Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką gre żałowaliście że kupiliście ???
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
banny
Jak na razie nei bylo takiej gry ,zawsze [rzed kupnem / wymaina dobrze sie zastanawiam ,czytam recki, ogladam filmiki itp by uniknac nieprzyjemnosci smile.gif
Coati
no tak jasne.... killzone to wszedzie chwala [cud, miod i orzeszki] a ja zaluje tych 30zl wydanych na ta gre. - uzasadnienie jest chyba strone wczesniej
Zwyrodnialec
Jest taka jedna gra, mianowicie MGS2. Za dużo przerywników i rozmów przez codec, a i sam gameplay nie jest najwyższych lotów. Reszta gier które kupiłem, to mega killery, które zawieść nie mogły. biggrin.gif
Daxter
King Kong na PSP, gra sama w sobie jest spoko, ale ma strasznie słaby replayability
BQG
Drakengard - zniechęciłem się do wszystkich gier spod znaku Square-Enix
GTA III
The Sniper 2

We wszystkich utknałem. icon_evil.gif
Jest jeszcze kilka, ale te sa najgorsze.
Stachu
tak, nadal załuje tych 2.50 zł za GTA: San Andreas;/
estel
Super Dragonball Z
BG2: Dark Alliance 2
Castlevania: Lament of Innocent (innocence?)
Gran Tourismo 4
Burnout 3
Shinobido: Way of the Ninja
Mortal Kombat: Armageddon
Onimusha: Dawn of Dreams (tak sie nazywa 4 czesc?)
Shadow of Colossus
Darkwatch
Valkyrie Profile 2: Silmeria
Mercenaries
Dragonball Budokai 3
Shin Megami Tensei: Devil Summoner
Samurai Champloo: Sidetracked
Black (tak pol na pol)
Metal Gear Solid 3
Tekken 5
Resident Evil 4

W sumie chyba tyle. Moze bardzo nie zaluje, ze je kupilem. Jednak mimo wszystko obylbym sie bez nich.

Edit: Kolejnosc przypadkowa, gry nie sa na sprzedaz/wymiane ^^

Edit2: Pomyslalem ze moze to jakos rozwine ;]
SDBZ - zly system walki, niedopracowane postacie, nuda
BG2 - samemu nuda, czekam na kumpli ;]
Castlevania - spodziewalem sie hitu po Arii of Shadows na GBA... nie wyszlo
GT4 - nie lubie racer'ow, ale moi znajomi sie jaraja strasznie, gre dostalem
B3 - nuuudaaa, zaliczylem na ~20% i odpadlem
Shinobido - pewnie wroce do tego jeszcze kiedys, nie zauroczylem sie, ale lubie ten klimacik wiec...
MK:A - bez komentarza... jedyne co jest w tej grze dobre to Motor kombat ;p
Onimusha - po graniu w nudna 3 spodziewalem sie czegos nowego, sry ale wole Ninja Gaiden na X'a ;]
Shadow of Colossus - w ogole do mnie nie przemowilo, doszedlem do 1 kolosa, stwierdzilem ze ziewam, wylaczylem
Darkwatch - pogralem, pogralem, wylaczylem. nuda
VP2 - tutaj planuje wrocic w niedlugim czasie, gierce jednak brakuje wg. mnie takiego kopniaka, ogolnie tri-ace nie potrafi mnie zauroczyc (teraz sprawdzam Star Ocean 3)
Mercenaries - zrobilo mi sie nudno po 4 godzinach gry... to zly znak
Budokai 3 - sry, ale wole tenkaichi 2 ;]
Devil Summoner - system walki nudny jak flaki z olejem, fabula wkrecajaca ale wole Nocturne
Samurai Champloo - fajne na poczatku, nudzi sie po 2 godzinach (chcialem oblookac zauroczony anime ;] )
Black - 1 misja, super, 2 misja, wylaczylem ;]
MGS3 - nie wkrecajcie mi, ze to jest arcydzielo wsrod arcydziel... dla mnie zenada. Humor niskich lotow, fabula wprawdzie baaardzo ciekawa, czas akcji, miejsce, klimat. To nie dla mnie. Zatrzymalem sie na MGS na PSXa i niech tak zostanie ;]
Tekken 5 - bo jest Soul Calibur 3 ;]
RE4 - nie wiem, pogralem troche i wylaczylem, nie ciagnie mnie jakos zeby to sprawdzic raz jeszcze, wiec to zly znak.
Coati
estel - to jak zalujesz kupna kolosow to moze chcesz sprzedac?

edit//
ehhhh.... dopiero teraz przeczytalem ze gry nie sa na sprzedaz...
Homie
Burnout Revenge! Jak dla mnie nie fajne...
Sep
Medal Of Honor Wojna W Europie - zbyt krótka i frustrująca, kiedy już dochodzi sie do końca misji i ginie i zaczyna od początku, i tak pare razy, można sie wnerwić.
Grabol
onimusha: D&D no nie wiem w ogole do mnie nie przemawia, wczesniej skonczylem onimushe 3 i liczylem na wiecej a tu pobawilem sie kilka godzin i mi sie znudzilo moze jeszcze do niej wroce; burnout3: takedown moj pierwszy i ostatni, mi taka jazda nie podchodzi
Spamtaro
żałowałem, że kupiłem la pucelle tactics (którego chyba nigdy nie skończę xD), phantom brave (samo by wystarczyło, ale po la pucelle wydawały mi się takie same :\) no i MGS3 (replayability tam nie istnieje, chyba, że ktoś przeżywa orgazm walcząc po raz tysięczny z np. The Endem, który mnie osobiście wkurzał).
Dr.Czekolada
Ludzie oficjalnie jesteście straszni. Żeby powiedzieć iż

Onimusha 4 (no dobra to wam daruje, pod koniec gry robiło się zdecydowanie nudno, nie jestem fanem oni)
RE 4 (tego już nie !!)
Shadow Of Colossus
Tekken 5 (SC III lepszy od tekkena 5.... niech ktoś poda mi strzelbe)
MGS 3 (bez komentarza...... )

kontynując, są grami bez których byście sie obeszli. Wiecie co, to są 10 top must have na PS2. Powinniście mieć zakaz zbliżania sie do PS2, co tam w ogule do gier ! confused.gif. Wiem że są gusta i guściki ale żeby żałować tylu gier.. nie no nie dziwcie sie mojej wypowiedzi. Zdecydowana przesada, a myślałem że to ja mam problem nie umiejąc przesiedzieć 12 h przy PS2 ....... confused.gif.
Suavek
Po przeczytaniu powyższego posta Dr. Czekolady spadłem z krzesła. Drogi kolego, są gusta i guściki, a nie jakieś denne top10, 11, 100, 5426547... Czy naprawdę tak trudno jest ludziom pojąć, że nie każdemu się dany wielce hit "must-have" podoba?

Z tytułów podanych przez Ciebie jako te "niewybaczalne" grałem tylko w SotC (u kumpla trochę), MGS3 i T5. I stwierdzam, że nie dziwi mnie, iż pewnej grupie odbiorców będą się one po prostu nie podobać. SotC jest specyficzny. Nie każdy będzie miał cierpliwość szukania odpowiednich sposobów na wykończenie konkretnego kolosa łamiąc przy tym palce aby się udało. Tak samo z MGS3 - nie każdemu odpowiada "skradanie" w krzywym zwierciadle, a nie ukrywajmy - seria MGS taka właśnie jest. Jeśli ktoś chce skradankę/misję szpiegowską z prawdziwego zdarzenia niech sięgnie po Splinter Cell bo tam to wygląda o wiele bardziej realnie. Dodatkowo faktycznie upierdliwa w trzeciej części kamera oraz klimaty science-fiction podczas zimnej wojny też pewną grupę z łatwością odepchną. A Tekken - trzeba lubić mordoklepki przede wszystkim. Dodatkowo nie jest on na tyle prosty, przystępny i efektowny jak Soul Calibur, którego osobiście bardziej polecę osobom grającym rekreacyjnie, nie profesjonalnie.

To samo się tyczy większości tych wielce gier ze szczytów list. Gdybym miał wydać ~150zł zaraz po premierze na takiego DMC3 to bym autentycznie żałował. Grałem w ten tytuł u kumpla i cholernie mi się nie podobał. Teraz wszelcy fanboy'e mogą mnie obrzucić stertą wyzwisk.
Ach! Gran Turismo 4 też mnie nie bawi. Po prostu nie lubię wyścigów! I w du.pie mam, że 9/10 czy coś...

Moja zasada - nie wierzyć rankingom a przekonać się samemu. Nie jeden raz gra, która otrzymała ocenę 7/10 będzie sprawiać więcej radochy niż wielce wychwalany przez wszystkich (s)hit.
WESKER-DL
Najbardziej żałuje że kupiłem Crasha Wrath of Cortex, było to jakiś czas temu ale 80zł poszło się kochać na szczęście miałem kogoś kto ode mnie odkupił happy.gif
Dr.Czekolada
Suavek- Ciężko sie tu z tobą nie zgodzić (oprócz tego że chciałeś spaść z krzesła, osobiście przeżyłem wiele momentów w których mogłem to zrobić, ale powstrzymywałem sie bez większego wysiłku biggrin.gif).
Szanowny kolego nie chodzi mi tu tyle o rankingi co o samo zagranie w ową gre. Tak to nie zmienia faktu, wybacz po prostu nie wierze że RE 4 może kogoś znudzić (zapewne tak samo jak fani DMC 3 których właśnie splamiłeś biggrin.gif). Ten post miał na celu przyznać ci racje i dodaniu iż miałem także na myśli MGS3 Subsistance tongue.gif niet MGS 3 (bo jeśli o niego chodzi to przepraszam, nic nie mówiłem...). Paranoja naprawde to musi być straszne uczucie nielubić RE 4 confused.gif.
Suavek
Chłop swoje baba swoje. W RE4 nie grałem ale tak czy inaczej po prostu NIE JEST MOŻLIWE, że ta gra spodoba się każdemu.

Jakakolwiek by gra nie była, fakt, że jest się fanboy'em (przy takich reakcjach nie znajdę innego określenia) powinno się ukryć, przemilczeć. Inaczej robi się z siebie pośmiewisko. Tak samo ja mógłbym powiedzieć "jak może się nie podobać komuś StarCraft???!!!1111oneone????/// Przecież to taka dobra gra, jak może kogoś nudzić?". Oj może, i to pozostaje w kwestii danej jednostki.

Sam gdybym kupił wspomniane GT4 to bym pewnie żałował. Zdobyłem je dzięki wymianie, głównie z myślą o bracie, któremu trójka się podobała. I co z tego, że gra dostała wiele pozytywnych ocen i jest wychwalana przez niezliczoną ilość fanów? Chyba nie trzeba jak krowie na granicy tłumaczyć ludziom, iż nie każdemu się spodoba.
Kwapi
Jest możliwe że RE4 się ni podoba.Nie podoba mi się Residencik 4.Grałem w niego we włoszech na jakimś standzie i nie przyciągnął mojej uwagi.I co?Ja jestem debilem że go nie lubię?
banny
Fify
wszytskie, no, nie moge sie przelamac
ostatnio 06, po jednym wejsciu w paszcze konsoli od razu została sprzedana ;[
Spamtaro
rozwalił mnie tekst: "to musi być straszne uczucie nie lubi RE4" xD jakbym był w pozycji siedziącej na krześle też bym spadł xD nie lubię serii Resident Evil, a i tak czuję się niebiańsko, choć jak słyszę takie teksty mam odruchy wymiotne :\
Dr.Czekolada
Ludzie nie rozumiecie mnie tongue.gif. Właśnei chodzi o to że nie jestem fanatykiem RE tongue.gif. (zresztą czwórka ma wspólny tylko tytuł, gdybym był prawdziwym fanem za to mógłbym znienawidzić tą część). Wiecie, można mieć świadomość poczucia gustu, ale żeby nie lubić takiego interaktywnego shootera pozbawionego skomplokowanych zagadek (w skrócie ISPSZ) to musi być coś nie tak biggrin.gif. Was to nie dziwi, ale przypomnijcie sobie swoją, the best gre na PS2 i neich teraz ktoś powie że żałuje iż wydał na nią pieniądze. Wiecie co ? ja żałuje ze w ogule trace pieniądze na gry confused.gif. Chciałbym je mieć za darmo (i nei mówie o piraceniu) nawet gdyby to był hit chciałbym go za darmo tongue.gif. Końcowy tekst służył rozwinięciu mysli tytułu tego tematu. BTW nie twierdze że ktoś jest debilem bo nie lubi takowej gry, po prostu zaskakujące jest dla mnie że gra która dostatnie ocene 9 może w naszych oczach dostać 1. I w sumie rozumiem was, wiecie co ? kontynuuje, chyba żałuje kupna God Of War, gra taka głośna, a w istocie jeśli chodzi o interakcje nawet w połowie nie tak efektowna jak RE 4. Ot zwykła zręcznościówka, idź tam, zbierz pierdoły po drodze, zrób prostą zagadke, zabij wrogów po drodze (i jeszcze dziwna jakość filmików których nie da sie przerwać tongue.gif). Może po prostu nie lubie mitologii ?. Oczywiście, nie żebym od razu zamierzał sie pozbyć gry, nie jest taka zła w sumie, al spodziewałem się czegoś lepszego.
beznazwy
Powracając do tematu, to kiedyś jak byłem młody i głupi The Simpsons Road Rage smile.gif
Suavek
Wiecie, można mieć świadomość poczucia gustu, ale żeby nie lubić takiego interaktywnego shootera pozbawionego skomplokowanych zagadek (w skrócie ISPSZ) to musi być coś nie tak

Czyli inaczej gra w której wyłączasz wszelkie funkcje myślenia. Czyli coś dla mało-wymagających graczy. I wiesz co? Mnie się wydaje, że to raczej z Tobą jest coś nie tak, bo nie przyjmujesz do świadomości faktu, że nie każda taka gra na 9 trafi do każdego. Szczególnie, że do tanich nie należy. Bo co innego gdy wydasz na wielce pozytywnie okrzyknięty tytuł 40zł a 100zł.

Was to nie dziwi, ale przypomnijcie sobie swoją, the best gre na PS2 i neich teraz ktoś powie że żałuje iż wydał na nią pieniądze.

No i w związku z powyższym? Ja jakoś nie mam problemów ze zrozumieniem, iż tytuł, który ja lubię mógł najnormalniej w świecie nie przypaść do gustu komuś innemu.

Czy jeśli dla kogoś najlepszymi grami na PS2 jest powiedzmy PES6 i GranTurismo 4, które jak wszyscy wiemy, oceny zbierały bardzo wysokie, to znaczy, że mnie osobiście także mają się podobać? A du.pa, nie cierpię sportówek i gier wyścigowych! I co teraz?

BTW nie twierdze że ktoś jest debilem bo nie lubi takowej gry, po prostu zaskakujące jest dla mnie że gra która dostatnie ocene 9 może w naszych oczach dostać 1.

Nie chodzi tyle o wystawianie nagle ocen. Po porostu gry mają swoich odbiorców tak samo jak książki czy filmy. Każda ma w sobie różnorakie walory ale sama treść/gameplay już nie trafia. Czy Tobie także podoba się każdy film pozytywnie oceniony przez krytyków? Czy wielkie arcydzieła literackie/artystyczne polskich i zagranicznych artystów także doceniasz? Wątpię...

kontynuuje, chyba żałuje kupna God Of War, gra taka głośna, a w istocie jeśli chodzi o interakcje nawet w połowie nie tak efektowna jak RE 4.

Czyli Ciebie pociąga gdy gra jest efektowna? Czyli jak (niestety) większość społeczeństwa - niech się dużo strzelają, zabijają, było szybko, sporo akcji blahblahblah. No i dobra, to pograj w RE4, Burnouty czy nie wiem co jeszcze. Mnie gry akcji niespecjalnie pociągają i jakoś wolę sobie pokarmić zwierzątka w przygodowym Okami niż odstrzeliwać ludziom łby.

Oczywiście, nie żebym od razu zamierzał sie pozbyć gry, nie jest taka zła w sumie, al spodziewałem się czegoś lepszego.

A mnie właśnie God of War wyjątkowo przypadł do gustu. O ile niespecjalnie lubię takie sieczki-klepanki to kupna tej nie żałuję.

A jeszcze aby Cię dobić - żałuję kupna MGS3 i Tekken 5. Tak! Bo (pipi)icy idzie dostać gdy wydaje się na grę 200zł w preorderze (dwa tytuły, których nie mogłem się doczekać autentycznie) a po paru miesiącach można kupić za 40zł ;>.
Danilo1972
Zaczynam żałować że kupiłem PES 6 - rozgrywka się ślimaczy, jakaś taka niedokochana ta gra.
To pierwszy PES, który mi nie podszedł - resztę łykałem bez zastanowienia.
Dr.Czekolada
[quote name='Suavek' date='14 01 2007, 22:16' post='1110164']
[quote] Czyli inaczej gra w której wyłączasz wszelkie funkcje myślenia. Czyli coś dla mało-wymagających graczy. I wiesz co? Mnie się wydaje, że to raczej z Tobą jest coś nie tak, bo nie przyjmujesz do świadomości faktu, że nie każda taka gra na 9 trafi do każdego. Szczególnie, że do tanich nie należy. Bo co innego gdy wydasz na wielce pozytywnie okrzyknięty tytuł 40zł a 100zł. [/quote]

Nie tyle nie przyjmuje do wiadomości drogi kolego, co po raz pierwszy spotkała mnie taka sytuacja. Ale gdybyś ty był na moim miejscu, a ja na twoim pewno tak samo bym sie zachował (czyt wymądrzał) tongue.gif.

[quote]No i w związku z powyższym? Ja jakoś nie mam problemów ze zrozumieniem, iż tytuł, który ja lubię mógł najnormalniej w świecie nie przypaść do gustu komuś innemu.[/quote]

J/W

[quote]Czy jeśli dla kogoś najlepszymi grami na PS2 jest powiedzmy PES6 i GranTurismo 4, które jak wszyscy wiemy, oceny zbierały bardzo wysokie, to znaczy, że mnie osobiście także mają się podobać? A du.pa, nie cierpię sportówek i gier wyścigowych! I co teraz?[/quote]

(pipi) mać już ci wytłumaczyłem, masz problemy ze zrozumieniem czy jak ?? confused.gif. To powtórze jeszcze raz (ku chwale Marka Kondrada) PO RAZ PIERWSZY ZNALAZŁEM SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI, zdaje sobie sprawe że nie każdy musi lubić Tekkeny, Fify itp. Ale znać znaki drogowe a ich przestrzegać to różne sprawy.

[quote]Nie chodzi tyle o wystawianie nagle ocen. Po porostu gry mają swoich odbiorców tak samo jak książki czy filmy. Każda ma w sobie różnorakie walory ale sama treść/gameplay już nie trafia. Czy Tobie także podoba się każdy film pozytywnie oceniony przez krytyków? Czy wielkie arcydzieła literackie/artystyczne polskich i zagranicznych artystów także doceniasz? Wątpię...[/quote]

Jak najbardziej !!!, Może nie tyle lubiłbym się w gatunku co doceniłbym jego rozmach, podam przykład z gier, nie jestem dobry w Gran Turismo 4 ale doceniam jego grafike,rozmach,opcje menagerskie itp.

[quote]Czyli Ciebie pociąga gdy gra jest efektowna? Czyli jak (niestety) większość społeczeństwa - niech się dużo strzelają, zabijają, było szybko, sporo akcji blahblahblah. No i dobra, to pograj w RE4, Burnouty czy nie wiem co jeszcze. Mnie gry akcji niespecjalnie pociągają i jakoś wolę sobie pokarmić zwierzątka w przygodowym Okami niż odstrzeliwać ludziom łby.[/quote]

Musze cie rozczarować ale lubuje sie w każdym gatunku tongue.gif, ja lubie i odstrzeliwać łby i jechać z prędkością 200 km/h i grać w domino smile.gif i rozkoszować się grafiką jak w Okami np, czy ICO (no ba miałem przecież 1 edycje tongue.gif), Shadow Of Colossus. Raczej w każdy gatunek bym zagrał i sie równie dobrze bawił (mówie o gatunku, nie o konkretnej grze) tongue.gif.

[quote]A mnie właśnie God of War wyjątkowo przypadł do gustu. O ile niespecjalnie lubię takie sieczki-klepanki to kupna tej nie żałuję.[/quote]

Twoja sprawa, ciesze się, że tobie akurat się podoba. Nie jest zła jak pisałem, tylko spodziewałem się czegoś więcej, Nie napisałem tego z GOW-em aby ci dokuczyć, kontynuowałem temat.

[quote] A jeszcze aby Cię dobić - żałuję kupna MGS3 i Tekken 5. Tak! Bo (pipi)icy idzie dostać gdy wydaje się na grę 200zł w preorderze (dwa tytuły, których nie mogłem się doczekać autentycznie) a po paru miesiącach można kupić za 40zł ;>. [/quote]

Nie dobiłeś mnie, Teraz to JA chciałem spaść z krzesła tongue.gif. To chyba normalne że gry po jakimś czasie tanieją smile.gif, a MGS3 ,,zwykły" (nie Subsistance) sam bym żałował więc ci współczuje straconych pieniędzy. Tekken 5 nie jest już drogi fakt (ok 50 pln, ew 40 jak napisałeś) ale z 2 strony nieplatyny są ładniejsze tongue.gif.

Ok przestańmy już offtopować, bo do niczego więcej nie dojdziemy, możliwe że mnie poniosło, nie wiem być może po prostu cenie niektóre gry naprawde wysoko aż do tego stopnia. Qmplu Suavek, sam też troche przesadziłeś z atakami na mnie tongue.gif , można normalnie po przyjacielsku dosłownie wszystko wyjaśnić. Pokuj bracie kontynuujmy temat.

PS cholera coś sie stało z cudzysłowiami tongue.gif, za utrudnienie przepraszam.
Coati
lol? (pipi) offtop:) ludziska takie cos to zalatwiajcie na gg/pw/skype/mirc/xfire/tlen/icq/miranda/aqq/etc...
Suavek
Jakiż to offtop? Dyskusja na temat jakby nie patrzeć ;>

Ja krótko tym razem. Za cholerę nie mogę zrozumieć Twojego sposobu rozumowania Dr.Czekolada i chyba nie będę próbował, bo mam wrażenie, że zaprzeczasz sam sobie ("rozumiem, ale to pierwszy raz..."). No ale mniejsza o to. I aby było jasne - ja nikogo nie atakuję, a na pewno nie w taki sposób jak Ty w swoim trzecim akapicie. EOT.

To chyba normalne że gry po jakimś czasie tanieją, a MGS3 ,,zwykły" (nie Subsistance) sam bym żałował więc ci współczuje straconych pieniędzy.

Nie normalne, bo jak widać wiele zależy od samej gry/jej nakładu. Taki Shadow of the Colossus czy Ace Combat 5 to nadal rarytasy, które nie schodzą poniżej 100zł. Wątpię też aby Subsistence dało się zakupić za kwotę niższą niż 100zł w najbliższym czasie.

Z drugiej strony cofam to co mówiłem. Mimo wydanej sporej sumy to nie żałuję wydanych pieniędzy. Tego klimatu oczekiwań na dzień premiery a później moment gdy nareszcie położyłem swoje łapska na upragnionym tytule nie da się zapomnieć. Gdybym miał czekać kolejne pół roku aż stanieje to bym chyba zwariował.

Z innych gier, które może nie tyle żałuję kupna co trochę się zawiodłem mogę wymienić Battlefield 2: Modern Combat i Star Trek: Shattered Universe. Pierwszy tytuł jest naprawdę świetny jeśli chodzi o gameplay... ale raczej do multiplayera. Single jest ubogi jak żebrak na targu przez co osoba bez połączonego NA może się poczuć rozczarowana. Drugi tytuł wcale tragiczny też nie był, ale do przejścia raz i odłożenia. Replay value praktycznie żadne.

Swego czasu żałowałem kupna FFX-2 (w sumie grosze dałem) bo gdy zobaczyłem jak zamerykanizowali porządnego jRPG i namotali w systemie to mi się niedobrze zrobiło.
Dr.Czekolada
Suavek, powiedz kolego o co ci naprawde chodzi ?. Powiedziałem że luuz, mój sposób myślenia jest moją sprawą. Nie wnikam w twój ani innych osób tongue.gif. Ja też nie zamierzałem ciebie atakować (co nie znaczy że zaatakowałem smile.gif).
powiedziałbym raczej że ceny gier zależą od sprzedanych kopii, jeśli gra sprzedaje sie świetnie to po co ją przeceniać ? ;p. Wiem o czym mówisz, też nieraz czułem że eksploduje czekając na upragniony tytuł (jak jest np teraz z FF XII pal i Okami smile.gif). Racja singleplayer BF2 jest potraktowany po macoszemu, ale i tak jest nieźle w porównaniu do ,,treningu z botami" w PC tongue.gif.
Coati
luzik... sa gusta i guściki. chyba wiadomo ze nie kazdemu dana gra przypadnie do gustu... ja naprzyklad takiego gow'a przeszlem, ale podobnie jak doktor nie jestem w pelni tą produkcją usatysfakcjonowany [ot liczylem na wiecej/lepiej/mniej infantylnie IMO]. co do kupowania gier w preorderach lub w dniu premiery to mam takie chlodne wspomnienia[kupowalem hl2 w dniu premiery i sie przejechalem na tym, bo mialem potem problemy z instalacja] ... ale jak juz sie trzyma w łapskach oryginala na ktorego sie tyle czekalo to jednak jest adrenalinka i cholerna przyjemnosc z tego, ma sie TĄ wymazoną gry na ktora sie tyle czekalo. nielicza sie wtegu pieniadze wydane na plytke.

tak na marginesie jesli ktos kupil gre z ktora wiazal jakies nadzieje, na ktorą czekl, a potem nieprzypadla mu do gustu to chyba ma prawo do zalowania zakupu... tak napisalem bo jedne z w/w postow zakladaja ze "dobra gra, to dobra gra i powinna sie podobac kazdemu" - a przynajmniej ja to tak odbieram...

hakunamatata
Dr.Czekolada
Nie nie, to była moje subiektywne zdanie, nie dlatego że RE 4 jest popularne i ,,podobno" mega za(pipi)te cool. Ale tylko moim osobistym zdaniem, po włożeniu płyty z tą grą co prawda spodziewałem się czegoś głośnego, lcze zdawałem sobie sprawy że każda gra potrafi znużyć, z ręką na sercu ona naprawde mnie nie znużyła (nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć, wszystko mnie potrafi znużyć, nawet MGS, Tekken [ale i tak do niego wracam smile.gif ] itp). Nie miałem na mysli że powinna sie AŻ podobać każdemu , tylko lista tytułów Estela zadziałała na mnie prowokacyjnie (wybacz stary, wiem to twój gust, po prostu sie różnimy). BTW kiedy patrze na ceny gier w niektórych sklepach (np Empik, Onimusha 3 za ok 200 pln Onimusha 4 była za 139 .........) myśle że temat byłby ciekawie rozbudowany.
Coati
Peace. xD

co do tych gier i ich cen to sam ostatnio widzialem gre w platynie w hipermarkecie za... 120zl. swoja drogą jak moze cie znuzyc MGS? xD <- nie odpowiadaj na to bo znowu rozmowa zacznie sie od poczatku:)
Dr.Czekolada
To super, ale ja odpowiem w kulturalny i miły sposób (nie licz na wyrazy typu, spadne z krzesła itp). A więc narazie z emgieesów grałem tylko w MGS3 Subsistance, single mnie nie nużył of course przechodząc go po raz pierwszy (no ba, jak zaczynał się jakiś filmik podchodziłem do TV tongue.gif). Tylko po raz drugi czułem coś nie teges tongue.gif. (chociaż nie za 2 razem też się świetnie bawiłem, tym razem stylem Rambo uzbrojony w farbe flagi amerykańskiej, strój naked i karabin Patriot tongue.gif). Pobawiłem się jeszcze troche z The End. i by by dziecino. (właściwie 1 raz przechodząc gre, był to dla mnie dłuugi trening, nie umiałem zachodzić i łapać wrogów itp, nawet teraz wydaje mi sie że czegoś jeszcze nie umiem/nie wiem). Multi za to jest wieczny, grałem w niego dłużej niż w BF2 ! (to zabawne patrząc na możliwości obu gier powinno być na odwrót tongue.gif) fakt troche gra wk*** (zbyt dużo pro, żółtodzioby mają ciężką przeprawe raczej, nie wiedziałem że jest tu autocelowanie tongue.gif). A płyta z filmem same nudy, podsumowanie tego co już wiemy (z cutscenek) tylko w gorszej jakości + fajny trailer MGS4 (ale nie chce sie go oglądać w neiskończoność tongue.gif). Z jakiegoś powodu RE 4 mnie nie nużył ani przez chwile, wiem dziwne, powinien bo gra sama w sobie wygląda monotonie.
Spamtaro
jak już daliście sobie buzi na zgodę kończąc tą bezsensowną kłótnię w stylu: "jak możesz nie lubić schabowych?! schabowe stworzył Bóg, osobiście!" to mogę wreszcie wam napisać, że ja żałuję jeszcze Eye Toy Play, ponieważ jakbym poczekał miesiąc mógłbym kupić dwójkę, która ma więcej fajnych motywów, a kosztowała (w tym czasie) tyle samo T_T
Dr.Czekolada
Jak możesz nie lubić Eye Toya play !!?. BTW lubie shabowe tongue.gif.Dobra przepraszam już nie będe.
Coati
Spamtaro :*

tez lubie schabowe. a co do serii mgs to jesli [dr. czeko] jest to twoj pierwszy MGS to sie niedziwie ze cie 'nie porwal', za drugim razem.
ja swoja przygode z mgs'em zaczalem jeszcze na szaraczku potem na pc na emulatorze msx'a i to juz jakos poszlo dalej... mozna powiedziec ze zatopilem sie w histoii calej serii i to byla miłosc od pierwszego wyjrzenia xD.
Gryn
Żałuję zakupu Fify Street 2 i Brothers in Arms 2 closedeyes.gif Kompletnie mi te gry nie podeszły sad.gif
Dr.Czekolada
Żeby nie było, wzruszyłem się nad śmiercią The Boss, wciągneła mnei historia jak niewiem. Wiedziałem (1 raz przechodząc gre) że Snake jest w beznadziejnej sytuacji (The Boss i jej CQC tongue.gif). Sam miałem ochote dać w gębe Volginowi-Zbokowi na torturach itp. Snake znam od 1 części (fakt to było demo na PC, ale prolog wessał mnie jak nie wiem, to piękne logo METAL GEAR SOLID w windzie i ta muza......). Naprawde nie mam nic do MGS 3:S (BTW patrz i ucz się Suavek jak sie odpisuje tongue.gif). Jestem szczęśliwy mogąc zagrać w tą gre, i spojrzeć inaczej na Big Bossa.
Suavek
Do jasnej cholery wy ludzie naprawdę powinniście dostawać ostrzeżenia za te perfidne spoilery bez ostrzeżenia, z jakiejkolwiek gry one by nie były... plaga jakaś ostatnio.

BTW patrz i ucz się Suavek jak sie odpisuje

Marny dajesz przykład.
Dr.Czekolada
może i marny ale zawsze jakiś, cholewa cofam zdanie panowie GOW jest genialny !! (dlaczego nie był dla mnie od razu ??), nie powiem dlaczego zmieniłem zdanie (na pewno nie w tym temacie) bo tylko (jak mówi Suavek) spojlerowałbym.

Suavek- Z ciekawości, właściwie gdzie spojlerowaliśmy ?.
Coati
odpowiem za Suavka biggrin.gif
a) niewszyscy wiedza, ze the boss umiera ohmy.gif
b) niewszyscy wiedza ze w grze sa tortury i na dodatek torturuje nas Volgin ohmy.gif
c) niewszyscy wiedza, ze w mgs one na psx'ie jest winda i logo mgs podczas filmiku
d) Suavek jest przewrazliwiony
e) skad ''biedne ludzie'' maja wiedziec, ze po przejsciu mgs'a sa jakies bonusy [wspominales gdzies tam w jakims poscie]
Dr.Czekolada
o_O wybaczcie, myyyy bad tongue.gif, BTW przewrażliwość Suavka jest spojlerem ?? biggrin.gif.
Suavek
Biorąc pod uwagę jaka to ostatnio jest plaga w przeróżnych topicach nazywajcie to jak chcecie. Może być "przewrażliwienie". Ale cóż, jeśli ktoś jest tak głupi aby nie potrafił pojąć, iż nie każdy zna końcówkę i wydarzenia MGS3 lub też całą masę różnych zdarzeń z chociażby FFX czy SotC (inne topici) to mu współczuję. Nadal pozostaję przy swoim, że za takie perfidne spoilery bez jakiejkolwiek cenzury (biała czcionka czy coś) lub ostrzeżenia powinny być karane na forum.
Sunderland
Dziwna ta kłótnia i nie na temat, ale w sumie w sprawie spojlerów Suavek ma rację.Ja osobiście dawno przeszedłem już MGS 3, ale gdybym miał się do tego zabrać dopiero teraz i trafiłbym na post ze spojlem to bym się nie tyle zdenerwował co chyba najnormalniej wściekł.
Dr.Czekolada
o_O ludzie teraz to normalnie ja sie wk****. Jeśli dla was Napis w windzie ,,MGS" to spojler to bez komentarza........................ . Dobrze jak chcecie, piszemy na poziomie przedszkolaka, po prostu nie podoba sie nam XXX gra bo tak :|.
raven_raven
No to z tym napisem to przesada, ale niektóre spojlery są tak ważne(z tego co niektórzy piszą), że powienienem teraz wyć z rozpaczy. Niestety jeszcze w MGS 3 nie grałem(jak Substance potanieje to bezzwłocznie go kupię) i coś czuję że popsułem sobie dużo przyjemności z grania przez te informacje. huh.gif
Dr.Czekolada
Przepraszam...................... powiedzmy że nie czytałeś tej ,,informacji"i cie tu nie było tongue.gif . Kończymy ten żałosny offtop, wracamy do tematu.
Suavek
Jeżeli ktoś nie grał w MGS3 to podane parę postów wcześniej spoilery jak najbardziej mogą popsuć rozgrywkę. I bynajmniej nie mam tu na myśli napisu nad windą... (co niektórzy to z tego wspomnianego przedszkola chyba jeszcze nie wyszli mam wrażenie).

Ale to ja jestem przewrażliwiony...

EDIT:
Kończymy ten żałosny offtop

Offtop nie jest żałosny bo coś admini/modzi z takimi spojlerującymi delikwentami powinni robić. Sam nie znając całej fabuły FFX i SotC poznałem parę perfidnych wydarzeń gry w innych topicach. Stąd dlatego też zwracam uwagę na to tutaj, aby nie miało to miejsca bez jakiegokolwiek ostrzeżenia...
Dr.Czekolada
DOBRA, LUZ, END OFFTOP PLZZ.
Coati
za sygnature dostaniesz warna.... aha prawie kupilem [czyli teoretycznie jutro go bede mial] singstara... bede tego żałowal?? xD mikrofony plus pierwsza czesc za 70zeta...
Ural
Najgorszą grą na czarnulę jaką kupiłem był Mike Tyson Heavyweight Boxing - większego crapa nie znajdziecie! Na moją obronę muszę jednak dodać, że owe "dzieło" dostałem za friko z konsolą - brrr, po dziś dzień miewam przez ten tytuł koszmary - ocena 2.6/10 na IGN mówi sama za siebie smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.