Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Yap
A satysfacha nie wystarczy biggrin.gif ? NGB jest tak zrobiony by prawdziwym bonusem dla gracza nie były jakieś tam dodatki a'la ukryte poziomy czy broń, tylko masterowanie skilla, karmy i niezliczone hektolitry miodu wylewającego się z ekranu jak i przyjemności trzymania S-ki w łapach. Nie wiem...pewnikiem inaczej postrzegamy 'nagrody' w NGB, ale ja jestem przekonany, że tak miało być już w zamyśle programistów. Gadam sobie z kolesiami z Iberiana. Tacy wymiatacze jak Bigalski, Mista Masta, Weibull czy Joe Hayabusa (nie mówiąc o reszcie) czerpią ekstaskę tylko i wyłącznie z gameplay'a. Naprawdę wiele się dowiedziałem od tych maniaków...no i sam im podpowiedziałem conieco tongue.gif . Na przykład sposób na ten właśnie challenge z berserkami na MN.
Brałeś się już za misje? Tam też jest wesoło cool.gif .
Dorian Gray
QUOTE(Soul @ 12 08 2006, 18:31) *

oka MN skonczony i co daleJ ?? ;/

Masz misje, zrób Karma run, albo dla relaksu przejdz teraz normala bedziesz rządził totalnie smile.gif
Soul
Hehehe fakt, zabralem sie za Hard chce zanlesc jeszcze wyszystkie skarby smile.gif . Co do Misij to polowe juz zrobilem na MN biggrin.gif i narazie zajawka mi chwilowo wygasla a pozniej skusze sie na tego normala i przejade po kazdym icon_twisted.gif Yap co jeszcze wiesz tam ciekawego podziel sie ;D ps a wlasnie zasalem filmik niewiem czy to z NGB Mision mode czy z Huricana Pack 2 ale koles uzywa tej techniki instant block tej ktora byla wlasniew obu Hurican packach wiecie cio mam na mysli ??? czy jest on w NGB?????
Dorian Gray
Intercept, nie ma tego w Blacku.
Soul
W morde mam 49 skarabow i jestem w 15 chapterze i niewiem gdzie mi ten jeden zgina confused.gif

ok mam wszystkie icon_twisted.gif
arkossss
jak przejde pierwsza gre w NGB to odblokuje mi sie cos?wyzszy poziom trudnosci,stroje jakies czy te mission mode?
Dorian Gray
Po przejściu Normala dostaniesz dostęp do Harda, nowy strój i odblokują się misje (chyba :E). Jeżeli dodatkowo zbierzesz 50 skarabów to odblokuje ci się Arcade Ninja Gaiden.
Soul
Przejscie Normal=Hard+nowy stroj czerwono-czarny z kosciami na glowie tongue.gif Przejscie Hard = Very Hard i nowy stroj caly czarny z czerwonym szalem + Ninja Gaiden Arcade Przejscie Very Hard = Master Ninja + ten niebieski badziewiarski stroj na maxa confused.gif ost stroj odkryjesz przechodzac enternal legend.
arkossss
dzieki za info hyh.gif...juz przeszedlem biggrin.gif teraz jade hard...ale juz widze ze bedzie ciezej niz hard w zwyklym NG ale dam rade biggrin.gif..a potem moze sprobuje VH(swoja droga nie przeszedlem go w zwyklym NG :biglle: )master ninja i eternal legend to sa nowe poziomy trudnosci??
Yap
Master Ninja to ten najwyższy właśnie (do przejścia jeśli się pyknie Very Hard). Eternal Legend jest ostatnią misją w Missions. Dostajesz strój za pchnięcie tejże. Swoją drogą mój drugi ulubiony. Pierwszy to ten z czerwoną bandaną.
arkossss
no nie wiem jak to bedzie na VH bo hard wrazenie na mnie juz nie robi(mowie o zwyklym NG) pewnie w NGB tez se poradze w koncu przejsc 27 razy NG na hardzie to nie w kij dmuchal(ale sie pochwalilem laugh.gif )....ale ja sie boje zabierac za VH a tu jeszcze dali Master Ninja confused.gif...przeszedl ktos gre na MN wlasnie??
mr pablo
To ja się pochwalę tongue.gif . Dzisiaj skończyłem Master Ninja ninja.gif . Szczerze mówiąc nie było takie trudne. Wprawa to podstawa smile.gif . Zaliczyłem na MN chyba już wszystko co się dało ( question.gif ). Zrobię sobie jeszcze jakiś Karma i Speed Run i będzie basta tongue.gif . Pozwolę sobie zapodać trochę statystyk icon_wink.gif .

Story:

Master Ninja:
Clear Time: 08:47:00
Kill: 2919
Essence: 99999
Skaraby: 50/50

Very Hard:
Clear Time: 07:47:23
Kill: 2602
Essence: 88839

Hard:
Clear Time: 08:47:06
Kill: 2758
Essence: 51294

Normal i Ninja Dog nie mam udokumentowanego, więc nie wiem tongue.gif .

Missions Mode: Update:1 (28.08.2006)

Path of the Master Ninja:
Phase 1- 633280
Phase 2- 981615
Phase 3- 576650
Phase 4- 1338727
Phase 5- 467430

Nightmarish Phantasms:
Phase 1- 588857
Phase 2- 528170
Phase 3- 531780
Phase 4- 615255
Phase 5- 360042

Abysmal Lair:
Phase 1- 1223930
Phase 2- 672507
Phase 3- 822650
Phase 4- 464515
Phase 5- 528190

Military Destruction:
Phase 1- 362865
Phase 2- 310140
Phase 3- 552422
Phase 4- 328827
Phase 5- 1090547

Descent of the Fiends:
Phase 1- 749542
Phase 2- 638392
Phase 3- 469217
Phase 4- 881242
Phase 5- 1348625

Captivating Goddesses:
Phase 1- 403196
Phase 2- 283790
Phase 3- 549382
Phase 4- 608737
Phase 5- 500252

Fateful Confrontation:
Phase 1- 509917
Phase 2- 586075
Phase 3- 600765
Phase 4- 617012
Phase 5- 603032

Battlefield of the Abyss:
Phase 1- 441755
Phase 2- 654630
Phase 3- 558487
Phase 4- 437802
Phase 5- 308695

Giants of the Underworld:
Phase 1- 546342
Phase 2- 585187
Phase 3- 765825
Phase 4- 458470
Phase 5- 423517

Eternal Legend: 6102325

Total Karma: 33610610

Total play time: 228:45

I to chyba wszystko tongue.gif . Jeszcze poprawię te wyniki, bo narazie nie robią wrażenia biggrin.gif .

A bym zapomniał: kiedy otwiera się Great Bridge Challange question.gif . Próbowałem na początku 13. Chaptera, tak jak pisał Dorian Gray, ale się nie uruchomił blush.gif .
Yap
QUOTE(mr pablo @ 20 08 2006, 19:50) *

Total Karma: 31528615
I to chyba wszystko tongue.gif . Jeszcze poprawię te wyniki, bo narazie nie robią wrażenia biggrin.gif .

Nie robi wrażenia blink.gif ? Najlepsi na Iberianie po zaliczeniu wszystkich misji na Master Ninja mieli około 25 baniek ninja.gif. Później tylko masterowali wyniki. Jesteś wypasiony Pablo starwars.gif.

QUOTE(mr pablo @ 20 08 2006, 19:50) *

A bym zapomniał: kiedy otwiera się Great Bridge Challange question.gif . Próbowałem na początku 13. Chaptera, tak jak pisał Dorian Gray, ale się nie uruchomił blush.gif .

No musi się otworzyć. Zapodajesz wszystkie fragmenty tablicy obok posągu węża i wracaszw okolice Great Bridge. Do zrobienia na Master Ninja, lecz najgorszy jest początek (Fiendish Crabs z laserami), później już idzie.
michalc
mam pytanie, gdzie zobaczyc total play time?
Dorian Gray
WOW Pablo nieźle, 31 baniek w misjach to jest naprawdę coś. No i gratuluję cierpliwości, mnie niektóre misje po prostu wk#$@@@! na maxa. Zestawy typu Alma + Doku na Master Ninja to nie na moje nerwy. Dzięki ale wolę story mode smile.gif Ja Master Ninja skończyłem w podobnym czasie i ukręciłem o bańkę więcej od ciebie. Właśnie wczoraj przeszedłem sobie normala i miałem jakieś 11 baniek na koniec. Teraz gram w Ninja Dog, jaki on ma cudny ekran tytułowy smile.gif

A co do Great Bridge Challenge to wypracowałem własny patent. Najpierw prądem kraby, potem ogry i tu jest cały myk że zostawiam sobie dwa, żeby wskakiwał mi jeden berserek. Ogry są wielkie, wolne, głupie i kiedy szlajają się po mapie można spokojnie zająć się kolegą z Zwei Handerem.
arkossss
mam prosbe do Was wyjadaczy w NG:] chodzi mi o wyszczegolnienie wszystkich challenge'y w grze jesli wiem ze sa ale chyba wszystkich nie zaliczylem.najlepiej jaki chapter i jaki challange w nim jest do pykniecia..z gory wielkie THX
mr pablo
michalc , total play time możesz sprawdzić w Options -> General Settings.

Już znalazłem ten nieszczęsny Great Bridge Challange smile.gif . Yap, dobrze że napisałeś, że on jest w okolicy Great Bridge, bo ja go szukałem na tym moście tongue.gif . A to trzeba wejść w zaułek i potem przejść przez ten portal happy.gif .
Fiendish Crabs są maksymalnie wnerwiające icon_evil.gif . Nie ginął nawet od UT "wiosłem" (no zależy jeszcze ile ma się siły). A ich chwyt sporo uszczupla pasek życia. Ale ja go sobie narazie darowałem, bo robię bezstresowy Speed Run na Normal biggrin.gif .

arkossss, wszyskie challange zostały wymienione przez Doriana na 57. stronie tego tematu wink.gif .
Soul
Ja w misjach mam 27 baniek i jeszcze polowa do zaliczenia na MN cool.gif
mr pablo
To lekko będziesz miał ze 40 baniek po zaliczeniu wszystkich misji na MN. Ładny wynik. Ja też muszę się podciągnąć tongue.gif .
konstant
Jednak udalo mi sie sciagnac Hurricane Pack'i na X360 (Gold Trial), noi wlasnie nie pamietam - te dodatki zawieraja cos oprocz nowych przeciwnikow, kija itd? - Ten tryb Missions to jest tylko w NGB?
Gra idzie na kablu VGA (1280x1024) - ale obraz jest dziwnie ziarnisty, wg mnie nawet lepiej wyglada na SDTV, kij wie dlaczego.
Yap
Ostatnio gadałem sobie z elitą iberiańską. Wyobraźcie sobie, jeden z kolesi (ksywka Sneh) wykończył 41 z 46 misji Wooden Sword'em blink.gif . Kolo jest wypasiony. W ogóle oni tam preferują rozwałkę misji. Ostatni rekord: 55 553 015 excl.gif excl.gif excl.gif . Musze znaleźć tylko kolesia, który tyle nawalił.
Dorian Gray
Też czytuję regularnie iberiana, te 55 baniek to pewnie Edge albo Platinium wykręcił. Sneh to w ogóle jakiś świrus jest smile.gif mam jego ostatni filmik jak Wooden Swordem prawie rozwala dwie Almy w GotU 4 blink.gif
Naprawdę podziwiam chłopaków ja nie mam takiej cierpliwości do misji sad.gif
mr pablo
Co prawda to prawda - Sneh to świr biggrin.gif laugh.gif Szaleje tym Wooden`em. A jak rozwala CG2 huh.gif Nabił w tej misji 608k excl.gif A Speed Run zajął mu 40 sek.
Ja dziś skończyłem swój pierwszy Speed Run w Story. Nie do końca się udał, bo ledwo się wyrobiłem w 3h (na Normal blush.gif ). Dokładnie to 02:52:30 tongue.gif Jeszcze do końca nie wiedziałem które walki omijać, a których nie. Ale nawet nie "uaktywniłem" Ninpa przez całą gre tongue.gif .
Ćwieku
Huh Speed runy, Wooden Sword. Jak dla mnie HC. Przelazłem NGB na Normalu w 22 godziny. Nie powiem, ze mega trudno było, ale hmmmm intensywnie. Na wyzsze poziomy trudności juz sie nie ważyłem, albo raczej zabrakło mi czasu (ach Halo istny pozeracz miesiecy zycia). IMO NG to po serii Halo najlepsza gra current genów. Gdybym nie sprzedał Xa, pewnie dalej bym ja męczył...
grabczas
mam problem bo nie mogę rozwalić drugiego bossa (tego na koniu[NGblack:normal]) bo nie mam żadnych miksturek leczących i nie mam jak kupić 4 bobmki oślepiające łuk i 15 strzał kij który (pipi) co działa na normalnych wrogów i miecz a i scroll któruy też nie wiem na jakiego huja mi potrzebny więc pytanko czy
A. przechodzić grę odnowa
B. roz(pipi) konsolę i prosić twórców o odszkodowanie (uraz psychiczny bo godzinie przechodznia samego bossa)
C. może jednak da się zmienić ten (pipi)any poziom trudności na mega(pipi)(pipi) niedorobienie prosty??

je przepraszam modków że się wyrażam ale teraz mało co a padem cisnąłem bym więcej niż piłęczkę palantową
to wyżej to niestety fakt
matek_79
QUOTE(grabczas @ 1 09 2006, 20:37) *

mam problem bo nie mogę rozwalić drugiego bossa (tego na koniu[NGblack:normal]) bo nie mam żadnych miksturek leczących i nie mam jak kupić 4 bobmki oślepiające łuk i 15 strzał kij który (pipi) co działa na normalnych wrogów i miecz a i scroll któruy też nie wiem na jakiego huja mi potrzebny więc pytanko czy
A. przechodzić grę odnowa
B. roz(pipi) konsolę i prosić twórców o odszkodowanie (uraz psychiczny bo godzinie przechodznia samego bossa)
C. może jednak da się zmienić ten (pipi)any poziom trudności na mega(pipi)(pipi) niedorobienie prosty??

je przepraszam modków że się wyrażam ale teraz mało co a padem cisnąłem bym więcej niż piłęczkę palantową
to wyżej to niestety fakt

Spokojnie, od tego masz masochistow na forum aby Ci podpowiedzieli. Wiec jedziemy:
Ad. A: jesli przechodzisz gre pierwszy raz to lepiej zacznij od nowa i postaraj sie do tego miejsca dotrzec z jakimis eleksirami (dlugo Ci to nie zajminie, najwyzej jakies 2 godz. grania), ale jesli juz sie zdecydujesz zostac to patrz opis na najprostrze przejscie bossa (na koncu napisze)
Ad. B: ja tam dziekuje chlopaka ze podniesli poprzeczke bo NG mi sie przejadlo (przechodzilem VH w zwyklym NG na podstawowym pasku energii- bez wydluzania, wiec wdzieczny im jestem za nowe wyzwania, a uwierz mi- nie ma wroga czy bossa w NGB ktorego nie dalo by sie rozwalic nie uzywajac eliksirow)
Ad. C: jak chcesz, ale wiele przez to stracisz (chociazby satysfakcje z przejscia tego poziomu trudnosci)

Jedziemy: przed wejsciem na arene z "koniarzami" jest lokacja gdzie zobaczysz 3 tarcze strzelnicze, poszukaj jeszcze deski na ziemi, stan za nia i celuj w lewa tarcze, za 1 strzal- 1 niebieska essensja (ale gora 10), tak podladujesz energie. Teraz idz walczyc (nie pamietam czy na tym poziomie trudnosci juz jest dostepny lunar, ale to w sumie nie wazne). Zakladam ze nie chcesz skonczyc walki przed czasem, tylko poprostu chcesz ja zaliczyc. Wiec wpadasz na arene, lunar/ dragos sword w lape (lepszy lunar bo ma wiekszy zasieg), ustawiasz sie pod sciana, trzymasz garde i gdy ma nadjechac jakis koles (nie wazne czy lucznik czy ten z pika) to skok na sciane i zaraz po tym X lub Y. Pamietac musisz o jednym- jak nadjezdza ten z pika (znaczy jak juz jest blisko Ciebie, a nie wyczuwasz ze ma nadjechac, bo ich ruchy sa dosc regularne i latwo sie tego wyuczyc) to lepiej sie odturlaj i nic nie rob (oczywiscie caly czas trzymaj garde) bo Cie sciagnie z powietrza (nie zawsze, ale nie chcesz przeciez ryzykowac tongue.gif). Jak juz zdejmiesz jakiegos kolesia z konia to wykorzystaj essensje zostawiona po koniu (konie w tej walce tez zostawiaja essensje) i zrob UT pierwszego poziomu, lub (jak nie chcesz ryzykowac) to kontynluj motyw ze sciana i X/Y. Chyba 7 ich masz pokonac i po sprawie wink.gif Proste prawda? tongue.gif

Bdw. dlugo mnie nie bylo, w tym czasie udalo mi sie ukonczyc NGB z dostepem do live i na poziomie MN znalazlem sie na 30 miejscu, wiec Ozi mnie i tak bije na glowe (18 miejsce obecnie). Powiem tak: masz zdrowie chlopaku wink.gif i gratulacje za wynik i wytrwalosc w tym masochizmie wink.gif
mr pablo
Grabczasowi chodzi chyba o Masakado question.gif . Jeśli tak, to on nie jest trudny. Magów rozwalasz łukiem, jest ich chyba 10-ciu. A samego Masakado (The Red Samurai) możesz skasować używając ET (trzymasz Y aż cios się naładuje na 1. level). Tylko wcześniej musisz odskoczyć od niego jak najdalej.
grabczas
mam lunar (patyk nic nie dający) mam łuk i chodzi mi o tego żłoba który jest w czerwonej zbroi i wspomaga go dwóch pajaców co walą niebieskimi kulkami (nie wiedzieć czemu resp się nie kończy) i w tym momencie nie mam potków z ciała leżącego przed wejściem na most (miejsce walki) wyciągam jeden ale odrazu używam bo on odnawia całe a ja nie mam prawie wogóle jakieś tarczki to chyba mogę se posiekać ale jednak chyba grę zacznę od nowa może się uda zaciąć przy trzecim bossie bo nie zakładam że go przejdę przy moich zdolnosciach...(mgs1 do drugiej potyczki ze sniper wolf bez kodów potem na nieśmiertelności grałem na VERY EASY............)
Yap
QUOTE(matek_79 @ 1 09 2006, 21:06) *

Bdw. dlugo mnie nie bylo, w tym czasie udalo mi sie ukonczyc NGB z dostepem do live i na poziomie MN znalazlem sie na 30 miejscu, wiec Ozi mnie i tak bije na glowe (18 miejsce obecnie). Powiem tak: masz zdrowie chlopaku wink.gif i gratulacje za wynik i wytrwalosc w tym masochizmie wink.gif

QUOTE(Ozi @ 2 12 2005, 19:44) *

Wreszcie skończyłem "karma run" na MN. 17372257 i 7 miejsce na Live. hyh.gif

Choć satysfakcja jest ogromna mam serdecznie dość takiego grania... powtarzanie do znudzenia jednej walki tylko po to, żeby wyciągnąć z tego jednego starcia jak najwięcej punktów jest na dłuższą metę cholernie nużące. Do tego ten challenge w Taironie po otwarciu portali dał mi serdecznie w kość bo zapomniałem zebrać jednego skarabeusza na sterowcu i musiałem ostatnich 40 berserkerów rozwalać z Vigoorian Flailem w łapie (+ Armlet Of Potency). Mimo wszystko DDB jest chyba lepszą bronią...

QUOTE(matek_79 @ 18 02 2006, 18:53) *

Karma Run skonczone biggrin.gif Lekko nie bylo, 9 dni sie meczylem z pierwsza Alma majac tylko jeden maly eliksir i pelny pasek energii, jak zawsze zaliczone wszystko co sie dalo zaliczyc, jeszcze jedno spostrzezenie- grajac w 120 fiend chelenge, w tych w ktorych wystepuja berserki (czyli tam gdzie walczymy z pierwszym doku i ostatnie 40 przeciwnikow w chelenge do ktorego dostajemy sie przez teleport), konsole nie nalicza punktow za UT po jakis 40 wykonanych technikach confused.gif a szkoda bo moznaby tam bylo ladnie nabic karmy, a tak to udalo mi sie nagrac 16518182 karmy w czasie 10 godz. 30 min. 51 sek. zabijajac 4515 stworkow.
Nie pobilem Cie Ozi tongue.gif (z tego co pamietam miales cos ponad 17 mln.) ale i tak jest niezle biggrin.gif

Poszperałem i znalazłem. Chłopaki...chyba jestem na dobrej drodze, żeby z wami powalczyć smile.gif . Mój ostatni MN Karma Run oscylował gdzieś w granicach 17 baniek (niecałe) lecz teraz w miejscu gdzie jestem mam więcej karmy niż poprzednio w tej samej misji. Kończąc zrobię fotki i się pochwalę tongue.gif .

@Grabczas nie zaczynaj od nowa. Pamiętaj - ŚCIANA TWOIM SPRZYMIERZEńCEM!! Podbiegnij do drzwi, którymi wjechał Masakado. Magowie owszem, będą Cię atakować, ale skoki na ścianę + Y na końcu ochronią Cię przed skutecznymi atakami. Najważniejszy jest timing. W momencie kiedy samurai podjeżdża wbiegasz naścianę i spadając od razu trzymasz blok. Kolesie będą naparzać z niebieskich kul, ale załatwiając ich tak samo jak samuraja jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zostawią niebieską esencję. Ściana przy tej walce jest najważniejsza (jeśli nie interere Cię czas i Karma). Powodzenia smile.gif
matek_79
QUOTE(grabczas @ 1 09 2006, 21:42) *

mam lunar (patyk nic nie dający) mam łuk i chodzi mi o tego żłoba który jest w czerwonej zbroi i wspomaga go dwóch pajaców co walą niebieskimi kulkami (nie wiedzieć czemu resp się nie kończy) i w tym momencie nie mam potków z ciała leżącego przed wejściem na most (miejsce walki) wyciągam jeden ale odrazu używam bo on odnawia całe a ja nie mam prawie wogóle jakieś tarczki to chyba mogę se posiekać ale jednak chyba grę zacznę od nowa może się uda zaciąć przy trzecim bossie bo nie zakładam że go przejdę przy moich zdolnosciach...(mgs1 do drugiej potyczki ze sniper wolf bez kodów potem na nieśmiertelności grałem na VERY EASY............)

Sorry moj blad tongue.gif
Akurat rozwalenie tego kolesia jest do bolu banlane- DS w lape, po animacji jak koles wjezdza turlasz sie pod zamknieta brame, przeciwna do wejscia (mozna go jeszcze ciachnac zaraz po animacji, ale nie ryzykuj- turlaj sie i skacz na zmiane az dotresz pod ta brame), teraz stajesz w ktoryms rogu (bramy i barierki mostu ofkoz), musisz pamietac o jednym- kamera zawsze ma pokazywac ten rog i Ryu, nic wiecej. Jak juz tam jestes to nie robisz nic innego jak wciskasz Y i puszczasz dopiero gdy cos sie pojawi w kamerze (nie boj sie- w grze jest bug- jesli czarownikow nie ma na ekranie- nie atakuja Cie- to sie odnosi do wiekszosci zwyklych wrogow). Wiec ustawiasz sie w rogu, ladujesz UT (ultimate tehnikue), powinnienes sie naladowac do pierwszego poziomu zanim ktos sie pojawi, przy odrobinie szczescia do drugiego, a gdy tylko ktos sie pojawi w zasiegu kamery puszczasz Y i....sa dwie opcie- albo Ryu lapie jakiegos wroga (koniarza/maga), albo nie lapie nikogo- wtedy biegniesz do drugiego rogu przy tej samej bramie i powtarzas procedure. Pare prob i zalapiesz o co chodzi (nikt nie mowi ze zalatwisz go za pierwszym razem, taki urok tej gry- trzeba pocwiczyc). Pamietaj tylko aby nikogo nie bylo w kadrze gdy ladujesz UT i puszczaj odrazu gdy tylko sie w nim ktos pojawi wink.gif
Nie pamietam tylko jednego- czy na normalu musisz jeszcze troche powalczyc z gosciem jak spadnie konie czy nie (na wyzszych poziomach trudnosci jest to wymagane). Bynajmniej jesli tak, to najlepszynm na niego combem bedzie XYX i uwazaj na jego cios bo zabiera dosc znaczna ilosc energii.

Bdw. Grabczas- lunar to swietna bro- jeszcze sie o tym przekonasz wink.gif

Bdw.2 Yap szybciej napisal posta, a ktory sposob uzyjesz zalezy od Ciebie Grabczas wink.gif

Bdw.3- Yap dawaj, dawaj, wejde na live i powiem Ci na ktorym jestes miejscu wink.gif
grabczas
yup z mieczem próbowałem i pociesze rozwaliłem ponad 10 to jest pewne ale nie pamiętam i kłamać nie chcę czy było ich 15 czy 20 byłem zbyt wkurzony po wtedy padłem i wyłączyłem grę (ponad godzinę nad nim siedziałem) więce wiecie może oznaczać to tylko jedno JESTEM LAMĄ i w tetrise se niedługo pewnie nie poradze ;( ze wszystkimi grami czy to piecowe czy konsolowe mam same problemy jedynie w bloody roar nie jestem ostatni (ale nie daleko mi) z kolegami mam szansę bo moja konsola i mogę ćwiczyć i mam doświadczenie z 2 częśći (pare lat na PSone) ale zbaczam trochę więc sorka za problem jutro rytualnie spalam płytkę z grą (grę że jest dobra można poznać po tym że dziesięc lat po jej wydaniu mam szansę zajść dalej niż 50% lub przejść całą na najniższym możliwym poziomie bez kodów...SC nie kupię nie cholery)
matek_79
QUOTE(grabczas @ 1 09 2006, 22:48) *

yup z mieczem próbowałem i pociesze rozwaliłem ponad 10 to jest pewne ale nie pamiętam i kłamać nie chcę czy było ich 15 czy 20 byłem zbyt wkurzony po wtedy padłem i wyłączyłem grę (ponad godzinę nad nim siedziałem) więce wiecie może oznaczać to tylko jedno JESTEM LAMĄ i w tetrise se niedługo pewnie nie poradze ;( ze wszystkimi grami czy to piecowe czy konsolowe mam same problemy jedynie w bloody roar nie jestem ostatni (ale nie daleko mi) z kolegami mam szansę bo moja konsola i mogę ćwiczyć i mam doświadczenie z 2 częśći (pare lat na PSone) ale zbaczam trochę więc sorka za problem jutro rytualnie spalam płytkę z grą (grę że jest dobra można poznać po tym że dziesięc lat po jej wydaniu mam szansę zajść dalej niż 50% lub przejść całą na najniższym możliwym poziomie bez kodów...SC nie kupię nie cholery)

A Ty myslisz ze ktos z nas usiadl do konsoli i zaliczyl NG ot tak, z rozpedu? (No moze poza Gonem, ale to inna bajka). Usiadz dzisiaj, nie idzie- przerwij, usiadz jutro, pojdzie wink.gif Sam nieraz plulem i rzucalem padem a po treningu (bo tylko o to w tej grze chodzi, w koncu to bijatyka) jakos szlo, powoli, po grudach ale szlo, a uwierz mi- warto sie przemeczyc i zobaczyc co jest dalej, bo im dalej tym lepiej (jesli sadzisz ze cos widziales w NG czy NGB to uwierz mi- jestes w bledzie, ta gra nabiera najlepszych rumiecow jak juz dopakujesz sobie bronie do trzeciego poziomu- wtedy Ryu jest prawdziwa maszyna ktorej nikt nie jest w stanie powstrzymac a balety ktore wyczynia sa radoscia dla oczu wink.gif )
mr pablo
Ja też się za każdym razem wkurzam jak gram NGB biggrin.gif . Moja Ska zaliczyła wiele "test crashy", ale o dziwo jeszcze działa (twarda sztuka).
Z Masakado na Normal nie trzeba walczyć wręcz - po spadnięciu z konia od razu ginie. Trening w tej grze to podstawa. Wiesz ile ja się męczyłęm na początku wacko.gif . Poćwicz troche to się napewno uda. A jak nie... to przyjdę do Ciebie i dam Ci korepetycję tongue.gif biggrin.gif (w poniedziałem przeprowadzam się do Białegostoku - a to nie takie duże miasto laugh.gif ). Zawsze możesz też zacząć grę na poziomie Ninja Dog - ale to już nie to samo wink.gif .
Skoro mowa o Karma Run na MN to też się do niego przymierzam, ale nie wiem jak do końca ma on wyglądać blush.gif . Rozumiem, że trzeba używać UT ile się tylko da. Ale jeśli robię max. UT to nie ma mowy o "Time Bonus" - to niewykonalne (chociaż w niektórych pojedynkach się udaje). Musiałbym pościągać troche filmików z IW i zobaczyć jak to robią profesjonaliści tongue.gif .
matek_79
QUOTE(mr pablo @ 1 09 2006, 23:40) *

Ja też się za każdym razem wkurzam jak gram NGB biggrin.gif . Moja Ska zaliczyła wiele "test crashy", ale o dziwo jeszcze działa (twarda sztuka).
Z Masakado na Normal nie trzeba walczyć wręcz - po spadnięciu z konia od razu ginie. Trening w tej grze to podstawa. Wiesz ile ja się męczyłęm na początku wacko.gif . Poćwicz troche to się napewno uda. A jak nie... to przyjdę do Ciebie i dam Ci korepetycję tongue.gif biggrin.gif (w poniedziałem przeprowadzam się do Białegostoku - a to nie takie duże miasto laugh.gif ). Zawsze możesz też zacząć grę na poziomie Ninja Dog - ale to już nie to samo wink.gif .
Skoro mowa o Karma Run na MN to też się do niego przymierzam, ale nie wiem jak do końca ma on wyglądać blush.gif . Rozumiem, że trzeba używać UT ile się tylko da. Ale jeśli robię max. UT to nie ma mowy o "Time Bonus" - to niewykonalne (chociaż w niektórych pojedynkach się udaje). Musiałbym pościągać troche filmików z IW i zobaczyć jak to robią profesjonaliści tongue.gif .

To proste tongue.gif
Musisz tylko wykonac w czasie calej gry jak najwiecej atakow UT i do tego zakonczyc jak najwiecej walk przed czasem. Jak to zrobic? Wykorzystuj esensje z poprzednich walk (zamiast je wchlaniac), pokonales jakis wrogow? Szybko biegniesz do nastepnych, tak cala gre i masz zaliczone Karme run wink.gif
grabczas
z kolegą zaczęliśmy nową grę się męczyliśmy na zmianę ja naprawdę pod koniec coś porobiłem rozwaliłem bossa on reszte i drugi akt przy pierwszym skońmczeniue na MASTER NINJA
WTF??
ja się cieszę że będę poznać jakieggoś wymiatacza w NG i innego klocarza osobiście
teraz trzeci akt męczymy i wiem jedno ta graa na długo zmieszka w napędzie mojej konsolki
thx very veery veeeeeeery much
MR Pablo jak się przeprowadzisz daj znać na PW wink.gif
mr pablo
Matek_79 , pochwal się swoimi wynikami (MN Speed Run, MN Karma Run, MM... icon_wink.gif ). Bo nie mam żadnego punktu odniesienia tongue.gif I jutro (tj. dziś, bo jest 00:25 tongue.gif ) zacznę MN Karma Run - będzie się działo happy.gif .
Wymiatacza question.gif - mówisz o mnie biggrin.gif question.gif Ja jestem zwykły noobkiem happy.gif Chcesz zobaczyć prawdziwych wymiataczy question.gif To zerknij tutaj icon_wink.gif .
matek_79
QUOTE(mr pablo @ 2 09 2006, 00:26) *

Matek_79 , pochwal się swoimi wynikami (MN Speed Run, MN Karma Run, MM... icon_wink.gif ). Bo nie mam żadnego punktu odniesienia tongue.gif I jutro (tj. dziś, bo jest 00:25 tongue.gif ) zacznę MN Karma Run - będzie się działo happy.gif .

Daj mi chwile bo musze plytke do napedu wrzucic i juz Ci podaje wyniki za poszczegolne poziomy wink.gif
Oki idzie to tak:
Sped run nigdy nie robilem tongue.gif (bo po co?)
Normal: 13352999 (56 miejsce- oczywiscie w rankingu XBL)
Hard: 14161416 (33 miejsce) fajna liczba mi wyszla tongue.gif
Very Hard: 15006133 (28 miejsce)
Master Ninja: 16223576 (31 miejsce)
Mision mode: nie pytaj tongue.gif kiedys w to gralem, ale jak juz mialem 360 to mi sie nie chcialo wink.gif
Jak widzisz wymiataczem nie jestem, ale najgorzej tez nie jest. Zaczynaj KR i dogon moj wynik albo (jak potrafisz) Oziego tongue.gif
ornit
QUOTE(grabczas @ 2 09 2006, 13:53) *

PS a ujawniło sie to po rozwaleniu trzeciego bossa (taka gruba berta z jakimś gnatem) akurat filmik miał się dopalić i zonk błąd że albo płytka burdna albo uszkodzona a na Allegro nie ma żdengo NG

Niech zgadnę...Xbox 1.6 (cośtam) + aladdin (czy coś w tym rodzaju) laugh.gif laugh.gif laugh.gif ? Załaduj grę jeszcze raz. Tym razem po załatwieniu bossa obejrzysz animację. BTW Lepiej skombinuj oryginał bo takie akcje przytrafią ci się jeszcze kilka razy przed załadowaniem filmiku (np. przed transformacją Ryu czy przed walką z drugą wersją Almy) cool.gif
grabczas
mam na EvoXie i płyta była nie zbyt dobrze przechowywana w sklepie prawdopodobnie bo są ślady jkaby warstwy się rozlazły... kupiłem bez pudełka płytkę TDK
matek_79
QUOTE(grabczas @ 2 09 2006, 19:50) *

mam na EvoXie i płyta była nie zbyt dobrze przechowywana w sklepie prawdopodobnie bo są ślady jkaby warstwy się rozlazły... kupiłem bez pudełka płytkę TDK

Za takie cos to zaraz warna dostaniesz. Rozejrzyj sie, nie tylko allegro na swiecie, masz jeszcze ebay, swistaka, sklepy internetowe, wystarczy chciec, a gra juz jest stara wiec droga nie bedzie.
Dorian Gray
Grabczas spróbuj przegrać na HDD a nuż się uda. Jak nie to pszperaj na Alledrogo czasami sie trafiają, ja mojego własnie stamtąd ściągnałem. A jak bardzo ci zależy to jak Matek pisze, nie tylko Allegro jest na świecie wink.gif
grabczas
to wyjaśnijcie mi jeszcze różnice pomiędzy poszczegołnymi wersjami bo jak już interesuje mnie black
i proszę bez warna to był pierwszy (i ostatni) raz a teraz z kasą się nie wyrabiam bo szkoła się zaczęła (trzeci gim) i poszło dużo kasy na książki a konsolę kupiłem pare tygodni wstecz

ze sklepów które przejrzałem znalazłem na jednym zywkłego NG za 180 na allegro ostatnio ani jednej kopii nie widziałem sad.gif
Yap
http://www.allegro.pl/item125112579_ninja_...inalna_pal.html

To jest niestety pierwsza wersja...ale z braku laku.

Albo to:

http://www.menago.com.pl/product_info.php/products_id/1114
Dorian Gray
Różnice pomiędzy zwykłą a blackiem są duże. Pierwsza ma zupełnie inny Karma system, nie ma lunara, smoke bomb, kilku przeciwników. Kamera jest na stałe zafixowana i nie można nią kręcić. Różnice są też w AI przeciwników, w orginale Flying Swallow rządził, w blacku praktycznie każdy potworek cię skontruje jeżeli go tak zaatakujesz. Polecam ci Blacka mimo wszystko.
jurget
QUOTE(matek_79 @ 3 09 2006, 10:37) *

QUOTE(grabczas @ 2 09 2006, 19:50) *

Za takie cos to zaraz warna dostaniesz. Rozejrzyj sie, nie tylko allegro na swiecie, masz jeszcze ebay, swistaka, sklepy internetowe, wystarczy chciec, a gra juz jest stara wiec droga nie bedzie.

Dokładnie, w sobotę kupiłem na Allegro za 60zł Ninja Gaiden Black + Halo 1 w stanie jak nowe
link do aukcji
dzisiaj pojechałem do sprzedawcy i odebrałem bo blisko.
Pierwsze moje wrażenie, jako playstationowca, ta gra to kopia Devil May Cry tylko w innych realiach mellow.gif
nawet menu zerżnięte prawie że całkowicie...
No ale to nie znaczy, że to źle, niech Klockowcy też zaznają trochę radości życia biggrin.gif Z pewnością jak ktoś lubi Ninja Gaiden to powinien zagrać w serię DMC.

Pozdrawiam
grabczas
grałem w jedno u drugie (DMC3) w NG jest więcej miodu zdecydowanie
jurget
QUOTE(grabczas @ 3 09 2006, 19:13) *

oby to była prawda statystyczna cool.gif
Yap
Wasza wymiana jest bez sensu. DMC i NGB łączy tylko jedno - są slasherami. Rozgrywka jest zupełnie różna, reszta to kwestia preferencji. Pamiętam kiedy dopadłem DMC I. Katowałem ją jakieś (bez przesady) 35-40 razy rozkminiając ją na wszystkich możliwych poziomach trudności, znajdując wszystkie orby, wszystkie bronie i umiejętności na maxa, wszystkie misje na każdym poziomie na A ninja.gif i wszystkie misje sekretne rozpłatane.
NGB jest inne i to jest jedna z zalet. Proste.

A'propos sieczki biggrin.gif . Matek, Ty i Ozi jesteście na razie nieosiągalni przy moim wyniku. MN Karma Run - 15 817 223 lecz zważywszy na to, że jest to mój pierwszy KR na MN pozwolę sobie zauważyć, iż jest to całkiem niezły wynik cool.gif .
matek_79
QUOTE(Yap @ 4 09 2006, 00:10) *

A'propos sieczki biggrin.gif . Matek, Ty i Ozi jesteście na razie nieosiągalni przy moim wyniku. MN Karma Run - 15 817 223 lecz zważywszy na to, że jest to mój pierwszy KR na MN pozwolę sobie zauważyć, iż jest to całkiem niezły wynik cool.gif .

Nieosiagalny? Jestes na 36 miejscu (tylko 5 za mna), a to jest naprawde niewiele wink.gif

QUOTE(jurget @ 3 09 2006, 22:55) *

QUOTE(grabczas @ 3 09 2006, 19:13) *

oby to była prawda statystyczna cool.gif

Jurgent chcesz poznac wyzszosc DMC nad NGB (albo na odwrot)? Zaloz temat z ankieta, zobaczysz jak szybko Ci go zamkna, wiec skoncz ta dyskusje bo to temat o NG i NGB a nie o wyzszosci jednego nad drugim.
Diabeu
Pierwsze moje wrażenie, jako playstationowca, ta gra to kopia Devil May Cry tylko w innych realiach mellow.gif

weź mnie ktoś trzymaj.......

Dorian, w NG jest lunar, ale w Hurricane Packu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.