O ile się nie mylę dziś dzień dobroci dla Fanów NG

Pora wreszcie podzielić się wrażeniami z Demka NG -Sigma-No to lecimy :
Do dyspozycji mamy pierwszy Chapter (o tym chyba każdy wie) Giera zaczyna sie tak samo jak stare dobre NG ( zaraz przecież to jest stare dobre NG ,tylko w nowej odsłonie

) Sterownia jest takie samo jak na Xklocku to tu, to tam żadnych zmian .Menu wygląda już nieco inaczej IMO gorzej

Ale za to szybciej i łatwiej można zmienić broń itp rzeczy + dzięki d-padowi możemy bez wchodzenia w menu żarzyć wszelakie potiony

Po wejściu w menu nasz asortyment prezentuje się następująco (DragonSword,Nunchago,Dabilaro,lunar,I coś tam coś tam-czyli dwie katany

) + Scroll na counter atack i izuma drop + znaleźć można dasha "Flying swolow"(chyba tak się to nazywa

) No i oczywiście shoryukeny ;) Niestety nie ma wypisanych comand listy no ale z tego co przetestowałem mogę stwierdzić że Dragon Sword jest na lv 3 i he nie udało mi się znaleźć jakiś nowych zagrań dla tej broni a szkoda:|(mam nadzieje że coś tam jeszcze dragon sword nowego dostanie )Broń ta jest nadal tak samo skuteczna no ale UWAGA !!! nareszcie ma konkurencje mam tu na myśli katane x2

Które po prostu masakrują !!!!! są mega widowiskowe O_0 Póki co bawiłem się tylko tymi dwoma broniami a zwłaszcza tą nową ^_^ Czyli Katana x2(nie pamiętam jej całkowitej nazwy niestety :( ) Możliwości ma niesamowite ,jest dużo bardziej rozbudowana niż "dragon sword" n/p Na pewno wiecie jak prezentuje się u dragon sworda akcja typu X,Y,X,X,X_Y(Izumadrop) w przypadku nowego cudeńka możemy he zrobić X,X,X i albo raz jeszcze X co nam da to że Ryo w locie po trzech szlagach zadanych w powietrzu , odpycha przeciwnika od siebie po czym wykona "Flying swolow" w powietrzu!!O_o Do którego he można do rzucić ( w dobrym momencie Y,Y po czym nasz przeciwnik jest masakrowany dalej) lądując możemy zasać jeszcze jakąś kulkę esnecij co może nam dać natychmiastowe odpalenie UT z "nowego cuda" widok na Ekranie po prostu masakruje O_______o Wygląda to GENIALNIE!!!!! a o to command list do Nowego Dziecka:
X,X,X,X,X
X,X,p+X,X,X
X,X,p+X,Y
X,X,Y,Y
X,X,X,Y,Y
kólko+Y
X,[Y],Y
Gałka+X,X,X
Gałka+X,Y,Y
Podczas Biegania :
-X,X,X
-Y,Y
W powietrzu :
X(Flying...)
X,X,X
X,X,Y(Izuma drop)
X,X,X,X,Y,Y,Y(trza posiadać technikę Flying Swolow) + Wyczuć timing na idealne dorzucenie Y ;)
Genialna Broń !!!!! UT również daje rade:]
Ok tyle udało mi się zapamiętać jak coś jeszcze znajdę dopisze ;]
Nie wiem jak reszta broni jeszcze sie nie bawiłem ;D
Dalej gra chodzi jeszcze szybciej i jeszcze płynniej (SZOK!!) Wygląda jeszcze lepiej niż kiedykolwiek ;)(wszystkie efekty świetlne wyglądają dużo lepiej od wykonania UT do przygotowania się na od palenie jej po wygląd kulek esencji itp rzeczy ) Dodano sporo nowych animacji jak choćby salto w tył, to nic innego jak nowa animacja starego dobrego rolla

Tyle że ta nieco gorzej obchodzi (mija) przeciwnika ,fajną rzeczą też jest to że gdy powierzchnia jest nie równa(pamiętacie powrót z jaskiń chapter nr 1 tam gdzie na normalu zbiera się zęby samuraja

idziemy trochę w górę po czym atakuje nas dwóch Ninjasów jeżeli wszystko dobrze ogarniemy poi naszych ciosach panowie bardzo fajnie sturlają się ze stromej powierzchni również bardzo fajny efekt którego nie było + przeciwnicy dostali pale nowych animacji pod czas zbierania od na łomotu

) Wszystko naprawdę prezentuję się przednie i myślę że bez wątpienia każdy fan NG musi zaliczyć i ta he"część" ;) Ja na pewno tak zrobię bez dwóch zdań ^_^ He o czym warto jeszcze wspomnieć a są nowi przeciwnicy którzy blokują jeszcze lepiej n/p gdy lecimy sobie w dól z Izuma drop koledzy na dole są wstanie zablokować!!! z tego co zauważyłem dużo lepiej blokują rzucają mijają UT
A pani "Rejczel" porusza się całkiem przyzwoicie ładnie omija (mam tu na myśli roll) skoki jej też dają radę niestety nie może odbijać się od głów naszych przeciwników .Ogólnie ładnie zamiata ^_^ fajnie się porusz i ma fajnie animowane cycki ;P Do wyboru mamy tylko jedna misje w kościele(tam gdzie się walczy z Alma) w sumie jeszcze za mało nią grałem żeby jakoś dużo napisać IMO daje rade!!:)
Póki co tyle pamiętam ,jak są jakieś pytania czekam :f
pozdro!!!
NGS za rządzi !!
ps jestem trochę nastukany ;f