QUOTE(grabczas @ 1 09 2006, 20:37)

mam problem bo nie mogę rozwalić drugiego bossa (tego na koniu[NGblack:normal]) bo nie mam żadnych miksturek leczących i nie mam jak kupić 4 bobmki oślepiające łuk i 15 strzał kij który (pipi) co działa na normalnych wrogów i miecz a i scroll któruy też nie wiem na jakiego huja mi potrzebny więc pytanko czy
A. przechodzić grę odnowa
B. roz(pipi) konsolę i prosić twórców o odszkodowanie (uraz psychiczny bo godzinie przechodznia samego bossa)
C. może jednak da się zmienić ten (pipi)any poziom trudności na mega(pipi)(pipi) niedorobienie prosty??
je przepraszam modków że się wyrażam ale teraz mało co a padem cisnąłem bym więcej niż piłęczkę palantową
to wyżej to niestety fakt
Spokojnie, od tego masz masochistow na forum aby Ci podpowiedzieli. Wiec jedziemy:
Ad. A: jesli przechodzisz gre pierwszy raz to lepiej zacznij od nowa i postaraj sie do tego miejsca dotrzec z jakimis eleksirami (dlugo Ci to nie zajminie, najwyzej jakies 2 godz. grania), ale jesli juz sie zdecydujesz zostac to patrz opis na najprostrze przejscie bossa (na koncu napisze)
Ad. B: ja tam dziekuje chlopaka ze podniesli poprzeczke bo NG mi sie przejadlo (przechodzilem VH w zwyklym NG na podstawowym pasku energii- bez wydluzania, wiec wdzieczny im jestem za nowe wyzwania, a uwierz mi- nie ma wroga czy bossa w NGB ktorego nie dalo by sie rozwalic nie uzywajac eliksirow)
Ad. C: jak chcesz, ale wiele przez to stracisz (chociazby satysfakcje z przejscia tego poziomu trudnosci)
Jedziemy: przed wejsciem na arene z "koniarzami" jest lokacja gdzie zobaczysz 3 tarcze strzelnicze, poszukaj jeszcze deski na ziemi, stan za nia i celuj w lewa tarcze, za 1 strzal- 1 niebieska essensja (ale gora 10), tak podladujesz energie. Teraz idz walczyc (nie pamietam czy na tym poziomie trudnosci juz jest dostepny lunar, ale to w sumie nie wazne). Zakladam ze nie chcesz skonczyc walki przed czasem, tylko poprostu chcesz ja zaliczyc. Wiec wpadasz na arene, lunar/ dragos sword w lape (lepszy lunar bo ma wiekszy zasieg), ustawiasz sie pod sciana, trzymasz garde i gdy ma nadjechac jakis koles (nie wazne czy lucznik czy ten z pika) to skok na sciane i zaraz po tym X lub Y. Pamietac musisz o jednym- jak nadjezdza ten z pika (znaczy jak juz jest blisko Ciebie, a nie wyczuwasz ze ma nadjechac, bo ich ruchy sa dosc regularne i latwo sie tego wyuczyc) to lepiej sie odturlaj i nic nie rob (oczywiscie caly czas trzymaj garde) bo Cie sciagnie z powietrza (nie zawsze, ale nie chcesz przeciez ryzykowac

). Jak juz zdejmiesz jakiegos kolesia z konia to wykorzystaj essensje zostawiona po koniu (konie w tej walce tez zostawiaja essensje) i zrob UT pierwszego poziomu, lub (jak nie chcesz ryzykowac) to kontynluj motyw ze sciana i X/Y. Chyba 7 ich masz pokonac i po sprawie

Proste prawda?

Bdw. dlugo mnie nie bylo, w tym czasie udalo mi sie ukonczyc NGB z dostepem do live i na poziomie MN znalazlem sie na 30 miejscu, wiec Ozi mnie i tak bije na glowe (18 miejsce obecnie). Powiem tak: masz zdrowie chlopaku

i gratulacje za wynik i wytrwalosc w tym masochizmie