[quote name='Suavek' date='14 01 2007, 22:16' post='1110164']
[quote] Czyli inaczej gra w której wyłączasz wszelkie funkcje myślenia. Czyli coś dla mało-wymagających graczy. I wiesz co? Mnie się wydaje, że to raczej z Tobą jest coś nie tak, bo nie przyjmujesz do świadomości faktu, że nie każda taka gra na 9 trafi do każdego. Szczególnie, że do tanich nie należy. Bo co innego gdy wydasz na wielce pozytywnie okrzyknięty tytuł 40zł a 100zł. [/quote]
Nie tyle nie przyjmuje do wiadomości drogi kolego, co po raz pierwszy spotkała mnie taka sytuacja. Ale gdybyś ty był na moim miejscu, a ja na twoim pewno tak samo bym sie zachował (czyt wymądrzał)

.
[quote]No i w związku z powyższym? Ja jakoś nie mam problemów ze zrozumieniem, iż tytuł, który ja lubię mógł najnormalniej w świecie nie przypaść do gustu komuś innemu.[/quote]
J/W
[quote]Czy jeśli dla kogoś najlepszymi grami na PS2 jest powiedzmy PES6 i GranTurismo 4, które jak wszyscy wiemy, oceny zbierały bardzo wysokie, to znaczy, że mnie osobiście także mają się podobać? A du.pa, nie cierpię sportówek i gier wyścigowych! I co teraz?[/quote]
(pipi) mać już ci wytłumaczyłem, masz problemy ze zrozumieniem czy jak ??

. To powtórze jeszcze raz (ku chwale Marka Kondrada) PO RAZ PIERWSZY ZNALAZŁEM SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI, zdaje sobie sprawe że nie każdy musi lubić Tekkeny, Fify itp. Ale znać znaki drogowe a ich przestrzegać to różne sprawy.
[quote]Nie chodzi tyle o wystawianie nagle ocen. Po porostu gry mają swoich odbiorców tak samo jak książki czy filmy. Każda ma w sobie różnorakie walory ale sama treść/gameplay już nie trafia. Czy Tobie także podoba się każdy film pozytywnie oceniony przez krytyków? Czy wielkie arcydzieła literackie/artystyczne polskich i zagranicznych artystów także doceniasz? Wątpię...[/quote]
Jak najbardziej !!!, Może nie tyle lubiłbym się w gatunku co doceniłbym jego rozmach, podam przykład z gier, nie jestem dobry w Gran Turismo 4 ale doceniam jego grafike,rozmach,opcje menagerskie itp.
[quote]Czyli Ciebie pociąga gdy gra jest efektowna? Czyli jak (niestety) większość społeczeństwa - niech się dużo strzelają, zabijają, było szybko, sporo akcji blahblahblah. No i dobra, to pograj w RE4, Burnouty czy nie wiem co jeszcze. Mnie gry akcji niespecjalnie pociągają i jakoś wolę sobie pokarmić zwierzątka w przygodowym Okami niż odstrzeliwać ludziom łby.[/quote]
Musze cie rozczarować ale lubuje sie w każdym gatunku

, ja lubie i odstrzeliwać łby i jechać z prędkością 200 km/h i grać w domino

i rozkoszować się grafiką jak w Okami np, czy ICO (no ba miałem przecież 1 edycje

), Shadow Of Colossus. Raczej w każdy gatunek bym zagrał i sie równie dobrze bawił (mówie o gatunku, nie o konkretnej grze)

.
[quote]A mnie właśnie God of War wyjątkowo przypadł do gustu. O ile niespecjalnie lubię takie sieczki-klepanki to kupna tej nie żałuję.[/quote]
Twoja sprawa, ciesze się, że tobie akurat się podoba. Nie jest zła jak pisałem, tylko spodziewałem się czegoś więcej, Nie napisałem tego z GOW-em aby ci dokuczyć, kontynuowałem temat.
[quote] A jeszcze aby Cię dobić - żałuję kupna MGS3 i Tekken 5. Tak! Bo (pipi)icy idzie dostać gdy wydaje się na grę 200zł w preorderze (dwa tytuły, których nie mogłem się doczekać autentycznie) a po paru miesiącach można kupić za 40zł ;>. [/quote]
Nie dobiłeś mnie, Teraz to JA chciałem spaść z krzesła

. To chyba normalne że gry po jakimś czasie tanieją

, a MGS3 ,,zwykły" (nie Subsistance) sam bym żałował więc ci współczuje straconych pieniędzy. Tekken 5 nie jest już drogi fakt (ok 50 pln, ew 40 jak napisałeś) ale z 2 strony nieplatyny są ładniejsze

.
Ok przestańmy już offtopować, bo do niczego więcej nie dojdziemy, możliwe że mnie poniosło, nie wiem być może po prostu cenie niektóre gry naprawde wysoko aż do tego stopnia. Qmplu Suavek, sam też troche przesadziłeś z atakami na mnie

, można normalnie po przyjacielsku dosłownie wszystko wyjaśnić. Pokuj bracie kontynuujmy temat.
PS cholera coś sie stało z cudzysłowiami

, za utrudnienie przepraszam.