Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wipeout Soundtrack
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Metroid5000
Ostatnio ściągnąłem z eMule soundtrack do Wipeouta - no normalnie wywalił mnie w kosmos biggrin.gif A jak wam się muza w Wipeouta podoba. Jak dla mnie to akurat w tym przypadku stanowi ona blisko 50% miodności w tej grze tongue.gif
nWo
Zalezy z którego wipe .... tu juz mozna sie trzaskać na noze :glare: wczoraj zassalem muze z Wipeout Pure i musze powiedzec ze lekko odbiega to od wczesniejszych kliamatów jakos tak bez Konsoli i bez gry dziwnie sie tego slucha a co bedzie jak dorwe gre question.gif muza OFF i silence Time Trial ? albo Zone Mode dry.gif ehh trzeba bedzie zaimportowac kawałek z WF Intuative: Wav Seeker albo jeszce lepiej Hong Kong Trash: Down The River
iaikO
Dla mnie liczą się tylko części z PSXa, ta na PS2 trochę hm.. Tak samo z muzą, szaleńcze, elektroniczne dźwięki tworzą (pipi) klimacik. Nie byłoby Wipeout'a bez muzyki.
Metroid5000
No zapomniałem napisać że chodzi mi o staruszka WO 2097... smile.gif z innych słyszałem tylko pojedyncze kawałki
Po tym jak usłyszałem Atom Bomb zdarłem z neyu dyskografię Fluke a Future Sound Of London jest następne w kolejce. Poza tym Prodigy i instrumentalny Firestarter to chyba natrafniej wykorzystany w grze kawałek w całej historii gier video - no, może obok niektórych numerów z serii Tony Hawk biggrin.gif
kica
A dla mnie numero uno pozostaje nadal jedyneczka biggrin.gif 8 lat sluchania i sie nie nudzi... hmmm
Humulus XP
QUOTE(kica @ 2 05 2005, 23:46)
A dla mnie numero uno pozostaje nadal jedyneczka biggrin.gif 8 lat sluchania i sie nie nudzi... hmmm
*

Powinieneś obadać wydany w 1995 roku album WipEout - The Music - poza znanymi z gry kawałkami, jak Afro Ride, Wipeout (P.E.T.R.O.L.) czy Chemical Beats, zawiera będące w tamtym czasie na topie wałki na przykład The Prodigy ("One Love") czy Age of Love ("Age of Love Jam & Spoon Mix"). Kawał fajnego albumu z oldskulowym techno. Zainteresowanych odsyłam na serwisy aukcyjne, gdzie czasem można jeszcze kupić tego płytowego "białego kruka".
kica
Hmm muszem obadac ten temat. A The Prodigy mam sporo albumow i singli w tym takze One Love tongue.gif
Łebi
Do Wipeout 2097 były 2 OST (być może ten 2gi to właśnie W-the Miusic). Płyty były sprzedawane osobno, jedna w kolorze pomarańczowym (jeden z 1-wszych moich OST) a druga bodaj srebrnym. Wyszedł też OST do Wipeout XL.
Zaryzykuję nawet stwierdzenie że mniej więcej od serii Wipeout zaczął się okres kiedy to wydawcy zaczeli jako kompletny podkład muzyczny do gier wykorzystywać w takiej ilości kawałki znanych formacji(potem N2O i gierka w której pomykaliśmy "dwustronnymi" bolidami). Teraz prawie każdy racer posiada tego typu ścieżkę dźwiękową.
Mam tylko nadzieję że kolejny Wipeout wróci do należytej formy i tresci smile.gif

ps. The Chemical Brothers - Loops of Fury - czad po dziś dzień !!!
Humulus XP
QUOTE(Łebi @ 4 05 2005, 22:42)
Do Wipeout 2097 były 2 OST (być może ten 2gi to właśnie W-the Miusic). Płyty były sprzedawane osobno, jedna w kolorze pomarańczowym (jeden z 1-wszych moich OST) a druga bodaj srebrnym.

Do Wipeouta wyszedł soundtrack ze srebrną okładką - Wipeout - The Music.
Do Wipeouta 2097 (znanego w USA jako Wipeout XL) wyszła płytka z pomarańczową okładką - Wipeout 2097 (XL) - The Soundtrack. Tak gwoli wyjaśnienia. Szperając po aukcjach internetowych natknąłem się też na OST z Wip3out'a ale coś czuję, że był to fake.
nWo
QUOTE(Łebi @ 4 05 2005, 23:42)
Zaryzykuję nawet stwierdzenie że mniej więcej od serii Wipeout zaczął się okres kiedy to wydawcy zaczeli jako kompletny podkład muzyczny do gier wykorzystywać w takiej ilości kawałki znanych formacji(potem N2O i gierka w której pomykaliśmy "dwustronnymi" bolidami). Teraz prawie każdy racer posiada tego typu ścieżkę dźwiękową.
Mam tylko nadzieję że kolejny Wipeout wróci do należytej formy i tresci  smile.gif

ps. The Chemical Brothers - Loops of Fury - czad po dziś dzień !!!
*

OST'a z wip3out jakos nigdy nie znalazłem.

Wg mnie nowe kawałki z WP są jakby sztucznie podkręcone, wyśmienite ale podkręcone. Wzorowane. Jedynie T Power ze swoim "The System świetnie odstaje od całości. Ten kawałek swoim spokojem i rytmem fajnie potrafi czlowiekiem zagibać. Wiekszosc kawałkow tak jak Tiesto: "Gold Rush są spokojne i stylizowane na dawnych kawałkach ale już Aphex Twin: "Naked Acid to jakies pieruńske brzęczenie prosto z dzungli. Mamy tutaj prawdziwy misz masz ale w jednym stylu. Muza w tym wipe jest bardziej kontynuowaniem tego co zaserwowano nam w WF niż powrotem stylu x 2097 i w3o.

A giera z tymi samochodzikami to RolCage, swoją drogą to muza z pierwszego wipeout i z gry Motorhead jest pieruńsko podobna, jeden styl, jakby jedna ręka. Cos fantastycznego. RollCage to wlasnie takie przedluzenie stylu z 2097 ale nie tak mocne, juz bez tej mocy. Dziwnie mi jest oceniac muzyke bez samej gry no ale coz przynajmniej sie skupiam na tresci. Łatwiej bylo by napisac cos o tym jak scieszka dzwiekowa wplywa na to co sie dzieje na ekranie, czy to dopinguje czy tez raczej deprymuje do efektów na ekranie psp :glare: zarzyzykuje ze narazie mnie druga opcja bedzie bliższa. Dobrze ze jest taki kawałek jeden na calej scieszce ktory potrafi wkręcać FAZKE exclaim.gif bo bez tego bylo by krucho. Wystarczy jak odpale kawałki
Breeder: Carnivali i juz jestem zmylony czy to WF czy moze juz WP. Ten sam styl, jedna ręka. Ale jak odpalić Intuative: "Wav Seeker" od razu robi sie inaczej. Nie znam kawałka który leciał w trailerze z Wipeout Fusion, tam gdzie koles wypowiadal na początku kwestje:
"fusion act or process of fusing and melting together, the state of being fused to join or become combine" ... z grubsza z pamięci jakoś tak. Tego kawałka nigdy nie moglem rozpoznac / odnaleść na scieszce z WF a bardzo mi bo brakowało.

Łebi
QUIREX RD

A ja znalazłem. Jak włożyłem płytkę z grą do wierzy wink.gif biggrin.gif
nWo
A tak na marginesie to jeszcze apropos muzy z wipeout'a nalezało by wspomieć własnie o tej zawartej w Wipeout 64 i Wipeout 2097 na Saturna czy PC. Nie gra tam juz ta sama muzyka co w wersjach na psx'a
Humulus XP
QUOTE(QIREX_RD @ 6 05 2005, 11:55)
A tak na marginesie to jeszcze apropos muzy z wipeout'a nalezało by wspomieć własnie o tej zawartej w Wipeout 64 i Wipeout 2097 na Saturna czy PC. Nie gra tam juz ta sama muzyka co w wersjach na psx'a
*

Nie wiem jaki jest OST w wersji Saturnowskiej ale wersja PC ma tylko jeden licencjonowany kawałek - Herd Killing od FSOL (intro). Reszta to kompozycje CoLD SToRAGE'a (2 znane wałki Body in Motion oraz Canada a także kilka nowych - w tym 2 mixy wałka Messij, znanego z pierwszego Wipeouta - wszystko do zassania ze stronki artysty). Co do Wipeout 64 to czytałem co nieco o soundtracku i chyba są tam jakieś wałki Propellerheads i Fluke'a (chyba Goodnight Lover z albumu Risotto).
nWo
QUOTE(Łebi @ 6 05 2005, 12:34)
QUIREX RD

*

SPROSTOWANIE icon_twisted.gif

Juz do mnie leci ! YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Po tym jak ty napisaliscie o OST z w3o jakos nie chcialo mi sie szukać i nie szukalem az tak strasznie bo nie slyszalem.
Ale dzięki pomocy tajemniczego chochlika z psxforum (thx Brooo) OST sam wpadł mi w łapki.

01 Sasha: "auricom"
02 MLK: "control"
03 Sasha: "feisar"
04 Sasha: "goteki 45"
05 Hong Kong Trash: "down the river" w morde ten kawałek powstał juz tutaj ! a nie przy WF smile.gif
06 Sasha: "icaras"
07 Underworld: "kittens"
08 Propellerheads: "lethal cut"
09 Desert: "voices"
10 Sasha: "pirhana"
11 MKL: "surrender"
12 Orbital: "know where to run"
13 Paul Van Dyk: "avenue"
Humulus XP
QUOTE(QIREX_RD @ 6 05 2005, 21:16)
QUIREX RD

*

SPROSTOWANIE icon_twisted.gif

Po tym jak ty napisaliscie o OST z w3o jakos nie chcialo mi sie szukać i nie szukalem az tak strasznie bo nie slyszalem.
Ale dzięki pomocy tajemniczego chochlika z psxforum (thx Brooo) OST sam wpadł mi w łapki.

05 Hong Kong Trash: "down the river" w morde ten kawałek powstał juz tutaj ! a nie przy WF smile.gif

*

Mogę napisać tylko: Whhhhooooaaaa! Legendy były prawdziwe - to istnieje naprawdę!!
Metroid5000
QUOTE(Humulus XP @ 6 05 2005, 15:05)
QUOTE(QIREX_RD @ 6 05 2005, 11:55)
*

Nie wiem jaki jest OST w wersji Saturnowskiej ale wersja PC ma tylko jeden licencjonowany kawałek - Herd Killing od FSOL (intro). Reszta to kompozycje CoLD SToRAGE'a (2 znane wałki Body in Motion oraz Canada a także kilka nowych - w tym 2 mixy wałka Messij, znanego z pierwszego Wipeouta - wszystko do zassania ze stronki artysty). Co do Wipeout 64 to czytałem co nieco o soundtracku i chyba są tam jakieś wałki Propellerheads i Fluke'a (chyba Goodnight Lover z albumu Risotto).
*

Mam Wipeout 64 i są tam Propellerheads - Bang On i Fluke - Absurd i Goodnight Lover (bomba!) biggrin.gif Na tym kończy się "licensed music" w tej grze, reszta to kawałki "bez gwiazd" - Monolith Boy, Chasing Radium, Tomorrow Reborn i inne... Co nie znaczy że są kiepskie tongue.gif
Z powodu limitu miejsca na kartridżu nie mogło wejść więcej kawałków - od początku wiadomo było że dźwięk będzie bolączką gier na N64...
Sito
Wlasnie, muza w wipeocie to podstawa, w jedynce nie tak bardzo ale dwojka to juz ze swym prodigy wymiata, trojka to przewaznie chemical brothers, sasha i mkl, jest nawet jeden kawalek underworld. no ale fusion mnie zabil muzyka, jeszcze przy dobrym sprzecie (glosnym - jak moje altusy "3-setki" smile.gif) ryje beret na maxa
plej
Jeśli o mnie chodzi to absolutnym mistrzostwem świata jest soundtrack z Wipeouta XL - coś pięknego :). Muza z reszty Wipeout'ów jakoś mniej mną telepnęła - ale sentyment pozostał :P...

Btw. Polecam stronkę -> http://www.emuparadise.org/soundtracks/
Możecie tutaj zassać muzę z:
-- Wipeout 3

-- Wipeout Fusion

-- Wipeout XL

Have fun :)
Fiszzz
A ja jestem szczęśliwym posiadaczem oryginalnego soundtracku z Wipeouta 2097 na PSXa smile.gif Powiem jedno - KLASA
hooki
witam, rzućcie jak macie linkiem do osta z wipeouta pure...?
Yacek
QUOTE(QIREX_RD @ 6 05 2005, 21:16) *

QUIREX RD

A ja znalazłem. Jak włożyłem płytkę z grą do wierzy ;) :D
*

SPROSTOWANIE :twisted:

05 Hong Kong Trash: "down the river" w morde ten kawałek powstał juz tutaj ! a nie przy WF :)

LOL. Troche mnie zdziwiles, 2005 rok a tu ludzie dopiero kumaja ze 'jest' ost z 3czesci wipeout'a :))) Ja osobiscie odkrylem to w czasach swietnosci psx kiedy gralo sie w wipeout'a 3 - audio-game cd. Potem slsk i sciagnelem soundtrack. Tutaj wycinek z discogs:

Various - Wipeout 3
Label: Sony Computer Entertainment America
Catalog#: SLUS-00865
Format: CD
Country: US
Released: 31 Aug 1999
Genre: Electronic
Style: Trance, House
Notes: This is a PlayStation game that when inserted into a regular CD player acts as an audio CD with a blank first track.
Rating: No votes yet. Rate It
Submitted by: crazyaejay

Tracklisting:
2 Sasha Feisar (4:06)
3 Underworld Kittens (3:06)
4 Sasha Icaras (4:19)
5 Orbital Know Where To Run (4:12)
6 Sasha Auricom (4:12)
7 MKL Surrender (3:42)
8 Propellerheads Lethal Cut (3:41)
9 Sasha Goteki 45 (4:17)
10 Chemical Brothers, The Under The Influence (4:14)
11 Sasha Pirhana (4:15)
12 MKL Control (3:42)
13 Paul Van Dyk Avenue (4:03)
14 Sasha Xpander (4:07)
alienator

Ten kawałek wgniótł mnie w glebe biggrin.gif
deejaymario
super music szczegolnie kawalki chemical brothers!!!!!
Re
Xpander - Sasha ruleezz to już klasyka biggrin.gif
Soul
QUOTE(alienator @ 29 12 2005, 14:58) *

Ten kawałek wgniótł mnie w glebe biggrin.gif

Nie tylko Ciebie biggrin.gif
Iskier
muza stara jak świat. trzyma poziom, ale nawet nie fiknie tej z wipeout 2097
lubie elektronike jak miś miód, wiec musze cos napisać
co ma do zaoferowania wip3out
Underworld - Kittens, bardzo fajny kawałek. underworld za dużo takich klimatów nie ma, tym radocha wieksza że cos sie trafiło (tin there z w2097 miało wiekszy power)
Orbital - Know Where To Run, orbitala cenie ponad wszystko. do wip3outa trafiła wersja pokrojona. oryginalna z płyty middle of nowhere ma coś koło 10 min. nie różnią sie wiele. raczej na scieżce znajduje sie skondensowanie tego co dobre. P.E.T.R.O.L. (na pierwszym wipeoucie) wciąga dupą ten kawałek hyh.gif
chemical brothers - under the influence, kawałek nawet niezły, jednak wole chemicznych z płyty dig your own hole. under jest zbyt lekki, ale jak na kawałek stworzony z myślą o mocarnym beacie, powala twory o podobnym charakterze. na w2097 były loops of fury i dust up beats. to było mocarne. pzry tych dwóch kawałkach under wypada ... pizdowato. za bardzo dyskoteką zalatuje, zreszta jak cąła muza do wip3out
całkiem niezłe numery dorzucił MKL, nie powiem hyh.gif propeller heads również miło grają. pvd 0 avenue to dyskoteka ale ma predkosc i swiatnie sie przy nim kreci okrazenia hyh.gif
ogólnie sasha sie spisał. elektronika po 98 zaczeła słabnąć z mocą i to czuc na przykładzie tej scieżki dźwiekowej. chłopina zrobił czego czasy wymagały/potrafi zrobić. nie ukrywam ze wole starse kawałki z lat 95-98 to były złote lata sieczki w elektro. z taka muza wyskoczył w2097 (FSOL, Fluke, Photek, Prodigy, Underworld, Chemical Brothers) i to była ekstraklasa. wip3out jest dla mnie zbyt 'lentki' jednak daje sporo radochy
muza z w fusion, choc wsporej ilosci i różnorodnosci to nie powala. kilka kawałków jest bombowych luke slater - bolt up czy przeróbka FSOL - papua new guinea ale postep w 'udelikatnianiu' elektro jest bardziej widoczny niż w przypadku wip3out'a tongue.gif

cała seria jest wspaniała. wszystkie mają bardzo dobre scieżki dźwiekowe. warto położyc na nie kase, że nie wspomne o czadzie jaki tworzy podczas grania, jednak im starsza tym lepsza tongue.gif
Zwyrodnialec
Najlepsza nuta w historii Wipeout'a to Xpander smile.gif
Lukaszeq
Pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem Wip3outa... Normalnie je*nąłem czaszką o ścianę po usłyszeniu muzy w menu (pamiętny Xpander). Sasha dał takiego pałera że słabo. Chemical Bros. też wymiata! Ja do tej pory wrzucam soundtrack na słuchaweczki i śmigając po mieście mój umysł wizualizuje chore wizje Wipeouta w rzeczywistości. Powinienem zostać reżyserem cut-scenek. wink.gif
connected::
nie słyszałem wszystkich soundtracków ale najbardziej podobał mi się ten z Wip3Out ( biggrin.gif Xpander i wszystko jasne). Co do WipeOut Pure to Onyx wymiata ale reszta tracków rozczarowywuje sad.gif Niby można ściągnąć dodatkowe kawałki z oficjalnej strony ale one tylko pogarszają sprawę (Leav me dead wacko.gif koszmarny kawałek XD) z wyjątkiem Voice of Cod (Bubbles of nothing)
Re
Giercałem tylko w wałpałta 3 i ponieważ nie chce mi sie przeszukiwać wszystkich ostów z całej serii. zapytam czy jest jakiś kawałek, który dorównouje klimatem Xpanderowi, ablo jest podobny ?
Humulus XP
Siedzę w muzyce trance, której niewątpliwym przedstawicielem jest utwór Sasha "Xpander", już przez dłuższy czas i choć przyznaję, że jest to nuta wyjątkowa, to jednak można znaleźć sporo dorównujacych jej klimatem. Dla mnie takimi utworami są np. Kyau vs. Albert "Falling Anywhere" (Rework) albo Above & Beyond pres. Tranquility Base "Razorfish" (Above & Beyond's Progressive Mix). Olbrzymiego powera ma też Alt+F4 "Alt+F4" (Original Mix). Zresztą wystarczy tylko zainteresować się tym gatunkiem muzycznym (jak to zrobiłem ja po usłyszeniu Xpandera) i kazdy znajdzie coś dla siebie smile.gif . Jak coś to walić do wujka Humulusa na priva a postaram się coś doradzić cool.gif .
Shen87
ost z wipeout to raczej nie moje klimaty, fajnie sie przy tym gralo , muzyka pasowala do futurystycznych wyscigow , ale zeby sluchac tego tak na codzien to nie. tongue.gif
DarealRadexHEJOO
http://gh.ffshrine.org/soundtracks/w - soundtracki z Wipeout, Wipeout XL, Wipeout 2097, Wip3out, Wipeout Pure i Wipeout Fusion oraz wielu innych gier tongue.gif

Cold Storage - Body in Motion z Wipeout 2097 powinno usłyszeć każde dziecko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.