Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Idea Extraklasa + puchar PL (rozmowy tylko o lidze polskiej)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
GOPA
Szukalem szukalem i takiego tematu nie znalazlem.Czyzby nikt nie interesowal sie nasza kochana liga.

Zacznijmy wiec od meczu pucharowego Gornik - Legia gdzie sedzia ewidentnie jest za Gornikiem.Narazie 1-0 i w dwumeczu jest remis , ciekawe co nam przyniesie 2 polowa.
_Globus_
Ciekawa sprawa z Lechem. W lidze dostają baty jak leci, a tu wygrali dwumecz z Amiką. Ciekawe czy będę w stanie choć po części powtórzyć sekces sprzed roku. Z kim teraz grają?
GOPA
Sluchaj bo Lech nie ma szans na mistrzostwo wiec walcza o puchary europejskie w pucharze.

Widzieliscie ten szpil Gornik - Legia ??

Najpierw Gornik zwala karnego.W dogrywce dzownili do PZPN bo nie wiedzieli czy licza sie bramki na wyjezdzie czy nie laugh.gif Masakra !! dryn dryn halo tu Listek czego mi tam ?? Ty Lisiu liczymy te bramki na away czy nie liczymy ?? Sluchaj Henio Gornik dam pare baniek cobysmy nie liczyli laugh.gif
No i te karne , jakis Rambo (ale nie ten Stalone) zwalil karnego hyhyhy zreszta dlaczego wiekszosc zawodnikow Gornika to murzyny ?? czyzby w Zabrzu jakis niewolnikow sprzedawali czy cu laugh.gif Nie no mecz komedia biggrin.gif
marianek
nie wiem z kim graja , ale jak tak dalej bedzie im "szło" to sie na wiosne spotkamy...

nie do wiary- Lech w drugiej lidze... zdobywca pucharu i super pucharu ubiegłego sezonu...
Odin91
Ja i tak sądze że Wisła wygra Puchar Polski i Lige w jednym sezonie wink.gif

Wiecie kiedy bedzie koniec świata ? nie, nie w 2012 roku - bedzie gdy GKS Piast wejdzie do 1 ligi laugh.gif (moja rodzima drużyna której nienawidze wink.gif )
DMX
nie do wiary- Lech w drugiej lidze... zdobywca pucharu i super pucharu ubiegłego sezonu...

Jaka druga liga tongue.gif Lech ma przed soba mecze ze slabszymi zespolami u siebie. Spada tylko jeden zespol i na szczescie jest GKS w lidze hyh.gif
Shanahan
Lech zagra teraz z Legią.

A co do meczu pucharowego Górnika z Legią to faktycznie miodzio. Legioniści cieszą paszcze bo 1:2 i wchodzą dzięki bramce na wyjeździe, a tu techniczny skrzeczy, że w regulaminie stoi, że w dogrywce podwójnie się goli na wyjeździe nie liczy. Ale sędzia główny nie wierzy, więc chap za fołna i łączy międzymiastową z Warszawą. Kabaret !
Ale sam mecz jak na nasze warunki niezły.
Gopa, masz rację. Faktycznie jakby do Zabrza jakiś statek z niewolnikami zawinął. Tu Felipe, tam Rambo. Tylko czekałem jak któryś się rozedrze: Pozór, pierony, bo elefant leci !
lukasz
jest już temat o lidze polskiej

http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...6030&start=1095
_Bardock

No i w sumie o Pucharze Polski też już jest, tylko, że ze starą ankietą...
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...r=asc&start=105
_Globus_
Z tymi golami w dogrywce to debilizm totalny... Nigdy nie widziałem lepszej komedii laugh.gif
Legioniści cieszą paszcze bo 1:2 i wchodzą dzięki bramce na wyjeździe, a tu techniczny skrzeczy, że w regulaminie stoi, że w dogrywce podwójnie się goli na wyjeździe nie liczy. Ale sędzia główny nie wierzy, więc chap za fołna i łączy międzymiastową z Warszawą. Kabaret !

Najpierw Gornik zwala karnego.W dogrywce dzownili do PZPN bo nie wiedzieli czy licza sie bramki na wyjezdzie czy nie  Masakra  dryn dryn halo tu Listek czego mi tam  Ty Lisiu liczymy te bramki na away czy nie liczymy  Sluchaj Henio Gornik dam pare baniek cobysmy nie liczyli  

Wy serio gadacie czy w balona mnie robicie (nie widziałem wszystkiego) - sędzie naprawde dzwonił do pana Michała? laugh.gif Jeśli to prawda, to...
NAJWIĘKSZA PIŁKARSKA ZAJ*EBIOZA :!: :!: :!: laugh.gif laugh.gif laugh.gif
GOPA
nie wiem czy do Michalka ale dzwonic dzownili hyhyhy

ups a jednak juz sa takie tematy ale chyba nie zaszkodzi jak zaczniemy od nowa lige i puchary cio :wink:
_Globus_
Dobre jest, piszemy tutaj.
Dzisiaj pakery Radolsky'ego grają derby z chłopcami asystenta następcy Górskiego wink.gif. Groclin musi wygrać, jeśli zależy im na pucharach (do Intertoto sie nie zgłosili, a szkoda laugh.gif ). Jutro Wisła z portowcami - stawiam na remisik.
Odin91
Jutro Wisła z portowcami - stawiam na remisik.

Ty sie dobrze czujesz ? wink.gif
_Globus_

Ty sie dobrze czujesz ? wink.gif

A jak myślisz? No przecież wiesz... laugh.gif

GROCLIN ROZWALIŁ NA KAWAŁKI AMIKĘ 4:0 :!:
Puchar UEFA w kieszeni cool.gif . GKS jak zwykle przegrał, podobnie jak Cracovia. Wygrał Lech i może nawet z baraży się wykopie wink.gif. Polonia nie dała rady Wiśle Płock i uległa na własnym stadionie bodajże 4:1...
Jutro mecz Legii z Odrą, który wygra... Boruc laugh.gif
Shanahan
Dobre jest, piszemy tutaj.

Brawo dla tego Pana!

Wisła gra na wiosnę słabo i cudem uniknęła porażki w meczu z Pogonią.

Niespodzianka również w Warszawie gdzie Legia przegrała z Odrą.

W ogóle dość ciekawa kolejka. Duży szacunek dla piłkarzy GKS-y, którzy grając w dziewiątkę strzelili dwie bramki Łęcznej i do końca walczyli o punkt. Mimo walki Katowice żegnają się z ligą- straty są zbyt duże , a rywale z dołu tabeli dostali szpungu i powygrywali swoje mecze.
Niewolniczy zaciąg z Zabrza nie przestaje zadziwiać skutecznością- kolejne zwycięstwo i oddalenie się od grupy zespołów zagrożonych barażami.
GOPA
nasza liga to jest dramatyczne widowisko , zenujace widowisko ludzi rozdajacych pkt.

Ruch po raz kolejny zostal wyruchany przez sedziego , smiechawa na maxa i tekst jak Mosor zagra to was wykartkujemy.Takich hu*ji powinno sie za jaja wieszac.
Teraz postawa Odry gdzie najpierw dostaja baty od przecietniaka a na Legi zwyciezaja.Ja rozumie ze mecz meczowi nie rowny ale nie mowcie mi ze przez ten tydzien Odrzanie nauczyli sie grac w pilke icon_evil.gif
Wisla to juz nie ta wisla , zawalili mi kupon wart 50zl jelopy !! cos mi mowilo ze te ciuliki nic nie zrobia i zas siebie samego nie posluchalem :?
_Globus_
Shanahan - dzięki wink.gif, choć raz udało mi się coś przewidzieć biggrin.gif.
GOPA - nie widziałem meczu, ale to normalne, że drużyna raz gra kapowato, a kilka dni później za*ebiście, taka jest piłka nożna smile.gif. A Ty od razu jakieś teorie spiskowe... wink.gif
Odin91
Ech :? Co to jest :|
Jeśli tak Wisła ma grać w UEFA lub ML ( :roll: ) to ja podziękuje ...
No ale co sie dziwić-sprzedać najlepszego pomocnika w kraju jest łatwo ale gorzej już znaleźć kogoś na jego miejsce :? Cantoro ? Dobry jest ale do Szymka mu daleko wink.gif
Już nie wspomne o kibicach skandujących 'Henryk Kasperczak' :roll:
GOPA

GOPA - nie widziałem meczu, ale to normalne, że drużyna raz gra kapowato, a kilka dni później za*ebiście, taka jest piłka nożna smile.gif. A Ty od razu jakieś teorie spiskowe... wink.gif

Globus to ty jeszcze malo wiesz o polskiej pilce noznej :wink:
Krzychu

Globus to ty jeszcze malo wiesz o polskiej pilce noznej :wink:

GOPA ma racje, Ruch zostal w tym spotkaniu oszukany...
lukasz
No ale co sie dziwić-sprzedać najlepszego pomocnika w kraju jest łatwo ale gorzej już znaleźć kogoś na jego miejsce :? Cantoro ? Dobry jest ale do Szymka mu daleko wink.gif
o Lidze mistrzów nawet nie ma co marzyć.na dzień dzisiejszy żadna polska drużyna się tam nie dostanie.Cantoro akurat gra troche na innej pozycji i jeśli już o nim mowa to on nawet lepiej gra od Szymka.Zastępcą miał być sobolewski więc go oceniaj.a kibice mają racje.za Kasperczaka przynajmniej w lidze grali nieźle(puchary to druga strona medalu) a za Liczki ani tu się nie zanosi ani tu.
_Globus_
Dobrze godołech, żeby zamiast Liczki spowadzić Claudio Ranieriego wink.gif. LM - NIE MA SZANS, PUEFA - faza grupowa i odjazd, niczego więcej nie można się spowdziewać. A jeszcze jak odejdzie Maciek...
Odin91
o Lidze mistrzów nawet nie ma co marzyć.na dzień dzisiejszy żadna polska drużyna się tam nie dostanie.Cantoro akurat gra troche na innej pozycji i jeśli już o nim mowa to on nawet lepiej gra od Szymka.Zastępcą miał być sobolewski więc go oceniaj.a kibice mają racje.za Kasperczaka przynajmniej w lidze grali nieźle(puchary to druga strona medalu) a za Liczki ani tu się nie zanosi ani tu.

Tak, ale to właśnie Szymkowiak miał najwięcej asyst-teraz miał go zastępywać w akcjach offensywnych Cantoro-Sobolewski gra na troche innej pozycji jeśli mnie pamięć nie myli.
Zresztą co tu gadać-zanosi sie na małą rewolucje w Wiśle...
_Globus_
Żadnej rewolucji nie bedzie, to po prostu poczatek końca wielkiej Wisły, za dwa lata będą się gdzieś szlajać w środku tabeli... Ciekawe, kto teraz zajmie fotel hegemona wink.gif. Mam nadzieję, że nikt i w końcu bedzie walka o Mistrzostwo do ostatnich meczy, a nie tylko do poczatku wiosennej rundy...
GOPA
Ciekawe, kto teraz zajmie fotel hegemona wink.gif

[size=20]RUCH CHORZOW

tylko najpierw zawojuja 3 lige a pozniej bedzie juz tylko lepiej laugh.gif
Forebode
Żadnej rewolucji nie bedzie, to po prostu poczatek końca wielkiej Wisły, za dwa lata będą się gdzieś szlajać w środku tabeli... Ciekawe, kto teraz zajmie fotel hegemona wink.gif. Mam nadzieję, że nikt i w końcu bedzie walka o Mistrzostwo do ostatnich meczy, a nie tylko do poczatku wiosennej rundy...

schody dla wisly zaczely sie po objeciu posady przez tego cwela liczke, jak poszedl z gornika to tamci zaczeli se lepiej radzic. Tylko ze wisla ma je.bniety zarzad, to nie wiadomo czy pokwapi sie na zmiane trenera ponownie.

ja tu sie modle zeby moje wigry weszly do 3. ligi z powrotem ;]
_Globus_
Uważam, że Liczce trzeb dać trochę czasu. Z Górnikiem początkowo dobrze sobie radził, a później już była czapa, ale potencjał Wisły jest zdecydowanie większy - może coś z tego będzie... moooże... wink.gif
GOPA
http://sport.onet.pl/1084563,wiadomosci.html

skur*wysynstwo wisly krakow
_Globus_
Parodia - on chciał TYLKO niecałe 40%, a oni mu nawet 20% nie chcą dać :? Szkoda straconego czasu dla Henia, jeśli miałby przez 3 kolejne lata pierdzieć w fotel, mógłby prez ten czas poprowadzić np. FC Porto, a tam brakuje dobrego trenera smile.gif.
rafi

Gopciu (i reszta;) - prosze, przeanalizujcie cale to zamieszanie jeszcze raz, poczytajcie uwaznie tresc kontraktow i umów, a wnioski przyjda same. Tylko, sluszniejsze wnioski, niz te dotychczasowe. :wink:

Jedyny error ze strony dzialaczy Wisły, to bylo podpisanie paranoicznie dlugiego kontraktu i okreslenie odszkodowania, jako forme rekompensaty za wczesniejsze jego zerwanie.
Niestety, byl to critical error, stąd cale to pandemonium. smile.gif Mogli podpisac z panem Henrykiem kontrakt do 2030 roku. Ciekawe, czy ewentualna scheda przeszla by na rodzine w razie czego, czy jak...? laugh.gif

A co do Liczki - nie ludzcie sie. On nie zbuduje wielkiej Wisły, tak jak nie zbudowal sredniego Górnika (jak odszedl Górnik sie podniosl po kryzysie:)
Chyba, ze uda sie awansowac do LM - wtedy otworza sie nowe opcje... Lecz to bardzo niepewne...
_Globus_
Górnik - Wisła: Cztery gole w Łęcznej
W najciekawszym środowym meczu zaległej, 14. kolejki piłkarskiej ekstraklasy Górnik Łęczna zremisował z Wisłą Kraków 2:2 (2:1).

Spotkanie rozpoczęło się fantastycznie dla gospodarzy. Już w... 28. sekundzie gola dla Górnika przy biernej postawie obrońców Wisły zdobył Szałachowski.

W 36. minucie mistrzowie Polski wyrównali. Po dośrodkowaniu Zieńczuka piłkę z pięciu metrów wpakował do siatki Baszczyńki.

Po sześciu minutach kibice w Łęcznej znowu mogli cieszyć się z prowadzenia swoich pupili. Pięknym, atomowym uderzeniem z 20 metrów popisał się Wędzyński.

Po niespełna godzinie gry wynik meczu ustalił Żurawski, który popisał się skutecznym strzałem z rzutu wolnego.

Górnik Łęczna - Wisła Kraków 2:2 (2:1) 
Bramki: Szałachowski (1 min.), Wędzyński (42 min.) - Baszczyński (36 min.), Żurawski (58 min.). 
Żółte kartki: Rondla Siklić (Górnik); Nikola Mijailović (Wisła). 
Sędziował: Zbigniew Marczyk (Piła). Widzów 7 000.
Górnik: Bledzewski - G. Bronowicki, Popiela, Bożyk, Siklic - Szałachowski, Wędzyński, Pawelec (64 min. - Budka), Nazaruk - Kucharski (80 min. - Jezierski), Kubica.
Wisła: Majdan - Baszczyński, Kłos, Głowacki, Mijailovic (84 min. - Stolarczyk) - Vidliczka (51 min. - Błaszczykowski), Cantoro, Sobolewski, Zieńczuk - Żurawski, Frankowski (90 min. - Kowalczyk).

Trzeci remis z rzędu. Jak już mówiłem - to początek końca wielkiej Wisły...
Odin91
To jest wszystko chore...Basałaj ma chyba klapki na oczach :?
3 remisy i wygrana ze słabiutką Polonią - oto wyniki 'genialnego Wernera Liczki' :? Tia, ale jak mówiłem na początku żeby zostawić Kaspera to na forum zaczęli sie pluć że to jego koniec :? Oczywiście Liczka sprzedał także najlepszego pomocnika - Szymkowiaka - który robi 'małą furrorę' w Trabzbonsporze...oczywiście tegorocznego mistrza polski ma w kieszeni-nie ma się co łudzić- aczkolwiek w następnym sezonie możliwe że bedzie mieć problemy z miejscem vicemistrza...
Czy to już koniec ...? :?
Forebode
3 remisy i wygrana ze słabiutką Polonią - oto wyniki 'genialnego Wernera Liczki' :? Tia, ale jak mówiłem na początku żeby zostawić Kaspera to na forum zaczęli sie pluć że to jego koniec :? Oczywiście Liczka sprzedał także najlepszego pomocnika - Szymkowiaka - który robi 'małą furrorę' w Trabzbonsporze...oczywiście tegorocznego mistrza polski ma w kieszeni-nie ma się co łudzić- aczkolwiek w następnym sezonie możliwe że bedzie mieć problemy z miejscem vicemistrza...

Nie koniec. Dzialacze Wisly nie chca wyjsc na przegranych w swoich decyzjach, wiec zapewne zostawia Liczke do konca sezonu. W nastepnym Wisla zapewne ruszy z nowym treneiro... Zreszta zobaczymy jak do konca sezonu bedzie radzil sobie Liczka, ale mam przeczucie ze nie bedzie zbyt rozowo.
_Globus_

TAK! icon_twisted.gif
Forebode - ma umowę do końca sezonu powiadasz? No to po tym czasie Liczka poleci na zbity ryj, a wróci Henio, jeśli tylko złagodzą się stosunki między panem trenerem, a zarządem. Sądzę, że wszystko jest do obgadania wink.gif.
_Bardock
Kasperczak nie będzie już w Wiśle trenerem... jeżeli ma choć trochę honoru... :roll:
Forebode
No nie bedzie, ale zeby chociaz dzialacze wisly nie zachowywali sie po chamsku mszczac sie tym ze nie chca go wypuscic z klubu. Takim sposobem Heniek siedzi sobie bezczynnie na platnym bezrobociu i nigdzie nie moze sie zatrudnic ;/
lukasz
No nie bedzie, ale zeby chociaz dzialacze wisly nie zachowywali sie po chamsku mszczac sie tym ze nie chca go wypuscic z klubu. Takim sposobem Heniek siedzi sobie bezczynnie na platnym bezrobociu i nigdzie nie moze sie zatrudnic ;/
no ale to chyba on chciał najpierw na siłe w klubie siedzieć a potem całość dostac odszkodowania?jak chciał to niech teraz siedzi.
_Globus_
no ale to chyba on chciał najpierw na siłe w klubie siedzieć a potem całość dostac odszkodowania?jak chciał to niech teraz siedzi.

On chciał hajs, jaki miał w kontrakcie, czyli taki, który mu się należy. Spuścił im z sumy BARDZO, a oni nadal postępują wobec niego niepoprawnie. On dotrzymuje słowa, oni - nie.
lukasz

On chciał hajs, jaki miał w kontrakcie, czyli taki, który mu się należy. Spuścił im z sumy BARDZO, a oni nadal postępują wobec niego niepoprawnie. On dotrzymuje słowa, oni - nie.
oni też dotrzymują bo co miesiąc wypłacają pensję a on gdyby miał ambicję to by nie robił szopki z wchodzeniem na konferencje i by się do dymisji podał razem z zarządem po porażce z dinamem.
Odin91

oni też dotrzymują bo co miesiąc wypłacają pensję a on gdyby miał ambicję to by nie robił szopki z wchodzeniem na konferencje i by się do dymisji podał razem z zarządem po porażce z dinamem.

A ty byś sie podał do dymisji z klubu-Mistrza Polski- w którym płaca wynosi troche ponad średnią ekstraklasy :roll: Zresztą-pewnie miał jakieś plany na przyszłą gre w Wiśle-a teraz lipa-mamy 'górnikowego' Wernera Liczkę ... :?
_Globus_

No ok, tylko że płącą mu mniej niż połowę z tego, ile miał dostać, o to mi chodzi.
lukasz
nie nie płacą mu tyle ile dostawał co miech szkopuł w tym ,ze nie może nigdzie podjąć pracy oto się rozchodzi.
A ty byś sie podał do dymisji z klubu-Mistrza Polski-
ale wisła miała dobrze grać w pucharach a odpadała z patałachami więc tak gdybym miał honor to bym wziął odpowiedzialność na siebie.
Odin91
nie nie płacą mu tyle ile dostawał co miech szkopuł w tym ,ze nie może nigdzie podjąć pracy oto się rozchodzi.
ale wisła miała dobrze grać w pucharach a odpadała z patałachami więc tak gdybym miał honor to bym wziął odpowiedzialność na siebie.

Dali (pipi) no wink.gif
Ciekawe co byś powiedział po meczach Wisły w UEFA gdyby trenerem był Liczka - to samo ? szkoda tylko że 'za czasów' Henia Wisełka wygrywała bynajmniej w lidze i PP :?
To raczej nie była jego wina tylko wina zawodniów-zbyt pewni siebie byli..
lukasz

Dali (pipi) no wink.gif
Ciekawe co byś powiedział po meczach Wisły w UEFA gdyby trenerem był Liczka - to samo ? szkoda tylko że 'za czasów' Henia Wisełka wygrywała bynajmniej w lidze i PP :?
To raczej nie była jego wina tylko wina zawodniów-zbyt pewni siebie byli..
a co to za różnica liczka czy kasperczak?jakby liczka dał tak (pipi) to za drzwi z nim.poza tym dajcie czas mu bo w pierwszym sezonie kasperczak nie zdobył tytułu.
Viruss
Hehe i kolejne mecze za nami biggrin.gif
Legia ponownie dala ciala remisujac z Łeczna 1-1 ale jakby nie bylo nie jest to zas jakas tam blama bo Gornik cisnie ostatnio rowno :wink:

Najwieksza sensacja narazie jest remis GieKSy z Plockiem 0-0 ktory niby walczy o puchary laugh.gif - Jak tak dalej pojdzie to GieKSA sie utrzyma (wersja dla fanatykow :wink: )
GOPA
UUUUUUUUUUUUU czyzby kibole zrobili sciepa i mecz kupili laugh.gif Viruss lepiej dla futbolu zeby Gieksa sie nie utrzymala no i Gran derby musza zas byc :wink: Czyli nie wychodzic na osiedle bo noze lataja hyhy Ruch - GKS cool.gif
Viruss
GOPA jakas sciepa :wink: a co do derbow to lepiej niech Ruch nie spadnie do 3 ligi laugh.gif
Forebode
Wisla wreszcie sie przelamala ;p

Legia - Leczna po 1, gornik niezle miota, najpierw remisik z wisla teraz z legia ;]
Maiden
Gornik-Legia bezbramkowy remis . Magiera jest moim idolem crazy.gif

Mam nadzieje ze na lechu sie przelamia closedeyes.gif
Sparda
Do przerwy Cracovia-Wisła 0:1 bramke strzelil franek(ale zmarnowała 3 stuprocentowe okazje).Meczyk jak narazie bardzo fajny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.