Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Zgub4
Wielkie THX Ryo ten link rozwial wszystkie moje wątpliwości(mam tłumacza przy sobie akurat--->Hi kuzyn)
SIKI
lol, nie przeszedłem - jestem w trakci.
i co zabronisz mi pisać? tongue.gif w wakacje przejde, luźna guma.
Yap
Powoli powoli zaczynam się wyrabiać. Pokonałem czołgi i helikopter. Teraz walczę z jakimiś maszkarami kanalizacyjnymi. Doszedłem do jakiejś poczwary, która rozwala mnie jak chce. Ale ja znajdę na nią sposób. Jak już przejdę gierkę na normalu to zajrzę do Poradnika i zbiorę resztę Skarabeuszy. Jest w tej grze coś takiego co nie pozwala oderwać się od konsoli. To takie dziwne uczucie, które można nazwać przyjemną frustracją. A satysfakcja z kolejnych pokonanych etapów jest niesamowita.
Ozi
QUOTE(Flik @ 30 06 2005, 21:28)
za 50 w podstawowej wersji NG. w hurricane pack z tego co wyczytalem w PE za 50 skarabeuszy dostaje sie dark dragon blade.
*

Po tym jak dostaniesz za 50 skarabeuszy Ninja Gaiden 1, trzeba strzelić z łuku w tarczę ratuszowego zegara w Tairon - w lokacji ze sklepem Muramasy; za to dostaje się 2 część Ninja Gaiden Classic. Trzecia część pojawia się po tym jak zbierzesz drugą - w lokacji w której wykonuje się Fiend Challenge przed walką z Ancient Dragonem po wyjściu z Akweduktów - jest w tym miejscu gdzie poprzednio był jeden za skarabeuszy, na filarze.
Flik
tylko pamietajcie ze aby zdobyc pierwsza czesc nalezy strzelac z tego podwyzszenia. lokacja ze sklepem. tylko trzeba wejsc z nastepnej lokacji na wyzsze pietro kolo wajchy otwierajacej droge do han's bar. jesli strzelamy z ziemi strzala niezaskoczy i nie pojawi sie skrzynia. sprawdzalem to na dwoch saveach.
WooKIE
Ok, przedwczoraj skończyłem Succesive Play na Hardzie [DDB nie zdał u mnie egzaminu, tanie ostrze]. Dopiero teraz udało mi się uzbierać wszystkie Życia Bogów, dzięki czemu miałem maxymalny pasek [łatwo to poznać po tym, że po ostatnim upgradzie te znaczki nie przestają się świecić]. Nie zwlekając od razu zabrałem się za Very Hard icon_twisted.gif Doszedłem do ziomków na koniach i postanowiłem zrobić sobie krótką przerwę wink.gif Generalnie jest trudniej ze względu na to, że grając wcześniej na Succesive miałem wszystkie branzoletki, więc aby mieć max energii wystarczyło, bym chwile odczekał [no, pod koniec, gdy pasek sięgał prawie ekranu, ta chwila była troche dłuższa tongue.gif ]. Przyzwyczajenia biorą górę, a i pasek energii jest na początku cholernie mały. Ale, nie powinno być trudno, jakieś tam doświadczenie na karku jest. Zobaczymy ninja.gif
Flik
ja wlasnie w czasie walki z konikami dalem sobie spokoj. przezylem wtedy wiekszy stres niz za pierwszym podejsciem. po prostu chyba bym pada rozwalil jakbym probowal jeszcze kilka razy. a taka mala wskazowka jak walczycie z murai na very hard. gdy bedziecie sie silowac mieczykami, to aby wygrac trzeba naciskac oba ataki, a nie tylko jeden. gdybym na to na samym poczatku wpadl to nie musialbym sie 10 razy za kolesia zabierac... ;p
czy w stroju ninja of the future hayabusa jest slabszy czy tylko ja mam takie wrazenie po skoku z normal na very hard?
WooKIE
QUOTE(Flik @ 1 07 2005, 15:03)
a taka mala wskazowka jak walczycie z murai na very hard. gdy bedziecie sie silowac mieczykami, to aby wygrac trzeba naciskac oba ataki, a nie tylko jeden. gdybym na to na samym poczatku wpadl to nie musialbym sie 10 razy za kolesia zabierac... ;p
*

Na niego jest prosty sposób - stajesz pod ścianą, gdy on jest blisko wbiegasz, odskok + Y. Na Hardzie zbijało mu to prawie zawsze garde i chłopak padał w takim systemie po półtora minuty, na Very Hard trafia średnio raz na 3 strzały, więc trzeba się troche bardziej pomęczyć, ale sposób jest generalnie przydatny smile.gif . Zaraz zabieram się za Horsemenów....ma ktoś jakieś wskazówki unsure.gif ?
Zgub4
Ja też sobie dałem spokoj z NG na very hardzie przy konikach bodajże 3 chapter ale nie mówie że nie przejde tego nigdy po prostu masteruje swój skill na hardzie 4 raz gre przeszedłem i nadal uważam że nie jestem dobry(to już chyba obsesja po tym co widziałem co wyprawia ten mistrz z Koreii Shinobi chyba się zwie)więc jak uznam że jestem MASTAH to dokończe V.hard póki co mam przerwe od grania bo są wakacje i mam też inne zajęcia niż granie równie przyjemne albo i nawet bardziej : ]
mario87
koniki nie są taki trudne na v. hardzie, mnie jak narazie najbardziej wkó_wili czarni ninja w miescie, przy nich sobie odpuściłem confused.gif

a co do tego goscia od filmików to Ozi może wiesz czy gość brał udział w master ninja turnament? i które miał miejsce, albo kto ma 1 miejsce? smile.gif
Ozi
QUOTE(mario87 @ 1 07 2005, 19:17)
a co do tego goscia od filmików to Ozi może wiesz czy gość brał udział w master ninja turnament? i które miał miejsce, albo kto ma 1 miejsce? smile.gif
*

Jutro sprawdze bo za chwile do roboty zawijam...

BTW: Może ktoś rzucić sznurem do filmików tego typa co tak wymiata w NG?
mario87
http://66.212.156.44:5803/Shinobier's%20NG%20Vids/ tylko 1 połączenie z jednego IP

http://weibull760.dyndns.org:8989/NinjaGaidenVids/ filmiki też innych ludzi, Arcti Infernos, Saryahs, Shins, Weibull760 i tez shinobiera
Soul
A ja Sobie Spokoju nie dalem ba! nawet wszystko opisalem wink.gif szkoda ze mam NG oba HP ... i niemam zajawki zeby nad tym posiedziec icon_evil.gif
Zgub4
QUOTE(Soul @ 1 07 2005, 22:19)
A ja Sobie Spokoju nie dalem ba! nawet wszystko opisalem wink.gif  szkoda ze mam NG oba HP ... i niemam zajawki zeby nad tym posiedziec icon_evil.gif
*

Soul nie mow tak bo grzeszysz ja mam zwyłego NG i cioram w niego z zpałem nie mniejszym niż na początku a NG Black jest dla mnie zbawieniem

PzodroOo
Soul
Jak Bys Przeszedl tyle razy co ja NG i Mial XBOX LIVE ...to uwiesz mi nie tak latwo ale jestem jednego pewien Ninja Gaiden Black przejde napewno smile.gif Odrodze Sie na Nowo:D
puszkin
małe pytanie: w którym chapterze jest walka z tą almą bo chętnie bym sobie obejrzał
SIKI
w 7
Yap
Cały dzień z Ninja Gaiden sprawił, że nie wiem gdzie jestem i do kogo piszę biggrin.gif . Największą jatkę miałem w Aquaducts. Jazda na całego i zupgradowałem większość najważniejszej broni. Ten scyzoryk, który dostaje się od Muresamy za skarabeusze jest nie do wyrąbania na trzecim level'u. Jestem teraz w The Caverns i zrobiłem sobie...krótką przerwę.
SIKI
lol, ja to zakręcony jestem... laugh.gif
Głównie do przejścia czołgów zniechęcało mnie to, ze trzeba taki kawał zapie.rdalać (tunel, przed warehousem, warehause,lokomotywa). A dzis odkryłem, że przed samymi czołgami jest save hahaha.gif I je przeszedłem <rotfl>
Flik
sikiemu gratulujemy spostrzegawczosci laugh.gif lelum polelum to ja ty sobie w halo radzisz wink.gif gotuj sie na ciezka przeprawe z Halo:CE. fliku nauczy cie jak grac zeby wygrac z nOObami biggrin.gif
mario87
dobra, pytanie za 100pkt kiedy najszybciej można zdobyć wiosełko(wooden sword na maxa)?
Yap
W The Aquaducts jest taki tunel przed wejściem do lokacji gdzie musisz rozwalić pierwszą mackę. W tym tunelu rozwalałem poczwary do bólu. Rozwinąłem tam część broni na maxa. Reszty mi się nie chciało. No i blisko masz do sklepu.
Ozi
QUOTE(mario87 @ 2 07 2005, 21:34)
dobra, pytanie za 100pkt kiedy najszybciej można zdobyć wiosełko(wooden sword na maxa)?
*

8 chapter - wcześniej nie da się go zupgrajdować. W samym 8 chapterze na niewiele się przydaje bo walczy sie z cały czas napi... z gunów żołnierzami (+ frędzle z rakietnicą) ale już w Akweduktach to i owszem... chociaż z dwojga "złego" wole używać tam Dabilahro.

A z miejsc do zdobycia kasy na wiosło przed 8 chapterem moge Ci polecić dwa - w Tairon, przy sklepie Muramasy (odnawiający się żołnierze; na schodach do zegara też) i przy sejwie przed walką z kościstym smokiem (nietoperki). Jedna sprawa - zabijaj stworki specjalami, inaczej zdobywanie kasy trwa dwa razy dłużej, po specjalach zawsze zostawiają więcej tego żółtego... hyh.gif

Od biedy mozna się też pokusić o zdobywanie kasy na ninjasach w pierwszym chapterze - tych w pokoju z zapadnią, tuż przy sejwie. Zabijając ich specjalami po 40 minutach walki można już tutaj zdobyć jakieś 35 tysięcy...
Flik
a po co sie meczyc w ten sposob? najlatwiej zdobywa sie kase na netoperkach. ubijasz dwa. wciagasz esencje i jak uznasz ze sie wystarczajaca ilosc zleciala odpalasz ultimate technique. netoperki sie respawnuja jak sie oddalisz i wracasz znowu nabic kasiore. na raz mozna zgarnac cos kolo 3K smile.gif
Ozi
QUOTE(Flik @ 2 07 2005, 23:05)
a po co sie meczyc w ten sposob? najlatwiej zdobywa sie kase na netoperkach. ubijasz dwa. wciagasz esencje i jak uznasz ze sie wystarczajaca ilosc zleciala odpalasz ultimate technique. netoperki sie respawnuja jak sie oddalisz i wracasz znowu nabic kasiore. na raz mozna zgarnac cos kolo 3K smile.gif
*

3k (5 nawet tongue.gif ) na raz to mozna zdobyć na nietoperkach po zabiciu ognistego smoka... na tych to raptem 1000 - jak dobrze pójdzie. Mniej ich, nie ma jeszcze mozliwości założenia Armlet Of Benediction... nie ma lekko.

W kwestii technicznej - w Hurricane Packu #2 jest trochę prościej, nie trzeba wciągać esensji żeby odpalić specjala. Przytrzymujesz Y i czekasz aż Ryu dwa razy "zabłyśnie" (po pierwszym razie odpala tą słabszą wersję). tongue.gif
SIKI
Katana na 3 lvl i Akwedukty bez żadnych mikstur icon_twisted.gif
Mam nadzieje, że dam radę ohmy.gif
Yap
Dasz radę. Ba, nawet na tym powinieneś zarobić! Ja tam rozwaliłem wszystko co się da na wszystkie możliwe sposoby. Broń mam silniejszą 10 razy (koloryzuję) i jest mi zdziebko łatwiej.
SIKI
Wogle to jaki jest maxymalny lvl katany (tylko tej broni używam, najlepszy klimat icon_twisted.gif) ?
Aha mam jeszcze pytanko odnośnie magii. Mam tylko dwa Ninpo: Art of Inferno i te Ninpo lodowe.
Czy z Art of Inferno można strzelać te ogniste kule, czy tylko "ognistą" tarcze chroniącą Ryu.
Soul
QUOTE(SIKI @ 4 07 2005, 00:15)
Wogle to jaki jest maxymalny lvl katany (tylko tej broni używam, najlepszy klimat icon_twisted.gif) ?
Aha mam jeszcze pytanko odnośnie magii. Mam tylko dwa Ninpo: Art of Inferno i te Ninpo lodowe.
Czy z Art of Inferno można strzelać te ogniste kule, czy tylko "ognistą" tarcze chroniącą Ryu.
*

katana lv 4 ..3gwiazdki + to cos swiecace z najszyjnika... fakt napoczatku tesh gralem tylko katana:] ale z czasem zaczolem uzywac wszystkiego po trochu:) Wszystkich ninpo jest 4 rozne rodzaje ognie chroniace,potezna kula ognista ,prady i wiatry ..nie mozna bo za to jest odpowiedzialny tylko jeden z czarow ninpo;]
Yap
Ten miecz od Muramasy wymiata na całego. Rozwalam poczwary, że hey!! Jest taki fajny combos na trzecim level'u: prawie nieblokowalny i ma dwa potężne końcowe cięcia. Nie pamiętam kombinacji bo gram instynktownie, ale polecam każdemu początkującemu - scyzoryk daje radę!
Ozi
QUOTE(SIKI @ 4 07 2005, 00:15)
*

Magii w sumie masz 4 rodzaje, każdy da się odpowiednio wykorzystać.

1. The Art of the Fire Wheels.
Standardowe "ogniki" dostępne praktycznie od początku gry - jedyna magia której siły nie da się zwiększać. W sumie mało przydatna - można ją wykorzystać do momentu jak nie zdobędziesz któregoś z pozostałych rodzajów jako ratunek w kryzysyowych sytuacjach - jak sam pewnie zauważyłeś odpalając magię jesteś nietykalny. Ja lubię jej uzywać do szybszego rozprawienia się z rybkami - ale te stworki spotkasz w późniejszej fazie gry.

2 . The Art of the Inferno.
Podstawowa magia na bossów - jeśli nie masz ambicji rozwalać ich tylko białą bronią. Dopakowany maksymalnie Fireball potrafii zabrać 1/4 energii niektórym potężniejszym przeciwnikom. Na standardowe stworki też niezły aczkolwiek pozostałe dwa rodzaje magii spisują się w tym elemencie znacznie lepiej.

3. The Art of the Ice Storm.
Po odpaleniu Ryu otacza krąg zimna - zasięg tego kręgu zależny jest od poziomu magii. Niezła magia ale nawet na najwyższym poziomie nie obejmuje zasięgiem całej planszy...

4. The Art of the Inazuma.
...w przeciwieństwie do tego własnie rodzaju magii - jego największą zaletą jest fakt, że zawsze trafia wszystkie stworki. Świetne na wspomniane wyżej rybki ale w podstawowej grze nie wykorzystuje się w pełni zalet tej magii. W Hurricane Packu świetnie spisuje się przy walkach z bossami którym dodano jakiś pomocników - odpalasz i masz z głowy pomagierów (w zależności od ich wytrzymałości). Im większy poziom - tym większy damage od pojedyńczego uderzenia.
2razyjot
QUOTE(Ozi @ 2 07 2005, 21:59)
A z miejsc do zdobycia kasy na wiosło przed 8 chapterem moge Ci polecić dwa - w Tairon, przy sklepie Muramasy (odnawiający się żołnierze; na schodach do zegara też)

Tam trzaskam kase jak szalony na tuning giwer i na zbroje, hehe. Najpierw nabieg po scianie, odbicie za rog i scinasz leb pierwszemu ziomowi od razu. Pozniej tych dwoch juz jedziesz jak chcesz. Schodzisz na dol i wracasz, tak w kolko - $$$ mozna natluc srogo. icon_twisted.gif
_Blaze_
A wie ktos z was gdzie mozna znalezc jedna, ukryta bron? Chodzi o wielkie ostrze ktore wraca do ciebie jak bumerang. pol godziny meczyem sie zeby sie tam dostac ninja.gif
Diabeu
windmill shuriken? niedaleko baru Hana leży
_Blaze_
Spoko, wiem gdzie on jest - myslalem tylko ze wy nie wiecie cool.gif Tak btw. znalezliscie go sami czy z pomoca netu albo opisu?
Flik
dokladniej mowiec trzeba pobiegac troche po scianach. ogolnie bardzo latwo zauwazyc. o ile dobrze kojarze nawet sie dostaje hint od ayane blisko tego miejsca.
_Blaze_
Chyba nie zajazyliscie o czym pisze albo napisalem cos nie wyraznie blink.gif
Diabeu
sam znalazłem, tam w pewnym momencie jest wzmianka aby szukać blue lines bo ona wskażą drogę do ciekawych rzeczy
_Blaze_
Chyba nie zajazyliscie o czym pisze albo napisalem cos nie wyraznie blink.gif
Diabeu
chyba się jąkasz
_Blaze_
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 07 2005, 13:39)
chyba się jąkasz
*

Po prostu mam zwalonego kompa i problemy z netem, czasami wychodza takie rodzyny huh.gif
Diabeu
rodzyny to kuba1000 sadzi, z tobą nie jest źle
2razyjot
QUOTE(Flik @ 4 07 2005, 13:33)
dokladniej mowiec trzeba pobiegac troche po scianach. ogolnie bardzo latwo zauwazyc. o ile dobrze kojarze nawet sie dostaje hint od ayane blisko tego miejsca.
*

Ja tam sie nie wysialalem, ino odbilem sie od jednej sciany, wcisnalem przycisk odpowiedzialny za ciachniecie kosa z gory i postac przy tym strzale podnosi sie o kilka cm w gore dzieki czemu doskoczylem bez przeszkod. Mozna tam znalezc easter-egg rowniez - xboxik, ktory laduje energie na max. smile.gif
Yap
Jo! Chociaż zorientować się w terenie nawet bez "pomocy neta czy opisu" jest dość prosto. Rozglądanie się to klucz do sukcesu. A Wall Run jest prosty jak drut. Dzięki niemu zdobyłem mnóstwo stuffu.
Flik
Chyba nie zajazyliscie o czym pisze albo napisalem cos nie wyraznie
jak sie edytuje posty to pozniej takie "rodzyny" wychodza closedeyes.gif

@wujaszek_JJ - to jest przeciez obok siebie i trzeba byc niedorozwojem zeby nie zauwazyc wink.gif
Soul
hmmm....tak siedzie i czytam.....i nic zwiazanego z tematem nie napisaliscie ...jedyne co to Gosc sie podnieca ze udalo mu sie znalesc Wind Shoryuken..WOW Gratulacje ! laugh.gif Chlopaku NG ma prawie rok kogo Ty chcesh sprawdzac...... icon_twisted.gif
Flik
soul GRATULUJE post bez bledow ortograficzny. dzieki za chec poprawy :) a co do kolesia to rzeczywiscie zenada. ale coz zrobic pisac mu nie zabronimy ;)
Soul
Powaznie biggrin.gif ??? heheh ...Powaznie tak sie to pisze???:> ps a jusz myslalem ze znowu bedzie jakies "ale" do mnie:]
Yap
QUOTE(Flik @ 4 07 2005, 21:48)
soul GRATULUJE post bez bledow ortograficzny. dzieki za chec poprawy smile.gif a co do kolesia to rzeczywiscie zenada. ale coz zrobic pisac mu nie zabronimy wink.gif
*

Ty za to zupełnie bez ort'ów sobie poradziłeś!!! Fajnie jest!

Ninja Gaiden to gra pełna niespodzianek przy pierwszym przechodzeniu. Potem jest...coraz lepiej!!
xelloss
QUOTE(Soul @ 4 07 2005, 22:19)
Powaznie  biggrin.gif ??? heheh ...Powaznie tak sie to pisze???:> ps a jusz myslalem ze znowu bedzie jakies "ale" do mnie:]
*

A już było tak dobrze tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.