Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Idea Extraklasa + puchar PL (rozmowy tylko o lidze polskiej)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Tokar
Wy to tam niezły cyrk przed meczem z nami odstawiliście.

Żeby się kibice tej samej drużyny między sobą i to jeszcze ze sprzętem napier/dalali to tego jeszcze nie grali xD
Adi_G
Polski siedmiolatek w szkółce Manchesteru?

Działacze z Anglii zaproponowali siedmioletniemu Miłoszowi Mleczko, małemu bramkarzowi ćwiczącemu w Ruchu Chorzów, naukę w Manchesterze a jego ojcu - pracę.
Zdaniem profesor Katarzyny Popiołek, psychologa z Uniwersytetu Śląskiego pomysł rozpoczynania sportowego szkolenia już kilkuletnich dzieci z daleka od domu nie jest dobry. Skomentowała w ten sposób propozycję złożoną przez szkółkę Manchesteru City siedmiolatkowi z Chorzowa.

"To koszmarna rzecz. Co prawda żyjemy w okropnym świecie, gdzie czasem rodzice posyłają czteroletnie dziewczynki na konkursy piękności, ale nie można dzieciom odbierać dzieciństwa. Nie wolno podejmować za nich - kiedy same są zbyt małe - decyzji mogących zaważyć na całym ich życiu. Chłopiec owszem będzie trenował i grał ale być może chciałby w przyszłości być kimś innym a nie piłkarzem. Siedmiolatek jest nieświadomy wagi takich decyzji a przecież taki wyjazd oznacza wyrwanie dziecka ze środowiska, rozbicie rodziny. Można sobie zadać pytanie, czy w przyszłości nie będzie tak, że ludzie będą chcieli genetycznie 'wyprodukować' na przykład dobrego piłkarza" - dodała prof. Popiołek.

onet.pl

fajnie biggrin.gif
GOPA
a tam genetycznie , ja juz zafukalem malego Gopaldinho , jeszcze tylko 10ciu i bede mial druzyne biggrin.gif

a tak apropo : jak oni tego malego wytropili blink.gif
Sado
Na jakims turnieju dziesięcio latków. Skauci z ManCity myśleli, że to 10-cio latek, a okazał się 7-mio latkiem. Dlatego chcą go ściągnąć.
Olsen
QUOTE(Tokar_Sama @ 5 06 2006, 21:47) *

Wy to tam niezły cyrk przed meczem z nami odstawiliście.

Żeby się kibice tej samej drużyny między sobą i to jeszcze ze sprzętem napier/dalali to tego jeszcze nie grali xD

to do mnie ;> tongue.gif
tomini
QUOTE(Tokar_Sama @ 31 05 2006, 21:13) *

Z niekłamaną satysfakcją donoszę, że po dwóch sezonach przerwy Widzew Łódź powraca do ektraklasy ;]

i bardzo dobrze taka drużyna jak Widzew powinna byc w Ekstraklasie biggrin.gif
GOPA
Listek i spolka --> darmozjady ??

http://sport.onet.pl/0,1248685,1356881,wiadomosc.html
Maiden
to ci nowość xD
Sarge
Heh, jutro Superpuchar Polski i chyba jestem jedynym przedstawicielem Płocka na tym forum, który zapewne zostanie zmiażdżony przez Legię biggrin.gif . Jeleń odszedł, ciekawi mnie jak wypadnie ten nowy napastnik, którego pozyskała Wisła. Dla Legii będzie to kolejny "sparing" przed eliminacjami do Ligi Mistrzów - jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby po bardzo dobrym poprzednim sezonie i udanych sparingach z francuskimi klubami, nagle Wisła Płock miałaby zatrzymać Warszawę biggrin.gif
Maiden
Dobrze ci sie wydaje xD
Lipa
Wisła wygrywa w Warszawie z Ległą smile.gif 2:1 i Superpuchar jedzie do Płocka ;]
Tytek
nno.jednym slowem LIPA
Sarge
Hehe, no muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony postawą Wisły w tym meczu wink.gif . Nie ma już Jelenia, jest nowy system 4-4-2, który ma szansę sprawdzić się lepiej niż ten poprzedni - nie było już tylko samych wykopów do przodu na napadziora, a więcej gry w środku pola i rozgrywania piłki. Dobrze też że przy atakach włącza się przeważnie większa liczba zawodników - nie ma napierania dwóch piłkarzy, z którego w gruncie rzeczy nic nie wynika, szybko pojawiają się odpowiednie osoby do dogrania i wypada tylko jeszcze popracować nad dokładnością podań...

Legia zawiodła, co tu dużo ukrywać i nie piszę tego tylko dlatego, że jestem z Płocka wink.gif . Całkiem niezłe miała pierwsze 20 minut drugiej połowy, kiedy ładnie przycisnęła Wisłę, ale reszta była albo słaba, albo przeciętna w ich wykonaniu. W pierwszej połowie to nawet podopieczni Csaplara mieli więcej okazji i tylko brak umiejętności zadecydował, że nie prowadzili więcej. Nie istniał w tym spotkaniu w ogóle Burkhardt, mam nadzieję że to tylko chwilowa "niedyspozycja" (o ile można to tak nazwać) i na Ligę Mistrzów będzie w formie.

Zdenerwował mnie w paru momentach sędzia, któremu zdarzyło się wiele wpadek. Najpierw choćby bezpodstawnie podyktowany spalony dla Legii, a potem sędzia podniósł chorągiewkę w dwóch sytuacjach, kiedy piłkarze Wisły wychodzili akurat na sytuację sam na sam z bramkarzem dry.gif ... Tam nie było złamania przepisów, na powtórkach wyraźnie widać, że byli w linii z obrońcami Legii. No i brak drugiej żółtej kartki (i w konsekwencji czerwonej) dla Vukovica w sytuacji, gdy ten zatrzymał akcję płockiej Wisły ręką, a potem wyrzucenie z boiska Sobczaka za mniej poważniejsze przewinienie jest obrazem niezdecydowania i kolejnych błędów sędziego closedeyes.gif ...

Cieszę się że Superpuchar Ekstraklasy powędrował do Płocka (IMO w tym meczu jednak bardziej na niego zasłużyliśmy, choć oczywiście nie obyło się w końcówce bez bezmyślnego wykopywania piłki i rozpaczliwej obrony...), ale jednocześnie zastanawiam się, czy jest powód do zmartwień jeśli chodzi o Legię w kontekście zbliżających się eliminacji do Champions League... Mam nadzieję, że jednak nie, że to tylko taki wypadek przy pracy, a już za kilka dni Legioniści zjedzą sobie ten cały islandzki zespół na śniadanie wink.gif .
Beethoven
W inauguracyjnym meczu Widzew pokonuje Groclin 2:1. Mam nadzieję, że od pierwszej do ostatniej kolejki lider pozostanie ten sam biggrin.gif .
Tokar
Nooooo, inauguracja udana pod każdym względem. To, że kicowanie stało na najwyższym światowym poziomie, to w sumie norma. Nowa przyśpiewka pożyczona od Panathinaikosu daje radę. Teraz regularnie co 2 tygodnie będziemy zgarniać nagrodę magazynu orange ekstraklasa za najlepsze trybuny ;D
Ale prawdziwym optymizmem napawa młoda, perspktywiczna drużyna. Widać, że tym chłopakom naprawdę chce się biegać i walczyć i na chęciach się nie kończy. Są też niemałe umiejętności. To, co wyprawia Adrian Budka, to czysta poezja. Nie mam pojęcia jak w Łęcznej nie zorientowali się, jak ogromny drzemie w nim potencjał. Przecież ten koleś ma to, czego brakuje 90% ligowych kopaczy - doskonałą technikę. Momentami wręcz ośmieszał zawodników Groclinu. A ile było śmiechu, jak ściągali Sokalskiego z III ligi. A tu proszę, piękna siata zza pola karnego. Wreszcie jest ktoś z przodu, kto ma szanse powalczyć o górne piłki, a nie jest przy tym kawałkiem drewna. No i dwaj Serbowie wypadli całkiem pozytywnie.

Są ważne 3 punkty na starcie i perspektywy na coś więcej, niż desperacka wala o utrzymanie. Oby tak dalej, jest dobrze.
Mamy lidera, hej w Łodzi mamy lidera ! xD
Tytek
Czy chodzi o przeróbke tej wypasnionej piosenki??

http://www.maxior.pl/?p=index&id=25942&0

czy to by było za duzo:)
Tokar
Tak jest, to je to cool.gif

A tutaj brameczki z wczorajszego meczu

http://rapidshare.de/files/27373267/Bramki...borzak.avi.html
Tytek
u to naprawde nieżle...jestem ciekawy jak to brzmiało,
Jest jakis filmik?
Tokar
http://rapidshare.de/files/27478950/PAO.AVI.html

Znalazłem tylko taki króciutki. Były momenty, w których szło to zdecydowanie głośniej. Ale jak na pierwszy raz i fakt, że tylko zegar znał słowa, a prosta zaczęła z czasem podłapywać, to i tak wyszło całkiem dobrze ;]
Słoik
Mamy lidera, Łks, mamyyyy lideeeera ;) Piękny mecz Łksu, po 6 latach nieobecności w Ekstraklasie. Chcialbym zwrocic Wasza uwage, zwlaszcza na osobe Swiatka. Chlopak ma dopiero 20 lat, a umiejetnosciami bije na głowe wiele polskich 'gwiazdeczek' 1 Ligi.
janol
QUOTE(Słoik @ 30 07 2006, 14:07) *

Mamy lidera, Łks, mamyyyy lideeeera ;) Piękny mecz Łksu, po 6 latach nieobecności w Ekstraklasie. Chcialbym zwrocic Wasza uwage, zwlaszcza na osobe Swiatka. Chlopak ma dopiero 20 lat, a umiejetnosciami bije na głowe wiele polskich 'gwiazdeczek' 1 Ligi.

Tak się składa, że Adrian jest z Poznania i grałem z nim przez kilka lat w Warcie Poznań ;] Talent do strzelania bramek ma wręcz niesamowity i zapewne grałby w 1. lidze już wcześniej gdyby nie to, że jako nastolatek złamał nogę, co dość mocno zahamowało jego rozwój. Gdyby jeszcze lepiej zbudowany był...
Druga sprawa - dopuszczenie tego pseudo stadionu na jakim gra ŁKS do rozgrywek ligowych to wstyd. Zburzyć, zaorać, posadzić stokrotki

Najbardziej dramatyczny mecz był oczywiście w Poznaniu. Poczatkowo miałem na niego nie iśc pomimo wykupionego już dawno karnetu. W nocy się pochorowałem i cały dzień spędziłem naprzemiennie na wymiotowaniu i gorączkowaniu ;) Ibuprom jednak czyni cuda. Co prawda pod koniec meczu nie miałem sił żeby stać i gdyby nie fenomenalna końcówka, która dodała mi sił, to zapewne wywiozłaby mnie karetka ;)
W skrócie: rewelacyjny doping, zwłaszcza od momentu straty drugiej bramki. Od 72 minuty euforia na trybunach - każdy wierzył co najmniej w remis. Po golu Zająca (grał słabo ale swoje zrobił) atmosfery nie da się opisać. Bardzo dobra postawa wprowadzonego za Wachowicza młodego Jakuba Wilka, który miał swój udział przy dwóch bramkach i przez pół godziny swojego występu szarpał na lewej stronie.
Na minus postawa Jacka Dembińskiego (karny akurat nie zdecydował o mojej opinii - zagrał po prostu fatalne spotkanie, jedynym pozytywem był niezły odbiór po zejściu Scherfchena) i mojego ulubieńca - Krzyśka Kotorowskiego -bardzo go lubię ale jego niepewność w niemal każdym meczu przyspiesza u mnie proces siwienia włosów. O ile przy pierwszej bramce nie miał szans, tak druga to ewidentnie jego wina.
Wisłę zgubiło kunktatorstwo - ciągłe symulowanie bramkarza i innych zawodników byle tylko zyskać parę sekund.
Nie żałuję, że poszedłem, nawet pomimo tego, że obecnie czuję się fatalnie. Taki mecz zdarza się bardzo rzadko
Tokar
Franz przekazał wam wiedzę tajemną, jak wychodzić zwycięsko z beznadziejnych sytuacji ;]
Tytek
QUOTE(Tokar_Sama @ 30 07 2006, 13:50) *

http://rapidshare.de/files/27478950/PAO.AVI.html

Znalazłem tylko taki króciutki. Były momenty, w których szło to zdecydowanie głośniej. Ale jak na pierwszy raz i fakt, że tylko zegar znał słowa, a prosta zaczęła z czasem podłapywać, to i tak wyszło całkiem dobrze ;]

no bez rewelacji..i tekstu nie da sie zrozumiec..tamto bylo fjaniejsze bo spiewane na dwie trybuny.tu tylko jedna,o ile sie nie myle
Tokar
Ano właśnie, tak jak mówiłem, tylko zegar śpiewał i to jeszcze bez rewelacji, bo momentami to się zlewało w lekki bełkot. Z czasem będzie lepiej, no i na dwie trybuny właśnie.
A tekst idzie tak (fragment):

" Nasz Widzew Łódź
Kochamy Goo
Czerwona Armia Śpiewa Zawsze Dla Niego
To Właśnie Myy
Diabelski Młyn
Przez Całe Życie Tu Będziemy Śpiewać W Nim"
janol
IMHO tekst Korony lepszy od Waszego.
Tokar
To Korona też już to podłapała ? Niedługo cała Polska stadionowa będzie to śpiewać xD
Poza tym nie ma takiej opcji, żeby Korona miała cokolwiek lepszego niż Widzew. No, może stadion trochę nowszy rolleyes.gif
janol
Pół Polski już ma swoje teksty.
Na Lechu zdecydowano olać tą przyśpiewkę i skupić się na już istniejących;)
Deks
QUOTE(janol @ 30 07 2006, 23:51) *

Mamy lidera, Łks, mamyyyy lideeeera wink.gif Piękny mecz Łksu, po 6 latach nieobecności w Ekstraklasie. Chcialbym zwrocic Wasza uwage, zwlaszcza na osobe Swiatka. Chlopak ma dopiero 20 lat, a umiejetnosciami bije na głowe wiele polskich 'gwiazdeczek' 1 Ligi.

Tak się składa, że Adrian jest z Poznania i grałem z nim przez kilka lat w Warcie Poznań ;] Talent do strzelania bramek ma wręcz niesamowity i zapewne grałby w 1. lidze już wcześniej gdyby nie to, że jako nastolatek złamał nogę, co dość mocno zahamowało jego rozwój. Gdyby jeszcze lepiej zbudowany był...

To jest ten Świątek co mieszkał bodajże na Łokietka i grał w okręgu wlkp i amatorskiej lidze piątkowskiej? Słyszałem, że poszedł do Łodzi ale nawet nie skojarzyłem, że to właśnie on jest w pierwszym składzie Łksu... no popatrzcie z kim to się grało... ;p
janol
Nie mam pojęcia gdzie mieszkał. Początkowo grał w Warcie, potem poszedł do Maczków Poznań (nie wiem jak teraz ale wtedy to była jedna z najlepszych drużyn w Polsce jeśli chodzi o dzieciaki), potem złamał nogę i odzyskiwał formę w Lotniku (a to z kolei jedna z najbardziej wyśmiewanych;) ). Raz po raz widziałem, że grał w reprezentacjach młodzieżowych więc się domyśliłem, że powrócił do dawnej skuteczności. Od 2001 bodajże gra w Łodzi, poczatkowo w SMSie. Naprawdę duża szkoda, że w Poznaniu nie został. Obawiam się, że na tym polu buraczanym szumnie zwanym stadionem ŁKSu znów nogi połami
Tokar
Ta, murawę mają pierwsza klasa. Ale nic to, ważne że Hajto ma gdzie papieroski z przemytu opychać xD
iaikO

Mamy lidera, Łks, mamyyyy lideeeera wink.gif Piękny mecz Łksu, po 6 latach nieobecności w Ekstraklasie. Chcialbym zwrocic Wasza uwage, zwlaszcza na osobe Swiatka. Chlopak ma dopiero 20 lat, a umiejetnosciami bije na głowe wiele polskich 'gwiazdeczek' 1 Ligi.

nie wiem co widzisz w tym swiatku, zagral kilka minut, przy okazji zmarnowal jedna setke, nie przypominam sobie zeby mial jakis zwycieski pojedynek. a tego gola to bardziej nalezy przypisac peskovcowi z nie jemu:P no ale szacunek za wypunktowanie pogoni, ktora absolutnie NIC w tym meczu nie grala. do zobaczenia w 3 kolejce ;]
wozek
czytalem we wczorajszym Fakcie... sedziowie ktorzy sa zamieszani w afere korupcyjna ni z tego ni z owego dalej prowadza mecze w ekstraklasie! dwoch pacjentow sedziowalo mecze lodzkich druzyn (ŁKS i Bełchatowa). patologia.
ogqozo
Ee... Bełchatów to łódzki klub? To może jeszcze Warszawa? Ale co do ŁKSu, to Pogoń była z nimi tak bardzo cieniutka, że spokojnie wierzę w to iż sobie kupili mecz. Tam teraz jest Tomasz Hajto, ulubieniec Engela (może Leo w ramach "recyklingu gwiazd Engela" powoła do kadry jeszcze i jego? jego koledzy, Jop, Kowalewski, Franek i Dudek już tam są), jako "menadżer". W Łodzi funkcja menadżera może spokojnie sprowadzać się do załatwiania meczów.
wozek
Ee... Bełchatów to łódzki klub?

tia region łódzki.

leo powoluje starszych zawodnikow aby zobaczyc co da sie jeszcze z nich wykrzesac. imo dobre posuniecie, ale o tym w innym topicu.
YETI
Właśnie wrociłem z meczu.
Widzew słabiutki, starał sie widac ze chłopaki duzo biegali ale nic nie pokazali. GKS po bramce (piekkkkknej bramce) kontrolował cały czas gre i od czasu do czasu atakował.
PS. Przed stadionem jak i na nim policja miała sporo roboty smile.gif
Słoik
QUOTE(iaikO @ 2 08 2006, 12:44) *
nie wiem co widzisz w tym swiatku, zagral kilka minut, przy okazji zmarnowal jedna setke, nie przypominam sobie zeby mial jakis zwycieski pojedynek. a tego gola to bardziej nalezy przypisac peskovcowi z nie jemu:P no ale szacunek za wypunktowanie pogoni, ktora absolutnie NIC w tym meczu nie grala. do zobaczenia w 3 kolejce ;]
Wiesz, ja raczej mialem na mysli, postawe Swiatka w sparingach/treningach. Wiem, jak swietnie Adrian potrafi grac w pilke, dlatego chcialem zwrocic Wasza uwage na jego osobe. Bron Boze, nie wyciagnalem tak radykalnych wnioskow, po 9 minutowym wystepie.

Janol, swieta prawda, jesli chodzi o kwestie stadionu. Ale coz, najlepiej byloby zbudowac nowy obiekt od podstaw. Jednak, to temat na zupelnie inna rozmowe ;]
Tokar
W ŁKSie się musi ciekawie dziać. Madej po meczu prawie pobił się z Hajtą, a później żalił się w wywiadach, że w drużynie jest spisek i trener celowo nie wystawia go do skłądu, bo muszą grać zawodnicy, którzy przyszli do klubu w przerwie letniej xD
No debil centralnie. Po tej akcji na pewno zyskał sobie sympatię nowych kolegów z drużyny i trenera. Teraz na bank będzie grał od pierwszej minuty xD

A już w piątek derby starwars.gif
janol
QUOTE(Tokar_Sama @ 8 08 2006, 15:22) *

W ŁKSie się musi ciekawie dziać. Madej po meczu prawie pobił się z Hajtą, a później żalił się w wywiadach, że w drużynie jest spisek i trener celowo nie wystawia go do skłądu, bo muszą grać zawodnicy, którzy przyszli do klubu w przerwie letniej xD
No debil centralnie. Po tej akcji na pewno zyskał sobie sympatię nowych kolegów z drużyny i trenera. Teraz na bank będzie grał od pierwszej minuty xD

Żebyś Ty wiedział jak Madej w Poznaniu jest lubiany ;]
iaikO
QUOTE(Tokar_Sama @ 8 08 2006, 15:22) *

ta i znowu bojkot -_-' chociaz tym razem obu stron
Tokar
No bo jakaś grupka cweli z bramy wymyśliła sobie bojkot, ktory ma chu/j wie co dać , może poza wyłapaniem fejma na kibice.net
Zgrzewa była z bojkotu ŁKsu w zeszłym roku, którego zresztą obecna sytuacja jest konsekwencją, a teraz oni chcą zrobić to samo o_O
W ogóle najlepsze jest to, że w oświadczeniu o bojkocie podpisali się grupowo jako kibice Widzewa, a z tego co czytam, to 90% kibiców wali w czapę ten ich śmieszny protest.
Coś czuję, że niezła szopka może być i się nasi między sobą zaczną napier/dalać. A Puchalski na pewno się przejmie bardzo.
jay jay
ach , derby Łodzi .Krzesełeczka znów będą fruwały , a i kamyczkiem w łeb będzie nie trudno .Takich burd nie ma nawet w Warszawie ;p

Śmieszna to jest liga gdzie na 1 miejscu jest Bełchatów (no offense ), a pretendenci do mistrzostwa okupują miejsca w środku tabeli .W ostatniej kolejce został pobity kolejny rekord stzrelecki- 7 bramek w 8 meczach ! Tóż to nawet na Mundialu strzelali celniej :lol
Jedyny pozytyw tego ponurego kabaretu to stadiony w Poznaniu, Krakowie czy Kielcach . Ale do organizacji ME w 2012 może nie wystarczyć .
ogqozo
Madej dostał dzisiaj karę za pyskówki. 5 tys. złsmile.gif.
janol
QUOTE(ogqozo @ 9 08 2006, 01:58) *

Madej dostał dzisiaj karę za pyskówki. 5 tys. złsmile.gif.

Ciekawe jaki teraz medal sprzeda? Może za Mistrzostwo Europy juniorów?
Tokar
Derby są nasze, RTS derby są nasze ! biggrin.gif

Trudno mi cokolwiek powiedzieć po słuchaniu meczu przez radio na lekkiej korbie, ale z tego co słyszałem, to Iwan po raz kolejny snuł się bez sensu po boisku i chyba pora skombinować jakiegoś innego rozgrywającego. No i z kondychą coś nie teges, skoro w drugiej połowie to ponoć ełksa cały czas cisnęła, a my w ciężkiej panice wybijaliśmy piłki do przodu.
Ale nie ma co się czepiać, przez następne pół roku miasto jest nasze. W sumie, to zawsze było i zawsze będzie xD
wozek
Legia : GKS 1-2 !
Zwycięska bramka Garguły w doliczonym czasie gry.
Nawet nie sprawdzalem pozostalych wyników smile.gif.
YETI
Mamy lidera GKS mamy lidera !!!
W tamtym roku byłem na łazienkowskiej, stracilismy bramke w doliczonym czasie gry. Teraz legionisci poczuli tą gorycz przegranej smile.gif

Teraz załuje ze dzis nie pojechałem do Wawy...(praca -_-')

TYSIACE SPRAW - JEDEN GKS
smile.gif
Deks
To pewnie nie tylko Elton wczoraj popił... biggrin.gif
Maiden
QUOTE(YETI @ 12 08 2006, 21:50) *

Mamy lidera GKS mamy lidera !!!
W tamtym roku byłem na łazienkowskiej, stracilismy bramke w doliczonym czasie gry. Teraz legionisci poczuli tą gorycz przegranej smile.gif

Teraz załuje ze dzis nie pojechałem do Wawy...(praca -_-')

TYSIACE SPRAW - JEDEN GKS
smile.gif

YETI fanatyku, to może wybierz się na wiosne do Łodzi na wyjazd smile.gif smile.gif ?
ogqozo
Pełna niespodzianek ta nasza liga. Forma każdego zespołu zmienia się drastycznie przy każdym meczu. Jeszcze dzisiaj powinien Płock wygrać z Krakowem dla dopełnienia anarchistycznego obrazu kolejki. Kto by pomyślał, że będzie prowadzić Bełchatów przed Widzewem?
iaikO
QUOTE(ogqozo @ 13 08 2006, 14:59) *
Kto by pomyślał, że będzie prowadzić Bełchatów przed Widzewem?

no fakt, powinno byc odwrotnie ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.