Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
krolik
!!!!POMOCY!!!!
ma moze ktos poradnik do Ninja Gaiden Black niewiem czy mi cos on pomoze ale przyda sie. I mam problem z potworem <jest on wielki i ma takie dlugie macki>
mr pablo
CYTAT
Na Mackiego jest prosta taktyka. Zapodawaj skok w jego kierunku i Y (Flying Swallow). Musisz być w odpowiedniej odległości (raczej bliżej). Uważaj tylko na macki kiedy będą tak wywijać jakby falowały. Ok, w momencie kiedy macki odpadną szybko zbliż się i przytrzymaj Y. UT zabieże mu sporo energii, ale to nie koniec. Będziesz miał jeszcze czas na następujące combo - XYXXX.

W wątku "Strategie" masz wszystko pięknie, ładnie opisane wink.gif . W którymś Poradniku Extreme jest opis przejścia NG. A jak czegoś nie wiesz to pytaj tutaj smile.gif .
Soul
O ile się nie mylę dziś dzień dobroci dla Fanów NG wink.gif woot.gif Pora wreszcie podzielić się wrażeniami z Demka NG -Sigma-No to lecimy :

Do dyspozycji mamy pierwszy Chapter (o tym chyba każdy wie) Giera zaczyna sie tak samo jak stare dobre NG ( zaraz przecież to jest stare dobre NG ,tylko w nowej odsłonie ninja.gif ) Sterownia jest takie samo jak na Xklocku to tu, to tam żadnych zmian .Menu wygląda już nieco inaczej IMO gorzej sleep.gif Ale za to szybciej i łatwiej można zmienić broń itp rzeczy + dzięki d-padowi możemy bez wchodzenia w menu żarzyć wszelakie potiony sweat.gif Po wejściu w menu nasz asortyment prezentuje się następująco (DragonSword,Nunchago,Dabilaro,lunar,I coś tam coś tam-czyli dwie katany ohmy.gif ) + Scroll na counter atack i izuma drop + znaleźć można dasha "Flying swolow"(chyba tak się to nazywa sweat.gif ) No i oczywiście shoryukeny ;) Niestety nie ma wypisanych comand listy no ale z tego co przetestowałem mogę stwierdzić że Dragon Sword jest na lv 3 i he nie udało mi się znaleźć jakiś nowych zagrań dla tej broni a szkoda:|(mam nadzieje że coś tam jeszcze dragon sword nowego dostanie )Broń ta jest nadal tak samo skuteczna no ale UWAGA !!! nareszcie ma konkurencje mam tu na myśli katane x2 ohmy.gif Które po prostu masakrują !!!!! są mega widowiskowe O_0 Póki co bawiłem się tylko tymi dwoma broniami a zwłaszcza tą nową ^_^ Czyli Katana x2(nie pamiętam jej całkowitej nazwy niestety :( ) Możliwości ma niesamowite ,jest dużo bardziej rozbudowana niż "dragon sword" n/p Na pewno wiecie jak prezentuje się u dragon sworda akcja typu X,Y,X,X,X_Y(Izumadrop) w przypadku nowego cudeńka możemy he zrobić X,X,X i albo raz jeszcze X co nam da to że Ryo w locie po trzech szlagach zadanych w powietrzu , odpycha przeciwnika od siebie po czym wykona "Flying swolow" w powietrzu!!O_o Do którego he można do rzucić ( w dobrym momencie Y,Y po czym nasz przeciwnik jest masakrowany dalej) lądując możemy zasać jeszcze jakąś kulkę esnecij co może nam dać natychmiastowe odpalenie UT z "nowego cuda" widok na Ekranie po prostu masakruje O_______o Wygląda to GENIALNIE!!!!! a o to command list do Nowego Dziecka:

X,X,X,X,X
X,X,p+X,X,X
X,X,p+X,Y
X,X,Y,Y
X,X,X,Y,Y
kólko+Y
X,[Y],Y
Gałka+X,X,X
Gałka+X,Y,Y
Podczas Biegania :
-X,X,X
-Y,Y
W powietrzu :
X(Flying...)
X,X,X
X,X,Y(Izuma drop)
X,X,X,X,Y,Y,Y(trza posiadać technikę Flying Swolow) + Wyczuć timing na idealne dorzucenie Y ;)

Genialna Broń !!!!! UT również daje rade:]

Ok tyle udało mi się zapamiętać jak coś jeszcze znajdę dopisze ;]

Nie wiem jak reszta broni jeszcze sie nie bawiłem ;D

Dalej gra chodzi jeszcze szybciej i jeszcze płynniej (SZOK!!) Wygląda jeszcze lepiej niż kiedykolwiek ;)(wszystkie efekty świetlne wyglądają dużo lepiej od wykonania UT do przygotowania się na od palenie jej po wygląd kulek esencji itp rzeczy ) Dodano sporo nowych animacji jak choćby salto w tył, to nic innego jak nowa animacja starego dobrego rolla smile.gif Tyle że ta nieco gorzej obchodzi (mija) przeciwnika ,fajną rzeczą też jest to że gdy powierzchnia jest nie równa(pamiętacie powrót z jaskiń chapter nr 1 tam gdzie na normalu zbiera się zęby samuraja smile.gif idziemy trochę w górę po czym atakuje nas dwóch Ninjasów jeżeli wszystko dobrze ogarniemy poi naszych ciosach panowie bardzo fajnie sturlają się ze stromej powierzchni również bardzo fajny efekt którego nie było + przeciwnicy dostali pale nowych animacji pod czas zbierania od na łomotu ninja.gif ) Wszystko naprawdę prezentuję się przednie i myślę że bez wątpienia każdy fan NG musi zaliczyć i ta he"część" ;) Ja na pewno tak zrobię bez dwóch zdań ^_^ He o czym warto jeszcze wspomnieć a są nowi przeciwnicy którzy blokują jeszcze lepiej n/p gdy lecimy sobie w dól z Izuma drop koledzy na dole są wstanie zablokować!!! z tego co zauważyłem dużo lepiej blokują rzucają mijają UT ohmy.gif

A pani "Rejczel" porusza się całkiem przyzwoicie ładnie omija (mam tu na myśli roll) skoki jej też dają radę niestety nie może odbijać się od głów naszych przeciwników .Ogólnie ładnie zamiata ^_^ fajnie się porusz i ma fajnie animowane cycki ;P Do wyboru mamy tylko jedna misje w kościele(tam gdzie się walczy z Alma) w sumie jeszcze za mało nią grałem żeby jakoś dużo napisać IMO daje rade!!:)

Póki co tyle pamiętam ,jak są jakieś pytania czekam :f

pozdro!!!

NGS za rządzi !!

ps jestem trochę nastukany ;f
Yap
Pytania? A owszem:
1. Napisałeś w palecie ciosów katan 'kółko+Y'. Rozumiem, że Y to jest w rzeczywistości trójkąt. Natomiast ciekawi mnie czy masz na myśli circle.gif czy kółko zakręcone lewym analogiem. Jeśli to drugie to znaczy to ni mniej ni więcej, że katany posiadają swój własny Gleaming Blade exclaim.gif . Jest to najlepszy i najbardziej przydatny jeśli chodzi o damage cios/combo więc umieram by zobaczyć jak Ryu tnie wszystko dookoła za pomocą GB.
2. Widziałem niedawno wywiad z kolesiami z Tecmo. Ta misja Rachel zapodana w demku to nic innego jak jedna z Missions. Natomiast pytanie moje jest takie: czy kobitka daje radę jeśli chodzi o dynamikę?
Na razie tyle.
Soul
CYTAT(Yap @ 4 05 2007, 23:46) *
Pytania? A owszem:
1. Napisałeś w palecie ciosów katan 'kółko+Y'. Rozumiem, że Y to jest w rzeczywistości trójkąt. Natomiast ciekawi mnie czy masz na myśli :circle: czy kółko zakręcone lewym analogiem. Jeśli to drugie to znaczy to ni mniej ni więcej, że katany posiadają swój własny Gleaming Blade :!: . Jest to najlepszy i najbardziej przydatny jeśli chodzi o damage cios/combo więc umieram by zobaczyć jak Ryu tnie wszystko dookoła za pomocą GB.
2. Widziałem niedawno wywiad z kolesiami z Tecmo. Ta misja Rachel zapodana w demku to nic innego jak jedna z Missions. Natomiast pytanie moje jest takie: czy kobitka daje radę jeśli chodzi o dynamikę?
Na razie tyle.

Kółko+Y -to nic innego jak właśnie wykonania pełnego koła lewym analogiem tyle że brak opcji przytrzymania (Ryo wybija typa w powietrze po czym wykonuje coś a la kółko+Y Dragon Sworda tyle że in Air ) Cios IMO daje radę ale zdecydowanie lepiej zachowuję się pod czas lądowania na ziemie Y .Ryo robi taką masakrę że to poezja cios ten jest widoczne na filmikach cool.gif Ryo+dwie katany w rękach to mistrzostwo wizualne i bardzo mocne przejeżdy po naszych przeciwnikach , czasami robiło mi się ich żal :P Napisze to jeszcze raz wczoraj mi wyszła taka akcja że he O___________o oczy idzie zrobić wielkości 5 złotówki Tak więc IMO zdecydowanie lepiej działa podczas lądowania Y niż kółko+Y .

Reszta Combosów to co mi się przypomniało :

Y,Y,Y,Y
X,X,Y ?! tego nie jestem pewien
W powietrzu:
X,Y,Y
B,Y,Y

póki co tyle.

Co do Rachel he z tego co słusznie zauważyłem to Rachel będzie "chyba"(mogę się mylić) będzie tylko dostępna właśnie w mission mode a jej zadaniem będzie rozwalić określoną liczbę-rodzaj wrogów.He tak gra się nią dynamicznie może nie tak jak Ryo ale jest dobrze skacze, rolluje ,biega po ścianach jak Ryo brakuje jej tylko możliwości odbijania się od głowy :D Ba nawet ma rzucik a la Ryo kombinacja to skok w stronę przeciwnika i dajemy X+A(Kwadrat+iX-skok) Ma dość nie głupie comba (tyle że wszystkich jeszcze nie rozkminiłem za mało grałem) Ma bardzo mocne kółko+Y ( wykonania pełnego koła lewym analogiem) cios ten trwa dość długo i jak wiadomo jesteśmy nietykalni pod czas trwania animacji cool.gif

No to chyba tyle dziś po pracy dalsza zabawa!!! biggrin.gif

Wczoraj było mało czasu i nie dałem rady już przejść VeryHarda dziś to zrobię na pewno , he może odkryje się jakiś Master Ninja ninja.gif
Goldi69-PL-
Soulina grajac na moim koncie przeszedl na Master Ninja demo i tym oto sposobem Goldi69PL jest 155 na swiecie :P
Soul
CYTAT(Goldi69)
Soulina grajac na moim koncie przeszedl na Master Ninja demo i tym oto sposobem Goldi69PL jest 155 na swiecie :P

Ano udało mi się to zrobić jakimś cudem , he jak by było więcej czasu dał bym radę lepiej to ogarnąć po prostu chciałem przejść MN i zobaczyć czy jest jeszcze coś wyżej :twisted: :ninja:He no i po za tym nigdy nie byłem dobry w Karmarunach ,nigdy za to się nie brałem a szkoda ;)

Dobra pograłem trochę wczoraj i co mam do powiedzenia są 4 dostępne poziomy trudności Normal,Hard,Very Hard i Master Ninja czyli po staremu ponoć w pełnej wersji ma dojść jeszcze coś nad tym wszystkim ninja.gif pięknie! Normal-Hard-V.Hard to nadal mięta biggrin.gif Zero oporu Na MN jest nieco gorzej inaczej,po pierwsze panowie mogą blokować Izuma Drop (nie zawsze na szczęście) po drugie jeżeli źle na skoczymy im na plecy po czym odbijemy się od nich możemy nagle się zapalić!!! mellow.gif I jak by tego było mało trzeba dużo bardziej rozsądnie używać tej przydatnej rzeczy ,bo czasami mogą nas przeciąć w locie i 2/3 paska idzie w pieruna .Jedziemy dalej ,zapomnij o staniu w miejscu i grzecznym blokowaniu 3 hitowego comba bo zgniesz! Drugi hit z comba zazwyczaj przebija nam blok(animacja przebicia bloku u nas jak i za równo u przeciwnika wygląda superowo! :) ) i następny cios (jeżeli się nie ogarniemy to dostaniemy lepe) po za tym podczas tego może polecieć w naszą strone wind shoryuken i w tedy już leżymy na 100% Najlepiej być w ciągłym ruchu (nie oszukujmy się w NGB można było spokojnie sępić na revers ,i tu też można tylko lepiej żeby wyszedł nam za pierwszym razem ;) ) Co do salta w tył IMO animacja jest kozacka mijać mija nawet całkiem nieźle wykonuje się je tak jak roll'a czyli blok+kierunek tyle że zawsze musi to być kierunek tam gdzie są plecy Ryo. Czy mówiłem już że dwie katany zamiatają? A lunar nadal daję rade bez dwóch zdań ,he mówiłem ok tyle z nowości które udało mi się odnaleźć po niżej Comand list poprawiona do DoubleSworda :

Legenda :

X=Kwadrat (Szybkie cięcie)
Y=Trójkąt(Wolne cięcie)
B=kółko(n/p Shoryukeny)
A=X(Skok)

p=przód

Na Ziemi :
X,X,X,X
X,X,X,Y,Y
X,X,Y,Y
X,X,p+X,X,X
X,X,p+Y,Y,Y
X,Y
X,[Y],Y
Obrót Analogiem+Y
p+X,X,X
p+X,Y,Y
p+Y ??
Podczas biegu:
X,X,X
Y ??
W locie:
X,X,X
X,X,X,Y(Izuma drop)
X,X,Y,Y
X,Y,Y
Y,Y
X(Flying Swalow -Dash)
X,X,X,X(ostani X to nic innego jak Dash po którym można dalej rzeźbić :D ) n/p :
X,X,X,X,Y,Y

Czy siedzi coś jeszcze tego nie wiem :| Dziś jak będę miał opcje pobawię się !!

O Ninpo chyba nic nie muszę pisać .
Soul
Pograłem trochę "Rejczel" biega jak by miała kij w pupie ,ale za to ma fajne patetny ( ibu nie może biegać po ścianach :| )
Yap
Osobiście podoba mi się sposób w jaki dekapituje wrogów. UT WarHammerem tyż daje radę. Nie mogę się doczekać kiedy położę łapska na końcowej wersji. Dwa lata grania jak nic biggrin.gif .
Yap
Machnąłem sobie przed wakacjami Normal Karma Run. Nic szczególnego, ale poprawiłem mój poprzedni wynik o zdaje się milion, więc nie jest najgorzej wink.gif . Oto poszczególne wyniki:

Chapter 1: 523440
Chapter 2: 1185970 + 662,530
Chapter 3: 1865040 + 679,070
Chapter 4: 2481140 + 616,100
Chapter 5: 3320660 + 839,520
Chapter 6: 4832820 + 1,512,160
Chapter 7: 6171570 + 1,338,750
Chapter 8: 6843480 + 671,910
Chapter 9: 7958970 + 1,115,490
Chapter 10: 10039860 + 2,080,890
Chapter 11: 10727690 + 687,830
Chapter 12: 12507220 + 1,779,530
Chapter 13: 13845910 + 1,338,690
Chapter 14: 14740310 + 894,400
Chapter 15: 16754630 + 2,014,320
Chapter 16: 17240090 + 485,460
Sztajniec
Pozwolicie, że przerwę na chwilę Waszą dyskusję o karma runach, gdyż ja też mam jakieś dzienne zapotrzebowanie spamowania smile.gif
Otóż, dziś do mojego domu zawitał miły pan w czapeczce z wieelką paczką. Innymi słowy - doszło do mnie X-Pudło ,(tak, tak wiem... chwalę się. Chociaż nie, źle to ująłem, ja się po prostu... cieszę thumbsup.gif ) z kilkoma grami na dysku, ale jednak moją uwagę skupił jeden tytuł (resztę wywaliłem rolleyes.gif), mianowicie - Ninja Gaiden! Co w tej grze można wyprawiać, to się w pytkę nie mieści woot.gif Załączam grę i nagle... kopara w dół ohmy.gif Po przesiadce z PS2 wrażenie jest jeszcze większe. Niesamowite tekstury, idealna płynność... a to co wyczynia mr. Hayabusa przechodzi nasze najśmielsze oczekiwania, jak pisało kiedyś w PE - Ryu wyprawia to, co bez przeszkód mogłoby się znaleźć w klasycznych bijatykach 1vs1, miazga powiadam, MIAZGA wub.gif

Dziękuję za nieuwagę smile.gif
Yap
Hey Pablo! Ja już skończyłem laugh.gif .
Oto wyniki Very Hard Karma Run'u:

Chapter 1: 603 610
Chapter 2: 1 347 330 + 744 720
Chapter 3. 2 143 810 + 796 480
Chapter 4: 2 828 240 + 684 430
Chapter 5: 3 697 880 + 869 640
Chapter 6: 5 701 680 + 2 003 800
Chapter 7: 7 422 260 + 1 720 580
Chapter 8: 8 111 590 + 689 330
Chapter 9: 9 168 370 + 1 056 780
Chapter 10: 12 230 500 + 3 062 130
Chapter 11: 12 980 550 + 750 050
Chapter 12: 15 723 470 + 2 742 400
Chapter 13: 17 566 980 + 1 843 510
Chapter 14: 18 585 390 + 1 084 410
Chapter 15: 20 820 960 + 2 235 570
Chapter 16: 21 307 090 + 486 130

Final score

Naprawdę wierzyłem, że 21,5 bańki jest do zrobienia. No ale spartoliłem część walk od 14 chapter'a. Nie jest źle, mogło być lepiej.
cotek
Mam zamiar niedługo kupić sobie Xboxa 360 i mam pytanie czy gra taka jak NINJA GAIDEN BLACK z Xboxa zadziała bez problemowo na XBOXIE 360 ???
matek_79
CYTAT(cotek @ 31 08 2007, 16:22) *
Mam zamiar niedługo kupić sobie Xboxa 360 i mam pytanie czy gra taka jak NINJA GAIDEN BLACK z Xboxa zadziała bez problemowo na XBOXIE 360 ???

Dziala calkowicie bezproblemowo, sprawdzone i prztestowane wiec kupuj smialo wink.gif
zajman
Siemanko i odrazu pytanko- szukam wallpaperów w hd na moją ps3 oczywiście z ninja gaiden (sigma)- macie jakieś linki ?? Najbardziej bym chciał takiego wallpapera jak wyskakuje kiedy najeżdzamy w ps3 na ikone gry wyskakuje mały filmik i obraz na cały ekran . Pozdro ninjasy
Yap
Chapter 1: 587 740
Chapter 2: 1 303 400 + 715 660
Chapter 3: 2 054 820 + 751 420
Chapter 4: 2 720 510 + 665 690
Chapter 5: 3 584 760 + 864 250
Chapter 6: 5 458 570 + 1 873 810
Chapter 7: 7 141 150 + 1 682 580
Chapter 8: 7 850 120 + 708 970
Chapter 9: 8 917 200 + 1 067 080
Chapter 10: 11 948 270 + 3 031 070 (Przerabiałem pierwszą walkę kilka razy i zapomniałem zrobić zdjęcie, dlatego na tej fotce wynik jest zdziebko wyższy)
Chapter 11: 12 664 820 + 716 550
Chapter 12: 15 514 390 + 2 849 570
Chapter 13: 17 109 600 + 1 595 210
Chapter 14: 18 175 160 + 1 065 560
Chapter 15: 20 591 980 + 2 416 820
Chapter 16: 21 077 250 + 485 270

Kogokolwiek to jeszcze obchodzi laugh.gif ?
Świetnie się bawiłem przy Hard'zie...
mr pablo
OMG ohmy.gif Kosmiczny wynik, ja już nie pogram w NGB - xbox sprzedany sad.gif . Czekam za to na NG2.
Yap
25,088,550 blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

To jest teraz najwyższy wynik na świecie jeśli chodzi o Master Ninja panowie. A jego autorem jest...(pipi)*^y Arab o ksywce Balbaid. Mam wszystko udokumentowane. Kolo ma niesamowity dryg i niebotyczną technikę. Brak słów...

EDIT:

Poprawka, kolo wyciągnął tyle huh.gif !!

EDIT2:

Kolejna poprawka...Final score: 25,229,740
...toz to kuźwa niemozliwe...
lithium1979
Hej.
Dopiero poznaje gre a już mam problem. W 1 Chapterze po walce z bosem (taki siwy kolo w średnim wieku) nie wiem gdzie podąrzać. Czy moge prosić o pomoc?
Yap
Wróć niemal na sam początek gry. Drzwi na wprost miejsca z którego startujesz są otwarte.
lithium1979
CYTAT(Yap @ 24 02 2008, 22:07) *
Wróć niemal na sam początek gry. Drzwi na wprost miejsca z którego startujesz są otwarte.

ojj dzieki, znalazłem to miejsce....
C1REX
Ostatnio sobie kupiłem Ninja Gaiden mimo, że już kiedyś skończyłem.
Jednak wersja PAL nie ma dekapitacji. Wiedziałem o tym, ale nie sądziłem, że to wpłynie w jakikolwiek sposób na grywalność. A jednak mnie to irytuje.

Czy wersja Black do zassania z Marketplace jest ocenzurowana?
mozi
Nie wiem jak wersja z mp ale moja palowska kopia nie ma cenzury i wydaje mi sie ze wogle nie bylo cenzury w blacku.
Soul
Ciekawe co będzie w NG2 zamiast karma runu ?!
Yap
Wersja Black jest pozbawiona cenzury w Europie, podobnie powinno być z NG zasysanym z MP. Przynajmniej tak prawią moi kolesie ninjasy z Anglii i Holandii.

Bartek: w dwójce również będą KRy. System score'ingu będzie zdziebko inny ale pogoń za wynikiem pozostanie ta sama cool.gif .
Soul
To git ,ciekawe jak to przemodelują ,mam nadzieje że nie będę musiał non stop dawać resa gry ;)

BTW Gamertag Panie Yap :D ?
Yap
Z tego co mi wiadomo Finishing Blows mają mieć tę samą punktację co Ultimate Techniques. Ponoć trzeba będzie więcej rozrywać kolesi na członki niż cieszyć się animacją UT.

Gamer Tag? A mam już X'a podłączonego do neta laugh.gif ? Nie wiem, jestem skończoną lamą jeśli chodzi o ustawki. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Przechodzę pierwsze trzy etapy pomyślnie by później zobaczyć "Failed" czy coś tam. Żadne poradniki nie pomagają. Niedługo pogadam z kolesiem. Typek wie co gdzie i jak.

EDIT: Jestem na początku mojego ostatniego KR'a, który jest pożegnaniem z Black'iem. Poziom - Master Ninja, cel - 24 bańki. Jestem na dobrej drodze.
XM16E1
Mam malego problema:
Jestem w lokacji po zabiciu DOKU (15 chapter ) i zrobieniu w tym miejscu fiend challenge i tu moje pytanie:
Jak wejsc na gore tej "konstrukcji" (gdzie niby mam skakac po takich platformach)? Jakas skrzynka po zrobieniu challenge'a sie pojawila to i przydalo by sie ja wziasc.Narazie poszedlem do jaskini ze smokiem, ale jak wroce to zgarne lup smile.gif
Yap
Aaaa...zapomniałem, że Ty grasz w Sigmę happy.gif . O ile dobrze pamiętam nie trzeba w ogóle ich ustawiać, wystarczy pociągnąć wajchę wewnątrz lokacji. A kluczem może być skakanie po ścianach. Dawno w Sigmę nie ciorałem. Spróbuj skoczyć na tę po prawej stronie od windy prowadzącej do areny, później poskacz po ścianie na kolejną i z tejże na ostatnią. Tam musisz biec po ścianach i odbić się bodajże dwa razy. W Sigmie jest troszkę inaczej niż w Blacku z tymi platformami o ile mnie pamięć nie myli.
XM16E1
Thx, juz sobie poradzilem, a tak btw. w 16 chapterze dowiedzialem sie ,ze jest cos takiego jak powiekszanie zycia!!! xD Normalnie rece opadaja, tych wszystkich Bossow za(pipi)alem na poczatkowej energii! xD Gdyby nie to to bym pewnie nie stracil 30minut na ognistego smoka, jak narazie, chyba najtrudniejszego Bossa wink.gif

EDIT
Wlasnie przeszedlem gre. Jak sie okazalo tylko ten wielki facio ze szkrzydlami sprawil jakies problemy( i smok ognisty), reszta na czele z Alma#2 dala dupy.
Zdobylem ponad 10milionow karmy to chyba niezle jak na pierwszy raz? wink.gif
Ogolem gra za(pipi)ista, najlepsza w jaka gralem na PS3. Teraz pobawie sie troche w misje i mam nadzieje, ze do premiery IV uda mi sie gre zaliczyc jeszcze raz na HARD laugh.gif
Pozdro

PS. Czy na wyzszych poziomach trudnosci sa jacys dodatkowi Bossowie ??
Yap
Od Hard'a wzwyż każdy boss ma pomocników. Dojdziesz do przedostatniej misji na Very Hard'zie czy Master Ninja, wejdziesz w Hellish Depths gdzie walczyłeś z Marbus'em (ten diabełek) i tu spotkasz dwie postacie, z którymi wcześniej nie miałeś "przyjemności".
XM16E1
W środe zacząłem HARD i musze powiedziec ,że poziom trudności diametrialnie skoczył w górę! "(pipi)" zaczynają już coraz częściej pada! Teraz już nie ma zabawy , tym gością naprawdę od(pipi)ało! Każda walka z Bossem to już istna katorga chodc nie przegrywa się jakoś specjalnie dużo ,ale pomocnicy ich już mi nie raz zaszli za skórę. Najdłużej chyba bawiłem się z dopelangerem (10 razy) , zaraz będa mumie , smoczek no i sławna Alma (ciekawe jak teraz jej pójdzie wink.gif )
Mission są nawet fajną odskocznią od głównego truby gry ,ale po demówce myślałem ,że każda misja będzie miała swój ranking ,a nie ,że będą liczone wszystkie razem confused.gif
Ciekawe czy będe miał tyle samozaparcia ,że przejde V.Hadr ,a i może sławny MN cool.gif
Yap
Po prostu graj i ucz się wykorzystywać wszystkie bronie. Wierz mi, że nawet zwykłe nunchaku może się w pewnych momentach przydać bardziej niż Unlabored Flawlessness (vide rybki czy nietoperki). Jeśli chodzi o VH czy MN...cóż, wiele samozaparcia i taktyka na przeciwników. Powinieneś dać radę bez większych zgrzytów (te oczywiście tak czy owak Cię dopadną). Poza tym Sigma ma znacznie więcej i częściej rozlokowanych sklepów czy save pointów. Będziesz mógł się zaopatrzyć w potrzebny stuff znacznie częściej niż jest to w przypadku Black'a. Nie ma tyle kombinacji i planowania jak się obchodzić z tym co się ma.
XM16E1
Co do broni to rzeczywiście trzeba zacząć używać wszystkich i eksperymentować bo ja tego nie robie ohmy.gif Głupi jestem bo jade ciągle Dragon Swordem ,a w przerwach wspomagam się Lunarem ( no i jeszcze na koniec gry biore to coś ala nunchaku i siepie rybki latające ). Zaczne już chyba teraz to robić bo przy następnych chapterach może być gorąco i nie będzie ani czasu ani przyjemności w eksterminowaniu wrogów bronią którą nie umiem się posługiwać i mnie za(pipi)ią za pierwszym razem confused.gif Musze trochę pokombinować dwoma katanami bo słyszałem ,że ta broń rządzi na maxa ,ale ja kurva nie umiem się nią posługiwać confused.gif
A tak btw. Yap - moge Cię znaleść w rankingu graczy na PS3 ??? Jak tam patrzyłem to widziałem tylko dwóch gości z polski , jakiegoś MetsenaPL i jeszcze jednego ale nie pamiętam nicku.

EDIT
Alma na HARD znow za pierwszym razem hyh.gif
Yap
Nie znajdziesz. Nawet na XBL nie potrafię się zalogować. Lama ze mnie jak nic jeśli chodzi o net konsolowy. Poza tym, nie chce mi się łazić do operatora sieci i coś tam dogadywać w tym temacie.
Katany są fajne, ale ja nimi nie potrafiłem grać. Gram tylko w Ninja Gaiden Black. Podchodzę do 24 baniek na Master Ninja właśnie. Jestem w 4tym chapter'ze i wszystko wskazuje na to, ze osiągnę swój cel.
Przejdźmy z tą dyskusją do tematu o Sigmie ok? Tak będzie lepiej.
XM16E1
Od nie dawna znow pocinam w NGS na VH i jest dosyc latwo, ale jest wlasnie "ale" :
Ostatni Challenge kolo miejscowki z walka z Gamovem. Poczatek, ninjasy zalatwiam bez problem, ale z 40stoma Berserkerami nie jest tak latwo, a powoli dostaje pie.rdolca od tego. Zna ktos jakis latwy / przyjemny sposob? Niby moge go nie robic i isc do Emperora, ale KARMA wzywa ;]
Yap
Hmm, jeden ze sposobów to zacounterowac ich jakimś większym mieczykiem, np. Dabilahro czy DDB. Sigma ma to do siebie, że strategie na Berserkery są troszkę inne. Zawsze możesz spróbować ściany i kroić ich odgórnie Dabi, ale nie jest to tak dobre jak counter attacks.
XM16E1
Wlasnie ukonczylem MN i trzeba przyznac, ze w niektorych lokacja mozna bylo dostac (pipi)ca song.gif Wynki ponad 16mln i 46 pozycja.Dobry wynik jak na tylko przejscie ,a moglo byc o wiele wiecej, ale nie zrobilem 3 challengey [ biblioteka, stadion (nie do zrobienia) i kolo walki z Evil Ryu ].
Teraz wezme sie za Eternal Legend na Hard, a potem prawdziwy Karma Run na Normal crazy.gif NGS jest wspaniale wub.gif
Uzny
Gram na 360 i moje sejwy wlasnie poszly sie (pipi)ac, da sie je jeszcze jakos odratowac? W grze widnieja jako damaged, w memory sa normalnie. Probowalem czyszczenia cache, nie pomoglo.
Yap
CYTAT(Uzny @ 10 09 2008, 23:27) *
Gram na 360 i moje sejwy wlasnie poszly sie (pipi)ac, da sie je jeszcze jakos odratowac? W grze widnieja jako damaged, w memory sa normalnie. Probowalem czyszczenia cache, nie pomoglo.
Z tego co wiem dopadło Cię niestety to co kilku graczy przed Tobą. Prawdopodobnie save'ów nie odzyskasz. Zapytam na Iberianie.
Yap
Przebrnąłem przez Hydracubu'sa w chapterze 7mym! Kurcze ile mnie to nerwów kosztowało, żeby wycisnąć jak najwięcej. Próbowałem jeszcze kilka razy, ale nawet jeśli udało mi się rozpłatać bestię w rekordowym tempie (178/180 tysięcy za kill'a) to wcześniej musiałem stracić na łucznikach lub zombiakach lub slidersach (nienawidze tych ostatnich) i postanowiłem zostawić to co mam - 7 749 250. Cały czas jestem lepszy od Kyoiori'ego, mimo iż straciłem do niego z 20 tysięcy karmy. Teraz do Almy to już spacerek. Mam nadzieję, że zmieszczę się w limicie czasowym wink.gif .

EDIT: Okazało się, że nie straciłem do Kyo lecz byłem od niego lepszy o 950 punktów!
Yap
To już pewne - staram się o drugi (oficjalnie) wynik na świecie na Master Ninja. Jak na razie idzie wszystko po mojej myśli.
XM16E1
Daleko jesteś? Który Chapter? Będzie 25 baniek? ^^
Yap
Skończyłem dziś chapter 8 (9 441 530). 25 baniek to właśnie mój cel. Muszę bardzo uważnie planować każdy krok i esencję. Zdam raport po każdym rozdziale.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.