Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
luck1985
QUOTE(Albert Wesker @ 4 08 2005, 15:00)
a nie wpadles na to ze sie UCZYSZ? to chyba oczywiste ze im dluzej grasz tym lepiej ci idzie i tym jest latwiej
*

Na hard doszedlem do almy ija masterowalem ,ale na ta chwile VH jest latwiejszy od Harda wink.gif

QUOTE(Ryo-San @ 4 08 2005, 16:38)

ma ktos na zbyciu;]..jestem gotow spedzic z kims upojną noc za tego osta o_O dyskrecja gwarantowana  wub.gif
*

Oryginal ? Bo mam gdzies to nagrane wink.gif
Ryo-San
kilka nowych shootow
http://screenshots.teamxbox.com/gallery/12...aiden-BLACK/p1/

jak widac Main Manu zostalo calkowicie zmienione

oraz doszly nowe itemy

grafa tez ulegla lekkiej zmianie..na lepsze oczywiscie

xD
SIKI
Ciekawe czy ARCADE NINJA GAIDEN będzie od początku gry.
I o co chodzi z tym MISSIONS?
Ryo-San
na IGNie pojawila sie dzisiaj masa filmikow z NG:Black
http://media.xbox.ign.com/media/745/745543/vids_1.html

oraz 2 stronnicowa zapka
http://xbox.ign.com/articles/639/639850p1.html

obejrzalem sobie dzisiaj ten prawie 300 megowy trailer z Ninja Gaiden:Black - ogolnie to jak ktos nie widzial to koorewsko polecam
http://www.gamershell.com/download_9865.shtml

i widac na nim jak Ryu walczy z jakims kolesiem, ktory przypomina...Ryu WTF blink.gif
luck1985
Sciagnij filmik 250 megowy biggrin.gif tam jest jazda.
A Tego kolesia ktos opisal pare stron wczesniej ,czytac uwarzniej cool.gif
tongue.gif
Ryo-San
QUOTE(luck1985 @ 6 08 2005, 18:44)
Sciagnij filmik 250 megowy biggrin.gif tam jest jazda.

sciagnalem sciagnalem..nawet w poprzeednim poscie podalem linka..filmik kosi i rozp/ie/psza na kawalki..i jak ktos nie widzial to polecam obejrzec...prawie 300 mega ale WARTO!

QUOTE(Luck)
A Tego kolesia ktos opisal pare stron wczesniej ,czytac uwarzniej  cool.gif
tongue.gif

no przejrzalem temacik..i nic nie widze..jakis slepy jestem..kto to? jakis Dark Ryu czy cos w tym stylu??

Ooglnie to w tej generacji jak narazie sa 2 gry..ktore miazdza grafa, widowiskowoscią, mega grywalnoscią i olbrzymim replayability - Ninja Gaiden i Resident Evil 4..i dla mnie to sa zwyciezcy tej generacji;]
Diabeu
ty chyba za dużo cukru do herbaty sypiesz Ryo
Ryo-San
QUOTE(_Diabeu_ @ 7 08 2005, 09:08)
ty chyba za dużo cukru do herbaty sypiesz Ryo
*

dlaczego blink.gif

btw na gamespocie jest zapka Blacka i kilka filmikow
http://www.gamespot.com/xbox/action/ninjag...box_flashtop_bg

i jeszcze zapytam - ile jest klasycznych nesowo/snesowych NG do odblokowania?
luck1985
3
Ng1 dostaniesz jak uzbierasz 50 skarabeuszy
Ng2 dostaniesz jak strzelisz z luku w zegar w miescie (Clock tower plaza)
Ng3 dostaniesz w 10 levelu chyba ( podziemia akweduktu ) i wykonasz wall jump na 2 kolumnie po prawej - na samej gorze .

Zeby zagrac musisz isc do HansBar i tam wsadzic gre do automatu , jezeli chcesz odpalac z menu to musisz ukonczyc gre na pokladzie z poszczegolna czescia .
Ozi
I jeszcze jedno Ryo - nie odblokujesz gier z serii Classic Ninja Gaiden grając w Hurricane Packa. Trzeba je odkryć we właściwej grze...
Ryo-San
@luck
thx za info

@Ozi
sad.gif

i tak jeszcze zapytam - mam 4 sztuki Jewel of the Demon Seal, ktore Ninpo najlepiej wymasterowac na 3 level?
mario87
to zależy, jesli chcesz używać ninpo na zwykłych potworkach(i rybkach) to bierz te elektryczne, a jak na bossów albo innych silniejszych gości to te ogniste, a co do reszty to ... niepamiętam jakie jeszcze są ;p osttni raz użyłem chyba tylko tych ogników, a inne ninpo z kilka miesięcy temu...
luck1985
Ogien, lod , elektra biggrin.gif Ja tez nie uzywam ninpo , ale najlepsze elektryczne , bo trafia i uderze do wszystkich ktorzy sa w poblizu , Ci slabsi padaja.
xelloss
Tylko jeden człowiek z Team Ninja przeszedł Black na poziomie Master Ninja ohmy.gif i Team Ninja szacuje, że tylko około 1000 graczy na świecie będzie w stanie ukończyć grę na tym poziomie trudności. prawdziwy hardcore
luck1985
Te 1000 to polska biggrin.gif
Mam nadzieje i postaram sie byc w tym 1000 cool.gif
Hehehe tongue.gif
Albert Wesker
jak ty to zrobisz? przeciez sprzedajesz konsole icon_twisted.gif
luck1985
Skad Ty to wiesz ? Znamy sie tongue.gif
Szczerze , to Tylko ta gra mnie trzyma jeszcze z konsola i w ogole grami . Dla mnie NG to najlepsza gra, jedyna ktora przeszedlem przynajmniej dwa razy biggrin.gif i mam na liczniku 85 godzin tongue.gif I ciagle sie nie nudzi :> Stad ciezko sie pozbyc X .

No to jedziemy , Alma na VH :> Mam nadzieje, ze wejde do elity i dokonam cudu-przejde ja bez dotkniecia :> ninja.gif
luck1985
Sory za posta pod posem , ale wieksza szansa , ze ktos odpisze wink.gif
Wlasnie gralem na normalu i w poltoragodziny doszedlem do 7 chaptera, gdyby nie macka doszedl bym bez umierania confused.gif( tylko raz padlem confused.gif ) Podsumowujac , NG mozna przejsc w nie cale 4 godziny , moze wiecej . Mysle sobie , ze mozna tego dokonac bez save cool.gif Ktos probowal? Jakie skutki ? To jest realne ? Czy jak zgine, zaczne od nowa, czy od chaptera ktory zaczelem ? Oczywiscie mozliwosc uzywania magi i eliksirow. Sadze , ze realizacja tego nie bedzie skomplikowana na poziomie normal tongue.gif
Marlon
Teoria jest taka, że to jest możliwe, nie wiem jak w praktyce, ale na normal, kto wie...
Jeśli musisz wykonać zadanie, o którym myślisz, że jest niemożliwe, to zleć je komuś, kto o tym nie wie, a na pewno je wykona.
Yap
QUOTE(luck1985 @ 9 08 2005, 01:09)
Sory za posta pod posem , ale wieksza szansa , ze ktos odpisze wink.gif
Wlasnie gralem na normalu i w poltoragodziny doszedlem do 7 chaptera, gdyby nie macka doszedl bym bez umierania confused.gif( tylko raz padlem confused.gif )  Podsumowujac , NG mozna przejsc w nie cale 4 godziny , moze wiecej . Mysle sobie , ze mozna tego dokonac bez save  cool.gif Ktos probowal? Jakie skutki ?  To jest realne ? Czy jak zgine, zaczne od nowa, czy od chaptera ktory zaczelem ? Oczywiscie mozliwosc uzywania magi i eliksirow. Sadze , ze realizacja tego nie bedzie skomplikowana na poziomie normal  tongue.gif
*

Jeśli chcesz przechodzić bez save'owania to życzę powodzenia. Ja tylko raz się na to odważyłem. Pierwszy raz miałem wówczas styczność z NG (poziom ze Spirit Doku). Bossa ubiłem, ale zaraz potem zaciukały mnie rybki. Cały poziom do poprawki.
A szybki przejscie NG jest możliwe (troszkę więcej niż cztery godziny rzecz jasna). Jeśli zapierniczasz przed siebie rozwalając tylko tych co trzeba to jak najbardziej. Aha, i nie marnuj czasu na save'owanie...hehe.
luck1985
Zabil mnie dopiero ten przed alma,dostalem z macki . Staralem przechodzic bossow, bez uzycia apteczki . Wystarczyl ostatnie power i by padl, ale macki nie widzialem tongue.gif
Czyli jezeli przegram, zaczne level od nowa,a nie od poczatku gry . Tak czy siak wykonalne to jest . Jednymi problemami to :
1.Alma
2.Boss do ktorego idzie sie po schodach i pozniej spadam na łąke , taki aniol i on laerami zapodaje wokolo.
Co do rybek , one sa proste , nigdy mnie nie zabily ,mozna im sie wyrwac nawet jak zlapia.
A proste do wykonania, bo bede uzywac eliksirow , wiec nadzwyczajnym wyczynem sie nie popisze i trudno to bedzie zarejestrowac , bo taki film to zajmie plytke dvd , a kto to sciagnie ? heheh
Wyczynem by bylo przejsc NG naVH bez uzywania eliksirow i straty energi biggrin.gif
Czujecie to ? Przejsc NG na VH bez stracenia 1 mm energi przez cale 16 chapterow biggrin.gif

A tak BTW , rozmawialem wczoraj z Ryo o Karmie i rankingu na Live .Wyczesalem 2ml naVH do 7 chaptera , na normalu 7 mln , co jest dosyc slabym wynikiem . Mozna nabic karme w latwy sposob . Ryo wspomnial, ze jezeli raz zabije kogos to za drugim razem nie dostane karmy . A wlasnie, ze dostane , szedlem 3 razy na wieze z zegarem i za kazdym razem dostalem Karme od czarnych ninja plus karme za czasowke :>
Wiec Ci kolesie ladnie musieli meczyc gierke zeby takie karmy nabic .
Mi zajelo 40 minut zdobycie 99999 siana .
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 9 08 2005, 12:41)
A tak BTW , rozmawialem wczoraj z Ryo o Karmie i rankingu na Live .Wyczesalem 2ml naVH do 7 chaptera , na normalu 7 mln , co jest dosyc slabym wynikiem . Mozna nabic karme w latwy sposob . Ryo wspomnial, ze jezeli raz zabije kogos to za drugim razem nie dostane karmy . A wlasnie, ze dostane , szedlem 3 razy na wieze z zegarem i za kazdym razem dostalem Karme od czarnych ninja plus karme za czasowke :>
Wiec Ci kolesie ladnie musieli meczyc gierke zeby takie karmy nabic .
Mi zajelo 40 minut zdobycie 99999 siana .
*

Naliczanie punktów karmy w Hurricane Packach nie ma nic wspólnego z właściwą grą (żeby było jeszcze ciekawiej punktacja w HP#1 jest inna niż w HP#2)... Za walkę z konkretnymi stworkami punkty dostajesz tylko raz, i tylko raz masz szansę na pokonanie ich przed czasem - jak spartolisz raz nie ma mozliwości poprawienia, bo nie włącza się licznik punktów. Dla przykładu - w HP#1 za skończenie walki przed czasem masz bonus + 10000 pkt, w HP#2 + 50000.
Yap
QUOTE(luck1985 @ 9 08 2005, 11:41)
Zabil mnie dopiero ten przed alma,dostalem z macki . Staralem przechodzic bossow, bez uzycia apteczki . Wystarczyl ostatnie power i by padl, ale macki nie widzialem tongue.gif
Czyli jezeli przegram, zaczne level od nowa,a nie od poczatku gry . Tak czy siak wykonalne to jest .
*

Nie zrozumieliśmy się. Przeszedłem poziom ze Spirit Doku i rozpocząłem nowy. Piranie się zdenerwowały, że Doku został pokonany po raz kolejny i mnie zjadły. Musiałem powtarzać poziom z Doku czyli cofnęło mnie do poprzedniego. Kontynuacja jest zawsze od save'a!
luck1985
No , ale uzyles Save ? Mi chodzi oto czy jak nie uzywam save , zaczne chapter od nowa, czy cala gre od nowa. Na przykladzie wyglada to tak
Ide w 6 chapterze , zabija mnie ten szkielet i teraz - zaczynam od 1 chaptera
-zaczynam od 6 chaptera i znowu muszie isc po kielich .
Diabeu
continue masz od sejwa, więc jak nie zapiszesz to raczej koniec zabawy
luck1985
Ok , jest 16:30 , zaczne grac , zobaczymy w ile sie da skonczyc , albo jak daleko zajde hyh.gif

6 chapter , zamiast na polke zlecialem na sam dol confused.gif Czas to nieco ponad godzinka .1 chapter to 8 minut tongue.gif Najwiecej czasu zjadl 2 z kolesiami na koniach , 17 minut . Reszta 11minut . Zaraz podejde drugi raz wink.gif

aha, jak zgine to pokazuje sie glowne Menu laugh.gif
Ozi
http://weibull760.dyndns.org:8989/NinjaGai...NG_Black_stuff/

Z dostępnego w tym katalogu stuffu polecam ściągnąć filmik "ngblack_newfeatures". (transfer jest tragiczny ale warto przeboleć te dwie godziny). Szykuje się rewelacyjny dodatek - ale czego się spodziewać w końcu to Tecmo. hyh.gif

Kilka rzeczy które wyłowiłem z tego slidshow jakie mam na swoim kompie...

Strój wybieramy z specjalnego menu, nie ma potrzeby wciskać klawiszy przy wyborze gry. Potwierdzenie rezygnacji z gry (are you sure you want too quit?) to jakiś żart ze strony programistów Tecmo - sami sprawdzcie. tongue.gif Maaaasa misji, z czego sporo wygląda na kosmicznie przegięte... dwóch bossów na raz, 3 (!) bossów na raz (3 wormy). Nowe cut-scenki w trakcie standardowej gry (nie zanosi się na jakies zmiany w scenariuszu, raczej na dodanie kilku wyjaśniających lub upiększających fabułę przerywników).

A PAL dopiero w listopadzie... confused.gif
Zgub4
QUOTE(luck1985 @ 7 08 2005, 13:31)
Ng1 dostaniesz jak uzbierasz 50 skarabeuszy
Ng2 dostaniesz jak strzelisz z luku w zegar w miescie (Clock tower plaza)
Ng3 dostaniesz w 10 levelu chyba ( podziemia akweduktu ) i wykonasz wall jump na 2 kolumnie po prawej - na samej gorze .
*

Strzelam z łuku w ten zegar na clock tower plaza i gdzie ten NG classic 2??Help blink.gif Jestem w 4 chapterze
PozdroOo
Ozi
Strzel z tego miejsca gdzie jest dźwignia do otwarcia tych "tęczowych" drzwi - żeby się tam dostać trzeba wyjść z tej lokacji przez zielone drzwi i wrócić do niej przez górny taras...
Flik
zgub4 a masz juz 50 skarabeuszy i ng1?
mobie
witam

jestem w 7 levelu i wyczytałem, że bosa z 9 levela najlepiej załatwić łukiem. niestety go nie posiadam, chyba go ominełem bo był przy martwim żółniezu w 2 levelu.

czy jeszcze bede miał łuk po drodze czy musze grać od początku/??
luck1985
Wydaje mi sie, ze musisz od nowa . Bo luk pozniej jest potrzbny na wymianke , za lepszy luk .
Flik
wcale nie musi od nowa! pozniej mozna jeszcze sie wrocic do wioski i ewentualnie zebrac ten luk... swoja droga spostrzegawczy jestes skoro go nie zebrales.
luck1985
QUOTE(Flik @ 12 08 2005, 16:02)
wcale nie musi od nowa! pozniej mozna jeszcze sie wrocic do wioski i ewentualnie zebrac ten luk... swoja droga spostrzegawczy jestes skoro go nie zebrales.
*

Moze ?? Napewno musi wrocic do wioski , ale dopiero w 12albo 13 chapterze , a luk jest potrzbny wczesniej na zamianke . Zreszta luku nie musi uzywac . tongue.gif
Flik
w sumie az nie chce mi sie wierzyc zeby mozna bylo sie w tak glupi sposob zablokowac w NG...
luck1985
Nie oznacza to blokady , nie wiem czy czolg z katany nie rozwali, luk tam sie najlepiej spisywal, szczegolnie ten lepszy wybuchowy , ale zeby go zdobyc w budynku musi zrobic wymianke. A teraz pytanie, czy w miedzy czasie da rade wrocic , bo jedynym sposobem na wrocenie to teleport . Nie pamietam czy bede mogl to wykonac przed czolgiem , czy po czolgu . Ale mi sie wydaje , ze po - 13 chapter chyba.
Diabeu
kataną to sobie możesz, wydrapać inicjały na czołgu
luck1985
QUOTE(_Diabeu_ @ 12 08 2005, 17:16)
kataną to sobie możesz, wydrapać inicjały na czołgu
*

laugh.gif Dobre
No nie wiem wlasnie, ja uzywalem luku , niczego wiecej .
Ryo-San
jaki boss? jaki łuk? jedyny boss jakiego rozwalilem z luku to tylko ten Helikopter nic wiecej..olac luk..klepac czym sie da
Yap
Czołgi to raczej z łuku się rozwala. Próbowałem z Dabilharo, ale cieniuśko im life spadał.
Na Hard'zie dałem radę rozpracować czołgi (BTW ten trik ze staniem mniej więcej po środku zaraz przy maszynie "u mnie nie działa". Jak to się robi? unsure.gif ). Teraz próbuję strącić helikopter, ale jakoś mi nie idzie. Nawet jeśli uda mi się ominąć część pocisków rakietowych to i tak mnie sięgnie piątka czy szóstka z nich. A mam tylko dwa duże Elixiry. Jakoś tak za ciężko...
SIKI
A łuku czasem nie można kupić u Muramas'y?
matek_79
QUOTE(SIKI @ 12 08 2005, 20:47)
A łuku czasem nie można kupić u Muramas'y?
*

Luk mozna dostac tylko po pierwszej walce z helikopterkiem, nie kupisz go w sklepie.
SIKI
no po tej "pierwszej walce" wymieniasz zwykły łuk na ten "lepszy".
Flik
Ryo - jesli mnie pamiec nie myli to zaraz po walce z czolgami walczymy wlasnie z helikopterem. i teraz mamy problem bo chlopak nie ma wyzej wymienonej broni. wiec trzeba bedzie zaczac od nowa, chyba ze jest jakas droga do poczatku gry oprocz teleportow.
SIKI
Równie dobrze można się zaciąć, gdy nie weźmie się po drodze tych figurek (raptor, wolf itp) lub kawałków tablic, które otwierają portale.
Zaje.bałbym się gdybym np przez te fiigurki zaciął się w 15 chpt icon_twisted.gif
Zgub4
QUOTE(Flik @ 12 08 2005, 15:19)
zgub4 a masz juz 50 skarabeuszy i ng1?
*

Mam

Siki da się wrócić z 15 chapteru po wszystkie figurki tongue.gif
luck1985
Figurek nie da sie ominac , tablic tak samo . Moze 3 czesc , ktora znajduje sie w miescie za barama obok tego miejsca gdzie umieszczamy tabliczke - jest to nie mozliwe . Olanie luku bardziej .
mobie
trudno zaczynam od początku. smile.gif
Diabeu
teoretycznie to można ominąć figurkę która jest na piętrze w katedrze, obok sejfu (raz o niej zapomniałem:f)
Ozi
QUOTE(Yap @ 12 08 2005, 19:35)
Na Hard'zie dałem radę rozpracować czołgi (BTW ten trik ze staniem mniej więcej po środku zaraz przy maszynie "u mnie nie działa". Jak to się robi? unsure.gif )

Działa, działa... hyh.gif Rób tak jak to matek opisał i będzie dobrze.

QUOTE(matek_79 @ 28 07 2005, 01:44)
Ta walka jest prosta do bolu- podbiegasz, stajesz mniej wiecej w polowie czolgu, tuz przy nim i teraz jedyne co Ci zostaje to naparzac na zmiene w czolg i w ludzika z karabinkiem, a czolg w tym czasie bedzie grzecznie krazyl wokol Ciebie, jak rozwalisz pierwszy to przy drugim tez sie tak ustawiasz i powtarzasz motyw  wink.gif
*

Od siebie dodam tylko, że ja stojąc przy czołgu przechodzę w widok FPP podczas strzelania z łuku.

QUOTE(_Diabeu_ @ 13 08 2005, 11:39)
teoretycznie to można ominąć figurkę która jest na piętrze w katedrze, obok sejfu (raz o niej zapomniałem:f)
*

Tyyyyyy, ja też. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.