Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką gre żałowaliście że kupiliście ???
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jurget
QUOTE(Norbias @ 18 02 2006, 11:29) *

(...)to własnie mnie rozwala jak można być pewnym ze np. nowe GTA na PS 2 miało by 6 x większe miasto ładniejsza grafe na konsoli z płytkami o 5 GB pojemności ...

widać, że nie żyłeś za czasów gdy na dyskietce do amigi (pojemność mniejsza niż 1MB) była gra Elite z ogromnym światem pełnym tysięcy planet. Po prostu jest to kwestia jakości programowania i użytych tricków.
pozdrawiam
jimmi
Ta gra to driver 3... Jak można był tak ją spieprzyć? Mam nadzieje, ze nowy Driver będzie o niebo lepszy.
boros_24
najgorsza gra w ktora gralem to byla szklana pułapka vandetta na ps2 grafika wygladala tak jak na troszke bardzej ulepszonym psx gra z tego co pamietam cholernie ciezka i miała duzo nawet za duzo bledow jedyne co mi sie podobalo to bullet time byl naprawde fajny i to wszystko pisze o tej grze dlatego porownujac gry ktore teraz wychodza to ta gra jest porazka niestety a zapowiadała sie calkem ciekawie chair.gif
PyzaOpole
Najbardziej sie zawiodłem na FFX-2 icon_evil.gif
Mówiąc krótko, pograłem miesiąc i wymieniłem tą grę icon_evil.gif
Pewnie były jeszcze inne gry,lecz teraz nie pamietam smile.gif
Prezes666
Ja osobiście jestem nie zadowolony z The Getaway Black Monday.Zaczne od plusów jakich brakuje mi winnych tego typu tytułach(gta) przedewszystkim wygląd samochodów no i te wszystkie orginalne marki to jest poprostu świetne jak mogłem sie przejechać małym fiacikiem albo luksusowym maybachem.No i to by było tyle tego dobrego teraz się dopiero zacznie.Po pierwsze postacie, ich ruchy są sztuczne jak biegną to wyglądają jak paralitycy,po 2 miasto z ruchem lewostronnym jakoś mi nie odpowiada no, ale teraz się może czepiam.No dobra idziemy dalej po 3 i chyba gółwna wada to model jazdy, samochody jeszcze przełkne(to przez ten ich wygląd i orginalność marki),ale motory to już przesada poprostu beznadzieja.Po 4 niszczenie sie pojazdów jak by były wykonane z plasteliny.Na koniec zostawiam fakt że się troche przycina, ale to moge przeboleć.To chyba wszystko napewno jakbym chciał to bym coś jeszcze znalazł.Ogulnie gra nie jest zła ma DUŻY potencjał, mam
nadzieje że nie zostanie on zaprzepaszczony wkolejnej odsłonie, ale to pewnie już na next geny.
Kenji
DMC3, wszędzie mówili że super klimat itd. Okazała się tępa młócka bez klimatu. Onimousha Dawn of Dreams-TO JEST TO!!! icon_twisted.gif
dżar
jak dla mnie to GT3...nie dlatego ze zla gra ale nastepnego dnia platyna wyszla za 2 razy mniej mamony ><#
ksips1
GT 2002 nie do przejscia, a zaplacilem za nia az 80 zl. biggrin.gif
Iskier
GTA San Andreas. kiedyś nieźle sie bawiłem przy Vice City, pomyślałem ze kolejna odsłona bedzie o niebo lepsza. o ile wszystkiego jest wiecej to jakos radocha, która dawała mi wczesniejsza czesc gdzies uleciała. moze wielu to dziwi, ale jeszcze tej giery nie przeszedłem (siedze na misjach w kasynie) i watpie czy jeszcze do niej siąde tongue.gif gra nie jest ani trudna ani za łatwa, nie moge jej skończyc bo mnie cofa tongue.gif
mlokon
Iskier rzeczywiście mnie zadziwileś stwierdzeniem, że żałujesz kasy na GTA SA. Grą ktorą żaluje że kupilem to Shadow of the Colossus. bo nie moge jej odpalić na HD confused.gif sad.gif

P.S dobry temcacik do piratow biggrin.gif:D:D
Pan S.
QUOTE(mlokon @ 28 03 2006, 13:15) *

Grą ktorą żaluje że kupilem to Shadow of the Colossus. bo nie moge jej odpalić na HD confused.gif sad.gif

zawsze mozesz w ciagu ilustamdni ja oddac do sklepu (bo 'niespelnia Twoich oczekiwan') to Ci kase oddadza albo na inna wymienia:>
C1REX
Ja co prawda nie kupiłem tej gry, ale od kumpla pożyczyłem.

God of War.

To jest paradox, bo uwielbiam wręcz chodzone nawalanki + elementy rpg. Generalnie wszystko tu jest ok, ale dla mnie gra wydaje się mocno średnia. Nie mam jak tego porównać do Devil May Cry - nie ta klasa IMO. Gry nie chciało mi się nawet tykać, ale zmusiłem się i ukończyłem. Nie pomogło i nadal mi się nie podoba.

Co gorsza, po głowie chodzi mi jeszcze Ninja Gaiden, w które grałem ponad miesiąc. Przy takich wspomnieniach mało jaka gra z tego gatunku mi się jeszcze podoba.
KheeD
GoW Ci sie nie podoba ? omg ;p
S_600
GoW mu się nie podoba, biaada ci, co za bluźnierstwa, ta gra nie może ci się nie podobać, nie pozwalam ci na to ;]. To właśnie GoW przywrócił moją wiarę w chodzone bijatyki i nie tylko pewnie mnie. Niech cie kratos nawiedzi w snach...
C1REX
Sam się dziwię. Toż to mój jeden z najukochańszych gatunków. To tak, jakby fanowi wyścigów się się gran turismo nie podobał. Albo fanowi strzelanek Halo.

Zeby Was dobić:

Z założenia nienawidzę PESa. Ogólnie wszystkich piłek, poza serią Virtua Striker. Dobre piłki mi się nie podobają, wersja skrajnie arcade bardzo mi podeszła. Uwielbiam tą serię. (BTW: na dc pirat miał dużo gorszą grafę i o połowę mniej klatek animacji, niż oryginał)

Nie spodobało mi się też GTA. Kupiłem nawet GTA double pack na X-a, zmusząłem się i nic. Nie lubię i bardzo żałuje zakupu. San andreas to samo.

I na deser... MGS3. Kupiłem co prawda tylko MGS2, ale udało mi się przejść tylko pierwszego bossa. Całą resztę kumpel przy mnie przełaził, bo sam już się zmuszać nie mogłem.

MGS3 miałem od kumpla, ale zmusiłem się tylko do przejścia bossa-pająka.
Pan S.
na ostateczne fatality powtorz to jeszcze raz ;]
C1REX
Forum dziś słabo działa i stąd te kwiatki.

Już poprawiłem.
mlokon
C1REX ja też tak mam, że często te gry z ocenami po 8-10 i tak lubiane przez wielu po prostu mi się nie podobają. To tylko od gustu zależy i wielu szczegółów dzieki którym cieszysz się z danej gry. Przykładowo grając w GoW początkowo mi się podobał, później mój zapał wygasał do tej gry. Tak samo jak nie lubie Tekken'ów, bo nie lubie łupać w klawisze i trzaskać kombosów na hybił trafił. Mało gram w bijatyki i nie mam zapału by w nie grac i może dlatego mi nie podchodzą.. Wg mnie, każdy ma swój gust i nawet najlepsza gra nie będzie się wszystkim podobać.
C1REX
Ja Tekkena też nie lubię, mimo, że bijatyki to dla mnie najważniejszy gatunek. Do niedawna liczyła się tylko seria Soul Calibur, ale ostatnia odsłona mnie zawiodła. Chwilowo nie mam w co grać.

Uwielbiam też RPG, ale tu łykam często nawet średnie tytuły.
Arkady
Z ostatnio kupionych Sniper Elite, tematyka kozacka, wykonanie nie bardzo, nie mogę się poprostu zmusić do zagrania.
genjuro
To ja też coś dodam od siebie biggrin.gif Nigdy nie żałowałem kupionej gry, ponieważ długo zastanawiam się przed jej kupnem. Ale oczywiście trafiały mi się crapy z wymiany ( szybko je ponownie wymieniałem):
- Hitman 2 (ps2) - debilna gra, nie trawię wogóle całej serii
- True Crime (ps2)- nudna jak cholera
- Final Fantasy X (ps2) - fajnie się grało na początku ,ale dobija mnie to nudne pakowanie postaci, pozatym to według mnie seria FF to nie jest rpg tylko jakaś przygodówka ( ale japońcy twierdzą odwrotnie i wpajają nam te bzdury)
- Ghost recon (ps2)- totalna porażka, nie wymaga komentarza
- WRC 2 ( ps2)- przekonałem się dobitnie, że jednak nie lubię samochodówek
Więcej na razie nie pamiętam...
Szakal
WSZYSTKIE RPGi NA CZELE Z FINAL FANTASY.RAZEM TWORZA DENNA MATERIE .O Jezu nie wytrzymam,ide sie porz...
mlokon
QUOTE(Szakal @ 29 03 2006, 11:32) *

WSZYSTKIE RPGi NA CZELE Z FINAL FANTASY.RAZEM TWORZA DENNA MATERIE .O Jezu nie wytrzymam,ide sie porz...

Lepiej się człowieku schowaj przed fanami tej serii biggrin.gif Grałem kiedyś FFX ale to nie moje klimaty.. Japońskie czupryny itd... Z RPG'ów urzekł mnie Władek Trzecia Era

Kolejnym nietrafionym tytułem dla mnie był "Zone of the Enders II" nie podobała mi się ta gra.. Latanie robocikiem itp... Po 15 min wyłączyłem po prostu i schowałem biggrin.gif
Maiden
FF X-2... O ile z FF X spedzilem baaaaaaaardzo duzo czasu to FF X-2 mi kompletnie nie podeszla ;f
7bruce7
Ring of red - starszna nuuuuuuuda
ListuniO
Fatal Frame - Tormented...

nie grałęm w poprzednie ale w PSX Extreme była recka dosyć namawiająca...chyba jednak coś im się pochrzaniło!!! Ale jeśli pomyślicie że gadam jak laik to powiem że horrory to Nr.1 gatunkowo dla nie do grania.

Tomb Radier : AOD...

chyba nie musze się rozpisywac co to za syf...

Ace Combat 5...

klimat gdzieś kiedyś uciekł przy okazji 3 części....
Henry Hill
Heroes of the Pacific... Nudne i wogole nic ciekawego. Jeszcze THUG2 i THAW co za nie wypały...
KheeD
C1REX, współczuje, ja takiego gustu niechciłabym mieć ;X
RockBoyy
SSX on tour
SSX3 - extra wciagaca gierka
ale on tour :| - straciło klimacik - dobrze ze tylko 80zł dałem wink.gif

Co do tematu to powinno byś- osobiście żałowaliście ze kupiliście
Mnie np Final się bardzo podobał - najlepsze wg mnie gierka, ale dla innych moze byś shit
Ostatnio kupiłem GT4 - burnout-revenge bardziej mi się podobal, GT4 coś mi nie podchodzi

Wszystko kwestia gustu...
Re
Ja żałuje troche WRC 2. O ile w demie samo sterowanie analogiem było normalne, czyli kąt wychylenia gałki równa się kątowi skręcenia kół. O tyle w pełnej wersji jaką mialem ( platinum-orginał) analog działał jak cyfrowy pad, czyli jakbym nie skręcał to zawsze najpierw koła skrecały wolno, a potem szybko. NIe było różnicy jak bardzo wychiliłem analoga. Przez co jedyną sensowną rzeczą było granie na krzyżaku. W ustawieniach nie znalazłem nic na ten temat. Mam pytanie, czy ktoś to zauważył, czy to w każdej wersji takie cuś było. ? Jak dla mnie to kaszana bo analogicznie miałem ten sam problem z kierownicą ( niby od PSX'a, ale działa na PS2). I tylko fakt, że była to moja pierwsza gra na PS2 nie spowodowała, że ja wywaliłem na śmietnik.
Yano
QUOTE(mlokon @ 29 03 2006, 20:28) *

Z RPG'ów urzekł mnie Władek Trzecia Era

lubie włdce ale trzecia era .. jest dziwna , bazuje wlasnie na jrpgach ale tak dziwnie z nich zrzyna ze wychodzi to bardzo srednio (tzn widac ze np walki sa przekalkowane ale ogolnei nie maja mocy)
2 wada to chodzenie po bardzo cienkiej sciezce , brak przestrzeni ;p
Danilo1972
QUOTE(Henry Hill @ 11 04 2006, 10:24) *

Heroes of the Pacific... Nudne i wogole nic ciekawego. Jeszcze THUG2 i THAW co za nie wypały...

No popatrz - ja tej gry (HotP) nie mogę nigdzie dostać, a temu się nie podoba wink.gif
Walki są takie jak w Ace Combat?
mlokon
QUOTE(Yano @ 14 04 2006, 18:44) *

QUOTE(mlokon @ 29 03 2006, 20:28) *

Z RPG'ów urzekł mnie Władek Trzecia Era

lubie włdce ale trzecia era .. jest dziwna , bazuje wlasnie na jrpgach ale tak dziwnie z nich zrzyna ze wychodzi to bardzo srednio (tzn widac ze np walki sa przekalkowane ale ogolnei nie maja mocy)
2 wada to chodzenie po bardzo cienkiej sciezce , brak przestrzeni ;p

Mnie się gra bardzo podobała, w sumie to jedyny rpg na ps2 który przeszedłem, ale za to w inne nie miałem okazji za bardzo grać, a co byś mógł mi polecic z rpg'ów w tym stylu na ps2?
Cr3aTiVe
THUG,THUG2,THAW i Heroes of the Pacific boże co za gówwna... mad.gif

QUOTE(Danilo1972 @ 14 04 2006, 19:23) *

QUOTE(Henry Hill @ 11 04 2006, 10:24) *

No popatrz - ja tej gry (HotP) nie mogę nigdzie dostać, a temu się nie podoba wink.gif
Walki są takie jak w Ace Combat?

Powiem Ci tak może HotP mnie nie kręci bo nie moje klimaty chcesz to kup ale najpierw zagraj bo gra mi się nie podoba jakoś nie ma tej akcji co w ACE Combat. Ale kazdy ma swój gust smile.gif cool.gif
Obsolete
QUOTE(7bruce7 @ 31 03 2006, 20:47) *

Ring of red - starszna nuuuuuuuda

BLUZNIERCA icon_twisted.gif swietnie sie przy tej oldschoolowej gierce bawilem;]
Ozzy
dawno temu zawiadlem sie na takiej gierce co sie zwala Desert Storm 2, a tak to raczej przeprowadzam udane zakupy cool.gif
Solidny (pan)
Kupiłem True Crime, ok, fajne, ale to gra na raz i mi się znudziła jak ukończyłem wszystkie wątki dodatkowe. Teraz nikt nie chce tego kupić, nawet zamienić się. Żałuję, zgrzeszyłem.
Moralio
DMC2 - wiedziałem że słabe ale żeby aż tak... Dłużej siedziałem i wymyślałem co bym w grze poprawił niż grałem...

To była jedyna wtopa. Teraz zanim kupie grę, czytam recke w PE, na gamefaqs.com, oglądam trailery.
The British Bulldog
Największy syf jaki kiedykolwiek miałem (NIE)szczęście kupić to World Racing.icon_evil.gif
Zwabiła mnie okładka,marka,ilość samochodów i recenzja na stronie http://shop.game.net/ViewProduct.aspx?cat=10255&mid=320861
Po jaki ch...czytać recenzje jak i tak się człowiek wpie.przy w niezły syf?

Myslałem, że będzie niezła zabawa ze śmigania różnymi modelami Mercedesa.
A tu tymczasem gó.wno. icon_evil.gif Żółw mojego kumpla szybciej śmiga pod górę niż bryki w tej grze.

Fizyka to porażka albo co najmniej pomyłka( i to taaaaaka ).Samochody nie wpadają w zakręty tylko się przez nie prześlizgują.Nie wiem po co dali tam opcję auto hamulca (można ją wyłączyć ale sam pomysł jest chybiony) blink.gif Przyjemność z grania zerowa.Do tego poziom trudności niewyważony - mała strata do rywala lub niewielki błąd i wyścig kończy się zazwyczaj ostatnim miejscem.
excl.gif Omijajcie tego gniota z daleka icon_evil.gif
White
Zazwyczaj lepiej nie sugerować się recenzjami w sklepach internetowych (chyba że tymi od klientów)- w sumie oni chcą to sprzedać, nie napiszą więc że gra jest gniotem (podobnie jak napisy na pudełku). To tak na przyszłość wink.gif
suli
Dla mnie najgorszą grą był Devil May Cry 2 czekałem na tą grę z niecierpliwością w końcu pierwsza część to był hit nawet gdy zobaczyłem ocene w psxextreme 8- tak ją kupiłem przeszedłem ją raz i wymieniłem na Manhunta
The British Bulldog
QUOTE(White SeeD @ 18 04 2006, 08:57) *

Zazwyczaj lepiej nie sugerować się recenzjami w sklepach internetowych (chyba że tymi od klientów)- w sumie oni chcą to sprzedać, nie napiszą więc że gra jest gniotem (podobnie jak napisy na pudełku). To tak na przyszłość wink.gif

W sumie to też nie jest to żadną wykładnią czy mi się dany tytuł spodoba.Np.Jak dla kogoś wszystkie wrestlingi to gniot to wiadomo, że jak będę chciał takowy nabyć i zapytam kogoś kto tego nie lubi (albo ma tam jakieś swoje durne wymagania) to mi odradzi a więc...z ocenami subiektywnymi tak bywa closedeyes.gif

Ps.Tak czy inaczej wiem o co Ci chodziło smile.gif
MatMax
Hmm... ogólnie nie żałuję, bo starannie wybieram... gra zawsze daje mi jako-taką radość, a w najgorszym przypadku potem może się znudzić... Gra na której się rozczarowałem ?? Hmmm... MGS3 - nie tyle rozczarowałem, co nie podeszła mi tak bardzo jakbym chciał - braka radaru+widok z góry confused.gif:/:/ sad.gif
wozek
QUOTE(MatMax @ 19 04 2006, 11:44) *

Hmm... ogólnie nie żałuję, bo starannie wybieram... gra zawsze daje mi jako-taką radość, a w najgorszym przypadku potem może się znudzić... Gra na której się rozczarowałem ?? Hmmm... MGS3 - nie tyle rozczarowałem, co nie podeszła mi tak bardzo jakbym chciał - braka radaru+widok z góry confused.gif:/:/ sad.gif

Ihmo radar by tylko niepotrzebnie uproszczal istote gry. Przeciez tam tez dżungla byla.
Kamera w MGS3 to juz temat rzeka.
...MAJKI...
Dla mnie największa porażka to Tomb Raider: angel of the dakness.
Spodziewałem się po niej czegoś lepszego niż chodzenie po mieście i wykonywanie głupich zadań.
W TR: Legend jeszcze nie grałem ale mam nadzieje że bedzie to coś lepszego.
wozek
QUOTE(...MAJKI... @ 20 04 2006, 16:59) *

Spodziewałem się po niej czegoś lepszego niż chodzenie po mieście i wykonywanie głupich zadań.

Lepsze, o wiele lepsze. Troche krótka ale warto mimo wszystko zagrac (gralem narazie w wersje demonstracyjna ale powoli przymiezam sie do pelnej wersji). Swietna animacja Lary.
Gra na ktorej sie zawiodlem to GTASA. Glupawe misje mijajace sie z celem glownej fabuly tytulu. Istnieje duzo fajnych, ciekawych gadzetow, ale dla mnie to juz zbyt wielki przesyt.
...MAJKI...
QUOTE(wozek @ 20 04 2006, 19:58) *

QUOTE(...MAJKI... @ 20 04 2006, 16:59) *

Lepsze, o wiele lepsze. Troche krótka ale warto mimo wszystko zagrac (gralem narazie w wersje demonstracyjna ale powoli przymiezam sie do pelnej wersji). Swietna animacja Lary.
Gra na ktorej sie zawiodlem to GTASA. Glupawe misje mijajace sie z celem glownej fabuly tytulu. Istnieje duzo fajnych, ciekawych gadzetow, ale dla mnie to juz zbyt wielki przesyt.

Mam nadzieje że już niedługo zasiąde przed TR:Legend narazie czekam i kończe powoli Onimushe:DoD.
A GTASA też mi się nie podoba zbyt długie, nudne i głupie misje, nie wiem czemu w PSX Extreme dali jej taką wysoką ocenę. Ogólnie nie przepadam za grami w stylu GTA.
_Kulawa
Zdecydowanie Tekken 4. Do dziś pluję sobie w brodę, że zamiast niego nie kupiłam Final Fantasy X.
MatMax
GTASA - jest super. Dłuuugość i rozbudowanie powala. A misje też są spoko - przynajmniej można sę pośmiać czasami smile.gif Wielkim plusem jest długoś i możliwość gry w każdej chwili - masz 10 min wolnego czasu, wpada do ciebie kumpel - odpalasz GTA. A i rekomendacją moze być jeszcze to, że mój brat przezał całą - gra bardzo mało, a jak już usiądzie to zazwyczaj coś samochodowegi, a starszych części gta nie znosi, więc... smile.gif
Dragoov
Alien vs. Predator Extinction: Gierke kupiłem w ciemno. Myślałem, że to cool strategia a tu taki zonk sad.gif!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.