Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Diabeu
ty się nie podniecaj dekapitacjami (eheheheheheh fajnie że są)
tylko mów czy Intercept jest
Ozi
Nie ma - wywalili... confused.gif

Nie wiem czemu bo patant był przedni. Może na wyzszym poziomie trudności (gram na hard) ewentualnie po odblokowaniu czegoś tam. hyh.gif Się zobaczy.
Diabeu
chyba że na very hard czy tam master ninja będzie
bo co jak co ale mordercze to jest
Ozi
Nowych cutscenek jest raptem z 5, 6. Kpina krótko mówiąc - w każdym razie na pewno nie nadaje się to na reklamowanie jako nowe dodatki do gry. Dopakowanym Kitetsu fajnie się macha, tym bardziej, że nowy cios wygląda zajefajnie. Praktycznie każdy z bossów dostał pomocników (jedynie czołgi i helikopter nie) ale jakoś nie wpływa to na zwiększenie trudności. Oczywiscie, że przeszkadzają ale jest znośnie. Łucznicy-zombie podczas walki z ognistym smokiem mają takiego zyza, że spokojnie mozna sobie odpuścić ich likwidację. hyh.gif

Małe info - Majk w recenzji w PE pominał też nowy amulet; Armlet of Celerity (szybciej ładują się specjale). A podpis pod jednym z obrazków sugeruje, że z Evil Ryu można walczyć tylko w trybie misji - tymczasem walczy się z nim trzykrotnie podczas normalnej gry. Ot, takie małe bugi w recce. tongue.gif
Diabeu
oink, co do Kitetsu, już nie chapie energii kompletnie? czy tylko jak tniesz wroga?
cutscenki nie były reklamowane jako dodatki, ino powiedziano że wsadzono ich kilka "co by fabułę dopakować" lol
Ozi
Cholera, nie wiem... nie zwracałem na to uwagi. Na pewno nie chapie jak nie walczysz. hyh.gif
matek_79
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 10 2005, 11:51) *

oink, co do Kitetsu, już nie chapie energii kompletnie? czy tylko jak tniesz wroga?
cutscenki nie były reklamowane jako dodatki, ino powiedziano że wsadzono ich kilka "co by fabułę dopakować" lol

Nie chapie jej wcale, mozna z nim biegac tak samo jak z kazda inna bronia.
Ozi
Matek, jak sobie radzisz z misjami? Przeszedłeś już wszystkie, jaki masz ogólny wynik? Jeśli chcesz mogę sprawdzić na którym miejscu na Live byś się ze swoim osiągnięciem uplasował. hyh.gif

Jedna z misji (bodajże ostatnia na prawo w 4 pasku) to ostatni chapter z Master Ninja Torunament #3. Znowu to cholerstwo będzie mnie męczyć... Nie masz jakiegoś sposobu na tych typków z meteorów bo bez "intercepta" cieńko to widzę. confused.gif hyh.gif
Diabeu
rób pajacyki, to ich zmyli
matek_79
QUOTE(Ozi @ 26 10 2005, 14:45) *

Matek, jak sobie radzisz z misjami? Przeszedłeś już wszystkie, jaki masz ogólny wynik? Jeśli chcesz mogę sprawdzić na którym miejscu na Live byś się ze swoim osiągnięciem uplasował. hyh.gif

Nie radze sobie bo nie mam czasu na gre, narazie nauka, nauka i jeszcze raz nauka (PAM parampam kurna ;/) Z tych co mam zaliczone, to brakuje mi jeszcze ostatniego paska (nieodkryty) i niezaliczone kilka misji (w tym ta o ktorej wspominales no i obie z czolgami- nie daje rady ich przejsc ;/), inne znowu mam tez zaliczone na Master ninja (szczegolnie lubie sie bawic z evil ryu), bo po zaliczeniu takiej misji mozna do niej jeszcze podejsc na poziome hard, v. hard i master ninja, tak wiec wyniku nie podam bo wszystkiego jeszcze nie mam zaliczone (no dobra, narazie mam 9029408 karmy, czyli jak mniemam slabiutko).
QUOTE(Ozi @ 26 10 2005, 14:45) *

Nie masz jakiegoś sposobu na tych typków z meteorów bo bez "intercepta" cieńko to widzę. confused.gif hyh.gif

Mam- Dark Dragon Sword po zebraniu wszystkich 50 skarabeuszy, jest na nich niewykle skuteczny- mocny, szybki (jak sie okazuje), ma niesamowity zasieg i czasem potrafi przebic ich kombo, wystarczysiewciac w polowie, ale z tym ostroznie bo tez nie zawsze. Do tego turlanie, turlanie, turlanie- do znudzenia no i pilnowanie aby na ekranie nie bylo wiecej niz jeden taki pan (pislem o tym- konsola nie uzywa przeciwnikow jesli nie ma ich na ekranie, inna sprawa ze ci panowie kombinuja jak moga byleby byc widocznymi), a jak sa w drugiej formie to trzymac sie takiego jak najblizej i dobic go jak najszybciej bo z odleglosci rzucaja wkurzajacy czar. Bez DDS polecam True Dragon Sword i zacisniete zeby, bo potrafia wkurzyc (a trzeba sie ich nadziobac ta bronia).
Ozi
Hehs, ja na razie mam 6 i pół miliona - a o tym, że misję można zaliczać po raz kolejny na wyższym poziomie właśnie dowiedziałem się od Ciebie. hyh.gif

Anyway - ja ze swoim wynikiem na razie jestem na 470 miejscu, Twój wynik to jakieś 320. A teraz trzymaj się krzesła czy czegokolwiek co masz pod ręką. hyh.gif Typek na pierwszym miejscu ma 41143731 punktów. Tak, to jest 41 milionów. blink.gif Jest też wpis Shinobiera - tego gostka od filmików. 3 miejsce, 38839849. Jak dla mnie masakra. blink.gif hyh.gif

I jeszcze taka mała ciekawostka - patrząc po flagach, w pierwszej dziesiątce jest 7 amerykańców, 2 japończyków i jeden koreańczyk - Shinobier.
matek_79
QUOTE(Ozi @ 26 10 2005, 21:31) *

Hehs, ja na razie mam 6 i pół miliona - a o tym, że misję można zaliczać po raz kolejny na wyższym poziomie właśnie dowiedziałem się od Ciebie. hyh.gif

Anyway - ja ze swoim wynikiem na razie jestem na 470 miejscu, Twój wynik to jakieś 320. A teraz trzymaj się krzesła czy czegokolwiek co masz pod ręką. hyh.gif Typek na pierwszym miejscu ma 41143731 punktów. Tak, to jest 41 milionów. blink.gif Jest też wpis Shinobiera - tego gostka od filmików. 3 miejsce, 38839849. Jak dla mnie masakra. blink.gif hyh.gif

I jeszcze taka mała ciekawostka - patrząc po flagach, w pierwszej dziesiątce jest 7 amerykańców, 2 japończyków i jeden koreańczyk - Shinobier.

Powiem Ci ze nawet sie nie spodziewalem takiego miejsca, ale niezle, a co do Shinobiera to wlasnie pakuje mu ptasia grype w koperte czy innego kaczynskiego. Misje mozna przechodzic (a wlasciwie nalezy) na wyzszym poziomie, bo szczerze mowiac to ich poziom nie podnosi sie za duzo (ot- jedna czy dwie proby wiecej niz na normalu), moze mniej eliksirow, ale jesli przeszles je na normalu to na wyzszych poziomach nie powinno byc problemu wink.gif
Btw. mowilem juz ze uwielbiam ta gre? Moze nie gram za duzo bo nie mam czasu, ale jak przynajmiej raz dziennie nie pokonam evil ryu (albo tych dwoch) to jestem chory.
Siarex
Witam. Mam maly problem z drugą postacią Almy, gdyz juz przeszlo miesiąc przy niej siedzę tongue.gif Ktoś mógłby mi podać na nią jakąś taktykę(chodzi mi o wersje black bo w zwyklym NG nie mam problemów).
Majk
QUOTE(Ozi @ 26 10 2005, 11:48) *

Małe info - Majk w recenzji w PE pominał też nowy amulet; Armlet of Celerity (szybciej ładują się specjale). A podpis pod jednym z obrazków sugeruje, że z Evil Ryu można walczyć tylko w trybie misji - tymczasem walczy się z nim trzykrotnie podczas normalnej gry. Ot, takie małe bugi w recce. tongue.gif

Owszem masz racje, z tym ze wiesz niemoglem wymienic wszystkich roznic bo recenzja przerodzila by sie w opis, tym samym pozbawiajac niespodzianek przecietnego odbiorce. Zaznaczylem jednak w tekscie ze jest jeszcze kilka innych usprawnien (jak chocby zolta sfera upgradeujaca bronie)
Ozi
QUOTE(Siarex @ 27 10 2005, 19:14) *

Witam. Mam maly problem z drugą postacią Almy, gdyz juz przeszlo miesiąc przy niej siedzę tongue.gif Ktoś mógłby mi podać na nią jakąś taktykę(chodzi mi o wersje black bo w zwyklym NG nie mam problemów).

Poświęć trochę czasu na kombinowanie - to najlepszy sposób na rozpracowanie bossów. hyh.gif

A tak w kwestii konretów, ja to robię tak - staraj się trzymać półdystans i atakuj "jaskółką" jak tylko zobaczysz że zbiera jej się na strzelanie z jednego, dużego fireballa - wtedy masz największe szanse, że "jaskółka" wejdzie. Jeśli wejdzie zaraz potem znowu jaskółka i jakieś krótkie combo - pokombinuj trochę, bo niektórymi broniami można wsadzić większy damage. Generalnie, żeby było jeszcze prościej ja nie bawię się w ręczną eliminację pomagierów tylko odpalam elektryczne ninpo.

Tak w ogóle to faktycznie z nia miałem najwięcej problemów do tej pory; mocno podszkolili jej AI. W Hurricane Packu można było jeszcze próbować odpalać w nią fireballa a potem wykańczać jak leży na glebie - tutaj taka kombinacja nie dział bo suka zawsze unika kulki. hyh.gif
SIKI
jest trudniejsza od 1 formy? ohmy.gif
Siarex
Według mnie jest trudniejsza bo na pierwszą formę nahardzie straciłem dwa małe elixiry, a przy drugiej formie mam "rebrifa" i 7 elixirów a itak nie daje rady ohmy.gif
Ozi
QUOTE(Siarex @ 27 10 2005, 22:36) *

Według mnie jest trudniejsza bo na pierwszą formę nahardzie straciłem dwa małe elixiry, a przy drugiej formie mam "rebrifa" i 7 elixirów a itak nie daje rady ohmy.gif

Coifnij się, nabij kasę i kup wszystko co się da - im wiecej eliksirów i talizmanów tym większe szanse że ją przejdziesz.

A przed drugą formą Almy możesz się cofnąć praktycznie wszędzie więc jakieś miejsce na nabijanie kasy na pewno znajdziesz.
Diabeu
akwedukty i studnia z nietoperkami, tam można łupać kasę jak dziki
matek_79
QUOTE(_Diabeu_ @ 28 10 2005, 00:00) *

W NGB nie ma tak latwo- nietoperki zamieniono na rybki, a tak pozatym nietoperki nie zosatawiaja juz "duzych" esensji, nawet po wykonaniu na nich ultimate technikue.
Siarex- sposob jest, tyle ze trzeba sie wykazac szybkoscia- po pierwsze nigdy nie oddalasz sie od niej, po drugie nie uzywasz skokow (no chyba ze uzywa czarow przestrzennych, a wiec kolumny albo te swoje smieszne ogniki), tylko turlanie. Wiec po kazdym ataku na bliska odleglosc robisz odturlanie a zaraz potem XYX i nic wiecej, czekasz na nastepny atak. Jesli cos do Ciebie podejdzie to Izuna drop i dalej czekasz. I tak w kolko, czasami warto rzucic na nia inferne ale tylko pod warunkiem ze jest blisko, bo inaczej wykona unik i dupa. No i najwazniejsze- BARDZO wiele zalezy od szczescia, bo jesli ja najdzie na ciagle wykonywanie ataku w ktorym zbiera Ryu z gleby i mieli to odrazu mozna sobie odpuscic i zaczac od nowa. Tyle, najlepiej potrenuj sobie z nia w mission mode, bo nic tego nie zastapi wink.gif
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 28 10 2005, 01:18) *

QUOTE(_Diabeu_ @ 28 10 2005, 00:00) *

W NGB nie ma tak latwo- nietoperki zamieniono na rybki, a tak pozatym nietoperki nie zosatawiaja juz "duzych" esensji, nawet po wykonaniu na nich ultimate technikue.

Generalnie jesli chodzi o zamianę nietoperków na rybki to już w HP można było je spotkać wszedzie tam gdzie w NGB - w stosunku do HP nie zauważyłem żadnych zmian pod tym względem. Fakt, że na razie skonczyłem tylko Hard (na VH jestem dopiero w 6 chapterze) - może tutaj się coś zmieniło ale na razie nie zanosi się na to.

Jeśli zaś chodzi o zmiany w stosunku do NG; rozwalił mnie wczoraj fakt, że na Very Hard można mieć tylko 3 duże eliksiry i 6 małych - pewnie i liczba talizmanów została zmniejszona... Ciekaw jestem jak to wygląda na Master Ninja. hyh.gif

I jeszcze jedno - ostatnia misja w tym dziale (te 5 kratek zebrane w jedną) to Master Ninja Tournament #3. blink.gif Rzeźnia, rzeźnia, rzeźnia...

A Shinobier w misjach ma już 2 miejsce na Live, aktualnie ponad 40 baniek na końcie. hyh.gif
Diabeu
czy ja dobrze rozumuję? punktacja to suma karmy z misji? czy gry właściwej też? jak poprawisz wynik to apdejtuje wynik ogólny czy jak?

oink
Ozi
Na ogólny wynik w tej tabeli na Live składa się dokładnie suma wszystkich punktów z poszczególnych misji - i tak, jak poprawisz to automatycznie updejtuje ogólny wynik. Wystarczy po prostu zalogować się na Live i zaraz widzisz swój poprawiony wynik w tej tabelce.
Siarex
dzięki za pomoc. 2-ga forma Almy pokonana cool.gif Ale kolejny problem na mojej drodze(ostatni). Nie moge pokonać ostatniego bossa. W ekwipunku mam 2 małe elixiry i jednego duzego i to wszystko co udalo mi sie zachowac po 15 chapterze. Taktyka ze starego NG nie dziala i teraz gostek (poziom hard) jest naprawde ciezki. Jest jakas skuteczna taktyka na niego bo juz mam za sobą 23 podejścia co oznacza u mnie ze utknęłem wub.gif

Edit: OK boss pokonany choc latwo nie bylo. Wystarczylo iść na tzw."cepa" i lepiej sie to u mnie sprawdzilo niz jakies taktyki:D

Edit 2: Moze Zorganizować cos takiego, ze kazdy poda swoj wynik z mission i w miare postepów poprzez edit posta podawac nowy. BYlo by to fajne dla osób nie posiadających XBL (takich jak ja) . A zawsze to jakas rywalizacja dodająca smaczku grze.
mozi
Jestem w 8 etapie na poziomie MN. Trudne to malo powiedziane. Very hard byl w miare ok a tutaj... hmm zyje sie od save do save'a. Przyklad: Przed almą jest tentacle fiend i aby go pokonac (towarzysza mu cat fiends) zuzylem duzy elixir 4 male i 1 duzy nimpo!! Cos mi sie zdaje ze przegieli z tym poziomem trudnosci.
Rozwlila mnie tez jedna akcja.: Alma i pomagierzy - wale izuna drop na pomocniku i co? qpa ! alma podlatuje i lapie mnie w to swoje badziewie co zabiera pół energii!!! Mam dosc - to nawet nie jest trudne - akcje sa na maxa przegiete.
Yap
Tego sie właśnie obawiam - kur#@cy i ciskania padami. Koleś jest naprawdę niezłym graczem (NG przechodził z kijem w tyłku), natomiast NGB wyprówa z niego flaki i wysysa krew. Nigdy nie widziałem go tak wpienionego (do tego stopnia, że wyłącza konsolę). Dla mnie przejście Harda jest osiągnięciem (stary już jestem), a tu zanosi się na to, że sobie troszkę nad nim posiedzę.
Ozi
QUOTE(Siarex @ 29 10 2005, 20:53) *
Edit 2: Moze Zorganizować cos takiego, ze kazdy poda swoj wynik z mission i w miare postepów poprzez edit posta podawac nowy. BYlo by to fajne dla osób nie posiadających XBL (takich jak ja) . A zawsze to jakas rywalizacja dodająca smaczku grze.

Jestem za. hyh.gif

QUOTE(mozi @ 31 10 2005, 22:19) *
Mam dosc - to nawet nie jest trudne - akcje sa na maxa przegiete.

Żeby sprawdzić ilu typa przeszło MN na Xbox Live muszę wpierw skonczyć Very Hard - jak tylko to zrobie dam znać ilu ludziom się to udało. Powiem tyle - obawiam się z 50 wpisów bo w tabeli VH jest do tej pory nieco ponad 200. tongue.gif
Diabeu
no ogólnie mało luda jest, tłukę Normal (kto wymyślił że za zrobione hp1 coś jest? ja nic nie dostałem) zacząłem akwedukty a już mam wynik lepszy od tyla co na końcu jest, ehehehehe

jakieś niecałe 3 tyś. ludzi, to tak o jakieś 2 tyś z kawałkiem mniej niż w przypadku ng i hurricane packów

10h cięcia wczoraj i łeb mi zbąbliło, kawa/blant i jedziem dalej

btw woda ładniej jest zrobiona, wcześniej była zdeka jak rtęć (czyli podobna do Primal) a teraz jakiś efekcik czy filtr wbili i zdeka ładniej
Siarex
No to panowie moze zaczniemy podawac nasze wyniki w ,missions biggrin.gif : moj to: 8 383 817 . Mam nieskonczone 4 zadania i całe Enternal Legend ale za to 3 zadania są na poziomie MN a 3 na Hardzie.
Postaram sie w tym poście Edytować wynik ewentualnie w następnym jak napisze
mozi
QUOTE(Ozi @ 1 11 2005, 00:23) *

Żeby sprawdzić ilu typa przeszło MN na Xbox Live muszę wpierw skonczyć Very Hard - jak tylko to zrobie dam znać ilu ludziom się to udało. Powiem tyle - obawiam się z 50 wpisów bo w tabeli VH jest do tej pory nieco ponad 200. tongue.gif

Na pewno sporo ale wymiatacze np (shinobier) sa wpienieni. Fakt jest fakt ze w mission mode liczy sie szczescie (mowie o poziomie MN - na normalu to jest ok). Wprawdzie ci co mieli przejsc na MN to przeszli ale z oryginalnego NG nie wiele zostalo. Troche popsuli - poziom trudnosci z du%$%py , kamera sie przez pomagierów gubi, mission mode dla farciarzy... to takie moje 3 gr. Ale gram i tak twardo. Skoncze MN i zostawie w cholere. jestem w 9 ch ktorego strasznie nie cierpie..
A tak BTW mam w MM 19071248 i z tego 24 misje na MN reszta na normal hard , vh. Nie gralem w hurricane packi ale calkiem fajne te 2 nowe lole tongue.gif
Ozi
QUOTE(mozi @ 1 11 2005, 12:38) *
Na pewno sporo ale wymiatacze np (shinobier) sa wpienieni. Fakt jest fakt ze w mission mode liczy sie szczescie (mowie o poziomie MN - na normalu to jest ok). Wprawdzie ci co mieli przejsc na MN to przeszli ale z oryginalnego NG nie wiele zostalo. Troche popsuli - poziom trudnosci z du%$%py , kamera sie przez pomagierów gubi, mission mode dla farciarzy... to takie moje 3 gr. Ale gram i tak twardo. Skoncze MN i zostawie w cholere. jestem w 9 ch ktorego strasznie nie cierpie..
A tak BTW mam w MM 19071248 i z tego 24 misje na MN reszta na normal hard , vh. Nie gralem w hurricane packi ale calkiem fajne te 2 nowe lole tongue.gif

Ano fakt - kamera momentami kompletnie nie wie co zrobić. Co do szczęścia na poziomi MN to nie wiem czy piszesz o właściwej grze czy o misjach... jak na razie największym przegięciem są dla mnie misje w przedostatnim pasku i ta z dwoma Evil Ryu na raz.

Jeśli chodzi o mój wynik w Mission - jak na razie 14257737. (A Twój wynik mozi daje Ci aktualnie 71 miejsce na live; tabela jest płynna, dlatego piszę, że "aktualnie".)

"2 nowe lole"? Że co? tongue.gif
mozi
QUOTE(Ozi @ 1 11 2005, 13:20) *

Ano fakt - kamera momentami kompletnie nie wie co zrobić. Co do szczęścia na poziomi MN to nie wiem czy piszesz o właściwej grze czy o misjach... jak na razie największym przegięciem są dla mnie misje w przedostatnim pasku i ta z dwoma Evil Ryu na raz.
....
"2 nowe lole"? Że co? tongue.gif

Mówie o szczesciu w misjach. W grze wlasciewej to wyglada tak: zbierasz kase-- kupujesz graty--dostajesz lomot-- kupujesz graty-- zbierasz kase itd. Na VH tego nie bylo.
Tą misję z dwoama ryu na raz mozna przejsc na 2 sposoby : normalną walką - prawie nie wykonalne na MN oraz "trikiem" bez straty energii twisted.gif
Zobaczysz jaka fajna jest alma II na VH smile.gif Tą bicz mam tylko na normalu w MM. A 2 nowe lole SPOILER
to Panie z HP2 nicchce i ishtaros, na szczycie core przed marbusem niejako "zamiast" bosów z poziomu 5 oraz 11
Ozi
Jak obiecałem - "Master Ninja" na Live skończyło do tej pory 76 typa.

Dla porównania - w tabeli "Normal" jest jakieś 2600 wpisów. blink.gif hyh.gif
luck1985
QUOTE(Ozi @ 2 11 2005, 01:14) *

Jak obiecałem - "Master Ninja" na Live skończyło do tej pory 76 typa.

Nie omieszkam sie znalesc wsrod tej elity cool.gif

Jeszcze 2 tyg i wracamy do gry blink.gif
Siarex
Jeszcze nie wiadomo ile osób nieposiadających XBL skończylo MN
Ozi
Teoretycznie można tą liczbe spokojnie pomnozyć przez 5 - ale tak tylko sobie gdybam... cholera wie ile naprawdę osób skończyło / skończy NGB na poziomie MN. hyh.gif
mozi
Własnie skonczylem gre na poziomie Master Ninja. Gra pokazala 8 h 52 minuty czas ukonczenia i nagrodzila rankiem master ninja ninja.gif Czy było trudno? Tak. Czy duzo duzo trudniej niz na Very hard? Nie. Suma sumarum tylko pierwszy poziom daje w kosc. Jest czyms w rodzaju "filtru" oddzilelajacego tych ktorzy przejda gre od tych "za trudne dla mnie".
W porownaniu do very hard nie ma duzych zmian. Nie bede spoilowal zobaczycie sami. twisted.gif
prosba o sprawdzenie na live jaka pozycje zająłbym z wynikiem ~10 600 000 sad.gif Wiem slabo ale odpuszczalem sobie co bardziej przegiete fiend challenge.
Ozi
Podobnie jak Ty mozi właśnie skończyłem NGB na poziomie Master Ninja. Wynik 12777835 - co daje mi aktualnie 32 miejsce na 83 wpisy w rankingu Xbox Live. Grać na wynik zacząłem gdzieś tak od 10 chapteru... myśle, że jakbym się postarał jeszcze milion, ewentualnie półtora byłbym w stanie dorzucić do tego wyniku. Nie więcej. Ale aktualnie nie mam najmniejszego zamiaru odpalać tego poziomu... za dużo nerwów mnie to kosztowało. hyh.gif Fakt, ukończenie MN jest nieprawdopodbnie satysfakcjonujące ale momentami - zwłaszcza na początku - miałem ochotę pie.rdolnąć padem w ścianę.

Tak dla porównania, pierwsze miejsce na Xbox Live (MN) to 21435534. Problem w tym, że dostępny jest na necie trainer do NGB pozwalający na np. zabijanie jednym uderzeniem... blink.gif Daleki jestem od tego, żeby komukolwiek zarzucać oszustwo ale fakt faktem, że patrzę na te tabele z przymróżonym okiem. Ten sam typek który na poziomie MN wykręcił ten wynik na poziomie VH ma 138 miejsce. Sami przyznacie, że to conajmniej dziwne. Olać, ja tam jestem zadowolony, że udało mi się przejść grę na poziomie zarezerwowanym przez Tecmo dla 1000 osób na świecie. Trochę przesadzili z tym tysiącem ale co tam - jest fajnie. tongue.gif

I jeszcze jedno - twój wynik mozi dałby Ci miejsce w okolicach 59.
mozi
Dzięki Ozi za info. Gratulacje z ukonczenia. Wiem co czujesz biggrin.gif Wynik zacny trzasnales i mysle ze ja tez moglbym pare punktow urwac tym bardziej ze nie staralem sie o punkty. Co do kolesia z 1 miejsca na live czytalem na gamefaqs ze zdarzyl mu sie jakis bug pozwalajacy w koło nabijac punkty (ponoc gdzies kolo 10 chaptera). Ile czasu zajeło Ci ukonczenie??
Ozi
Tak na serio to nie wiem, nie sprawdziłem na końcu... Ale ostatni sejw z gry był w okolicach 17 godzin.

Jakiś typek na gamefaqs wrzucił video z tabelami Ninja Gaiden Black z Xbox Live - dostępne pod tym adresem. Jeszcze bez moich wpisów ale jak sam napisał ma zrobić update w poniedziałek. tongue.gif Jak ktoś jest ciekawy jak to wygląda to zassysać.

BTW - widziałem Twój post mozi na gamefaqsie... przyłączam się do gratulacji. hyh.gif
Marlon
Mam. Gram na hard, po kilku miesiącach przerwy od "normalnego" NG i muszę powiedzieć, że zaliczyłem mocnego zonka... Myślałem, że ten hard to pójdzie jak z płatka, wszak trochę się już ten tytuł ograło, a tu ze 2 -3 próby musiałem podjąć, żeby do sejwa dojść. W walce z Murai zginąłem w ciągu 30 sekund... Jest fajnie.

Edit: Masakra, grę "dostałem" ok 4.30 rano (wiem, jestem chory...), a teraz nadal się męczę z murai. wacko.gif Autentycznie mam problemy. Powiedzcie mi jak się ma hard w NGB do VH w NG? Bo w normalnej wersji nie miałem okazji odpalić VH - schrzaniłem płytę...

Już teraz wiem, że skończę ten szpil na poziomie Master Ninja, nie ma co. Wjechała mi na ambicję ta gra jak mało która...
Ozi
QUOTE(Marlon @ 7 11 2005, 06:57) *
Powiedzcie mi jak się ma hard w NGB do VH w NG? Bo w normalnej wersji nie miałem okazji odpalić VH - schrzaniłem płytę...

Poza tym, że ma pomocników to ten sam stary grzyb. hyh.gif

Jak zlikwidujesz pomagierów - a ich likwiduje się w pierwszej kolejności - stare taktyki działają tak jak w normalnej wersji NG.
Diabeu
Master Ninja to bardziej choroba psychiczna niż ambicja
luck1985
Czyli w walce z Alma jak rozwale pomocnikow zostaje ja i ona ? one vs one :>
Myslalem, ze beda caly czas icon_twisted.gif
Ozi
Nie.

Pomocnicy pojawiają się średnio co 1/4 paska jej życia. Rozwalisz jedną ekipę, chwilę poświęcasz jej i znowu się pojawiają.
mozi
Nie do konca taktyki ze starego NG dzialaja.. Wg mnie czesc tanich zagrań juz na bosow nie dziala. Najbardziej dopakowany boss to 2 forma almy wh mnie.
Ozi
Nie twierdzę, że wszystkie stare taktyki działają - ale w jego przypadku niewiele zmieniono.

I w pełni się zgadzam - najbardziej "dopakowano" AI 2 formy Almy; nawet pomimo faktu, że już w Hurricane Packach była jak wrzód na tyłku. hyh.gif
Marlon
Nie no, zaraz (pipi) mnie strzeli. Jak walczyliście z czarnymi ninja na pierwszym levelu bez izuna drop i countera? W drugim chapterze terz jest tyle tego tałatajstwa? Normalnie nie wydalam, jak tu z muraiem zawalczyć, jak kolesie mnie do niego nie dopuszczają...

Edit: poradziłem sobie smile.gif Nie jest tak źle, człowiek wraca do formy - na ninjasów nunchako, na murai działa banalny schemat, tylko trzeba sobie przypomnieć. Teraz samuraje i magowie - banał, ale dygam przed kawalerią i bossem, bo ta ekipa zawsze mi pewne trudności sprawiała.
Ozi
A ja właśnie skończyłem gre na poziomie "Ninja Dog" - grałem na wynik i w rezultacie z niewiele ponad 13 milionami mam 12 miejsce na Live. Śmieszny poziom... do połowy gry prawie wszystkie stworki pękają praktycznie po jednej jaskółce, później robi się odrobinę trudniej. Walka z bossami to w większości przypadków zabieranie cukierka przedszkolakowi - 5, 10 sekund i po walce (oczywiście od momentu kiedy zdobędzie się wiosło). Sama gra na wynik sprowadza się do wciśnięcia jak największej liczby specjali w czasie przewidzianym na dane stworki + skończenie tej walki przed wspomnianym czasem. Zanim jeszcze pojawią się oponenci już trzeba czekać z naładowanym atakiem. No powiedzmy, że tak to wygląda... hyh.gif

Jest nowy filmik z uaktualnionymi tabelami Xbox Live (7.11.05) - rankingi od Ninja Dog do misji. Jak ktoś jest ciekaw jak wypada na tle innych graczy ma okazję sprawdzić.

Ranking Xbox Live NGB.
Marlon
Huh, Ozi nie nudzi Ci się? Ile to już razy ten szpil ukończyłeś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.