na allegro
http://www.allegro.pl/item110400626_super_...ziesiatke_.html ale jeszcze musisz dokupic Karte pamieci

tez jest na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string=mini+sdno i czytnik kart

tez na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string=cz...ting_interval=7 no to chyba tyle
Duzo kasy ale i tez duzo lepiej

bo so sa karty w Mega Bajtach a nie w mega bitach czy jakos tak
na taka karte wejdzie ci mnowstwo gier
PS.Pisze to tylko dlatego ze jak bm uzywał piratów to,to bym se skombinował

ale zachecam do kupowania Orginalnych Gier nawet za te 40 zl na allegro
http://www.allegro.pl/5969_gry.html?order=t&view=gtext
crash555
23 06 2006, 08:40
Co powiecie o tym
http://www.robson.pl/produkt.php/gba/sp_mo...ayer_converter_[dragon]/3207
jak link niebendzie chciał działać to skopiujcie do okna adresowego przeglądarki łocznie z [dragon]/3207
crash555
25 06 2006, 11:46
Mam pytanko czy ktos kozystał z tego
http://www.robson.pl/produkt.php/gba/sp_mo...yer_converter__[dragon]/3207 czy można wgrywać na tą karte gry gba.
Słyszałem i widziałem na necie bardzo kiepskie opinie o tym urządzeniu. Na zachodnich forach są ostrzeżenia, że ten gadżecik pod marką "Dragon" po włożeniu do znacznej większości Game Boyów nie działa. Nawet Lik-Sang ostrzegał przed podróbkami. Oryginalne urządzenie jest chyba zielono żółte czy jakoś tak.
pat_net
20 08 2006, 02:29
Mam pytanie. Czy ktos sie spotkał z urządzeniem "M3 Adaptor SD ver." i czy może powiedzieć cos o jego awaryjności i oplacalności zakupu??
Zaciekawily mnie funkcje tego urządzenia:
GBA:
Highest game compatibility.
Support running emulator games. (GB, SMS, PCE, NES etc.)
Best Instant Save Function and Reset function. User friendly design, only one convenience key-combination need to enter. Easy for users to control all functions.
Build-in RTC IC and battery.
Tylko mam obawy przed ta baterią i tym że samo urządzonko nazywa się M3 Movie Player.
I czy ktoś zamawiał cos ze strony www.linker4u.com i może cos powiedzieć o kosztach i obsłudze tego sklepu.
Plati_Grudziądz
3 11 2006, 21:57
Znalazłem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/item145868762_magic_flas...micro_hit_.htmlCena jest dosyć przystępna. Warto inwestować?
nie warto, pojemność mają dużą, ale lepiej dołożyć trochę i kupić super carda z jeszcze wiekszą kartą
Rasta_Man
2 01 2007, 16:54
mam pytanko czy ta nagrywarka:
http://www.allegro.pl/item153698035_magic_...micro_hit_.htmlBędzie dobrym zakupem?? nie zależy mi na zbyt długim trzymaniu savów. (jestem tkz. hardkorowym graczem przeciętną grę na GBA rozwalam w dzień-dwa góra tydzień, z tego powodu nie opłaca mi sie kupowac gier po kilkadziesiąt zetka).
Jeżeli Ci na naprawde na save nie zależy to możesz brać. Dodam jeszcze że nagrywarka ta wyposażona jest w kabel z lpt wiec dane beda przesyłane wolniej niż w nagrywarkach usb. Cena niska, a co za tym idzie mniejsza kompatybilnosc, nie wszystkie gry będą działać. Zajrzyj jeszcze na www.konsola.net i www.skizo.org , dwie stronki, przydadzą Ci sie
Rasta_Man
3 01 2007, 15:57
ostatnie pytanie czy ta nagrywarka:
http://www.robson.pl/index.php?p=16&id...kana=nagrywarkabędzie lepszym zakupem od tej na górze?
taką mam i sprawuje się całkiem nieźle, chodzą prawie wszystkie gry. Jest to wersja 128mbit wiec sa takie gry ktore się nie zmieszczą
borys123
4 01 2007, 13:23
Mam klopoty z wrzucaniem gier na karte Magic Flasha, moge wpakowac tylko5 a karta ma 256 mega
nie wiem o co chodzi.
Rasta_Man
4 01 2007, 13:26
Jesteś pewien że przeczytałeś pojemność karty w megabajtach a nie megabitach??
borys123
4 01 2007, 13:45
QUOTE(Rasta_Man @ 4 01 2007, 13:26)

Jesteś pewien że przeczytałeś pojemność karty w megabajtach a nie megabitach??
jestem pewien!!!
jeszcze na podelku pisalo no i na karcie jes napisane
Uhhh. reklamuj sie . Kupiłeśją na konsole.net?
borys123
29 01 2007, 23:47
mam problem z wrzuceniem gier na magic flasha tak zeby stare sie nie kasowaly
i czy to w ogole jast to mozliwe?
i czy mozna jakos przechowac savejwy na kompie???
QUOTE(borys123 @ 29 01 2007, 23:47)

Chyba nie ma takiej możliwości.

Jest taka opcja jak
save manager. Można nawet grać na VBA z tymi save'ami, a potem wrzucać je na kartę (i odwrotnie)
borys123
2 02 2007, 18:05
QUOTE(Di @ 2 02 2007, 11:05)

Chyba nie ma takiej możliwości.

Jest taka opcja jak
save manager. Można nawet grać na VBA z tymi save'ami, a potem wrzucać je na kartę (i odwrotnie)

dzieki wielkie
Mech_Warrior
10 03 2007, 21:39
Mam parę pytań odnośnie Super Card SD mini. Jeżeli ktoś ma tą nagrywarke prosiłbym o wyjaśnienie paru rzeczy.
1. Jak to właściwie działa ?
2. Gdzie są przechowywane save'y ? na sd czy podtrzymywanie przez baterie ?
3. Jezeli save,y są podtrzymywane przez baterie to czy trzyma savy np. z 50 gier lub więcej czy przeba je jakoś kasować ?
4. Jak się w tym wymienia baterie i ile trzyma ?
1.nagrywasz gry na kartę mini sd poprzez czytnik i możesz grać
2.na karcie sd
3.-
4.-
Mech_Warrior
11 03 2007, 16:07
Wczoraj czytałem na str. dystrybutora opinie ludzi.
Podobno niektóre gry trochę mulą np. Tekken, a niektóre się nieodpalają
Czy są problemy z takimi grami jak:
-need for speed(wszystkie części)
-mortal kombat
-v-rally 3
-wing comander
-doom 1,2
Na zdjeciu Super Card SD mini chyba widać baterie po co ona jest ?
bateria jak to w kardridżu do gb podtrzymuje dane na karcie i odpowiada za sprawność całego wewnętrznego adaptera. O iole dobrze pamiętam firma SC wykorzystałą trochę wieksze i dluzej trzymajace bateryjki niz te nintendo wiec i wymiana to rzecz trudna..
Mech_Warrior
12 03 2007, 14:02
Właśnie mam tu dwie sprzeczne odpowiedzi.
Jeśli ktoś dysponuje tą nagrywarką prosiłbym o wyjaśnienie wszystkiego dokładnie bo ja się już pogubiłem.
heh nie są sprzeczne. Źle zrozumiałeś. Bateryjka w sc nie podtrzymuje stanow gier od tego sa pliki .sav . Bateryjka podtrzymuje pracę kodera kart Sd czy tam mini...
imo nie warto się w to pakować. Miałem wersję SD i były problemy z wieloma grami. Albo za wolno działały, albo "haczyły", albo nie działały w ogóle. No i jeszcze czasem problemy z save. Sprzedałem to badziewie, teraz kupuję wyłącznie oryginalne karty ulubionych gier

Zero problemów, stresu i wszystko działa jak należy.
Mech_Warrior
13 03 2007, 21:53
Skoro gry chodzą wolno to jaki procent gier spowalnia tak, że nieda się grać i czy wie ktoś jak chodzą need for speed i gry fpp a w szczególności doom. Zdarzyły się komuś jakieś problemy techniczne z sc ?
ambasadororientu
28 04 2007, 21:29
Ngrywarka na karty SD ..mini SD ..czy też wypalarka cartów?
co proponujecie do Micro
matrix666@
15 06 2007, 22:10
Kupiłem nagrywarke Wise card 3 do GBA .Nie moge zainstalować poprawnie urządzenie ,bo kreator nie może znaleźć sterownika .Na dołączonej płycie jest program wise-box ,ale sterownika nie ma .Pomocy !!!
Mediceo
21 08 2007, 19:51
Ja bym wybral na karty mini sd bo ma duzo mozliwosci np. ogladania filmow,zdjec ,sluchania muzyki .Jedyna zaleta to jest ze czeba poczekac troszke zeby wypalila sie gra..
lolek1990
27 10 2007, 22:48
Takie mam pytanie bo tak sobie czytałem wasze opinie, ale mam watpliwości. Czy kupic Nagrywarke z wejsciem na micro SD i do tego karta 1gb czy te nagrywarki z pamięcią flash za 60 zł i kupic sobie ze 2 kardridze?
Witam

ja juz się zdecydowałem nad wyborem nagrywarki do GBA

Kupije Super CARD mikro SD z 1 GB kartochą pamięciochy

A że zwalniają gry to mnie to nieprzeszkadza gdyż lubiałem grać na emulatorku VBA i było wszystko wporzo

pozdro
Sluchajcie, mam takie pytanie: Czy z GBA Micro bedzie wspolpracowala moja nagrywarka EZ Flash (chyba wersja 1)???
Nikt nie wie?

A jeszcze takie pytanko: Czy ladowarka USB do GBMicro moze dzialac jako kabel do transferu danych do EZFlash'a?
1: Jaka jest najtańsza i najlepsza nagrywarka?
2: Gdzie można je zakupić?
3: Czy zwalniające gry, to częsty problem?
Najlepiej kupiłbym carda który nic nie zwalnia, drażni mnie to. Może nawet mieć pojemność 16 mega. Będę wrzucał 1, 2 gry. To nie problem.
Edit:
Czy Smart Card i Wise card to dobre zakupy?
Słyszałem o jakiś problemach z saveami z cardami. O co chodzi?
raven_raven
7 04 2008, 20:59
Kupiłem Flash2Advance...
I jak to sie obsługuje? Jakim programem, w jaki sposób, co się robi z GBA, co się gdzie podłącza... HELP!
Proszę o poradnik dla debila, krok po kroczku... Co instalować klikać itd.
A nie masz programu na płycie?
raven_raven
8 04 2008, 14:31
Nie mam żadnych płyt! Kupiłem samego karta z linkaczem... Wiesz może Di jak to działa?
Ja używałem karty Magic Flash, która działa chyba na podobnej zasadzie. Poza kartą i kablem miałem nagrywarkę z wejściem LPT (wejście drukarki), a do komputera podłączane to było przez USB (kabel w komplecie). A potem program dołączony na płycie i wsio.
Trzeba tylko pamiętać o tym, że nie można "dogrywać" gier, gdyż za każdym razem na początku nagrywania karta jest czyszczona.
Spróbuj poszukać czegoś tutaj:
http://www.gameboy-advance.net/flash_linke...ance_linker.htm
raven_raven
8 04 2008, 16:01
Cholera, ja podłączam GBA przez LPT, mam niby jakiś program i nic się nie dzieje... jak próbuję wgrać jest napisane: Use DLPortIO. Nie wiem o co chodzi, wiem że plik o nazwie DLPortIO.sys i .dll znajdują się w folderzez programem. Ale brakuje mi jakichś sterowników, bo nie wydaje mi się, by tak z marszu to działało... A i po podłączeniu nic się nie wykrywa w Windzie. Tą stronkę próbowałem i nic na niej nie znalazłem, co by mi na razie pomogło...
A co robiłeś z GBA, gdy chciałeś coś nagrać? Czytałem coś o Start+Select i takich tam... nie wiem co dokładnie trza robić.
Jak chciałem nagrać to wkładałem kartę do nagrywarki, a jak chciałem grać to wkładałem ją do GBA i wszystko działało
raven_raven
8 04 2008, 20:00
U mnie łaczy się to przez wejście do linkowania, tzn. podłącza sie kabel do LPT, potem wkłada się karta do GBA, podłącza do linka do GBA i włącza się jakoś GBA... I dopiero potem się tym programem coś robi.
Eh, chyba lepiej zainwestuje w Super Carda...
raven_raven
15 04 2008, 18:47
Dobra, walić tego flasha.
Zbieram sobie na jakąś dobrą nagrywarkę (w sumie czytnik). Coś w rodzaju Super Carda albo sam Super Card. Który najlepszy? Cena tak do 160 zł, a jak ktoś zna dobre miejsce gdzie można tanio kupić?
Kiler8888
13 05 2008, 09:08
Krótko i zwięźle:
Co w tej chwili polecacie do GB Micro ?
Czy da się na nim oglądać filmy i odtwarzać mp3 (widziałem filmiki na youtubie) ?
Ile dać żeby nie przepłacić ?
Czy te nagrywarki będą wystawać po za malutkiego GB Micro ;] ?
z góry dzięki
Do GB MICRO chyba najlepszy będzie SUPER CARD SD mini.
Dystrybutor tego cacka pisze, że nie wystaje z "mikrusa" (jest dedykowany temu modelowi GAME BOY-a), czyta filmy, muzykę i e-booki. Cena około 100 zł i (jak nazwa wskazuje) jest na karty mini sd.
Nigdy nie miałem nagrywarki do gba dlatego zwracam się do kogoś kto miał styczność z SUPER CARD-em:
Czy jest możliwość wrzucenia na ten sprzęt romów z Game Boy-a POCKET, COLOR i późniejszego zagrania w te gry
Kiler8888
13 05 2008, 12:49
No właśnie to też mnie zastanawia. Wiem, że normalne gry muszą być na GBA, ale na aukcji z jakąś nagrywarką było napisane że można uruchamiać dzięki niej wszystkie gry z gameboya.
ps. Wyso dzięki za pomoc, już uruchamiam google w poszukiwania tego "SUPER CARD SD mini"

edit:
znalazłem:
http://www.allegro.pl/item359324117_super_...karta_1_gb.htmlale zastanawia mnie zdanie:
Do współpracy z GBA/SP/Micro potrzebny będzie dodatkowo dowolny czytnik kart pamięci SDChodzi o zwykły czytnik kart do kompa (żeby zgrać gry na karte) ?
Czy chodzi o zupełnie coś innego ?
Tak, chodzi o zwykły czytnik kart. Może być dowolne urządzenie wyposażone w slot kart mini sd i zachowujące się jak dysk twardy (np. cyfrówka, telefon komórkowy).
EDIT:
Ewentualnie jeżeli interesuje cię tańsze rozwiązanie to możesz się zaopatrzyć w GB Movie Player. Cena mniejsza niż SUPER CARD-a (chyba 60-80 zł), ale nie wiem czy w GB MICRO by nie wystawał. Sam się kiedyś takim urządzonkiem zainteresowałem i wysłałem do sprzedającego maila z zapytaniem czy bedzie odtwarzac gry. Oto co uzyskalem za odpowiedz:
''Tak. to urządzenie umożliwia oglądanie filmów zdjęć słuchanie muzyki oraz czytanie ksiażek. Oprócz tego można grać w Gry. Odpalać ROMy z tak jak napisałem z GB i NES za pomocą emulatora na GBA. GB GBC GBA. Wszystkie ROMy o pojemności poniżej 256KB powinny się uruchomić. Jednak na GBA większosż ma powyżej 4MB te już nie chodzą. Elegancko śmigają NESówki oraz gierki z GB. Pozdrawiam''
Kiler8888
4 06 2008, 14:10
Mam pewien problem. Kupiłem sobie tego Super Carda na mini SD i 2 karty po 2GB (większych nie obsługuje).
Problem tkwi właśnie w tych kartach. Kiedy nagrywam na nie np. 2 płytowy film to wszystko jest ok, ale kiedy nagrywam na nie gry z gameboya to zapełniają się po około 500mb. Tak jakbym nie mógł na nie wpakować większej ilości plików (każda gra to 3 pliki).
Druga sprawa, czy ktoś bawił się "movie makerem" ? Udało mi się przekonwertować teledysk i serial, ale chyba coś poknociłem bo podczas oglądania zarywało -_-.
Będę wdzięczny za jakieś hinty.
http://allegro.pl/item402766304_ez_flash_i...dla_gba_sp.htmlPanowie co sądzicie o tym produkcie?
Jest wart zakupu?
Jak z kompatybilnością ,save itp.?
Warto zainwestować?
raven_raven
21 07 2008, 18:51
Myślę, że troszkę drogo, ale ogólnie EZ Flash to dosyć znany produkt i warty polecenia, zresztą nagrywarka to nagrywarka.
A co jest lepsze: EZ Flash czy Super Card (ewentualnie inne tego typu nagrywarki)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.