Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 24 06 2005, 12:15)
Zalezy jak sie uzbiera cash na ta bron , a mozna czesc wchodzic do jednego pomieszczenia kilkadziesiat razy i nadal beda Ci sami przeciwnicy.
*

To nie zależy od kasy. W 5 chapterze mam dość kasy na wiosło, problem w tym, że nie da się go zupgrejdować wyżej niż (w tym przypadku) 5 lvl. Gra pozwala na maksymalny upgrade dopiero w 8 chapterze.
luck1985
blink.gif To taka ciekawostka hmmmmmmm Myslalem , ze mozna wczesniej . I tak bron z serii "ciezka" nie jest moja ulubiona , katana rules biggrin.gif
Ozi
Skoro już dykutujemy o broniach... ;P

Wiosło to podstawa. Na tą broń po prostu nie ma mocnych, walka z przeciwnikami z drugiego Hurricane Packa doskonale to pokazuje - a i tak osłabiono ją w stosunku do standardowej gry; tam specjal wiosła odpalony przy 1/10 życia zabijał KAŻDEGO stworka w grze. Fiend Challenge z raptorami na stadionie Doku to pestka z tą bronią. hyh.gif W #2 HP zamiast raptorów jest 60 ogrów a nagrodą jest dodatkowe kółko magii co delikatnie mówiąc jest kpiną po prostu; nawet jeśli weźmie sie pod uwagę fakt, że magii w HP jest mało... nie ma Great Devil Eliksirów, a same czary są dostępne tylko za bajońską kasę (20000) u Muramasy.

Dopakowane Dabilahro to też cudo... w piramidzie, gdzie walczy się z tymi zielonymi robalami standardowe combo X, X, X, Y tak zamiata że słów brak. tongue.gif Cudna broń, cudna.
luck1985
HP byl za darmo , ja nie mam tej przyjemnosci jaka jest LIVE , a ze ten dodatek byl tak hardcorowy, to tylko dlatego ,ze byl za darmo . Zobaczymy jak NG Black we wrzesniu wypadnie .
A jak o broniach , to nie lubie ciezkich , bo sa wolne ,zanim cos zrobie , juz mnie porobia . Katana rules tongue.gif Jestem za tradycjami.Ninja Katana i Shuriken , wiecej nie potrzebuje . W NG przyadala by sie linka , jak w Tenchu tongue.gif
A podoba wam sie klimat NG ? Ninja w nowym stroju z mieszanka dinozaurow w nowej erze ? Mi tak srednio . Wolal bym Feudalna Japonie smile.gif
Diabeu
byś zobaczyl co robi dabilaharo z watahą robali to byś zmienił zdanie
luck1985
Nie pamietam nazwy , ale wole Nunchaku te z tymi ostrzami , na koncu bylo co ...... Flair tongue.gif Dawno w to nie gralem wink.gif A niedlugo sie wezme za VH .O ile pamietam w polowie jestem na hardzie .
tk
Vigorian Flail, jak dla mnie to raczej ciekawostka niż skuteczna broń.
Diabeu
czemu? łuczników zombie można kapitalnie tym pokroić, przód +( X ) klepać
luck1985
E tam , idealna na combo i na tych zgarbionych z ostrzami ( wygladaja jak Baraka z Mortal Kombat )
Dojechal ktos do max combo 999 ? Ja przy 389 skonczylem .
Ozi
Powtórze się - ale akurat na te stworki to tylko dabilahro i X, X, X, Y - JEDNYM kombem ściągasz wszystkich trzech - w większych grupach nie występują... Vigoorian Flail? To na nietoperki jest dobre. tongue.gif
Zgub4
QUOTE(Soul @ 23 06 2005, 22:53)
QUOTE(SIKI @ 23 06 2005, 15:53)
Huh, w wakacje ukończe zwykłego Gaiden, a po wakacjach biore się za Blacka smile.gif
Alma z pomocnikami O_O Będzie 'ciężko'.
*

Siki Ty nOObie dla Ciebie zawsze jest ' ciezko' na screenie widac zRyo maw rekach Katane na lv 4 i dzieki temu pomocnicy nie bede mielinic dorozmowy icon_twisted.gif i bedzie moznasie spokojnie nia zajac wkoncu lv4 to nie to co lv2 biggrin.gif
*

Buhahahaha
hahaha.gif hahaha.gif
luck1985
LOL Walka bedzue trwac krocej .3 pomocnikow bedzie klepac Ryu maske , a Alma rzuci filarem i po zawodach biggrin.gif Oj MS zarobi na padach niedlugo tongue.gif
mozi
ufff. Można powiedziec ze skonczylem Ninja Gaiden. Na liczniku gry 3 cyfrowo ninja.gif
i wlasnie wczoraj skonczylem po raz 2 na very hard. Zajelo mi to prawie 10 h (bez paru minut) - wszystkie bronie na maxa, 50 scarabow itd.
Teraz tylko czekac na Ng black chociaz z checia bym w HP zagral - niestety nie mam live'a sad.gif
Ozi
Trailer Ninja Gaiden Black - wersja HD (jak dla mnie - niestety confused.gif ) 245 mega - kto ma kompa który to pociągnie to niech zassysa i dzieli się wrażeniami. hyh.gif

http://zdmedia.vo.llnwd.net/o1/Ninja_gaide...ckE3trailer.zip

I dwa screeny z Hurricane Packa #2 / Ninja Gaiden Black.

\"\"

\"\"

Po tygodniu szarpania dzień w dzień skończyłem granie w HP#2 - 103 miejsce w rankingu na ponad 3000 typa. hyh.gif Ta gra jest boooska...

Mały edit... hyh.gif

\"\"

\"\"

Hehs, ściągnąłem ten trailer i "obejrzałem"... tongue.gif Cięło lekko ale co nieco zauważyłem.

Generalnie będzie więcej - więcej akcji, więcej stworków, więcej irytacji... tongue.gif Jak już było widać na niektórych screenach bossowie dostali pomocników. Alma + fiendy, wielki kolo na sterowcu + żołnierze, Murai + ninja. Kozacko wygląda walka z Shadow Ryu (w lokacji zaraz na lewo od Sklepu Muramasy w Tairon, w tej za "zielonymi" drzwiami). Shadow Ryu dzierży w łapie Kitetsu (broń Doku); widać też, że korzysta z magii. Świetnie wygląda Izuna Drop z naprawdę spooorej wysokości.

Zanosi się też na Fiend Challenge (na stadionie Doku) ze stworkami jeszcze bardziej upierdliwymi od ogrów - te akurat można spotkać tylko w HP#2, mission 3. Pojawiają się tam w ostatniej fazie tej misji... Wyglądają trochę jak rycerze z dwuręcznym mieczem w łapach. Odbijają ciosy (potrafią wciąć się w combo), unikają specjali, odpalają naprawdę sporą kulę ognia - leci powoli i wybucha po dotarciu do Ryu... do tego zapalają podłoże które po chwili wybuch zabierając naprawdę sporo energii. Rzeźnia. hyh.gif Aaaa i jeszcze jedno - mają dwie formy. W drugiej zmieniają kolor a ich miecz robi się ognisty. Nie musze chyba dodawać, że zabierają wtedy więcej energii.

Zauważyłem też jedną nową akcję - skok, odbicie od stworka, odbicie od ściany i Y. Chyba nowa bo nie pamiętam, żeby można było coś takiego w NG odpalić...
Yap
Na razie powiedzcie mi jak przejść tą piekielną Almę. Trzymam się od niej z daleka. Próbuję kontratakować i nic. Gościówa mnie tak wpienia, że hey!!! Mam tylko jeden Great Elixir of Life i kilka of Devil (cy cuś). Najgorsze jest to, że nie ma w pobliżu żadnego sklepu (wrota są zamknięte, a do grobowców nie mogę wrócić bo zalała je woda) i nie mogę uzupełnić zapasów. Kolejny feler - zasejfowałem się przy tej jeszcze nie aktywnej windzie i dupa blada. Pomóżcie Panowie bo mnie krew zaleje.
luck1985
hehe kolejny wpadl w sidla almy tongue.gif Spoko , ja tez tak mialem tongue.gif Zero eliksirow :> Przed Alma sie ucieka,atakujesz gdy ona bedzie na ziemi stac albo takim bocznym krokiem bedzie chodzic !? tongue.gif Mozesz kolo niej lazic i wtedy on w ciebie wleci, jezeli ja ominiesz wtedy spadnie na ziemie i wtedy czas na atak. O ile mnie pamiec nie myli , mozna atakowac jak robi ten krag , skok i combo . A jak rzuca filarami to uciekal po scianie (biegnij ) Jak bedzie swigala tymi kulami tak samo .

Ozi , zaczelem sciagac , bede mial za 45 minut tongue.gif
SIKI
Przede wszystkim musisz nauczyć się unikać latających kolumn i "różowych kulek". Gdy Alma jest w powietrzu możesz próbować skok +Y wtedy one leży na ziemi i ciśniesz combosa.
Mimo, ze miałęm dwa eliksiry duże + 2 małe opanowałem tą walkę bardzo dobrze i zużyłem tylko te małe tongue.gif
Diabeu
kurde jak ją pierwszy raz katowałem to podchodziłem jakieś 120 razy (średnia wyliczona), 2/3 energii i jeden duży elixir
i wreszcie ją ubiłem perfekcyjnie wręcz, zarżnięta szmata szybciej niż to jej demko wejściowe trwa
SIKI
120 o___O ??
Ja tak z 30-40 prób miałem i w końcu poszła perfekcyjnie...
Z tym, ze ja miałem duzy zasób elixirów tongue.gif (2 duże + 2 małe) + pełny pasek ;]
Yap
QUOTE(SIKI @ 29 06 2005, 10:16)
Przede wszystkim musisz nauczyć się unikać latających kolumn i "różowych kulek". Gdy Alma jest w powietrzu możesz próbować skok +Y wtedy one leży na ziemi i ciśniesz combosa.
Mimo, ze miałęm dwa eliksiry duże + 2 małe opanowałem tą walkę bardzo dobrze i zużyłem tylko te małe tongue.gif
*

OK, Panowie. Zaraz się za nią zabiorę. Mówiąc szczerze robiłem podobnie lecz cały czas kamera uciekała mi tam gdzie nie trzeba, a na reakcję było już niestety za późno. Będę próbował aż do skutku. Pewnie parę dni...
Diabeu
jak dasz bodajże centrowanie kamery, podczas walki z bossem, to kamera się ustawi tak abyś widział i Ryu i bossa

podstawa to nie panikować i jak najwięcej siły spokoju - bo idzie qrwicy dostaćtongue.gif
luck1985
Jak ktos chce ja rozwalic na szybko ( czyli za szybko ) to zginie z miejsca.U niej trzeba spokoju i czasu .Jakis czas uciekac przed jej atakami poznien atak i znowu ucieczka itd......... a to zajmuje troche czas .Dlatego walka znia jest dlugotrwala . Mistrzowi na Very Hards , bez utraty zdrowia zajmuje ponad 3 minuty .

Ozi,a filmik za duzo nowego nie pokazuje . Szkoda , ze nie ma glosu .Z nowych broni jest tylko ten kij pokazany , walka z Alma i tym robotem na sterowcy , kazdy ma pomocnikow obok siebie . W miescie Ryu walczy z dziwnym kolesiem , podobnym do yoshiego z tekkena . Wiadomo , ze to NTSC wiec gra jest bardzo szybka . I efektowniej wyglada teraz uzycie lodu , ognia czy waitru .
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 29 06 2005, 11:47)
Ozi,a filmik za duzo nowego nie pokazuje . Szkoda , ze nie ma glosu .Z nowych broni jest tylko ten kij pokazany , walka z Alma i tym robotem na sterowcy , kazdy ma pomocnikow obok siebie . W miescie Ryu walczy z dziwnym kolesiem , podobnym do yoshiego z tekkena . Wiadomo , ze to NTSC wiec gra jest bardzo szybka . I efektowniej wyglada teraz uzycie lodu , ognia czy waitru .
*

Głos jest - ściągnij tylko z netu najnowsze kodeki i będzie git.

A ten dziwny gościu z którym walczy Ryu to - jak już pisałem - Shadow Ryu. Taki strój to jeden z dodatkowych strojów z Hurricane Packa.

\"\"

@ Yap - Co do Almy... jeśli masz Fireballa to korzystaj z niego, jak trafisz Alme dostaje stuna i jest czas na wpakowanie jej dodatkowego damagu.
Diabeu
tyle że jak ona lata to raczej nie trafisz fireball'em w nią

ja tam na nią magii nie polecam
Ozi
Trafisz, nie trafisz... warto zaryzykować. hyh.gif
Diabeu
nie warto, za pełen pasek magii wpada dużo kudosów
Ozi
No na to trza uważać - odpalasz tyle magii na ile Cię stać, tak żeby na koniec walki miec wszystkie kółka zapełnione... ale jak masz jakieś eliksiry w ekwipunku to nie ma sie co szczypac tylko korzystać. Jak nie na bossów to kiedy?
Diabeu
na zwykłe ekipy, jak np w holu za posągiem wagi, watahy robali, walisz prądem czy odpalasz ogniki i hadzia na wroga - ot support z tej magii jest i tyle
Ozi
Jak trafisz dopakowanym maksymalnie fireballem takiego np. duchowego Doku to zabierasz mu jedną-czwartą energii. 3 strzały, raz poprawiasz wiosłem przy minimalnej ilości energi i jest po walce...

Magia na bossów... a Ty sie nie znasz. tongue.gif
Diabeu
jak trafisz - a jak nie to masz mukę

akurat Doku czy ten buc na habecie to lykają magię słodko

za to w bone dragona to nie ma po co, w ognistego to samo, helikopter? czy może czołgi?

magia to dodatek w NG
Ozi
QUOTE(_Diabeu_ @ 29 06 2005, 12:56)
jak trafisz - a jak nie to masz mukę

akurat Doku czy ten buc na habecie to lykają magię słodko

za to w bone dragona to nie ma po co, w ognistego to samo, helikopter? czy może czołgi?

magia to dodatek w NG
*

Ujme to w ten sposób - warto korzystać z magii w walkach z wszystkimi organicznymi bossami, zwłaszcza z tymi z którymi walczy się na otwartym polu. Ryzyko nietrafienia jest wprost proporcjonalne do korzyści z jej używania - czy jakoś tak.

Musiałbym chyba mieć ostro poprzestawiane we łbie żeby próbować "ścigać" helikopter fireballem...
Diabeu
a ja powiem tak, boss który łyka ninpo jest wyjątkiem potwierdzającym regułę że nie ma co na nich tego marnowaćtongue.gif

dżiz koniec Ozi, albo tu albo na skype
Yap
Spokojnie chłopaki. Rozgryzłem ją bez Ninpo i czarów. FS, combo, explosive shuriken i gościówa wymiękła. Teraz jest dopiero zabawa z tymi grubasami icon_twisted.gif
Diabeu
zabawę to dopiero będziesz miał, w katakumbach

edit (pipi): żadne Katakumby, Labirynt miał być (rybki pipki itp.)
SIKI
Diable Katakumby są przed Almą ;]
Pytanko: ile jest tych czołgów w Military Supply Base, bo ja se noormalnie na luzaku pierwszego rozjechałem a tu zonk i następny wlatuje i nie dotarłem do składu ze strzałami O_O
Jest coś trudniejszego w tej grze od Almy?
Flik
sa dwa czolgi...
a co do trudnosci. to jak sie odpowiednio nieprzygotujesz to imo strasznie trudna jest walka z vigoor emperor. sukces tkwi w waleniu z ognistego nimpo, wiec wystrczy kupic kilka sztuk tego czerwonego badziewia odnawiajacego mane.
SIKI
a ja mam tego zawsze full, bo nie używam magii tongue.gif
mario87
zalezy jak leży, ja się najwięcej maczyłem z tym kościanym smokiem z laserem w dziobie uważany normalnie za bossa którego można przejsć bez problemu, zato Doku rozwalałem szybko, nawet alme rozwaliłem szybciej niż tego ptaszka ....
SIKI
Ten kościaty smok przed Almą?
mario87
nie, ten 2. chyba, to nie był ten nad przepaścią, to był jakiś smoczek ze skrzydełkami czyjakoś tak, walił z takiego lasera i latał z jednego końca sali na drugi koniec
Ozi
QUOTE(mario87 @ 30 06 2005, 19:14)
zalezy jak leży, ja się najwięcej maczyłem z tym kościanym smokiem z laserem w dziobie uważany normalnie za bossa którego można przejsć bez problemu[...]

Bo go można przejść bez problemu... tongue.gif Trzeba tylko walić go w łeb jak jest niemobilny. hyh.gif
Diabeu
ale żeby był "niemobilny" to trza mu pomóc, atak z dasha ładnie działa na niego, szybko siada po tym, a wtedy kombol w czachę
a z dystansu to go łukiem kłułem

sikacz, umiesz czytać?
Soul
Moim zdanie najtrudniejshe cowogule jest w tej grze to.....100 Fiends Challenge -Fiend Realm OST 100 fiend..... cool.gif
Diabeu
idź na korepetycje
Soul
QUOTE(_Diabeu_ @ 30 06 2005, 21:09)
idź na korepetycje
*

z czego ???XD
Flik
siki chodzi o takiego co puszcza laser. trzeba go tluc jak sie da. jak opusci leb to walisz w ta wlasnie czesc i tyle. imo jeden z prostrzych bossow.

idź na korepetycje

z czego ???XD

laugh.gif
Ryo-San
dobra czytajac wasze posty postanowilem;] biore sie drugi raz za Ninja Gaiden..plus dwa lajwowe dodatki..
btw za 100 skarabeuszy dostaje sie Ninja Gaiden Oldschoolową tak?
Flik
za 50 w podstawowej wersji NG. w hurricane pack z tego co wyczytalem w PE za 50 skarabeuszy dostaje sie dark dragon blade.
Zgub4
Siki czy ty kiedyś przeszedłeś Ninja Gaiden??Bo z twoich postów wnioskuje że nie.W ogóle jak widze te pytania zadawane przez ciebie odnośnie NG to bez urazy zalatuje mi lamuchem.Albo przeszedełeś gre ze 2 razy i się udzielasz albo nie przeszedłeś(jak mniemam) i się nie udzielasz.A żeby nie było offtopu wie ktoś kiedy się ukaże te NG Black?(chodzi mi o konkretną datę o ile taka się ukazała)

Ps:Siki nic do ciebie nie mam po prostu napisałem coś co chciałem już dawno napisać.
PeAcE
Ryo-San
QUOTE(Zgub4 @ 30 06 2005, 21:42)
.A żeby nie było offtopu wie ktoś kiedy się ukaże te NG Black?(chodzi mi o konkretną datę o ile taka się ukazała)

na oficjalnej stronie jest napisane wrzesien 2005

polecam zerknac tutaj http://www.tecmogames.com/ jest sporo oficjalnych informacji o Black'u
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.