Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Yap
W pierwszym chapterze są dwa miejsca gdzie możesz naładować UT bez problemu. Pierwsze to zaraz po wyjściu z pokoju pułapki: stajesz zaraz przy wyjściu, ładujesz 2 level i obracasz kamerą tak by widzieć czy ninjasy są w polu widzenia. Druga miejscówka jest w pokoju z zapadnią, stajesz krok za progiem, ładujesz i odpalasz. Czas rozpocznie się dopiero jak wjedziesz z UT do pomieszczenia, ale powinieneś załatwić tym pierwszego kolesia.
Jeśli chcesz popróbować UT/ET na Muraiu (Dragonem excl.gif ) musisz załatwić jednego z ninjasów, odturlać się na dystans i kiedy kolo robi fikołki w twoim kierunku atakujesz XY i spadając trzymasz Y po raz drugi. Zabierze mu to sporo energii i 2 tysiące na koncie. Trudne to bo trzeba wyczuć moment, żeby nie zrobić combosa XYY.
Jest też myk na UT na ninjasach, ale to jest jeszcze trudniejsze: załatwiamy jednego z nich i staramy się zasłonić Muraiem; ładujemy przynajmniej jeden level z esencji poprzednika i jeśli będziemy mieli szczęście zdążymy naładować drugi zanim Murai się doturla, a ninja będzie zasłonięty wystarczająco długo, żeby nie ciskać wybuchowymi shurikenami. Należy używać do tego Lunara.
mr pablo
Wiem może ktoś jak się wskakuje na paszczę dla Smaguana question.gif Udało mi się chyba ze dwa razy, ale sam nie wiem jak to zrobiłem wacko.gif .
Yap
To w ogóle coś daje? Jakąś przewagę w potyczce czy jak? Czytałem o tym na Iberianie, ale kolesie nie dają żadnej konkretnej odpowiedzi prócz faktu, że jest to możliwe.
.Slim.
Można wtedy wyprowadzić dość silny cios, ale chyba tylko za pomocą UF. Wskakujesz mu na pysk i ciskasz Y. Przy pełnym pasku życia cios zabiera ok. 1/5 energii dla smoka.
Dorian Gray
Z tego co czytałem to nic nie daje, ot taki mały bug w grze. Kurde strasznie wolno idzie mi granie z braku czasu. Jestem dopiero w połowie Harda a misje nieruszone jeszcze praktycznie sad.gif
mr pablo
Czyli nikt nic nie wie więcej na ten temat. Popróbuję to może sam coś wymyślę.

PS. Ale wtopiłem w 12 Chapterze - brakuję mi 5 kills do 100 000 bonusu dry.gif . I nie mam już sił zaczynać od ostatniego save`u, bo jest strasznie daleko. Zwłaszcza, że i tak pewnie nie nabiję 18 baniek sad.gif Będę miał coś w okolicach 17,5 - co za psikus closedeyes.gif . Po tym Chapterze ma 12 523 428.

QUOTE(Yap @ 27 11 2006, 22:48) *

Na razie pierwszy etap za mną: 634 230. Całkiem niezły wynik. W zasadzie mój rekord życiowy happy.gif .

Niezły question.gif Nie wiele Ci brakuje do rekordu światowego biggrin.gif RazorRamon nabił 650,720. Chociaż te 16 tysięcy w tym Chapterze to jednak sporo. Ja miałem coś koło 590 tysi.
Yap
QUOTE(mr pablo @ 6 12 2006, 00:01) *

Ale wtopiłem w 12 Chapterze - brakuję mi 5 kills do 100 000 bonusu dry.gif . I nie mam już sił zaczynać od ostatniego save`u, bo jest strasznie daleko. Zwłaszcza, że i tak pewnie nie nabiję 18 baniek sad.gif Będę miał coś w okolicach 17,5 - co za psikus closedeyes.gif . Po tym Chapterze mam 12 523 428.

Borykam sie z tym na codzień. Kłuję wrogów zajehuhuu dobrze a na koniez chaptera mając wszystkie limity czasowe brakuje mi jednego kolesia do kill bonusu icon_evil.gif . Szlag może człowieka trafić. najlepsze jest to, że ubiłem wszystkich kolesi przy Bone Dragon'ie i wciąż mi brakuje jednego minion'sa blink.gif .

QUOTE(mr pablo @ 6 12 2006, 00:01) *

QUOTE(Yap @ 27 11 2006, 22:48) *

Na razie pierwszy etap za mną: 634 230. Całkiem niezły wynik. W zasadzie mój rekord życiowy happy.gif .

Niezły question.gif Nie wiele Ci brakuje do rekordu światowego biggrin.gif RazorRamon nabił 650,720. Chociaż te 16 tysięcy w tym Chapterze to jednak sporo. Ja miałem coś koło 590 tysi.

To i tak zajefajnie. Wielu kolesi męczy się z tym chapterem niesłychanie. Najważniejsza jest pierwsza walka bo od niej zależy chain UTs. Rozwalasz pierwszych kolesi i do save'a są tylko dwa miejsca gdzie można przystopować. Jak poradziłeś sobie z Archive Challenge w 6 chapter'ze?
mr pablo
Archive Challenge - jak dla mnie jest dość prosty, tylko trzeba mieć sposób icon_wink.gif . Ja go załatwiam tak:
Lunar w łapę. Wskakuję po tej ścianie na wyższy poziom i robię on-landing charge, czekam aż ktoś przybiegnie i odpalam UT. I teraz w zależności ilu ninjasów/kotków zabiłem:
- przy jednym, zaskakuję na dół i spowrotem po tej samej ścianie wskakuję na góre. Ale teraz (nie zbierając pozostałej esencji) staram się zbliżyć do przeciwległej ściany, tak jak tu i ładuję UT z w/w esencji,
- przy dwóch zabitych od razu zasysam dwie esencje i odpalam UT.
Proste smile.gif .

Obejrzyj sobie ten filmik produkcji pana Bigalskiego - przerobiłem właśnie jego technikę biggrin.gif .
Yap
QUOTE(mr pablo @ 6 12 2006, 14:37) *

Obejrzyj sobie ten filmik produkcji pana Bigalskiego - przerobiłem właśnie jego technikę biggrin.gif .

Fajne...zastanawiam się tylko dlaczego w kilku momentach zamiast wykorzystać esencję z fiendów wolał ją zebrać i mieć mniej czasu na naładowanie UT, w wyniku czego dziabnęły go kilka razy, hmmm...

Ja zawsze staram się zaliczyć wszystkie 50 UT i później dopiero zabieram się za resztę Lunarem...na dole icon_twisted.gif . Niemniej jednak przednia strategia cool.gif

Edit: Która to może być misja, w której BigAl robił ten challenge? Ja rozpracowuję go w szóstym by zmieścić się w czasie.
Goldi69-PL-
czy zwykly noob jak ja dostrzeze roznice miedzy zwyklym NG i NGB?
Diabeu
dziwnym nie jest, odpalisz Hard i zostaniesz oświecony
Dorian Gray
QUOTE(Goldi69-PL- @ 7 12 2006, 14:22) *

Zapewniam cię że tak, NGB jest o wiele lepszą grą niż zwykły NG. Co nie znaczy że łatwiejszą, a nawet wręcz przeciwnie.
Yap
QUOTE(Goldi69-PL- @ 7 12 2006, 15:22) *

Czy taki sam nick masz na znanej aukcji internetowej? Jeśli tak to w takim razie od Ciebie kupiłem pierwsze Ninja Gaiden.
Różnice są...duże...zmiany dotyczą praktycznie wszystkiego: nowi przeciwnicy, misje, Lunar, bossowie z pomocnikami, częściowo zmodyfikowano nawet sposoby na radzenie sobie z nimi, ładwanie UT bez esencji, Master Ninja, Ninja Dog, Armlet of Tranqiulity zastąpiono innym (nie pamiętam którym)...i w końcu bardziej wymagające questy. Czyli wszystko czego potrzeba do wielotygodniowego (wielomiesięcznego tongue.gif ) szarpania. Przynajmniej w moim przypadku tak jest wink.gif .
Yap
Hmm, przed walką z 'drugą' Almą mam prawie 16 baniek i wszystkie challenge załatwione. Szykuje się rekordzik... ninja.gif . Teraz tą piczę jeszcze na czas tylko machnąć.
Żebyście widzieli co Kyoiori wyczynia z nią i jej pomocnikami wacko.gif . Ściągnąłem właśnie 13 chapter gdzie kolo wykorzystuje wszystkie możliwe UT.

Jego wynik po 13 chapter'ze: 20 426 095 zgon.gif
Soul
link! cool.gif
Yap
QUOTE(Soul @ 9 12 2006, 16:08) *

link! cool.gif

http://files.filefront.com/kyoiori_NGB_MN_...;/fileinfo.html

Prącie bardzo biggrin.gif .
Jeśli jesteś Iberian Community Member'em można uzyskać dostęp do...no cudów spod znaku NGB. Oczywiście specjalna prośba do szefa iberiansforums jest wymagana.
Soul
Jak taka prozba mial by wygladac?! Kiedys zagladalem na to forum codzienie , nie tyle co forum co sama strone:] Teraz ponoc tam sie po zmienialo ;] NGB dlamnie gra nr 1 tego typu duzo i dlugo w nia gralem hyh.gif
mr pablo
To co wyprawia Kyoiori się w głowie nie mieści - klasa sama w sobie. Wymiatacz i tyle excl.gif . Widziałem ten filmik z Ch13 i... niegdy nie będę umiał grać tak jak on smile.gif . Chociaż, nie chwaląc się ten Wasps Challenge zrobiłem bez straty siły i cały na jednym combie hyh.gif .
Yap
QUOTE(Soul @ 9 12 2006, 19:46) *

Jak taka prozba mial by wygladac?! Kiedys zagladalem na to forum codzienie , nie tyle co forum co sama strone:] Teraz ponoc tam sie po zmienialo ;] NGB dlamnie gra nr 1 tego typu duzo i dlugo w nia gralem hyh.gif

Kierujesz PMkę do Iberian Warrior'a: Hi IW! I'm the new guy in town and I was wandering if I could get an access to the vid site.
Wyślij mu swoje IP i nick z forum NGB. Powinien się zgodzić. Nie robi większych problemów, tylko informuje o trzeźwym korzystaniu z downloadingu. Tam jest po prostu wszystko.

QUOTE(mr pablo @ 9 12 2006, 21:01) *

To co wyprawia Kyoiori się w głowie nie mieści - klasa sama w sobie. Wymiatacz i tyle excl.gif . Widziałem ten filmik z Ch13 i... nigdy nie będę umiał grać tak jak on smile.gif . Chociaż, nie chwaląc się ten Wasps Challenge zrobiłem bez straty siły i cały na jednym combie hyh.gif .

Ja do dziś nie mogę wycisnąć wszystkich 50 UT z tej walki i challengu z robalami. Wbiegam po ścianie na górę i załatwiam ich pierwszym levelem Dabilahro. Ponoć trzeba walić niezupgradowanym War Hammerem, ale jakos nie mam przekonania. Spróbuję przy walce o 22 miliony.
Kyo jest dobry nie tylko ze względu na skille jakie posiada. On wszystkie glitche i myki wymyśla sam excl.gif . Znajduje miejsca gdzie przeciwnicy albo stoją albo krążą wokół Ryu jak potłuczeni. Stanowi klasę tylko dla samego siebie, mimo iż jest tylu świetnych graczy. Ciekaw jestem jakby sobie radził w misjach ninja.gif
Yap
19 747 491...nowy wynik hyh.gif
To, że na pierwszej pozycji nie widnieje '20' mogę 'zawdzięczać' tylko sobie. Dałem ciała w zdaje się 3-4 chapterach i nie uzyskałem pełnych kill bonusów.
Tak czy owak kozacki wynik myślę wink.gif .
Dorian Gray
Yap jesteś nienormalny biggrin.gif Szczere gratulacje i pokłony za wynik smile.gif A ja chyba straciłem serce do tej gry sad.gif Jakoś nie chce mi się w nią grać tak jak kiedyś. Przez cały weekend nie odpaliłem jej ani razu. Chyba poważniej zagram dopiero w NG2.
Yap
QUOTE(Dorian Gray @ 11 12 2006, 10:23) *

Yap jesteś nienormalny biggrin.gif Szczere gratulacje i pokłony za wynik smile.gif A ja chyba straciłem serce do tej gry sad.gif Jakoś nie chce mi się w nią grać tak jak kiedyś. Przez cały weekend nie odpaliłem jej ani razu. Chyba poważniej zagram dopiero w NG2.

Rozumiem Cię...też przez pewien czas nie wiedziałem jak się do niej znów przekonać. Leżała i się kurzyła dopóki nie zauważyłem, że nie ma żadnej na dobrą sprawę gry (na PS2 czy X-a) która by mnie zachęciła do siedzenia przed konsolami.
Wynik jest do podciągnięcia o jakieś 600 000...pracuję już nad tym icon_twisted.gif .

Dorian myślałeś o Sigmie? Tam może też być ciekawie wink.gif .
Dorian Gray
Myślałem myślałem. A że najpewniej kupię sobie na przyszłą gwiazdkę PS3 to i Sigma zagości u mnie na półce.
Mam tylko kilka wątpliwości, po pierwsze pad, nigdy nie lubiłem padów od playstation. Po drugie, gdzieś czytałem wywiad z gościem co za to odpowiada i powiedział coś co mnie bardzo zaniepokoiło. A mianowicie, że ma zamiar zrobić grę dostępniejszą, mam nadzieję że to nie znaczy łatwiejszą. No i po trzecie Itagaki skończył DOAX2, i zgodnie z tym co zapowiadał to właśnie powinnien był zacząć robić NG2 smile.gif
mr pablo
QUOTE(Yap @ 10 12 2006, 17:15) *

Kurde, Yap, jak Ty to robisz question.gif Zajefajny wynik (szkoda, że nie pełne 20 baniek) i tak szybko blink.gif . Ja jeszcze pierwszego Karma Runu nie skończyłem cool.gif . Ale mogę się usprawiedliwić tym, że ostatnio częściej zagladam do Missions niż do Story tongue.gif . I są tego rezultaty - obecny wynik to 36279480 i nie spoczne póki nie będzie 40-stu baniek icon_twisted.gif .

QUOTE(Dorian Gray @ 11 12 2006, 12:31) *

Po drugie, gdzieś czytałem wywiad z gościem co za to odpowiada i powiedział coś co mnie bardzo zaniepokoiło. A mianowicie, że ma zamiar zrobić grę dostępniejszą, mam nadzieję że to nie znaczy łatwiejszą.

To byłby według mnie wielki błąd jakby Sigma miałaby być łatwiejsza, bo przecież seria Ninja Gaiden słynie tym, że jest - delikatnie mówiąc - wymagająca. Ja bym nie miał nic przeciw temu, żeby była jeszcze trudniejsza... w końcu trzeba sobie stawiać nowe wyzwania biggrin.gif .
Yap
QUOTE(Dorian Gray @ 11 12 2006, 13:31) *

Mam tylko kilka wątpliwości, po pierwsze pad, nigdy nie lubiłem padów od playstation.

Pierwsze NG przeszedłem na dual'u 2 ponieważ podobnie jak Ty miałes z padami Sony ja nie lubiłem Ski. Jednak z biegiem czasu się przyzwyczaiłem.

Po drugie, gdzieś czytałem wywiad z gościem co za to odpowiada i powiedział coś co mnie bardzo zaniepokoiło. A mianowicie, że ma zamiar zrobić grę dostępniejszą, mam nadzieję że to nie znaczy łatwiejszą.

Hmmm, również mam taką nadzieję. Powinni zaaplikować poziom trudności Insane master Ninja cool.gif .

No i po trzecie Itagaki skończył DOAX2, i zgodnie z tym co zapowiadał to właśnie powinnien był zacząć robić NG2 smile.gif

No czas najwyższy. Ile można jechać na tym samym pomyśle? NG2 naprawdę będzie musiało zostać dopasione. Osobiście uważam, że cięęęężko będzie jej nawet dorównać pomysłowością NGB.

QUOTE(mr pablo @ 11 12 2006, 14:43) *

QUOTE(Yap @ 10 12 2006, 17:15) *

Kurde, Yap, jak Ty to robisz question.gif Zajefajny wynik (szkoda, że nie pełne 20 baniek) i tak szybko blink.gif . Ja jeszcze pierwszego Karma Runu nie skończyłem cool.gif . Ale mogę się usprawiedliwić tym, że ostatnio częściej zagladam do Missions niż do Story tongue.gif . I są tego rezultaty - obecny wynik to 36279480 i nie spoczne póki nie będzie 40-stu baniek icon_twisted.gif .
No i trzymam Cię za słowo wink.gif . Mój wynik misji jest dość biedny (jakieś 26 baniaków), ale to jest jeszcze do nadrobienia.
Wiem gdzie popełniłem błędy (w Story Mode) i wiem już jak zachować się w kilku miejscach by jednak te 20 (być może 21 baniek) nabić. Za jakieś półtora tygodnia poinformuję Was o wynikach.

EDIT: Po walce z kościstym ptaszkiem mam prawie 12 200 000. Hmm, myślę, że mogłem lepiej rozwiązać niektóre starcia. Między innymi z samym ptaszkiem, ale trudno. Do tej pory zaliczyłem więcej limitów czasowych niż poprzednio z wykorzystaniem pomysłów samego Kyo. Mam nadzieję, że 20 baniek jest osiągalne. Pozdrawki.
Yap
17 310 XXX karmy w 14 chapter'ze zaraz po walce z UF klonem. Jeszcze sporo karmy przede mną, ale...za nic w świecie nie pamiętam ile miałem w tej misji przy okazji poprzedniego KR unsure.gif . Powininem był zapisywać wyniki kuna fak. Cały czas jednak uważam, że przy odrobinie zaciętości dam radę machnąć 20 baniek.

Jeśli ktokolwiek jeszcze gra w tę grę to polecam 'myki', które opisałem w dziale Strategie. Ci, którzy śledzili filmiki z Iberiana pewnie je znają, ale freshmani napewno znajdą coś dla siebie.

WESOłYCH śWIąT NINJASY biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
kruger
Przeszłem tydzień temu NGB na Master Ninja. I wiecie co? Cieszyłem sie z tego faktu do momentu kiedy nie zapoznałem się z waszymi postami:) Nawet nie patrzyłem na NG przez pryzmat mashterowania karmy( na MN miałem ponad 9 mln ). Liczyło się dla mnie tylko samo przejście tej cudownej gry, sprostanie wyzwaniu jej ukończenia. No cóż, nie mam innego wyjścia, musze zacząć masterować moje wyniki:) Najlepszy gracz na świecie ma 25 mln? Miło mi bedzie spróbować pobić ten wynik;) A sam poziom Master Ninja w mej opinii jest mocno przereklamowany. Bardziej wytrwały i ambitny gracz, lubujący się od dawna w graniu powinien łyknąć go bez problemu. Oby SIGMA przyniosła nowy, znacznie trudniejszy poziom trudności!
kruger
A odnośnie kwestii trybu Missions ukończyłem go tylko na NORMAL, tak żeby poprostu był zaliczony:) Przeszłem kilkanaście misji na Master Ninja jednak straciłem już ochote na dalsze brnięcie w ten tryb. Teraz wojuje z czołgami i mam już zwyczjnie dosyć. Jakoś gdy przeszłem STORY MODE na MS odechciala mi się grania w NGB. Tak po prostu. Poza tym kazda godzina z tym tytułem kosztuje mnie wiele nerwów. Chyba musze odpocząć od tej gry i sie troche uspokoić zanim zaczne masterowanie karmy w STORY MODE i MISSIONS;)
Yap
Taaa, również kiedyś myślałem, że przejście MN graniczy z cudem...jednak po jakimś czasie nie ma rzeczy niemożliwych. Walczysz, idziesz po 'prowiant', wracasz do lokacji i walczysz dalej. Przejdź wszystkie challenge rozmieszczone w grze - cały czas czegoś brakuje. I właśnie Karma Runy przychodzą jak zbawienie. Grasz, masterujesz, resetujesz i grasz dalej. Masakra!! Krzykna co niektórzy. Eeee tam tongue.gif , to po prostu jest wymagająca gra i trzeba się wysilić troszkę bardziej niż zwykle.

Odnośnie misji nie powinienem się może wypowiadać nie mając wszystkich na MN (większość jednak) ale napiszę tylko, że wydatnie pomagają w ćwiczeniach przed KR. Szlifowanie technik, bloku, timingu - wszystko tam jest.

A teraz panowie przedstawię wynik, który miałem przyjemność spisać dokładnie pół godziny temu, gdyż właśnie wtedy skończyłem moje kolejne KR:

20 645 677 cool.gif

Z czystym sumieniem mogę teraz szarpnąć w inne tytuły (MGS3: Subsistance, PES6, DMC3: SE czekają wink.gif )...a za jakiś czas quest po 21 baniek. No co tongue.gif ! Muszę coś robić do czasu ukazania się Sigmy laugh.gif .

EDIT: tradycyjnie nie mogę zapodać fotek (na dzień dzisiejszy) bo nie mam aparatu cyfrowego. Alepostaram się jak najszybciej to zrobić.
kruger
Co do misji, tj. że są doskonałym trenigiem to wiem i zgadam sie z tym. Samo ich przejście na Normal w -mej opinii- wiele uczy, przygotowując gracza na dalsze brnięcie w STORY MODE(od Harda wzwyż). Gram w NGB od 5 miesięcy i do dziś pamiętam jak nie radziłem sobie z początku na hardzie. I wtedy właśnie zaczełem tering w trybie MISSIONS. A jeszcze jedno: przez jakiś czas nawet nie zdawałem sobie sprawy, że można w trybie misji zmieniać poziom trudności przed każdą misją(nie ma tej opcji ofkoz jak gra sie pierwszy raz) i myślałem że trzeba przejść wszystkie 50 na Normal by móc je potem przejść na Hard itp:) Tak jakoś poprostu nie odpaliłem tej samej misji 2 razy i nie widziałem możliwości gry na wyższym poziomie:)
mr pablo
A ja... męczę się jak głupi z Great Bridge Challenge próbując przejść go bez używania Elixirów icon_evil.gif . Ale tak chyba nie da rady. A także mogę zapomnieć o 18 bańkach, bo napewno nie będę miał Essence Bonus w 13 Chapterze sad.gif . Taki zonk. Zaś w Missions małymi kroczkami zbliżam się do ukochanych 40 baniek biggrin.gif .
kruger, czołgi to wbrew pozorom najtrudniejsza misja - uwierz mi, to właśnie tą misję jako ostatnią zaliczyłem na MN. Używaj samych Explosive Arrows - to wiele ułatwia.
Yap, świetny wynik, gratulacje. Ty to masz skilla, może ja kiedyś tyle nabiję smile.gif .
Po przejściu KR na MN będę poprawiał wyniki na niższych poziomach trudności - muszę trochę odpocząć tongue.gif .
Yap
QUOTE(kruger @ 27 12 2006, 11:34) *

Gram w NGB od 5 miesięcy i do dziś pamiętam jak nie radziłem sobie z początku na hardzie. I wtedy właśnie zaczełem tering w trybie MISSIONS. A jeszcze jedno: przez jakiś czas nawet nie zdawałem sobie sprawy, że można w trybie misji zmieniać poziom trudności przed każdą misją
Hehe, miesiąc temu dopiero odkryłem, że po przeciwnej stronie równoważni jest pokój z brakującym LotG oraz iron ore. Człowiek uczy się całe życie, prawda? Nawiązując do pierwszego zdania - NGB jest dla wytrwałych i wierzących w to, że można wink.gif .

QUOTE(mr pablo @ 27 12 2006, 13:41) *

A ja... męczę się jak głupi z Great Bridge Challenge próbując przejść go bez używania Elixirów icon_evil.gif . Ale tak chyba nie da rady.
Da się! Zrób tak - jeśli dasz radę ubić ze dwa laser crab'y używaj tylko 5% UF. Zawsze skaczą w Twoim kierunku i masz czas na naładowanie UT, a to moim zdaniem najtrudniejsza faza tego challengu. Tak widziałem - tak zrobiłem. Ogry wykańczaj tylko i wyłącznie wiosłem przy niskim lifie. Kyoiori rozwala Berserka w około 7 sekund...używając UF nie będąc nawet dziabniętym. Jak tylko sie pojawi pierwszy Berserker staram się załatwić ostatniego ogra i ekwipuję Debilka. Od tej pory ściana i rozpoznanie sekwencji delikwenta. Padają nieco wolniej, ale wykorzystując wszystkie UT wcześniej można użyć niebieskiej esencji zamiast elixirów.

A także mogę zapomnieć o 18 bańkach, bo napewno nie będę miał Essence Bonus w 13 Chapterze sad.gif . Taki zonk. Zaś w Missions małymi kroczkami zbliżam się do ukochanych 40 baniek biggrin.gif .
Powiedz mi gdzie jesteś i ile masz karmy. Postaram się tak Tobą pokierować by nabić straconą karmę w 15 chapterze (nabiłem tam ponad dwie bańki). W misjach 'rzondzisz' stary. Zdaje się, że będę musiał się za nie zabrać.

Yap, świetny wynik, gratulacje. Ty to masz skilla, może ja kiedyś tyle nabiję smile.gif .
Po przejściu KR na MN będę poprawiał wyniki na niższych poziomach trudności - muszę trochę odpocząć tongue.gif .
Odpoczynek...wiesz do czego mnie teraz ciągnie laugh.gif ?
mr pablo
QUOTE(Yap @ 27 12 2006, 13:40) *

Da się! Zrób tak - jeśli dasz radę ubić ze dwa laser crab'y używaj tylko 5% UF. Zawsze skaczą w Twoim kierunku i masz czas na naładowanie UT, a to moim zdaniem najtrudniejsza faza tego challengu. Tak widziałem - tak zrobiłem. Ogry wykańczaj tylko i wyłącznie wiosłem przy niskim lifie. Kyoiori rozwala Berserka w około 7 sekund...używając UF nie będąc nawet dziabniętym.

Właśnie nie zawsze. Czasami jest tak, że jeden zostaje i atakuje laserem, niby i tak nie powinno to stanowić problemu, bo dwie esencję zostają, ale potrfi popsuć szyki icon_evil.gif . Ogry to formalność. Berserkery próbuję załatwiać tą samą techniką co Kyoiori, ale czasami jest tak, że po UT nie zmieniają postaci wacko.gif . I jest problem. Może mam za dużo energii question.gif

Powiedz mi gdzie jesteś i ile masz karmy. Postaram się tak Tobą pokierować by nabić straconą karmę w 15 chapterze (nabiłem tam ponad dwie bańki).

Jest właśnie przed Great Bridge Challenge. Karmy nabiłem dokładnie 13 172 227. Już mnie nic nie uratuję dry.gif .

W misjach 'rzondzisz' stary. Zdaje się, że będę musiał się za nie zabrać.

Taaa... "rzondze" smile.gif wink.gif . Aktualnie 38274489.
Yap
QUOTE(mr pablo @ 27 12 2006, 15:53) *

Właśnie nie zawsze. Czasami jest tak, że jeden zostaje i atakuje laserem, niby i tak nie powinno to stanowić problemu, bo dwie esencję zostają, ale potrfi popsuć szyki icon_evil.gif . Ogry to formalność. Berserkery próbuję załatwiać tą samą techniką co Kyoiori, ale czasami jest tak, że po UT nie zmieniają postaci wacko.gif . I jest problem. Może mam za dużo energii question.gif
Dlatego należy załatwić pierwszych trzech. Pojawi się kolejna trójka, ale Ty powinieneś być już gotowy. Może spróbuj je zwabić w jedno miejsce i walnąć Fire Ninpo. Berserki potrafią być upierdliwe. To co wyprawia Kyoiori często bywa niesprawiedliwe bo potrafi uniknąć trafienia ładując UT kiedy Ty czy ja będziemy dziabnięci kilka razy. Z tym lifem rzeczywiście możesz mieć rację. Ale walcz z nimi na 5% energii wacko.gif . Ja pozostanę przy Dabilahro...

Jestem właśnie przed Great Bridge Challenge. Karmy nabiłem dokładnie 13 172 227. Już mnie nic nie uratuje dry.gif .
Hmm, rzeczywiście troszkę za mało. powinieneś mieć coś koło 17 300 XXX. Takie jest moje zdanie.

Taaa... "rzondze" smile.gif wink.gif . Aktualnie 38274489.
Ja mam coś ponad 26 tongue.gif , więc 'rzondzisz'. Jak tylko pojawi się Iberian Warrior (ma wakacje) powinienem otrzymać rangę Ultimate Ninja...a później Legendary Ninja jeśli walnę 21 baniaków.
mr pablo
QUOTE(Yap @ 27 12 2006, 15:27) *

Hmm, rzeczywiście troszkę za mało. powinieneś mieć coś koło 17 300 XXX. Takie jest moje zdanie.

17 300 XXX wtf.gif - chyba troszkę przesadziłeś. Mi wystarczy, że będę miał na koniec 18 baniek tongue.gif biggrin.gif . Ale i tak to pewnie nic nie zmienia.
Yap
Tzn. za mało się doliczyłem czy za dużo huh.gif ? Według moich obliczeń powinieneś dziabnąć około bańki w 14ym. Chapter 15 to istna kopalnia karmy (około 2 baniek), no i 16ty chapter powinien dać Ci coś około 350-400 tysięcy. A do końca 13ego masz jeszcze sporo sieki do zebrania.
mr pablo
Jakby nie liczyć do 18 baniek trochę zabraknie biggrin.gif . Tak jak mówisz w przybliżeniu ~13,2kk + 1kk (za 13 level) + 1kk (za 14.) + 2kk (za 15.) + 0,4kk (za 16.) = 17,6kk censored2.gif sad.gif .
Kamela
Yap ponad 20 baniek, gratulacje biggrin.gif , musisz nieżle wymiatać. Ja mogę sie pochwalic tylko 14. A co do Missions to moim zdaniem bardzo sie przydaje, w późniejszych zmaganiach. Pamietam jakiej furi dostawałem z tą całą laseczką z biczem, dopóki nie skumałem jak ją zarżnąć biggrin.gif
SolNaciente
A ma ktoś z was....Takiego Kure..wskiego skilla ?
http://www.youtube.com/watch?v=d0hul8GL0XU

or

http://www.youtube.com/watch?v=W53T42D29PY...ted&search=

Mimo wszystko pierwszy filmik..daje rade ; )

http://www.youtube.com/watch?v=kqPuZj4YZWE...ted&search= <==Sposób na Ogr challange hyh.gif

http://www.youtube.com/watch?v=R3Dbrf2weBY...ted&search= <====Polewka z tego...co jak co, ale w tym challengu chyba nie potrzeba zbyt dużo skilla. hyh.gif

http://www.youtube.com/watch?v=EG42cdroru4 <===...Sama moc ;D .,...ąz sie miło patrzy.
mr pablo
Tu jest tego typu filmików trochę więcej icon_wink.gif .
Yap
QUOTE(SolNaciente @ 1 01 2007, 21:49) *

A ma ktoś z was....Takiego Kure..wskiego skilla ?
http://www.youtube.com/watch?v=d0hul8GL0XU
Zapodajesz link kolesia, który jest w piątce najlepszych na świecie. Mówię tu o wymiataczach z ponad 22oma bańkami w SM i 50 bańkami w MM. Nic dziwnego, że to wygląda tak jak wygląda.

Tyż tak robię, tyle, że każdy mój atak to UT za 5k.

http://www.youtube.com/watch?v=R3Dbrf2weBY...ted&search= <====Polewka z tego...co jak co, ale w tym challengu chyba nie potrzeba zbyt dużo skilla. hyh.gif
Nie? A próbowałeś go machnąć na Master Ninja w ten sposób? No cóż, dobrze opanować blok i timing i można i tak sobie z nimi radzić wink.gif .

http://www.youtube.com/watch?v=EG42cdroru4 <===...Sama moc ;D .,...ąz sie miło patrzy.
Tak też nie chwaląc się potrafię smile.gif .

@Pablo, nie uważasz, że powinieneś zacząć od początku? Względnie od momentu gdzie karmę masz w sam raz. Będziesz miał większe pole manewru bo będziesz wiedział jak się zachować w momentach gdzie być może powinieneś był zrobić coś inaczej.

@Kamela, kiedy po raz pierwszy zetknąłem się z Ishtaros na VH żaliłem się Ozi'emu i Matkowi jak to ciężko ją ukłuć a co dopiero pokonać. Trening jednak czyni mistrza. Rozwalam ją tylko i wyłącznie 360 UT, i jeśli postanowi jednak wylądować wcześnij zanim zdążę naładować drugi level po prostu...powtarzam walkę wacko.gif .
Kriseh
Czy ktos mi moze napisac jak zabrac Golden Scaraba z wagonu w hali, w ktorym wczesniej walczymy z helikopterkami z laserami? Bo mnie juz powoli szlag trafia mad.gif
Yap
Ekwipujesz Dragon Sword i: skaczesz na ścianę i zaraz przed spadkiem ciśniesz Y wink.gif .
Kriseh
Dzieki, nie wiedzialem, ze to az takie proste jest ;] Tak to jest, jak sie biega z Lunarem tongue.gif
kratos_
Mam pytanie czy zawsze przed załadowaniem gry są dwa loadingi? Najpierw jak się wexmie new game to taki ogólny, a potem konkretnego levelu czy tylko jeden? Pytam ponieważ narazie wziełem tylko new game i jakis buc z allegro sprzedał mi płyte powiedzmy w kiepskim stanie i pierwszy loading po new game mi sie wczytuje bardzo wolno, ale potem gra smiga cacy. Dlatego zadaje pytanie, czy jak potem wezmę load game beda 2 loadingi czy tylko jeden? Jak one długo powinni trwać? Moze na x360 tak wolno sie ładuje?

Plz o odpowiedź
Yap
Hmm, nie wiem czy właściwie podążam za tokiem Twojego myślenia. Przy wyborze new Game jest filmik, wyłączasz go i masz loading poziomu. Nie powinno to trwać dłużej niż kilkanaście sekund. Czasem zdaża się, że przy załadowaniu stanu gry konsola "zastanawia się" dość długo. Powodem może być zmiana stroju, lekka zwiecha konsoli i to zdaje się wszystko. Nie jestem pewien czy fakt, że grasz na 360ątce nie ma na to wpływu. O ile się orientuję są aktualizacje łagodzące występowanie tego rodzaju niespodzianek.
mr pablo
Długość wczytywania zależy od tego w jaką grę graliśmy uprzednio. Odpal NGB po nawet krótkiej partyjce w Halo 2 to wtedy zobaczysz ile trwa naprawdę długi loading wink.gif . Aż człowieka może szlak trafić smile.gif .
kratos_
To taki powiedzmy to niezbyt krótkie loadingi są normalne? Bo jak biore new game to jak jest loading to leci jakis tekst o Fiendsach (sorry, jeszcze nie za bardzo znam temat) i on zdarzy przeleciec 3-4 razy, to normalne? I co mi mówiliscie ze musze zacząc od normala? Mozna od harda i to od niego zaczelem :0
Yap
QUOTE(kratos_ @ 9 01 2007, 08:11) *
jakis tekst o Fiendsach (sorry, jeszcze nie za bardzo znam temat) i on zdarzy przeleciec 3-4 razy, to normalne?
Zdaża się. Miałem tak kilka razy na moim zwykłym Xie.

QUOTE(kratos_ @ 9 01 2007, 08:11) *

I co mi mówiliscie ze musze zacząc od normala? Mozna od harda i to od niego zaczelem :0
O czym Ty kuźwa mówisz? Nie można zapodać Hard'a nie mając save'a NGB na dysku blink.gif .
Dorian Gray
On chyba gra w zwykłego NG, tam o ile dobrze pamiętam można zacząć od harda od razu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.