kratos_
24 02 2007, 20:44
QUOTE(vercetti @ 24 02 2007, 01:24)

nie moge sie doczekać do konwersji na ps3, to będzie cudo!!!
Ja bym ci proponował raczej kupić x360 bo jesli Itagaki nie kłamie w wywiadach i jesli nie będzie końca świata to NG 2 wyjdzie na tą własnie konsole. I to najpewniej jako exclusive
QUOTE(KoBik @ 24 02 2007, 20:59)

rekreacyjnie i owszem yap

ale maniakalnie nie w takim stopniu jak co niektórzy. A mam pytanie do wyjadaczy - czy wy gracie tylko do masteringu? czy jesteście jeszcze w stanie stanąć na chwilkę np. na poziomie którymkolwiek i zachwycać się grafika, czy też muzyką. or sth?
Hmmm, tak, ale po chwili softreset i gra zaczyna się od nowa. Wiadomo - nie zmieścisz się w czasie podziwiając widoczki

. Muzyczkę mam na kompie. Słucham sobie w wolnej chwili.
Na iberianie mam już rangę Ultimate Ninja. Jako jeden z baaardzo niewielu. Męczę Karma Runy na wszystkich poziomach, ale to właśnie Hard wyciska ze mnie ostatnie przekleństwa. Limity czasowe są śmiesznie/frustrująco krótkie. Ło so chosi?
Kratos: koledze chodzi o konwersję NGB zatytułowaną Ninja Gaiden Sigma. Ponoć exclusive na PS3

.
QUOTE(Yap @ 25 02 2007, 01:18)

QUOTE(KoBik @ 24 02 2007, 20:59)

rekreacyjnie i owszem yap

ale maniakalnie nie w takim stopniu jak co niektórzy. A mam pytanie do wyjadaczy - czy wy gracie tylko do masteringu? czy jesteście jeszcze w stanie stanąć na chwilkę np. na poziomie którymkolwiek i zachwycać się grafika, czy też muzyką. or sth?
Hmmm, tak, ale po chwili softreset i gra zaczyna się od nowa. Wiadomo - nie zmieścisz się w czasie podziwiając widoczki

. Muzyczkę mam na kompie. Słucham sobie w wolnej chwili.
Na iberianie mam już rangę Ultimate Ninja. Jako jeden z baaardzo niewielu. Męczę Karma Runy na wszystkich poziomach, ale to właśnie Hard wyciska ze mnie ostatnie przekleństwa. Limity czasowe są śmiesznie/frustrująco krótkie. Ło so chosi?
Kratos: koledze chodzi o konwersję NGB zatytułowaną Ninja Gaiden Sigma. Ponoć exclusive na PS3

.
Ja wiem doskonale, że chodzi o Sigme. Ale wg mnie lepiej kupić x360 i czekać na NG 2 (które zapewne będzie exclusivem). Tak jak powiedziałeś Sigma to KONWERSJA, poza tym Itagaki nie bierze czynnego udziału w produkcji Sigmy, bo jest zajęty tym swoim Project Progressive. Więc według mnie lepiej kupić x360 i czekać na NG2. Przynajmniej ja tak zrobilem.
Yap masz jakąś rade bo mam problem. Jestem w chapterze 6, po tym jak wchodze na ten mostek i on sie zawala , są drzwi z tymi dwoma krysztalami, niebieskim i czerwonym, wszedlem najpierw do drzwi niebieskich wzielem strzaly i poszedłem do drzwi czerwonych. I tam jest ta beznadziejna ścieżka z kolcami, przelatującymi wszerz kulami i 3 mumiami , ta pierwsza zabilem z luku, ale nie moge za .... dojsc do konca. Jest na to jakis sposob?
QUOTE(kratos_ @ 2 03 2007, 09:39)

Yap masz jakąś rade bo mam problem. Jestem w chapterze 6, po tym jak wchodze na ten mostek i on sie zawala , są drzwi z tymi dwoma krysztalami, niebieskim i czerwonym, wszedlem najpierw do drzwi niebieskich wzielem strzaly i poszedłem do drzwi czerwonych. I tam jest ta beznadziejna ścieżka z kolcami, przelatującymi wszerz kulami i 3 mumiami , ta pierwsza zabilem z luku, ale nie moge za .... dojsc do konca. Jest na to jakis sposob?
Ekhem, ja tej ścieżki w ogóle nie używam...staję zaraz pod łucznikami, wbiegam na ścianę, w najwyższym punkcie rzucam kilkoma shurikenami i cisnę Y. Tym oto sposobem dostaję się na górę i zdążę jeszcze zapodać ze dwa UT na kolesiach. Ale jeśli to będzie dla Ciebie problemem po prostu strzelaj z łuku w kryształy nad wahadłami - zwolnią je troszkę. Jeśli zabijesz zombiaki przy pomocy łuku i wyjdziesz po strzały kolesie juz się nie pojawią więc będziesz mógł spokojnie wszystko rozgrać.
A jeśli chodzi o pierwszą wypowiedź - mój błąd. Lekko nie załapałem.
Witam
mam takie pytanko czy jest gdzies opis secretow NGB? z gory wielkie dzieki.
Jak zwykle przydaje sie gamefaqs.com...
czy ng : black obsluguje tryb 16:9(widescreen)?
Dorian Gray
9 03 2007, 14:11
Tak
to teraz rozumiem dlaczego sigma jest tylko dla PS3.szkoda,ze ng black jest teraz tak ciezko dostepny..
Dorian Gray
14 03 2007, 10:46
Yap słyszałeś że NG Sigma ma mieć 19 leveli ?? Kurde chyba kupię PS3 szybciej niz planowałem, mam tylko nadzieję że da się jakoś pada od Xboxa podłączyć.
Nie słyszałem

.Ale spodziewałem się sporo zmian.
Z padem nie powinno być problemu. Ludziki napewno coś wymyślą

. Było tak w przypadku konsol poprzedniej generacji, będzie tak i teraz.
mam prośbe czy ktos moglby mi wytlumacz czym mam zniszczyc sciane z niebieska poswiata chodzi mi o chapter 12 po przeplynieciu stawiku w ktorym bylo life of the gods??
il capitano
25 03 2007, 13:43
Wielkim orężem - Dabilo albo czymś większym co masz z broni, lub rzuć w ścianę wybuchającą lotką. I po sprawie.
Młotek lv 2 albo lunar lv 3
moge prosic o jakas liste gdzie sa skarabeusze? najlepiej z obrazkami? koncze gre ktorys raz a nie pamietam no kurde:/
basbot11
4 04 2007, 09:01
mam pytanie, czym różni sie poziom trudności ninja dog od np. normala?
Jest...prostszy. Czasem jest o jeden przeciwnik mniej w encounter'ze. Czasem jest inny przeciwnik w danej lokacji. Dawno nie ruszałem Ninja Dog więc mogę nie pamiętać.
CYTAT(basbot11 @ 4 04 2007, 10:01)

mam pytanie, czym różni sie poziom trudności ninja dog od np. normala?
Myśle że nie ma sensu grać na tym poziomie, NG sporo traci na wartości
uwierz mi ze jak zaczynalem zwyklego NG, i przy Almie dowiedzialem sie ze jest ninja dog... az chcialem zaczac gre od nowa:D ale sie przemoglem ( ufff... )
mr pablo
7 04 2007, 22:23
Dziś, po długiej przerwie znowu odpaliłem ukochane NGB

. Trochę się pomęczyłem, ale w końcu po raz pierwszy przeszedłem The Great Bridge Challenge na MN. I znowu się wciągam w ten niesamowity klimacik hardcoru

. Może sobie zrobię kolejny Karma Run.
Trzymam Cię za słowo Pablo. A tak z ciekawości...ten zagadkowy KR przypuszczalnie na jakim potencjalntm poziomie będziesz robił?
Za niedługo mam zamiar pochwalić się czymś...nie chcę zapeszać.
mr pablo
8 04 2007, 11:11
Planuję poprawić wyniki na niższych poziomach trudności, żeby się zbytnio nie stresować

.
CYTAT(Yap @ 8 04 2007, 00:09)

Za niedługo mam zamiar pochwalić się czymś...nie chcę zapeszać.
Już się boję

. Znowu wykręcisz jakiś kosmiczny wynik, nie do pobicia

.
CYTAT(mr pablo @ 8 04 2007, 12:11)

Planuję poprawić wyniki na niższych poziomach trudności, żeby się zbytnio nie stresować

.
Nie stresować się? Normal i Hard to dla mnie masakra w największym tego słowa znaczeniu. Czasy śmiesznie krótkie, w niektórych chapterach musisz zabić 10 kolesi więcej, żeby dostać sto tysięcy kill bonus'a na koniec, a weź licz ich sobie po drodze. Ostatnio siedziałem nad hard'em. Ale się wpieniałem. Niektóre starcia są obłędnie wyżyłowane w temacie time limit. Nie to co na Master Ninja...tam jest łatwiej jeśli o to chodzi, walki powtarza się tylko po to, żeby wycisnąć jeszcze jedno UT lub ET. Jak na razie nie dałem rady w jednym starciu. Ale tam wręcz nie można tego zrobić. Bardziej opłaca się pakować Gleaming Blade.
Ok, daj znać jak cos tam będziesz modził. Fajnie byłoby zrobić sobie równoległe KR'y. Ot tak. Dla porównania doświadczeń.
Pozdro
mr pablo
8 04 2007, 16:56
CYTAT(Yap @ 8 04 2007, 17:32)

Ok, daj znać jak cos tam będziesz modził. Fajnie byłoby zrobić sobie równoległe KR'y. Ot tak. Dla porównania doświadczeń.
Nie powiem... kuszącza propozycja

. Trzeba będzie sobie przypomnieć, co i jak się klepie

. Zobaczę jak tam będzie z czasem i chęciami. O ile tych drugi mi nie brakuję, to z tym pierwszym może być problem od środy (znowu do szkółki

).
takie pytanie, jaki byl patent na wskoczenie w 9 boadjze lv. na wagon po skarabeusza, z jednego na drugi zabardzo nie umiem:/
Bierz DSa w lape, skok, xx y. Jest myk na jeszcze dluzszy skok, skok xx -> szurikeny -> y
...albo po rostu wbiegasz na ścianę wagonu, i w najwyższym punkcie ciśniesz Y. Po krzyku.
ok:) zieki, pol roku bez NG i juz nie pamietam co jak gdzie:/ ale spox, najwazniejsze skarabeusze!;] btw: ma ktos moze skana z PE w ktorym byl opis po polsku?
A na co Ci opis? Masz forum - pytaj. Powiemy Ci tutaj więcej niż w recenzji Kaliego czy opisu Mutti'ego i M@jk'a.
heh:/ no masakra, zebralem skarabeusza za aquaductem, ta wielka brama co final challenge czy jakos tak sie robilo, jest tam ani bez reki i drzwi do ktorych nie umiem wejsc, jeszcze w podziemiach jedne drzwi no nie wiem co trza bylo zrobic:|
to tego juz doszedle, ze trza z tej figurki fru na przycisk, ale co do smoka z laserem to nie mam pojecia:| latwiej bylo z kotkami na hardzie ( ultimate ) a teraz:/ jakas taktyka?
Paaz Zuu...na niego jest dość prosta taktyka: pozbądź się pomocników i jeśli kolo stanie koło drzwi, przez które wszedłeś do tej lokacji po prostu stań za jego tyłkiem i kiedy będzie sobie radośnie podskakiwał Ty tniesz go DS'em przy pomocy XYXXX. Jeśli ucieknie stamtąd możesz zapodawać explosive shurikens. A tak poza tym atakuj go Flying Swollow'em (-> Y z bliskiej odległości), podetniesz mu nóżki i będziesz mógł ciąć łeb.
Jeśli masz wiosło zbij sobie energię do niemal zera i spróbuj go dziabnąć od razu ajk tylko skończy się scenka. Wymaga kilku prób, ale dzięki temu rozpłatałem go w 14 sekund

.
Na przyszłość, wszelakie strategie na bossów czy poszczególnych wrogów są w dziale 'strategie'.
Powodzenia!
mr pablo
12 04 2007, 14:05
Tu jest opis rozmieszczenia skarabów mojej produkcji na podstawie PE

.
Tak Panowie...po tylu miesiącach duszenia Ninja Gaiden Black doszedłem do momentu gdzie zastanawiam się jakie jeszcze wyzwania mogę przed sobą postawić.
Dziś nabiłem 22 bańki...zważywszy na to, że totalnie dałem ciała z the Core możnaby wycisnąć jakieś 150-200 tysięcy więcej. Cofałem się do sklepu 3 razy i to był błąd bo przekroczyłem limit czasu na tę misję o 10 minut. Mam kilka save'ów. Być może niedługo spróbuję przerobić niektóre starcia raz jeszcze i jednak poradzić sobie z limitem czasowym.
Nie zabiłem wszystkich pomocników Marbusa (64) ani wszystkich czaszek Emperor'a (około 180), ale tak czy owak wynik jest moim skromnym zdaniem niezły

.
EDIT: udało mi się wycisnąć nieco więcej karmy z walki z Emperor'em:
22 100 600
a tu jeszcze tylko 6dni, do pierwszych wrazen z dema NGS:D jestem ciekaw jak sie beda te pelne levele w full wersji prezentowac dodatkowe, oraz jak powali nas wrazeniem aquaduct, ktory juz wygladal wspalniale! czekam moze jakies dodatkowe 50misji bedzie?

btw: Yap swietny wynik:)
Yap,chciałbym popatrzeć jak grasz w tą giere ;]
mr pablo
18 04 2007, 14:09
Niesamowity wynik, jak dla mnie nieosiągalny

. Gratulacje.
CYTAT(Soul @ 18 04 2007, 14:09)

Yap,chciałbym popatrzeć jak grasz w tą giere ;]
Ja też

.
Yap, zainwestuj w kartę telewizyjną

.
Postaram się to wziąć pod uwagę przy Ninja Gaiden Sigma

. Jest jezcze tyle misji do zrobienia, KRy dla ND, Normal, Hard (jestem w połowie) no i Very Hard. Planuję jednak zakup PS3 po wakacjach dopiero więc być może coś wymodzę do tego czasu.
He ponoć za 6 dni ma być demko NGS,a ponieważ mam dostęp do PS3 ,kiedy chce i jak chce myślę że na spokoju uda mi się ją przetestować.Yap chłopaku ile mieszkam KM od WaWy? Jestem gotów Cię odwiedzić (jak da rade oczywiście

) tylko po to aby oblukać!
No kawałek...Trzcianka koło Piły/WLKP. Prawdopodobnie będę za niedługo w Wa-wie. Jeśli masz NGB to możemy się spyknąć na browara i pogadać. Postaram się zorganizować czas na majówkę. Ponoć kolo jedzie do swojej lubej właśnie więc będzie okazja.
Spoko X+NGB jest ,jak by mogło być inaczej daj znać wcześniej co i jak to się napijemy jakiegoś browarka ..przy okazji
Moze zeby zachecic ludzi do wziecia sie za petycje
http://www.gametrailers.com/player.php?id=18779&type=wmvPodany byl w dziale o PS3...

POLECAM
Goldi69-PL-
27 04 2007, 13:21
Macie w dziale PS3 pierwsze recenzje userow.
Soulik dzis wieczorem u mne bedzie testowal wiec zapewne dzis skrobnie co nieco od siebie.
mr pablo
28 04 2007, 12:38
Yap, to jak robimy te równoległe KRy? Ja mam 10 dni wolnego to może udałoby się skończyć

. Proponuję zacząć dzisiaj

.
Może jeszcze ktoś by się przyłączył do zabawy?

.
No jasne

. Wybierz poziom trudności i zaczynamy (BŁAGAM - TYLKO NIE HARD!!!!!!).
mr pablo
28 04 2007, 17:16
Dobra, to proponuje VH, bo dawno nie grałem na tym poziomie trudności

.
Fajnie byłoby jakby jeszcze ktoś się do nas przyłączył, no ale chyba nie ma co na to liczyć...
Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało

.
Mam nadzieję, że jeszcze masz moje GyGy

.
Very Hard może być. Dawno już nie podchodziłem do niego więc tym bardziej się cieszę, że wybór padł nań właśnie. Mam listę wszystkich encounterów, time i kill bonussów więc jeśli je chcesz to dawaj maila - podeślę.
Aha, no i nie wiem czy się zgodzisz, ale proponuję ustalić które bronie upgradujemy

.
mr pablo
28 04 2007, 22:01
Racja, o tym nie pomyślałem. Przydałoby się ustalić... co proponujesz?? Ja się dostosuję

.
Moje pierwsze podejście i wynik po 1. Chapterze ok. 491 000 (bez Kill bonus, a miałem 61 trupów

) - mój mail: slimpablo@op.pl.
Do save ponitu miałem coś koło 254 000 (z zejściem na dół, do taj "jaskini")... do poprawienia

.
Ok, upgradujemy wszystko na maxa prócz Lunara (drugi level), Dabi i WarHammer'a (oba 1 level). Notuj esencję. W każdym chapter'ze musisz mieć więcej o 2 tysiące niż w poprzednim więc pilnuj by nie skończyć jakiegoś rozdziału z max esencją. Nie wchodzą w grę braki bonusów za czas, kill'e i ninpo. Sporadyczne wałki z bonusem za esencje są dopuszczalne bo 10 000 można nadrobić w grze. Zakładam, że ma to być zabawa więc jeśli takie coś mi się przytrafi będę walczył z sobą by nie powtarzać końcówki czy całego chapter'a

.
Wynik do savepointu jest całkiem przyzwoity. Nadrób kill'e, dobij do 550-560 tysięcy i będzie całkiem nieźle. Postaraj sie też zrobić kilka UT/ET na Murai'u i jego pajacykach. Zabijając kolesia zostawiasz esencję i turlasz się jak najdalej od pana M. Jeśli podturla się dostatecznie blisko zapodaj podbitkę XY z on-landing Y. Zassasz esencję i zadasz potężny damage Murai'owi

.
Są bossowie, którzy dają tony Karmy za speed kill. Postaram się trzymać z Tobą więc będziemy mogli skonfrontować metody radzenia sobie z nimi. Ok, jutro z rana nadrobię zaległości...zaraz po kole które mam na uczelni. Teraz muszę się kimnąć

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.