Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Soul
QUOTE(estel @ 17 05 2006, 13:35) *

http://www.thehandvseye.com/ngb.htm <<< jezeli ktos nie widzial to polecam

Jak komus z was sie znudzila gierka to ja chetnie kupie ;]

Combo Video by Pokey LOL jakim cudem ten typek zmienia sobie bron ,czy ja czegos niewiem ?! zielony miecz ohmy.gif
ScOrE
Gdyby dało sie tak w locie zmieniać broń sprawa byłaby dużo łatwiejsza tongue.gif
Niestety autor tego filmiku poprostu wyciol momenty zmieniania broni aby wszystko wyglądało bardziej płynnie
Ten zielony miecz to Plasma Saber - poprostu zmieniona wizualnie wersja Dragon Sworda
W NG dostajesz go po wybraniu dodatkowego stroju za ukończenie poziomu normal a w NGB jest w Mission Mode lub jako nagroda za skarabeusze cool.gif

Kyoiori to prawdziwy wymiatacz - to on wymislil wiekszosc skrótów a takie motywy jak nieskończone kombo na Marbusie czy omijanie kolumn Aw. Almy poprzez skakanie w miejscu to normalka tongue.gif
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 16 05 2006, 23:07) *
Bdw. w koncu podlaczylem sie do netu (znaczy XBL), przechodze ponownie wszystkie poziomy (z braku czasu zaliczylem jak narazie na luziku normala, wyladowalem na 43 miejscu- wiem slabo ninja.gif ), obecnie walcze harda, a cel jest prosty- pobic Ozi'ego w rankingu tongue.gif Strzez sie chlopaku tongue.gif dam znac jak sie wbije w ranking po przejsciu MN wink.gif

Mehehehehe... ;]

No jako, że sprzedałem starego Xboxa sam mam w planach przejscie raz jeszcze NGB (do VH aby) na X360 bo nie moge zajrzeć w tabele bez odblokowanych wyższych poziomów - a jestem ciekaw na którym obecnie miejscu na MN jestem. Na powtórny karma run na MN na razie się na pewno nie będe porywał, za dużo nerwów mnie to kosztowało. tongue.gif

Tyle, że kupiłem właśnie FFXI, a to cholerstwo tak zżera czas, że na nic innego go nie starcza. hyh.gif
Dorian Gray
To video Pokeya coś mi podpada dry.gif Zobaczcie ile on zadaje obrażeń Smauganowi. Nawet z odpalonym UF trzeba wykonać AXXXX AXXXX AXXX żeby padł. Na filmiku go kasuje prakrycznie w jednym skoku unsure.gif
mr pablo
Od tego Kyoiori można naprawde wiele się nauczyć huh.gif Ten gość jest genialny blink.gif Ta technika na FATEFUL CONFRONTATION PHASE 4-OVERCOME YOURSELF jest niesamowita smile.gif
Ozi
QUOTE(Dorian Gray @ 18 05 2006, 11:39) *

To video Pokeya coś mi podpada dry.gif Zobaczcie ile on zadaje obrażeń Smauganowi. Nawet z odpalonym UF trzeba wykonać AXXXX AXXXX AXXX żeby padł. Na filmiku go kasuje prakrycznie w jednym skoku unsure.gif

Nie widzialem tego filmiku ale jak znam życie odpowiedz jest banalna - typ nagrywał to grając na normalu i tyle.
Yap
QUOTE(mr pablo @ 18 05 2006, 17:09) *

Od tego Kyoiori można naprawde wiele się nauczyć huh.gif Ten gość jest genialny blink.gif Ta technika na FATEFUL CONFRONTATION PHASE 4-OVERCOME YOURSELF jest niesamowita smile.gif

Swego czasu (przechodząc Master Ninja) pościągałem mnóstwo filmików z Iberiana. Od tych kolesi można sie dopiero nauczyć. Chcesz przechodzić na sztukę? Prosze bardzo: Bigalski, Shinobier i spółka bardzo chętnie Tobie w tym pomogą. Chcesz przechodzić na wynik? Odsyłam do materiału Tatoschki (ta laska wymiata). Przechodząc misje ograniczyłem sie do własnej inwencji twórczej, choć do dziś nie potrafię przejść jednej jedynej misji - te zakichane czołgi z pomocnikami mad.gif .
Ozi
QUOTE(Yap @ 19 05 2006, 09:12) *
Przechodząc misje ograniczyłem sie do własnej inwencji twórczej, choć do dziś nie potrafię przejść jednej jedynej misji - te zakichane czołgi z pomocnikami mad.gif .

Topic ma 74 strony, więc możliwe, że już kiedyś o tym było... ale jakby co polecam obczaic filmiki tego typa - http://www.iberianwarrior.com/kip_ngb.htm , jeden z nich, bodajże "military2" pokazuje jak to zrobić.

Na głównej stronie - http://www.iberianwarrior.com/ - wita nas taki oto komunikat:

Congratulations to Edge for breaking 50 Million on NGB Mission Mode. !!!

We have our very own hero in the community :-) Way to go, Edge...

50 MILIONÓW!!! Maskara... wszyscyśmy są neptki, cianiasy i żule. hyh.gif
Yap
QUOTE(Ozi @ 19 05 2006, 11:17) *

ale jakby co polecam obczaic filmiki tego typa - http://www.iberianwarrior.com/kip_ngb.htm , jeden z nich, bodajże "military2" pokazuje jak to zrobić.

Hehe, wiem Ozi. Sam Cię o to prosiłem. Oglądam go i oglądam, ale jakoś nie wiem...może zbytnio się staram.

QUOTE(Ozi @ 19 05 2006, 11:17) *

Na głównej stronie - http://www.iberianwarrior.com/ - wita nas taki oto komunikat:

Congratulations to Edge for breaking 50 Million on NGB Mission Mode. !!!

We have our very own hero in the community :-) Way to go, Edge...

50 MILIONÓW!!! Maskara... wszyscyśmy są neptki, cianiasy i żule. hyh.gif

blink.gif ...to jest niemożliwe...nieeee...napewno jakiś wałek...masakra wacko.gif
Soul
Oka Biore sie drugi raz za MS nie ma bata ,grajac na tym poziomie dopiero sie czuje caly urok tej gry icon_twisted.gif ps niewiem ocbe z tymi 50 ML poniewaz nie tykam tych misji nie mialem jeszcze czasu,przeszedlem moze ze 4 ry:P:P happy.gif
Yap
QUOTE(Soul @ 19 05 2006, 21:50) *

ps niewiem ocbe z tymi 50 ML poniewaz nie tykam tych misji nie mialem jeszcze czasu,przeszedlem moze ze 4 ry:P:P happy.gif

A szkoda...misje mają wiele uroku icon_twisted.gif . Natomiast MN jest do przejścia. Jeśli dałeś radę z Very Hard to nie będziesz miał większych problemów z Master N.
Soul
Jak tylko skoncze drugi raz MN ,postaram sie ogarnac te misje;)
mr pablo
W końcu excl.gif Jestem boski smile.gif Rozj****** Master Ninja Tournament Final Round biggrin.gif Jeszcze tylko została ta ostatnia. Doszłem do PHASE 4 tongue.gif
Dabman
mam kumpla co wlasnie konczy NMT na Ninja Master... :| i NGB skonczyl na NM :| szok !! wiekszosc ma juz porobionych na Very Hard niektore tylko na normaln !! ale ogolem moze z 15 misji Mu zostalo do zrobienia !!! bo cala reszte ma na NM pokonczona !! 100 z czyms godzin gry w NGB + w starego z 40 smile.gif
mr pablo
W końcu rozwaliłem tą ostatnią misje tongue.gif Teraz rozwale na MN te które się da i będzie ładnie (już 27 załatwiłem smile.gif )
estel
Od czego zalezy ilosc pkt Essence ktore sie licza do oceny pod koniec kazdej planszy? Bo gram w kazdej planszy tak samo tzn. jak najwiecej UT a w niektorych mam 0, a w innych po 10k ;]
Soul
Smierci,kontynulacji a moze po uzyciu rabith....... ?????
matek_79
QUOTE(Soul @ 24 05 2006, 21:15) *

Smierci,kontynulacji a moze po uzyciu rabith....... ?????

Soulik, nie wiem dlaczego ale nie moge Ci odpisac na PM (przyciski mi nie dzialaja), wiec odpowiem tutaj:
nie dam rady bo moja konsola zostala w polsce a obecnie jestem w londynie, tutaj mam tylko 360 i jak ddo tej pory zaliczyem tylko normala i harda.
mr pablo
QUOTE(estel @ 24 05 2006, 19:43) *

Od czego zalezy ilosc pkt Essence ktore sie licza do oceny pod koniec kazdej planszy? Bo gram w kazdej planszy tak samo tzn. jak najwiecej UT a w niektorych mam 0, a w innych po 10k ;]

Tutaj masz dużo ciekawych artykułów, między innymi o Essence (tylko trzeba troche znać angielski):
arrow.gif http://www.gamefaqs.com/console/xbox/game/928401.html
Soul, mój save Ci się nie podoba laugh.gif question.gif
Soul
no cos nie korbi w morde i na nowo normal-hard-very hard Oo dry.gif
estel
Ile mieliscie najwiecej karmy po przejsciu gierki? Ja 84 mln na normalu i 77 na hardzie. Te 84 naklepalem dzisiaj, po ~3 miesiecznej przerwie. Hard ostal sie jak jeszcze srednio trenowalem ;] Ogolnie jestem lekko nie pocieszony, bo chcialem dobic do magicznej granicy 100 mln ;] Obecnie nie bede poprawial, bo jutro odbieram edycje Black i dopiero wtedy zacznie sie granie (od razu hard ;] ).

BTW: Ostateczna ranga, Master Ninja. W 2 misjach mialem Head Ninja i w 2 Lesser, a tak to same mastery ;] I nie farmilem karmy np. na rybkach!

Chwalic sie bo nie wiem jak daleko na koncu jestem hyh.gif
Siarex
84MLN? ohmy.gif chyba cos ci sie z liczbami pomylilo tongue.gif mi sie wydaje ze twoj wynik to 8mln400 tongue.gif
Yap
QUOTE(Siarex @ 26 05 2006, 08:54) *

84MLN? ohmy.gif chyba cos ci sie z liczbami pomylilo tongue.gif mi sie wydaje ze twoj wynik to 8mln400 tongue.gif

No również mi coś nie grało lecz w "starego" NG grałem wieki temu i nie pamiętam jaki tam był przelicznik karmy...w zasadzie nie mam pojęcia bo tam nigdy nie robiłem Karma Run.
estel
Oczywiscie macie racje tongue.gif 8,4kk i 7,7kk. A jakie sa wasze wyniki? ;]

Edit: OK. Przeszedlem Black na hardzie ;'] Udalo mi sie naklepac 9698067 karmy ;} Mam taka prosbe, wy zapewne juz odblokowaliscie wszystkie stroje, wezcie skriny jakies zapodajcie kazdego.
ScOrE
Ja narazie robie speed runa na normalu - chce zejść poniżej 2h, dopiero potem zabieram sie za karma runy cool.gif
Masz zdjęcie wszystkich kostiumów http://img435.imageshack.us/my.php?image=costumes1or.jpg
estel
Powodzenia. Moj rekord to jakies 6h na normalu. A karma runow nie robilem nigdy. To z zwyklej gry ;]
Soul
Panowie mam pytanko mam nowego iXa ze starym dyskiem po uruchomieniu gry pod tytulem NGB ,wszystkie moje sejwy bylo jako Damage Save no wiec czy znajde w necie cos co pomoze mi zaczac gre odrazu na Hardzie niechce mi sie w to grac na normalu confused.gif
mozi
w drugą strone daje rady taki numer (czyli nowy dysk stara konsola) ale widzialem gdzies na xbox-saves.com program do przepisywania save'ów do NGB - jest to troche upierdliwe ale dziala (z tego co pamietam to kolo o xywie siki tak robil)

Powodzonka
Soul
Dzieki udalo sie moge zaczac Hard , chociaz tyle;P
Yap
"Męczę" Very Hard na 100%. Z każdym przejściem gra jest prostrza. Po raz pierwszy na tym poziomie trudności przeszedłem niemal wszystkie challenge (w tym library challenge i fiendish realm challenge). Teraz próbuję rozkminić ten w koloseum. Nie jest taki trudny. Trzeba jedynie ustawić się na najniższej platformie na lewo od windy i zgubić kamerę tak by Berserk atakował platformę od przodu. Ogr będzie stał za Berserkiem i jego ciosy nie będą sięgać. Dabilahro w łapę, Armlet of Celerity i do dzieła. Czasem zdaży się, że zmienią pozycję lecz wtedy trzeba pobiegać i wszystko wróci do poprzedniego stanu rzeczy biggrin.gif . Sam nie wiem jak na to wpadłem. Troszkę irytuje atak Berserka powiązany z dziabnięciem maczugi ogra, ale da się to wymanewrować. Berserki w pojedynkę naprawdę nie są trudne. To jak tak w przeszłości panikowałem laugh.gif .
mr pablo
Yap, o jakich challenge`ach mówisz question.gif Pierwsze słysze. Chodzi Ci o Mission Mode question.gif Czy ja o czymś nie wiem huh.gif Przechodze Story na Hardzie (jestem w Chapter 11) i nie napotkałem się jeszcze na żadne challenge blush.gif O co chodzi z tym library challenge i fiendish realm challenge question.gif
Yap
QUOTE(mr pablo @ 14 06 2006, 12:19) *

Yap, o jakich challenge`ach mówisz question.gif Pierwsze słysze. Chodzi Ci o Mission Mode question.gif Czy ja o czymś nie wiem huh.gif Przechodze Story na Hardzie (jestem w Chapter 11) i nie napotkałem się jeszcze na żadne challenge blush.gif O co chodzi z tym library challenge i fiendish realm challenge question.gif

Napewno się z nimi spotkałeś wink.gif . Przechodząc Story Mode są określone miejsca, w których po rozbiciu określonej liczby przeciwników dostajesz jakiś tam item (Life of the God albo Spirit of the Devil). Pierwszy jest właśnie w bibliotece po tym jak zdobędziesz pierwszy artefakt do wstawienia w The Core. Wracasz i nawalasz 60 sztuk (Normal), 80 sztuk (zdaje się Hard), 100 sztuk (Very Hard) i w końcu 120 sztuk (Master Ninja). Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem. Pamiętaj o tym, że jeśli chcesz przejść pierwszy challenge MUSISZ go przejść przed walką z Almą (najlepiej jak najwcześniej bo można stracić elixiry na walkę z nią) bo później umcyk zbity. Do reszty możesz wrócić w każdej chwili. Później podam listę wszystkich challenge'y bo teraz muszę lecieć do pracy biggrin.gif . Pozdro.
mr pablo
Czekam z niecierpliwością biggrin.gif
Dorian Gray
To ja pozwolę je sobie wymienić smile.gif :

1. Archive Challenge - w kościele tam gdzie walczy się z klonem. Odpala się kiedy wejdziesz do tego pomieszczenia mając w inventory book of eons. Najpóźniej można je zrobić tuż przed walką z Almą, potem świątynia wylatuje w powietrze i dupa zbita.

2. Ghoul challenge: w 7 etapie, po zaciukaniu bone dragona trzeba wrócić do pomieszczenia skąd wziąłeś graala.

3. Pill Bugs, w akweduktach, tam gdzie się zjeżdża kamienną windą

4. Peristyle passage, też w akweduktach

5. Następne będzie stadium challenge, w tym samym miejscu gdzie po raz pierwszy walczy się z Doku

6. Potem jest na tych wielkich schodach do pałacu

7. Zaraz po zabiciu Smaugana w 13 levelu

8. Great Bridge challenge, aktywuje się chyba na początku 13 levelu
Yap
QUOTE(Dorian Gray @ 14 06 2006, 14:51) *

To ja pozwolę je sobie wymienić smile.gif :

No i wszystko jasne wink.gif .
mr pablo
Dzięki za wyjaśnienie icon_wink.gif Faktycznie stotkałem się z kilkoma wyżej wymienionymi blush.gif (trudno było by się nie spotkać smile.gif ). Mam tylko pytanie, co zrobić by odpalił się challenge z Orgami w koloseum question.gif Zabijam Doku i co dalej?

Jakie macie wyniki w Missions, chodzi mi o Total Karma? Ja mam 18493324. Wiem, że to nie wiele, ale jestem ciekawy ile mają inni wink.gif
estel
Niewiele? Ja mam cos kolo 1 200 000 i myslalem ze sie zalapie do pierwszej 20 na swiecie tongue.gif

Edit: Przesadzilem troszke. Mam 12 mln, bo teraz zaczalem zaliczac misje na poziomie wyzszym niz normal (Fateful Confrontation pekl na Master Ninja, zdecydowanie moja ulubiona piatka misji ;] ).

@mr_pablo
I lecisz dalej z tymi platformami, podnosisz sobie schody do wyjscia z tego stadionu. Jak juz na drodze do Imperial Staircase to mozesz wrocic i bedziesz mial challenga, powodzenia. Mi zajal okolo godziny/poltora z min. zyciem i UF.
mr pablo
Troche poprawiłem swój wynik i mam aktualnie 21107284 tongue.gif To nadal nic w porównaniu do graczy z Iberian Warrior. Nijaki Edge nabił ponad 50 milionów blush.gif

Już zaliczyłem ten chalange z Orgami, był dosyć prosty tylko czasochłonny (narazie tylko na Hardzie tongue.gif )
Yap
QUOTE(mr pablo @ 20 06 2006, 18:51) *

Troche poprawiłem swój wynik i mam aktualnie 21107284 tongue.gif To nadal nic w porównaniu do graczy z Iberian Warrior. Nijaki Edge nabił ponad 50 milionów blush.gif

I tak calkiem przyzwoicie. Ten "niejaki" Edge jest zdaje się jedynym, który nastukał ponad 50 baniek blink.gif . To jest dopiero zacięcie starwars.gif.

QUOTE(mr pablo @ 20 06 2006, 18:51) *

Już zaliczyłem ten chalange z Orgami, był dosyć prosty tylko czasochłonny (narazie tylko na Hardzie tongue.gif )

Nom, na wyższych poziomach trudności jest zabawniej... biggrin.gif .
mr pablo
Wczoraj tak sobie myślałem i wpadłem na fajny pomysł (tak mi się wydaje tongue.gif ):
Co Wy na to, żeby założyć polską strone internetową na temat Ninja Gaiden\Ninja Gaiden Black question.gif Jestem ciekawy czy są w ogóle jacyś fanatycy tej gry, którzy by pomogli w tym projekcie. Można by było zrobić jakiś ranking najlepszych polskich graczy, jakiś turniej offline, Speedrun, najlepsze wyniki w Missions Mode, w Story, napisać jakieś poradniki - ewentualnie przetłumaczyć już istniejące (jeszcze żadnego polskiego godnego uwagi nie znalazłem censored2.gif ). Piszcie co o tym myślicie i czy by byli chętni do pomocy.
Czappi
Super gra ale coś mi za bardzo w niej nie wychodzi nic biggrin.gif. Po walce z helikopterem nie daje już rady... laugh.gif
Soul
Jestem za , a teraz male pytanie jakis dobry sposob na druga alme poziom Very Hard ninja.gif
Uzny
Ja omijalem jej ataki, a gdy byla 'na nogach' to ladowalem ut (te co cza zrobic kolko galka). No coz... raz wchodzilo a raz nie, wg. mnie najgorszy boss w calej grze. Trzeba miec przy niej duuzo szczescia smile.gif
mr pablo
Soul, jak jest w powietrzu to walisz na chama FS: jak wejdzie to jedziesz z kolejny FSem i X,X,X,Y. A jak nie to w powietrzu Shuriken i Y. Jak jest na ziemi to ładujesz UT i jak trafi na blok to szybko robisz kółko gałką+Y. Wtedy ją odrzuca i szybki FS i seryjka.
Zobacz sobie ten krótki filmik: tutaj

Yap, Uzny, estel, Dorian Gray co myślicie o tym pomyśle na stronke question.gif
Soul
Spoko dalem sobie rade wink.gif teraz spirit Doku ninja.gif robilem tak FS do bolu albo UT blokowala galka+Y,FS,FS,X,Y,Galka+Y miodzio ninja.gif co raz blizej MN ninja.gif icon_twisted.gif
Dorian Gray
Pomysł super Pablo, tylko czy ludzie czas znajdą? Ja mam teraz taki zapieprz że nie grałem od miesiaca ponad sad.gif No i żaden Mastash ze mnie raptem przeszedłem Story na MN, w misjach jestem cienki.
mr pablo
A ja dopiero na Very Hard kończe Story blush.gif . A co z tego, że misje prawie wszystkie przeszedłem na MN. Dorian nie mów, że nie masz czasu szarpnąć sobie przez godzinke w NGB icon_wink.gif . A czy ktoś powiedział, ża trzeba być Mastash, chodzi o to żeby zebrać fanów tej gry.
Ja wczoraj zaczełem się uczyć jak się tworzy stronki, bo wcześniej to zielonego pojęcia o tym nie miałem. Niedługo będe miał karte telewizyjną to bym kilka screenów zapodał, jakieś filmiki...
Poczekamy, może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat. Raczej sam tej stronki nie zrobie blush.gif .

PS. Mam już pierwszy aktykuł: "Skarabeusze" icon_wink.gif .
Soul
Oka narescie dotarlem do MN , murai Ty przegietasie xD jest ciezko VH to pitek icon_twisted.gif aa i wrescie zabralem sie za rozkminianie tyych misij obalilem juz (czy tez dopiero dwa pierwsze rzadki XD ) nie bawem wroce do swojego rodzinego miasto to moge pomoc przy robieniu stronki HTML nie potrafie ale w grafice moge sie pobawic cool.gif ps jaki macie sposob na Evil Ryu Chapter 10 obejzalem filmiki Kyoriego i moj sposb jest o niebo lepszy zapomnij ze stracis chocby jeden milimetr paska zycia icon_twisted.gif
Dorian Gray
Na Evil Ryu zawsze uzywam Debilaro i XY aż do skutku. Najgorszy jest pierwszy bo trzeba sie z nim poszarpać Dragon Swordem. Na master ninja trzeba dodatkowo uważać na klona z UF, wiadomo co się dzieje gdy sie zaświeci.
Soul
Hem tyle ze podczas walki z drugim Evil Ryu (chapter 10 niema sie jeszcze dabilara) mow tu o Very Hardzie,eh do rzeczy kolo strzela z "bow" wiadomo na poczatku zadajemy mu shoryukeny pozniej zas wystarczy wyczaic odleglosc i zaatakowac dashem"FS" z dragon sworda a potem roll jezeli wszystko dobrze zrobimy FS trafi i gdy bedzie odpowiednia odleglosc zly ryu bedzie chcial wywalic do nas z "bow" w tedy znowu "FS" po 20 takich hitach padnie a my nie stracimy nawet milimetra zycia ps zabralem sie za te misje poki co nabilem 13 ML i lece w gore wszytkie stroje juz mam yupi ;D aaa master ninja chapter 6 smile.gif cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.