Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4
Conker
A mi cholernie sterowanie się podoba, naprawdę, ale tylko na profilu "C". Spróbujcie icon_twisted.gif
Splender
Rzeczywiscie, na profilu "C" gra sie o wiele wygodniej i co najwazniejsze, latwiej. Dzieki Conker za cynk, sam bym do tego nigdy nie doszedl :roll: A z tym pytaniem na poczatku miales racje, na tym drugim jest latwiej biggrin.gif
Mam jeszcze jedno (moze lamerskie) pytanie, otoz czemu podczas wstawek liczony, na postaciach (szczegolnie twarze) a podczas gry na ich cieniach sa takie jakby "ząbki"? Kiedy ogladalem gre na Hyperze, to nie bylo czegos takiego... Powiedzcie, od czego to zalezy, a jesli od telewizora, to co powinienem zrobic, aby tego nie bylo...
Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz!
Pozdro
Conker
Hmm, te kanty, po prostu w TV wszystko jest bardziej rozmyte i gorszej jakości. Nagraj sobie na magnet, i odtwórz. powinny zniknąć icon_twisted.gif Nie no żartowałem, jedyny sposób to się przyzwyczaic!
Splender
Przyzwyczaic mowisz... ale na prawde nie da sie tego jakos zniwelowac? Denerwuje mnie to troche, bo w innych moich grach tego nie ma...
YETI
Dzis w koncu zagrałem w RE1 na GC.
Hmm...intro jedno z lepszych jakie widziałem, cos swietnego. Grafika jest chyba lepsza od RE0(który był pisany na poczatku na N64). Stare dobre czasy sie przypominaja(PSX). Najlepsza czesc RE i na dodatek w takiej oprawie. hyh.gif

Jestem pod wielkim wrażeniem.
Dragen
Moim zdaniem grafika w R0 jest minimalnie lepsza,lepsze texturki i więcej szczegółów,ruchome elementy,pociąg daje rade!wstawki też z najwyższej półki!natomiast klimat w R1 jest mocniejszy,gra jest trudniejsza(in plus),wiecej możliwości z zabiciem zombiaków,gra jest dłuższa!!a to jest ważne!dla mnie oba tytóły są na tym samym poziomie!czekam teraz na następną część!!warto!!
kubson
a mnie w 0 wkurzylo to ze nie bylo skrzyn smile.gifi dwie postacie zniszczyly klimat smile.gif
JJJ
kubson heretyku co ty mowisz, 0wg mnie 3ma poziom ,i jest gra zaslugujaca na ocene 9/10 wg mnie bardzo dopracowana gra podwzgeldem fabularnym (jak na RE) graficznym i muzyka...muzyka roxuje
kubson
heh muzyka grafika fabula wszystko elegancko ale dwie postacie dla mnie bzdura nie mozna bylo sie tak wczuwac ;p
no i zabrali skrzynie a czegos takiego sie nie robi jak czlowiek sie przyzwyczaja tyle lat smile.gif
YETI
heh muzyka grafika fabula wszystko elegancko ale dwie postacie dla mnie bzdura nie mozna bylo sie tak wczuwac ;p  
no i zabrali skrzynie a czegos takiego sie nie robi jak czlowiek sie przyzwyczaja tyle lat smile.gif

A co powiesz na osiem postaci w najnowszym Residencie na PS2 ??? smile.gif
Gra uwazana jest przez prase za najlepszą czesc serii RE.
kubson
ja nie wierze prasie bo sie przejechalem na 3/4 recenzjach smile.gif nie no moze sie nie znam pisze poprostu to co mi nie odpowiada tyle smile.gif
nie lubie jak przez pare lat przzyzwyczajaja nas do skrzyn a tu nagle nie ma smile.gif
JJJ
wiesz brak skrzyn ulatwia i to znacznie gre,a nadodatek wszystkie przedmioty ktore wyzuciles sa oznaczone na mapie
kubson
no spoko ale mi sie to nie spodobalo znaczy fajny motyw ze mozna wyrzucac przedmioty gdzie sie chce no ale smile.gif z tego co pamietam to nie zawsze mozna bylo wrocic do lokacji gdzie sie cos zosawilo smile.gif
JJJ
trzeba byc przewidujacym ;p
kubson
hehe widze ze sie nie dasz przekonac smile.gif no ale wracajac do tematu RE1 jest duzoooooo lepsza niz re0 smile.gif
JJJ
tzn wiesz ,mnie jednak bardziej RE0 przypadlo do gusta ...mnie tylko dreczy jedno pytanie...co sie dzieje z Billym Coenem po wydarzeniach z RE0...bo kurde jakby na to nie patrzac jest jedna z bardziej mrocznych person w tej serii.
A re1 no coz tu duzo mowic flagowa pozycja GCN....wycofam swoje slowa sprzed paru linijek..traktuje je na tej samej pozycji hyh.gif
YETI
Ten Billy w ogóle mi nie pasuje do serii RE

Graficznie jak dla mnie RE1 wygląda lepiej. Gdy byłem na cmentarzu to mnie zatkało 8O . Najładniejsza gra na GCN.
Splender
Mam pytanko:
wiem juz, ze w RE0 nie ma skrzyń, ok, a jak wygląda sprawa z save'owaniem? Dalej jest tak mało taśm, jak w REmake'u, czy mozna w koncu zapisywac gre ile razy sie chce?
JJJ
print rebonow jest troszke wiecej niz w RE1 ,a i miejsc z save pointami jest tez jakby wiecej
Pysiol
Mi jednak bardziej podoba się jedynka. Ma gęstrzy i bardziej mroczny klimat. Ten facet w sukience jakoś mi tu nie pasuje tak samo jak te ukłądające się z jakiś robaków potwory(hehe). Fakt, ze więcej jest miejsc do zapisywania, jednak zagdki są dużo trudniejsze, a moze nie tyle trudniejsze co nie ma tylu wskazówek....
Siara_iwj
Nie z robaków , tylko z pijawek...

O których zagadkach mówisz...o tych z RE0, czy jedynki..? Bo wiesz...argumentowanie niższości danej gry, tym, ze ma trudniejsze zagadki to trochę smieszny sposób dowiedzenia swoich racji...
Greg
dla mnie RE0 jest troszeczke nizej niz RE... motyw z wyrzucaniem przedmiotow mniej mi sie podobal niz ze skrzynkami ale moze byc... co do Billy`ego pewnie spotkamy go w czworce (moze jako bossa po uprzednich modyfikacjach hyh.gif )
sanset0
a ja mam re0 od premiery euro i jeszcze ne pokonałem;D:D
ale co poradzić, ciagle mi sie nie chce- boje sie ze zabraknie mi amunicji i sie zatne na amen-taki dziwny strach...
dodam ze re1 pokonałem bez opisu i jakos mi to szlo (genialna szpilka)
wiec pytam czy moj paniczny strach przed brakiem amunicji w re0 jest uzasadniony?biggrin.gif
ps. i tak Silent Hill 2 rules

ps. Yeti- re1 tez wydaje mi sie ładniejszy....
YETI
a ja mam re0 od premiery euro i jeszcze ne pokonałem;D:D
ale co poradzić, ciagle mi sie nie chce- boje sie ze zabraknie mi amunicji i sie zatne na amen-taki dziwny strach...
dodam ze re1 pokonałem bez opisu i jakos mi to szlo (genialna szpilka)
wiec pytam czy moj paniczny strach przed brakiem amunicji w re0 jest uzasadniony?biggrin.gif
ps. i tak Silent Hill 2 rules

ps. Yeti- re1 tez wydaje mi sie ładniejszy....

1.O czywiście że Silent Hill rules smile.gif
2.RE1 był pisany od samego poczatku na GC, jak wiadomo RE0 najpier miało sie ukazac na N64 i moze dla tego grafika jest zdziebko gorsza (bo jest!)
Jeżeli chodzi o amunicje...ukończyłes RE1 Chrisem???, jesli tak to nie masz sie co martwic że bedziesz miał mało amunicji smile.gif
Greg
ja we wszystkich residentach oszczedzam amunicje, klucze pomiedzy zombiakami a na koncu gry okazuje sie ze mam jeszcze kilkanascie pociskow do granatnika, nieuzywane magnum itp... a ja wale do hunterow czy innego scierwa z berety czy shotguna icon_twisted.gif
kubson
no wlasnie ja podobnie mam kazdy nazekal ze malo amunicji w residencie a ja mialem jej pod dostatkiem pod koniec nie wykorzystane granatniki shotguny itd smile.gif
Pysiol
Ja amonicji nigdy nie oszzczędzam co kończy się zazwyczaj szybkim jej wykonczeniem a następnie przez klika godzin panicznym uciekaniem przed napastnikami.
kubson
no ale ja tez jakos specjalnie nie oszczedzalem i do takiego stanu sie nie doprowadzilem smile.gif
YETI
wynika z tego ze kubson gra na easy a Pysion na very hard

wink.gif
kubson
hehe nie nie to nie tak smile.gif wiadomo czasem brakowalo do pistoletu ale konczac gre zawsze mialem jakas amunicje np do shotguna czy granatnika
Siara_iwj
Własnie zacząlem pykać na hardzie w RE0...no i doceniłem wreszcie combo: powalony zombiak + nóż + druga postać w trybie attack z pistoletem...pozwala zaoszczędzić tony amunicji na zwykłych nieumarłych ( bo na leeche to dziwnie wink.gif nie działa )
sanset0
Yeti-Chrisem na normalu ukonczyłem re1...
moj problem polega na tym ze przy re0 dostaje zawsze rozstroju nerwowego- 2 postaci= 2 razy więcej obaw o amunicje;d
nie wiem, ale ja chyba nigdy nie pokonam tej gry;d ot nie ma siły odpalic konsoli, jak juz zaczne grac to dobrze sie bawie icon_twisted.gif
w sh2 na koniec mialem aresenał bijący na głowe całe wojsko polskie, wszystko co dało sie zabić(łacznie z bossami!) pozabijałem dechą plus gwozdz-bo sie bałem ze mi zabraknie amunicji
...ah ta moja mania... :roll:
lysy1983
Nie zgodziłbym się z tym, że RE to arcydzieło, nie powiem świetna gra, ale ma kilka niedoróbek np. chodzenie po schodach(postać jakby płynie) i jest zdecydowanuie za mało zombiaków (mniej niż na psx), ale bronie defensywne wymiatają!! RE jest świetny, ale czekam na RE0(niedługo kupię) i RE4.
Ryo-San
Dla mnie residentowe remaki są piękne z zewnątrz a puste w śodku. Nie wiem jak tym czymś można sie podniecać icon_twisted.gif
kubson
nie znasz sie i tyle ;p dla mnie 1 jest najlepsza czescia serii i nic tej pozycji nie pobije a remake zjada orginalnego re smile.gif
Ryo-San
nie znasz sie i tyle ;p dla mnie 1 jest najlepsza czescia serii i nic tej pozycji nie pobije a remake zjada orginalnego re smile.gif

znam sie znam i to bardzo dobrze. Byłęm kiedyś fanem tej serii, ale popostu przestały mnie ruszać te śmieszne zombiaki i ten dziecinny klimat, a remaki są przykladem na to, że jedyne co sie da z tej serii wycisnac to kase icon_twisted.gif Klade lache na serie RE, bo jest to śmieszny horrorek, z nędzną fabułą i zagadkami na poziomie 4 latków icon_twisted.gif
kubson

znam sie znam i to bardzo dobrze. Byłęm kiedyś fanem tej serii, ale popostu przestały mnie ruszać te śmieszne zombiaki i ten dziecinny klimat, a remaki są przykladem na to, że jedyne co sie da z tej serii wycisnac to kase icon_twisted.gif Klade lache na serie RE, bo jest to śmieszny horrorek, z nędzną fabułą i zagadkami na poziomie 4 latków icon_twisted.gif

w sumie to masz racje heh latwa jest to gra ale kiedys bylem strasznie zajawiony re1 i tak mi juz zostalo i twierdze ze re na gc jest duzoooo lepszyyyy smile.gif
lysy1983
Dla mnie residentowe remaki są piękne z zewnątrz a puste w śodku. Nie wiem jak tym czymś można sie podniecać icon_twisted.gif

Dla mnie jedyną wadą RE na GC jest jego archaiczność, to po prostu kłuje w oczy(krok w tył w stosunku do RE:CV i wcale nie chodzi mi o kamery) Ale nie zgadzam się, że są puste w środku. A czym się będę podniecał? Przynudzającym Silentem? Ja uwielbiam rozwalać zombiaki!
SiN[PL]
czytajac tylko 2 posty [te pierwshe] dochodze do wniosku ze to arcydzielo... a jak dla mnie to nudnawa gra... no cush, moze po prostu nielubie takich gier [dla niektorych - perelek]...
YETI
Mam problem.
Jestem w laboratorium i nie rozumiem o co chodzi z tymi zdjęciami rentgenowskimi.
Mam je jakoś odpowiednio ułożyć?
To mi chyba da drugi kod który musze wpisać w komputerze który znajduje się w pokoju obok. (już jedne drzwi otworzyłem, znalazłem filtr i włożyłem jeden disc do GC smile.gif )
Mausy
...a remaki są przykladem na to, że jedyne co sie da z tej serii wycisnac to kase icon_twisted.gif

Ja bym zaczekał z taką opinią do czasu pojawienia sie re4, ale skoro z góry zakładasz, że czwórka nic nie wniesie do serii...

... bo jest to śmieszny horrorek, z nędzną fabułą i zagadkami na poziomie 4 latków icon_twisted.gif

Ja mam nieco inne podeście do tej gry (z tąd może nieco lepiej ją odbieram), nie traktuje jej jako jakiś horror tylko jak zwykłą przygodówke. Fabuła nie jest nędzna tylko prosta i mało ambitna są gry w których ten element powinien coś sobą reprezentować, ale RE do nich nie należy, żadnej filozofi od taka lajtowa historyjka, tak poprostu ma być!
Mi osobiście gra sie bardzo podoba, szczogólnie ta powolna ekploracja, nie przechodziłem gry na "hura" tylko powolutku. Designe lokacji i ogólne wykonanie robi wrażenie!!!
Siara_iwj
To nie jest horror...to dreszczowiec...ale po kija ja to pisze, jak zaraz ktoś i tak wyleci, że RE to horror...eh...

Yeti, wpisz w komputerze jako login JOHN, jako hasło ADA, a jako dodatkowe hasło, aby odblokować zamki na poziomie B2 wpisz CELL..nie pytaj skąd to wiem...to takie czary tongue.gif
YETI

Yeti, wpisz w komputerze jako login JOHN, jako hasło ADA, a jako dodatkowe hasło, aby odblokować zamki na poziomie B2 wpisz CELL..nie pytaj skąd to wiem...to takie czary tongue.gif

Co do Johna i Ady...nie uwierzysz ale sam na to wpadłem! (wiesz takie czary mary) wink.gif hehe
Chodziło mi właśnie o ten drugi kod (CELL)
THX
Ashtrays Carlos
Zagadki w RE definitywnie są na poziome 4-latków... I to niestety jest najgorsze w całym RE...
Jak chcecie pożądnych zagadek to zagrajcie sobie w jakąś przygodówkę a nie obwiniajcie RE , bo zagadki w RE to tylko dodatek , gra skupia się na czym innym.
Siara_iwj
czy ktoś tu coś obwinia..?
kubson
nie ;p a pozatym nie uwazam zeby zagadki byly dla 4 latkow ;p gra ma w sobie cos co przyciaga i daje duzo radosci i wszystko sie uzupelnia ;p nic tego nie zastapi nawet gra z super zagadkami i fajna akcja resident jest jedyny smile.gif
lysy1983
W końcu przeszedłem Residenta i mogę powidzieć jedno- super gra! Miejscami na pierwszym dysku ganianie przez te same lokacje jest trochę frustrujące, ale dysk drugi to już jest jazda(szkoda, że to już w zasadzie końcówka gry). Właśnie dla takich wypasionych gier jak RE kupiłem GC i nie żałuję ani jednej złotówki!
Ps. Lisa Trevor jest genialnie zrobiona
Siara_iwj
...no to teraz czeka cie " tylko " tryb " true survivor ", masakrycznie trudny, a potem...invisible mode...z niewidzialnymi przeciwnikami i bossami...a po rezydencji zacznie dodatkowo biegać...a to juz niespodzianka tongue.gif
Bobok.
...no to teraz czeka cie \" tylko \" tryb \" true survivor \", masakrycznie trudny, a potem...invisible mode...z niewidzialnymi przeciwnikami i bossami...a po rezydencji zacznie dodatkowo biegać...a to juz niespodzianka tongue.gif

Czy mógł byś coś więcej powiedzieć o tym trybie gry invisible mode boś mnie bardzo zainteresował tym że trybem. Co prawda nie posiadam jeszcze GC ale mam go w planach i pierwszą grą jaką kupie to właśnie RE.
Pozdrawiam.
Siara_iwj
Invisible mode to tryb, w którym wszyscy przeciwnicy i bossowie sa niewidzialni, a automatyczne namierzanie jest wyłączone, ale żeby nie było zbyt hardkorowo ( zresztą i tak jest...) to możesz zobaczyć pewne " zmiany" w powietrzu ( aliasing się kłania, zombiaki stworzone sa w tym trybie z przezroczystych polygonów ), w miejscu, gdzie porusza się wróg...anyway..ten tryb to masakra i granie na pamięć smile.gif

Oprócz tego jest jeszcze tryb " true survivor, czyli HARD mode, ale bez przenoszenia przedmiotów między skrzyniami ( czyli tak, jak chcieli zrobić w 1996 r. ) i...

"One tough Zombie", czyli normalna gra, ale z Forrestem biegającym po domu z przypietą bombą, która wybucha, kończąc grę przy jakimkolwiek kontakcie z prowadzoną postacią ( to samo tyczy sie strzałów ), oczywiście ten kolega może dowolnie otwierać drzwi i przemieszczać sie między pomieszczeniami...

...no i po przejściu gry dostajesz jeszcze możliwośc wyboru poziomu trudności gry ( czyli w praktyce dochodzi HARD, bo EASY i NORMAL to masz już przy wypełnianiu ankiety przed samą grą...)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.