Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Emu
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
szeni
Co wiecie o emulatorach dostepnych na komore? Jakie maszyny są emulowane? Interesuje mnie glowine stuff do Siemensow CXT70 i M65... Z gory dzieki
fagg
emu sa tylko pod platformy typu symbian czy mophun ...
jednak scena w 99% jest obecna na symbianach..
czyli możesz zapomnieć
..::XMANiAK::..
na symbiana:

nes
gb/c
sms
ng pocket
snes
zx
i cos jeszcze
Anubis
na niektórych komórkach z javą chodzi specjalna wersja vNES ...
szeni
na niektórych komórkach z javą chodzi specjalna wersja vNES ...

Zdefiniuj 'niektore'.
Morden
Jesli chodzi o versje Java emulatora vNES, chodzi ona z pewnoscia na wszystkich S60. Co w sumie jest malo istotne, poniewaz wersja dedykowana Symbianowi jest znacznie lepiej zoptymalizowana.

Do listy emulatorow dla Symbian mozna jeszcze dolaczyc Commodore 64, MSX, MAME [Emuluje glownie gry z lat 80tych. Nic nowszego nie ruszy. Ale te starsze dzialaja z odpowiednia predkoscia. Dodatkowe wylaczenie dzwieku rowniez sporo daje.], Spectrum, SNES [Emulacja to 70% ~ 85% w zaleznosci od gry. Bez dzwieku.] oraz MegaDrive. Na tym ostatnim rusza praktycznie wszystko. Rozne czesci Sonic moga byc konkurencja dla samego Sonic N.

Z ciekawostek mamy jeszcze ScummVM, czyli emulator silnika graficznego wykorzystywanego przez Lucas Arts w ich przygodowkach. Wszystko chodzi ok. Jedynym ograniczeniem jest wielkosc gry, ktora nie moze przekraczac bodajze 30 MB.
Pejas123
v nes jet tez dostepny na inne modele telefonow nawet bez s6ymbiana np k700i http://www.vampent.com/vnesdownload.htm
tu macie linka do programuy trzeba sciagnac plik w wersji jar
jest instrukcja razem z plikiem jak sciagnieny
wszystko robie wg opisu ale niestety nic z tego nie wychodzi bo jest tam aplikacja dosowa i w windowsie nie idzie tego wykonac wie ktos moze jak mozan z tym sobiue poradzic?
MatMax
Mógłbyś dać jakiegoś linka do emulatora ScumVM i jakiejś gry, która by na nim działała ?
Morden
Juz nikomu sie nie chce samemu szukac linkow. Ludzie, macie komputery podlaczone do internetu. Uzywajcie Google zamiast pytac o takie rzeczy, bo to az wstyd. To tak, jakbys prosil mame by ci sznurowki zawiazala. smile.gif

http://www.scummvm.org

Sekcja dowload / Symbian
pawson
Ludzie pomóżcie! Jak uruchomić vNesa na Nokii 3220 (wiem że jest obsługiwalna)? Robie wszystko tak jak jest w opisie i albo wogóle nie chce się wgrać do telefonu ("operacja nieudana") albo po wgraniu i aktywacji w komórze (numer IMEI itd.) po naciśnięciu Play nie chce grać icon_chainsaw.gif ! Co jest nie tak?
Kowal_ps2
Ja używałem na swojej Motce a925 z Symbianem emulatorka PicoDrive. Wszystkie gierki z Genesisa/Megadrive'a chodziły cudnie i to z dźwiękiem. Zdecydowanie wolałem przyciąć w np. w NBA 97 czy Light Crusadera niż w trójwymiarowe gierki dedykowane stricte Symbianowi.
Aem
Ja od siebie polecam emu Mega Drive i GB. Uzywalem pod N-Gage QD i zarówno prędkość jak i dźwięk oraz obsługa są w pełni zadowalające.
Sephiron.
Jest jakiś emu ,co by poszedł na K700i ?
Deadeye
QUOTE(Sephiron. @ 31 12 2006, 15:41) *

Jest jakiś emu ,co by poszedł na K700i ?

jest emu gameboya, ale raczej jako ciekawostka (pierwszego gameboya, jakby ktos mial watpliwosci smile.gif) - tnie sie i odpala tylko male, czarnobiale romy
Sephiron.
Odpala gry z GBmono mniej więcej z jaką prędkością ?
Bo 10fps nawet wytrzymam ,a wizja zagrania w FinalFantasy Legend III ( czyli SaGa III ) oraz pierwszą część SeikenDenetsu ( mam nadzieję ,że nie popełniłem literówki blush.gif ) wydaje się zachecająca biggrin.gif
szeni
Ogłaszam wszem i wobec, że istnieje emulator Gameboya w Javie. Świetnie działa w telefonach SE. Zwie się MeBoy, najnowsza wersja uruchamia nawet gry z kolorowego Gameboya. U mnie na k750i Pokemon Crystal działał z 5-15 fps, a Red gładziutko. Na nowszych SE, np. k610 czy k800 jest podobno znacznie lepiej. Można grać, savować itd. Nie ma tylko dźwięku.

Jest też emulator Nesa - vNes. Też działa całkiem dobrze, można sobie komfortowo pograć w Contrę czy Tanks.

Jak widać, można napisać dobry emulator w javie, wystarczy tylko się postarać
Di
Ściągnąłem na k310i z Pokemon Green. Poza lekkim spadkiem frame-rate i brakiem prawej części ekranu jest dobrze :)
Siwy_
wlasnie wyszedl emulator gba pod s60 na ktorym gry chodza normalnie smile.gif . trzeba niestety wylaczyc dzwiek, z dzwiekiem sie tnie, przynajmniej na n-gage'u.

tu macie darmowa wersje do przetestowania http://vampent.com/vbagdownload.htm , nie mozna na niej save'owac i czas na granie jest ograniczony, zeby w pelni sie nim cieszyc trzeba go wykupic albo czekac na cracknieta wersje ^^
Yano
meboy na k610i działa całkiem ładnie, loadingi sa troszke dluzsze (niektore tylko pol sekundy dluzsze, czasem pare sekund)
sprawedzalem 2 gry
pokemon crysal na gbc i jest ok
kirby 2 na starego gb i dziala szybciej niz pkmn ale zawiesiło mi koma , narazie gralem tylko ze 20 minut
raven_raven
MeBoy 1.4 działa znakomicie na k500, wszystkie gry odpala, można lekko zmniejszyć obraz aby wszystko było widać, mozna załadować romów od h**a. Jest tylko jeden problem, mianowicie płynność gry. Pokemon Red, Blue chodzą w znośnym tempie, ale i tak jest słabo. Da się grać, ale np. rozmowy są ciężkie bo trzeba przytrzymywać A, zamiast naciskać. Na dodatek każda walka, domek, animacja czy obrazek ładuje się po kilka(naście) sekund. Cała reszta gier, np. Pokemon Crystal, chodzą cieniutko, praktycznie nie da się grać, każda grafika ładuje się po parę(naście) sekund... Metal Gear Solid nie dałem rady sprawdzić, bo początkowe animacje które trwają ze 3 sekundy na gameboyu u mnie ciągnęły się ze 2 minuty!!! Dźwięku w ogóle nie ma(w każdej grze).

Ale co by tu nie mówić, ta aplikacja to cud smile.gif. Emulator pozornie lepszego sprzętu na gorszym, na mniejszym ekranie, na dodatek w znośnym tempie, nie ma to jak odpalić pokemony w tramwaju czy na nudnej lekcji, bo mimo że chodzą 5-7 fps, to nadal są cholernie grywalne!

Jeśli ktoś chciałby MeBoya, Romy, to uderzać do mnie na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.