kratos_
10 01 2007, 20:28
Chciałem się zapytać, od czego zalezy jak skomplikowany jest ultimate technique? Od czasu przez jaki go ładujemy??
Dokładnie. Cały czas się zastanawiam jak mogłeś od razu zacząć Hard, ale jeśli grasz w NG Black to możesz naładować dwa levele Ultimate Technique. Pierwszy jest słabszy z niebieską poświatą (ale jak najbardziej się przydaje) i drugi z czeroną. W zależności od broni trwa od 1.25 sekundy do 5.5 sekundy.
kratos_
11 01 2007, 07:29
A te takie małe ikonki (jakby płomienie) pod paskiem życia to jest wskaźnik ile mamy żółtej esencji? Do czego jest potrzebna czerwona esencja? Wiem, że to ładuje energie ki, ale do czego dokładnie to sie przydaje?
To coś pod paskiem życia to ninpo, czyli po prostu czar jakim na obecną chwilę dysponujesz. Któryś z przycisków specjalnych odpala to. Zyskujesz kolejne sloty ninpo w miarę progresji w grze.
kratos_
14 01 2007, 10:42
Mam zwykłego Ninja Gaidena. Ściągnełem z neta dwa Hurricane Packi i w PSX Extreme było napisane, że w którymś z tych HP jest opcja obracania kamery w TPP. Jak to sie robi? Możecie mi powiedzieć na przykładzie pada od x360, bo na nim własnie gram??
Nie wiem jak jest z HP, ale w Black'u cisniesz prawy analog i masz zmiane kamery

.
EDIT: Kratos przeciez napisalem, ze ak jest w Black'u. Ponoc w HP jest podobnie. Nalezy wcisnac analog - nie poruszac nim

.
kratos_
14 01 2007, 14:53
I wtedy ma się kamere z oczu?
il capitano
16 01 2007, 09:29
Gdy zaczyna się grę ma się widok z OCZU po poruszaniu prawą gałką - natomiast żeby swobodnie obracać kamerę wokół postaci należy wcisnąć prawą gałkę. Ot cała filozofia.
kratos_
23 01 2007, 14:55
Co mam zrobić w 6 chapterze? Zebrałem 2 części tych tablic obok tego posągu. Byłem w tej katedrze i bibliotece. Co teraz?
Byles w pokoju mnicha? Jest tam sejf. Podejdz do stolu, na nim lezy ksiega, odczytaj co Ci dane i dalej kombinuj...pozniej idz do Altar Hall.
kratos_
23 01 2007, 19:41
Chodzi o ta ksiege na tym jakby oltarzu? nie bylem w pokoju mnicha, nie wiem gdzie to jest, ale pokombinuje, ta gra jest piekna. Yap masz x1 czy x360?
Pierwszego X-a. Do pokoju mnicha prowadzi droga przez Archives. Reszta jest jak na dloni.
EDIT: Obczajcie to...zapomnijcie o tym jak Bigalski rozwala Murai'a. Spojrzcie na koncowy wynik

. Skurkowaniec prze tyle czasu trzymal swoj Karma Run w tajemnicy. Nie dziwie mu sie...bez presji, pytan, ponaglania. Ciekaw jestem jak do tego wyniku ustosunkuje sie Kyoiori
http://www.youtube.com/watch?v=uCEsdOkDmUk
Jazdaone
24 01 2007, 23:25
Mam pewien dziwny problem. Wlasnie przechodze NGB po raz 4 tym razem gram na hard. zawsze wszystko bylo ok i mialem 100% znalezionych przedmiotow, broni, czarow itp. tym razem jednak po pokonaniu dzdzownicy nie pojawilo mi sie ninpo piorunow. strasznie sie wkorzylem. na wszelki wypadek oblecialem kilka razy wszystkie pomieszczenia w tym chapterze, jednk ninpo ani widu ani slychu. sciagnalem nawet kilka opisow przejscia i we wszystkich jest napisane, ze ninpo powinno pokazac sie po ubiciu robala.
najgorsze jest to ze jestem juz w 3/4 gry i nie chce mi sie zaczynac od nowa. moze ktos z was mial podobny problem?
czy ktos moze wie czy to ninpo da sie teraz zdobyc w jakis inny, cudowny sposob.
pozdrawiam i czekam na porade
Dorian Gray
25 01 2007, 00:23
Na poziomach wyższych niż Normal, Inzazume dostaniesz po zabiciu Yotunafru, tego przerośniętego yeti w jaskiniach.
Na hard'zie zdaje sie trzeba wreczyc Muramasie odpowiednia liczbe scarabow...tak dawno nie gralem na tym poziomie trudnosci, ze nie dam glowy.
@ Dorian widziales co Bigalski zmajstrowal? Kliknij na link w moim poprzednim poscie. Ja zbaranialem...
Dorian Gray
25 01 2007, 10:29
Jazdaone
25 01 2007, 13:27
dzieki za odpowiedz.
a tak swoja droga to czy czasami nie macie ochote wyrzucic pada przez okno, skoczyc i podeptac konsole, zbic ekran i polamac plytke z ngb, bo ja tak mam czesto. zwlaszcza jak robie jakis challenge, w reku mam wioslo i 5% wlasnie ubijam 98fiend'a, a tu nagle kamera ustawia sie tak ze widze tylko sufit lub podloge i dead. wlasnie tak mialem po raz kolejny w walce z ogrami. ubilem ich 78 i konsola postanowila mi pomoc ustawiajac odpowiednio kamere.
Dorian Gray
25 01 2007, 13:39
Przyzwyczaisz się
@Jazdaone, mieszkasz w Dublinie? Obecnie koczuje u brata w Waterford, calkiem niedaleko.
Widze, ze masz solidne podejscie do challengy. Tak wlasnie powinno sie rozwalac go na hard'zie. Najwaltwiejszym sposobem jest bieganie od rogu do rogu i ladowanie UT. Wten sposob masz wiecej czasu na ladowanie i zainkasujesz lepszy wynik. 5% UF 'rzondzi' w tym temacie.
A jesli chodzi o nerwy...grac, grac i jeszcze raz grac - to jedyna metoda by je opanowac.
Jazdaone
25 01 2007, 21:53
dzieki za wsparcie.
co do twojego pytania, to mieszkam na stale w dublinie. jak kiedys tu wpadniesz to napisz, a moze sie spotkamy i napijemy sie piwka.
na dlugo przyjechales?
No niestety w sobote rano (6.20) wylatuje do Polski. Szkoda, ale niedlugo sie pewnie odezwe - jak tylko bede w Irland. Pozdro. Z tym challengem to musisz popracowac, wiesz? Albo 5 tys. z kazdego UT albo wogole nie podchodzisz.
Dorian Gray
26 01 2007, 08:05
Jazdaone
26 01 2007, 11:30
Na razie jestem powiedzmy srednio-sredni. co do karma run'ow to mi sie one wyjatkowo podobaja. sa wrecz stworzone dla osob takich jak ja tzn. ambitnych, dazacych do celu, blyskotliwych, z niesamowitym refleksem i niewyobrazalna wrecz zrecznoscia
uwazam ze kazda osoba uwazajaca sie za dobrego obywatela, powinna ukonczyc karma run na poziomie conajmniej 18mln. yeah
no to teraz chyba troszke mnie ponioslo.
Piszac tego posta bylem nawalony jak messerschmit

. Jasne, ze mnie nie sluchaj. Po powrocie z Irlandii (mam w koncu aparat cyfrowy) zapodam fotke z mojego ostatniego KR...sam sie zdziwilem widzac wynik

.
EDIT: Wcale Cie nie ponioslo
kratos_
26 01 2007, 15:18
Co mam zrobić w chapterze 6 jak już zszedłem na sam dół do tego pomieszczenia na dole z jakby wielkim przyciskiem na podłodze. Na mapce widze, że z tego pomieszczenia jest przejscie do Ritual Room, ale co mam teraz zrobić?
Eee...zdaje sie, ze stoisz na windzie. Podskocz i pierdyknij Y-iem w ten przycisk wlasnie.
kratos_
26 01 2007, 17:47
A co trzeba mieć żeby upgradenąć sobie broń, bo czasami jest napisane, ze nie mam wystarczająco materiałów do uprgade'y. Tylko kase czy cos jeszcze?
mr pablo
26 01 2007, 18:00
Wystarczy sama kasa, choć jest też taki przedmiot co się zwie Jewel of the Spirit Smith i o ile się nie mylę występuję on w misji, w której trzeba zaciukać Muraia. W Story Mode chyba nie da się go zdobyć.
Mam pytanko: czy śmierć wpływa jakoś na Karmę tz. czy odejmowane są jakieś punkty?
kratos_
26 01 2007, 18:46
Nie tylko, że najczęściej masz go mniej bo gra sie wczytuje od ostatniego save;a wiec nie ma bata, musi byc tyle ile w nim (bo gra ci nie przerobi save'a)
QUOTE(kratos_ @ 26 01 2007, 18:47)

A co trzeba mieć żeby upgradenąć sobie broń, bo czasami jest napisane, ze nie mam wystarczająco materiałów do uprgade'y. Tylko kase czy cos jeszcze?
Muramasa czasem powie, ze nie ma materialu by przerobic bron. Ty potrzebujesz tylko i wylacznie zoltej esencji.
@Pablo: ostatnio sie dowiedzialem, ze jesli wybierzesz 'continue' na hardzie to wowczas nie dodaje sie to do clear time'u. Natomiast na wyzszych poziomach trudnosci nalezy wtedy stosowac softreset (przez chwile trzeba przytrzymac start&back). Natomiast smierc jako taka nie wplywa na karme.
mr pablo
27 01 2007, 11:12
No nie... i Ty mi dopiero teraz mówisz, że jest coś takiego jak softreset

. Ale jaja

. Mam ponad 350h gry i dopiero teraz się dowiaduję - cyrk na kółkach

.
Jazdaone
2 02 2007, 17:24
naprawde piekna gra. im dluzej w nia gram tym bardziej mi sie podoba. dzisiaj ukonczyel hard'a z wynikiem 10mln. i od razu zabralem sie za very hard. zobaczymy jak bedzie mi szlo.
najlepsze jest to, ze majac w domu takie gry jak Gears of War, Lost Planet i Burnouta Revenge gram glownie w NGB.
QUOTE(Jazdaone @ 2 02 2007, 20:24)

naprawde piekna gra. im dluzej w nia gram tym bardziej mi sie podoba. dzisiaj ukonczyel hard'a z wynikiem 10mln. i od razu zabralem sie za very hard. zobaczymy jak bedzie mi szlo.
najlepsze jest to, ze majac w domu takie gry jak Gears of War, Lost Planet i Burnouta Revenge gram glownie w NGB.
NGB to jedna z najlepszych gier video w historii , więc nic w tym dziwnego.Wiem że to paradoks ale wg mnie Very Hard jest troche łatwiejszy niż Hard więc powinieneś zaliczyć go bez problemu.
VH wydaje się być łatwiejszy głównie z dwóch powodów - mądrość po przejściu poprzednich poziomów trudności i bagaż doświadczeń.
Kiedyś coś tam o fotkach z mojego KR marudziłem. Udało mi się wycisnąć troszkę więcej z walki z Murai'em.
20 701 997Oto fotki:
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/3/...42m_12124f5.jpghttp://img02.picoodle.com/img/img02/7/2/3/...42m_301f5c6.jpg
Przybilla
4 02 2007, 22:10
Czy grę może ukończyć zwykły niedzielny gracz?Czy ta gra to będzie pasmo wku*wiających momentów i udręki.Wiecie gdzie można tanio kupić tą prostszą edycję?
Teraz 'prostszą' wersją jest Black właśnie. Choćby ze względu na Ninja Dog. Tam niewiele trzeba się wysilać. Jeśli jest dostępna gdziekolwiek to bierz.
Przybilla
4 02 2007, 22:47
QUOTE(Yap @ 4 02 2007, 22:34)

Jeśli jest dostępna gdziekolwiek to bierz.
Na allegro nie ma żadnej sztuki,żadnej!A w sklepach albo nie dostępne albo po 200złi też niedostępne,już się tak napaliłem.
A tak w ogóle pójdzie na X360?
Dorian Gray
5 02 2007, 08:55
Pójdzie na 360, sam tak gram czasami. A co do dostępności to fakt, ciężko ją znaleźć. Szukałem jej chyba z miesiąc zanim się jakaś sztuka na allegro pojawiła.
Na dvdcrave NGB jest tani jak barszcz. Pewnie że jest dostępne dla każdego gracza, swoją drogą jeśli się przeszło na wyższym poziomie to poziom normal jest aż załatwy sam zobaczysz. Zreszto poziom normal to swoisty trening , prawdziwe NG zaczyna się na wyższych poziomach.
Przybilla
5 02 2007, 12:02
Nie wiem czy ja szukać nie umiem czy co, bo na dvdcrave.com nie znalazłem NGblack.
Fakt ,aktualnie nie ma, sorry za złe info, ale masz pecha chłopie bo niedawno było za 19 AUD $
Kuźwa twoja niewypatroszona mać

. Czasy na Normalu to często gęsto jakaś kpina. Jakim cudem można zmieścić się w czasie na sterowcu na mostku kapitańskim

? Nawet offscreen'owe naparzanie z łuku guzik daje?
Ale ja nie o tym...szykuje się moi drodzy poważny MN KR z zamierzeniem osiągnięcia magicznej bariery 23 baniek. Myślę, że jestem gotowy. Mam już dokładny spis wszystkich potyczek, limity czasowe chapterów, liczba killsów i zarządzanie esencją. Będzie miodzio...
Z ostatniej chwili: Kyoiori'emu brakuje około 90 tys do 25 milionów dlatego prawdopodobnie przerobi chapter 15 jeszcze raz

. Rzeźnik...
QUOTE(kyoiori @ 5 02 2007, 14:45)

Jak przejsc ta 6 runde kraze w kolko, i nie wiem co dalej, bylam w sejfie, drzwi od biblioteki mam zamkniete krata, kraze w podziemiach kolo windy chyba, na mapie jest pokazane wejscie do pomieszczenia ale wejsc tam nie moge bo nawet drzwi nie ma. Moze nie wzielam czegos z innych leveli? Pomozcie, siedze nad tym od tygodnia chyba i kota do glowy dostaje!
kratos_
15 02 2007, 08:10
Jak jest ta winda to na tym przycisku posrodku robisz skok i naparzasz z Y. I wtedy on wali w ten przycisk i wlacza sie winda
QUOTE(kratos_ @ 15 02 2007, 08:10)

Jak jest ta winda to na tym przycisku posrodku robisz skok i naparzasz z Y. I wtedy on wali w ten przycisk i wlacza sie winda
skakalam z Y ale nic sie nie dzieje, mowie o tym pomieszczeniu ktore na mapie jest zaznaczone zielonym kolkiem. Dlugo trzeba tak skakac z Y? Tam widze perzejscie do Rituale Room.
Czyli jesteś w podziemiach. Kolega wyżej ma rację. Jakakolwiek broń, skok na samym środeczku i Y. Niemożliwością jest by to się nie powiodło. Zdaża się, że czasem przy wyekwipowanym Vigorian Flail'sie trzeba powtórzyć skok bo ryu nie trafia nogą w przycisk, ale to odosobniony przypadek.
Mam nadzieję, że mówimy o tej samej lokacji. Jeśli nie to przybliż ją zdziebko dokładniej.
Skończyłem Normal Karma Run: 16 348 411. Jestem raczej zawiedziony wiedząc gdzie schrzaniłem, ale mimo wszystko wynik nie jest zgorszy. Różne techniki z MN są tutaj przydatne od czasu do czasu, lecz prawdziwym wyzwaniem są limity czasowe niekiedy wyżyłowane do granic możliwości. Off-screenowe ładowanie UT czy strzały są używane nader często. Normal jest prosty pod względem walk, ale wielu niedocenia jego 'przegięcia' czasowego. No nic - Hard dopiero wydusi ze mnie resztkę nerwów

.
vercetti
24 02 2007, 01:24
nie moge sie doczekać do konwersji na ps3, to będzie cudo!!!
Będzie, to fakt...szkoda, że właśnie konwersja

. Co by nie mówić, Tecmo szykuje dopasioną na maxa wyżynkę. Śledzę temat nieprzerwanie i zdaje się, że NGS będzie tym właśnie tytułem, dla którego kupię PS3.
A tak na marginesie - ktoś w ogóle jeszcze pogrywa w NGB prócz mnie?
il capitano
24 02 2007, 19:59
rekreacyjnie i owszem yap

ale maniakalnie nie w takim stopniu jak co niektórzy. A mam pytanie do wyjadaczy - czy wy gracie tylko do masteringu? czy jesteście jeszcze w stanie stanąć na chwilkę np. na poziomie którymkolwiek i zachwycać się grafika, czy też muzyką. or sth?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.