były wyrównane. Później przeciwnik się cofnął i jeszcze bardziej nastawił na obronę. Nasze akcje były za wolne, żeby się temu przeciwstawić - powiedział trener Legii Warszawa Jacek Zieliński.

- W przerwie powiedziałem, że wychodzimy na boisko bronić jednego punktu. Przed meczem ostrzegałem, że to ekstraklasa i że jedno nieprzemyślane zagranie może się 'tak skończyć'. Najwyraźniej Imeh mnie nie zrozumiał. Zostawiłem z przodu osamotnionego Grzegorza Pilcha, więc nie mógł on za dużo zdziałać, ale i tak grał bardzo dobrze - powiedział trener Arki Gdynia Mirosław Dragan.
lewik
Magazyn Ligowy w TVN. Nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac. Zwlaszcza mega dowcipna scenka humorystyczna i bystry Jozwiak jak to Legii mistrza ukradziono:). Cos pieknego, ale tego nalezalo sie spodziewac. ITI stanelo na wysokosci zadania w promowaniu swojej druzyny, szkoda, ze sama druzyna juz nie:). No ale jak sie chce Klattem i Fabiańskim swiat zawojowac to nie moze byc inaczej.
helveg
IMO ujdzie ten magazyn,

ze maja krotkie skroty to troche statystyk powciskaja (dla mnie luz), jakies reportaze

no i dizajn spoko i studia i grafiki, nie to co np. gol (tvp) - grafika z c64 i grobowa atmosfera przy stoliku... (choc gol to jednak z sentyentem wspominam, ale z czasem mnie ta amatorka denerwowala)

takze ogolnie to pozytywnie jak dla mnie magazyn sie zaprezentowal (jedyny minus nie do unikniecia to podniety prowadzacych ze to pierwszy niekodowany od 3 lat i w ogole, i ze tvn itd)

a najlepsze ze caly dzien reklamowali ze dzis bramki z meczu arka legia tylko w tvn :>
wilus
Nie no nie był zły ten program. Tylko taki... pusty i nie jakoś specjalnie ciekawy. Skrót meczu to 30 sekund. I jeszcze narzekania prowadzacych na uklad spotkan(terminarz) smile.gif ale moglo byc gorzej tongue.gif
_Globus_
GKS czeka 3 liga, nie otrzymali licencji na grę w 2 lidze, to ostateczna decyzja... Za nich wejdzie Szczakowianka...
Kamyk
Dzisiaj ciąg dalszy 1 kolejki:

17:30 Korona - Cracovia

19:00 Odra - Zaglebie

19:00 Pogon - Wisla Plock

20:00 Belchatow - Gornik

20:00 Lech - Polonia

20:00 Leczna - Wisla Krakow

Ciekawie może być w Kielcach i Łęcznej, więcej emocji raczej się nie przewiduje na ten piłkarski wtorek icon_wink.gif
joecole
Groclin Dyskobolia najbogatszy

Groclin Dyskobolia jest najbogatszym polskim klubem piłkarskim. W rozpoczynającym się właśnie sezonie, biało-zieloni z Grodziska będą mieli do dyspozycji 30 milionów złotych. Tyle klub dostał od właściciela - Zbigniewa Drzymały.

Jest to największy budżet w polskiej lidze. Jak informują media, warszawska Legia ma do dyspozycji 25 milionów złotych, a dotychczas najbogatsza Wisła Kraków tylko dwadzieścia.

Przed grodziskim klubem stawiane są jednak nie lada zadania. Przede wszystkim detronizacja Wisły i zdobycie mistrzostwa kraju. Właściciel klubu życzyłby sobie także powtórzenia tegorocznych sukcesów: zdobycia Pucharu Polski oraz awans do rozgrywek w europejskich pucharach.
Odin91
lol, Groclin majstrem ? smile.gif łyżka na to niemożliwe smile.gif
Cosik mi sie zdaje że Groclin sobie nie poradzi z Krakowem i tym bardziej z Engelem smile.gif No way smile.gif
wilus
Ogólnie mówi się, że jak Groclin nie zakwalifikuje się do fazy grupowej Pucharu UEFA to Radolski straci pracę... Oni naprawdę chcą walczyć o najwyższe cele. Konkurencja jest zdrowa, więc Wisła nie ma łatwo...
_Globus_
LOL, przecież sprawa jansa oczywista, że Dyskobolia po mistrza idzie... i se go weźmie. Już jutro postraszy wszystkich speców z Engelem i Odinem na czele, wygrywając z Amicą 4:0 biggrin.gif
:-:Macieq:-:
A Wisełka udowodnija że zdobyczie majstra bez Zurawskiego bedzie bardzo trudne.Dziś zremisowali fuksem z Łęczną bo sędzia(K.Ryszka i wszystko jasne....)podyktował cornera którego nie miało byc a Uche właśnie z tego cornera strzelił gola.
SUMO
QUOTE(HHGLOBUS @ 26 07 2005, 15:17)
GKS czeka 3 liga, nie otrzymali licencji na grę w 2 lidze, to ostateczna decyzja... Za nich wejdzie Szczakowianka...
ech sad.gif GieKSa w ogóle nie dostała licencji i przyszły sezon rozpocznie od gry... w klasie B - czyli tak jakby 7! blink.gif lidze sad.gif

Korona Kielce 0 - 0 Cracovia Kraków (64' M. Baster czerwona)
Odra Wodzisław 0 - 0 Zagłębie Lubin
Pogoń Szczecin (11' Milar 38' Marcal) 2 - 0 Wisła Plock
GKS Bełchatow (84' Pilarz żółta) 0 - 0 Górnik Zabrze
Lech Poznań (76' Zakrzewski)1 - 2 Polonia Warszawa (23' 73' Dzwigała)
Górnik Lęczna (33' Kubica 82' Siklic czerwona) 1 - 1 Wisla Kraków (72' Uche huh.gif 86' Sobolewski czerwona)
Sumo jakie jest twoje żródło wiadomościi??bo na Canal+ podawali że drugą bramke dla Pogoni strzelił Edi a nie Marcal
_Globus_
od klasy B?! to chyba źle zrozumiałem info... po GieKSie...
SUMO
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 26 07 2005, 23:09)
Sumo jakie jest twoje żródło wiadomościi??bo na Canal+ podawali że drugą bramke dla Pogoni strzelił Edi a nie Marcal
www.livescore.com wink.gif
ale oni to tam nawet nie wiedzą gdzie Polska leży huh.gif hahaha.gif
więc sprawdziłem... i masz racje blush.gif nonie.gif
relacja z meczu Pogoń - Wisła
GOPA
TRAGEDIA !!!!!!!! tak mozna w skrocie nazwac nasza lige , ale po kolei.

Korona - Cracovia , Korona sie buduje Korona ma kase i cos czuje ze niezle namieszaja.Co dalej , Cracovia piekne faule kopanina na maxa , oni sa pilkazami czy hokeistami ??

GKS Belchatow - Gornik , rany !! jak mozna takie akcje zwalic ? sedzia powalona za brutalny faul daje zolta kartke a pod koniec bramkazowi red card za praktycznie go*wno mad.gif

Lech - Polonia , zas jakas kopanina ala u mnie pod familokiem , to juz ekipa SUMO gra lepiej !!! gratuluje Lechowi zmarnowanych akcji

cdn........
QUOTE(GOPA)
GKS Belchatow - Gornik , rany !! jak mozna takie akcje zwalic ? sedzia powalona za brutalny faul daje zolta kartke a pod koniec bramkazowi red card za praktycznie go*wno

No kartka niby za takie gówienko ale jednak słuszna bo przecieć gdyby bramkarz nie złapał tej piłki za polem karnym piłkarz górnika uprzedził by go i miał już przed sobą tylko pustą bramke
_Globus_
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 27 07 2005, 23:22)
QUOTE(GOPA)
GKS Belchatow - Gornik , rany !! jak mozna takie akcje zwalic ? sedzia powalona za brutalny faul daje zolta kartke a pod koniec bramkazowi red card za praktycznie go*wno

No kartka niby za takie gówienko ale jednak słuszna bo przecieć gdyby bramkarz nie złapał tej piłki za polem karnym piłkarz górnika uprzedził by go i miał już przed sobą tylko pustą bramke
*

Ano takie są zasady - złapie bramkarz piłkę za polem karnym i leci z boiska. Jak najbardziej słuszna decyzja sędziego.
GOPA
zasady sa tez takie ze taki faul za ktora dal zolta kartke tyz daje sie czerwien , przeciez on mogl mu noge polamac mad.gif
iaikO
nie wie ktoś gdzie można zassać bramke dźwigały? rolleyes.gif
Odin91
Europejskie puchary: Każdy klub w innej stacji

Spotkania w europejskich pucharach czterech polskich drużyn pokażą najprawdopodobniej... cztery różne stacje telewizyjne. Wciąż mnie wiadomo, które - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

Do transmitowania meczów Legii przymierza się TVN.

"Na naszej antenie nie planujemy pokazywać żadnego z meczów europejskich pucharów" - powiedział Andrzej Sołtysik, rzecznik prasowy TVN.

Tymczasem meczami Groclinu zainteresowany jest Polsat. Natomiast nie wiadomo, gdzie trafią mecze Wisły Płock i Wisły Kraków. O tę drugą stara się TVP.

No to bynajmniej sie nie bede martwić o oglądanie (chociażby chwilowe smile.gif ) naszych chopków w Lidze Mistrzów. Bedzie ładny mecz np Wisła - Inter hahaha.gif wink.gif
_Globus_
LOL, Ty naprawdę wierzysz, że Wisła zagra w LM hahaha.gif Tylko nie odpisuj mi Wiara naszą siłą" hahaha.gif wink.gif
QUOTE(HHGLOBUS @ 28 07 2005, 16:40)
LOL, Ty naprawdę wierzysz, że Wisła zagra w LM hahaha.gif Tylko nie odpisuj mi Wiara naszą siłą" hahaha.gif  wink.gif
*

Odin pisząc że nie musi sie martwić o oglądanie chociażby chwilowe Wisły miał chyba na myśli 3 runde E.LM.
Odin91
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 28 07 2005, 17:07)
QUOTE(HHGLOBUS @ 28 07 2005, 16:40)
LOL, Ty naprawdę wierzysz, że Wisła zagra w LM hahaha.gif Tylko nie odpisuj mi Wiara naszą siłą" hahaha.gif  wink.gif
*

Odin pisząc że nie musi sie martwić o oglądanie chociażby chwilowe Wisły miał chyba na myśli 3 runde E.LM.
*

Zgadza się.
Globus od szkoły podstawowej po liceum nie uczyli cie samodzielnego myślenia ? nonie.gif icon_wink.gif (no offence smile.gif )
SUMO
QUOTE(GOPA @ 28 07 2005, 00:13)
Lech - Polonia , zas jakas kopanina ala u mnie pod familokiem , to juz ekipa SUMO gra lepiej !!!
happy.gif przekaże chłopakom closedeyes.gif
btw. w realu nikt tak nie wkręca Virussowi rogala jak ja closedeyes.gif hahaha.gif
W pierwszym dzisiejszym meczu niespodzianka-Odra wygrywa na wyjeżdzie z Kolporterem 1:0
GOPA
w lidze polskiej to same niespodzianki tongue.gif Obadacie jeszcze Gornik pocisnie Groclina hehe
SUMO
komplet wyników z dnia dzisiejszego:

Korona Kielce 0 - 1 Odra Wodzisław (67' Szyndrowski swojak hahaha.gif )
Górnik Zabrze 0 - 0 Groclin Grodzisk
Polonia Warszawa 0 - 1 Wisła Płock (15' Jeleń )
Wisła Krakow (40' Franek i 2x Brożek 30' i 74') 3 - 0 GKS Bełchatow
Zagłębie Lubin (7' Iwański) 1 - 1 Pogoń Szczecin (89' Milar)
Górnik Łeczna 0 - 0 Legia Warszawa

jutro ostani mecz kolejki:
Cracovia Kraków - Amica Wronki
Odin91
QUOTE(SUMO @ 30 07 2005, 20:55)
komplet wyników z dnia dzisiejszego:

Korona Kielce 0 - 1 Odra Wodzisław (67' Szyndrowski swojak hahaha.gif )
Górnik Zabrze 0 - 0 Groclin Grodzisk
Polonia Warszawa 0 - 1 Wisła Płock (15' Jeleń )
Wisła Krakow (40' Franek i 2x Brożek 30' i 74') 3 - 0 GKS Bełchatow
Zagłębie Lubin (7' Iwański) 1 - 1 Pogoń Szczecin (89' Milar)
Górnik Łeczna 0 - 0 Legia Warszawa

jutro ostani mecz kolejki:
Cracovia Kraków - Amica Wronki
*

LooooooL remis Zabrza z Grodziskiem WLKP ? biggrin.gif
Wreszcie Wisełka wygrała z 'normalnym' rezultatem icon_wink.gif
Koronie Kielce gratulujemy Szyndrowskiego hahaha.gif
_Globus_
QUOTE(Odin)
Globus od szkoły podstawowej po liceum nie uczyli cie samodzielnego myślenia ? nonie.gif icon_wink.gif (no offence smile.gif )

Chłopczyku, odezwać się mógłbyś, gdybyś miał w podstawówce i gimnazjum takie wyniki w nauce jak ja... Nie bawią mnie Twoja docinki i "pseudo-głupio-śmieszno-mięsne" żarty... I nie będę już na takie coś odpowiadał, bo nadal niekórzy będą myśleć, że jesteśmy rówieśnikami smile.gif (hi wiesz kto! wink.gif ).
sory za offtop
GOPA
powiem wam jedno , ta nasza liga to jest o du*pa rostrzas , przeciez oni sie kopia po tych nogach jak jakies swiry.No i jak tu ma wyrosnac jakis technicznie wyszkolony zawodnik jak mu nogi polamia closedeyes.gif
Odin91
QUOTE(HHGLOBUS @ 31 07 2005, 21:12)
QUOTE(Odin)

Chłopczyku, odezwać się mógłbyś, gdybyś miał w podstawówce i gimnazjum takie wyniki w nauce jak ja... Nie bawią mnie Twoja docinki i "pseudo-głupio-śmieszno-mięsne" żarty... I nie będę już na takie coś odpowiadał, bo nadal niekórzy będą myśleć, że jesteśmy rówieśnikami smile.gif (hi wiesz kto! wink.gif ).
sory za offtop
*

Looool, przeca to ty sam zacząłeś sie ze mnie śmiać ;] BTW: co ty odemnie chcesz, nudze sie w chaci to chociaż małą trzode porobie na forum. Zresztą ty mądrzejszymi textami nie grzeszysz... ;]
sry za offtopa
Wyniki rundy wstępnej Pucharu Polski:

Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Korona Ostrołęka 1:0 (0:0)
Tłoki Gorzyce - GKS Nowiny 4:1 (1:0)
Flota Świnoujście - Promień Opalenica 2:1 (1:0)
Nysa Zgorzelec - BKS Stal Bielsko-Biała 2:1
Hetman Zamość - Żurawianka Żurawica 2:1
GKS 71 Tychy - Edra Poborszów 0:1
Okocimski Brzesko - Górnik II Łęczna 5:1
Wierzyca Pelplin - Brzysko-Rol Brzyskorzystewko 5:1 (2:0)
Wierna Małogoszcz - Glinik/Karpatia Gorlice 1:0
Mazowsze Płock - Omega Kleszczów 1:0
Supraślanka Supraśl - OKS 1945 Olsztyn 1:3
Tur Turek - Polonia Gdańsk 5:2
Arka Nowa Sól - Górnik/Zagłębie Wałbrzych 2:0 - po dogrywce
Warta Sieradz - Jagiellonia II Białystok 3:1
Odra Opole - Promień Żary 1:2 (1:2)
Unia Janikowo - Sława Sławno 3:0 - walkower (Sława wycofała się z rozgrywek).

Pary I rundy PP (mecze 9/10 sierpnia):

Tur Turek - Arka Gdynia
Warta Sieradz - Widzew Łódź
Promień Żary - Jagiellonia Białystok
Nysa Zgorzelec - Zagłębie Sosnowiec
Edra Poborszów - Kujawiak Włocławek
Unia Janikowo - ŁKS Łódź
Arka Nowa Sól - KSZO Ostrowiec
Hetman Zamość - Świt Nowy Dwór Mazowiecki
Wierna Małogoszcz - Górnik Polkowice
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Piast Gliwice
Okocimski Brzesko - Ruch Chorzów
OKS 1945 Olsztyn - Szczakowianka Jaworzno
Wierzyca Pelplin - Radomiak Radom
Tłoki Gorzyce - MKS Mława
Mazowsze Płock - RKS Radomsko
Flota Świnoujście - Podbeskidzie Bielsko-Biała
kubabos
Engel mówi Janasowi: Nie

Wisła Kraków nie chce puścić kadrowiczów na turniej do Kijowa. Jest nawet gotowa ponieść za to karę.

Mistrzowie Polski chcą, by ich piłkarze w pełnym składzie przygotowywali się do rewanżowego meczu eliminacji Ligi Mistrzów z Panathinaikosem Ateny. Przedwczoraj wysłali oficjalną prośbę do PZPN z prośbą o zwolnienie z wyjazdu na Ukrainę Marcina Baszczyńskiego, Tomasza Kłosa, Dariusza Dudkę, Radosława Sobolewskiego i Tomasza Frankowskiego.

- Nie ma mowy o zwolnieniu! To termin FIFA - grzmi prezes PZPN Michał Listkiewicz. - Można co najwyżej przedyskutować, by na Ukrainie wiślacy wystąpili tylko w jednym, a nie w dwóch meczach. Zresztą takie sprawy powinni załatwić między sobą trenerzy.

- Próbowaliśmy się porozumieć z Janasem, ale on nie odbiera telefonów - odpowiada trener Wisły Jerzy Engel. We wtorek na negocjacje do piłkarskiej centrali pojechał prezes Wisły Zdzisław Kapka. Nic nie wskórał.

Mistrzowie Polski są gotowi nie puścić swoich zawodników na zgrupowanie. Według regulaminu PZPN kosztowałoby to klub co najmniej 50 tys. zł kary oraz - ewentualnie - walkower w meczu następującym po spotkaniu reprezentacji.
redbox
Groclin 2:4 Wisła

Miałem przyjemność oglądać to spotkanie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Dużo się działo m.in. kontry po , których padły dwie bramki dla Krakowian.Frankowski się przebudził i trafił dwa razy do siatki wink.gif W 90 minucie Wisła przeprowadziła kontrę 5 na 2 , ale nic z niej nie wyszło bo niedokładnie zagrał Baszczyński , a Frankowski był o krok od Hat-Tricku wink.gif Dobre spotkanie rozegrał także Kalu oraz Paulista wink.gif Choć może gra wiślaków nadal nie jest godna gry w lidze mistrzów to wydaje mi się , że mamy jako takie szanse wink.gif *

*ale my zawsze je (pipi)imy
Dzwonek
Nie no GKS Bełchatów z Legią 0:3 sad.gif Pierwszy rok w tym millenium w Extraklasie i ostatnie miejsce. Załamka sad.gif
Marcin$
Aleee czad. Legia wygrała i na dodatek Klatt popisał się hattrickiem. To oznacza duży przypływ punktów w piłkarzykach. Oby tak dalej.
SUMO
komplet wyników 3 kolejki:

Pogoń Szczecin - Korona Kielce 4:2
Lech Poznań - Wisła Płock 3:2
Górnik Zabrze - Cracovia Kraków 3:0
Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 1:1
Odra Wodzisław Śl. - Amica Wronki 0:4
Arka Gdynia - Górnik Łęczna 1:1
GKS Bełchatów - Legia Warszawa 0:3
Groclin Grodzisk - Wisła Kraków 2:4

Tabela Idea Ekstraklasy w sezonie 2005/2006:
(bilans bramek i punkciki)

1. Wisła Kraków 8:3 - 7
2. Pogoń Szczecin 7:3 - 7
3. Legia Warszawa 3:0 - 5
3. Górnik Zabrze 3:0 - 5
5. Amica Wronki 6:3 - 4
6. Lech Poznań 5:5 - 4
7. Polonia Warszawa 3:3 - 4
8. Cracovia Kraków 1:3 - 4
9. Odra Wodzisław 1:4 - 4
10. Arka Gdynia 2:2 - 3
10. Górnik Łęczna 2:2 - 3
12. Zagłębie Lubin 2:2 - 3
13. Wisła Płock 3:5 - 3
14. Groclin Grodzisk 4:6 - 2
15. Korona Kielce 2:5 - 1
16. GKS Bełchatów 0:6 - 1
Kamyk
11 kolejki (przegląd Sportowy):
--------------------------Liberda(Zagłębie)----------------------------

Skrzypek(Amica)------Rzeźniczak(Legia)------Bronowicki(Łęczna)

Zieńczuk(Wisła)-----Edi(Pogoń)-----Gęsior(Płock)-----Uche(Wisła)

-------------Klatt(Legia)-----------------Frankowski(wisła)-----------
----------------------------Reiss(Lech) --------------------------------

11 Super Express`u:

---------------------------- Fabiniak(Pogoń)--------------------------------

Skrzypek(Amica)---------Gęsior(Płock)-----------Bronowicki(Łęczna)

Edi(Pogoń)-----Bukalski(Górnik)-----Jao Paulo(Górnik)-----Gorząd(Arka)

------------------------------------Reiss(Lech)-----------------------------
---------------Frankowski(Wisła)----------------Klatt(Legia)--------------

Co ciekawe Gęsior pojawia się w obydwu 11 na zupełnie różnuch pozycjach smile.gif
Deks
Pogoń sobie ostro zaczęła, zobaczymy jak długo dotrzyma kroku Wiśle... ;p
Franciszek Smuda został we wtorek nowym trenerem piłkarzy Zagłębia Lubin. Zastąpił Chorwata Drażena Beska, pod wodza którego lubinianie w pięciu meczach zdobyli 3 punkty i zajmują ostatnie miejsce w tabeli I ligi."Rada nadzorcza Zagłębia podjęła we wtorek decyzję o zwolnieniu Drażena Beska i zatrudnieniu Franiszka Smudy. Jest to twardy trener, z charakterem, a takiego człowieka teraz w Lubinie potrzeba" - powiedział rzecznik prasowy klubu Robert Sadowski.
joecole
Remis w Bełchatowie

Po ciekawym i prowadzonym w ofensywnym stylu spotkaniu GKS Bełchatów zremisował na własnym boisku z Dyskobolią Grodzisk 2:2. Gospodarze zagrali bardzo odważnie, nie przejmując się renomą przeciwnika. Piłkarze Mariusza Kurasa zasłużyli na zwycięstwo, lecz zabrakło im nieco szczęścia w końcówce, w której ich przewaga była bardzo wyraźna.

W pierwszym meczu szóstej kolejki IDEA Ekstraklasy do Bełchatowa zawitała drużyna wicemistrza Polski, Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. W związku z poważnymi osłabieniami gości (zabrakło m.in. Golińskiego, Mynara i Zająca), zespół beniaminka liczył na dobry wynik. Swą obecność na tym meczu zapowiedzieli rywale Groclinu w Pucharze UEFA - na trybunach zasiąść miał przedstawiciel francuskiego RC Lens.

Spotkanie rozpoczęło się od okazji dla gości. W 4. minucie Piechniak ograł na prawym skrzydle Popka i wrzucił w pole karne, gdzie z trudnej sytuacji na uderzenie zdecydował się Rocki. Zabrakło mu jednak precyzji i spudłował. W rewanżu chwilę później główkował Dziedzic, ale również nieskutecznie. Pierwszy okres gry był wyrównany, lecz potem przewagę zaczęli zdobywać gospodarze, a szczególne zagrożenie sprawiali przy stałych fragmentach gry.

W 29. minucie na wysokości pola karnego rzut wolny wykonywał Piotr Klepczarek. Przyrowski przekonany, że któryś z zawodników GKS będzie główkował, nie próbował bezpośrednio łapać piłki. To go zgubiło. Ani Dziedzic ani Matusiak do dośrodkowania nie doskoczyli i piłka wpadła do siatki.

Goście bardzo szybko wzięli się do odrabiania strat. Już kilka minut po bramce dla Bełchatowa piątą asystę w tym sezonie zaliczył Sedlacek, który z rzutu rożnego dośrodkował tak, że Rafał Lasocki strzałem głową w długi róg pokonał Banaszyńskiego. Do końca pierwszej połowy lepiej prezentowali się piłkarze Dusana Radolsky'ego, lecz nie zdołali wyjść na prowadzenie.

Druga część gry rozpoczęła się od kapitalnej okazji dla gospodarzy. Znów inicjatorem akcji był Klepczarek, który po rajdzie lewą stroną dośrodkował na piąty metr, lecz tam Matusiakowi zabrakło skuteczności - po jego strzale piłka przeleciała ponad poprzeczką. Po drugiej stronie boiska brakiem zimnej krwi wykazał się Bartosz Ślusarski. Napastni Dyskobolii po podaniu Piechniaka z pięciu metrów strzelił głową ponad poprzeczką.

Potem fatalny błąd popełnił Przyrowski, ale nie został on wykorzystany. Bramkarz gości miast łapać piłkę postanowił zagrać ją nogą i skiksował. Miał jednak szczęście, że wyszła ona na róg. Tak kolorowo nie było 6 minut później. Chi-fon uciekł prawą stroną, zagrał w pole karne, a tam bezradnego Przyrowskiego z kilkunastu metrów pokonał Radosław Matusiak.

Podobnie jak w pierwszej połowie, goście bardzo szybko odrobili straty, tym razem ładną bramkę zdobył Piotr Rocki. Były gracz Odry dostał piłkę w lewym narożniku pola karnego, przyjął ją na klatkę piersiową i celnym strzałem z półobrotu w długi róg pokonał Banaszyńskiego.

W 68. minucie naciskający Froehlicha Rocki zmusił piłkarza gospodarzy do zagrania ręką niedaleko pola karnego. Z rzutu wolnego dośrodkował Sedlacek, lecz strzał głową Sablika przeszedł obok słupka. Na kwadrans przed końcem bliscy zdobycia gola byli gospodarze. Kolejny błąd popełnił Przyrowski, ale ani Chi-fon ani Cecot nie potrafili trafić do bramki. Po chwili kolejną akcję przeprowadził najlepszy tego dnia na boisku Klepczarek, ale Chi-fon strzelił ponad poprzeczką z 3 metrów.

W 85. minucie po raz pierwszy chyba w tym meczu na pochwały zasłużył Sebastian Przyrowski. Po faulu na Klepczarku na mocne uderzenie z rzutu wolnego zdecydował się Bośniak Ferhatovic, lecz golkiper Dyskobolii był w pogotowiu i odbił piłkę. Im bliżej końca meczu, tym większą przewagę mieli gospodarze. Ostatnie minuty to już zmasowane ataki bełchatowian i obrona Groclinu całą drużyną. Rezultat nie uległ jednak zmianie.

GKS Bełchatów - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 2:2 (1:1)
1:0 - Piotr Klepczarek I 29' 1:1 - Rafał Lasocki 34' 2:1 - Radosław Matusiak 57' 2:2 - Piotr Rocki 60' żółte kartki: 66' Grzegorz Fonfara - 31' Pance Kumbev, 61' Tibor Sabo

GKS Bełchatów: Jacek Banaszyński - Jacek Popek (46' Dariusz Pietrasiak), Jano Frohlich, Edward Cecot, Grzegorz Fonfara, Piotr Klepczarek I, Łukasz Garguła, Jacek Kuranty, Ferdinand Chi-fon, Radosław Matusiak (64' Grzegorz Kmiecik), Janusz Dziedzic (73' Amar Ferhatović)

Dyskobolia Grodzisk Wlkp.: Sebastian Przyrowski - Rafał Lasocki, Mico Vranjes, Radim Sablik, Marek Sokołowski, Ludmir Sedlacek (88' Dusan Sninsky), Tibor Sabo (77' Vlade Lazarevski), Pance Kumbev, Piotr Piechniak, Bartosz Ślusarski, Piotr Rocki (81' Adrian Sikora)

sędziował: Robert Werder (Warszawa)
widzów: 4000
Oj coś czarno widzę występ Groclinu w PU.Z taką grą nie mają co liczyć na awans.
Pijany
Groclin ma powalczyc z Lens, ahaha dobre sobie...
wilus
A czemu niby nie ma powalczyc? A co to jest Lens- jakis ogromny klub? Nie przesadzajmy! Maja na pewno duzo wiekszy budzet, ale pieniadze nie graja... Jak wszystko taktycznie bedzie ok, to moze byc niezle. Ja nie mowie, ze Groclin przejdzie Lens. Ale powalczy i zaloze sie ze nie bedzie takich wynikow jak Legia z FC Zurich!
Amic wd#%iła 1:3 z Lechem u siebie pomimo tego że miała jakieś siedem 100% okazji na strzelenie gola
lewik
1:4 smile.gif
Mackal21
W końcu Lech dokopał komuś lepszemu i to na ich boisku.
Moim zdaniem Lech ma potencjał na pierwszą trójkę,a nawet mistrzostwo.Dosyć juz tych monotonii w lidze.
Szkoda tylko tych głupio straconych pkt u siebie(aż 7pkt)
lukasz
potencjał mają ale na 4-5 miejsce.banialuki o mistrzostwie brzmią niepoważnie.nawet mimo ,ze wisła jest słabsza niż ostatnio.
Jakuza
QUOTE(Mackal21 @ 11 09 2005, 21:40)
W końcu Lech dokopał komuś lepszemu i to na ich boisku.
Moim zdaniem Lech ma potencjał na pierwszą trójkę,a nawet mistrzostwo.Dosyć juz tych monotonii w lidze.
Szkoda tylko tych głupio straconych pkt u siebie(aż 7pkt)
*

O mistrzostwo dobre sobie , poprawiłeś mi humor Mackal biggrin.gif
Narazie , ogrywacie ligowych średniaków , ale wszystko zweryfikują 2 zbliżające się mecze z vice-mistzem i mistrzem kraju czyli Legią i Wisłą...smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.