..::XMANiAK::..
8 05 2005, 18:39
lekki offtop

szkoda ze foty slabej jakosci ale respekt dla tego goscia jest
Ninja Gaiden Black is in development for the original Xbox

Pięknie jak tak to będzie wyglądać to M A S A K R A
Huh to będzie tylko dodatek, ale za to jaki
Ayven88
14 05 2005, 21:57
Czy ktoś zna jakikolwiek sposób na obniżenie poziomu trudności lub uzyskanie efektu god-mode w Ninja Gaiden? Wymiękam:)
wapniak
przezuc sie na warcaby
Gra jest prosta na normalu. Wystarczy nauczyć się dobrego zastosowania dla bloku, countera i Przód+cios z powietrza (ściecie). Tymi technikami można przejść niemal całą grę.
Jeśli przeciwnik nie ma rzutu (np. czarne ninje), to bardzo łatwo je pokonać samymi przechwytami/counterami.
do technik max przydatnych dorzucilbym jeszcze fYXXY
f = forward
ja doszłem do elmy i po wielu próbach dałem sobie spokój może ktoś zna jakis dobry sposób bo szkoda zostawić tak świetną gre dopiero w połowie
QUOTE(bgfdry @ 15 05 2005, 07:32)
ja doszłem do elmy i po wielu próbach dałem sobie spokój może ktoś zna jakis dobry sposób bo szkoda zostawić tak świetną gre dopiero w połowie
Na poprzedniej stronie napisałem:
W tej walce powinno się mieć już drugi lvl magii. IMO - to magia bardzo się w tej walce przydaje - nawet na very hard. Najlepiej ją jednak zaoszczedzić na czarną chwilę i sytuację bez wyjścia. Jak trafi, tą ją dodatkowo ogłusza. Strzelanie fireballa w dowolnym momencie to czyste marnotractwo.
Tak czy inaczej, to nie ma co osczędzać tych kilku magii, bo zaraz po jej zabiciu nam ją uzupełnią. Pmietać też trzeba, że tuż przez walką z almą w bibliotece jest do wypełnienia mini-quest - 100 fiends
Broń - oczywiście dragon sword i cios z powietrza F+Atak.
a po kiego magia? majchrem najprościej sukę pociąć, jak ją dashem zetniesz to pada na kolana i można ładnego healtha jej skroić a tak to jump/roll na jej ataki
Dokładnie, magia chooya pomaga...
Dużo rolluj i próbuj suke do ziemi ciosem skok + Y i wtedy jedziesz na niej combosa...
ja własne głównie prubowałem ciosu z góru ale i tak mnie uszkodza ;-( i jeszcze mam złą sytuację bo została mi jedna "apteczka" :-(. A jeśli chodzi o neo + to jego nie kupuje bo nie ma u mnie w kiosku
To przeczytaj uwaznie to co napisalem i zastosuj sie do tego......

chyba to nic trudnego

jezeli zrobish tak jak napisalem alma Cie nawet nie dotknie;]
EDIT
Ninja Gaiden Boss Videos
576 MB
it's on main HD
gdzie szukac tu jest bo sprawdzalem ---->
http://bt.xbox-sky.com:8080/index.php
16 05 2005, 06:04
teraz na SKY sie pojawilo
nie ma strachu Soul, nikt ci tego nie "skopjuje"
16 05 2005, 10:49
"Czarna" edycja Ninja Gaiden pod koniec lata
Konsola Microsoft Xbox, według elektroniczno-rozrywkowych znawców, warta jest zakupu nawet tylko dla jednej gry, która nie została udostępniona posiadaczom żadnej innej platformy sprzętowej. Mowa o produkcie, nazwanym Ninja Gaiden i wydanym w 2004 roku. Zrecenzowaliśmy ową pozycję osiem miesięcy temu i wystawiliśmy jej naszą rekomendację. Teraz czekamy na Ninja Gaiden Black.
Nowy tytuł jest udoskonaloną wersją wspomnianej gry, szykowaną oczywiście przez japońską korporację Tecmo - konkretnie za wykonanie odpowiada wewnętrzne studio Team Ninja. Ponoć developerzy zamierzają w ten sposób po raz ostatni zademonstrować swój potencjał w ramach konsol aktualnej generacji przed poświęceniem się opracowywaniu pozycji dla Xbox 360 (chodzi m.in. o sequel Ninja Gaiden). Gotowy produkt ujrzy światło dzienne prawdopodobnie w połowie sierpnia bieżącego roku.
Oto najważniejsze cechy Ninja Gaiden Black, jak również trzy przykładowe zrzuty ekranowe:
* Dwa dodatkowe tryby prowadzenia zabawy (Ninja Dog dla początkujących i Ninja Master dla prawdziwych mistrzów).
* Pięćdziesiąt misji, udostępnionych dotychczas tylko użytkownikom usługi Xbox Live.
* Obecność nigdzie nie pokazywanych przedtem wrogów, scenek przerywnikowych etc.
Wiadomo coś o ściągnieciu tego dodatku, jeśli się ma Live i starą Ninję Gaiden? Czy będzie ona tylko do kupienia w sklepie?
QUOTE(C1REX @ 16 05 2005, 11:05)
Wiadomo coś o ściągnieciu tego dodatku, jeśli się ma Live i starą Ninję Gaiden? Czy będzie ona tylko do kupienia w sklepie?
Przecież to zlepek tylko dwóch Hurricane Pack'ów jest ...
No właśnie chyba nie tylko.
Nie wiem o co chodzi z ta alma, gralem w NG jak jeszcze nie wiedzialem, ze to takie straszydlo i za 3 podejsciem skopalem ja Akcjami z cyklu flying swallow + lodowe ninpo na 2 poziomie... Wydala mi sie w miare prostym przeciwnikiem - o wiele wiecej sie meczylem z robalami czy helikopterem.
mam pytanko kiedy w sprzedarzy bedzie ninja gaiden black ( to ta ze wszystkimi dodatkami ?)
Prawdopodobnie pod koniec sierpnia.
a ja mam nadal problem z tą wredną s***. J chyba będe się musiał cofnoć bo mam aby poł paska energi jedną buteleczke jeszcze w dodatku tą co mało odnawia energi.
Schodzisz na sam dół biblioteki, masz tam dużo przeciwników, jak nabijesz pasek życia to wychodzisz na pojedynek z ALmą
Tych przeciwników w bibliotece warto rozwalić wszystkich, bo to jest mini-quest. Dostaje się chyba dodatkowy slot na magię lub powiększenia paska życia.
Na przyszłość zawsze warto nosić pełny plecak buteleczek. Na normalu nie są drogię i stosunkowo łatwo na nie zarobić. Jeśłi się jest w mieście, to uzepłniać życie najlepiej jest na ukrytym X-ie - niedaleko baru.
zawsze jak jestem w sklepie kupuje dożo "trunku", a jako, że nie jestem specem w tej grze to zuzyłem wszystkie na ośmiorniczy (druga walka z tym czymś)
maciek88
20 05 2005, 21:57
Jak ktos nada jakis namiar na ten tytul z sensowna cena to bede wdzieczny. A moze kto chce odsprzedac? Mowa oczywisice o podstawowym NG.
Własnie polechtalem demko... Poprawic oceny i nie odchodzic od konsoli na wieki...
Ninja Gaiden 2 nie na x360?No to mamy sporego zonka... :/ :P
"Could it be headed to the PS3?"
rotfl to musi być jakaś plotka
Wątpie, żeby Microsoft odpuścił TAKIEGO killera. To musi być plotka... Musi
Napisale ze jezeli nie chodzi o samo przeniesienie tej gierki na PS3 to moze sie okazac ze bedzie na te 2 kloce

chyba zarty przeca NG i Halo no i pare innych gierek to sa pewniaki ze ludzie kupia X-a ja niemoge
eee a mi sie wydaje ze to chodzi o to ze jeszcze nie potwierdzili i ludzie nagle zaczeli snuc plotki domysly i spekulacje hehe

team ninja zajeta jest teraz paroma projektami i moze jeszcze nie mysla dokladnie nad ng2
Kij z tym, ludzie zobaczyli, że Team Ninja nie potwierdza i natychmiast zaczęli snuć swoje chore domysły - tu trzeba poczekać, IMO na 99% zobaczymy tą grę na X360.
Kurde, mam wizję co do nowego NG - widzę bardzo mroczny, gęsty las nocą, jedynym żródłem światła jest księżyc w pełni na bezchmurnym niebie. Cała masa wysokich, rozłożystych drzew, mnóstwo krzewów, jakieś mokradła - wszystko rewelacyjnie opracowane, masa szczegółów, "gęsty design", absolutny brak sterylności która czasami rzucała się w oczy w części pierwszej. Efekty świetlne na miarę SC:CT (bladoniebieskie światło księżyca), wiatr delikatnie porusza każdy listek, każdą gałąź z osobna. Widzę jak Ryu skacze podrzewach, wspina się po nich by za moment zeskoczyć dokładnie przed stado złowrogich bestii i spuścić im niezły łomot...
Tego typu design każdej z odwiedzanych lokacji (ofkoz należałoby zachować tak wielką różnorodność odwiedzanych miejsc jak w NG) urwałby mi łeb przy samej (pipi)e - tego właśnie oczekuję, dużo detali, więcej swobody, mniej sterylności.
Ale się rozmarzyłem
i Dabilaharo ścinać drzewa, fajnie by było
Ja bym chętnie zobaczył coś prostrzego, a co by łatwo można było uzyskać.
Otóż chętnie bym widział możliwość przecięcia przeciwników na dwie częsci. W zależności jak się trafi, to by się odcinało nogi od reszty, lub lewą stronę ciała od prawej. Fajnie, aby cieć było więcej - np. pod skosem lub na róznych wysokościach.
Odcinanie kończyn też było by mile widziane.
Bardziej złożona dekapitacja byłaby bardzo porządana, podobnie jak jeszcze większe rozbudowanie systemu walki (od przybytku głowa nie boli

) - ja bym chciał zobaczyć więcej rzutów (multisy?) i kombinacji ciągnących z buta...
Drzewa scięte przez Dabilaharo mogłyby przygniatać co bardziej nieuważnych przeciwników
Marlon twoja wizja jest niezla

i nadaje troche takiego Horrorowego klimatu bo mozna powiedziec ze przydalo by sie troche tego w NG troche strachu i mrocznych klimatow ale takich ktore by nie popsuly tego co ma teraz bo gra jest The Best!! Zastanawiam sie bo przeszedlem NG na Normal, Hard ale utkwilem na Very Hard bo chce wszystko zrobic (np. zabic wszystkich nawet jezeli to nie konieczne) i podchodze czasami tyle ze juz mnie to hmm zniecheca. Jestem tera po zabiciu tego Dino z kosci i nie wiem czy jest ses bo "super" graczem nie jestem wiec czy dam sobie rade na Very Hard pozniej? (tylko nie smiac sie bo nie kazdy jest geniuszem

) Oki wracam do picia kawichy...
alma na 100% napsuje ci krwi.
QUOTE(mozi @ 24 05 2005, 18:51)
alma na 100% napsuje ci krwi.
Jak przeszedł ją na hard, to niekoniecznie. Dla niektórych ludzi nie ona jest najtrudniejszym przeciwnikiem.
Jeśli ma cokolwiek w plecaku i zbiera wszystko, co jest do zebrania, to nie powinien mieć większych problemów.
Tzn Alma rzeczywiscie nie jest dla mnie najtrudniejsza z Bossow w zasadzie nie do konca wiem ktory

czasami mialem wiecej problemow z drugim bosem niz z Alma

(wiem ze to troche lipa no ale) A jezeli chodzi o zbieranie to staram sie zbierac wszystko tzn. np. w bibliotece pozabijalem ich dwa razy zeby pozniej dostac nagrode i tak robilem zawsze dlatego mialem duuuuze problemy pozniej w dalszym etapie gry bo musialem zluzyc "drinki" zycia na te chordy

No nic postaram sie troche zaszalec i ukonczyc gre na Very Hard

poczekamy zobaczymy
A zbierasz secrety? Dabilahro i amulet uzupełniający życie są naprawdę przydatne.
Tak zbieram wszystko co tylko sie da bo nie lubie konczyc gry jak nie mam przynajmniej duuzej wiekszosci odkrytych i zebranych rzeczy. Powiem szczerze ze chyba najlepiej mi sie gra "Vigoria Fai" i powszechnym ninja sword bo dopiero jak dopiescilem Dabilahro do konca to naprawde byl swietny.
maciek88
25 05 2005, 16:41
Sorry za ot, ale ludzie pomozcie. Gdzie dostac ta gre? Ultima odpada (250 zl. ta...), na allegro nie ma, na zagranicznych sam nie kupie.
Kup nowy numer PE albo weź któryś z starcy i przejrzyj reklamy a potem przedzwoń wszystkie sklepy i się dowiesz gdzie najtaniej
PS. W niektórych sklepach sprzedają używane gry za niszą cenę
Siema wszystkim

Mam pytanie co do NG otóż czy w 3 chapterze "Skies of Vengeane" w miejscu co wskakujecie przez sklejoną taśma szybe do maszynerii(sorry ale nie wiedziałem jakiego słowa użyć

)i trzeba ja wtedy zniszczyć.Do czego piję,ano do tego że jak ciacham te maszyny to gra ma z jakieś5 fps tez tak macie ??
Owszem, jak srogo napitalałem w te maszyny, to przez wybuchy i iskry mialem jakies 5-10 fps... Ale najlepsze jest to, że jak ją przechodziłem 1 raz, to nie przypominam sobie, żeby coś zwolniło, za drugim razem na hard szarpnęło - dziwne...
zawsze szarpalo w tym miejscu... mogli to troszke bardziej dopracowac. szarpniecia sie nawet w tym tytule zdarzaja. szczegolnie jak bawimy sie w tluczenie nietoporzy. zabijamy dwa. wciagamy esencje i walimy ultimate technike. wtedy jak ubijesz za duzo naraz to przycina od krwi...
z tego co pamietam mi nic nie szarpalo nie zwalnialo wszystko lux
Ja jestem tera w 9 levelu i ŻADNYCH zwieszek nie uświadczyłem
Czytniki w konsolacha macie zrypane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.