Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4
Cloud
HA! dziś miałem okazje sporo pograc (po raz pierwszy) na nowym-starym residencie ijestem zachwycony. Grafa......, nowe akcje (defensywne i walka nozem) sprawdzaja sie supa dupa, troche mierzi przelazenie przez drzwi (wtedy kostka se tam cos doczytuje), ale ogolnie jest wypas. ha tyle chcialem przekazac. Moze ktos z Was gral?
gamecubek
gierka jest naprawde fantastyczne dla takich gier powstał gamecube icon_twisted.gif
King_of_Metal
popieram nowy RE rozrywa czerep
sanset0
ja właśnie pokonałem go niedawno...
hehe co tu dużo gadać- jedna z najlepsych gier jakie pokonałem. a napewno- najpiękniejsza
Conker
Cloud, RE jest świetny, naprawdę polecam każdemu.
kafei
skąd można ściągnąć jakiś dobry filmik z RE1?
Sarni
Widzę, że odkurzyliście stary topic (4 październik 2002) smile.gif

A więc - z pierwszą częścią Resident Evil wiąże bardzo miłe wspomnienia - zagrywałem się w to już za czasów PSX. Teraz przyszła pora na konwersje tego hitu na GameCube'a (nie byłoby jej, gdyby nie pieniądze Nintendo - które tym razem przejęły inicjatywę). I cóż mogę powiedzieć - gierka robi na mnie jeszcze większe wrażenie niż na wysłużonym szaraczku. Po prostu niesamowita grafika w połączeniu z zabójczym klimatem tworzą mieszankę wybuchową. Teraz wypada tylko czekać na europejską wersję Resident Evil 0, a zapewniem, że się nie zawiedziecie (miałem do czynienia z wersją NTSC i kopie zady, niemal pod każdym względem rozwala "jedynkę").
sanset0
oj sarni sarni...
co ty tam mówisz o re skoro nawet jednej ósmej nie pokonałeś :cry:
ehhhh
a co do re0- właśnie zamawiam, bo chyba warto...
wogóle takie małe spostrzeżenie-kostka to istny raj dla fana horrorów, nie ma co bije na tym polu ps2 i xkloca kilkukrotnie...
bo ile można grać w sh2 question.gif
Xarou
Trafne spostrzeżenie Sanset... . Wychodzi na to, że GC jest najlepsza konsolą dla dorosłych :wink:
Sarni
oj sarni sarni... 
co ty tam mówisz o re skoro nawet jednej ósmej nie pokonałeś

Na PSX przeszedłem całość, na GC do końca mam blisko.
sanset0
no ok
a co do gcna...dziwne że nikt wcześniej o tym nie wspomniał-przecież to naprawdę iostny raj!!
residenty i eternall masakrują głupie sh2
fakt sh2 to arcydziełko;D heh po pokonaniu go nadal czuje nie pokój ale gcn to najlepzy sprzęt "makabra,i schizy" nie ma co.
jako fan surv. horroru musiałem go kupić....
Xarou
no ok
a co do gcna...dziwne że nikt wcześniej o tym nie wspomniał-przecież  to  naprawdę  iostny  raj!!
residenty i eternall masakrują głupie  sh2
fakt  sh2 to arcydziełko;D  heh po pokonaniu go nadal czuje  nie pokój ale  gcn  to najlepzy sprzęt  \"makabra,i schizy\" nie ma  co.
jako fan surv. horroru musiałem go kupić....

Eeee teraz to już przesadzasz... . Chociaż faktycznie brakuje jakiś dobrych horrorków na PS2/Xboxa (nie licząć SH2). No, ale niedługo będzie SH3...
sanset0
tjaa a na gacku re4(!)
re0 ed(jeszze niue grałem)
i wogóle rewelacja...
a w sh3 wogóle nie wierze-ta gra da ciała! sad.gif
Glucik
Grafika wymiata. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem tę grę u kumpla moje pierwsze słowa były następujące : " Co to za film ? "
sanset0
co to za film?
phi-amatorzcyzna
Włoszku
RE to masełko dla moich lędźwi biggrin.gif A Sanset Eternalem sie tak nie jaraj, bo momentami daje ciała ostro i mimo,że z początku wciągający i piękny to po pewnym czasie wpadasz w ten stan takiej obojętności... Gra zwana HITem nie może nużyć nawet przez sekunde!!! Ale co jak co klimat To Eternal ma na miare Silenta (znam niektórych którzy uważają,ze nawet lepszy!)
A co do SH3? Hmmm trudno teraz cokolwiek wnioskować,ale ostatnio wszelakie "innowacje",zmiany w grach nie wyszły niektórym na dobre! Vide Raidenowi smile.gif Więc wyżucenie męskiego bohatera z Silenta i wstawienie jakiejś 12-asto latki, mo że okazać się porażką, ale zarazem i nie musi biggrin.gif...

_____That's all Folks_____
sanset0
te ja się niczym nie jaram...
krałem jak narazie chwilke i jest niezle nic ponadto....
ide własnie grać w ed....
aha juh niedługo re0(!!!)
nadal podtrzymuje moje stanowiko- gcn,najlepsza mazynką surv. horror, psychological thiller :wink: EVER
wow a za jaki czas....re4 icon_twisted.gif i będzie się dopiero dział0o...
co do sh3 to jako nie wierze w ten tytół...
ten dizajn ścierw-jak z re, jakaś laseczka, podejrzane bronie, i te dobermany...czy oni abby nie przzeadzają question.gif
ha! no i wzędzie pełno krwi...jak w re...
mutanty sa nienaturalnie dziwne, przedobrzone, gumiaki z sh2 RULES-idealnie pasowały, i miały to coś....
sh3 sux-chciałbym się mylić gdyż sh2 po dziś dzień uważam za najlpeszy horror ever...
przyszłośc pokaże....
Sarni
Aha, z tego co wiem to Eternal Darkness zmierza na Xboxa i PS2, o ile wieści pana CELL7777 nie są fałszywe, to wkrótce możemy się spodziewać konwersji. A co do maszynki surv.horror:

1.GCN
2.Xbox & PS2 (praktycznie te same pozycje)
Splender
Moim zdaniem nie zrobią konwersji Eternal Darkness, ponieważ jest to gra robiona przez wewnętrzny oddział Nintendo. To tak, jakby mieli zrobić konwersję Halo z Xboxa, albo GT3 z PS2. Niemożliwe. (IMO)
paroofa
Moim zdaniem nie zrobią konwersji Eternal Darkness, ponieważ jest to gra robiona przez wewnętrzny oddział Nintendo. To tak, jakby mieli zrobić konwersję Halo z Xboxa, albo GT3 z PS2. Niemożliwe. (IMO)

Dokładnie! Wydawcą było Ninny, a devem Sillicon Knights.
Conker
Wiecie co? Ja bym sobie dał rękę uciąć, że ED nie wyjdzie na X'a. Bo rzeczywiście było tworzone przez wewnętrzny oddział. Ale kiedyś jak ktoś mi powiedział, że wyjdzie np Banjo na X-boxa to go wyśmiałem a dzisiaj... Dzisiaj niczego nie można być pewnym.
Splender
Wiecie co? Ja bym sobie dał rękę uciąć, że ED nie wyjdzie na X'a. Bo rzeczywiście było tworzone przez wewnętrzny oddział. Ale kiedyś jak ktoś mi powiedział, że wyjdzie np Banjo na X-boxa to go wyśmiałem a dzisiaj... Dzisiaj niczego nie można być pewnym.

Doskonale Ciebie rozumiem, ale Banjo był tworzony przez RARE, które niestety zostało wykupione przez Microsoft, natomiast Sillicon Knights jest wciąż pododziałem Nintendo, więc nie ma nawet mowy o tym, by Eternal Darkness wyszło na inne konsole. (Chyba, że M$ albo Sony ma zamiar wykupić Sillicon Knights, ale w to raczej wątpie)
Pozdro
Xarou
nigdy nic nie wiadomo :wink: (ze M$ kupił RARE żal, ale jak dla kogo tongue.gif). CELL pisał, że wszystko na E3 się okaże, czyli trzeba poczekać do Maja.
Splender
Czyli czekamy do maja!! (to w maju mamy az 2 wydazenia, E3 i premiere Zeldy w europie, hehe smile.gif, nie moge sie doczekac )
sanset0
ed na xboxa i ps2? laugh.gif
tjaaaa
ofkoz i odrazu sms i zelda jescze...
cell to psychol....
Conker
Xarou, żal powinno być wszystkim, bo coś mi się wydaje, że to był koniec wielkiego Rareware!
-=Burthess=-
ed  na xboxa  i  ps2? laugh.gif  
tjaaaa
ofkoz  i  odrazu sms  i zelda jescze...
cell  to  psychol....

No "niestety" to prawda biggrin.gif
Xarou
Xarou, żal powinno być wszystkim, bo coś mi się wydaje, że to był koniec wielkiego Rareware!

Tylko dlatego, że przesżło do M$... Śmieszne :?
paroofa

AFAIR to z Rare odszło kilka osób sad.gif.
sanset0
no rare chyba zalicy zgon...
a mogli zotać pod krzydłami big N....
ps. ultima ma opoznienie:(( z re0 buuuuuu
marshall
nie dziel skory na niedzwiedziu :wink: wszystko okaze sie w praniu icon_twisted.gif
Conker
Po prostu wszystkie gry robione przez Rare powstawały w kooperacji z Nintendo. Tyle wydaje mi się, że magia Rare zginęła bezpowrotnie. Nawet ten cały Star Fox (choć przyznam się, że nie grałem) nie powiewa juz tym do czxego przyzwyczaiła nas ta firma.
sanset0
nie nie nie!
co jak co!
ale foxowi klimatu i magii NIE MOŻNA ODMÓWIĆ :!:
gra sama w sobie "tylko" na 8
ale klima , poziomy (sw. wody )masakruje, i muzyczka dają kopa-radze ozbaczaić....
a gacuć dostanie mgsa;D i wyzstko gra..
marshall
a gacuć dostanie mgsa;D i wyzstko gra..
chyba ze nowego bo juz 2-ka obrzydla :wink: zamierzam ktoregos pieknego dnia zakupic koste ale narazie te gry mnie nie przekonuja do jej lykniecia moze RE0 a tak po za tym kiedy to ma wyjsc question.gif question.gif a i jeszcze jedno po ile stoi teraz "Q" bo szczerze mowiac jak juz bym mial kupowac to wolal bym zakupic ta wersje kostki biggrin.gif
Sarni

W pełni popieram Conkera - to koniec Rare. Odeszło kilka kluczowych postaci, ta firma przestanie się liczyć. Co jak co, ale ta decyzja Microsoftu była bezsensowna - wątpie by nowy Banjo, czy też Conker Bad Fur Day utrzymały klimat z kostki, po prostu - nie ma Rare bez Nintendo...
paroofa

W pełni popieram Conkera - to koniec Rare. Odeszło kilka kluczowych postaci, ta firma przestanie się liczyć. Co jak co, ale ta decyzja Microsoftu była bezsensowna - wątpie by nowy Banjo, czy też Conker Bad Fur Day utrzymały klimat z kostki, po prostu - nie ma Rare bez Nintendo...

Narazie nie nam o tym sądzić smile.gif. Poczekamy, aż wydadzą jakąś grę na Xbox'a... jeżeli to będzie crap, poczekamy na następną pozycję, jeżeli ona też będzie crapem, to juz będzie przesądzone - dawne RARE odeszło ...
Xarou

Czy to nie jest już lekka przesada ?? Zawsze ktoś odejdzie, ktoś przyjdzie itd. Tak się dzieje zawsze w normalnym teamie... . M$ wydał na RARE 500mln $ i myślicie, że zmarnuje to ?? Załatwi im paru doświadczonych ludzi... . Wkońcu do nas docierają tylko newsy, a jak jest naprawde tego nie wiadomo... . cool.gif
Sarni
Załatwi im paru doświadczonych ludzi...ale nie ma ludzi, którzy potrafiliby robić gry w danym kierunku - RARE kierowało się radami Nintendo, a Microsoft chyba tej firmy nie wykupi (mam taką nadzieję, bo to byłby koniec gier) - a po odejściu kilku kluczowych postaci zdaje mi się, że Rare nie podniesie się i skończy się "magia firmy". A szkoda, bo mieli ogromny potencjał :cry:
Xarou
Załatwi im paru doświadczonych ludzi...ale nie ma ludzi, którzy potrafiliby robić gry w danym kierunku - RARE kierowało się radami Nintendo, a Microsoft chyba tej firmy nie wykupi (mam taką nadzieję, bo to byłby koniec gier) - a po odejściu kilku kluczowych postaci zdaje mi się, że Rare nie podniesie się i skończy się \"magia firmy\". A szkoda, bo mieli ogromny potencjał  :cry:

?? Przecież M$ ją wykupił... O co chi chodzi question.gif cool.gif
Sarni
O to, że odeszło kluczowych osób, które współtworzyły team, a nie wiem czy reszta da radę, tym bardziej, że nie będą mogli skorzystać z pomocnej dłoni Nintendo. Mam nadzieję, że się mylę, ale szczerze w to wątpię...
Kaxi
Jeden z głównym ludzi z RARE (designer chyba jakiś) odszedł z RARE i wrócił do NINTENDO. Teraz bez N gry RARE mogą być brutalniejsze i mniej "nintendowskie" ale chyba juz nie beda wzorem dla wszystkich jak kiedys.
Splender
Jeden z głównym ludzi z RARE (designer chyba jakiś) odszedł z RARE i wrócił do NINTENDO.

Z tego co slyszalem, to odszedl czlowiek odpowiedzialny za Perfect Dark i Goldeneye. Czytalem to jakis czas temu na www.cube-europe.com.
Teraz bez N gry RARE mogą być brutalniejsze i mniej \"nintendowskie\" ale chyba juz nie beda wzorem dla wszystkich jak kiedys.

Zgadzam sie z ta opinia, te gry nie beda juz takie jak dawniej, prawdziwe RARE odeszlo, niestety.(IMO)
Xarou
tongue.gif Nie ma ludzi nie zastąpionych...

M$ chyba wie co robi i kasiore nie wydałw błoto

Może w tym roku zobaczymy nowe dziecko RARE i to wam pokaże, że stać ich jeszcze na Wiele... . (równie dobrze gra moze okazać się crapem smile.gif )
Matrox
tongue.gif  Nie ma ludzi nie zastąpionych...

M$ chyba wie co robi i kasiore nie wydałw błoto

Może w tym roku zobaczymy nowe dziecko RARE i to wam pokaże, że stać ich jeszcze na Wiele... . (równie dobrze gra moze okazać się crapem smile.gif )

Ja bardziej obstawiam na crapa ale moge sie mylic, jednak sczerze watpie w to ze utzrymaja klimatu z gier prawdziwego (dawnego) RARE (chociaz jakies tam prawdopodobienstwo jest)
Splender
Ja bardziej obstawiam na crapa ale moge sie mylic, jednak sczerze watpie w to ze utzrymaja klimatu z gier prawdziwego (dawnego) RARE (chociaz jakies tam prawdopodobienstwo jest)

Ja tez strasznie zaluje, ze RARE odeszlo, tez uwazam, ze ich nowe gry nie beda mialy tego klimaty, co dawniej. Teraz ich gry beda po prostu inne, co wcale nie znaczy, ze gorsze. Mysle, ze nie powinnismy tak szybko osadzac, jakie beda ich nowe gry, czas pokaze, czy mielismy racje co do tego, ze RARE pod skrzydlami M$ nie bedzie robic juz tak dobrych gier jak za czasow N64. Chociaz z drugiej strony sam watpie w to, ze wyjdzie im to na dobre... :roll:
Splender
Dobra, w koncu dostalem w swoje raczki nowego-starego RE icon_twisted.gif I coz moge napisac... nie bede odkrywczy, jak napisze, ze grafa niszczy wszystko, co do tej pory widzialem i jest to jedna z najlepszych gier ever icon_twisted.gif Ale nie moge zrozumiec jednego, a mianowicie dlaczego sterowanie jest tak beznadziejnie pomyslane!? Czlowieka, ktory to wymyslil (sterowanie...) powinni wywalic z CAPCOM na zbity pysk icon_evil.gif Nie wiem, moze to ja jestem dziwny, ale czy Wy nie mieliscie problemow z tym sterowaniem? Dziwie sie, ze nikt w polskiej prasie konsolowej nie napisal, ze jest to minus... Dla mnie jest to potezny minus, przez ktorego po jakims czasie po prostu odechcialo mi sie grac... Ale nie zmienia to faktu, ze gra po prostu niszczy icon_twisted.gif
sanset0
ha tongue.gif
dostałeś pake!
pisali o tym w n+
a terowanie..archaiczne..jak to w re
eliwis1
Sam kupiłem RE i sie zachwycałem choć nie pokonałem jeszcze gry bo zacząłem grać MP!!! Ale przyznaje rację wszystkim którzy twierdzą żę Re jest genialny!!!!
Kaxi
Ja grałem w swej karierze tylko w RE CV na DC i sterowanie nie bylo genialne ale mi nie przeszkadzało i wolę zeby takie zostało. Bo jakie ma być? Takie jak w platformówce?
Splender
Ja grałem w swej karierze tylko w RE CV na DC i sterowanie nie bylo genialne ale mi nie przeszkadzało i wolę zeby takie zostało. Bo jakie ma być? Takie jak w platformówce?

W sumie to racja, zreszta sterowanie sie chyba dobrze sprawdzilo, skoro nikt oprocz mnie nie marudzi :wink: Ale fakt faktem, ze trzeba poswiecic "chwile" zeby sie do niego przyzwyczaic...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.