Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
luck1985
Nie oszukujmy sie, ale Alma dla wielu byla trudna. Teraz bedzie miala pomocnikow. Jak zwykle sa dobre i slabe strony. Zle , bo bedzie trzeba na nia uwarzac i natych pomocnikow , ale z drugiej strony po rozwaleniu pomocnikow dostaje sie energie albo ninpo biggrin.gif
YETI
QUOTE(Ozi @ 3 08 2005, 14:40)
4 nowe screeny z Ninja Gaiden Black.

http://www.xboxyde.com/news_1799_en.html

Szykuje się naprawdę trudna gra...  blink.gif
*

ekmh...chyba troche przesadzaja, to juz bedzie dla prawdziwych maniakow tej gry.
Przy HP2 mozna juz niexle sie napocic, no ale przy tym, pewnie wiecej bedzie nerwow niz samej przyjemnosci z gry...ja wysiadam.
Diabeu
wreszcie będzie można porządnego specjala założyć bossowi

blink.gif
Ryo-San
ogolnie cieszy mnie to ze Team Ninja zrobil gre koorewsko trudną..dla prawdziwych graczy i tylko dla prawdziwych graczy..przeciez taki niedzielny leszczyk, ktory kupi sobie NG bo ladnie wygląda nie da rady ukonczyc tej gry na poziomie normal..a nizeszego poziomiu trudnosci nie ma hehe..ciekawe czy przez ten naprawde wysoki poziom trudnosci odbil sie jakos na sprzedazy gry...przeciez mogli dac easy i very easy zeby jakis 12 letni spasiony hamburer pomachal sobie mieczykiem i bez strasu przeszedl gre..a jednak nie zdecydowano sie na taki ruch..i wlasnie za to tak cenie sobie ludzi z TN;]

Mam nadzieje ze Microsoft nie wypusci z rąk tak koorewsko mocnego exslusiva..w przeciwnym razie du/py z nich;]
a Tomonobu Itagaki powinien byc traktowany przez szychu z MS jak swieta krowa..koles mowi ze DL-DVD to malo..to dajemy HDDVD;]
btw mam pytanko
Ide sobie teraz do wioski Hayabusy..i w momencie gdzie natykamy sie na ten zerwany most(tam gdzie po drugiej stronie jest save) na dole tuz nad wodą jest skrzynka..nie mam pomyslu jak sie do niej dobrac..za pierwszym razem tez spasowalem....dlatego prosze o pomoc;>
luck1985
Wejdz do wody i poplyn na druga strone . Jak wyjdziesz nabrzeg obroc sie i wskocz na wode , wtedy wciskaj skok i Ryu bedzie biedz po wodzie ......................

Eh , amatorzy ..... cool.gif
Diabeu
biegnij po wodzie, klepiesz miarowo A
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 3 08 2005, 15:36)
Wejdz do wody i poplyn na druga strone . Jak wyjdziesz nabrzeg obroc sie i wskocz na wode , wtedy wciskaj skok i Ryu bedzie biedz po wodzie ......................

Eh , amatorzy ..... cool.gif
*

Odezwał się wymiatacz...

Nie wskakuj do wody tylko do niej wejdź; jak tylko Ryu zanurzy nogi od razu naparzaj w "A".
Yap
QUOTE(Ryo-San @ 3 08 2005, 14:26)
btw mam pytanko
Ide sobie teraz do wioski Hayabusy..i w momencie gdzie natykamy sie na ten zerwany most(tam gdzie po drugiej stronie jest save) na dole tuz nad wodą jest skrzynka..nie mam pomyslu jak sie do niej dobrac..za pierwszym razem tez spasowalem....dlatego prosze o pomoc;>
*

Hehe, musisz zabawić się w Jezusa Chrystusa. W zasadzie nie powinienem nic więcej pisać, ale...będąc na drugim brzegu nie wskakuj do wody tylko IDŹ przed siebie nawalając A.
luck1985
QUOTE(Ozi @ 3 08 2005, 14:37)
Odezwał się wymiatacz...

Nie wskakuj do wody tylko do niej wejdź; jak tylko Ryu zanurzy nogi od razu naparzaj w "A".
*

LOL

Jasne, ze wymiatacz .
Nie ma roznicy czy wejdzie do wody czy na nia naskoczy , efekt jest taki sam . laugh.gif
Ozi
Bredzisz człowieku... jak nacisniesz "A" przed kontaktem z wodą to Ryu do niej wskoczy (odwali skok na pałę) i z biegania nici.
luck1985
<ziew>
Moze nie umiesz wyczuc momentu ? Jak napisalem wczesniej , efekt jest taki sam,roznica jest taka , ze trudniej wyczuc ten moment . Ale do zrobienia.
Ryo-San
thx panowie za pomoc..wogole to jak na to wpadliscie o_O ja bym chyba z rok myslal i bym nie wymyslil ehehe

dobra ziomek na koniu poszedl za pierwszym razem..myslalem ze bedzie trudniej;] jedziem chapter 3

i kolejna prozba...skad mozna zassac filmiki tych mega-psycholi co trzaskają bossow na very hard z predkoscią swiatla?
glownie zalezy mi na tym filmiku tego koreanczyka co wygral w Tokyo MNT

aha i jeszcze zapytanka odnosnie stroju...w HP2 nie ma dodatkowych strojow?
SIKI
Hmm na screenach widać, że Ryu przy walce z Murai'em ma True Dragon Sword (4lvl - w końcu się świeci na biało).
Aż tak trudno nie będzie... Jeżeli będzie od początku gry.
Diabeu
wątpię by tak było

pamiętasz screeny z pierwszego NG? tam to miał też true ds i 5 płomyczków magii
luck1985
QUOTE(Ryo-San @ 3 08 2005, 15:08)

i kolejna prozba...skad mozna zassac filmiki tych mega-psycholi co trzaskają bossow na very hard z predkoscią swiatla?
glownie zalezy mi na tym filmiku tego koreanczyka co wygral w Tokyo MNT

*

Prośba -1:1 biggrin.gif
Wszytkich nie spr, ale moze Tutaj znajdziesz .

QUOTE(SIKI @ 3 08 2005, 15:08)
Hmm na screenach widać, że Ryu przy walce z Murai'em ma True Dragon Sword (4lvl - w końcu się świeci na biało).
Aż tak trudno nie będzie... Jeżeli będzie od początku gry.
*

Nie popadajmy w apopleksje , gra wymaga sporego treningu i nerwow biggrin.gif Jest dosyc schematyczna, wystarczy poznac dobrze umiejetnosci wrogow .

QUOTE(_Diabeu_ @ 3 08 2005, 15:16)
wątpię by tak było

pamiętasz screeny z pierwszego NG? tam to miał też true ds i 5 płomyczków magii
*

A teraz nie mozna miec 5 plomyczkow ?? Nie rozumiem tego .
Ryo-San
QUOTE(luck1985)

Prośba -1:1  biggrin.gif
Wszytkich nie spr, ale moze Tutaj znajdziesz .

nie dziala strona;/
pamietacie moze jak sie nazywal ten koreanski wymiatacz co to jego filmik zrobil furore na necie..koles ma swoja stronke z tego co pamietam i tam lezy ten 500 megowy filmik..a dokladnie plik torrent
mario87
shinobier
niedawno podawałem strony z filmikami, działały jeszcze kilka tygodni temu a jak sam chciałem sprawdzić to jak na złość przestały działac o_O
co do weibula to sprawdzaj ją co jakiś czas, ona raz dziła, raz nie
luck1985
Mi stronka dziala
Jakby co mam te filmiki na cd cool.gif

P.S
Zassijcie sobie trailera NGB z E3 hyh.gif Co tam sie wyrabia ninja.gif
Ozi
QUOTE(Ryo-San @ 3 08 2005, 16:08)
*

Są. Jak zaczynasz grę przytrzymaj biały albo czarny w momencie jak potwierdzasz start.
SIKI
mi stronka też działa i jakieś 2-3 dni temu spokojnie ściągałem jego wyczyny z Almą ;]
No zobaczymy czy będzie TDS od początku, mam cichą nadzieje, że będzie można po przejsciu gry zaczynać dopakowanym Ryu ;]
luck1985
A ktora muzyczka wam najabardziej podpasila ? Mi w tym momencie jak walczymy z rybkami. Dla nie wtajemniczonych Ryo Koike - Distorted World rolleyes.gif

A jak wam idzie masterowanie ? No , bo ja nadal nie moge przejsc Almy na VH bez dotkniecia sad.gif Zawsze raz mnie trafi icon_evil.gif

Jak zdobede aparat to wrzuce i pokaze wam moja koszulke wlasnej produkcji biggrin.gif
Ofcoz temat glowny Ninja Gaiden biggrin.gif
SIKI
mario skąd zassałeś te snesowe NG na komórki? smile.gif
Jak możesz to podaj linka ;]
Ozi
QUOTE(Ryo-San @ 3 08 2005, 15:26)
ogolnie cieszy mnie to ze Team Ninja zrobil gre koorewsko trudną..dla prawdziwych graczy i tylko dla prawdziwych graczy..przeciez taki niedzielny leszczyk, ktory kupi sobie NG bo ladnie wygląda nie da rady ukonczyc tej gry na poziomie normal..a nizeszego poziomiu trudnosci nie ma hehe..

Ryo, odpal Mission Pack #3 - zobaczysz co oznacza prawdziwy n-gaidenowy hardkor. Już sama liczba graczy którzy się wpisali (coś koło 1300) w porównaniu do liczby tych co ukończyli #1 (koło 5000) daje do myslenia...

Mocno zaokrąglając - 4 na 5 wymiękło... tongue.gif
Diabeu
A teraz nie mozna miec 5 plomyczkow ?? Nie rozumiem tego .

przy walce z Murai'em??? czy może na sterowcu?
luck1985
No tak, myslalem, ze w ogole .,
YETI
QUOTE(Ozi @ 3 08 2005, 17:18)
QUOTE(Ryo-San @ 3 08 2005, 16:08)
*

Są. Jak zaczynasz grę przytrzymaj biały albo czarny w momencie jak potwierdzasz start.
*

lub trzymajac lewy albo prawy trigger
mario87
QUOTE(SIKI @ 3 08 2005, 17:40)
mario skąd zassałeś te snesowe NG na komórki? smile.gif
Jak możesz to podaj linka ;]
*

miałem jakiś emulator pod s60 i tak sobie na telefonie pogrywałem wink.gif
Ozi
QUOTE(YETI @ 3 08 2005, 21:32)
lub trzymajac lewy albo prawy trigger
*

No to są te same stroje co w normalnej grze (pod białym i czarnym są nowe) - ale w sumie racja. hyh.gif
Ryo-San
dobranalem do 6 Chapter'a - Altar Hall
Jak narazie powazniejszych trudnosci nie odnotowalem..bossowie idą sie kochac za pierwszym razem..jedyny problem jaki caly czas napotykam to te pierdzielone koty, ktore jak widze w wielu miejscach zastepuja "wybuchowych" ninja z normlanej wersji..
tym razem musze zupgrejdowac wooden sworda na max..bo cos czytalem juz tutaj o tym wioselku..za pierwszym razem jakos mi bylo szkoda kasy..dobre to to bedzie?
Diabeu
bardzo dobre hyh.gif tylko weź uruchaj kesz na to - masa roboty
Ozi
Jak wyżej - zbieraj kasę na to jak najszybciej bo od 8 chapteru ta broń znacznie ułatwia walki z bossami. tongue.gif

Roboty z tym sporo ale nagroda warta poświęcenia...
Ryo-San
no dla mnie maszynka do robienia kasy zawsze byl vigoorian flail..tym sie trzaska po 80 hit combo..te szmaty padaja jak muchy
zreszta Ozi mi wlasnie sprzedal info jak latwo zdobyc 99.999 cashu..wiec sadze ze dam rade to zupgrejdowac;] hehehe
Diabeu
nie chodzi o broń a miejsce, co by nabijać kesz
Ryo-San
a najlepsza jest odpowiednia bron i miejsce hehe

btw widziales Diabel ktory Ozi jest w rankingu na Lajwie w #2 o_O
toz to prawdziwy fanatikos..nie mam pytan
Diabeu
wiem wiem, on jest .....nięty, ale już mu to mówiłem przez gadulca

ja tam mam radochę z podbicia wyniku w hp#1 mehehehehehe

aha, wracam do hp#2, skończyć to trza wreszcie
SIKI
QUOTE(Ryo-San @ 4 08 2005, 13:25)
btw widziales Diabel ktory Ozi jest w rankingu na Lajwie w #2 o_O
toz to prawdziwy fanatikos..nie mam pytan
*

Możesz zdradzić tą tajną informację ;]
Ryo-San
67 miejsce (na ponad 5 tys) i tylko 5 walk w CALEJ GRZE nie skonczonych przed czasem blink.gif blink.gif blink.gif ninja.gif NMKP
Diabeu
co do tego "przed czasem" to irytujące jest że ciało musi zniknąć, więc musisz skończyć i mieć zapas z 3 sekundy - zabijam typa, mam jeszcze ponad sekundę i co? jajco, bonus w (pipi)e
SIKI
hehe mamy polskiego Shinobi'ego ;] Respect za ten wynik.
luck1985
A ozi ile ma na liczniku godzin spedzonych z ta gra ?
Ozi
QUOTE(Ryo-San @ 4 08 2005, 14:01)
67 miejsce (na ponad 5 tys) i tylko 5 walk w CALEJ GRZE nie skonczonych przed czasem blink.gif  blink.gif  blink.gif  ninja.gif NMKP
*

Troche przesadziłeś Ryo... hyh.gif 3572 - tylu ludzi skonczyło HP#2

Luck - aktualnie licznik stoi na 112 godzinach.
luck1985
112 ? To nie duzo , ja mam 80 prawie blink.gif
Najwiecej ma M@jk , 200 ninja.gif
SIKI
ja mam 50h i dwa razy ukończone na NORMAL o_O
luck1985
Tam gram w NG na Very Hard i doszedlem do5 chaptera.Sredni czas na chapter to mniej wiecej 12-15 minut . I teraz najlepsze- ta gra jest latwiejsza na VH niz Hard confused.gif Na Hardzie mialem klopot z czarnymi ninja , teraz nie sprawiaja zadnych klopotow .
Chociaz na normalu spokojnie ich nunchaku klepalem .
Wam tez sie tak wydaje ? czy jestem inny ?
Jak narazie max combo 259 confused.gif Ide do przodu tongue.gif
Albert Wesker
a nie wpadles na to ze sie UCZYSZ? to chyba oczywiste ze im dluzej grasz tym lepiej ci idzie i tym jest latwiej
konstant
Ta pewnie hard trudnijeszy niz vhard closedeyes.gif
Ryo-San
heh jestem juz po swietym Grallu...i bylem pewien(przechodzilem pierwszy raz NG w lutym dlatego nie wiem czy dobrze pamietam) ze gdzies w tych okolicach zdobywa sie vigoorian flail..ale go kurde nie ma;/
gdzie sie dokladnie zdobywa? chyba ze w HP2 to zmienili i jest gdzie indziej..
SIKI
Jest w skrzynce po prawej stronie jak wchodzisz przed komnatą z zombiakami (mówi o ninja gaiden normalnym ;])
A tak BTW Vigoorian Fail jest fajną bronią na duże combosy. Szczególnie na zombiaki się sprawdza. Niestety na bossach nie jest aż tak dobra
Ryo-San
QUOTE(SIKI @ 4 08 2005, 17:33)
Jest w skrzynce po prawej stronie jak wchodzisz przed komnatą z zombiakami (mówi o ninja gaiden normalnym ;])
*

tak jak myslalem..no to w Hurrican Packu tutaj byly zolte orby.

update: juz wiem ;] Muramasa daje ta zabawke za 15 skarabeuszy

ma ktos na zbyciu;]..jestem gotow spedzic z kims upojną noc za tego osta o_O dyskrecja gwarantowana wub.gif
Diabeu
na liczniku 115h

1x Normal
2x Hard
2x MNT #1

ninja.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.