Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Ninja Gaiden
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
matek_79
Story mode na poziomie Master Ninja zakonczone hyh.gif Nie bylo tak ciezko (jednak mision mode to dobry trening). Kilka statystyk: na zakonczenie 12563259, gra zakonczona z poziomem Master Ninja hyh.gif w czasie 17 h i 40 min. Zaliczone wszystkie 120 fiend chelenge, zebrane wszystko co moglem zebrac, czyli pasek zycia wydluzony na maxa, 5 ognikow, kazda bron wymasterowana. Ozi to na ktorym miejscu jestem w rankingu? tongue.gif
Yap
Niby tak samo, a jednak inaczej. Lokalizacja dwóch czy trzech skarabeuszy jest zmieniona. Taktyki na bossów są "zdziebko" inne (IMO plus tej edycji), Lunar dostępny niemal od początku, nowi przeciwnicy i inne duperele. Nie wiem jak się mam ustosunkować do poziomu trudności. Przesadziłbym gdybym powiedział, że programiści przesadzili, ale Ninja Gaiden jest i pewnikiem zostanie jedyną grą, która mnie wytrąca z równowagi.
Czytałem przed chwilą post Matka o przechodzeniu mission mode. Stąd moje pytanie. Czy rzeczywiście lepiej jest zabrać się za misje czy ćwiczyć od razu na Story Mode?
matek_79
QUOTE(Yap @ 18 11 2005, 23:09) *

Niby tak samo, a jednak inaczej. Lokalizacja dwóch czy trzech skarabeuszy jest zmieniona. Taktyki na bossów są "zdziebko" inne (IMO plus tej edycji), Lunar dostępny niemal od początku, nowi przeciwnicy i inne duperele. Nie wiem jak się mam ustosunkować do poziomu trudności. Przesadziłbym gdybym powiedział, że programiści przesadzili, ale Ninja Gaiden jest i pewnikiem zostanie jedyną grą, która mnie wytrąca z równowagi.
Czytałem przed chwilą post Matka o przechodzeniu mission mode. Stąd moje pytanie. Czy rzeczywiście lepiej jest zabrać się za misje czy ćwiczyć od razu na Story Mode?

Zmieniona lokalizacja skarabeuszy? O_o nie spotkalem sie z tym.
Lunar na MN jest dostepny od samego poczatku (podobnie jak nunhaku).
Co do cwiczenia, to zalezy, jesli nie miales do czynienia ze starym NG, to zacznij od story. Normal, Hard, Very Hard, potem wez sie za misje, poprzechodz wszystkie chociaz na normalu, jak juz to zrobisz dopiero zabieraj sie za MN w story mode (gra sie o wiele latwiej, tymbardziej ze bossowie w story na poziomie MN, sa tacy sami jak ci z MM na normalu, a nawet czasami latwiejsi, vide- czolgi i helikopter nie maja pomocnikow).
Yap
Przechodzę sobie teraz powoli Hard. Jakoś tak szybciej mi idzie niż w poprzedniej wersji. Owszem są małe przestoje, ale bossów gryzę za pierwszym razem. Może dlatego, że nie ma jeszcze elity (Alma, Doku). Przeciwnicy stosują całą masę uników i mają troszke inne ataki (np. chwyt ninjy i dziabnięcie mieczem w plecy), jednak stara dobra kapucha nigdy nie zawiedzie biggrin.gif . W zasadzie wystarczy sobie znaleźć ścianę i stosować do znudzenia wbieg na ścianę i trójkąt. Prędzej czy później kolesie padną bez zadania większego damege'u Ryu. Momenty kiedy ze skrzyni wylatują nietoperze wywołały u mnie dziki uśmieszek. W ogóle jest mniej elixirów i życia.
Misje na Normal'u powoli sobie męczę. Są wymagające do czasu opanowania pewnej techniki i sposobu na danych klientów.
Przykładem zmiany lokalizacji jednego skarabeusza może być ten, którego nie ma w jednym z pokoji zaraz na początku trzeciej misji. Przynajmniej tak mi się wydaje pamiętając wersję poprzednią. No i w końcu udało mi się zdobyć wszystkie (a zbierałem ot tak od niechcenia).
Czy Armlet of Tranquility jest dostępny na którymś z poziomów trudności?
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 18 11 2005, 21:49) *

Story mode na poziomie Master Ninja zakonczone hyh.gif Nie bylo tak ciezko (jednak mision mode to dobry trening). Kilka statystyk: na zakonczenie 12563259, gra zakonczona z poziomem Master Ninja hyh.gif w czasie 17 h i 40 min. Zaliczone wszystkie 120 fiend chelenge, zebrane wszystko co moglem zebrac, czyli pasek zycia wydluzony na maxa, 5 ognikow, kazda bron wymasterowana. Ozi to na ktorym miejscu jestem w rankingu? tongue.gif

Taki wynik daje Ci 45 miejsce na Live - ja aktualnie jestem 42. hyh.gif Ale już niedługo, zabieram się właśnie za tzw. karma run czyli granie na wynik. Cel pierwsza 20, przy odrobinie szczęścia może mi się uda wbić do pierwszej 10 ale będzie ciężko bo musiałbym zrobić powyżej 16 i pół miliona. Zobaczymy na co mnie stać... Aha, zaraz skrobnę peemkę do Fenixa z prośbą o zmianę Twojej rangi. hyh.gif

Zmieniona lokalizacja skarabeuszy? Coś Ci się walnęło Yap, wszystkie są tam gdzie poprzednio. I jeszcze jedno - "wbieg na ścianę i trójkąt"? Nie spotkałem się z takim przyciskiem na xboxowym padzie. hyh.gif
Yap
QUOTE(Ozi @ 19 11 2005, 03:40) *

Zmieniona lokalizacja skarabeuszy? Coś Ci się walnęło Yap, wszystkie są tam gdzie poprzednio. I jeszcze jedno - "wbieg na ścianę i trójkąt"? Nie spotkałem się z takim przyciskiem na xboxowym padzie. hyh.gif

Hmm, może byłem pijany grając w NG laugh.gif .
A przycisk rzecz jasna się zgadza...tylko u mnie (akurat wczoraj używałem dual'a).
MatMax
Mój kumpel gra w Ninja Gaiden i nie wie co zrobić w pewnym momencie: Zabrał świętego grala z katakumb. Atakują go zombie i nie wie co robić. Walczyć z nimi, uciekać, czy coś jeszcze innego? Jak walczyć to jakimi sposobami/broniami ??
Flik
xD

trzeba ich zabic...
matek_79
QUOTE(MatMax @ 20 11 2005, 00:28) *

Mój kumpel gra w Ninja Gaiden i nie wie co zrobić w pewnym momencie: Zabrał świętego grala z katakumb. Atakują go zombie i nie wie co robić. Walczyć z nimi, uciekać, czy coś jeszcze innego? Jak walczyć to jakimi sposobami/broniami ??

Na tym poziomie to najlepiej Dragon Swordem (bo w sumie to duzego wyboru nie ma ;p, mozna poprobowac lunarem, ale nie polecam, podobnie z vigorem- jest na pierwszym pioimie i za slabe), z taktyki to najlepiej najpierw zajac sie lucznikami, pozniej reszta. Acha warto stracac glowy, bo wtedy zombie odpada jeden dosc denerwujacy atak. Jak to zrobic? Prosto, podejsc do zombie, XY i zaraz po wyladowaniu Y (niepelne ultimate tehnikue), warto tez korzystac z esensji ktore zostawiaja po sobie zombie- po wykonaniu pelnego ultimate tehnikue zostawiaja po sobie zolta esensje, ktora daje mase kasy.
Ozi
Ja przed tą walką zawsze cofam się do miasta, żeby u kupca zupgrejdować Vig. Flaila - wiem, że to spory kawał ale to zdecydowanie najlepsza broń na zombich (poza oczywiście wiosłem). Nie dość, że po wyekwipowaniu Armelt Of Potency combo ->YYY działa cuda (jeszcze na Very Hard jedno takie combo zabija łucznika, na MN trzeba dowalić jeszcze jednego kopniaka hyh.gif - tak na szybko bardzo łatwo to sprawdzić odpalając ta misję w której broni się Rachel prze łucznikami i typami z wyrzutniami rakiet, tak wyekwipowany Ryu w tej misji to istna maszyna do zabijania, nawet ogry szybko pękają) to specjal po prostu sieje wśród nich spustoszenie. Jak dobrze wejdzie potrafi i trzech ściągnąć za jednym zamachem. Tym bardziej, że zombi są wolni i nawet nie trzeba esencji zasysać żeby spokojnie po tym jak się pojawią, całą drogę na góre walcząc z nimi odpalać tylko specjale martwiąc się jedynie o łuczników o których tak naprawdę martwić się nie trzeba. tongue.gif
Yap
Evil Ryu!! Myślałem, że mnie szlag trafi starwars.gif . Starałem się jakoś unikać, wskakiwać naścianę z Y i milion innych taktyk. W końcu zdecydowałem się na Lunar'a i jakoś poszło. Ale co się nerwów napsułem?!!? Alma padła za pierwszym razem i teraz moje najbardziej znienawidzone poziomy - z siłami militarnymi Taironu. Będę tak długo ciułał, aż uzbieram na wszystkie elixiry i talizmany odrodzenia. Nie mam się zamiaru wpieniać kiedy dojdę do helikoptera. Grając w poprzednią "odslonę" NG ten właśnie moment przyspożył mi najwięcej kłopotów.
Teraz sobie oszczędzę nerwicy. No i mam nadzieję, że czołgi i helikopter nie mają pomagierów.
Misje na normalu powoli pękają. Są trudne, ale wykonalne.
matek_79
Juz bylo podawane (by mozi), ale to jest swietny sposob na Evil Ryu: http://www.iberiansninjagaiden.com/Shinobi...20Phase%202.wmv. Dziala tez z dabilahro, wiec nie powinienes miec wiecej problemow z tym kolega, ciezko zaczac, ale jak juz wejdzie, to nie ma szans aby Cie evil trafil do konca walki wink.gif
Co do czolgow, to nie maja pomagerow, i warto na nie stosowac Explisiv Arrows, a to z racji tego ze strzal odrazu zdejmuje kolesia z wiezyczki, a wiec oddajesz strzal, czekasz az czolg strzeli, trzy strzaly (czasem cztery) odturlanie i znowu, tak czolgi pekna szybciej niz myslisz.
estel
Strzal z explosive, podbiegasz do czolgu, on jezdzi do okola ciebie. Zmieniasz na te APSDF (jakos tak) strzaly i ladujesz do polowy/konca paska wytrzymalosci czolgu.
Ozi
Ten sposób już w Hurricane Packu nie działał - tym bardziej w Ninja Gaiden Black.
Owiec
Ja mam pytanko wiem ,ze jestem zacofany ,ale jeszcze co do zwyklego NG ,jak rozpieprzyc Alme ?:|
Yap
QUOTE(matek_79 @ 20 11 2005, 14:19) *

Juz bylo podawane (by mozi), ale to jest swietny sposob na Evil Ryu: http://www.iberiansninjagaiden.com/Shinobi...20Phase%202.wmv. Dziala tez z dabilahro, wiec nie powinienes miec wiecej problemow z tym kolega, ciezko zaczac, ale jak juz wejdzie, to nie ma szans aby Cie evil trafil do konca walki wink.gif
Co do czolgow, to nie maja pomagerow, i warto na nie stosowac Explisiv Arrows, a to z racji tego ze strzal odrazu zdejmuje kolesia z wiezyczki, a wiec oddajesz strzal, czekasz az czolg strzeli, trzy strzaly (czasem cztery) odturlanie i znowu, tak czolgi pekna szybciej niz myslisz.

Pytanko: czy spotkam tego świra jeszcze raz? Bo Muramasa daje mi takie "troszkę" inne rzeczy niż na Normalu. Dopiero teraz dostałem Wooden Sword, a zbieram wszystkie Scarabs. Dabilahro nie ma jeszcze w moim arsenale. Albo nie!! Nie mówcie!! Niech mnie zaskoczy, hehe.
Pomysł z czołgami wykorzystam napewno tym bardziej, że stosowałem go już poprzednio. Natomiast wpienia mnie strasznie fakt, iż kiedy próbuję się odturlać włącza mi się widok FPP. Nie mogę tego jeszcze dobrze wyczuć. Motywu z krążącym czołgiem nie wykorzystam bo nie jest to możliwe w NGB. Ale popróbuję i jakoś będzie.
Siarex
Czy mozecie podać mi po kolei przeciwnikow z Enternal Legend(phase 5). Bo narazie wiem ze najpierw są "meteorki" a pozniej to "coś" podobne do Almy. Przyda mi sie to, poniewaz bede wiedzial jakie przedmioty zachować na kolejne walki.
Ozi
Ciężko to co napiszę uznać za spoiler ale cholera wie czy ktoś nie uzna że mu popsułem rozgrywkę. hyh.gif

Po Almie masz już tylko jednego bossa - babę z biczem. Ta jest akurat w miarę prosta, True Dragon Sword w łapę, trzymaj półdystans i kontratakuj combem XXXY po tym jak... ciężko to wytłumaczyć po którym ataku, najlepiej wejdź na http://www.iberiansninjagaiden.com/ i poszperaj tam trochę, na pewno znjadziesz jakis filmik pokazujący jak z nią walczyć.
mozi
QUOTE(Ozi @ 22 11 2005, 14:03) *

<cut>...
po tym jak... ciężko to wytłumaczyć po którym ataku, <cut>

IMO gwarant to jej kopniak z półobrotu a 50/50 trafia po chargowanym ataku.
matek_79
QUOTE(mozi @ 22 11 2005, 22:23) *

QUOTE(Ozi @ 22 11 2005, 14:03) *

<cut>...
po tym jak... ciężko to wytłumaczyć po którym ataku, <cut>

Ciekawe od czego to zalezy ale u mnie jest dokladnie na odwrot, 50/50 po polobrocie i 100% po chargowanym ataku tongue.gif
Mozna tez pokombinowac z circle i przytrzymane Y (ultimate tehnikue- w momencie gdy slychac jej charakterystyczny okrzyk) ale najlepiej zaczac w miejscu z ktorego Ishtaros (bo tak sie rzekoma babka zwie) startuje bo inaczej mozna wylapc od niej gdy sie buja na biczu.
Yap
Ile mieliście najwięcej kill'i w jednej misji?
Siarex
Chyba najwięcej mozna mieć w tej misji gdzie musimy rozwalic 100 ninjasów(różnych rodzaji).Bodajze pierwszy pasek.
PS: W jakiś sposób uszkodzil mi sie sejv w NGB ,ale w ten sposób ze jak daje load game to są wszystkie sloty i moge je zaladowac, ale gra zachowuje sie jakbym jej nie skonczyl(nie mam mission mode, Filmików itp..) ktos wie o co chodzi bo nie usmiecha mi sie przechodzenie misji od nowa
Ozi
QUOTE(mozi @ 22 11 2005, 22:23) *

QUOTE(matek_79 @ 23 11 2005, 02:18) *
Ciekawe od czego to zalezy ale u mnie jest dokladnie na odwrot, 50/50 po polobrocie i 100% po chargowanym ataku tongue.gif
Mozna tez pokombinowac z circle i przytrzymane Y (ultimate tehnikue- w momencie gdy slychac jej charakterystyczny okrzyk) ale najlepiej zaczac w miejscu z ktorego Ishtaros (bo tak sie rzekoma babka zwie) startuje bo inaczej mozna wylapc od niej gdy sie buja na biczu.

Ja mam wrażenie, że gwarant jest po kopniaku a chargowane ataki Ishtaros ma dwa i chyba każdemu z Was chodzi o inny. hyh.gif

Po tym jak się buja na linie dookoła pola walki faktycznie specjal "circle + Y" wchodzi zawsze, wystarczy tylko dobrze wyczuć moment (tak jak pisałeś matek - charakterystyczny okrzyk). Co do miejsca to ja zawsze szybko biegnę pod ścianę i tam kręce kółko.

Co do jej drugiego ataku - to jest gwarant ale nie zawsze. hyh.gif Cały pic polega na tym, że Ishtaros potrafi go przerwać zatrzymując się zanim wjedzie do końca. Zresztą akurat ten atak odpala tylko z dużego dystansu na przemian z "laserem" przed którym łatwo się odturlać o ile nie jesteśmy w rogu - wtedy po prostu braknie miejsca i laser wchodzi... Dlatego walcząc z nią zawsze staram się trzymać w półdystansie.

QUOTE(Yap @ 23 11 2005, 03:25) *

Ile mieliście najwięcej kill'i w jednej misji?

Zależy. hyh.gif Niedawno przy przechodzeniu pierwszy raz Master Ninja i nabiajaniu kasy na wiosło w 8 chapterze miałem jakieś 1200 killsów za 6 chapter ale np. w 14, gdzie walczy się z rybkami o wiele prościej podkręcić ten wynik.
luck1985
Mam pytanko , dostalem NGB i szybko ,sprawnie idzie , 4 godziny 11 chapter :> I mam pytanie , czy jak przejde na normalu to pokazuje sie w menu poziom Master Ninja czy bede musial przejsc Hard i pozniej Very Hard ??
matek_79
QUOTE(luck1985 @ 25 11 2005, 20:31) *

Mam pytanko , dostalem NGB i szybko ,sprawnie idzie , 4 godziny 11 chapter :> I mam pytanie , czy jak przejde na normalu to pokazuje sie w menu poziom Master Ninja czy bede musial przejsc Hard i pozniej Very Hard ??

U mnie wszystkie poziomy pokazywaly sie pokolei, wiec musialem przechodzic je wszystkie, z tym ze na samym starcie mialem dostepny Hard, mimo to wolalem zaczac od Normal.
Yap
Walcząc po raz drugi z Evil Ryu (jednak się skubaniec pojawił) rozwaliłem go w pięć sekund mając wiosło. Naparzał mnie Dabilahro, a kiedy juz miałem naprawdę bardzo mało energii zastosowałem Izuna Drop. Jeden kombos i było po kolesiu biggrin.gif . Poza tym Hard idzie dość łatwo, lecz zbieram na bossów wszystko co się da.
Ozi
QUOTE(matek_79 @ 25 11 2005, 21:15) *

QUOTE(luck1985 @ 25 11 2005, 20:31) *

U mnie wszystkie poziomy pokazywaly sie pokolei, wiec musialem przechodzic je wszystkie, z tym ze na samym starcie mialem dostepny Hard, mimo to wolalem zaczac od Normal.

Ano, wszystko po kolei.

I nie sugeruje się normalem luck - nic tam nie zmieniono jeśli chodzi o przeciwników. Dopiero od Hard odkryjesz na nowo tą grę.
luck1985
Ukonczylem ta gre nie jeden raz , skonczylem na normalu hardzie i prawie VH i teraz musze to na nowo przechodzic. Troche dolina , ale mozna w to grac 24 h biggrin.gif blush.gif
Obstawiam, ze do niedzieli odpale Master Ninja tongue.gif
No , bo przeciez na darmo nie kupilem znowu X dla tej gry :> Wiec sie nagram w NG za czasu cool.gif

A tak BTW : Ile osob skonczylo tutaj Ng na Master Ninja ? Bo to jedyne forum w ktorym dyskusja o NG jest tak mocno rozwinieta :>
Ozi
QUOTE(luck1985 @ 26 11 2005, 02:05) *
Ile osob skonczylo tutaj Ng na Master Ninja ?

Do tej pory 3 - mozi, matek i ja.
il capitano
QUOTE(Ozi @ 26 11 2005, 04:53) *

QUOTE(luck1985 @ 26 11 2005, 02:05) *
Ile osob skonczylo tutaj Ng na Master Ninja ?

Do tej pory 3 - mozi, matek i ja.

respekt, niedługo sam będę testował Blacka ale coś czuję, że nie podołam dry.gif
luck1985
M@jk jest 4 :> czyli bylbym 5 jakbyco cool.gif Niezle ! blush.gif
Siarex
Enteral Legend zaliczone twisted.gif Było ciężko ale tylko do momentu kiedy poznałem techniki na ostatnich trzech przeciwników. Zostaly mi tylko dwie misje. 5 phasa Master Ninja tournamentu i ta misja gdzie walczymy z Istharos i z tą babką z biczem. Ktoś wie jak to przejśc?? blink.gif

BTW: MOj wynik w mission mode to jak narazie coś okolo 12000000, ale mam wszystkie misje na normalu.myśle ze moge osiągnąć coś kolo 16mln twisted.gif
mozi
QUOTE(Siarex @ 26 11 2005, 14:29) *

Enteral Legend zaliczone twisted.gif By?o ci??ko ale tylko do momentu kiedy pozna?em techniki na ostatnich trzech przeciwników. Zostaly mi tylko dwie misje. 5 phasa Master Ninja tournamentu i ta misja gdzie walczymy z Istharos i z t? babk? z biczem. Kto? wie jak to przej?c?? blink.gif
BTW: MOj wynik w mission mode to jak narazie co? okolo 12000000, ale mam wszystkie misje na normalu.my?le ze moge osi?gn?? co? kolo 16mln twisted.gif

jak przjesc? 2 mozliwosci widzialem (i nadal widze) - albo DDB i atak ze sciany non stop albo najpierw szybko wykonczyc dashem nicche a potem ishtaros. Mam te misje tylko na normal i udalo mi sie 1 sposobem. Na 2 sposob musi Ci wejsc kilka razy flying swallow na nicche po rz?d co jest IMO prawie nie wykonalne.
Ja ma 26mil w MM (srednio mi sie chce robic to co zostalo na MN) i pewnie gdybys wszystko trzasanal na MN to jakies 28-30 mil. Przy wymaksowanych wynikach to nawet 38 -40 ale Ozi powie lepiej kto z jakim wynikiem na live jest w czolowce.
Ozi
Ja mam tez co? ko?o tego - 27,5 miliona... i te? ?rednio mi si? chce robi? to co zosta?o na MN. tongue.gif

Co do czo?ówki na Live - pierwsze miejsce to jakie? 45 milionów. Jaki? typek z forum gamefaqs dok?adnie opisa?e tam jak dzia?a punktacja za misje. Tak ogólnie:

- wynik za przej?cie misji jest mno?ony x1,5 za Hard, x2 za Very hard i x2,5 za master Ninja

- za ka?de u?ycie napoju odejmowane s? punkty (bodaj?e 25000 za ma?y i 100000 za du?y eliksir)

- zape?nione kó?ka magii to dodatkowe punkty ale to ju? by?o wiadomo wcze?niej

Jak kto? chce pozna? dok?adne zasady punktacji poszperajcie na www.gamefaqs.com - Ninja Gaiden Black Message Board.
Flik
sorki ze sie wcinam ale nie wiecie moze gdzie moglby znalesc pelna liste fiends chalenges?
Ozi
Jest na gamefaqs w któryms z faqów dotyczacych pierwszego NG - w cholere szukania wiec polece z pamieci...

1. Archive Room - przed zejsciem do podziemi klasztoru, ewentualnie zaraz po wyjsciu, tuz przed walka z Alma. Po 7 chapterze ten challenge znika.

2. Ritual Room - na samym dole podziemi kalsztoru, w tym pomieszczeniu w którym po raz pierwszy pojawiaja sie zombie.

3. Akwedukty - zjazd mala winda do malego pomieszczenie w którym po tym jak otworzysz skrzynie i próbujesz wjechac z powrotem na góry walczysz z zielonymi robalami. Jak je rozwalisz zjedz tam raz jeszcze i masz challenge.

4. Ponownie akwedukty - po tym jak juz uruchomisz oba "wodne skrzydla" i otworzysz sobie przejscie prowadzace do walki z "laserowym smokiem".

5. Stadion Doku - po walce z Doku i rozwiazaniu zagadek z platformami.

6. Zaraz po walce z Doku, pierwsza lokacja na która wychodzisz ze stadionu; takie tam charakterystycznie dlugie schody.

7. Portal w Taironie otwierajacy sie po 13 chapterze - od sklepu Muramasy na lewo przez zielone drzwi, na prawo od tych drzwi.

Jest jeszcze jeden challenge który tak naprawde ciezko nazwac challengem bo walczy sie - w NGB w zaleznosci od poziomu gry - albo z trzema fioletowymi zombie (banal - Dabilahro, Armlet Of Celerity i walisz specjalami z dystansu) albo z trzema ogrami. Ta walka nazywana jest challegem bo dostaje sie za nia Talisman Of Rebirth. hyh.gif

Nie pisalem Ci z jakimi przeciwnikami sie walczy bo to w NGB zalezne jest od poziomu gry. I tyle.

I jeszcze jedno - nie trzeba przepraszac za "wcinanie sie" w temat. Bez przesady. tongue.gif
luck1985
Mecze tego NGB . Narazie normal zmeczylem i albo mi sie wydaje , albo bylo trudniej niz w zwyklym NG na normalu . Mialem problemy z 2 forma Almy confused.gif w 15 chapterze , co jest tych 3 pod rzad confused.gif uuuuuuuu Fakt, faktem zapomnialo sie troche i zajelo mi przypoemnienie sposobow na niektorych biggrin.gif Ale widze wlasnie , ze ciezko z tym MN bedzie :>
Yap
QUOTE(luck1985 @ 28 11 2005, 02:59) *

Mecze tego NGB . Narazie normal zmeczylem i albo mi sie wydaje , albo bylo trudniej niz w zwyklym NG na normalu . Mialem problemy z 2 forma Almy confused.gif w 15 chapterze , co jest tych 3 pod rzad confused.gif uuuuuuuu Fakt, faktem zapomnialo sie troche i zajelo mi przypoemnienie sposobow na niektorych biggrin.gif Ale widze wlasnie , ze ciezko z tym MN bedzie :>

Poczekaj a? spotkasz kolesia "podobnego" do Ciebie ju? na poziomie Hard. Ja jestem w?a?nie po trzecim starciu z tym upierdliwcem. Panowie gdzie? tu zamie?cili sposób na niego lecz ja na razie sobie radz? jako? sam. W zale?no?ci od tego jakiej broni u?ywa stosuj? ró?ne techniki, ale jak na razie wios?o rz?dzi. Czekam na chwil? kiedy kole? mnie "troch?" podetnie (co nie jest trudne biggrin.gif ) co by wios?o nabra?o mocy i wtedy stosuje Izuna Drop. Je?li si? uda to kole? le?y od razu, je?li nie - load i zabawa od nowa. W zasadzie udaje mi si? za pierwszym razem. Jedynie przy pierwszym spotkaniu mia?em problemy.

Z powy?szej listy widz?, ?e omin??em jeden challenge - po walce z Doku. Trzeba po prostu wróci? na stadion? Ju? mog? sobie podarowa? czy jest jeszcze szansa, ?e go tam zastan?? Jestem w chapter'ze The Fiendish Awekening.
luck1985
A jednak , dobrze mi sie wydawalo , normal bym trudniejszy niz w zwyklym NG . Hard byl latwiejszy w normalnym NG niz teraz .
A z tymi 3 bosami pod rzad mialem problem , bo bawilem sie wioslem , i w zasadzie nie mialem energi ......... Pozniej juz to olalem i diabla rozwalilem zwykla katana na pelnej energi .
Ozi
QUOTE(Yap @ 28 11 2005, 10:47) *
Z powy?szej listy widz?, ?e omin??em jeden challenge - po walce z Doku. Trzeba po prostu wróci? na stadion? Ju? mog? sobie podarowa? czy jest jeszcze szansa, ?e go tam zastan?? Jestem w chapter'ze The Fiendish Awekening.

Kazdy challenge od momentu jak sie pojawi możesz wykonać w dowolnym momencie gry - wyjątkiem jest jedynie ten pierwszy.
luck1985
Wy graliscie od nowa wszystkie poziomy czy jechaliscie od savow ze starego NG ? Bo tutaj na hardzie boss ma pomocnikow confused.gif
mozi
save'y nie dzialają z normalnego NG. Musisz przechodzic gre od nowa. Najgorsze jest to ze mialem odblokowany tylko hard na starcie wiec musialem przjesc hard, very hard i dopiero master ninja.
Siarex
Pytanko mam. Żeby wejść w pierwszą setke na XBL jaki trzeba miec wynik w MM. Mój to jak narazie 17,5mln ale czuje sie na siłach dobicia do 20mln. Czy to wystarczy? huh.gif

BTW: na Iberians Warrior.com jest forum i kolesie podają swoje wyniki za poszczególne misje. Łącznie mają 47mln <lol> huh.gif ninja.gif wacko.gif unsure.gif blush.gif
Ozi
Siarex - pierwsza setka wpisów w misjach na Live zaczyna sie od 20,5 miliona. Także 20 mln nie wystarczy... tongue.gif
Yap
Druga forma Almy padła za pierwszym razem. Aż dziw mnie bierze, że nie ukończyłem tej gry na Hard'zie przy okazji szarpania w poprzednią wersję blink.gif . Challenge wszystkie zaliczone. Ten z Ogrami na "stadionie" po walce z Doku był zdaje się najprostszy. Wskoczyłem na drugą półkę po prawej i waliłem special'e Dabilahro do znudzenia. Kolesie machali tylko nieudolnie maczugami i po jakichś kilku minutach było po wszystkim.
Pytanie: Muramasa mówi, że jeśli przejdzie się challenge przy Gatebridge BEZ ZADRAŚNIĘCIA otrzyma się pewien prezent, KTÓRY PONOĆ URATUJE NAM ŻYCIE. Cóż, "kilka razy" mnie te bestie dziabnęły więc nie wiem czy docelową nagrodą za przejście tej próby jest to co dostałem (Lives of thousand gods). Może ktoś z was Panowie próbował?
Ozi
QUOTE(Yap @ 29 11 2005, 03:46) *
Pytanie: Muramasa mówi, że jeśli przejdzie się challenge przy Gatebridge BEZ ZADRAŚNIĘCIA otrzyma się pewien prezent, KTÓRY PONOĆ URATUJE NAM ŻYCIE. Cóż, "kilka razy" mnie te bestie dziabnęły więc nie wiem czy docelową nagrodą za przejście tej próby jest to co dostałem (Lives of thousand gods). Może ktoś z was Panowie próbował?

Taki tam pic na wode - nagroda jest zawsze taka sama (zależna od poziomu gry) i to czy cie drasnęli czy nie nie ma żadnego znaczenia.

Skonczylem właśnie znienawidzony 9 chapter MN grając na wynik... grrrr, jak ja nie lubię żołnierzy i czołgów. censored2.gif

Teraz moje ulubione akwedukty - choć na MN jest tam cholernie ciężko - ale wreszcie zaczyna się wysyp "fiend challendży" i karma zacznie przybierać jakieś konkretne wymiary. hyh.gif
matek_79
Masz cholera zaciecie, ja wlasnie sie mecze z phase 4 w EL na MN (ktos to jeszcze rozumie tongue.gif) i jakos nie moge sie przebic przez ogry (za duzy mayhrem confused.gif), ale probowal i tak bede wink.gif
luck1985
A ja jestem w 5 chapterze i wlasnie wylecial mi evil ryu :> Nie bylo zle , ale najgorsze sa te koty confused.gif Lunar najlepszy na te kocie ruchy laugh.gif Ale masakra ogolnie gra ...............
Siarex
QUOTE(luck1985 @ 29 11 2005, 14:10) *

A ja jestem w 5 chapterze i wlasnie wylecial mi evil ryu :> Nie bylo zle , ale najgorsze sa te koty confused.gif Lunar najlepszy na te kocie ruchy laugh.gif Ale masakra ogolnie gra ...............

Koty nie są takie trudne(choć na wyższych poziomach upierdliwe:P) wystarczy dragon blade izuana drop i jazda icon_twisted.gif biggrin.gif
luck1985
Muramasa nie ma na stanie izuany , a boss na koniu nie zostawil mi karty z kontratakiem . Gram na Hard confused.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.