Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Powieść "Straceni" - Uwagi i Propozycje!!!
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
Ceglash
Aby nie zaśmiecaj ciagłości powieści proponuję wszelkie uwagi i spostrzeżenia pisać tu w tym temacie. Zatem jesli macie jakies propozycje co do dalszego przebiegu fabuły albo zgłaszacie swój udział w tym projekcie to śmiało piszcie o tym tutaj cool.gif
Ceglash
Jest ktos chetny(oprocz mnie i A.Z.BESTA biggrin.gif ) napisać kolejny fragment powiesci?
Umowmy sie tak - Jesli do jutra nikt sie nie zglosi to ja napiszę trzeci fragment cool.gif
Burth
QUOTE(Ceglash @ 3 05 2005, 16:10)
Jest ktos chetny(oprocz mnie i A.Z.BESTA biggrin.gif ) napisać kolejny fragment powiesci?
Umowmy sie tak - Jesli do jutra nikt sie nie zglosi to ja napiszę trzeci fragment cool.gif
*

Ja postaram sie jutro coś skrobnąć, jak nie jutro to w poniedziałek.

Myślicie żeby zrobić jakis plan, czy kazdy wprowadza własną inwencje ?
Ceglash
Super, tylko pamiętaj - minimum 5000 znaków wink.gif

Myslę, że lepiej byloby jakos nakreslic ogolną fabułę powiesci aby sie nie okazało potem, że zaczynamy pisać np. horror a konczymy fantasy dry.gif
A.Z.BEST
Ja bym tylko proponował, że ma to być historią na jawie, tak, że na koniec czytelnik i tak nie wie, czy to w sumie była prawda, czy schizy, ale jednak by zawierało to jakieś ciekawe przesłanie smile.gif. Ot na przykład przez małe radości i wielkie niepowodzenia ukazywało uzależnienie człowieka od świata (w tym narkotyków itd.). Ino życie to wg. niektórych 10% zdarzeń i 90% naszych reakcji na te 10%. Innymi słowy - ukazać te 90%, które w sumie niewiadomo czym jest tongue.gif. Naszym postrzeganiem świata i imaginacją na jego temat ;p. Hehe... mam nadzieję, że trochę pojęliście smile.gif. BTW: piszcie bardziej swobodnie, nie trzeba finezji... kiedy jej nie trzeba ;p, lanie wody na temat to dobra metoda. Lepsza niż stosowanie oklepanych metafor i porównań. To nie musi być wiersz ;p. Ale to i tak od nas zależy - nie ode mnie.
Ceglash
Sluszna uwaga Azbest cool.gif

Myslę, że to iz ta powieść będzie miala jakies przeslanie i cholernie zmusi do myslenia(niczym "Ubik" P.K. Dicka biggrin.gif ) jest chyba jasne(inaczej nawet bym nie zaczynal porywac sie na tak ambitny projekt tongue.gif ).

A co powiecie na to, że to co sie bedzie dzialo w powiesci(przygoda na pustyni itd.) to będzie tylko projekcja jego mózgu znajdującego się w stanie przedsmiertnym? Jego mózg po prostu stara sie wyciągnąć jego życie jak najdluzej tworząc drugą rzeczywistosc. Nie będzie to jednak trwało długo, bo w gruncie rzeczy My wszyscy tak samo jak Damien jestesmy straceni huh.gif

To moja propozycja. Czekam na inne(mam nadzieję, że ciekawsze biggrin.gif )
A.Z.BEST
Something like that... kinda, choć to, co mówisz przypomina fabułę filmu Drabina Jakubowa. Może nawet aż za bardzo? tongue.gif

Ale pomysł jest dobry, tego chciałem, tylko że ciutkę możesz go jakoś przemodelować. It's up to you wink.gif.

A ja może sobie na własną rękę zacznę pisać Straconych ;p. Przygody Damiena...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.