QUOTE(SIKI @ 4 07 2005, 00:15)
Aha mam jeszcze pytanko odnośnie magii. Mam tylko dwa Ninpo: Art of Inferno i te Ninpo lodowe.
Czy z Art of Inferno można strzelać te ogniste kule, czy tylko "ognistą" tarcze chroniącą Ryu.
Magii w sumie masz 4 rodzaje, każdy da się odpowiednio wykorzystać.
1. The Art of the Fire Wheels.
Standardowe "ogniki" dostępne praktycznie od początku gry - jedyna magia której siły nie da się zwiększać. W sumie mało przydatna - można ją wykorzystać do momentu jak nie zdobędziesz któregoś z pozostałych rodzajów jako ratunek w kryzysyowych sytuacjach - jak sam pewnie zauważyłeś odpalając magię jesteś nietykalny. Ja lubię jej uzywać do szybszego rozprawienia się z rybkami - ale te stworki spotkasz w późniejszej fazie gry.
2 . The Art of the Inferno.
Podstawowa magia na bossów - jeśli nie masz ambicji rozwalać ich tylko białą bronią. Dopakowany maksymalnie Fireball potrafii zabrać 1/4 energii niektórym potężniejszym przeciwnikom. Na standardowe stworki też niezły aczkolwiek pozostałe dwa rodzaje magii spisują się w tym elemencie znacznie lepiej.
3. The Art of the Ice Storm.
Po odpaleniu Ryu otacza krąg zimna - zasięg tego kręgu zależny jest od poziomu magii. Niezła magia ale nawet na najwyższym poziomie nie obejmuje zasięgiem całej planszy...
4. The Art of the Inazuma.
...w przeciwieństwie do tego własnie rodzaju magii - jego największą zaletą jest fakt, że zawsze trafia wszystkie stworki. Świetne na wspomniane wyżej rybki ale w podstawowej grze nie wykorzystuje się w pełni zalet tej magii. W Hurricane Packu świetnie spisuje się przy walkach z bossami którym dodano jakiś pomocników - odpalasz i masz z głowy pomagierów (w zależności od ich wytrzymałości). Im większy poziom - tym większy damage od pojedyńczego uderzenia.