matek_79
17 03 2006, 18:32
QUOTE(FreZ @ 17 03 2006, 18:15)

No spoko, ładnie działa

A możecie mi jeszcze powiedzieć co to za "wiosło" o którym mozna znaleśc w temacie ? Jestem w 9 chapterze i cały czas używam tego pierwszego sworda (3lvl), mam też lunara (2lvl, ale mało go używam) nunchaku zwykłe i to z ostrzami.
W sklepie u dziadka kupisz drewniany miecz. Mozna go ulepszac, do ostatniego poziomu bedzie dalej drewnianym mieczem (bez zmian), ale jak juz wydasz kase na ostatni upergade to zobaczysz owo "wioslo"

Powodzenia, tymbadziej ze wymasterowanie tej broni wcale tanie nie jest, ale bron jest warta wydania na nia tej kasy (ponad 100000)
QUOTE(matek_79 @ 17 03 2006, 19:32)

QUOTE(FreZ @ 17 03 2006, 18:15)

A możecie mi jeszcze powiedzieć co to za "wiosło" o którym mozna znaleśc w temacie ?
W sklepie u dziadka kupisz drewniany miecz. Mozna go ulepszac, do ostatniego poziomu bedzie dalej drewnianym mieczem (bez zmian), ale jak juz wydasz kase na ostatni upergade to zobaczysz owo "wioslo"

Powodzenia, tymbadziej ze wymasterowanie tej broni wcale tanie nie jest, ale bron jest warta wydania na nia tej kasy (ponad 100000)

Do dziś moja ulubiona broń. Czasem bossowie pękają w naprawdę szybkim tempie (Lava Dragon, Spirit Doku jak się dobrze trafi przy krótkim pasku life'u). Potężna broń...tyle, że wymaga naprawdę dobrego wyczucia timingu.
A pamięta ktoś może taką grę, wydana ona została na PSX-a i chyba tylko niego, gra bardzo podobna do ninja gaiden. Pamiętam pierwszy level, zaczynało się w takim lesie i cośtam

No nie pamietam dokładnie lae byłą taka gra bardzo podobna. Kiedyś kumpel kupił u szwabów to troche pograłem, ale co się potem z tą grą stało to nie wiem. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podał mi tytuł tej gry.
QUOTE(FreZ @ 17 03 2006, 23:15)

A pamięta ktoś może taką grę, wydana ona została na PSX-a i chyba tylko niego, gra bardzo podobna do ninja gaiden. Pamiętam pierwszy level, zaczynało się w takim lesie i cośtam

No nie pamietam dokładnie lae byłą taka gra bardzo podobna. Kiedyś kumpel kupił u szwabów to troche pograłem, ale co się potem z tą grą stało to nie wiem. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podał mi tytuł tej gry.

Tenchu
ranaghar
18 03 2006, 13:49
Trochę mało ważnych pytań o NGB:
- czy movie theatre jest dostępny od początku czy dopiero po przejściu gry (ja nie mam od początku)
- jak odblokować nowe stroje (jest ich bodajze 4 - po 1 na każdy poz trudności?)
- jakie są nowe bronie w stos do NG i czy stare zyskały nowe upgready
- co daje przejście mission mode
Nie, nie właśnie nie jest to tenchu, gralem w to też, ale to na pewno nie ta gra, nie pamiętam za dobrze, było to pare lat temu, ale ta gra wyglądała jak takie biedne ninja gaiden, było sporo skakania po jakiś platwormach, zabijania innych ninjasów itp. Aha, kamera była z perspektywy 3-ciej osoby (tak mi się wydaje)
Ps: już znalałem , Była to Ninja: shadow of darkness =)
QUOTE(ranaghar @ 18 03 2006, 14:49)

Trochę mało ważnych pytań o NGB:
- czy movie theatre jest dostępny od początku czy dopiero po przejściu gry (ja nie mam od początku)
- jak odblokować nowe stroje (jest ich bodajze 4 - po 1 na każdy poz trudności?)
- jakie są nowe bronie w stos do NG i czy stare zyskały nowe upgready
- co daje przejście mission mode
ad.1 Nie jest.Musisz przejść grę przynajmniej raz.
ad.2 Przejdź grę na każdym poziomie trudności, a następnie rozwal Eternal Legend w Mission Mode (ostatni strój.
ad.3 No jest Lunar...i to wszystko nie licząc lekkiej zmiany w amuletach (brak Amulet of Tranquility) i nowy gadżet Smoke Bombs. Upgrade'y są takie same. Jedynym novum jest w ładowaniu Special Attacks - teraz już nie potrzebujesz do tego esencji.
ad.4 Patrz ad.3.
ranaghar
18 03 2006, 15:51
QUOTE(Yap @ 18 03 2006, 17:36)

QUOTE(ranaghar @ 18 03 2006, 14:49)

3) jakie są nowe bronie w stos do NG i czy stare zyskały nowe upgready
4) co daje przejście mission mode
ad.2 Przejdź grę na każdym poziomie trudności, a następnie rozwal Eternal Legend w Mission Mode (ostatni strój.
ad.3 No jest Lunar...i to wszystko nie licząc lekkiej zmiany w amuletach (brak Amulet of Tranquility) i nowy gadżet Smoke Bombs. Upgrade'y są takie same. Jedynym novum jest w ładowaniu Special Attacks - teraz już nie potrzebujesz do tego esencji.
ad.4 Patrz ad.3.
ad.3 Tzn, że war hammer też był w NG (jeśli tak to go przegapiłem)? I wydaje mi się, że kiketsu w NG nie mozna byłu upgreadować i teraz chyba nie wysysa twojego życia (tak czytałem, sam jeszcze nie doszłem tak daleko).
ad.4 Chyba patrz ad.2?
QUOTE(ranaghar @ 18 03 2006, 16:51)

ad.3 Tzn, że war hammer też był w NG (jeśli tak to go przegapiłem)? I wydaje mi się, że kiketsu w NG nie mozna byłu upgreadować i teraz chyba nie wysysa twojego życia (tak czytałem, sam jeszcze nie doszłem tak daleko).
ad.4 Chyba patrz ad.2?
War Hammer zawsze był dostępny po walce z Almą I, również w wersji pierwotnej. Kitetsu można upgrade'ować i rzeczywiście nie pożera life'u. No i oczywiście odnosiłem się do ad.2. Dobrze wszystko wyczytałeś.
ranaghar
24 03 2006, 13:48
Które z 3 ninpo warto ulepszać najpierw?
QUOTE(ranaghar @ 24 03 2006, 14:48)

Które z 3 ninpo warto ulepszać najpierw?
Fire Ninppo
ranaghar
24 03 2006, 15:02
A w następnej kolejności?
"Błyskawice" :) Lodowego nimpo jak nie musisz to nie ruszaj. Ja z niego ani razu nie korzystałem.
mr pablo
24 03 2006, 20:32
Witam wszystkich! Mam problem (techniczny) ze skończeniem NGB. Gdy już pokonam drugą formę Almy włącza sie filmik i w tym momencie następuje zwis i nic nie moge już zrobić. Może ktoś wie jak mam sobie z tym poradzić? Prosze o pomoc bo bardzo chce ukończyć tą gre!
Ja proponuje zakup oryginalnej gry
Ewentualnie savów z www.xboxsaves.com
mr pablo
24 03 2006, 21:00
A nie dałoby sie usunąć tego filmiku?
Pewnie że by się dało

Tylko w miejscu gdzie leciał by filmik wyskoczy napis: "Your disk may be dirty or damnged..."
mr pablo
24 03 2006, 21:26
A żeby podmienić na sprawny plik? To wtedy by napewno działało. Może ktoś wiem który plik odpowiada za ten filmik?
mr pablo
25 03 2006, 15:04
Już wiem które pliki odpowiadają za ten filmik (są chyba uszkodzone). Może mógł by ktoś mi je podesłać na mail (pliki to: pre_movie11.sfd i pre_movie_j.sfd w katalogu movie) Mój mail to: czemierysp@op.pl
Z góry wielkie dzięki!
Infinite
26 03 2006, 02:12
Probowales zmieniac jezyk w grze? Mialem podobny problem i wystarczylo to zrobic, zeby wszystko dobrze chulalo...
mr pablo
26 03 2006, 12:04
Zmieniłem język i nic nie pomogło. Ale udało mi sie ominąć ten zwis. Podmieniłem ten uszkodzony filmik innym z gry i zadziałało! Tylko że teraz zamiast tego właściwego filmiku mam ten który sie odpala po pokonaniu pierwszej formy Almy

Najgorsze jest to że filmik (ten który jest po pokonaniu bossa (ostatniej formy) w chapter 15) też jest schrzaniony! I teraz to wogóle nie wiem o co chodzi w fabule.
mr pablo
26 03 2006, 21:11
Doszłem w końcu do ostatniego bossa. Ale za Chiny ludowe nie moge go przejść. Ten FS wogóle nie działa! Tylko czasami uda mi sie go trafić tym ciosem. Prawie za każdym razem ten cios po prostu sie "odbija". Mam całą energie, cztery Ninpo do wykorzystania i tyle. Nie wiem w którym momencie mam używać tego FS? Może ktoś pomóc?
No troszkę to się zmieniło względem wersji pierwotnej. Ale koleś jest dość prosty. Trzymaj go na dystans i staraj się trafić z timingiem (kiedy atakuje odskakuj i kontratakuj przy każdej sposobności). Proste combosy spokojnie dadzą sobie z nim radę. Ja go wybierałem wiosłem więc walka zawsze trwała niecałą minutę, a czasem nawet 20-30 sekund. Ale True Dragon Sword spokojnie daje sobie z nim radę z uwagi na szybkość wyprowadzanych ciosów. Spróbujesz kilka razy i pchniesz kolesia bez bólu.
matek_79
26 03 2006, 22:58
QUOTE(mr pablo @ 26 03 2006, 23:11)

Doszłem w końcu do ostatniego bossa. Ale za Chiny ludowe nie moge go przejść. Ten FS wogóle nie działa! Tylko czasami uda mi sie go trafić tym ciosem. Prawie za każdym razem ten cios po prostu sie "odbija". Mam całą energie, cztery Ninpo do wykorzystania i tyle. Nie wiem w którym momencie mam używać tego FS? Może ktoś pomóc?
Nie wal dwoch postow pod rzad, jezeli masz cos do napisania a Twoj post jest ostatni to poprostu go wyedytuj (masz taka opcje) i dodaj na poczatku EDIT

A teraz co do bossa- jest na niego latwy sposob, ale wymaga troche zrecznosci

Grasz DS-em, gdy koles robi dasha do Ciebie do robisz odskok (jak najdalej od niego, najlepiej na druga strone), w powietrz krecisz 360 galka i przy ladowaniu naciskasz Y (jak wszystko dobrze zrobiles to Ryu bedzie sie ladowal do UT- ultimate tehnikue), trzymaj Y, masz czas aby Ryu sie naladowal do pierwszego poziomu, bo boss dlugo sie zbiera na kolejny atak, teraz robisz tak- jesli koles rzuca gwiazdkami to poprostu puszczasz Y, Ryu wykonuje UT "na sucho", ale przynajmniej nie zbiera damage. Ale jesli koles robi dasha w strone Ryu to pusc Y gdy bedzie bardzo blisko, Ryu wykona UT zabierajac pokazna ilosc damage gosciowi.
Acha- spojrz w opisy ciosow- UT DS-em wykonuje sie na dwa sposoby- pierwsy to zwykle przytrzymanie Y (przez odpowiedni czas/ zassania essensji), po tym Ryu dopada do kolesia i zadaje mu combo. Drugi sposob to wlasnie 360 na galce i Y, Ryu przykuca i gdy sie naladuje puszczasz galke- Hayabusa robi kreciolka i to wlasnie o te Ut wykorzystujesz w walce z bossem
mr pablo
27 03 2006, 18:55
W końcu go pokonałem! Dzięki Matek. Tą techniką to było łatwo, przeszłem go bez problemu za pierwszym razem!
Przepraszam za dwa posty pod rząd:)
Dorwalem niedawno Blacka

Ciekaw bylem co zmienili wzgledem oryginalu, na poczatku normal - to samo co zwykly ng tyle ze poprawiono niektore bledy (nie da sie na jednym ciosie zabic dzdzownici takie tam).
Pozniej hard, i tu zmiany widac prawie ze od razu

Nowi przeciwnicy sa wporzo

Moja zmora to alma 2, najgorszy boss. Reszta w miare prosta (na evil ryu mam taktyke pro

turlansko/blok, xyxxxy i tak az "zalapie" chwyta).
Teraz gram na VH, tez jest latwo. jak narazie problem mam jak zawsze z alma2 i dzis z czalendzem po zwyklym doku i tym poko bramy. O ile w arenie po doku mozna przy odrobinie szczesnia nie stracic ani kawalka zycia (zuzylem 3 male eliksiry i 1 duzy) tak w 2giej lokacji (fiend realm) jest w pizdu ciasno i kamera wiruje jak poj.ebana. Staram sie robic to samo co za 1szym razem (czyli sciana i jeden po drugim) tyle ze tutaj albo widze swoje piekne plecy na calym ekranie, nic nie widze lu widze wszystkich na raz co daje w rezultacie niezle bombardowanie

BTW. Na moje oko to nagroda ze godzinna wyzynke (czelendz po doku) jest... mala (20k to mozna w 20s nabic), wolalbym life of thousand gods

Jak tak dalej bedzie szlo w tym fiend realm to biore sie za wieze a potem master ninja
QUOTE(Uzny @ 25 04 2006, 22:49)

Jak tak dalej bedzie szlo w tym fiend realm to biore sie za wieze a potem master ninja

Przejść Master Ninja to sztuka, ale...prawdziwe schody zaczynają się przy Karma Run. Tu jest dopiero śmiesznie i z przytupem

. Osobiście katuję NGB od dobrego miesiąca co by uzyskać treściwe wyniki. Jak narazie nędza z biedą, ale mam ambicję je podbić.
Szlag mnie trafi

. Jak rozpłatać pierwszą Almę na czas? Przecież zanim ją dziabnę do połowy timer obróci dwa razy. Matek i Ozi - odświerzcie wspomnienia

.
Z tego co pamiętam nie zrobiłem jej przed czasem.

W sumie możesz próbować bawić się fireballami - pewnie jest to do zrobienia ale trzeba pamiętać o tym, żeby skończyć walkę z pełnym paskiem magii bo inaczej 100000 w plecy (także albo tracisz eliksiry albo talizman). Także zaciśnij zęby i jeśli znajdziesz w sobie tyle samozaparcia, żeby spędzić przy tym pół dnia... to powodzenia. Ja odpuściłem.

Jeśli zaś stwierdzisz, że nie dasz rady to postaraj się tak to rozegrać żeby chociaż zgarnąć kilka tysiączków za specjale na jej pomagierach - zawsze to kilka tysięcy więcej do końcowego wyniku.
mr pablo
11 05 2006, 13:02
Mam takie pytanie: czy w NGB jest tak samo jak w "zwykłej" wersji, że jeżeli przechodzi się gre drugi raz to w Chapter 13, koło sklepu MURAMASY jest wbity Dark Dragon Blade?
canabis
11 05 2006, 15:58
Ja sie z takim bonusem nie spotkałem, może coś przeoczyłem, ale wątpie bo przechodziłem na trzech poziomach trudności i żadnego miecza nie widziałem. I z tego co pamiętam to już było takie pytanie wcześniej
QUOTE(mr pablo @ 11 05 2006, 14:02)

Mam takie pytanie: czy w NGB jest tak samo jak w "zwykłej" wersji, że jeżeli przechodzi się gre drugi raz to w Chapter 13, koło sklepu MURAMASY jest wbity Dark Dragon Blade?
Nie - a to z racji tego, że w NGB po skończeniu gry nie ma żadnego sejwu z którego mógłbyś zacząc grę na nowo. DDB jest za to dostępny w normalnej grze, o ile dobrze pamiętam za zebrane skarabeusze choć może to być zależne od poziomu trudności jaki wybierzesz.
mr pablo
11 05 2006, 21:45
Skoro to nieprawda to lipa

Jeszcze nie jestem na takim poziomie, aby znaleść 50 skarabeuszy na hardzie (ale spróbuje

). Dobra nie ważne. A macie jakąś sprawdzoną technike na tych hmm... jak ich nazwać... tych co mają dwie formy, na początku są biali/srebrni potem zmieniają się w czarnych

Nawalają takim wielkim mieczem jak szaloni, zawsze mnie rozwalają w Mission Mode

Dokładnie to chodzi mi o Master Ninja Tournament Final Round. Dochodze do momentu w którym trzeba się z nimi bić (z dwoma dużymi Elixirami) i za każdym razem mnie rozwalają
QUOTE(mr pablo @ 11 05 2006, 22:45)

Skoro to nieprawda to lipa

Jeszcze nie jestem na takim poziomie, aby znaleść 50 skarabeuszy na hardzie (ale spróbuje

).
Da radę. Trzeba sie tylko porządnie rozglądać. Wtedy dostaniesz DDB. Na Normalu cardridge z Classic Ninja Gaiden.
QUOTE(mr pablo @ 11 05 2006, 22:45)

A macie jakąś sprawdzoną technike na tych hmm... jak ich nazwać... tych co mają dwie formy, na początku są biali/srebrni potem zmieniają się w czarnych

Nawalają takim wielkim mieczem jak szaleni.
Berserki hehe. Ja zazwyczaj brałem DDB i kapucha (ściana i dziabnięcie przez plechy), ale możesz jeszcze ciąć ich Vigorianem przy pomocy amuletu zwiększającego damage kick'iem i rzutem. Również niezły. Obczaiłem filmik z Iberiana i jakoś dawało radę.
mr pablo
12 05 2006, 11:47
I się zaczeło

Jade na Hardzie

Narazie idzie jakoś niespodziewanie łatwo, doszłem do Chapter 4

(to chyba kwestia wprawy - gram w tą wypasioną gierke już ze 3 miechy). Jestem ciekawy jak ostro jest na Master Ninja
canabis
12 05 2006, 16:30
Jest ostro, przeszedłem veryhard a na master ninja nie dałem rady dojść do pierwszego "sejwa"!!! Zreszto sam zobaczysz
mr pablo
12 05 2006, 21:04
QUOTE(canabis @ 12 05 2006, 17:30)

Jest ostro, przeszedłem veryhard a na master ninja nie dałem rady dojść do pierwszego "sejwa"!!! Zreszto sam zobaczysz
No nie jestem pewien czy zobacze

Maksymalny respekt dla tych którzy przeszli na Master Ninja

Na Very Hard też.
Jeszcze małe pytanko! O co chodzi z tą drugą gierką-bonusem? Strzelam z łuku w środek tarczy zegara i nic się nie dzieje
canabis
13 05 2006, 16:49
Możesz te pytanie bardziej sprecyzować? Bo nie za bardzo wiadomo o co Ci chodzi
mr pablo
13 05 2006, 19:18
Sie robi

. Chodzi mi o tą drugą cześć klasycznego Ninja Gaiden (są trzy do odkrycia - pierwszą dostaje się za 50 skarabeuszy na Normal). I właśnie tu jest problem: w poradniku jest napisane, że aby ją odblokować należy (po zdobyciu pierwszej) strzelić z łuku w środek tarczy zegara, który znajduje się w Clock Tower Plaza. Ale gdy tak robie to kompletnie nic się nie dzieje

. Poradnik dotyczy NG, więc może w NGB innaczej odkrywa się tą drugą część
QUOTE(mr pablo @ 12 05 2006, 22:04)

No nie jestem pewien czy zobacze

Na Very Hard też.
Dziekuje,dziekuje
QUOTE(mr pablo @ 13 05 2006, 20:18)

. Poradnik dotyczy NG, więc może w NGB innaczej odkrywa się tą drugą część

A w ogóle można? Zdaje się, że w NGB nirodblokowuje się drugiej części.
QUOTE(mr pablo @ 12 05 2006, 22:04)

Na Very Hard też.
Dzięx
W ile godzin skonczylesz MS ????

,pytam z czystej ciekawosci:P ;D
QUOTE(Soul @ 15 05 2006, 00:35)

W ile godzin skonczylesz MS ????

,pytam z czystej ciekawosci:P ;D
Eee...to pytanie do mnie? W takim razie śmiesznie będzie: Clear Time 21:10:27. Z kontynuacjami jakieś 30 godzin

.
canabis
15 05 2006, 07:28
W black można odblokować tylko "jedynke" z tego co wiem
Dorian Gray
15 05 2006, 07:59
Yes Yes Yes

po około 40 próbach udało przejść mi się pierwszy poziom na Master Ninja. Teraz już z górki

Na samym początku próbowałem z czerwonymi ninja walczyć "klasycznie" ale o ile dam radę sobie z dwoma na raz to pokoje gdzie na ciebie wyskakuje kupa luda mnie kasowały. Rozwiązanie okazało się w miarę "proste" . Trzeba na maxa chainować UT lunara, pierwszych dwóch skasowałem klasycznie, potem ubicie kruka co siedzi na gałęzi, niebieska esencja i zaczynamy. Efektem takiej zabawy jest też niezły wynik 500 tys na koniec levelu

Dżizas jak się ciesze

QUOTE(Dorian Gray @ 15 05 2006, 08:59)

Na samym początku próbowałem z czerwonymi ninja walczyć "klasycznie" ale o ile dam radę sobie z dwoma na raz to pokoje gdzie na ciebie wyskakuje kupa luda mnie kasowały. Rozwiązanie okazało się w miarę "proste" . Trzeba na maxa chainować UT lunara, pierwszych dwóch skasowałem klasycznie, potem ubicie kruka co siedzi na gałęzi, niebieska esencja i zaczynamy. Efektem takiej zabawy jest też niezły wynik 500 tys na koniec levelu.
No i luz. Ja się zdecydowałem na Nunchaku i od razu pchnąłem pierwszy poziom. Wybór padł na tę broń z prostego względu: ładując UT Ryu sięga nawet do trzech ninjasów na raz. Później już z górki. Przekść Master Ninja to dla kogoś z zaparciem niewielki problem. Natomiast Karma Run to już zupełnie inna bajka. Ostatnio masakrowałem Harda i Master Ninja właśnie: Hard - 14 532 180; MN - lekko coś ponad 16 baniek (nie mam przy sobie tego wyniku).
mr pablo
16 05 2006, 20:18
Ja se w Mission Mode odpuściłem tą ostatnią i Master Ninja Tournament Final Round, bo za ch*** nie moge ich przejść

Za to masteruje pozostałe na wyższych poziomach. Już dużo zaliczyłem na Master Ninja
matek_79
16 05 2006, 22:07
QUOTE(mr pablo @ 16 05 2006, 22:18)

Ja se w Mission Mode odpuściłem tą ostatnią i Master Ninja Tournament Final Round, bo za ch*** nie moge ich przejść

Za to masteruje pozostałe na wyższych poziomach. Już dużo zaliczyłem na Master Ninja

Rzeczywiscie, przedostatni pasek w mission mode to obled (potrzebowalem dwoch, trzech dni na zaliczenie kazdej z nich, a to i tak tylko na normalu, bo pozniej to juz mi sie nie chcialo), za to MN:TFR nie jest taki trudny, trzeba tylko sie nauczyc zostawiac sobie essensje na kolejne walki a potem to juz jedziesz tylko na UT

Bdw. w koncu podlaczylem sie do netu (znaczy XBL), przechodze ponownie wszystkie poziomy (z braku czasu zaliczylem jak narazie na luziku normala, wyladowalem na 43 miejscu- wiem slabo

), obecnie walcze harda, a cel jest prosty- pobic Ozi'ego w rankingu

Strzez sie chlopaku

dam znac jak sie wbije w ranking po przejsciu MN
http://www.thehandvseye.com/ngb.htm <<< jezeli ktos nie widzial to polecam
Jak komus z was sie znudzila gierka to ja chetnie kupie ;]
Dorian Gray
17 05 2006, 19:46
TU masz filmiki prawdziwych masterów. Ściągnij filmy gościa o ksywie Kyoiori co on wyczynia przechodzi ludzkie pojęcie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.