Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Flik
ehhh siki siki siki tongue.gif ja gram chlopcze z dysku i w momencie rozwalania systemu sterowania na sterowcu na 100% muli. pobaw sie z netoperkami tak jak ci napisalem tez bedzie haczylo bo za duzo sie esencji/krwi pojawia. trzeba umiec nOObie tongue.gif (joke)
Marlon
QUOTE(Flik @ 4 06 2005, 21:26)
ehhh siki siki siki tongue.gif ja gram chlopcze z dysku i w momencie rozwalania systemu sterowania na sterowcu na 100% muli. pobaw sie z netoperkami tak jak ci napisalem tez bedzie haczylo bo za duzo sie esencji/krwi pojawia. trzeba umiec nOObie tongue.gif (joke)
*

zawsze jak wrzucałem NG na HD to po paru minutach gry z dysku byl error: "the disk that you are using may be damaged..." nie wiem dlaczego kuna, więc wydawało mi się, że tej gry nie da się z dysku ruszać... u kogo jeszcze normalnie z HD chodzi?
Hlipo
ja miałem tak, że jak grałem z płyty to po walcze z drugim bossem pokażywał się ten błąd. Zrobiłem tak:
1) rozpakowałem płytę za pomocą xISO
2) przezuciłem na dysk konsoli za pomocą ftp do odpowiedniego katalogu
Jak tak zrobiłem to wszystko chodzi
Greg
ja zgralem na dysk zwyczajnie, hddloaderem, przeszedlem gre dwa razy i zero zwiech
Marlon
Ninja Gaiden Black only $29.99

Fajnie. IMO bardzo uczciwe posunięcie - Tecmo wie jak klientowi dogodzić biggrin.gif
Diabeu
a ja nadal mam zonka, czy to będzie ino NG dopalony HP#1 i 2 czy dodadzą jeszcze coś?
Marlon
Tecmo confirms deluxe version of the acclaimed Xbox game; includes Ninja Gaiden, both Hurricane expansions, and bonus missions.
Diabeu
nawet nie wiesz jak mnie cieszy twój zabieg ctrl+c/ctrl+v icon_twisted.gif
Soul
Czyli trzeba bedzie kupic NG Black:]nz Org dry.gif
Marlon
gdzie maksowaliście cash na wiosło? teraz pykam kolejny raz i wypadałoby to zdobyć, ale nie widzę możliwości normalnego zakupu... Najlepiej chyba w pobliżu X do odnowy, ale ile tam trzeba młocic...
TomisH
Podziemia, na dole studni z nietoperkami happy.gif
Znaczy - w kanałach w mieście.
Ozi
12 bodajże lvl, przed walką z ognistym smokiem... tam jest taka fajna komnata do której dostajesz się po ścianie stojącej w lawie - a tuż obok jest kupiec. U niego kupowałem strzały, wybitka na ściane, skok do tego pomieszczenia, wyskakują 3 dinozaury... skok z powrotem na wejście - strzałami ubijasz 2 raptorki (3 koniecznie zostawiasz), powrót do kupca po strzały i tak w kółko... tongue.gif I jeszcze jedno - zrób to dopiero w momencie jak odkryjesz cały level i bedziesz juz miał iść walczyć z tym ognistym smokiem. W ten sposób będziesz miał też dostęp do punktu sejwowania normalnie niedostępnego... jakieś oko tam chyba wcześniej w jedną ze ścian wsadzić.

Taka metoda ma tylko jedną wadę - spada ci ocena końcowa za level bo konsola ubicie tylko 2 raptorków i zostawienie 3 traktuje jako ucieczke z pola walki.
mario87
ja tam rozwalałem te rybki, to chyba przed 2. walką z Doku, bierzemy vigorian flalil i machamy smile.gif
Marlon
od czego są te oceny na koniec lv? najwiecej mialem master ninja, jest jakas wyzsza? Można coś za nie zdobyć?
Diabeu
skończysz grę to ci całościową ocenę wywali - wraz z punktacją
Ozi
Jak skończysz każdy level na Master Ninja to odblokowuje się któraś ze starych części gry.
-GLD-Uzny
Najlepsze miejsc na nabijanie kasy to albo akwedukt albo ulica prowadzaca do Han's Bar, jest tam duzo stworow (nazywam ich "baraki" tongue.gif) sa podobni wlasnie do tego kolesia z MK. Vigoorian Flail i jazda cool.gif
Marlon
Ozi, a tych gier starych to się nie dostaje za 50 scarabów? Zresztą nieważne i tak muszę je wyszystkie znowu zbierać, bo jak grałem pierwszy raz to 1 opuściłem...LOL
Diabeu
tam masz 3 częsci starego NG, każde za co innego
Ozi
Fucktycznie, coś mnie się chyba po...myliło. Coś tam mi świta ale nie dam głowy za to info.
Greg
QUOTE(Marlon @ 10 06 2005, 09:01)
Ozi, a tych gier starych to się nie dostaje za 50 scarabów? Zresztą nieważne i tak muszę je wyszystkie znowu zbierać, bo jak grałem pierwszy raz to 1 opuściłem...LOL
*

ja grasz od nowa na tym samym savie to nie musisz zbierac scrabow od poczatku, masz tyle ile zebrales
Ozi
Właśnie mnie wzięło na tą grę i próbuję (dosłownie tongue.gif ) przejść 3 Hurricane Mission (to akurat ta misja w której walczy się z hordami przeciwników w ostatniej lokacji ze standardowej wersji gry). Rzeźnia nie gra... mało miejsca, kupa upierdliwych przeciwników, cholery idzie dostać. Żołnierze, którzy opanowują miasto po zaciukaniu pierwszej Almy dostali jeden dodatkowy rzut z którego korzystają jak tylko mają okazję. Do tego non stoper naparzają z karabinów więc o korzystaniu z naładowanego Y mozna praktycznie zapomnieć... Zdarza się też np. 4 typa z rakietnicami... confused.gif tongue.gif Mało kasy z przeciwników + kosmiczne ceny u kupca. Rzadko pojawiający się Save Point. Standardowi bossowie otoczeni pomagierami (przykładowo samuraj na koniu wspomagany jest przez konnego łucznika). Kamera wariuje bo jak wspomniałem wszystko dzieje się na małym terenie... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!! hyh.gif

Zresztą... czego ja narzekam. Wyjdzie Ninja Gaiden Black sami będziecie przeklinać. tongue.gif
diz
Jak to przejdziesz to następny stage będzie łatwiejszy. Przeciwnikami będą różne fiendsy, smoki itp.
A następny to znowu rzeźnia (nie żeby czwarty nie był - podchodziłem pewnie ze 100 razy) także chwilowo odpuściłem wink.gif

Zresztą... czego ja narzekam. Wyjdzie Ninja Gaiden Black sami będziecie przeklinać.

Chodzą słuchy, że wersja na płytkach będzie łatwiejsza. A przynajmniej zostanie dodany do wyboru łatwiejszy poziom.
Itagaki kiedyś powiedział, że Hurricane Pack mógł zrobić takim trudnym tylko dlatego, że jest on za free.
Ozi
QUOTE(diz @ 12 06 2005, 01:48)
A następny to znowu rzeźnia (nie żeby czwarty nie był - podchodziłem pewnie ze 100 razy) także chwilowo odpuściłem wink.gif

No własnie na 4 się wczoraj w nocy zaciąłem. hyh.gif

Tak do ogólnej wiadomości, abyście mieli pojęcie co Was czeka. tongue.gif

4 chapter wygląda tak...

- 1 nowy zombiak ("żołnierska" wersja standardowego... cholerenie wytrzymały, zamiast normalnej broni dzierży w łapie coś na kształt większego Gunblade z FF8), 9 zombiakowatych żołnierzy (poruszają się na czworakach, strzelają firebalami, w przypadku bloku i stania w miejscu zapodają rzut)

- 6 "fioletowych" stworków (tutaj zmutowane w zielone, większe, bardziej upierdliwe cholerstwa, także dodano im rzut) i 6 "kotek" (oprócz tego, że skacze to to po ścianach, ma coś na podobieństwo dasha Ryu (skok, kierunek + Y) no i oczywiscie rzut...)

Kotki wyglądają tak:
\"\"

- 4 zielone stworki + 2 czarne cholerstwa (te bydlaki są chyba w standardowej grze, to to coś co strzela laserem po glebie)

- kilkanaście cholernie upierdliwych robali + moi ulubieńcy z Hurricane Packa, 4 Ogry. O upierdliwości ogrów można by książkę napisać... wielkie to (na oko tak trzykrotnie większe od Ryu) w łapie dzierży wielką maczugę, jakby tego było mało posiada dwie formy... w standardowej jest zielonego koloru i ma na ryju tongue.gif maskę... jeśli jakimkolwiek atakiem uderzymy w tą maskę ogr zmienia formę na berserkera (czerwone ustrojstwo bez maski), jego ataki robią się silniejsze a i sporo więcej jest w stanie wytrzymać - klęka po 4 ultimate atackach namaksowanym Dabilahro.

- Doku + po 2 na raz dopakowane wersje białych ninjasów (rzucają Windmil Shinrukenem) pojawiające się średnio co 1/4 paska życia Doku...

- Latający Diabeu tongue.gif (chyba jest w standardowej wersji gry... o ile dobrze pamiętam jest tam taki motyw jak on siedząc na tronie przyzywa do walki z nami kilkoro przeciwników, tuż przed pierwszym pojawieniem się "rybek") + wspomniane "kotki".

Na tym chyba kończy się 4 chapter... piszę chyba, bo na tym cholerstwie wymiękłem. Całą tą watache trzeba pokonać mając do dyspozycji (do wyboru, bo przed chapterem jest sejw i kupiec) albo np. jeden "Life of The Gods", i trzy mniejsze buteleczki, albo 2 x "Life of The Gods", albo zrezygnować z napojów i maksymalnie dopakować Dabilahro. To akurat nie jest regułą bo wszystko zależy od tego jakie "upgrejdy" kupuje się po drodze.

Wesoło, co nie? hyh.gif
Sparda
No bardzo wesoło.Ja mam takie jedno pytanko czy w normalnym NG poziom Very Hard jest dużo trudniejszy od Hard(właśnie kończe) i co sie dostaje za ukończenie gry na tym poziomie.
Flik
za very hard dostajesz stroj evil ryu (tak napisali w poradniku PE.... pewnosci nie mam ;). a jesli chodzi o poziom hard->very hard to nie mam pojecia. ale np normal->very hard przepasc jest ogromna. najpierw ostro sie zacialem na evil murai, a teraz nie moge tej cwelasnej konnicy rozwalic.
konstant
QUOTE(Sparda @ 12 06 2005, 15:33)
No bardzo wesoło.Ja mam takie jedno pytanko czy w normalnym NG poziom Very Hard jest dużo trudniejszy od Hard(właśnie kończe) i co sie dostaje za ukończenie gry na tym poziomie.
*

Roznica miedzy hard a vhard jest baaaardzo duza ....
Ozi
Taka mała ciekawostka; fotki aktorów podkładających głos pod angielską wersję Ninja Gaiden.

Justin Gross - Ryu Hayabusa

Tara Strong - Rachel

Janice Kawaye - Ayane

Muramasa - Michael Bell
Ozi
...i ciąg dalszy, nie mieści się w jednym poście... confused.gif tongue.gif

Doku - Charles Dennis

Gamov - Robin Atkin Downes
Humulus XP
No proszę - ta sama osoba podkładała głosy Razielowi i staruchowi Muramas'ie - nigdy bym nie wpadł blink.gif .
Diabeu
smaczków jest więcej, warto obadać biosy tych aktorów
SIKI
Pytanko: Czy te je.bane robociki w Warehouse (Military Supply Base) wylatują cały czas? o_O
Bo te laserki mnie doprowadzają do szewskiej pasji o_O Jest na nich jakiś sposób, bo co wejde na platforme to mnie zwalają confused.gif
Diabeu
weź windmill shuriken albo łuk i te bolty tytanowe
chwilę potłucz i się skończą robociki

ja osobiście ustawiałem się w pobliżu skrzyni z ammo do łuku i ciepałem na zoomie - żaden nie podleciał
Flik
weź windmill shuriken

popieram. skaczesz i walisz. po minutce masz czysciutko.
Ozi
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 06 2005, 16:08)
ja osobiście ustawiałem się w pobliżu skrzyni z ammo do łuku i ciepałem na zoomie - żaden nie podleciał
*

Ja natomiast w tej walce zdecydowanie nie polecam zooma... Ot naparzasz ile siły w "B", Ryo sam trafi w co ma trafić...
Diabeu
zalezy jak stoisz, bo hipek potrafił tłuc w sufit z łuku

jak ty możesz nie polecać zooma jak ty go dopiero niedawno odkryłeś?:f
Ozi
Nawet jak tłucze w sufit to w ogólnym rozrachunku jesteś na plusie, bo celowanie jest cholernie frustrujące... nawet z niedawno odkrytym zoomem. tongue.gif
Sparda
Macie ktoś jakąś fajną taktykę na Spirit Doku bo gość mnie zaczyna wkurzać?
Snejk
Ninja Gaiden to zamoooocan gra. Przesezdłem 2 razy i ani troche sie nie nudzi. Mus dla każdego co ma Xkloca. Dla mnie 9+/10
Flik
QUOTE(Sparda @ 17 06 2005, 15:03)
*

wlasciwie sposobu nie ma. jednym razem sie z nim ostro meczylem a za drugim wygralem bez uzywania elixirow. ale kilka wskazowek moge ci dac. po pierwsze jesli cie zlepie to jak najszybciej nawalaj po atakach tak zeby za duzo nie zabrac. po drugie sredni dystans i skaczesz na niego z tym takim przelotem (sorry ale nie pamietyam jak to sie nazywa. w kazdym razie technike wykonujesz podczas opadania i naciskasz Y (zolty))
Ozi
QUOTE(Sparda @ 17 06 2005, 16:03)
*

Hehs... właśnie przeszedłem Hurricane Packa #2 i miałem cholerne problemy z tym typem. Ale i na niego jest prosty sposób. tongue.gif

Ekwipujesz True Dragon Sword. Walkę zacznasz od "jaskółki" (skok, przód + Y), ten blokuje... po spadnięciu na ziemię momentalnie dajesz blok, unikiem oddalasz się od niego... po czym odpalasz to:

BLADE OF NIRRTI: X, Y, X, X, X, X

Po zakończeniu, znowu blok, unik i jazda z tym samym combem...

30 sekund i po typie. hyh.gif
Sparda
QUOTE(Ozi @ 17 06 2005, 21:10)
QUOTE(Sparda @ 17 06 2005, 16:03)
*

Hehs... właśnie przeszedłem Hurricane Packa #2 i miałem cholerne problemy z tym typem. Ale i na niego jest prosty sposób. tongue.gif

Ekwipujesz True Dragon Sword. Walkę zacznasz od "jaskółki" (skok, przód + Y), ten blokuje... po spadnięciu na ziemię momentalnie dajesz blok, unikiem oddalasz się od niego... po czym odpalasz to:

BLADE OF NIRRTI: X, Y, X, X, X, X

Po zakończeniu, znowu blok, unik i jazda z tym samym combem...

30 sekund i po typie. hyh.gif
*

Wielkie dzięki może wykorzystam przy przechodzeniu na Very Hard bo na Hardzie już rozwaliłem typa.
Ozi
Małe info dotyczącego Ninja Gaiden Black.

Compatible with Xbox™ Live: Karma scores can be uploaded to the online leader boards via Xbox Live 

Increased Levels of Difficulty: Five levels of difficulty for all kinds of gamers including "Ninja Dog" to "Very Difficult Master Ninja"

Increased Action-Packed Missions: Play in Story mode or Mission Mode with a massive number of missions to complete, including traditional enemy battles, time challenges, boss battles and more! 

Challenging Hurricane Packs Content: Content such as new enemies and big, bad bosses from Hurricane Packs 1&2 included as special bonus for an extra ninja challenge. 

Never-Before-Seen Content: New cinematic cut scenes that reveal secrets from the world of Ninja Gaiden. 

Jaw-dropping Sounds and Graphics: Stunning graphics and incredible sounds as you would expect from Tecmo’s esteemed development team, Team NINJA

Colossal Amounts of Bonus Content: Hidden unlockables including the original arcade version of Ninja Gaiden, Ninja Ryukenden, available for the first time on a video game console in Ninja Gaiden: BLACK

Info ze strony http://www.tecmoinc.com/

Zanosi się na konkretny dodatek a nie na podstawową wersję gry dopakowaną tylko o Hurricane Packi z Live.

Kilka ciekawych screenów:

Tak wygląda wspominany przeze mnie kilka razy OGR. Zapamiętajcie gnojka i wystrzegajcie się go... tongue.gif

\"\"

\"\"

Jak widać na tych screenach standardowi bossowie dostali pomocników... Alma + "fiendy", będzie wesoło.

\"\"

\"\"

i reszta obrazków...
http://img136.echo.cx/img136/9209/45oj.jpg
http://img136.echo.cx/img136/1557/50gt.jpg
http://img136.echo.cx/img136/1166/67eb1.jpg
luck1985
Jezeli NG black ma byc trudniejsze od NH na Hard to ja dziekuje tongue.gif Na normalu mialem klopot z Alma, na Hardzi nie doszedlem do niej , nie chce znia walczyc w Black z pomocnikami tongue.gif To jakis hardcore tongue.gif
SIKI
Huh, w wakacje ukończe zwykłego Gaiden, a po wakacjach biore się za Blacka smile.gif
Alma z pomocnikami O_O Będzie 'ciężko'.
Soul
QUOTE(SIKI @ 23 06 2005, 15:53)
Huh, w wakacje ukończe zwykłego Gaiden, a po wakacjach biore się za Blacka smile.gif
Alma z pomocnikami O_O Będzie 'ciężko'.
*

Siki Ty nOObie dla Ciebie zawsze jest ' ciezko' na screenie widac zRyo maw rekach Katane na lv 4 i dzieki temu pomocnicy nie bede mielinic dorozmowy icon_twisted.gif i bedzie moznasie spokojnie nia zajac wkoncu lv4 to nie to co lv2 biggrin.gif
DOA
Hmm wczesniej zastanawialem sie dlaczego ludziki marudza ze Alma jest taka ciezka do przejscia, jak mi nie sprawiala wiekszych problemow huh.gif Ale teraz na Very Hard cofam wszystko co powiedzialem wacko.gif Alma wpenia mnie bardziej niz moja siora po przyjezdzie cioci!!!!! mad.gif Mam 2 eliksiry duze zycia i nie mam pojecia jak to dziadostwo pokonac mellow.gif Bo to co robilem na Normal i Hard nie daje rady unsure.gif yyy <LOL> Nie mam juz sily closedeyes.gif A czy ktos jakas technike ma opracowana na Alme w Very Hardzie dry.gif
luck1985
Nie wiem czy to Cie pocieszy , ale mistrz ( tak sie mowi ) Shinobi , rozwala Alme na Very Hard , bez utraty zdrowia , jest druga wersja- ma bardzo malo energi i uzywa wiosla ( tu rowniez jest nietkniety ) Ofcoz cala reszte tak samo rozwala. Very Hard i zaden boss go nie musnie blink.gif Respect ninja.gif
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 24 06 2005, 11:34)
jest druga wersja- ma bardzo malo energi i uzywa wiosla ( tu rowniez jest nietkniety )

Coś Ci się porąbało... z pierwszą Almą nie można walczyć wiosłem bo tą broń najwcześniej można zdobyć w 8 chapterze.

QUOTE(Soul @ 23 06 2005, 23:53)
Siki Ty nOObie dla Ciebie zawsze jest ' ciezko' na screenie widac zRyo maw rekach Katane na lv 4 i dzieki temu pomocnicy nie bede mielinic dorozmowy
*

Nie sugerowałbym się za mocno tym screenem, bo na każdym z podanych screenów Ryu ma taki sam pasek zdrowia i taką samą liczbę kółek magii. Pewnie jakaś wersja robocza czy cuś w ten deseń.
luck1985
Zalezy jak sie uzbiera cash na ta bron , a mozna czesc wchodzic do jednego pomieszczenia kilkadziesiat razy i nadal beda Ci sami przeciwnicy . Ale fkt , pomylilo mi sie , spojrzalem na te filmiki i walczy normalnie katana . Walka trwa 3 minuty . Najkrotsza walka to z duchem Doku , trwa 20 s i troszke dluzej z tym smokiem , ale tam juz wioslo jest .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.