Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Iron Maiden - Powerslave
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
shady
CODE

1. Aces High  

2. Two Minutes To Midnight  

3. Loser Words (Big 'orra)  

4. Flash Of The Blade  

5. The Duelists  

6. Back In The Village  

7. Powerslave  

8. Rime Of The Ancient Mariner

Co sądzicie o tej płycie ? według mnie : Dwa pierwsze utwory są bardzo dobre, nawet można powiedzieć że doskonałe. Lecz według mnie Loser Words (Big 'orra) i Flash Of The Blade, sa troche montonne, ale za to dwa ostatnie kawałki to czysta poezja. Ale niejest to najlepszy album Iron'ów . Zdecydowanie ironi najlepiej robią koncerty, Live After Death i Rock In Rio to moje typy numer 1 wink.gif . A co wy sądzicie o tej płycie ?
MichAelis
The Wicker Man i tak rzadzi...

Edit:
wogole to co sadzicie o nich?? Dickinson/Harris rulz
Moze nie jestem ich gigantycznym fanem, ale slucham ich na bierzaco dosc.
Dwie plyty ich sa dla mnie kultowe:
Number of The Beast (cala) i Brave New World (Wicker i Out of the silnet..., Ghost... R.O.Z.P.I.E.R.D.A.L.A.J.A mnie). Pomijajac take pomylki jak Virtual, czy Ed Hunter, to jest git. Zawiodlem sie troche na nowej plycie, pierwszy singiel jakis taki dziwny, to juz mnie zrazilo.

PS
Tears of the Dragon Dickinsona rzadzi, jak tego slucham to mam ciary blink.gif
Stachu
MichAelis
The Wicker Man i tak rzadzi...

Nie ma innej opcji biggrin.gif

wogole to co sadzicie o nich?? Dickinson/Harris rulz
Moze nie jestem ich gigantycznym fanem, ale slucham ich na bierzaco dosc.

Od nich zaczynalem przygode z tą muzyką i tak mi juz zostało. Dickinson to najlepszy(IMO)wokal ever...

Dwie plyty ich sa dla mnie kultowe:

A dla mnie ranking ma sie tak:
1.Brave New World
2.Fear Of The Dark
3.Life After Death
4.Number of The Beast
5.Rock in Rio
6.Iron Maiden (z Dio)

Pomijajac take pomylki jak Virtual, czy Ed Hunter, to jest git.

???Ed Hunter to gra była, a Virtual XI był dość dobry.Można go nie lubić za Blaza, ale generalnie fajna płyta.

Zawiodlem sie troche na nowej plycie, pierwszy singiel jakis taki dziwny, to juz mnie zrazilo.

Zdecydowanie inne klimaty...ale też tragicznie nie jest. Dickinson udowodnił, że nawet emeryci coś potrafią laugh.gif Zalicz całość M to się przekonasz...

shady
Co sądzicie o tej płycie ?

standart jak na nich...chociaż jest juz gorzej niz Number of The Beast.
Z Powerslave dał rade IMO tylko Aces High, Flash Of The Blade i Big 'orra...

EDIT:
MichAelis
Tears of the Dragon Dickinsona rzadzi, jak tego slucham to mam ciary

True...ale zaśpiwać Iron Maiden jak Dio, czy The Clansman jak Blaze nie ptrafił.

Ogolnie to uwazam ze Iron Maiden to straszna wiocha, ale lubie sobie polerowac rakiete przy tych masturbatorach gitar.
Poza tym lubie mlode dziewczynki, takie z mleczakami smile.gif

(zes przesadzil,ale co do IM to sie zgadzam- milan)
MichAelis
Tak wiem ze ED to byla gra z jakims tam greatest hits. Virtuala nie lubie wlasnie za Blazea, jakos mi nie podpasil, choc spiewa bardzo dobrze(za duze mam wymagania).
Stachu
Virtuala nie lubie wlasnie za Blazea, jakos mi nie podpasil, choc spiewa bardzo dobrze(za duze mam wymagania).

To nie wymagania cool.gif tylko Dickinson...przy nim reszta wymieka
MichAelis
fakt biggrin.gif
A.Z.BEST
Za stara szkoła dla mnie. Wokal mnie śmieszy... aj, może parenaście lat temu bym tego słuchał jeszcze ;p.

No ale Wicker man jeszcze łykam.
Stachu
eno, to trza lubić poprostu...wiek nie ma tu nic do rzeczy tylko gust.

Ja do niedawna jeszcze tylko metalu'70 słuchałem. Do nowoczesności mnie przekonał Slipknot, ale nadal niewszystko mi podchodzi.
Mathiu
Z klasyki metalu to jeden z niewielu zespołów, który trawię. A rzeczywiście Brave New World to coś potężnego (potem jest Somewhere in Time oraz Number of the Beast).
Jak na emerytów jeszcze potrafią szybko zagrać, a Dickinson to jeden z lepszych wokali ever icon_twisted.gif
shady
Owszem, Brave New World z wicker manem i jest bardzo dobre, ale nieodrasta do pięt Live after death, z np. Phantom of the opera, lub 7th son of 7th son z z evil that men do czy clairvoyant.
Zen
Brave New World to najlepsza płyta IM

Praktycznie każdy kawałek rozpie.rdala doszczętnie. Na empeku słucham na okrągło
Pelle
CYTAT(Zen @ 27 06 2007, 19:50) *
Brave New World to najlepsza płyta IM

Praktycznie każdy kawałek rozpie.rdala doszczętnie. Na empeku słucham na okrągło

Co prawda o gustach się nie dyskutuje , ale szczerze mówiąc nie wiem co prócz Wicker Man'a może tam Cie tak rozpie.rdalać........ dla mnie najlepsze płyty Maidenów to :

1 - "Iron Maiden"
2 - "Powerslave"
3 - "The Number Of The Beast"
van_guard
Mi najbardziej podoba się ich pierwsza płyta ;] Kawałki "Transylvania" i "Phantom of the Opera" rozwalają smile.gif
Gosku
Dla mnie tylko 2 albumy sie liczą
Powerslave i Number of the beast(z sentymentu obydwa cd...)
+ koncertowe Rock in Rio

KaszaTusTus
Dziwi mnie, ze nikt nie wymienil "Seventh Son of the Seventh Son"; z tej wlasnie plyty pochodza przeciez kawalki kultowe- "Moonchild", "Seventh Son..." , "Can I play with madness", czy moj ulubiony "The Evil That Men Do".
_Milan_
zmniejsz sygnature, bo dostaniesz warna od kogos.
i pisz powaznie ;]
psx18
Jeśli chodzi o Iron Maiden to jak dla mnie najlepszymi płytkami są - Fear of the dark i Kilers. Jeśli chodzi o płyty solowe Bruca Dickinsona to najlepszą płytką jest Accident of birth.
Pelle
CYTAT(van_guard @ 30 07 2007, 11:05) *
Mi najbardziej podoba się ich pierwsza płyta ;] Kawałki "Transylvania" i "Phantom of the Opera" rozwalają smile.gif

Od "Phantom Of The Opera" zaczęła się moja fascynacja metalem więc mam szczególny sentyment do tego utworu biggrin.gif
"Transylvania" równie super, głos Di Ano w "Strange World" ehh cudo cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.