Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Że życie ma sens
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Antykudzu
Hyh. Widział ktoś? Bo jak dla mnie to jest najlepszy polski film. Jest to dramat (chociaż sporo elementów komediowych) opowiadający o grupie kumpli, filmowców ze studiów (jeden studiował z moim bratem), którzy zaczynają ćpać. Oczywiście na początku zabawa jest świetna, potem coś zaczyna się psuć, a pod koniec... Sami zobaczcie. Film jest dość słabej jakości, ale tak został nagrany. Ogólnie i tak to nie przeszkadza w oglądaniu ;p. Film pierwszy raz koniecznie trzeba zobaczyć samemu. Scenariusz jest nieźle napisany, dialogi są przeplatane tekstami typu: 'muszę ku*wa w końcu zrobić ten film', 'trzeba wysłać ten scenariusz'. Tak jakby oni w tym filmie robili ten film biggrin.gif Realizmu dodaje fakt, że prawie wszystkie dragi w tym filmie są prawdziwe.
POLECAM absolutnie wszystkim. Zwolennikom popalania trawki, nałogowym 'władożercom' ;p Jak i tym, którzy chcą wziąć, i tym, którzy nie chcą wziąć ;p
yaros22
Ja tez polecam ten film, jest naprawde dobry,chociaz nie dla kazdego
Jest to jedyny dramat/komedia? polska ktora bardzo mi sie podobala
Kali
Oooooo.... To zes odswiezyl kultowe wrecz dzielo, ktore - o ile sie nie myle - przeszlo nawet do ksiegi rekordow guinessa jako najtansza pelnometrazowa produkcja w historii kinematografii smile.gif .

Generalnie z mojej strony powiem krotko: polecam. Film zrobiony przez ludzi, ktorzy widac, ze sie orientuja w przedstawianej sprawie, znacznie odmienny od tych wszystkich cukierkowych produkcji UK / USA. Wiele zwrotow z tego filmu weszlo do normalnego obiegu (spotykalem sie z nimi w roznych czesciach Polski). No i do tego jest kilka iscie powalajacych scen... Motyw rozmowy tego karczka na prozaku ze "scooterem" - NMKP! smile.gif
Diabeu
zacne kino, kolesie co to kręcili byli nieźle zaskoczeni gdy na festivalu w Gdyni na seanse ich filmu była walka o bilety, koniki zarobiły heheh

- i o czym myślałeś gdy brałes tą krechę?
- że życie ma sens
Loto
z tymi narkotykami to chyba nieporozumienie bo w kinie mielismy rozmowe z rezyserem i opowiadal czym byly te narkotyki.
Diabeu
ke? przecież wiadomo że nie brali oryginałów (lol) tylko substytuty, jak to jeden z nich rzekł "kręciliśmy tak dużo dubli że gdyby to miały być prawdziwe dragi to byśmy pozdychali od nich"
np. scena walenia krechy - 20 dubli icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Loto
Realizmu dodaje fakt, że prawie wszystkie dragi w tym filmie są prawdziwe.

ja wiem ze sa lipne te dragi ale najwidocznije ktos wierzy ze naprawde walili sciechy ;/ rezyser mowil ze jako ziela uzywali majeranku czy czegos podobnego.
iaikO
Takie pytanie. Skąd można wziąć ten film? Byłem w kilku wyporzyczalniach i gapili się na mnie jak na debila -.-' Na necie troche szperałem i ni widu, ni słychu. Help! ;p
Kudzu
U mnie na dysku tongue.gif
Zgłoś się, zostawię kompa na nockę i sobie ściągniesz przez DC++, mówiłem ci to już.
Eniłej, faktycznie mogło mi się pofakać z tymi dragami, no ale te gesty realistyczne, może nie ? ;p
ninja.gif
kempa
Powiem krótko...najlepszy polski film jaki widziałem.Widac,że pracowali nad nim wybitni znawcy tematu happy.gif
Loto
film udany, mam nadzieje ze skminia nastepne bo polubilem ten team. a jak sie podol trailer z terminatora 3 ?XD

ogladal ktos "Dzien w ktorym umre"? mzona zobaczyc tam wioche jaka jest zielona gora tongue.gif
klimas
dobry film. jedynie typek ktory gral brałniarza srednio dawal rady. byl troszke sztuczny jak przewijal z ta swoja bejbe.
kempa
QUOTE(Zabuza @ 28 07 2005, 03:47)
film udany,  mam nadzieje ze skminia nastepne bo polubilem ten team. a jak sie podol trailer z terminatora 3 ?XD

ogladal ktos "Dzien w ktorym umre"? mzona zobaczyc tam wioche jaka jest zielona gora tongue.gif
*

oto cała filmografia:

scenariusz:

2004: Dzień, w którym umrę

2000: Że życie ma sens

reżyser:

2000: Że życie ma sens

1997: To co było, jest i wcale nie musi być

1996: 0,5l

1995: Ruchomy Cel

1994: 225

1994: Wahadło (Pendulum)

1993: Stan odmienny

1993: Licencja (License)

1992: Terminator i Bond w jednym

1990: Terminator 3

zdjęcia:

aktorzy:

2000: Że życie ma sens jako Lipa

QUOTE(klimas @ 28 07 2005, 22:06)
dobry film. jedynie typek ktory gral brałniarza srednio dawal rady. byl troszke sztuczny jak przewijal z ta swoja bejbe.
*

Masz namyśli Grzgorza Lipca,reżysera i odtwórce głównej roli?...zagrał świetnie.
kempa
QUOTE(Zabuza @ 28 07 2005, 03:47)

*

Ostatnio wreszcie udało mi się dorwac. Film, mimo iż trwa niecałe 50 minut, to jest świetny. Niektóre akcje naprawdę dają radę.
Główną role gra koleś, któy w "Że zycie ma sens" znany był z zamiłowania do wpie.dalania prozacu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.