matek_79
4 09 2005, 14:16
Nie wiem czy to info bylo zamieszczane na forum, ale na oficjalenj stronce
Tecmo znaduje sie info, iz NGB
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
zostanie spuszone z lacuchow dnia 13.09.2005. Co ja bede robil przez te 9 dni?
na co oni czekają. NGB powinien już dawno wyjsc . chyba wcześniej zobaczymy NG 2 niż NGB
QUOTE(matek_79 @ 4 09 2005, 14:16)
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)

Idź na ryby

. Naprawdę Ci tak śpieszno, by zagrać na Master Ninja? Ja z moją "cierpliwością" pewnie skończę na Normal'u i będę się cieszyć kończąć tenże poziom trudności po kilku miesiącach katowania.
A ja tam z chętnie pomęcze sie na najwyższym poziomie trudności.Im trudniejsza gra tym większa satysfakcja
OK, nie ma sprawy, zważ jednak na to, iż NG wyznacza nowe standardy w kwestii poziomui trudności. Ja sam zaraz po Normalu chwytam za najwyższy dostępny. Jednak NG jakoś sprawia, że mi sie nie śpieszy z Very Hard'em. Nie mówiąc o rozszeżeniu Black, będącym swego rodzaju pokłonem w kierunku sado maso graczy. Normal - priorytet, Very Hard - zobaczy się. Nie żebym psioczył...
:-:Macieq:-:
4 09 2005, 21:06
A ja tam z chętnie pomęcze sie na najwyższym poziomie trudności.Im trudniejsza gra tym większa satysfakcja
Im trudniejsza gra tym większe szkody.
QUOTE(bartiz @ 4 09 2005, 22:12)
Zgadzam się
2razyjot
5 09 2005, 10:39

Dodatek? Przydaloby sie w koncu przejsc tego calego Gaidena

bo ostatnio mi save polecial i nie mialem motywacji ... Teraz szarpie w "Darkwatcha" ale kuna jak tylko go skoncze biore sie za Gaidena ...
QUOTE(Zgub4 @ 4 09 2005, 23:36)
QUOTE(bartiz @ 4 09 2005, 22:12)
Zgadzam się

U mnie podczas grania w Gaidena pad nie poleciał ani razu o ścianę

A były momenty wqurwienia maxymalnego...
Opanowany człowiek jestem :f
ma ktoś moze savy z 11 levelu? mam wersje USA a wczesniejsze savy poszly w las
NG wyznacza nowe standardy w kwestii poziomui trudności
W dobie prostackich gier dla mas napewno.
Jednak już w czasach PSXa ukazywały się trudne gry. Np. Parasite Eve 2 na poziomie Deadly.
Zresztą co ja tu wogóle porównuję...
matek_79
5 09 2005, 20:36
QUOTE(Arcadio @ 5 09 2005, 20:54)
Jednak już w czasach PSXa ukazywały się trudne gry. Np. Parasite Eve 2 na poziomie Deadly.
Zresztą co ja tu wogóle porównuje...
A i owszem, tyle ze PE2 trudne bylo na wysokim poziome trudnosci, podobnie MGS 2, tymczasem NG juz na podstawowym poziomie jest trudne, ale co ciekawe, jesli ukonczylo sie normal, potem hard, to very hard juz nie stanowi takiego problemu (przynajmniej nie jest tak wkurzajacy jak pierwsze przejscie tej gry).
QUOTE(Yap @ 4 09 2005, 22:02)

Idź na ryby

. Naprawdę Ci tak śpieszno, by zagrać na Master Ninja? Ja z moją "cierpliwością" pewnie skończę na Normal'u i będę się cieszyć kończąć tenże poziom trudności po kilku miesiącach katowania.
W oryginalego NG mam nagrane 420 godzin (tak mam na liczniku znajdujacym sie w grze), zdobylem wszystko co tam bylo do zdobycia, z nudow przeszedlem vh na podstawowym pasku energii, a od kilku miesiecy czekam na mozliwosc zgrania w te dodatki, podsycany infomacjami ktore dostaje od znajomych i zbierajac informacie na necie o tym co mnie czeka. A teraz zgadnij czy mi spieszno
matek_79
No cóż, debeściak jesteś. Mi przy hard'zie krew z nosa leci, a co dopiero Master Ninja dla wybrańców. A może się starzeję...?
Ja na V.hardzie doszedłem do walki z koniami(2 chapt. zaraz po wyjściu ze sklepu muramasy)w sumie rzeszedłem koniki ale po nich jest boss na koniu a za malo elixirow mi ostało siężeby go rozwalić<ale przyjdzie jeszcze na niego czas
QUOTE(Zgub4 @ 7 09 2005, 08:59)
Ja na V.hardzie doszedłem do walki z koniami(2 chapt. zaraz po wyjściu ze sklepu muramasy)w sumie rzeszedłem koniki ale po nich jest boss na koniu a za malo elixirow mi ostało siężeby go rozwalić<ale przyjdzie jeszcze na niego czas

the same

te konie sa za trudne. jak już je pokonam to mam za malo elixirów na bosa

oczywiście grając na v.hard. powinno tych koni byc mniej moim zdaniem
:-:Macieq:-:
7 09 2005, 19:04
QUOTE(styxq @ 7 09 2005, 15:02)
QUOTE(Zgub4 @ 7 09 2005, 08:59)

the same

te konie sa za trudne. jak już je pokonam to mam za malo elixirów na bosa

oczywiście grając na v.hard. powinno tych koni byc mniej moim zdaniem

Eee tam horse na Vh są łatwe.Najważniejsza jest cierpliwosć stajesz w jedmym miejscu cały czas trzymając blok i atakujesz gośćia z łukem(ofkoz jeśli w pobliżu nie ma gościa z włócznią),jak wreszczie padnie to wchłaniasz esencje i odpalasz super atak nagościu z włócznią(potem musisz go jescze kilka razy udzerzyć żeby padła).Schemat powtarzasz kilka razy i po koniach.Pamiętaj że
najważniejsza jest cierpliwośc
pytanko do osob majacych Live i hurrican packi..
sprzedaje wlasnie konsole i usuwam z dysku moje konto Xbox Live(reaktywuje na 360tce;]) ale na dysku siedzą tez wszystkie 3 dodatki do Gaidena..i mam save na kazdym - czyli mozna grac bez podpinania do netu..wiec czy osoba ktora kupi mojego X'a(oczywiscie bez konta na Lajwie) bedzie mogla grac w te dodatki?
pytam bo kurde nie wiem czy przyszpanowac tym w opisie aukcji.
Yyy, mi się wydaje, że jak już usuniesz to konto, to najlepiej sprawdzić samemu czy idzie bez podłączenia do netu, ale z góry nadmieniam, że jestem ostro nietrzeźwy, więc jak ta wypowiedź nie ma sensu to sorry...
jak są sejwy to będzie mógł grać, tyle że wyniku nie wrzuci na net
Ryo-San
20 09 2005, 11:20
Tutaj też pojwaiły się pierwsze oceny...
http://www.metacritic.com/games/platforms/...injagaidenblackW sumie to to samo co Gamerankings ale jakoś czytelniej podane.
nieźle, nieźle 9.4 na IGNie.
Czekamy aż trafi do sklepów.
2razyjot
20 09 2005, 13:15
W sklepach netowych po 29,95 $ chodzi, w Polsce pewnie zarzadaja ceny nowej gry ...
w empiku u nas w szczecinie nadal za NG żądają 279,90 pln
kocham ich za to, zawsze się zbrechtam przy stoisku z grami
2razyjot
20 09 2005, 13:24
QUOTE(_Diabeu_ @ 20 09 2005, 13:22)
w empiku u nas w szczecinie nadal za NG żądają 279,90 pln
Bo to gra, ktora sie nie starzeje wiec sprzedaja ja jako nowa - taki tok myslenia.
EOT.
QUOTE(wujaszek_JJ @ 20 09 2005, 14:15)
W sklepach netowych po 29,95 $ chodzi, w Polsce pewnie zarzadaja ceny nowej gry ...

Co mi po takiej cenie jak palowska premiera dopiero za dwa miechy...
2razyjot
21 09 2005, 07:16
QUOTE(Ozi @ 20 09 2005, 13:28)
QUOTE(wujaszek_JJ @ 20 09 2005, 14:15)

Co mi po takiej cenie jak palowska premiera dopiero za dwa miechy...

Cierpliwosci - ja tam fanem 'NG' wielkim nie jestem, ale moge sobie wyobrazic Twoje wyczekiwanie ...
Pisze o cenie, ktora pewnikiem po raz 'enty' bedzie znacznie odbiegac od odpowiednikow w innych krajach.
na tą chwilę cena jest taka
Gameplay Price:
103.57 (Zloty)
65 Days Till Release
Ryo-San
22 09 2005, 00:49
z tym poslizgiem to naprawde ostro ich pogrzalo w dekiel..
czekac dwa miechy na to zeby szanowne Tecmo lekko zmienilo okladke i dowalilo na niej znaczek PAL zamiast NTSC
no koorwica czlowieka moze strzelic..nie dosc ze czlowiek czeka na oryginala i wydaje na niego kase to jeszcze wydawca rzuca klody pod nogi..
2 miesiace o_O za dwa miesiace to ja pod swoim tvkiem widze 360tke..
musialem sie wyzalic;/
a weź przestań jęczeć
dwa miechy szybko miną
i jak za dwa miechy chcesz mieć xO pod tv skoro w EU ma premierę 2 grudnia?
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 09 2005, 08:20)
a weź przestań jęczeć
dwa miechy szybko miną
i jak za dwa miechy chcesz mieć xO pod tv skoro w EU ma premierę 2 grudnia?
Kupi na Allegro. Mało to ofert?

Ja zaczynam licytować PS3
no to super, co to ma wspólnego z tematem tak teraz zapytam?
2razyjot
22 09 2005, 07:41
Khem, dla zainteresowanych wersja NTSC - txt w charakterze edukacyjnym.
Ninja Gaiden, the commercial and critically acclaimed cut and slash action
game, took the action genre by storm with its unique and innovative game play,
killer story and mind-blowing graphics. Now gamers can experience even more of
Ryu Hayabusa's deadly artistry in Ninja Gaiden BLACK, the newest installment in
the Ninja Gaiden series, slashing its way to the Xbox video game console this
September 2005 as it ships to retailers nationwide. Boasts new difficulty levels
including "Ninja Dog" level and "Master Ninja" level, the new Mission Mode with a
massive number of new action-packed missions to complete, and colossal amounts of
special bonus features including content from both Hurricane Packs 1 and 2.
- Compatible with Xbox Live: Karma scores can be uploaded to the online leader
boards via Xbox Live
- Increased Levels of Difficulty: Five levels of difficulty for all kinds of gamers
including "Ninja Dog" to "Very Difficult Master Ninja"
- Increased Action-Packed Missions: Play in Story mode or Mission Mode with a massive
number of missions to complete, including traditional enemy battles, time challenges,
boss battles and more!
- Challenging Hurricane Packs Content: Content such as new enemies and big, bad bosses
from Hurricane Packs 1 and 2 included as special bonus for an extra ninja challenge.
- Never-Before-Seen Content: New cinematic cutscenes that reveal secrets from the world
of Ninja Gaiden.
- Jaw-dropping Sounds and Graphics: Stunning graphics and incredible sounds as you would
expect from Tecmo's esteemed development team, Team NINJA
- Colossal Amounts of Bonus Content: Hidden unlockables including the original arcade
version of Ninja Gaiden, Ninja Ryukenden, available for the first time on a video game
console in Ninja Gaiden: BLACK
niech w PALu będą dekapitacje wreszcie bo to śmieszne jest
2razyjot
22 09 2005, 08:02
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 09 2005, 07:55)
niech w PALu będą dekapitacje wreszcie bo to śmieszne jest
BTW: jest sens grac od razu w Gaidena Black bez skonczenia pierwotnej wersji? Bo kurcze jak pomysle, zeby jeszcze raz przechodzic i zaczynac Black ... Hmmm.
no ja nie widzę żadnych przeszkód
jakby nie było jest wersja bazowa z dopchanymi HP 1&2 plus kilka nowych rzeczy
czyli NG deluxe
[quote=wujaszek_JJ,22 09 2005, 07:41]
- Increased Levels of Difficulty: Five levels of difficulty for all kinds of gamers
including "Ninja Dog" to "Very Difficult Master Ninja"
[/quote]
[/quote]
Jeszcze trudniejsze

? Chetnie poznam pana, który to skończy na ostatnim, nowym poziomie trudności ;-)
2razyjot
22 09 2005, 09:36
QUOTE(Mazzi @ 22 09 2005, 09:33)
Jeszcze trudniejsze

? Chetnie poznam pana, który to skończy na ostatnim, nowym poziomie trudności ;-)
Cytat pochodzi z *.nfo do gry, oni sie tam 'znajom' wiec nie 'sciemniajom'.
Osobiscie boje sie grac w 'NG: Black'. Przy pierwszym Gaidenie zaczynalem 3 razy i nie moglem ukonczyc (wypadki losowe - zmiana dysku, wykasowanie zawartosci hdd) poza tym czesto qrwica mnie brala. Zobaczymy jak bedzie tym razem ...
gostki z Team Ninja przewidują że na świecie jest około 1000 osób co będą w stanie ukończyć NGB na najwyższym poziomie trudności
no Ozi, liczę na ciebie
Fajnie.

Ja bym raczej stawiał na Matka...
Przesadzają, tak samo jak IMO wszyscy przesadzali w temacie poziomu trudności części pierwszej...
no faktycznie, very hard czy takie MNT#2 to prościzny
Mówie o ludkach, bredzących, że niby normal to już mission impossible...
a to racja, powieściopisarze fantaści z nich są
matek_79
22 09 2005, 15:13
QUOTE(Ozi @ 22 09 2005, 12:01)
Fajnie.

Ja bym raczej stawiał na Matka...

Przekonamy sie za 10 dni gdy bede mial wersje ntsc, btw, robimy wyscigi kto to szybciej przejdzie- Ty, ja i Soulik? (Bo to ze to jest do przejscia nie podlega watpliwoscia, w koncu Tecmo nie robiloby siebie z graczy zartow

)
Czyby wyzwanie??..............................No widze że pojedynek bedzie zacięty moglibyście na bieżąco informować o postępach w grze jestem ciekaw przebiegu
matek_79
22 09 2005, 15:28
QUOTE(Zgub4 @ 22 09 2005, 16:23)
Czyby wyzwanie??..............................No widze że pojedynek bedzie zacięty moglibyście na bieżąco informować o postępach w grze jestem ciekaw przebiegu

To bedzie raczej niemozliwe, bo ja gram tylko w wersje ntsc, a Ozi z Soulem zapewne beda grali w Pal (ktore wychodzi za dwa miesiace), a chodzilo mi konkretnie o czas potrzebny na przejscie calej gry na najtrudniejszym poziomie
Jak dorwiesz się do "Black" odpal Hurricane Pack #2; z tego co piszą w zapowiedziach powinieneś mieć taką opcję. Przejdź to i podaj swój wynik - sam jestem ciekaw ile będziesz w stanie wykręcić.
W razie jakby co wal na gg - wyjaśnię Ci wszystkie zawiłości punktacji w HP#2
zawiłości punktacji?
Sposoby na to, żeby zdobyć jak najwięcej punktów. Co w tym takiego dziwnego koziołku?
nie wiem jakie tam są zawiłości niby
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.