A przypomnij mi, komu zabrali majstra w 93 ?
Oczywiście za niewinność, c'nie ?
Musiolik
24 01 2008, 23:54
A czy Zagłębie straciło także tytuł mistrza Polski? Czy pomimo spadku jest dalej tym mistrzem?
Zagłębie może się jeszcze odwoływać i zapowiedziało, że to zrobi. Mistrza nie stracą, bo sprawa dotyczy innego sezonu.
Uprzedzam kolejne posty: tak, zdaję sobie sprawę, że gdyby nie wcześniejsza korupcja, to prawdopodobnie Zagłębie nie grałoby w pierwszej lidze i nie miałoby szansy na zdobycie mistrzostwa.
Musiolik
25 01 2008, 00:02
dzięki Janol
A teraz Legia stawia Canal + veto na pokazywanie ligi jako jedyna w Polsce. Jak dobrze pójdzie to ligi nie zobaczy nikt, choć wielkiej straty by nie było.
Ja tylko chciałem zauważyć, że Wisła naprawdę się zbroi. Ekipa, która już jest bezkonkurencyjna w polskiej lidze, ściągnęła właśnie Matusiaka i Łobodzińskiego oraz - o ile wiem - negocjuje z Gargułą oraz Krzynówkiem. Jak tak dalej pójdzie, to będą mieli lepszą kadrę niż polska reprezentacja. Miło byłoby zobaczyć w przyszłym sezonie ekipę chociażby tak dobrą, jak Wisła Kasperczaka... a może i lepszą? Kto wie.
cu żem z tego , trafią na Lazio czy Sevillą i cały misterny plan zawojania Europy legnie w gruzach . Niech myślą bardziej pod kątem Pucharu Uefa , wyjdzie im bardziej na zdrowie .
Na Lazio to akurat mogliby trafic, poniewaz wcale nie jest to bardzo silny zespol. Gorzej, ze akurat jesli chodzi o Wlochy to pewnie 3 i 4 miejsce zajma zespoly pokroju Juventusu, Milanu czy nawet Fiorentiny.
Nie zapominajmy też,że obok Łobodzinskiego i Matusiaka Wisła sprowadziła też Junior Diaza ,aktualnego reprezentanta Kostaryki(z którą min byliśmy w grupie na MŚ).Wiadomo,że Kostaryka to nie za mocna ekipa ale pozyskanie aktualnego reprezentanta tego kraju, to też duże osiągnięcie
Thwaite i Burns też są reprezentantami i to o wiele silniejszej od Kostaryki - Australii, a w Wiśle dużo nie zawojowali. Zresztą pierwszego w Wiśle już niema, a drugi jest na wylocie

Także zobaczymy jak się spiszę w meczach mały klon Ronaldinho

Jak uda im się jeszcze dogadać z Gieksą w sprawie Garguły będe happy

Mistrz raczej spokojny. Na lato pozostaje jedynie sprowadzenie dobrego napastnika gdyby nie udało się zatrzymać na dłużej Matusiaka... i możemy walczyć o LM
tylko jak mnie pamięć nie myli to chyba jeszcze w tym roku w eliminacjach LM obowiązuje stary system rozlosowywania par więc istnieje możliwość trafienia na np trzecie drużyny z lig takich jak angielska czy hiszpańska.Szkoda by było bo jeśli Wisła zachowa ten skład do eliminacji lm jest realna szansa awansu przy wylosowaniu w miarę osiągalnej drużyny
PS. Swoją drogą zapraszam każdego 2 marca na Stadion Śląski na Wielkie Derby Śląska-Ruch Chorzów Górnik Zabrze.Z oficjalnych danych Ruch sprzedał już 20 tysięcy biletów ,a Górnik 7,5 tysiąca co przy czasie pozostałym do rozpoczęcia meczu daje niemal 100% pewności ,że będzie komplet czyli 41tyś ludzi (na tyle pozwoliła policja z uwagi na sektory buforowe).Mecz zresztą na Śląsku i nie tylko został niesamowicie wręcz rozreklamowany.Od zeszłego tygodnia w promocji Warki do zgarnięcia łącznie 7 tyś biletów na mecz,bilbordy w całym województwie,transparenty z zaproszeniami na mecz pojawiły się min na Wielkich Derbach Madrytu(tutaj zapraszał Ruch) jak i na meczu reprezentacji Polski z Finlandią i Czechami(dzieło Górnika).Ruch nawet zorganizował dziś trening dopingu na Stadionie Śląskim ,na którym pojawiło się prawie tysiąc ludzi.O tym meczu będzie głośno w całej Polsce i frekwencja będzie tak wielka ,że jedynie po Euro 2012 jest szansa na jej pobicie z uwagi na brak większego stadionu w kraju na chwilę obecną
Do wtorku 12 lutego sprzedano już 36 tysięcy biletów.Więc na Wielkich Derbach mamy już pewny rekord frekwencji Orange Ekstraklasy i 100% ,że będzie komplet 41 tyś widzów.Co ciekawe cała zabawa zacznie się 1,5 godziny przed meczem i jak donosi Gazeta Wyborcza dodatek Katowicki już na 99% jest ugadane ,że czeka nas koncert Dody.Doda na stadionie przy 41tyś widzów?hehe nie lubie osobiście tej pustej lali i już nie mogę się doczekać tesktów w stylu doda doda zrób mi loda i doda pokaż cycki ,które na 100% pójdą z trybun
ALe słyszałem ze mecz zaczyna sie o 14? Prawda to?
Przesunęli (po wysłaniu pisma do Canal + z pretensjami ,że wyznaczyli rozpoczęcie meczu za wcześnie)godzinę na 16.00
alienator
23 02 2008, 18:06
Legia znowu traci bramkę jako pierwsze i znowu nie potrafi odrobić strat.
Po kiepskim meczu, piłkarze z Warszawy polegli w Grodzisku 0-1.
dobry początek rudny wiosennej
Ja tylko nt. sędziowania meczu Górnik : Lech
Jeśli ten karny był kontrowersyjny O_o to co powiedzieć o zachowaniu "Gianniego" który nie wyleciał z boiska chyba tylko za to że sędzia bał się że mu też nabije guza XD
To że komentator z C+ nie widział przewinienia w polu karnym nie znaczy że go tam nie było. No i ten suchar " chyba lekko musnął jednak piłkę". LOL. To można komuś połamać giry bo najpierw się w nie wjechało a później "musnęło piłkę".
Żal i zgrzytanie zębów.
Mecz taki sobie. Lech tworzył ładniejsze akcje [ końcówka jednak dla Górnika] , kibice ładnie dopingowali przez cały mecz. Widać było że to PL liga gdzie techniki praktycznie nie ma ale meczyk uważam za udany [ bo Lech wygrał

]
Musiolik
24 02 2008, 23:10
CYTAT(stona @ 24 02 2008, 22:14)

[ końcówka jednak dla Górnika]
szczególnie ostatnie sekundy i zagranie Gołosia xD aż mi pies się obudził, jak żem się zaśmiał z tego zagrania xD
Derby dla Ruchu ... Ładny mecz, szkoda tylko wyniku ... Jako kibic Górnika, liczyłem na zdecydowanie inny obrót spraw.
Piłkarsko Wielkie Derby zdecydowanie dla Ruchu-gdyby była lepsza celność(szczególnie Ćwielonga) to i 5-2 mogło być
Za to frekwencja i doping to coś niewiarygodnego,czegoś takiego Polska Liga nie widziała od lat i za to szacunek zarówno dla Ruchu jak i Górnika(41tyś ludzi mimo padającego deszczu,zimna i wiatru stworzyło niesamowitą atmosferę)
Do tego wielu w tym eksperci z canal + przyznają,że był to najlepszy mecz w tym sezonie w lidze
Dla smaku parę fotek mojego autorstwa prosto z derbów

Większych się nie dało?
Ale ja nie o tym. Wygląda na to, że już jutro końca dobiegnie era klubów z małych miast.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4982622.htmlI dobrze. Drzymała wreszcie zauważył, że tylko we Wrocławiu można w Polsce osiągnąć coś wielkiego.
Musiolik
3 03 2008, 16:37
CYTAT(ogqozo @ 2 03 2008, 23:13)

Większych się nie dało?
Ale ja nie o tym. Wygląda na to, że już jutro końca dobiegnie era klubów z małych miast.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4982622.htmlI dobrze. Drzymała wreszcie zauważył, że tylko we Wrocławiu można w Polsce osiągnąć coś wielkiego.
A co będzie z teraźniejszymi piłkarzami i trenerem WKS? Bo dam głowę, że większość z nich nie zgodzi grać się w rezerwach. Ciekawi mnie też reakcja kibiców na ten zabieg.
Kibice Śląska są w większości wściekli, ale co mnie to obchodzi. Ja nie jestem fanem Śląska, jestem fanem dobrej piłki.
Czy tylko ja uwazam ze z powodu braku napastników Leoś powinien spróbować Adraiana Sikore z Grclinu?
dzisiaj ustrzelił hattricka
Legia znowu przegrała i Groclin wskoczył na drugie miejsce! Będziemy mieć w przyszłym roku we Wrocławiu europejskie puchary!
Drzymała wiedział co robi,
Stadion we Wrocławiu na Euro się buduje,budzet bedzie na zespół Iligowy i powstanie prawdziwie godna druzyna by rywalizowac z najlepszsymi!
wystarczy dobry stadion i rosnie kolejna sila w polskiej lidze,tak jak np z Koroną było
Zupełnie niespodziewanie Śląsk wczoraj przegrał z przedostatnią w tabeli drużyną Kmity Zabierzów.
Któż by się tego spodziewał?
wczoraj grały 2 topowe druzyny naszej ligi a miałem wrażenie jakbym oglądał spotkanie na szczycie 3 Bundesligi . Gra była szarpana , cała taktyka rozgrywania opierała się na słynnym ''wyp.ierdol Zenek jak najdalej '' , jesli juz były jakies akcje toczone to tylko z kontry nawet tacy wirtuozi futbolu jak Chinyama czy Roger nic sami nie zdziałali bo obrońcy w tym ''widowisku'' sprawowali się najlepiej . Sądziłem , że liga z roku na rok rośnie w siłe ale po wczorajszym sparingu (atmosfera na trubunach piknikowa) musze zmienic zdanie . Z czym do ludzi ja się pytam LM to my nie osiagniemy nawet za te 5 lat gdzie Drzymała ma zainwestować pieniązki w Śląsku .
alienator
20 03 2008, 11:23
Nie gadaj, że oceniasz szanse polskich klubów po ich grze w jakimś chu.jowym Pucharze Ekstraklasy? Przecież tam się prawie same rezerwy wystawia i nikt raczej nie ma ciśnienia, żeby wygrać mecz za wszelką cenę.
rzecz w tym ,że oba temaywytapiły w prawie najsilniejszych składach . A liga chu.jowa nadal jest wystarczy se obejrzeć jakikolwiek mecz w holenderskiej Eredivisie . Imo tylko marketingowo wartość podskoczyła tudzież chętniej ludzie przychodzą na stadiony .
Legia po marnym meczu z Widzewem wygrywa 1-0 i wskakuje na 2 miejsce. Prócz niestabilnej fromy martwi mnie to co sie dzieje w tym zespole . Pare tygodni temu Vukovic darł jape na Gize , a teraz wdarł się w utarczki słowne z Muchą . Nie wiem czy tak ma zachowywac sie kapitan drużyny , ale takie obiekcje nie powinny odbywac sie na oczach kibiców tylko wyjasnic sobie wszystko w szatni by nie robić smrodu .
PS. Widzieliście gol Hajty ? Dla mnie brama sezonu .
alienator
28 03 2008, 18:35
Takie afery a tu cisza?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,5066329.html to w związku z zatrzymaniem dwóch działaczy Korony
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,5064483.html a to szok dla mnie, Dariusz Wdowczyk zatrzymany przez CBA, w związku z korupcją w Koronie.
Dla mnie żaden - Koronkę trzeba szybko spuśić tam skąd się wykupiła. Do trzeciej ligi.
malin1976
28 03 2008, 19:58
To już nie jest liga . Brak słów .
Zaglebie wlasnie poległo z ŁKSem 2:1 ;] W drugiej polowie zespol z Lubina nie istniał. Zupelnie. Nie ma co sie zreszta dziwic, wszak mamy najlepsza pomoc w lidze (Szczot, Mila, Madej). Ktos ma jeszcze watpliwosci, co do Naszej formy?
A Legia łoi
Koronę Kielce 2-0. Chinyama jest fantastyczny
CYTAT("regulamin wewnętrzny")
1. Surowo zabronione jest używane obraźliwych, prowokacyjnych określen w stosunku do wszystkich klubów
Edytujemy szybciutko, Julek, edytujemy ;]
Prawdą jest natomiast to, iż Chinyama nauczył sie grać w piłkę. Przed transferem do Legii był tylko szybkim, silnym Murzynem, który łatwo dochodził do sytuacji strzeleckich i równie łatwo je marnował. Bardzo go wtedy lubiłem, bo zawsze dostarczał mi rozrywki. Teraz jest bardziej skuteczny i niestety, nie mam za co go lubić.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,wid,981...=1207133193.192Kilicki wycofuje się po sezonie z Korony. Że niby nic nie wiedział o korupcji.
alienator
19 04 2008, 21:44
Wisła miszczem Polski <niespodzianka>
2. Lech Poznań 53 pkt
3. Legia Warszawa 53 pkt
4. Groclin Grodzisk Wlkp. 52 pkt
Mistrza Polski już znamy, ale walka o wicemistrzostwo zapowiada się bardzo emocjonująco. Już sam nie wiem na kogo bym postawił - jeszcze niedawno z wyżej wymienionej trójki najmniejsze szanse dawałem Lechowi, a tymczasem to podopieczni Smudy są na pozycji wicelidera...
Pozostaje mi tylko pogratulować zasłużonego mistrzostwa Wiśle. Grali cały sezon równo i nie odnieśli żadnej porażki.
Teraz tylko trzymam kciuki za Legię

!
3:2 w Krakowie i czuję, że z wicemistrzostwem możemy się pożegnać. Wiem, że Lech ma korzystniejszy układ ostatnich spotkań, ale i tak mam to przeczucie. Szkoda, bo imho nie zasłużył na porażkę. Gdyby nie ten pierwszy gol, po mega błędzie Kotora, to byłoby ok.
Wisła rozgromiona przez Legię
Dopóki Legia kondyche miała to Wisła w ogóle nie istniała.Karny Brożka to jeden ze śmieszniejszych motywów w tym sezonie.Szczerze mówiąc szansę Wisły w LM skoro tak lekko przegrywają z młodzieżą Legii.
jak LM czlowieku , toc to nawet poziom rumuński nie jest , kondycyjnie nie sa przygotowani do takiego wysilki przygotowani . Chmura mowil kiedys , ze aby myslec o Champions League tzra wpierw ostro podkrecic tempo . To po pierwsze . Po drugie to w czerwcu odejdzie podstawowego skladu (Matusiak wraca do Holandii , Brozek i Dudka wyjada na zachod) w te miejsca pzostawiajac luke , ktorej nie wypelni Kluivert czy Agali . Rozgrywyajacego tez nie maja z prawdziwego zdarzenia innymi slowy to to poki co jest europejski sredniak nadajacy sie na PU moze nawet na 1/16 ale nic wiecej .
przegraj_kowal
28 04 2008, 14:33
ja rowniez uwazam,ze Wisła nie ma składu na LM.kibicuje ŁKSowi Łódź,nie lubie Wisły,aczkolwiek jako normalny kibic,chcialbym widziec w koncu jakas polska druzyne w tych elitarnych rozgrywkach.na dzien dzisiejszy wiadomo,ze Wisła ma najlepsza ekipe w Polsce,graja fajna pilke,atrakcyjna dla kibica,ale to za malo by cokolwiek pokazac w Europie.ciekawe swoja droga,jakie transfery przeprowadza w przerwie letniej,cos czuje,ze Brozek moze miec ochote na sprobowanie swoich sil w ktorejs z lig europejskich,bo chlopakowi z Wisłą raczej wiecej nie uda sie zwojowac.a co sadzicie o dolnej czesci tabeli?kto procz Zaglebia Sosnowiec zleci z ligi?moim zdaniem bedzie to Widzew,bo naprawde kiepsko sie u nich dzieje ostatnimi czasy,jak nie konflikt kibicow z zarzadem,to Wojcik na lawce trenerskiej.mam nadzieje,ze ŁKS da rade sie utrzymac,widac ze Chojnacki poskladal ich do kupy i w rundzie wiosennej ogladamy zupelnie inna druzyne
Ad hoc Brożka - Ostatnio deklarował, że jego marzeniem jest gra w Rosji <owned>
Liga się skończyła.
Widzew w trzeciej lidze.
Legia zachowała drugie miejsce, ale że chyba wygrała Puchar Polski, to w UEFA zagra również trzeci Groclin. To znaczy, Śląsk Wrocław. Fajnie. Mam nadzieję, że Drzymała przypierdzieli teraz konkretnymi funduszami i co najmniej faza grupowa będzie, bo dawno nie byłem na żadnym meczu piłkarskim, a chętnie bym się na coś wybrał. Tak jak wielu mieszkańców tego pięknego miasta.
Groclin (teraz już można tak mówić) ma pewne miejsce w PU, bo Legia gra w finale PP z Wisłą, więc siłą rzeczy miejsce w PU ma zagwarantowane.
Kolega jest widzem piłkarskim, więc zero szacunku ;] Oglądanie i emocjonowanie się polską piłką przy jej żenującym poziomie, jest daremne.
EDIT
Swoją drogą, idź na mecz Śląska i ujawnij się ze swoimi poglądami. Będzie zabawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.