Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Diabeu
będzie tłukł tak długo aż pada rozwali, choroba psychiczna, ot co
Ozi
TEN szpil? hyh.gif Ten to 4 razy; "poprzednią" część 6 czy 7. tongue.gif

Został mi tylko normal do zaliczenia. Chodzi mi po głowie pomysł żeby skończyć go z najgorszym wynikiem na Live... hyh.gif

A w padzie chyba mi się lekko zrąbał lewy analog. tongue.gif
luck1985
Kozak to bedzie kolo ktory przejdzie NG bez Save hyh.gif Ja doszedlem do 6 chaptera zle skoczylem i tyle laugh.gif
sentinel
też właśnie przechodzę ngb na poziomie ninja dog - chciałem właczyć na chwilę, by sprawdzić jak gra prezentuje się w hd... a prezentuje się tak, że nie mogę przestać grać... Oo`
matek_79
QUOTE(_Diabeu_ @ 8 11 2005, 13:57) *

choroba psychiczna, ot co

Cos w tym jest, ja ciagle mam wrazenie ze panowie z Tecmo niezle sie bawili wymyslajac coraz to bardziej surrealistyczne zestawy, ale nie to mnie wkurza w tej grze. Wkurza mnie fakt ze nie ma skutecznej taktyki na niektorych wrogow (vide alma druga forma, panowie z meteorkow, rybki) czyli fakt ze w wiekszej czesci udana mi sie bo mam szczescie, niz to ze wycwiczylem sobie ruchy, w pierwszej czesci tego nie bylo- jak ktos rozpracowal system to przechodzil wszystko bez zadnej straty, w dodatku w blyskawicznym czasie. Gram, wkurzam sie, rzucam padem (uzywam do gry starego, dobitego pada, bo nowego mi szkoda), rzucam kur*wami, ale wiem ze to nie zawsze moja wina ze poleglem, ot nie mialem szczescia, i takich akcji jest cala masa. Wg. mnie ta gra stracila cos waznego- radosc z wyzynki. Piernicze siedziec i porzechodzic cos na sile, bo ambicja mnie wyprzedza, owszem pewnie i tak zalicze MN (jestem w 6 chapterze), ale w takiej jak teraz formie- codziennie po 1-2 godz grania, nie wiecej, od sejwa do sejwa, tak zeby sie przy tym dobrze bawic, a nie na sile, w miedzy czasie przechodze misje na coraz to wyzszych poziomach, ale ostatniego paska jeszcze nie ruszylem, najpierw MN ;p
luck1985
QUOTE(matek_79 @ 8 11 2005, 12:40) *

ale nie to mnie wkurza w tej grze. Wkurza mnie fakt ze nie ma skutecznej taktyki na niektorych wrogow (vide alma druga forma, panowie z meteorkow, rybki)

Rybki ???????? Nunchaku ewVigorian flain i jazda, nawet jak Cie chwyca mozna sie wyrwac
cool.gif
Rybki sa dobre na wysokie comba ninja.gif
Diabeu
na rybki patent znalazłem, vigoorian flail, o dziwo skuteczny ponad miarę
gra jest po prostu zboczona - i daje masę perwersyjnej satysfakcji
Ozi
Matek, po częsci masz rację ale moim zdaniem wynika to bardziej z odrobinę przegiętego - dla przeciętnego gracza - poziomu trudności. Polecam Ci tą stronkę - http://www.iberiansninjagaiden.com/ - jak zobaczysz w jaki sposób najlepsi radzę sobie z berserkerami (tymi typkami z meteorów) to stwierdzisz, że tak naprawdę ci przeciwnicy to jakiś śmiech na sali. Może odrobine przesadzam ale fakt faktem, że oglądając te filmiki można się nauczyć wielu pożytecznych taktyk. Takich jak choćby działający cuda cios "kółeczko analogiem + przytrzymany Y". Jak to pięknie wchodzi w drugą formę Almy to aż się wierzyć nie chce. hyh.gif

Polecam ściąganie zamieszczonych tam filmików bo można się wiele, ale to wiele nauczyć.
matek_79
QUOTE(luck1985 @ 8 11 2005, 14:53) *

QUOTE(matek_79 @ 8 11 2005, 12:40) *

ale nie to mnie wkurza w tej grze. Wkurza mnie fakt ze nie ma skutecznej taktyki na niektorych wrogow (vide alma druga forma, panowie z meteorkow, rybki)

Rybki ???????? Nunchaku ewVigorian flain i jazda, nawet jak Cie chwyca mozna sie wyrwac
cool.gif
Rybki sa dobre na wysokie comba ninja.gif

Ty klepac combo to kazdy umie, ja mialem na mysli klepanie i zbieranie esensji, w ten sposob, aby do ostatniej rybki zadna Cie nie dotknela i zeby niestracic zadnej esensji, co w tej NGB jest dosc przypadkowe.
Ozi, dzieki za stronke, pozniej ja obczaje wink.gif
Btw. circle i Y robilo juz masakre z drugiej almy w NG ;p
luck1985
QUOTE(matek_79 @ 8 11 2005, 13:43) *

Ty klepac combo to kazdy umie, ja mialem na mysli klepanie i zbieranie esensji, w ten sposob, aby do ostatniej rybki zadna Cie nie dotknela i zeby niestracic zadnej esensji, co w tej NGB jest dosc przypadkowe.
Ozi, dzieki za stronke, pozniej ja obczaje wink.gif
Btw. circle i Y robilo juz masakre z drugiej almy w NG ;p

Nie wiem jak NGB , ale w NG nic nadzwyczajnego
cool.gif
Ozi
Widzisz matek - ja akurat tego patentu nie znałem. Zresztą nawet nie chodzi o sam cios tylko o moment w którym się go odpala (mówie o walce z drugą formą Almy). Może to znasz, może nie - fakt faktem, że na mnie zrobiło wrażenie.

Co do rybek - nie wiem matek o jakich problemach piszesz. hyh.gif Może to dlatego, że przeciw rybom nigdy nie używałem flaila czy nunchaku. Tylko TDS, skok i X (ewentualnie jeśli mi zależy na czasie odpalam jeszcze Fire Wheels). Żadna ryba Cię nie dotknie i wszystkie esencje łykasz bez problemu...
Flik
o motywie z fire wheels juz bardzo dawno pisalem. trzeba tylko uwazac w momencie kiedy sie na juz konczy oslonka i odpalamy nastepna bo czasem jakiejs rybce udaje sie przejsc i nas ugryzc. sprawdzalem tylko na zwyklym NG.
matek_79
QUOTE(Ozi @ 8 11 2005, 16:29) *

Widzisz matek - ja akurat tego patentu nie znałem. Zresztą nawet nie chodzi o sam cios tylko o moment w którym się go odpala (mówie o walce z drugą formą Almy). Może to znasz, może nie - fakt faktem, że na mnie zrobiło wrażenie.

No motyw jest generalnie znany, tyle ze w NGB trudniej go wykonac bez straty energii (trzeba to zrbic z wiekszym wyczuciem, czyli trafic idelanie w klatke ataku almy, w NGB ten zakres byl duzo wiekszy).

QUOTE(Ozi @ 8 11 2005, 16:29) *
Co do rybek - nie wiem matek o jakich problemach piszesz. hyh.gif Może to dlatego, że przeciw rybom nigdy nie używałem flaila czy nunchaku. Tylko TDS, skok i X (ewentualnie jeśli mi zależy na czasie odpalam jeszcze Fire Wheels). Żadna ryba Cię nie dotknie i wszystkie esencje łykasz bez problemu...

No i ten patent w NGB (z TDS skok i X) nie dziala- rybki i tak mnie dopadaja, z drugiej strony motyw z vigoral jest dobry, tyle ze trzeba po combie sie odturlac aby zebrac esensje i tu jest myk- bo rybki sie odradzaja w roznych miejscach, i czasami po odturalniu trafiam prosto na rybke, a to wlasnie zalezy od szczescia.
Diabeu
dlatego zamiast turliturli to ja robię skok
Ozi
Właśnie matek - jakie odturlanie? Skok, x, skok, x, skok, x, skok, x... do znudzenia. hyh.gif

Taki se fajny screen.
maciek88
W koncu dorwalem ta gierke. Tak, jest genialna i uzależnia. Tyle, ze mam maly problem. Mianowicie jak wykorzystac ta kulke ognia pod paskiem energii? smile.gif Jestem przy smokach i myslalem, ze bedzie trudniej w sumie, jest w sam raz jak dla mnie (normal, gram pierwszy raz). Co do tej kulki to w demie kiedys walilem na chama i nagle je.bud i wybilo łachów. Jak to sie kurna robi? smile.gif
SIKI
Y + B
Diabeu
ustaw w configu pod czarnym przyciskiem, najwygodniej
maciek88
Cos mi sie zdaje, ze moja przygoda z NG dobiegla końca. Jedna duza mikstura i troszke energii przy helikopterze. Nędznie a poprzedniego save'a mam cholernie daleko. Pozniej go pokatuje, ale ciezko jest kurna.
Co oznacza ten błysk jak sie wcisnie prawą gałke?
SIKI
QUOTE(CoRpsE @ 10 11 2005, 22:10) *

Cos mi sie zdaje, ze moja przygoda z NG dobiegla końca. Jedna duza mikstura i troszke energii przy helikopterze. Nędznie a poprzedniego save'a mam cholernie daleko. Pozniej go pokatuje, ale ciezko jest kurna.

wyluzuj ziomek helikopter jest banalny, musisz tylko wyczuc "timeing" robienia "turliturli" icon_twisted.gif i rozwalisz go z tym asortymentem co aktualnie masz...
a tak BTW nawet nie wiedziałem, że można przestawic czar (Y+B) na czarny przycisk pada, mnie tak wqurwiało to wciskanie Y+B naraz icon_twisted.gif
Marlon
QUOTE(CoRpsE @ 10 11 2005, 22:10) *

Zmiana trybu pracy kamery. To ta zmiana zapodana w HP, możesz swobodnie mianipulować kamerą w TPP, sprawdź sobie.
Flik
co za problem wdusic 2 przyciski naraz? przeciez to i tak jest wygodniejsze od szukania tego glubiego czarnego badziewia. co do strategii, to juz bylo po 20 razy wszystko walkowane. luknij na wczesniejsze strony.
maciek88
Poległ, ale nerwow napsuł. Teraz kanały i kijek na 3 poziomie, masakra, niesamowicie efektowny. Piękna gra, caly czas mam comba przed oczami.
A tak btw to ile jest chapterow?
SIKI
16, ale ostatni mozna zaliczyc jako 1/3 normalnego chaptera.
matek_79
Kurde ta gra powoli robi sie latwa, z rybkami sobie poradzilem (ja mialem co innego na mysli, Wy co innego i Wasz sposob sie sprawdzil ;p), berserki to juz tez nie problem (ot wystarczy poczekac az koles wyjedzie z bara, zrobic odturalnie potem przod+Y, 4-5 razy i po nim), przeszedlem ostatni pasek w mission mode- Eternal Legend (w sumie nic nadzwyczajnego, meczylem sie z tym 3 godz. bardzo spokojnego grania, ale moze dlatego ze narazie przechodzilem tylko normal), z reszty misji to nie mam pojecia jak przejsc czolgi (sa dwie misje z nimi, z obydwoma sobie nie radze wiec je olalem, ale jak ktos ma skuteczna taktyke na nie, to z checia wyslucham). Zostalo mi jeszcze zrobienie reszty misji na MN (hardkor to zaliczyc ta misje gdzie walczymy z Evil Ryu x2, i z trzema robakami, gdzie ten po srodku strzela ogniem a dwoch pozostalych kulami elektrycznymi ale i to sie udalo) no i przejscie samego poziomu MN w story mode, ale to z czasem.
Ktos tu robil jakies rankingi? To narazie w MM mam 16390579 karmy, czy to duzo czy malo, sami osadzcie tongue.gif
Ozi
Misje z czołgami przeszedłem po razie kombinując jak się da i raczej licząc na fuksa. Pamiętam tylko, że w Taironie, przy sklepie Muramasy zaraz po starcie skok w tył po strzały i kryłem się w tej uliczce która prowadzi do czerwonych drzwi (w misji stoi tam niewidzialna ściana). Co do misji z 3 wormami... Armlet Of Celerity, Dabilahro i jak tylko wszystkie 3 są w dziurach zaczynasz ładować specjala - zanim pojawi się chociaż 1 robal pierwszy poziom zawsze zdążysz naładować. hyh.gif Mimo to trochę szczęścia i tak jest w tej misji potrzebne; jak dwóm zbierze się na strzelanie to du*a blada.

Dwóch Evil Ryu... mozi pisał coś o jakimś triku pozwalającym przejść tą misję bez draśnięcia. Może to przeczyta i podzieli się sposobem z kolegami. tongue.gif

Eternal Legend przeszedłem na razie na Hardzie i zabrałem się za V. Hard - i jest zdecydowanie ciężej. Ciężkiej cholery można dostać w 2 etapie, tym z żołnierzami... chyba najbardziej wqurwiający przeciwnicy w grze. Nawet berserkerzy mnie tak nie denerwują. hyh.gif

Z tego co wyczytałem na "gamefaqsie" Shinobier po przejściu EL na poziomie MN zgarnął za tą misję ponad 10 milionów... bez komentarza. blink.gif

Mój aktualny wynik w Missions to 20288954.

I jeszcze jedno - jeśli chodzi o same misje to dostaje się zdecudowanie więcej punktów na koniec jeśli nie używa się magii (znaczy się można odpalić ale samą misję skończyć z zapełnionym paskiem magii - czyli liczyć na to, że któryś stworek zostawi czerwoną esencję). Shinobier pisał też coś o tym, że sporo dostaje się za używanie nunchaku - ale nie wiem czy chodzi o specjale czy o samą walkę tą bronią. Jeśli ktoś wie dokładnie na czym to polega niech skrobnie co nieco.
Siarex
QUOTE(Ozi @ 12 11 2005, 12:37) *

I jeszcze jedno - jeśli chodzi o same misje to dostaje się zdecudowanie więcej punktów na koniec jeśli nie używa się magii (znaczy się można odpalić ale samą misję skończyć z zapełnionym paskiem magii - czyli liczyć na to, że któryś stworek zostawi czerwoną esencję). Shinobier pisał też coś o tym, że sporo dostaje się za używanie nunchaku - ale nie wiem czy chodzi o specjale czy o samą walkę tą bronią. Jeśli ktoś wie dokładnie na czym to polega niech skrobnie co nieco.

Wydaje mi sie ze do wyniku bardzo liczy sie maxymalne combo, a ze nunchaku sieka malo energii bardzo wieloma ciosami wiec mozna niezly wynik nakręcić.
Diabeu
zasady "oceny" są identyko jak w single, ino zamist odliczania czasu do 0 to masz liczenie ile czasu ci misja zajęłą, a tak to ilosć płomyczków, kombo, ultimate techniques

btw 4 w 1 pasku na VH jest po(pipi)ona icon_twisted.gif
więcej ich na tak małą powierzchnię naprawdę wejść nie może? jaka szkoooodaaaa
mozi
QUOTE(Ozi @ 12 11 2005, 14:37) *

Dwóch Evil Ryu... mozi pisał coś o jakimś triku pozwalającym przejść tą misję bez draśnięcia. Może to przeczyta i podzieli się sposobem z kolegami. tongue.gif

Na normalu dziala trik : Dark dragon blade wlazisz pomiedzy kolumny (te gdzie lezy scarab w normalnej grze) i skaczesz do samej gory - jak juz jestes przy gorze walisz x albo y i lecisz w dol z atakiem. 50/50 ze trafisz.
Na hard i wyzej juz sie to nie uda bo wala w ciebie wszystkim co maja jak skaczesz wiec gdy trafi Ci sie wybuchowy shuriken to po zawodach. Ja dalem rade normalna walka uzywajac true dragon sword. Wazne jest tylko by nie pozwolic 2 klonowi zblizyc sie za bardzo gdyz zaczyna rzucac windmill shurikenem a ten kosi zawsze nawet w powietrzu. Dziala to tak: kroisz 1 klona jak 2 podjedzie to zmiana - lecisz na koniec areny i przybiega 2 kroisz itd..
QUOTE(Ozi @ 12 11 2005, 14:37) *

Mój aktualny wynik w Missions to 20288954.

Mój to 20719587 cool.gif a jeszcze sporo do rozwalenia na mn.
Ozi
Cały cholerny dzień siedziałem nad tym żeby zaliczyć dwa ostatnie etapy EL na Very Hard. A i tak ostatniego bossa rozwaliłem mając energii na jej jeden strzał batem. blink.gif hyh.gif Może kiedyś wezmę się za tą misję na MN ale na razie mam jej serdecznie dość...

Jesli chodzi o Twój sposób mozi - może faktycznie działa na normalu ale ja tą misję mam już na hardzie. hyh.gif Miałem nadzieję, że znasz jakiś sposób na tą dwójkę na wyższych poziomach bo czasami tak nawalają, że ciosu nie idzie wyprowadzić. Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jak tą misję ugryźć na wyższym poziomie; pozostaje chyba liczyć na szczęsliwy traf.
mozi
Uadlo mi sie tak: Pamietaj zeby walczyc tylko z 1 na raz. Proba kombinowania z 2 na raz powoduje ze pomagaja sobie nawzajem i po zawodach. Caly czas trzymasz blok i roll, jak jestes blisko klona walisz xy i teraz - jak wejdzie no to wiadomo xxy jak nie to b i potem y. Po tym y zdarzy sie ze przygwozdzisz go do gleby to wtedy jak jestes za filarem 360 + y (gwarant) jak na srodku sali odpuszczasz. Zazwyczaj udaje sie ich lapac na izune gdy probuja rzucac badziewiem albo gdy laduja atak. To chyba tyle - mi sie udalo ich rozniesc tak gdzies za 20 razem na poziomie MN. Hard i very hard tak za 5,6. I jeszcze jedno : jak masz malo energii a masz mozliwosc doskoczyc do wystepu na kolumnie to zapodaj armlet odnawiajacy energiie i poczekaj... malo to eleganckie ale skuteczne.
A tak BTW nie mam mozliwosc sprobowac ale mysle ze to sie moze udac :
http://www.iberiansninjagaiden.com/Shinobi...20Phase%202.wmv
matek_79
Mi sie udalo to przejsc na Vh ale korzystajac z couterow i DDB, malo fajne ale skuteczne, niestety na MN nezbyt to dziala, bo chlopaki za kazdym razem robia odturlanie (na VH trafia sie co 2-3 raz), no i taktyka Moziego- trzeba robic tak zeby na ekranie byl zawsze jeden, najwiekszym problemem w przypadku tej taktyki jest atak tego z vigorem- wskakuje na glowe i powoduje stuna, zaraz po tym wyprowadza atak, dzieki temu ma gwaranta.
Przeszlem te nieszczesne czolgi (na normalu, nawet nie mysle o tym aby przejsc to na innych poziomach), dzieki temu mam wszystkie misje zaliczone (przerwsze trzy paski i ten z evil ryu na MN), oprocz tego kilka innych porozrzucanych, ale juz wiem ze wszystko da sie przejsc. Napsulem sobie przy tym mase krwi, ale rzeczywiscie- ta gra daje niesamowita satysfakcje biggrin.gif
mozi
czołgi.... wrrr Na hardzie dalem rade bez wiekszych problemow ale na vhard prawie nie wkonalne IMO. Ale nie przez taktyke walki bo ta mam bardzo dobra ale przez kamerę ktora w tej akurat walce jest wyjatkowo do (pipi).
Ozi
QUOTE(mozi @ 13 11 2005, 23:43) *

Działa, działa i to tak pięknie, że słów brakuje... hyh.gif

Dzięki temu trickowi w każdej misji z Evil Ryu (oprócz tej gdzie dzierży w łapie wiosło) mam ponad 600 tysięcy. Wystarczy tylko dobrze wyczuć moment i jeśli raz wejdzie to już wchodzi do końca jego paska życia. A i na misję z 2 jego postaciami się przydaje - pierwszego wykańcza się wskakując na ścianę, odbicie i X (oczywiście w łapach trzymasz DDB), a drugiego wykańczasz już tym sposobem z filmiku. 528695 - to mój wynik z tej misji.

Dzięki temu jednemu filmikowi i zakończeniu wczoraj EL na VH mam na końcie 24193343 - 42 miejsce na Live. hyh.gif
matek_79
QUOTE(Ozi @ 14 11 2005, 16:02) *

QUOTE(mozi @ 13 11 2005, 23:43) *

Działa, działa i to tak pięknie, że słów brakuje... hyh.gif

Dzięki temu trickowi w każdej misji z Evil Ryu (oprócz tej gdzie dzierży w łapie wiosło) mam ponad 600 tysięcy. Wystarczy tylko dobrze wyczuć moment i jeśli raz wejdzie to już wchodzi do końca jego paska życia. A i na misję z 2 jego postaciami się przydaje - pierwszego wykańcza się wskakując na ścianę, odbicie i X (oczywiście w łapach trzymasz DDB), a drugiego wykańczasz już tym sposobem z filmiku. 528695 - to mój wynik z tej misji.

Z tego co zauwazylem to latwiej najpierw rozwalic tego z lunarem (za pomoca odbicia i X lub Y wlasnie), a potem zajac sie tym z vigorem, ale trick jest niezly wink.gif
QUOTE(Ozi @ 14 11 2005, 16:02) *

Dzięki temu jednemu filmikowi i zakończeniu wczoraj EL na VH mam na końcie 24193343 - 42 miejsce na Live. hyh.gif

Hehe to pojechales mi po ambicji tongue.gif , wlasnie rozwalam EL na VH, jestem na phase 4 i nie powiem zeby robilo mi wiekszej roznicy granie na VH czy Normalu- ot jak juz wejdzie sie schemat ultimate tehnikue to sie przechodzi wszystko i wszystkich ot trzeba sie wiecej natluc, co przy dabilahro i odbijaniu sie od scian nie jest czyms trudnym.
Narazie mam 21497368, wiec nie jest ze mna tak tragicznie hyh.gif , depcze Ci po pietach, zebys nie czul sie za pewnie tongue.gif
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 15 11 2005, 16:22) *
[...]ot jak juz wejdzie sie schemat ultimate tehnikue to sie przechodzi wszystko i wszystkich[...]

Pół biedy kiedy wszystkie specjale Ci wchodzą - problem zaczyna się wtedy jak któryś nie wejdzie i brakuje esencji do zassania. Wtedy dopiero można dostać szału. hyh.gif

Co się zaś tyczy włażenia na ambicję - 26580829. hyh.gif Nie mam jednak serca co do niektórych misji; kompletnie mi nie leżą te z 2 czołgami (tą z jednym mam zrobioną na MN), helikopterem i misje z przedostatniego paska, chociaż tutaj jedną mam na MN. W stosunku do tych akurat misji mam podobne odczucia do tych o których niedawno pisałeś - nie liczy się skill tylko szczęście. Taktyki w tych walkach za grosz, ot zaczynasz grać z myślą, że będziesz to męczył do czasu aż Ci się uda i tyle. Kwestia tylko tego czy znajdziesz w sobie dość zacięcia żeby postawiony cel zrealizować. tongue.gif
111111
obejrzalem filmik tego Shinober, niezly jest, macie moze linka do filmikow w jego wykonaniu? cool.gif
matek_79
QUOTE(111111 @ 15 11 2005, 23:56) *

obejrzalem filmik tego Shinober, niezly jest, macie moze linka do filmikow w jego wykonaniu? cool.gif

http://www.iberiansninjagaiden.com tu masz fimiki nie tylko shinobiego.
Ozi- co do tych misji to nie denerwuje tyle co brak taktyki, ale to ze nic, ale to kompletnie nic nie widac, a to dzieki kamerze, podobnie jest w misji z czolgami (juz to Mozi zauwazyl), tym gorzej jest w przedostatnim i ostatnim pasku, tam gdzie walczy sie z bossami i pomocnikami lub z dwoma bossami na raz, bo kamera sama nie wie kogo ma obserwowac (dla mnie szczytem glupoty bylo umieszcze nie diabla i doku razem, rownie dobrze mozna wylaczyc tv i grac bez obrazu, byle z dzwiekiem, bo to jedyna wskazowka o tym co sie akurat bedzie dzialo na ekranie).
A co do karmy- poczekaj, poczekaj, jeszcze troche i mam caly wolny weekend tongue.gif
Yap
A dziś właśnie dostałem owego NGB. Cóż, na normalu niewiele zmieniono prócz Lunara i lekkiej zmiamie taktyki na poszczególnych przeciwników (np. Alma nie przyjmuje już na klatę Indisentary Shuriken'ów po kombosie), ale na wyższym poziomie jest co oglądać.
Jedno mnie zastanawia. Nie wiem czy było już o tym pisane, ale czy napewno jest możliwość odpalenia save'ów z poprzedniej wersji? Ja jakoś nie mogę tego zrobić (gra w ogóle "nie widzi" stanów gry z dysku). Any ideas?
Ozi
To nie tak, że można odpalić sejwy z NG w NGB, po prostu posiadanie sejwów z NG odblokowuje niektóre poziomy trudności w NGB - za www.gamefaqs.com :
Ninja Dog - Die three times consecutively in Chapter 1., then accept the choices given to you.
Hard - Complete the game on Ninja Dog or Normal difficulty, or have a save file on your hard drive where you completed the original Ninja Gaiden on Xbox.
Very Hard - Complete the game on Hard difficulty, or have a save file with the clear data of the Hurricane Pack 1
Master Ninja - Complete the game on Very Hard.

Czyli na polski - jak masz sejw z ukończeniem NG na dysku odblokowuje się "Hard", a za sejw z ukończeniem Hurricane Packa #1 - "Very Hard".

Dzisiaj pierwszy raz odkąd w ogóle gram w Ninja Gaiden Doku zablokował mój cios, dokładnie tak samo jak Murai w pierwszym chapterze. Jego wyjazd "z bara", moja kombinacja i zonk - blok i przepychanka. hyh.gif
Yap
Rozumiem po angielsku - jestem nauczycielem biggrin.gif . Nie wiedziałem tylko na jakiej zasadzie to wszystko działa. Thanx anyway.
BTW, Ozi teraz Twoja ranga ma naprawdę solidne znaczenie.
thirian
Mam możliwość kupna NG Black w dwóch wersjach - PAL i NTSC - którą z nich bardziej opłaca mi się nabyć (pamiętam, że NG w PALu nie miało np. ucinania głów przeciwnikom). I jeszcze jedna kwestia - czy sejwy z wersji PAL Ninja Gaiden bedą "wykryte" przez wersję Black w NTSC???
Ozi
QUOTE(Yap @ 16 11 2005, 11:16) *

Rozumiem po angielsku - jestem nauczycielem biggrin.gif . Nie wiedziałem tylko na jakiej zasadzie to wszystko działa. Thanx anyway.
BTW, Ozi teraz Twoja ranga ma naprawdę solidne znaczenie.

LOL, to się popisałem. hyh.gif

Fajna ranga, co nie? tongue.gif Zresztą nie tylko ja mogę się nią popisać, zerknij na profil moziego. Matek masz następną motywację, żeby skończyć grę na tym poziomie - daj znać jak Ci się uda (przejdziesz proces weryfikacji hyh.gif ) a pogadam z Fenixem.

Thirian - w palowskiej wersji NGB też są dekapitacje. Wybór pomiędzy ntsc a palem to wybór pomiędzy prędkością tego co się dzieje na ekranie. A jeśli chodzi o sejwy to nie - sejwy z palowskiej wersji NG nie wykryje gra ng w ntsc... i na odwrót.
thirian
Dzięki za szybką odpowiedź. Wezmę amerykańca - trzeba zacząć wreszcie grać na Hard.
matek_79
QUOTE(Ozi @ 16 11 2005, 13:40) *

Fajna ranga, co nie? tongue.gif Zresztą nie tylko ja mogę się nią popisać, zerknij na profil moziego. Matek masz następną motywację, żeby skończyć grę na tym poziomie - daj znać jak Ci się uda (przejdziesz proces weryfikacji hyh.gif ) a pogadam z Fenixem.

Juz niedlugo, udalo mi sie przejsc nagorsze, czyli pierwszy chapter, teraz to juz tylko z gorki tongue.gif
Btw. zaliczylem dzisiaj El na VH hyh.gif, najwiekszy problem to alma z pomocnikami, reszta juz jakos idzie, za MN zabiore sie jak zalicze story mode na MN.
Diabeu
...bo kamera sama nie wie kogo ma obserwowac (dla mnie szczytem glupoty bylo umieszcze nie diabla i doku razem, rownie dobrze mozna wylaczyc tv i grac bez obrazu, byle z dzwiekiem, bo to jedyna wskazowka o tym co sie akurat bedzie dzialo na ekranie).

lol, dobre

To nie tak, że można odpalić sejwy z NG w NGB, po prostu posiadanie sejwów z NG odblokowuje niektóre poziomy trudności w NGB - za www.gamefaqs.com :....

taaaa, to czemu nie miałem nic poza Normal? ktoś to rozumie?

NTSC chyba można zlać jak się ma tivika co PAL60 obrabia, ustawiasz w menu konsoli i włala:f
Ozi
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 11 2005, 22:37) *

To nie tak, że można odpalić sejwy z NG w NGB, po prostu posiadanie sejwów z NG odblokowuje niektóre poziomy trudności w NGB - za www.gamefaqs.com :....

Hard mi się odblokował - tak se myślę hyh.gif , że musisz mieć albo sejw z "Succesive Play" albo ten z ukończeniem HP#1. W innym przypadku nie zadziała...
Marlon
W momencie odpalania NGB na hd siedziały mi dwa sejwy z succesive play (normal i hard), w menu ujrzałem do wyboru dwa wiadomoe poziomy trudności, więc zadziałało. Nie wiem w jakich przypadkach mogłoby nie działać... Zaznaczam, że nie mam live więc o Hp mowy żadnej nie było.
matek_79
Wlasnie jestem po 120 fiend chelenge (120 bersereczkow i dabilahro w lapie). Nie wiem kto to wymyslil, ale mogl sie ograniczyc do 100, nie 120. Walka nie jest trudna (idzie ja przejsc bez wiekszych problemow, mi sie udalo za pierwszym razem), tyle ze cholernie dluga (50 min. z bersrkami nonstop jest strasznie nuzace, juz po 10 sie zastanawialem kiedy to sie skonczy). Powoli MN w story mode peka, po tych wszystkich misjach nie wydaje sie wiekszym wyzwaniem, zaczelem wczorej wieczorem, obecnie jestem po Doku, po drodze zaliczam wszystkie 120 fiend chelenge, bossowie latwiejsi niz w misjach, wiec pewnie jutro uda sie to zaliczyc.
Diabeu
QUOTE(Ozi @ 16 11 2005, 21:24) *

QUOTE(_Diabeu_ @ 16 11 2005, 22:37) *

Hard mi się odblokował - tak se myślę hyh.gif , że musisz mieć albo sejw z "Succesive Play" albo ten z ukończeniem HP#1. W innym przypadku nie zadziała...

succesive z normal i hard, skończony hp1 a do wybory normal tylko był, zresztą fak'yt, sam sobie "odblokowałem":f

wczoraj myślałem że mnie coś trafi jak próbowałem zrobić drugą misję z pierwszego paska na VH, nawet zacząłem się zastanawiać jak by tu "artystycznie" zdewastować pada, ale szybko mi minęło - te red ninjas co podpalają trafieniem to sic! shit

skopcę "motywator" i odpalam, muszę odreagować trudy inwetaryzacji w firmie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.