Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Idea Extraklasa + puchar PL (rozmowy tylko o lidze polskiej)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
dr_hakenbusz
"Dlaczego polscy sędziowie obniżają poziom polskiej ligi?" - wybitny cap z tego 'dziennikarza'.
Kriseh
Wszyscy tylko ze Zaglebie kupowalo i w ogole jest be. A w takim Belchatowie, ktory przeciez mial aspiracje do tytulu gra i to podstawowym skladzie zawodnik, ktoremu udowodniono udzial w korupcyjnym procederze i jakos nikt nic o tym nie pisze. No ale to oczywiscie Zaglebie jest winne wszystkiemu co zle w polskiej lidze.
Zeby nie bylo, ja do Belchatowa nic nie mam.
ogqozo
Właśnie w tym największy problem, że GKS też nie jest 100% czysty. Ujek twierdzi, że był trybikiem w machinie. Dobry piłkarz, zakazać mu gry na zawsze? W naszej lidze zespół bez zarzutu trudno spotkać.

Prezes Pogoni oskarża piłkarzy, że sprzedali mecz z GKS-em. Piłkarze w zamian, że to działacze chcieli sprzedać mecz. Kibice nienawidzą Antoniego Ptaka. Prezesa też. Brazylijscy piłkarze nie wracają z meczu, bo kierowca autokaru strajkuje żadając zaległej pensji. Sami też pieniędzy nie dostali, więc nie chcą wracać do Brazylii. Bogusław Baniak, wg zeznać Dziurowicza czołowy handlowiec wynikami, ucieka przed policjantami z alkomatem do lasu. Jeśli chociaż połowa tego, co piszą gazety, jest prawdziwa, to cieszę się, że nie jestem ze Szczecina.
janol
http://www.wrzuta.pl/audio/n0odDZMObS/legia_-_zaglebie

O kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurwaaaaaaaaaaaaa xDDDDDDDDDDD
Nawet jeśli to fejk to i tak genialne
Fan
CYTAT(dr_hakenbusz @ 28 05 2007, 15:34) *
Taa, to chyba w dzisiejszej 'Gazecie' napisali, że UEFA może wykluczyć Zagłębie z walki o LM. Ja rozumiem, że można być tendencyjnym, ale w jakichś granicach.

chociaż to byłoby dobre .

A co do Steca , jak zawsze bezkompromisowy i krytykujący , jeden z nieliczncyh dziennikarzy tak ładnie opisujący smutną polską rzeczywistość .

janol
Nius z ostatniej chwili: Zagłębie przekupiło Rogera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No bo jak inaczej wyjaśnić jego słowa:
CYTAT(onet.pl)
W 86. minucie meczu Legia Warszawa - Zagłębie Lubin (1:2) Hubert Siejewicz, arbiter spotkania, nie uznał bramki strzelonej głową przez Rogera Guerreiro. Sytuacja ta mogła zadecydować o mistrzostwie Polski. Gdyby bowiem Legia uzyskała gola, wówczas mogliby świętować piłkarze BOT GKS Bełchatów.
Sytuacja ta wywołała wiele kontrowersji, ale chyba wyjaśnił je wystarczająco sam piłkarz, którego gol nie został uznany.

- Faulowałem Michała Stasiaka. Sędzia postąpił słusznie, nie uznając mojego gola - przyznał Roger na łamach "Dziennika".
?
http://sport.onet.pl/0,1248675,1543844,wiadomosc.html

Macki Zagłębia sięgają wszędzie, ratuj się kto może!!!!!!!!!!!!!!
Veron
Ta relacja radiowa to mega wypas;]]]]]]

"to jest zwykle ku,restwo";]]]]]

A tak powaznie to ja sie ciesze, ze Zaglebie ma mistrza, bo po pierwsze to jestem wielkim fanem Cz. Michniewicza i od poczatku jego kariery trenerskiej (niezbyt dlugiej though) zyczylem mu jak najlepiej, bo to koles z zacieciem i ambicja, a do tego jego zespoly zawsze graly do przodu, co mi sie zawsze bardzo podoba. Po drugie zas to w koncu ziomale z Dolnego Slaska;]]]]] Co do meczu to ja nie mam zastrzezen - Zaglebie w pierwszej polowie powinno przegrywac pewnie z 4-0, ale Vaclavik pieknie bronil, a w drugiej polowie Legii juz w sumie nie bylo i zasluzenie przegrala. Bramka na 2-2 slusznie nie uznana, bo faul byl, ale za takie podejmowanie decyzji w takim meczu sedzia Siejewicz powinien w trybie natychmiastowym zostac przesuniety do sedziowania szachow podwodnych.

Ciekawe tylko, czy mistrza nie zdegraduja czasem i BOT i tak bedzie gral w el. LM;] Oby nie.
Bracia Tashibana(H&R
Widzę janol że z wyszukiwania tych wszystkich ciekawostek związanych z meczem w Warszawie uczyniłeś niejako swoje hobby to smutne że kibice Lecha nie mogą się pogodzić z faktem że ktoś może posiadać inne zdanie, a co do Rogera to na pewno nie sumienie go ruszyło tylko już chyba wszyscy mają już serdecznie dość tego meczu i chcą zamknąć ten temat!
1..
2..
3(L)
4..
5..
6 whistling.gif
7..
8 biggrin.gif
Fan
potencjalni rywale Zagłębia w 2 rundzie eliminacji Ligi Mistrzów:
Steaua Bukareszt (Rumunia), Glasgow Rangers (Szkocja), Besiktas Stambuł (Turcja), wicemistrz Ukrainy (najprawdopodobniej Szachtar Donieck, ale być może Dynamo Kijów), Lewski Sofia (Bułgaria), Slavia Praga (Czechy), Rosenborg Trondheim (Norwegia), Crvena Zvezda Belgrad (Serbia), FC Kopenhaga (Dania), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - o ile przejdzie I rundę kwalifikacyjną, Racing Genk (Belgia), DVSC Debreczyn (Węgry), Red Bull Salzburg (Austria), APOEL Nikozja (Cypr) - o ile przejdzie I rundę kwalifikacyjną.

3 słabeuszy , 9 średniaków , z ktorymi POWINNI toczyć wyrównane boje no i 3 pewniaki .
Fan
2 posty pod rząd , ale kij z tym . Wszak zasłużony klub dla Polski (jako jedyny dotarł do finału europejskich pucharów ) może wrócić na należne mu miejsce .
http://www.sport.pl/pilka/1,70989,4191606.html

Trener z górnej półki !
Transfery !
Stadion na 25 tysięcy widzów !!! ohmy.gif

I mistrz Polski w 5 letneij perspektywie wink.gif
janol
Wg zapowiedzi na mistrza w tym sezonie ma iść też Ruch Chorzów ;]
Bardzo się cieszę ze stabilizacji w Górniku - zasłużonym firmom należy się jakaś tam pewność jutra.
Tylko Pogoni szkoda ;/
Senshi
Janol no szkoda szkoda ale co sie w niej wyprawia to wg mnie nie jest sprawa prezesa itd. Wg mnie to jest koniec dumy pomorza. Wyparcie sie na kibicow. Przeciez z Lechem Pogon miala najwieksze frekwencje. Nie obchodz mnie czy klub bedzie gral w I II czy IV lidze. Byleby nie bylo takiego cyrku...

Szkoda ze Belchatow nie wygral. Wolalbym. Ale wg mnie Groclin powinien w przyszlym sezonie przynjamniej 4 miejsce miec.
ogqozo
A tak w ogóle...

1. Zagłębie
2. BOT GKS
3. Legia
4. Cracovia
5. Groclin

Jak ktoś przed sezonem typował, że chociaż dwie z tych drużyn będą w pierwszej piątce, przed Wisłą, Lechem, Koroną - to szacun. Najbardziej zaskakujący sezon od lat. W przyszłym będą 4 nowe drużyny (5 jak wywalą Zagłębie), więc nudno nie będzie.
Fan
pytanie tylko czy to stanowi o sile czy słabości naszej ligi . Ja jako optymista twierdze ,że idzie ku lepszemu (ale życie pewnie zweryfikuje moje poglądy closedeyes.gif )
Bracia Tashibana(H&R
Patrząc po budżetach(bełchatów30mln-poczekamy zobaczymy closedeyes.gif ), obietnicach budowy tych wszystkich stadionów ( Łódź, Szczecin czy też nowy stadion (L) ) to tylko niektóre z miast które nie będą organizować Euro chyba będzie coraz lepiej ja jestem niepoprawnym optymistą i mówię a raczej piszę hmm hm doczekam dnia w którym z synami będziemy oglądać polski zespół w LM piwo.gif
Senshi
Szczerze mowiac to teraz nowego stadionu w szeczecinie nie potrzba. I tak nikt nie przychodzi na mecze pogoni confused.gif
kopaa
w przyszlym sezonie oderka wejdzie do 1 ligi !! Bojcie sie chamy!! do 1 ligi wracamy!!
ogqozo
Do Ekstraklasy weszły Ruch Chorzów, Jagiellona Białystok, Polonia Bytom i Zagłębie Sosnowiec. Być może.
Burdel bowiem nadal trwa. Górnik Łęczna i Arka Gdynia złożyły odwołania i kłócą się w sprawie ich degradacji. Paradoksalnie, może się okazać, że ta była bezprawna. Inna sprawa jest taka, że w trakcie rozpatrywania takiej apelacji, oskarżonego uznaje się za niewinnego - więc do czasu zakończenia odwołań, trzebaby uznać, że kluby są w porządku i odstąpić od degradacji. Czyli - przywrócić je do 1. ligi... Łęczna i Arka liczą też na odszkodowania.

Optymistyczna wersja jest taka, że PZPN nie będzie miał litości i wytępi kluby (choć tu pojawia się możliwość odwołania do organizacji międzynarodowych, co tylko pogłębi problem). Pesymistyczna - że sezon 2008 zacznie się w niepewnym składzie i nie będzie wiadomo, czy za jakiś czas nastanie konieczność odwołania wszystkiego i ponaliczania walkowerów.
Dodajmy do tego fakt, że kilka klubów może nie dostać licencji (ŁKS, Jagiellonia) i robi się zamieszanie.

Tymczasem z ligi odchodzi jej najlepszy bramkarz. Emilian Dolha był zirytowany tym, że Wisła trzymała go w niepewnej sytuacji i już nie podpisze nowego kontraktu. Możliwe, że zobaczymy go w Lidze Mistrzów w barwach Steauy Bukareszt.
Widocznie Wisła przyjęła podobną strategię rozwoju co Legia - najpierw pozbądźmy się podstawowego bramkarza, a później się martwmy o resztę.
Olafelum delfin Um
To nie wiesz,ze podpisal kontrakt z Lechem Poznan happy.gif
ogqozo
Nie wkurzaj mnie, jak ja pisałem to było napisane, że może pójść do Steauy.
Tak czy siak Wisła pokpiła sprawę. Ten klub jest bliski rozpadu.
janol
CYTAT(Olafelum delfin Um @ 4 06 2007, 16:53) *
To nie wiesz,ze podpisal kontrakt z Lechem Poznan happy.gif

Tak podał prestiżowy i zawsze najlepiej poinformowany portal internetowy goooooooool.pl <ironia off>
stona
Nie no, nie podpisał. Ma propozycje z Niemiec , Rumunii, Turcji i Lecha Poznań smile.gif No gdyby zarząd powalczył to kto wie smile.gif Może by Kotor miał rywala biggrin.gif
janol
CYTAT(stona @ 4 06 2007, 19:17) *
Ma propozycje z Niemiec , Rumunii, Turcji i Lecha Poznań smile.gif

No właśnie. Jeśli faktycznie zdarzy sie cud nad Wartą i przejdzie do Lecha to:
a) oznacza to, że wcale nie miał ofert z Rumunii, Niemiec, Turcji i Anglii
b) zarząd jakieś szamańskie obrzędy uczynił
Jakuza
CYTAT
Emilian Dolha w Lechu

Dziś kontrakt z Lechem Poznań podpisał rumuński bramkarz Emilian Dolha, który w minionym sezonie grał w Wiśle Kraków.

Takiej treści komunikat widnieje na oficjalnej stronie Lecha Poznań.

W tej sytuacji Wisła prawdopodobnie skieruje sprawę do FIFA, uważając że kontrakt podpisany z rumuńskim bramkarzem w połowie zeszłego roku nadal obowiązuje. Wówczas Dolha i Wisła podpisali kontrakt roczny z opcją automatycznego przedłużenia do 2011 roku.

Według Dolhy i jego przedstawicieli zapis o jednostronnym podjęciu decyzji o przedłużeniu umowy po roku jej obowiązywania jest niezgodny z prawem. Widząc pasywność ze strony zarządu Wisły zdecydował się na przyjęcie oferty "Kolejorza".

A niech idzie Pan "Nie wyobrażam sobie gry w innym polskim klubie niż Wisła" - co powtarzał do znudzenia, a ostatnio nawet z tydzień temu...
Co innego to wielkie fucki dla Hellera i reszty zarządu - ten to chyba nic w tej Wisłe od pół roku niezrobił i jak tak dalej pójdzie spuści nas do 2 ligi... confused.gif
Ciekaw mnie jaki mu Lech dał kontrakt, jak w Wiśle nie przyjął ok.160tys.Euro per sezon...
janol
http://www.lech.poznan.pl/aktualnosci/id,5833/
Potwierdzenie na oficjalnej

Przypominam mojego poprzedniego posta:
CYTAT(janol @ 4 06 2007, 19:33) *
CYTAT(stona @ 4 06 2007, 19:17) *
Ma propozycje z Niemiec , Rumunii, Turcji i Lecha Poznań smile.gif

No właśnie. Jeśli faktycznie zdarzy sie cud nad Wartą i przejdzie do Lecha to:
a) oznacza to, że wcale nie miał ofert z Rumunii, Niemiec, Turcji i Anglii
b) zarząd jakieś szamańskie obrzędy uczynił

W sumie Dolha to świetny bramkarz ale mamy Kotora, który jest z Poznania i jest prawdziwym Lechitą, a w ostatnim sezonie był zawodnikiem, który zrobił największe postepy. Mam nadzieję, że wygra rywalizację z Rumunem
Maiden
Kwik xD

To się Wiślacy wkurzyli. A tak nota bene to Kotorowi się fajnie z oczu patrzy.
Bracia Tashibana(H&R
Dolha zrobił dla Wisły nie jeden mecz bardzo duże wzmocnienie Lecha zaraz oczywiście po Żółwiu biggrin.gif już trzęsiemy portkami przy Łazienkowskiej bez urazy
stona
Jak by nie psioczyć na Kotora to jednak nie jest tak złym bramkarzem jak jeszcze sezon temu. Janeczka ma rację, zrobił postępy i to duże. Z tym że w Lechu problemem jest przede wszystkim obrona a nie bramkarz ( ale dobrze że teraz jest wybór.. hehe, no i jak na niego powiesz Ty Rumunie to się nie obrazi XD ). Jestem Ciekaw co wyjdzie z Hernan'a Rengifo (król strzelców ligi peruwiańskiej ) ,w weekend ma mieć testy lekarskie.
ogqozo
- Rengifo podobno już w Lechu. A ma jeszcze przyjść 17-latek Hidalgo. Czy doczekamy się tematu "FC Peru-Santos Lech Poznań"?
- Wisła twierdzi, że Dolha bezprawnie podpisał kontrakt z Lechem, bo ma ciągle ważną umowę z Wisłą. Chaos. Nikt nie wie, co się dzieje, bo Dolha mówi, czyta i pisze tylko po rumuńsku.
- liga zaczyna się za 40 dni, więc zaczął się jakiś ligowy Wielki post. Nadal nie wiadomo, czy Arka i Łęczna zaczną go w ekstraklasie, czy nie. Kluby złożyły odwołania od wyroków degradujących. Ponadto, wszystkie cztery beniaminki (+ŁKS) nie spełniają wymogów licencyjnych.

Ale najważniejsza dla mie informacja: bohatera mamy! Honduras sensacyjnie wygrał 2-1 z Meksykiem w Pucharze Concacaf. To coś jak nasz triumf nad Portugalią. Oba gole strzelił Carlos Costly!

http://www.youtube.com/watch?v=CxIyJ91iHUk

Obecnie po dwóch meczach Honduras ma na koncie 4 bramki, z czego nasz bełchatowianin strzelił 3.
stona
Mam nadzieję że Lech rozwiąże te problemy z Dolhą na swoją korzyść, wątpię żeby bawili się w jakiś wałki.

No to na 90% Costly przeniesie się do jakiejś innej ligi , bo coś czuję że Bełchatów go nie utrzyma(bo będzie chciał na nim zarobić teraz, puki jest wokół niego tyle szumu).
Bracia Tashibana(H&R
CYTAT(stona @ 12 06 2007, 14:05) *
Mam nadzieję że Lech rozwiąże te problemy z Dolhą na swoją korzyść, wątpię żeby bawili się w jakiś wałki.

No to na 90% Costly przeniesie się do jakiejś innej ligi , bo coś czuję że Bełchatów go nie utrzyma(bo będzie chciał na nim zarobić teraz, puki jest wokół niego tyle szumu).

Pewnie masz racje ale wcześniej niż po rundzie jesiennej to nie nastąpi a co do Dolhy to pewnym dyrektorom sportowym w różnych klubach czasami się wydaje że mogą narzucić nowy kontrakt zawodnikowi i tym samym go zatrzymać przykład Ouattary chyba najlepiej pokazuje że FIFA staje raczej po stronie zawodnika!
B0CZEK

Tu takie małe ale... Costly jest tylko wypożyczony do Bełchatowa z opcją pierwokupu.
Bracia Tashibana(H&R
CYTAT(B0CZEK @ 12 06 2007, 18:00) *

Tu takie małe ale... Costly jest tylko wypożyczony do Bełchatowa z opcją pierwokupu.

Już go kupili
Obsolete
Janas w Koronie jako dyrektor sportowy.
B0CZEK
CYTAT(Bracia Tashibana(H&R @ 12 06 2007, 18:03) *

Już go kupili

no nie bardzo.... rolleyes.gif

http://90minut.pl/news.php?id=569818
Fan
hehe , Zagłebie zamiast wzmacniać , słabnie w oczach . Najpierw odszedł Arboleda , teraz Piszczek wraca do Herthy .
Wzmocnienia ? Buhahhaha .

Losowanie 29 czerwca .
Tytek
A to Arboleda gdzie odszedł??
Bracia Tashibana(H&R
CYTAT(B0CZEK @ 12 06 2007, 19:01) *
CYTAT(Bracia Tashibana(H&R @ 12 06 2007, 18:03) *

Już go kupili

no nie bardzo.... rolleyes.gif

http://90minut.pl/news.php?id=569818

A to przepraszam rolleyes.gif
janol
CYTAT(Tytek @ 12 06 2007, 20:32) *

Z tego co wiem, to nigdzie.
No chyba, że kolega Fan się posiłkuje działem "Transfery" na 90minut.pl, gdzie uznaje się, że dany zawodnik odchodzi lub przychodzi w momencie pojawienia się JAKICHKOLWIEK plotek na ten temat ;]
Tytek
CYTAT(janol @ 12 06 2007, 21:57) *

No chyba, że kolega Fan się posiłkuje działem "Transfery" na 90minut.pl, gdzie uznaje się, że dany zawodnik odchodzi lub przychodzi w momencie pojawienia się JAKICHKOLWIEK plotek na ten temat ;]

Ołkej to rozumiem,bo już myślałem że skończył jak Outarra
Bracia Tashibana(H&R
Skorża i Boguski w Wiśle happy.gif - wzmocnienia na miarę walki o tytuł biggrin.gif
ogqozo
Jeśli Boguski ma być takim wzmocnieniem to tylko świadczy o tym, w jakim dole jest Wisła - przecież Bełchatów go sprzedał chyba dlatego, że ma do strzelania bramek lepszych: Ujka, Costlyego i Nowaka?

No i to mistrzowskie oświadczenie Skorży: "moim celem jest awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów". Ciekawe po ilu kolejkach go wywalą? Myślicie, że przetrwa do wiosny?
Bracia Tashibana(H&R
CYTAT(ogqozo @ 13 06 2007, 16:35) *
Jeśli Boguski ma być takim wzmocnieniem to tylko świadczy o tym, w jakim dole jest Wisła - przecież Bełchatów go sprzedał chyba dlatego, że ma do strzelania bramek lepszych: Ujka, Costlyego i Nowaka?

No i to mistrzowskie oświadczenie Skorży: "moim celem jest awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów". Ciekawe po ilu kolejkach go wywalą? Myślicie, że przetrwa do wiosny?

On był chyba tylko wypożyczony z Wisły a Skorża wytrzyma całą rundę (a niech nie mówią że ciągle tak źle wróżę biggrin.gif )
Fan
Skorża był między innymi odpowiedzialny za wspaniały występ Amici w fazie grupowej PU w 2004 .
Kriseh
CYTAT(Tytek @ 12 06 2007, 23:59) *
CYTAT(janol @ 12 06 2007, 21:57) *

Ołkej to rozumiem,bo już myślałem że skończył jak Outarra

Oprocz Piszczka nikt z podstawowego skladu nigdzie sie nie wybiera. Dziwi mnie natomiast opieszalosc Zaglebia, a dokladniej KGHMu w ustalaniu budzetu na transfery. Jak tak dalej pojdzie to obudza sie z lapami w nocniku i bez Michniewicza, ktory moze stracic cierpliwosc.
Bracia Tashibana(H&R
Zagłębie czeka na decyzje z Wrocławia biggrin.gif
Kriseh
To moze sobie poczekac nawet i kilka miesiecy ;]
Bracia Tashibana(H&R
CYTAT(Kriseh @ 19 06 2007, 10:52) *
To moze sobie poczekac nawet i kilka miesięcy ;]

No to o co chodzi mają czas lol_.gif
ogqozo
W polskiej lidze, jak zawsze:
Legia Warszawa
Korona Kielce
Groclin Grodzisk
Wisła Kraków
ŁKS Łódź
Odra Wodzisław
Górnik Zabrze
Ruch Chorzów
Już pół ligi zmieniło trenerów w przerwie letniej. W dużej mierze kluby po prostu wymieniły się szkoleniowcami, albo zatrudniły tych, których zwolniono kilka miesięcy temu. Nowej jakości więc to raczej nie przyniesie, ale widać - jak nie wiadomo co zrobić, żeby lepiej grać, to trzeba zwolnić trenera.
Założę się, że jeśli Zagłębie albo GKS zaczną sezon od np. dwóch porażek, to tam też będzie dymisja.
Bracia Tashibana(H&R
Tak było jest i będzie zawsze kiedy tylko zespołowi nie idzie to zwalnia się prawie zawsze trenera choć przykład (L) pokazuje że zmiana poskutkowała, także wszystko zależy chyba od zespołu i oczekiwań/ celi jak stawiane są zespołom już na starcie ale i z tym bywa różnie są trenerzy których nazywa się strażakami ( z racji swych znajomości czy motywacji Smuda, Wójcik, Baniak etc) i zatrudnia wtedy kiedy to zespół broni się przed spadkiem biggrin.gif są też tacy prezesi którzy mają swoich trenerów i zmieniają ic na zmianę (Motyka w \G/, Baniak/Panik/Kuras -Pogoń itd) reasumując to nie ma złotego środka i nie można powiedzieć że zmiana trenera nie wpływa na wyniki - jeżeli coś rozumiesz z tego bełkotu to ok rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.