Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co polecacie? [archiwum]
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
sildar
Chcialbym widziec jakie plyty z czystym sumieniem polecilybiscie komus kto w temacie siedzi od niedawna (jak ja :wink: ) Czekam na propozycje
Diabeu
weź się sprecyzuj lepiej

Atari Teenage Riot zassaj
dragu
Atari Teenage Riot - 60 Second Wipe Out
Jak przesłuchasz całość, to znaczy, że jesteś nie w ciemię bity i dajesz rade icon_twisted.gif.

A z lżejszych klimatów polecam płytkę Soil - Redefine.
Ölschmitz
Sa dwie metody:
1. Zacznij od czegos lzejszego, nie wiem, moze Queens of the Stone Age, jakis nu-metal typu Korn, potem Slipknot, albo cos w ten desen, a najmocniejsza muze zostaw na koniec - Hatebreed i inne hardkory.
2. Wjedz z grubej rury jak poleca Ci dragu, jak wytrzymasz to jest ok, jak wylaczysz w polowie to zalaczaj se hiphopa ;p
ds
sam zaczynalem od slipknotów, to byla dla mnie ciezka miazga kiedys, hehe blink.gif
hatebreed fakt - kopa ma, polecam kapelkę, ale nie są najmocniejsi
możesz łyknąc devildrivera, masz tu ich najnowszy kawałek z jeszcze nie wydanej płyty - jak się spodoba to możesz śmiało sięgnąć po ich pierwszą płytkę - devildriver - miooodzio.
A.Z.BEST
Tool (najlepsze brzmienie ma chyba album Aenima - IMO), A Perfect Circle, wszystko to co nu - metalowe.... Kuuuurna, tego jest masa... A i tak przerzucisz się na techno. LOL.

Nirvana - też trzeba znać, oj trzeba! Ja zaczynałem od nich w wieku 6 lat ;p.
ds
z bardziej lajtowego i melodyjnego grania polecam He Is Legend (dotąd wydali jednego long pleja - I Am Hollywood [świetna płytka], oraz EPkę - 91025)

Oficjalna strona He Is Legend

Empetrójki
Obsolete
tak z innej beczki to w jaki sposob dostaliscie tu dostep z nowego forum? Bo teoretycznie bylo haslo i spoczywal na mnie niezbyt mily obowiazek wysylania kazdemu jego tresci. Dostaliscie je jakos od kogos? Bo kurfa nie chce mi sie wysylac pmek do kazdego ktoo tu sie udzielal z trescia hasla;f
dragu
No założyłeś temat na starym forumingu raczej, a może ktoś już na chybił-trafił je wykminił, w końcu jest "genialne" icon_twisted.gif.
Ölschmitz
sorry, ale dragu mowi dobrze, przeciez kilka godzin temu zalozyles temat na starym forum z tresccia hasla i jeszcze wrecz kazales je zapamietac ;p

a haslo rzeczywiscie sprytnie ulozone, gdybym probowal to pewnie za drugiem, trzecim razem bym trafil ;p
Obsolete
no to yohko takie zapodala, nie moja w tym rzecz;] potem najwyzej poprosze by zmienila;] w sumie zlaozylem, ale akurat niedlugo po tym byla juz przesiadka i sadzilem, ze nie wszyscy widzieli temat..zreszta po pmkach widze, ze jednak trzeba bedzie osobno kazdemu pisac haslo. Great;]
Mendrek
Hmm... poszukaj sobie Cold Play z lekkich tongue.gif

Albo wez zmien calkowicie niemalze gust metalowy i zostan gotem biggrin.gif

A tu masz juz szerokie pole do wyboru.

Jesli lubisz lzejsze na poczatek to:
- Blind Guardian
- Mostly Autumn
- Lake of Tears
- Unholy Guest

Jesli natomiast wolisz mroczne melodyjne kawalki to:

- Craddle of Filth
- Hacate Enthroned
- Graveworm

Albo mniej mroczne:

- In Flames

Wolisz jednak cos bardziej gotykowego, ale niekoniecznie szybkiego... No wiec siegnij po polski gotyk:

- Namaah
- Moonlight
- Lillith
- Dragoria (choc ja za nimi osobiscie nie przepadam tongue.gif )

Nie chcesz jednak sluchac polskiego? Nie ma sprawy... Siegaj po:

- Therion
- Sopor aeternus (widzieliscie btw. tego kolesia? Niezla z siebie zrobil hybryde, m. in. wyglada jak trup i sie wykastrowal. Poyeb).
- Moonsorrow
- Turdion

No a moze jednak cos szybszego... Pojedziemy po komercji tongue.gif :

- Edguy
- Nigthwish (ok dobra wiem, to nie gotyk a power metal)
- Rhapsody
- Epica
- Within Temptation (to tez chyba nie do konca gotyk)

Ze starszych moge Ci polecic:

- Devil Doll

Takze stary, masz sporo do wyboru smile.gif Milego wybierania smile.gif
True
Jak przy gotyku jestesmy to ja polecam ze swojej strony jeszcze Theatre of Tragedy (jak sie spodoba to potem polecam Tristanie), Theatres Des Vampires i Tiamata(lzejsze klimaty). Jednak na poczatek polecam Lacuna Coil - gotyk to to jako taki nie jest, ale wypier/dolista kapelka i dobra na poczatek.
Stachu
Od klasyki radze zacząć...coś z lat 70

Potem zarwij coś cięzkiego

Ostatnio Slipkont mi się wkręcił
Ölschmitz
nie wiem czemu, ale sluchajac metalu lat '70 zawsze mam wrazenie, ze kazda nastepna piosenka to remix poprzedniej tongue.gif
desden
Dobra co byście polecieli gdybym zrobił mix z tego:
Craddle of Filth+Oomph+marilyn manson
Chodzi mi jakieś konkrety czy ich poprostu nie ma...;/
Obsolete
jesli cie nie drazni czysty wokal i podwojna stopa to Fear Factory
jesli cie drazni czysty wokal, ale nie podwojna stopa to nowy DevilDriver
jesli cie nie drazni czysty wokal, ale robi to podwojna stopa to wypi@#*^laj

joking twisted.gif

zarzucajac nazwami to na mysl przychodzi mi tez na ta chwilkje SYL, Scarve, Brujeria, Unearth, G//Z/R, Mushroomhead, Otep itp itd se cos znajdziesz zapewne.

A wszyscy inni co jeszcze nie slyszeli nowego DevilDrivera to niech uslysza, bo to very zacny szit;]
dragu
A zauważyliście, że my tu tak nawijamy, polecamy, a koleś ani razu się nie odezwał. Może nie zna hasła do undregroundu? ;]
Obsolete
QUOTE(dragu @ 15 05 2005, 18:18)
A zauważyliście, że my tu tak nawijamy, polecamy, a koleś ani razu się nie odezwał. Może nie zna hasła do undregroundu? ;]
*

Wyslalem mu dawno temu na pm. Co z tym zrobi to jego sprawa;f temat robi sie anyway ogolnopolecajacy wszelkie dobre rzeczy, inaczej nie ma sensu by dychal.

Zatem ponawiam by zwrocic uwage na nowego Devildrivera ;]
pan MANEKIN
QUOTE(ds @ 2 05 2005, 22:48)
z bardziej lajtowego i melodyjnego grania polecam He Is Legend (dotąd wydali jednego long pleja - I Am Hollywood [świetna płytka], oraz EPkę - 91025)

Oficjalna strona He Is Legend

Empetrójki
*

ponoc sa jeszcze jakies cztery numery z dema, ale jakos nigdzie ich nie moge zlapac. i EPke maja lepsza od LP, "suave" szczegolnie przebija cala ich tworczosc razem wzieta hyh.gif

eighteen visions

nienawidze ich image'u, nienawidze (pipi)onego fashion core'u, ale graja fajnie i malo skomplikowanie- jezeli ktos zna i lubi soil to polubi i EV. proste jak cep, daje odpoczac uszom. przy okazji chcialbym wyrazic swoje zadowolenie z faktu ze obso nie jest juz modem grupy tongue.gif
dragu
Jak nie jest, jak jest.

Dokładam się do polecania DevilDrivera, ale ja jestem za pierwszym albumem, z 2003 roku. icon_twisted.gif
pan MANEKIN
jak jest, jak nie jest.

skonczcie z dd bo to (pipi) jest straszne confused.gif
Stachu
Anyway

Ktos tu lubi kasować posty dry.gif

Nie lubie jak ktos je kasuje, nawet jeśli są tak głupie jak te moje mad.gif

Carival pf Sapam?...ta, jasne

lol
Obsolete
carnival of spam to tu byl daaawno temu, teraz go nie ma, co symbolizuje regulamin, ktore sie skasowal, ale to nie wylacza was od jego minimalnego przestrzegania;] I nie ma tu nic do lubienia;]
Stachu
aha...znaczy, że ta notka w głównym panelu przy UNDERGRUND 'Carnival of Spam' to tak dla picu jest?

Jaki regulamin?O_o
I nie ma tu nic do lubienia;]

Nom... komunistyczne to troche jest
Manor
Ja polecam od siebie IMMOLATION, ich ostatnio płyte, w której się zasłuchuję od dłuższego czasu. Kolesie mają niepodrabialny i oryginalny styl, a przynajmniej nie słyszałem żadnej grupy co brzmi podobnie jak oni.
Diabeu
carnival of spam to historia starożytna
a Obso to leń icon_twisted.gif
Loto
OTYG daje rade tongue.gif
Sp3ct3R
widze ze prawie sama cipkowata muzyke wymieniacie icon_twisted.gif
no to ja polecam: Ryker's, Heaven Shall Burn, Hatebreed, The Berzerker, Lamb of God, Asesino, Strapping Young Lad, Anaal Nathrakh, Zyklon i debesciacki Nile
Diabeu
Ryker's hehe dziś w drodze do roboty mi łupali

polecam Unsane, noize pierwsza klasa
TomekOST
ja polecam na początek

Metallice smile.gif
Black Sabbath
Iron Maiden

a potem

Nailbomb,Sepulturka,Soulfly biggrin.gif
Sp3ct3R
QUOTE(TomekOST @ 28 07 2005, 14:10)
ja polecam na początek

Metallice smile.gif
Black Sabbath
Iron Maiden

a potem

Nailbomb,Sepulturka,Soulfly biggrin.gif
*

ssstrasznie monotematycznie. te 3 pierwsze to o kant (pipi) rozbic, nailbomb cool, sepultura tylko stara a soulfly jeszcze ujdzie ale to wszystko i tak ta sama muzyka...
ANAAL NATHRAKH icon_twisted.gif
Diabeu
Black Sabbath to jest dobre do popijawy
wtedy jest beka z ozziego
TomekOST
te 3 pierwsze to o kant (pipi) rozbic

nie znasz się i tyle tongue.gif
ds
ja tez sie nie znam, bo sadze ze to nuuuuudy straszne, dla metali masochistów;)
Sp3ct3R
QUOTE(TomekOST @ 28 07 2005, 15:17)
te 3 pierwsze to o kant (pipi) rozbic

nie znasz się i tyle tongue.gif
*

raczej wiem co dobre icon_twisted.gif
TomekOST
raczej wiem co dobre  icon_twisted.gif

..i niech tak zostanie tongue.gif hahaha.gif
Diabeu
żebyś wiedział icon_twisted.gif
ds
nikt nie polecił THE DILLINGER ESCAPE PLAN? to ja polecam:)
http://dillingerescapeplan.com/
ostatnio jak grali w polsce to slipknot byl ich supportem icon_twisted.gif

więcej połamańców? prosz - THE NUMBER TWELVE LOOKS LIKE YOU
http://www.itsnumber12time.com/

coś również połamanego tylko troszkę lżjeszego? THE FALL OF TROY
http://www.thefalloftroy.com/
TomekOST
troszke Hardcore'u? polecam Calibana

Caliban page
Diabeu
http://www.theunsane.com/
Sp3ct3R
QUOTE(TomekOST @ 5 08 2005, 14:04)

Caliban page
*

ten tego, to raczej metalcore
grosik
Polecam Castet - old school fast hardcore punk.
A wogule to badnijcie se www.silesiapunkforum.prv.pl
jest tam wszystko dotyczace Śląskiej Sceny Hard Core Punk - Silesia Attack
I jescze www.enigmatic.com.pl
grosik
QUOTE(TomekOST @ 5 08 2005, 14:04)

Caliban page
*

INTEGRITY

Kapela z 18 - nasto letnim starzem

Prekursorzy gatunku Metalcore

Bogowie
MTL
enigmatic daje du/py, czekam juz 3 dni na mejla od nich - tam sie da cos w ogole zamowic ostatnio?

cos do polecenia z ostatnio meczonych i ogolnie nowych

Muni(pipi)l Waste - "Hazardous Mutation" (trashkorowa petarda pedzaca w rylo z sila intercity)

The Pug Uglies - "Minimum Wage" (debiut stritpanka z Bostonu i to mistrzowski, łep urywa tempo, a wszystko na hc resorach)

Pro-Pain - "Prophets of Doom" (dziady łoja ponownie i to okrutnie, "FoH" bylo sredniakiem, nowe LP jest miluskie)

Iron Boots - "Weight of the world" (ostro w stylu Warzone'a czyli w pi/zdeczkę)

To By Było Na Tyle - "Wypier/dalać" icon_twisted.gif
Nimloth_1988
No, ale jakie hasło?? Ja tam nie widziałam żadnego hasłaa.

Polecam Calibana
grosik
QUOTE(MTL @ 10 09 2005, 00:33)
enigmatic daje du/py, czekam juz 3 dni na mejla
*

Net im nie działa na sklepie.
Diabeu
http://www.sinaibeach.net/
Obsolete
QUOTE(_Diabeu_ @ 20 09 2005, 07:43)

Co jest, czyste wokale sie spodobaly i nie kola juz w zabki?;p Fajnie graja.
Diabeu
weź mnie nie rozwalaj, tu tego tak mało że nie razi a w The God I Would Be to aż się prosi o to, grunt to przemyślana młóca hehehehe

a FF nagrało fekał srogi muszę ci rzec icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.