Jeśli nie ukończyłeś NG na wyższym poziomie niż Hard to będziesz musiał zacząć od Normal'u. Ale spokojnie. Wszystko jest do przejścia. Jeśli Ukończysz Normal - ukończysz Hard, jeśli ukończysz Very Hard - ukończysz Master Ninja. Polecam również przechodzenie Mission Mode gdyż jest to świetne ćwiczenie na poszczególnych bossów/przeciwników. Ćwiczysz tu różne techniki, bez których ani rusz w Story Mode. Zobaczysz...będziesz miał ubaw

.
matek_79
9 01 2006, 22:53
Wzielo mnie i zaliczam karma mode, dzisiaj skonczylem VH z wynikiem 18580548, zaliczone wszystko co mozna bylo zaliczyc, wlasnie jestem w drugim chapterze w MN, Ozi ile Ty tam miales? ok. 17000000? Zobaczymy czy mi sie uda Cie pobic (watpie ale moze sie zblize do tego wyniku

)
Btw. ciagle powtarzanie tych samych walk tylko po to aby zdobyc jak najwyzszy wynik jest conajmniej wkurzajace
QUOTE(matek_79 @ 10 01 2006, 00:53)

[...] wlasnie jestem w drugim chapterze w MN, Ozi ile Ty tam miales? ok. 17000000? Zobaczymy czy mi sie uda Cie pobic (watpie ale moze sie zblize do tego wyniku

)
A co mi tam, pochwale sie...

Co do tego, że takie granie jest chore... wiem matek, wiem.
Szlag mnie trafi zaraz. Moze ten problem byl juz poruszany ale 46 stron tematu nie chce mi sie przegrzebywac.
Mam problem w 15 levelu. Moment w ktorym wchodzi sie na szczyt wierzy. Pomiedzy kolejnymi levelami sa piranie, jaki jest sposob na nie? Zawsze wlaczalem pierwszy nippo - ten z fire ballami w okol mnie, piranie sie nadziewaly i po klopocie. A te korytarze sa tak dlugie ze jak dobiegam do konca to nippo sie "wyczerpuje" i jestem pomnie ;/. Jak to przejsc. Jestem noob w ta gre wiec prosze bez fachowej terminologi
skok+X (loop)
skaczesz jak pszczółka Maja z jednego miejsca w drugie, w powietrzu cię rybki nie złapią a majchrem je pozabijasz
albo bawisz sie vigoorianem.
OK decyzja zapadła...
Teraz mam ferię i zabieram się za Blacka... Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tylko jak to jest z tymi save'ami z jedynki??
mi jakoś nie zadziałały
Flik, można ale po co?
tak dla fazy - Ozi
luck1985
11 01 2006, 19:26
Jezeli posiadasz savy z NG , to zacznies Blacka od Harda , bedziesz mial do wyboru Normal i Hard . A jak nie masz savow ,to jedziesz normal i jak skonczysz dopiero pojawi sie Hard .
Tak mial M@jk .
il capitano
11 01 2006, 19:37
QUOTE(_Diabeu_ @ 11 01 2006, 15:59)

mi jakoś nie zadziałały
Flik, można ale po co?
tak dla fazy - Ozi
mam dejavu.
Ja tam na rybki to jade Vigorianem. Lubie się z nimi wściekać
z sejwami to dziwna sprawa, ja musiałem zaliczać grę od początku.
Każdy musiał, tylko ci którzy mieli sejvy z poprzedniego NG(skonczona gra minimum na hard) mogli zaczynac od poziomu hard, ale tez od nowa.
luck1985
13 01 2006, 13:31
Dzieki za range
QUOTE(luck1985 @ 13 01 2006, 13:31)

Dzieki za range

a chcesz warna w promocji?
luck1985
13 01 2006, 16:17
QUOTE(_Diabeu_ @ 13 01 2006, 13:34)

QUOTE(luck1985 @ 13 01 2006, 13:31)

Dzieki za range

a chcesz warna w promocji?
Nie , dzieki .Wole bana , tak dla fazy-luck
il capitano
13 01 2006, 19:06
Gra nadal cieszy się sporym zainteresowaniem z mojej strony. Gra ma magnes, a Black jest w pełni solidnym dopełnieniem normalnej wersji. Żyć nie umierać, za takie gry kocha się konsole. Męcze sie z poziomem Very Hard i już nie pamiętam która gierka rumieniła moje lica po każdym jej odpaleniu.
luck1985 - nie dziw się bo spamujesz a to nie ten dział, że się tak wyraże.
luck1985
13 01 2006, 19:12
QUOTE(KoBik @ 13 01 2006, 19:06)

luck1985 - nie dziw się bo spamujesz a to nie ten dział, że się tak wyraże.
Napisalem -dzieki za range- i to jest spam
Nie zauwazylem , ze moje posty w tym temacie byly oftopowe - tego nie liczmy .
ok , mniejsza oto .
Jakie dodotaki zawiera wersja perfect edition i black (w sumie, sa 3 wersje Ninja Gaiden?)
Pytanko do ludzi, którzy bawią się misjami... JAK PRZEJŚĆ TE CHOLERNE CZOŁGI!!???!!! Wracałem się w temacie, ale mam klina nie z tej ziemi. Tryb Eternal Legend tez jest mlodzieżowy

.
@walek: Black ma to co Hurrican Pack'i plus coś jeszcze. Nie gtałem w nie więc niebardzo wiem. Różnica natomiast między pierwowzorem, a Black'iem jest dość znaczna. Nowi wrogowie to tylko część zmian. Parę nowych item'ów, nowego stuff'u i więcej miodności (choć to ciężko sobie wyobrazić). Zmiany wyszły tylko na lepsze. Musisz mieć tę grę

.
Jeśli chodzi o walkę z dwoma czołgami (tą z samej gry z dodatkowymi żołnierzami) to polecam ściągnąć filmik tego typa -
http://www.iberiansninjagaiden.com/kip.htm - bodajże "Military 2". Obejrzysz to video i w mig załapies o co w tym biega, pozostaje tylko wprowadzić to w życie.

Faktem jest jednak, że to chyba najbardziej denerwująca walka ze wszystkich misji, sam mam ją zaliczoną tylko na VH... może gdybym przysiedział dłużej pękła by i na MN ale jakoś nie mam już do niej cierpliwości po tym jak mnie zarąbali w momencie jak drugiemu czołgowi zostało życia na jeden strzał...
W Taironie natomiast da się tak pokombinować z miejscówką, że nawet odrobinę obrywając jesteś w stanie rozwalić czołg naparzając do niego z strzał "antyczołgowych" - można pewnie i tak jak w poprzedniej misji, marnując czas na likwidację typa na wieżyczce ale mi się udało zrobić to nie przejmując się tym gostkiem. Polecam miejsce przy zielonych drzwiach, jak najbliżej ściany na której są drzwi do sklepu Muramasy. Czołg potrzebuje roche czasu, żeby ustawić się tak aby jego pociski Cię dosięgały, jak będziesz szybki powinieneś dać radę .
Chodziło mi dokładnie o walkę z dwoma czołgami. Siedziałem naprawdę pół dnia w nadziei, że znajdę sposób. Szukałem nawet na Iberian Forum i nawet coś tam zanalazłem, ale ten sposób również mi nie podpasował. Śłowko 'unfairness' przewija się tam bardzo często

.
Obczaję ten film i będę siedział tak długo aż przejdę. Większość misji jest naprawdę do rozkminienia, nawet te gdzie może się wydawać, że dwie awakened laski from hell naraz to przesada na maxa. Pooglądałem sobie kilka filmików Weibull'a, Tatoshki i innych wariatów i jakoś tam poszło. Stoję na czołgach właśnie, helikopterze i zdaje się misji gdzie jest kilku bossów pod rząd (począwszy od Doku) - nie wspomninając o Eternal Legend (po fazie 3). Zabawa przednia - tylko uśmiech na twarzy i relax przy czipsach

.
canabis
19 01 2006, 13:35
Wczoraj pobiłem rekord, siedziałem 3h nad drugą formą almy na hardzie, ale ona mnie w..rwiała! Ale za to dzisiaj spiryt doku przeszedłem za pierwszym razem

Teraz siedze przy tym pedalskim diabełku. On nie jest trudny ale ten lodowy debil co jest przednim mnie wkurza, co jest na niego lepsze true dragon sword czy dabilahro? Poradzcie jako znawcy
wszystkich bossów siekałem tylko Dragon Swordem....
canabis
19 01 2006, 13:39
A znasz jakiś tajemny trik na niego?
ja go bodajże z boku tłukłem jak się kładł, debilkiem XYXXX, jakoś tak
i bieganie po kółeczku
aha i można też "instant specialem" odskok i Y klepiesz jak już prawie lądujesz. odpala na pierwszym poziomie specjala natychmiastowo
Staraj się naparzać go od tyłu lub z boku (XYXXX). Przed lodem uciekaszw kółko i od czasu do czasu możesz zapodać Flying Swallow (również z boku).
canabis
20 01 2006, 12:38
dzięki za rady, już mu sprawiłem oklep, wczoraj przeszedłem hard, ale nie wiem czy brać się za very hard bo sporo casu się męczyłem na hardzie i nie wiem czy dam rade, jak myślicie grać?
Ps: znacie jakiś sposób żeby w black powywijać se DarkDragonSwordem(chodzi mi o tryb story)
Bo po tym jak mnie gnębił nim Murai , przydałby się na veryhardzie
QUOTE(canabis @ 20 01 2006, 13:38)

dzięki za rady, już mu sprawiłem oklep, wczoraj przeszedłem hard, ale nie wiem czy brać się za very hard bo sporo casu się męczyłem na hardzie i nie wiem czy dam rade, jak myślicie grać?
Ps: znacie jakiś sposób żeby w black powywijać se DarkDragonSwordem(chodzi mi o tryb story)
Bo po tym jak mnie gnębił nim Murai , przydałby się na veryhardzie
Jeśli chodzi o Very Hard to atakuj bez namysłu. Będziesz miał ubaw, że hey

. A żeby "powywijać sobie" DDR to niestety musisz zebrać wszystkie scaraby. Czasem się nawet przydaje...
oktawian_gt
21 01 2006, 18:30
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc??:>
Zaciełem sie na mapie Tairon przy clock tower-nie wiem jak tam skoczyć na line, żeby przedostać sie na balkon po drugiej stronie(stoje na wieży)??
Wiem, że jesteście dość dobrze zaznajomieni z tą grą także czekam na pomoc z Waszej strony.
pozdrawiam
chcesz się dostać tam gdzie jest skrzynka? to nie po linie a idziesz za sklep, przez drzwi, trzymając się lewej strony będziesz musiał się w akrobatę chwilę pobawić
Tam sie w ogóle można dostać

jeżeli tak, to nie jest to potrzebne do skończenia gry
Sandking
21 01 2006, 22:58
Przecież tam znajduje się dźwignia otwierająca drzwi, pod balkonem. Bez tego nie można kontynuować gry

. Musiałeś pomylić fragmenty Siarex.
Oktawian - Diabeu mówi dobrze, otwierasz drzwi z 5 zielonymi kryształami (dźwignia jest z boku), trzymasz się lewej strony, a gdy zaatakują Cię 3 ninja z klanu czarnego pająka zatrzymaj się. Pobaw się kamerą... i sam się domyślisz ;].
QUOTE(Siarex @ 21 01 2006, 19:12)

coś ci się pomerdało
btw jak jest widoczna skrzynia to jest sposób na jej dorwanie
canabis
22 01 2006, 11:52
Jeśli chodzi o Very Hard to atakuj bez namysłu. Będziesz miał ubaw, że hey

. A żeby "powywijać sobie" DDR to niestety musisz zebrać wszystkie scaraby. Czasem się nawet przydaje...
[/quote]
Dobra już zaatakowałem i jestem w 3chapterze ale troche się namęczyłem z kawalerzystami, będzie ciężko. Ale zdobyć skaraby na hard czy veryhard? Bo na normal zebrałem wsio i zgarnełem starego ninja ale na hard już mi 3 zabrakło. Fajnie porobili z tymi bonusowymi strojami.
Lokacja skarabeuszy jest zawsze taka sama, niezależnie od poziomu. W sumie najważniejsze jest zebranie wszystkich skarabeuszy na sterowcu - do reszty możesz w każdym momencie gry wrócić.
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 01 2006, 01:28)

QUOTE(Siarex @ 21 01 2006, 19:12)

coś ci się pomerdało
btw jak jest widoczna skrzynia to jest sposób na jej dorwanie

Mały mistejk

myślałem o innej lokacji
mam problem jest to bardziej techniczny ale... moze ktos mial podobnie Otóż w misji bodajze 6(tej z pociagiem to ta misja z tymi czolgami Nalezy wejsc do pomieszczenia z dzwignia i uruchomic pociag)Podchodze do panelu, Ryu cos tam przelacza.... i wtedy zacina mis ie gra, pisze ze dysk jest albo zepsuty badz brudny Pliss czym to jest spowodowane? Nawet wgralem gre na dysk i to samo U innego kolesia wszystko gra. o co chodzi? Albo chociaz powiedzcie mi skad moge sciagnac sejwy do NG, moze pozniej wszystko bedzie dzialalo moze to tylko ten level.
il capitano
22 01 2006, 18:31
Kup sobie oryginał, bądź ciągnij gry od pewnych źródeł, to naprawi problem...
to moze inaczej ...ma ktos udostepnic na jakims serwerze sejwa do 10 levelu

bo to co mi sie wiesza to jest 9 level...
Sejwy z NG działają tylko na tej konsoli na której się zachowywało stan gry. Tylko kupno oryginała załatwi ten problem.
canabis
23 01 2006, 16:58
ty Ozi ja wiem że są tak samo rozmieszczone, powiedzieli mi że aby dostac DDR trzeba zebrać wsio skarabów , ale ja na normal zebrałem wszystkie i dostałem tylko Arcadowe NinjaGaiden . Więc o co chosi jakby? A DDR by mi się przydał
luck1985
23 01 2006, 17:08
Grasz w Blacka czy zwyklego NG ?? W zwyklym za wszystkie dostaje sie Ng arcade .
canabis
23 01 2006, 17:10
gram w blacka
skoro dostales gierke to raczej nie gras w blacka...
Na Normalu dostaje się za wszystkie scaraby gierkę - na pozostałych poziomach trudności DDR. Za 49 scarabów powinieneś dostać Plasma Saber.
canabis
24 01 2006, 10:54
ok, dzięki Yap. Flik nie rób ze mnie idioty ok? Mam doświadczenie w grach i wiem w co gram. Chyba że masz zwykłego NG w którym można grać w mission mode to zwracam honor ;>
Sandking
26 01 2006, 10:54
Wczoraj udało mi się dojść do Almy, bałem się tej babki, bo czytałem wasze posty. Udało mi się rozwalić ją za trzecim razem, ale po lamersku

. Używałem Art of Inferno na drugim stopniu by ją ogłuszyć, podbiegam kilka ciosów i tak w kółko, przy okazji straciłem kilka eliksirów życia. Ale udało się, teraz jestem w Military Base, walka z czołgiem. Muszę wyrobić sobie taktykę na nowych żołnierzy

.
Gram na Normalu

.
luck1985
26 01 2006, 11:09
spoko , alma z czasem staje sie banalem - najlepsze przed Toba

2 forma to masakra , nawet najlepsi walke z nia oceniaja jako przypadek i szczescie . Raz sie uda, raz nie ........
canabis
26 01 2006, 11:39
Alma pierwsza jest w miare łatwa , nie wiem czemu wszyscy się jej tak boją. Dla mnie najtrudniejsi są Alma2 i Doku (jak ja nie nawidze ich rzutów). Chociarz na normal bez pomagierów jest luzik.
Pamiętam jak trudziłem się na hard 3h z almą2 , a jak ją pokonałem zabiły mnie karaczany w piramidzie, to był cios. Ale żeby było śmiesznie pokonałem ją później przy pierwszym podejściu

. Po prostu żeby ją pokonać trzeba wszystkie jej ruchy znać na pamięć, i co najważniejsze trzeba dobrze zacząć walkę bo bez tego jest ciężko
luck1985
26 01 2006, 11:46

Znam ten bol , mialem to samo . Alma poszla po ilus tam probach i te w piramidzie mnie rozwalily .
NA 2 forme almy nie ma konkretnego sposobu , jak juz wspomnialem - najlepsi maja znia klopotu i walka znia to czysty fuks .A doku jest banalny , ma dosyc ograniczone ruchy .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.