Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Albert Wesker
juz nie wspominajac ze daja kupe kasy icon_twisted.gif
SIKI
Takie pytanko: Czy po zabici Króla Piekieł jest jakis sklep u Muramas'y, bo nie wiem jak mam elixiry poużywać.
Nap ierwszy rzut oka nie jest trudny....
Diabeu
ten rogaty bydlak?
sklep będzie jak do miasta wrócisz, tam to nie ma
SIKI
Tak, ten rogaty...
Diabeu
ja w wieży sklepu nie zlokalizowalem

jak musisz to wracaj do miasta
Ozi
Na wieży ni ma sklepu, Diabeu jest banalny i w ogóle sama końcówka gry jest w miarę prosta...
Diabeu
najbardziej wkurza chyba ta ucieczka
a tak to z górki na pazurki

Ozi, kupisz dziś headshota, zobaczysz:f
SIKI
Już powróciłem do Muramasy, zakupiłem odpowiedni ekwipunek i jazda smile.gif
btw Udało mi się przejść Diabła przed powrotem do miasta tylko zostało mi zero elixirów i prawie nic życia, ale miałem ninpo i Vigoor Emperor w pierwszej formie jest banalny O_O
Flik
w drugiej tez...
SIKI
Przeszedłem grę, dałem na NEW GAME, dałem na Hard, a nowego stroju nie ma...
Co jest?
Marlon
wciskajac new game musisz trzymac ktorys z przyciskow - np prawy trigger, rozne przyciski to rozne stroje...
:-:Macieq:-:
A mi sie wydaje że jak przeszłeś Ng na normal to w nowym stroju możesz grać tylko na normal,ale moge sie mylic bo juz dawno nie grałem
SIKI
nieważne zobaczyłem nowy stroj i styka ;]
Ocena końcowa Greater Ninja... chyba nieźle, nie?
Yap
SIKI: ocenkę masz cool.
Jestem na czołgach, poziom hard. Jak by to powiedział jakiś szaleniec: "Zaraz zaczną leki działać. Póki co jestem niebezpieczny dla otoczenia." Ja tak się czuję walcząc z czołgami. Nic nie działa. Blok, skoki, próby ataku. Ginę i ginę, nie radzę sobie wogóle. Raz skubnąłem tego pierwszego, ale drugi jest ponad moje siły. Jakieś sugestie Panowie? Póki jestem jeszcze w pełni władz umysłowych.
Walka z czołgami tez mnie zawsze wqrwia ale postaram sie ci jakoś pomóc.Na początek walisz z expllosive arrow w czołg i masz z głowy tego co strzela,potem bierzesz te drugie strzały(nie pamietam juz jak sie nazywały)i nawalasz w tanka.Operacje powtarzasz aż sie nie pozbędziesz czołgów.Możesz też użyc ognistego ninpo bo tez chyba troche energii zabiera.
SIKI
te strzały to AFDS (jakoś tak :>) Cores
Yap
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 27 07 2005, 23:08)
Walka z czołgami tez mnie zawsze wqrwia ale postaram sie ci jakoś pomóc.Na początek walisz z expllosive arrow w czołg i masz z głowy tego co strzela,potem bierzesz te drugie strzały(nie pamietam juz jak sie nazywały)i nawalasz w tanka.Operacje powtarzasz aż sie nie pozbędziesz czołgów.Możesz też użyc ognistego ninpo bo tez chyba troche energii zabiera.
*

Booooooże!! Przeszedłem grę na Normalu z cztery razy i nie wiedziałem, że tego kolesia z karabinem można stuknąć. Wielkie dzięxy Macieq!!!
matek_79
QUOTE(Yap @ 28 07 2005, 01:36)
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 27 07 2005, 23:08)
*

Booooooże!! Przeszedłem grę na Normalu z cztery razy i nie wiedziałem, że tego kolesia z karabinem można stuknąć. Wielkie dzięxy Macieq!!!
*

Ta walka jest prosta do bolu- podbiegasz, stajesz mniej wiecej w polowie czolgu, tuz przy nim i teraz jedyne co Ci zostaje to naparzac na zmiene w czolg i w ludzika z karabinkiem, a czolg w tym czasie bedzie grzecznie krazyl wokol Ciebie, jak rozwalisz pierwszy to przy drugim tez sie tak ustawiasz i powtarzasz motyw wink.gif
Diabeu
tyle że jak wyjeżdża drugi to od razu trza robić jump/roll bo inaczej to przyjmiesz albo gąsienicę albo pocisk na klatę
Siarex
Mam takie pytanko...

Co to jest ten Ninja Gaiden Black i czemu jest w zapowiedziach w extirmie. czy to jest jakis dodatek czy co???? blink.gif
SIKI
Ninja Gaiden Black= Zwykły Ninja Gaiden + Hurricane Pack #1 i #2 + pare smaczków
Hurricane pack = dodatki do ściągnięia tylko przez LIVE
Diabeu
przejrzyj temat, to się dowiesz
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 28 07 2005, 01:44)
Ta walka jest prosta do bolu- podbiegasz, stajesz mniej wiecej w polowie czolgu, tuz przy nim i teraz jedyne co Ci zostaje to naparzac na zmiene w czolg i w ludzika z karabinkiem, a czolg w tym czasie bedzie grzecznie krazyl wokol Ciebie, jak rozwalisz pierwszy to przy drugim tez sie tak ustawiasz i powtarzasz motyw  wink.gif
*

To jeden z "bugów" który poprawiono w Hurricane Packu - tam ta metoda już nie działa na czołgi (ale w normalnej grze, na very hardzie - jak najbardziej).

Ja się chowałem za skrzynkami z amunicją - zawsze starałem się stanąć tak, żeby pomiędzy lufą czołgu a Ryu stała skrzynka; wtedy pocisk tanka trafia w ammo, nie w Ryu. No i naparzasz z AFCD Cores (czy jak to się zwie...)
SIKI
Obczaiłem walkę Shinobi'ego z Almą na Very Hard w 1,5 minuty....
Robi wrażenie ninja.gif
Czy mając konto xbox live na konsoli mogę wgrać piratem Hurricane Packi?
mobie
dzisiaj pierwszy raz zaczełem tą gre, bardzo mi się podoba ale jest bardzo trudna, mam już problemy przy pierwszym bosie, zginełem już chyba z 10 razy, a najbardziej denerwujące jest, że nie darady zapisać gry kiedy się chce. może ktoś mi doradzi jak pokonac pierwszego bosa i ogólnie jak sobie radzić w tej grze?:-)
konstant
Poczytaj troche wstecz closedeyes.gif
QUOTE(mobie @ 1 08 2005, 17:07)
dzisiaj pierwszy raz zaczełem tą gre, bardzo mi się podoba ale jest bardzo trudna, mam już problemy przy pierwszym bosie, zginełem już chyba z 10 razy, a najbardziej denerwujące jest, że nie darady zapisać gry kiedy się chce. może ktoś mi doradzi jak pokonac pierwszego bosa i  ogólnie jak sobie radzić w tej grze?:-)
*

Powiem ci tyle że musi mieć dużo samozaparcia-do każdego Bossa będziesz podchodził co najmiej kilka razy.Ale satysfakcja potem jest ogromna
Hlipo
najlepiej walczyć cały czas z blokiem (lewy tigger) a podczas turgania wyszkoczyć i atakować z góry. Ja tak grałem i tak jest o wiele łatwiej
luck1985
1 boss na normalu to najlepiej zaprowadzic go w rog scian. Jak zacznie walic swoje combo albo atakowac to skok na sciane i mu na leb .
Mozna turlac sie wokol niego i w miare blisko , zaatakuje wtedy nie uciekac tylko jeszcze raz w miare blisko sie przyturlac , wtedy sie tak jakby naladuje i sie "przeslizgnie"po podlodze.A teraz to tylko combo mu zasadzic .
Na normalu najlpeszy i szybki sposob to ten1 .
Mozna skorzystac z tych filmikow .Prawie kazdy Boss Mozna obejrzec jak to robi prawdopodobnie* mistrz swiata .

*- nikt inny nie odwalil takiego hardcora ( ja jestem nablizej tongue.gif ) i oficjalnie nikt nie powiedzial kto i jak wink.gif
SIKI
heh atakuj Shinob'iego atakuj :f
Zassałem jego walkę z Almą na VH. Robi wrazenie
2razyjot
QUOTE(:-:Macieq:-: @ 1 08 2005, 16:29)
Powiem ci tyle że musi mieć dużo samozaparcia-do każdego Bossa będziesz podchodził co najmiej kilka razy.Ale satysfakcja potem jest ogromna
*

Historia z zycia wzieta.

Wpadl do mnie zaciety PS2-ojkowiec bo nie wierzyl, ze cos moze wygladac ladniej i byc mocno grywalne w porownaniu do "Devila" (maniak masteruje "3"). Zobaczyl Gaidena, spuscil leb i mowi, ze rzeczywiscie lepsze. Wkrecil sie jak dziki (mysle sobie "jak zobaczysz pierwszego bossa to odpadniesz"), doszedl do ziomala z nunchako. Poczail sie i ... pojechal go za pierwszym razem na 4 malych eliksirach, nawet rebirtha nie uzywajac. blink.gif Wybitny talent. Ustawiam sie z nim na weekend i jedziemy "Gaidena", sesesesesese ... smile.gif
Yap
Hmmm, mój młodszy brat (12 lat) patrzył jak nawalam w NG przez jakieś dwa tygodnie. Potem o dziwo sam się zabrał za naparzanie mimo moich ostrzerzeń co do poziomu trudności gry. Początkowo ciorał na moim stanie gry (wiadomo - Armlet of Tranquility), potem jednak włączył sobie grę od zera i ŚWIETNIE DAJE SOBIE RADĘ.Gość jest nieprzeciętnym graczem. Brakuje mu jeszcze cierpliwości w niektórych momentach (hehe), ale sam fakt, że jest już w The Caverns świadczy o tym, że urodził się z padem w rękach. biggrin.gif
DOA
Eh przeszedlem NG nareszcie na wszystkich poziomach happy.gif No dobra moze nie ma sie czym chwialic, ale dla mnie to niezle osiagniecie rolleyes.gif Niestety przez to ze nie mam XL musze czekac na NGB zeby dostac jeszcze trudniejszy poziom ninja.gif No nic pewnie bedzie warto zakupic tak czy tak ta gierke bo slyszalem ze nie malo bedzie sie roznic od HP-ow (hmm dziwnie w to nie chce mi sie do konca wierzyc huh.gif )
Ps: Sama satysfakcja z przejscia NG na wszystkich poziomach jest na MAX Wielka tongue.gif (przynajmniej dla mnie) Ale hmm prawde mowiac nagrody sa niezbyt ciekawe (znowu przynajmniej dla mnie mellow.gif ) No nic fakt faktem ze do gry i tak bede wracal happy.gif
SIKI
QUOTE(Yap @ 2 08 2005, 09:39)
Hmmm, mój młodszy brat (12 lat) patrzył jak nawalam w NG przez jakieś dwa tygodnie. Potem o dziwo sam się zabrał za naparzanie mimo moich ostrzerzeń co do poziomu trudności gry. Początkowo ciorał na moim stanie gry (wiadomo - Armlet of Tranquility), potem jednak włączył sobie grę od zera i ŚWIETNIE DAJE SOBIE RADĘ.Gość jest nieprzeciętnym graczem. Brakuje mu jeszcze cierpliwości w niektórych momentach (hehe), ale sam fakt, że jest już w The Caverns świadczy o tym, że urodził się z padem w rękach.  biggrin.gif
*

Musze ci powiedzieć, że mój brachol mały też się wziął za Ninja Gaiden z tym, że nie mógł sobie poradzić sobie z Almą i musiałem mu pomóc :f
Jeśli jesteśmy przy temacie bracie-mój(11 lat) zacioł sie w 3 chapterze.Nie wie że można chwycić się lin i po nich przejść.A ja sie zarzekałem że nie będe mu podpowiadał to nie podpowiem,niech sie pomęczy icon_twisted.gif
Ryo-San
wlasnie zassalem sobie z Lajwa oba Hurrican Packi..i teraz mam pytanie jak z nich skorzystac?? z tego co rozumiem musze wejsc w Master Ninja Tournament i miec konsole caly czas podpieta do netu?

Po sciagnieciu HP2 pojawily mi sie tam opcje : #1 Master Ninja Tournament i #3 Master Ninja Tournament, po zassaniu HP1 doszedl #2 Master Ninja Tournament wiec ogolnie to ja sie troche pogubilem w tym wszystkim..i moglby ktos mi przyblizyc o co tutaj lotto..Ozi, Bezik;]
Diabeu
wybierasz misję (1, 2 lub 3),odpalasz i grasz

jak już zrobisz sejwa to możesz grać z niego na offline, po zakończeniu gry będzie opcja wgrania wyniku na tabelę Live!

1 to w sumie nie zmieniona gra właściwa
2 to już mocno zmieniona i w (pipi) trudniejsza
3 to w sumie survival na arenie
mobie
dzieki za wasze porady, teraz już sobie poradziłem z pierwszym bosem bez problemu, jestem juz nawet przy 3 bosie smile.gif chyba załapałem wreszcie gre.

mam jeszcze jedno pytanie, jak się updatuje broń?
mario87
w sklepie u dziadka, wchodzisz w zakładke Blacksmith i tam upgrade'ujesz
Ryo-San
dobra zaczalem drugi przechodzic NG, tym razem od Hurrican Packa 2...niezla rzeznia sie zapowiada..narazie nie moge przejsc Ninja Fortess xD
W normalanej wersji na dzien dobry bez problemu doszedlem do bossa a tutaj juz sa problemy...
Te biale smiecie w polaczeniu z tymi lachami rzucajacymi wybuchowymi shuriukenami daja ostro polaic..wogole narazie nie moge dojsc do pierwszego sejwa..nawet sobie niewyobrazam co bedzie pozniej blink.gif
Fajnie tez ze dali kamere fpp

btw ten lunar to dobra zabawka?
aha jak wybieralem Ninja Tournament #2 to gra nie zapytala o poziom trudnosci..rozumiem ze w MNT nie wybiera sie poziomu trudnosci?
luck1985
Pograjcie w NG na snesa biggrin.gif
Tam jest dopiero jazda tongue.gif 1 Bossa nie moge przejsc wink.gif A mialem filmik jak kolo przeszedl cala gierke na jednym zyciu blink.gif
mario87
ja w ogóle do bossa nie doszedłem ;p no ale grałem to komórce tongue.gif

a zresztą przecież 3 stare części są do zdobycia w xboxowym NG
Morikage
sorry, a co jest trudnego w pierwszym bossie z NG na snes'a??? jakos nie pamiętam żeby początkowi bossowie w starych NG byli trudni....ci z dalszych poziomów to co innego, szczególnie w pierwszej części chyba w 7 epizodzie był taki madafaka nie do rozwalenia....ale z czasem i on poległ icon_twisted.gif a skoro już mowa o starych częściach to intro z NG2 wymiata, świetny klimat i muzyczka.
A wracając do naszych czasów, to prawda że NGB ma kosztować tyle co gry z serii "classic"??
luck1985
Tak . Okolica 100zl.
A ile chciales dac za dodatek ?? 199zl ?
Jeszcze miesiac i ruszamy - stay tuned cool.gif
Morikage
wiesz, taki VF4:Evo kosztował u nas tyle co normalna nowość mad.gif
Ozi
QUOTE(Ryo-San @ 2 08 2005, 20:44)
btw ten lunar to dobra zabawka?
aha jak wybieralem Ninja Tournament #2 to gra nie zapytala o poziom trudnosci..rozumiem ze w MNT nie wybiera sie poziomu trudnosci?
*

Fajnie się tym macha, specjal niezły bo ma spory zasięg - a tak poza tym to nie używać. tongue.gif

Poziomu trudności nie wybierasz. AI bossów to "poprawiony normal" - ich ciosy zabierają tyle samo życia; poprawiono natomiast ich zachowanie, część kombinacji znanych z standardowej gry już nie wchodzi.

Co do stworków - znanym z poprzedniej wersji gry też poprawiono AI (na dodatek każdy ma w arsenale rzut więc znana z normalnej gry taktyka "blokuj i kontruj" już nie za bardzo się sprawdza) a te nowe są cholernie upierdliwe. Jeszcze się o tym przekonasz... hyh.gif
Zgub4
QUOTE(luck1985 @ 2 08 2005, 23:24)

Jeszcze miesiac i ruszamy - stay tuned  cool.gif
*

Nooooooooo jeszcze miesiąc i znowu bedzie się działo ninja.gif icon_twisted.gif
Ozi
4 nowe screeny z Ninja Gaiden Black.

http://www.xboxyde.com/news_1799_en.html

Szykuje się naprawdę trudna gra... blink.gif
Diabeu
dupa tam trudna

tutaj to już się określenia kończą i trza nowe tworzyć

czołgi w Taironie? Ogry w kanałach? Murai z obstawą? pewnie każdy boss będzie miał watahę pomagierów

Ryo-San
buhahaha chyba Team Ninja ma jakies sklonnosci do sado macho..bez jaj..ja sie mecze koorewsko z Hurrican Packiem 2 a tutaj chlopaki wyciagają tak ciezki kaliber..a gra na normal sprawia klopoty...
no nic pozostaje kupic kilka padow bo zapewne nie raz jeden poleci o sciane:>
Ciekawe jak koreanscy wymiatacze poradza sobie z Blackiem ehehe pewnie znowu bedzie czolowka na Lajwie...psychopaci;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.