rachunek prosty - coś robisz źle
mario87
15 07 2005, 13:44
taaa pewnie gine gdy mnie zbaija ;p
eheheheh dobre
ale na serio, wal typa w cymbal z łuku (te tytanowe bolce są dobre albo explosive) jak wali promień to rollujesz a tak to możesz dashem po nogach aż kucnie a wtedy walisz największego kombosa jakiego możesz - ja osobiście przełączałem wtedy na debilka (dabilaharo) i z tego go po cymbale raziłem
:-:Macieq:-:
15 07 2005, 13:49
Mario 87-wal ptaszka po nogoch po kilku chlastnięciach schyla sie a ty mu w łeb pakujesz 2 comba ktana :x,y,x,x,x.Powórz to kilka razy i padnie.A jak ryczy to strzelaj strzałami
Edit.Sorry za parktyczne powtórzenie tego co napisał Diabeu ale on był troche szybszy
Ekhm, ostatni boss. Mam tylko dwa małe elixiry. Da się przejść (wiosło i Debilaharo na maxa, zresztą tak jak wszystko)?
15 07 2005, 20:13
Ostatni boss jest najłatwiejszym bossem wgrze i bez problemu można go pokokać bez utraty energii
tru, jednak sama ucieczka z jaskini potrafi wqrwić
konstant
15 07 2005, 21:05
No niestety spartolili Evil Murai

. Caly czas Flaying Swallow i tyle...
15 07 2005, 21:09
QUOTE(konstant @ 15 07 2005, 22:05)
No niestety spartolili Evil Ryu

. Caly czas Flaying Swallow i tyle...
To nie jest Evil Ryu tylko Evil Murai
luck1985
16 07 2005, 09:34
Mam Huricane Pack , ten folder z plikami dac na dysk ? czy co sie z tym robi ?
Luck... nie odpalisz Hurricane Packa bez Live. Coś tam ruszy ale i tak w pewnym momencie gra sie zawiesi...
luck1985
16 07 2005, 10:49
No wlasnie sie dowiedzialem , ze chociaz raz musialem byc zalogowany na Live . Na jakims innym forum czytalem , ze podmienia sie jakies pliki , bo ktos ponoc gral .
A jak zrobic zeby odpalic ? Najwyrzej sie zawiesi , ale jak to zrobic ?
Ukończyłem ten frustrujący, ale równocześnie rajcujący jak jasna cholera tytuł. Fajnie, że jest nowy strój; fajnie, że są odblokowane wszystkie filmiki; fajnie, że satysfakcja jest olbrzymia...
...mniej fajnie, że nie można użyć broni po ponownym wgraniu kompletnego stanu gry, a którą to broń w krwawicy up-grade'owałem.
A może się mylę? Może jednak można...?
Oświećcie mnie z łaski swojej Panowie.
17 07 2005, 22:22
Zasmuce cię-nie można
IMO szkoda że tak jest
luck1985
17 07 2005, 23:02
Nie lam sie, odpal sucesive save i w 2 chapterze jest Dragon Blade . Mozliwosc odbioru osobistego . Tego tez szkoda ,ze sucesive save to ten sampoziom trudnosci jaki skonczylismy poprzednio, powinna sie poprzeczka podniesc .A tak trzeba new game .
Aha, ale trzeba dojsc do 13 levela i skorzystac z teleporta:D Wtedy sie cofamy do 2 wioski i mozna odebrac Dragon Balde
QUOTE(luck1985 @ 17 07 2005, 23:02)
Nie lam sie, odpal sucesive save i w 2 chapterze jest Dragon Blade . Mozliwosc odbioru osobistego . Tego tez szkoda ,ze sucesive save to ten sampoziom trudnosci jaki skonczylismy poprzednio, powinna sie poprzeczka podniesc .A tak trzeba new game .
Aha, ale trzeba dojsc do 13 levela i skorzystac z teleporta:D Wtedy sie cofamy do 2 wioski i mozna odebrac Dragon Balde

Troszkę mnie skołowałeś. To w 2 czy w 13 level'u (chapterze)? Z tego co wiem Dark Dragon Blade jest do wzięcia koło sklepu Muramasy w mieście.
luck1985
18 07 2005, 10:12
QUOTE(Yap @ 18 07 2005, 09:28)
Troszkę mnie skołowałeś. To w 2 czy w 13 level'u (chapterze)? Z tego co wiem Dark Dragon Blade jest do wzięcia koło sklepu Muramasy w mieście.
No dopisalem

bo zamnialem , musisz dojsc do 13 chaptera , wtedy masz mozliwosc teleportu i wtedy idziesz do wioski bo 4 level katany . Wtedy takze wchodzisz do sklepu do muramasy przez te okno i tam bedzie Dragon Blade .
Wlasnie gram na Hardzie i walka z Alma trawala moze 7 s

Ofcoz pkt dla niej :>
Najlepsze , ze nie mam zadnego eliksiru

Edit
Alma na normalu to banal, tutaj walko trwaja po kilka s

Wiecej filarow we mnie trafia i tych kulek , jeden chwyt i padam , nie mam calego paska energi , ani zadnego eliksiru

Ona jest nie do przejscia na takim stanie , a ja nie jestem shinobi ktoryja przechodzi bez utraty zdrowia

Nawet go nie musnela na filmiku
Gram na Succesive Game. Zebrałem 46 skarabeuszy i w pierwszym sklepie za nie właśnie dostałem trzy armlety, Life of Gods i coś jeszcze. Dlaczego nie dostałem Dabilaharo? Dziadek poleciał sobie w kulki. Teraz dopiero ta gra jest prosta z Armlet of Tranquility. Wszyscy Boss'owie padają za pierwszym razem. Myślę, żę jak szarpnę NG za drugim razem na normalu zabiorę się za Hard.
Teraz postaram się wylookać pozostałe 4 Scarab'y.
mario87
20 07 2005, 20:26
dabilahro dostajemy dopiero w 8 chapterze
luck1985
20 07 2005, 20:50
Jestem kozak :> Troche sie nameczylem z Alma na tym Hardz , ale przez ten czas doszedlem do perfekcji

Gdybym nie pomylil guzikow i skoczyl na sciane , nie dosta bym jednej kulki na plecy i tym samym Alma by poszla do piachu bez dotknieca mnie

Czas zaczac zabawe na VH :> PRzejmuje paleczke po Shinobim , wszytkich bossow przechodze , a oni mnie nie dotknac
mario87
20 07 2005, 21:02
no to jeszcze nagraj to i udostępnij w necie
luck1985
20 07 2005, 21:20
QUOTE(mario87 @ 20 07 2005, 21:02)
no to jeszcze nagraj to i udostępnij w necie

Mam taki zamiar , wszytkich bossow tak bez drasniecia przejsc . W polsce komus to sie udalo ? czy jedyna osoba jest Shinobi ?
konstant
20 07 2005, 21:32
Jesli zrobisz to na vhard to chyle czola. Na normalu jest to bez problemu do zrobienia.
luck1985
20 07 2005, 21:40
Normal tak , narazie Alma poszla na hardzie i tylko raz z kulki dostalem . A dal ktos rade zeby w ogole go nie drasnela ? OFcoz bez uzycia magi , sama katana . JA uzywalem magie raz -na koncu .Przez te dwa dni masterowania jej , bylo tak , ze miala energi na pierniecie i nadal potrafila mnie powalic . Dlatego nie ryzykowalem i dostala z ognia w czolo . Teraz mam w planie zrobic bez drasniecia , jak sie uda wskakuje na VH i powtorka .
Jezeli bede mial tuner TV w kompie i podlacze zwykla kamere , jakis program mi nagra ten filmik ?
Na VH raz mi sie udało. Ale tylko raz. Zazwyczaj (4 raz koncze na vh) zuzywam 1-2 eliksiry.
macie jakis latwy sposob na konnice na very hard? na normalu bezproblemowo przeszedlem ale na vh po prostu nie moge o_0
a w czym jest problem. Stoisz z blokiem pod sciana i czekasz na okazje coby zaatakowac. Musisz tylko uwazac aby nie zaatakowac gdy swoje ataki polacza w jednym czasie kolo z wlocznia i lucznik. chyba ze jestes dobry z łuku - wtedy mozesz walic ale i tak musisz bardzo uwazac na lucznikow. Cierpliwosc - podstawowa sprawa.
mam pytanie takie,jestem w chapterze 5 i mam cholerny problem z ninja'mi otoz wszystko bylo by ok ,gdyby nie to ze zucaja dynamitami ktore sie przylepiaja do mnie i jeden taki ladunek wybuchowy robi duzy pogrom na moim a raczej Ryu zdrowiu,jaka jest na nich dobra taktyka? wyskakuje mi ich nagle 3-6 i nie ejstem w stanie podczas walki uniknac takiego ladunku,troche mnie juz to zaczyna irytowac
Jeśli tylko nie atakujesz - to trzymaj blok. Jeśli akurat kończysz combo - od razu trzymaj blok. Jeśli nie udał Ci się jakiś atak - trzymaj blok. A jak się poruszasz to... z blokiem. To tak w skrócie.

Ale na poważnie - jeśli trzymasz blok to te ich shinrukeny nie wbijają się w Ciebie. Nie daj się zapędzić w jakis róg, unikaj ataków więcej niż 2 ninja w momencie jak trzymasz blok - jak widzisz ze atakuje Cię większa ekipa tych ninjasów lepiej spi... uciekać. Kilka prób i sam załapiesz o co chodzi.
i counterami ich rozganiaj
konstant
21 07 2005, 19:46
Racja, na tych ninja stoisz caly czas w bloku i jak nie chcesz miec wiekszych strat to caly czas robisz revelesale
luck1985
21 07 2005, 19:57
Ja nunchaku ich klepie

Fajna jazda, bez trzymanki . Najlepiej odbic sie od sciany i skoczyc im na leb , a nawet jak sie shuriken wybuchowy wbije , wystarczy wskoczyc na sciane i energia nie spadnie

Masterowanie NG jest bardzo trudne i bardzo frustrujace :> Ale damy rade
mario87
21 07 2005, 20:22
dobra głupie pytanie, jak się robi reversale?? i jak się robi ciosy takie jak np. XX->XX chodzi mi o tą strzłke, jak je się robi?
no strzalka -> to pewnie do przodu biorac pod uwage kierunek w, ktorym jest odwrocony ryu.
QUOTE(mario87 @ 21 07 2005, 20:22)
dobra głupie pytanie, jak się robi reversale?? i jak się robi ciosy takie jak np. XX->XX chodzi mi o tą strzłke, jak je się robi?
Reversale polegają na wyczuciu timingu (jak w każdej szanującej się bijatyce). Blok->cios przeciwnika->w końcówce sekwencji tegoż ciosu wychodzisz z kontratakiem (kończy sie zazwyczaj ścięciem kolesie w pół). Reversale są bardzo pomocne w krytycznych sytuacjach kiedy maszkary nawalają pojedynczo, ale zarazem bardziej agresywnie.
Polecam również zbieranie esencji. Ryu ma wtedy najpotężniejsze ciosy (no i wrogowie zostawiają znacznie, POWTARZAM ZNACZNIE, większe kolorowe orby. Co za tym idzie zbieramy więcej papy na up-grade'y. Dabilharo po przytrzymaniu trójkąta i zebraniu esencji ma tak potężne uderzenie, że czasem można załatwić 5 gości na raz - jednym ciosem. Siły rażenia wiosła nie będę opisywał. To trzeba zobaczyć. MASAKRA!!!!!
QUOTE(Flik @ 21 07 2005, 15:36)
macie jakis latwy sposob na konnice na very hard? na normalu bezproblemowo przeszedlem ale na vh po prostu nie moge o_0
Miałem ten sam problem. Obczaj sobie filmiki Shinobiego, link do nich jest bodajże na stronie 12 tego tematu, albo jakoś w tych klimatach. Po obejrzeniu jego walki pokonałem ich za pierwszym razem
luck1985
21 07 2005, 23:16
QUOTE(Schopa @ 21 07 2005, 23:05)
QUOTE(Flik @ 21 07 2005, 15:36)
Miałem ten sam problem. Obczaj sobie filmiki Shinobiego, link do nich jest bodajże na stronie 12 tego tematu, albo jakoś w tych klimatach. Po obejrzeniu jego walki pokonałem ich za pierwszym razem

Na ta chwile filmy shinobiego sa nie dostepne na jego stronie , bo nie ma juz jego strony . Radze szukac na torentach albo cos , moze ktos udostepnia .
W razie czego moge wyslac , bo gdzie mam je wszytkie .
Ninja Gaiden to najtrudniejsza gra w moim zyciu, bo nie moge przejsc pierwszego bossa
luck, sa filmiki tego typa na necie, Ozi ma link do tego
no dzis przetestuje kontratak na ninjasow,w sumie bardzo dobrze sie ich munchakiem bije,tylko zadaje sie mizerny dmg,co do biegania po scianie kiedy mamy na sobie wybuchowe "cos" zauwazylem to juz ale nie zawsze zdaze wbiec na sciane ^^ dzieki za rady panowie
olej nunchaku, jak co to możesz robić wbieg po ścianie i X, też to ładnie łykają
Jasior: bez komentarza
JJJ jak masz problemy z ninjasami to ciężko Cię widzę dalej :f
Jasior: Pierwszego bosssa to nawet małpa przeszła (mój brat - lat 12 - IQ ok 20)
luck1985
22 07 2005, 10:37
Nie robcie sie na kozako , bo pol roku temu sami mieliscie znim klopoty .I jak czytam, to wielu z was czerpie inspiracje zfilmiku shinobiego :>
A co do filmikow to shinobi mial swoja strone i na serverze byly filmiki . Teraz jak chce wejsc na ta strone wyswietla mi brak strony
z Murai'em kłopoty? taaaaa of korz
na swojej stronie nie ma, ale jest sajt na którym się znajdują
ja nie czerpię "inspiracji" z nich, w sumie to 3 widziałem tylko
czytaj ze zrozumieniem
luck1985
22 07 2005, 10:55
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 07 2005, 10:40)
No wlasnie ;> Linijka wyzej i co jest napisane ? ogolnie do wszytkich bo strone wczesniej jeden napisal,zepo obejrzeniu poradzil sobie z koniami .......
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 07 2005, 10:40)
z Murai'em kłopoty? taaaaa of korz
Jak odpaliles gre pierwszy raz to przeszedles go od razu ?
napisałeś że jego sajtu nie ma i ze tylko torrent, ja na to że są ale na innym sajcie - więc wtf?
za 2 razem bodajże, jak mnie 1wszy raz sklepał to wziąłem poprawkę na to co wyczynia i uległ, powazne kłopoty dopiero Alma mi zaserwowała
QUOTE(luck1985 @ 22 07 2005, 11:37)
A co do filmikow to shinobi mial swoja strone i na serverze byly filmiki . Teraz jak chce wejsc na ta strone wyswietla mi brak strony

Ten link jeszcze działa -
http://weibull760.dyndns.org:8989/NinjaGaidenVids/Zresztą mario87 rzucił już w tym temacie tym sznurem...
u mnie Murai siadł za 2 razem tj Samuraj na koniu w w chapterze drugim...
a tak BTW na razie przerwa z Ninja Gaiden parudniowa nie moge tych poje.banych Magma Caverns przejsć :f
luck1985
22 07 2005, 11:13
Mam wszytkie , zastanawia mnie fakt, czemu kolo nie pokazuje walki z tym przed ostatnim bossem . Ten wielki posag co ma glowe osobno i skrzydla , pozniej walczymy z jego glowa i rzuca czachami . Z tej walki nie ma filmiku :> Tego chyba nie wymasterowal :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.