a mógłbyś chociaż tak troszkę wspominać o spojlerach?
heh ja tam ino na te czachy to wyczaiłem że kombos z dabilaharo je ładnie kosi, nie zdążą ugryźć, ale jeszcze zostaje końcowy atak czachy głównej, 50% tych ataków tak gdzieś uniknąłem, a tak to gryzł mnie drań.
luck1985
22 07 2005, 11:24
QUOTE(SIKI @ 22 07 2005, 11:17)
a mógłbyś chociaż tak troszkę wspominać o spojlerach?

Sory , myslalem , ze raczej kazdy ukonczyl NG
Za pierwszym razem ginąłem non stop. Teraz jest znacznie łatwiej bo nie muszę używać tylu Elixirs of Life. Ile to razy żaliłem się tutaj, że za ciężko, trudno, nie do przejścia?
A tak nawiasem mówiąc to zawiodłem się na Dark Dragon Blade. Albo nie umiem go jeszcze wykorzystać, albo ma za krótkie combo'sy. Owszem, po nabraniu esencji robi spustoszenie, ale jakoś tak mam niedosyt.
ten majcher to popierdóła, imo ma niską wartość bojową
po prostu trzeba umiec
2 ciosy i kazdy przeciwnik prawie lezy... mniejsze padaja po jednym strzale.
2razyjot
22 07 2005, 12:21
QUOTE(Jasior @ 22 07 2005, 09:43)
Ninja Gaiden to najtrudniejsza gra w moim zyciu, bo nie moge przejsc pierwszego bossa

Czekasz az podejdzie, odbijasz sie od sciany i spadasz na niego z (Y), wchodzi na 95 % zawsze. Jak cie sieknie, odbiegnij, poczekaj az podejdzie i powtorz ww. akcje.
QUOTE(SIKI @ 22 07 2005, 10:11)
Jasior: Pierwszego bosssa to nawet małpa przeszła (mój brat - lat 12 - IQ ok 20)
ojej
Czekasz az podejdzie, odbijasz sie od sciany i spadasz na niego z (Y), wchodzi na 95 % zawsze. Jak cie sieknie, odbiegnij, poczekaj az podejdzie i powtorz ww. akcje.
thx.
Tak prawde mówiąc to ja nierozumiem o co chodzi z tymi bossami. wszyscy mowia ze najtrudniejsza jest Alma, a w moim przypadku byl to jedyny boss ,ktorego przeszedlem za pierwszym razem (jak przechodzilem pierwszy raz). na pierwszego bossa stracilem 7 podejsc. aha musze wspomniec ze gre przechodzilem juz w dzien premiery gdy malo kto mial ta gre. obecnie mam po 3 przejscia na kazdym poziomie trudnosci
luck1985
23 07 2005, 15:37
Nie wiem czy odkrylem cos extra , ale w 2 chapterze , w drodze do wioski , jest wodospad i rzeka . Bedac na drugiej stronie , na gorze jest miejsce na Save . Pozniej sa male schodki , chwila przerwy muzyczka i lecimy dalej . No , ale wychodzac z wody w kierunku posagu do save ,to po drugiej stronie rzeki jest ukryty Life God :> Trzeba przebiedz przez rzeke , wiedzieliscie o tym

?
:-:Macieq:-:
23 07 2005, 15:42
QUOTE(luck1985 @ 23 07 2005, 16:37)
Nie wiem czy odkrylem cos extra , ale w 2 chapterze , w drodze do wioski , jest wodospad i rzeka . Bedac na drugiej stronie , na gorze jest miejsce na Save . Pozniej sa male schodki , chwila przerwy muzyczka i lecimy dalej . No , ale wychodzac z wody w kierunku posagu do save ,to po drugiej stronie rzeki jest ukryty Life God :> Trzeba przebiedz przez rzeke , wiedzieliscie o tym

?
Spoko moko nie odkryłeś nic extra.To że mozna zdobyć tam LOTG biegnąc po wodzie jest wiadome od dawno
luck1985
23 07 2005, 15:58

A ja teraz odkrylem
W zasadzie wszystko mam na maxa. Brakuje mi tylko jednego kyształu Life of God do pełnego life'u.
Pytanie: zaraz za drzwiami z zielonymi kamieniami (za sklepem Muramasy) jest teleport do piekła. Dziadaek mówi, że ten kto przejdzie ten chalange bez zadraśnięcia otrzyma nagrodę. Oczywiście przeszedłem zadanie (kilka razy mnie dziabnęli) i dostałem LOTG. O to chodziło?
Brakuje mi jednego Skarabeusza. 49 sztuk znalazłem sam, ale ten jeden gdzieś mi się zapodział. Trudno, przejdę grę jeszcze raz

.
Kurde smok w 12 levelu taaaaki duży
Jak uniknąć tego jego ataku: "ze skrzydeł" leci ogień na całą plansze i zabiera 1/3 paska życia?
zabić go moge tylko poprzez lanie "w ryj"?
To są dwa ataki.

Jak zieje ogniem to przeskocz nad płomieniem. A jak uniknąć ataku skrzydłami? Trzymaj blok... ewentualnie jak dobrze wyczujesz to można dać "turlanie z blokiem" w momencie jak wiatr ma Cię uderzyć, potrzebny jest tylko dobry timing. Blokując ten atak i tak ździebko energii Ci ubędzie, "rolując" nie zabierze Ci nic...
luck1985
24 07 2005, 15:46
Tak , jak widzisz ze atakuje skrzydlami , to zrob blok i kierunek jakis, przeturlaj sie podczas ataku poprostu .Jak masz wioslo to walka znim trwa 10 s
mam na 3 lvl, pozatym reszta broni na maxa, poza Dabilharo (2lvl)
a akurat z debilka to się go ładnie kroi jak schyli łeb
siki wioslem go
Albert Wesker
24 07 2005, 19:10
przeciez wyraznie mowi ze nie ma jeszcze wiosla
ja jestem w 5 Chapterze (Very Hard) i uh, jest ciezko, zeby dojsc do bossa trzeba rozwali 3 squady Ninja, dwa squady zwyklych przeszkadzajek i no 3 te czerwone potwory... a glupio tracic talizmany czy duze eliksiry na przeszkadzajki
Albert Wesker
24 07 2005, 19:16
masz na 3 lvl wooden sword, jak upgradujesz na max zobaczysz czemu nazywamy go wioslo

jezeli nie masz go na max to wogole go nie uzywaj, nie ma sensu, dasz rade dragon swordem, ten boss trudny nie jest, stan na jednym krancu planszy, jak jest na twoim to tnij go po nogach, jak po drugim unikaj promieni i czekaj az przybiegnie, jak na gorze laduj z luku
Można też mu wskoczyć na pysk jak się tak powoli zbliża.
QUOTE(SIKI @ 24 07 2005, 15:49)
mam na 3 lvl, pozatym reszta broni na maxa, poza Dabilharo (2lvl)
Tak jak mówi Diabeu. Siecz go Dabilaharo (smoczek to lubi

). Mieczyk ma power niesamowity (moja ulubiona broń).
mario87
25 07 2005, 00:38
QUOTE(SIKI @ 24 07 2005, 20:13)
w ramach ścisłosci na 3lv masz wooden sword, wiosełko dostajesz jak zupgrejdujesz wooden sword do 7lv
Heh nio i przeszedłem NG na VH

Hmm no dobra nie ma sie z czego tak cieszyc z jednej strony

Bo netu nie mam i bede musial czekac na NGB zeby pograc sobie na jeszcze trudniejszym poziomie

Nio nic ale bylo fajnie

Ale prawde mowiac nagroda po VH jest troche kijowa jak na taki poziom
QUOTE(diz @ 24 07 2005, 23:13)
Tak z ciekawości diz - udało Ci się? Jakiś sposób na to? Mnie się za cholerę nie udało wyczuć w którym momencie trzeba skoczyć...
luck1985
25 07 2005, 12:33
Wyglada jakby chcial zobaczyc co sie dzieje za dziurka od klucza

Powoli przybliza leb i wtedy wskakujesz .
hehe smoczek poszedł szybko, bo był łątwiutki podobnie jak Alma w II formie
Tera czas na Spririt Doku, mam nadzieje, że będzie troche trudniejszy od I formy Doku.
Poznałem już Ghost Fish'e

Czy ich ataki można jakoś blokować?
Nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź :f
Co jest na nie najlepsze? Vigoorian Fail czy Dragon Sword lvl4 ?
luck1985
25 07 2005, 19:56
QUOTE(SIKI @ 25 07 2005, 19:42)
hehe smoczek poszedł szybko, bo był łątwiutki podobnie jak Alma w II formie
Tera czas na Spririt Doku, mam nadzieje, że będzie troche trudniejszy od I formy Doku.
Poznałem już Ghost Fish'e

Czy ich ataki można jakoś blokować?
Tak , wall run . NAwet jak sie obala to wciskaj X albo A , ja zawsze te dwa wciskam
QUOTE(Ozi @ 25 07 2005, 12:18)
QUOTE(diz @ 24 07 2005, 23:13)
Tak z ciekawości diz - udało Ci się? Jakiś sposób na to? Mnie się za cholerę nie udało wyczuć w którym momencie trzeba skoczyć...
Ja ma łeb nad platformą to po prostu podbiegnij do łba i skocz do góry. Albo jakoś tak mniej więcej.
uzywaj pierwszego nzalezionego nimpo. przy odrobinie szczescia z rybek beda wypadaly czerwone kulki i bedzie mozna na raz wszystko latwo przejsc.
Albert Wesker
25 07 2005, 21:38
na rybki tylko Flail, dobrze tez na nie dziala lodowe nippo... tylko z glowa machaj tym cepem bo jak bedziesz mashowal to sie baaaardzo zdziwisz
a ja jestem juz w 6 chapterze VH... niedlugo ptaszek, ciekawe czy bedzie trudno, na normalu to byl boss dosc wymagajacy
QUOTE(Albert Wesker @ 25 07 2005, 21:38)
na rybki tylko Flail, dobrze tez na nie dziala lodowe nippo... tylko z glowa machaj tym cepem bo jak bedziesz mashowal to sie baaaardzo zdziwisz
a ja jestem juz w 6 chapterze VH... niedlugo ptaszek, ciekawe czy bedzie trudno, na normalu to byl boss dosc wymagajacy
Na noramlu nie był dość wymagający? Rozpłatałem go na częsci pierwsze bardzo szybko. Trzeba tylko słuchać rad forumowiczów (że o Diabeu'le nie wspomnę). Teraz jestem na Hardzie i wszystko idzie jak z płatka. Normalnie Easy pełną gębą. Nie sądzę byś miał WIĘKSZE trudności.
No Doku poszedł za drugim podejściem, poległem niestety na 2 piętrze "wieży".
Jesttam jakiś save point w połowie tej wieży chociaż? O_O Zdeczka hardcore'owo...
A rybki jade Izauną i szyciutko je rozwalam, bo dają dużo "czerwonej many"
Jutro albo pojutrze zakończe I część przygody z NG. Najlepsza gra na konsole obecnej generacji Nie myślałem, że po ukonczeniu MGS3 będzie mi zagrać w lepszą grę a tu zonk O_O
QUOTE(SIKI @ 25 07 2005, 22:02)
Jesttam jakiś save point w połowie tej wieży chociaż? O_O Zdeczka hardcore'owo...
Jutro albo pojutrze zakończe I część przygody z NG.
Najlepsza gra na konsole obecnej generacji Nie myślałem, że po ukonczeniu MGS3 będzie mi zagrać w lepszą grę a tu zonk O_O
Jejku, na jakim poziomie grasz? Bo zaraz po walce ze Spirit Doku jest save.
Mnie kiedys rybki zaciukały zaraz po walce z Doku

. Ale miałem jazdę.
Na Spirit Doku świetne jest Inferno (ale trzeba trafić).
Albert Wesker
26 07 2005, 07:19
Yap, miedzy hard a very hard jest roznica dosc znaczna

ale nic to, jak do niego dojde i znim zawalcze dam znac, narazie musze ten kielich zdobyc
harry_z_tybetu
26 07 2005, 08:15
moze ktos napisac jak zdobyc ten bilet do baru, czytam ulotke ide do sklepu gadam z dziadkiem i nic
kup coś, gift jest dla kupujących
harry_z_tybetu
26 07 2005, 08:29
wiedzialem ze to bedzie cos oczywistego.dzienki
QUOTE(Yap @ 26 07 2005, 00:35)
QUOTE(SIKI @ 25 07 2005, 22:02)
Jutro albo pojutrze zakończe I część przygody z NG.
Najlepsza gra na konsole obecnej generacji Nie myślałem, że po ukonczeniu MGS3 będzie mi zagrać w lepszą grę a tu zonk O_O
Jejku, na jakim poziomie grasz? Bo zaraz po walce ze Spirit Doku jest save.
Mnie kiedys rybki zaciukały zaraz po walce z Doku

. Ale miałem jazdę.
Na Spirit Doku świetne jest Inferno (ale trzeba trafić).
Normal na razie, i mam save'a po walce z Doku. Art of Inferno 4 razy dostał i 2/3 energi mu poszło
No dziś się biore za wieżyczkę
SIKI: nie powinno być problemu. Na większe bestie Dabilaharo + Ninpo "z prądem" i cała wieża robi się dość prosta. Nie trzeba używać Elixirs of Devil Power bo można sobie spokojnie zdobyć czary rozwalając rybki na schodach. Oczywiście Vigoorian Flail jest tutaj niezastąpiony.
huh ja to kompletnie inaczej robiłem, Wieża to głównie katana, specjale na smoki działają kapitalnie, na robaki "debilek" - żadnej magii -- tylko na schodach przy rybkach robiłem jump + X potem ninpo i znowu jump +x + ninpo - powtarzałem aż wsie padły
ja zaś na rybki zapodawałem flail (dobry timing to podstawa - gre skonczylem 2 razy i ani razu mnie rybki nie zabily

), a wieża to głównie dabilahro.
Diabeu, jak ty bez magii jechałeś po tych stworkach przypominających brązowe, humanoidalne kraby - goście mi tak tym promieniem razili, że tylko ninpo - innej opcji walki nie widziałem...
te duże buce co łapią i tłuką hipkiem o ziemię? kurde jak dla mnie to one bardziej czarne są, nieważne
XYXXXX plus specjal za esencje z małych robali
a tak to bieganie po ścianach i wjazd z dasha
jak robił zamach to roll i od razu kombos
jak machałem debilkiem to za mocno obrywałem od nich, z kataną to jak burza przez nich się przebijałem
Huh, tak się czasami zastanawiam, czy to jest dziwactwo, że przez całą grę ani razu nie zastoswałem specjala ładowanego z esencji?

Jak tak sobie czytam, to co drugi kosił tym jakichś łośków...
A na tych brązowych (czy ta czarnych), to izuna drop działa? Bo jak tak, to całkiem ładnie sprzątałoby okolicę z tych mniejszych frędzli...
nie działa, czasem uda się typa podrzucić lekko w górę - podobnie z zombiakami
bez specjali można grać, jak pierwszy raz NG robiłem to nie używałem tego, ale warto je opanować bo pomagają i prezentują się świetnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.