Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Prince of Persia Two Thrones
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
PiotrB
Ostatnio ujawniono, że powstaje trzecia część przygód księci. Premiera zaplanowana jest na drugą połowę tego roku.
Ubisoft poinformował, że najnowsza gra ma być mieszanką najlepszych cech obydwu poprzednich części. Jednak z tego, co podaje producent w informacjach prasowych na temat gry, ma się ona raczej ku mrocznemu klimatowi, który mogliśmy zobaczyć w drugiej części, czyli "Warrior Within", niż ku pierwszej odsłonie, która zapewniła grze niezwykłą popularność - "Sands of Time."

Fabuła "Prince of Persia 3" osadzona jest w momencie, kiedy Książę wraca z Wyspy Czasu do swojego domu w Babilonie, by połączyć się ze swą ukochaną Kaileeną. Niestety, okazuje się, że jego ojczyzna ogarnięta jest wojną, a on sam jest - delikatnie mówiąc - niepopularny wśród ludu. Książę Persji odkrywa, że jego przeszłe bitwy obudziły Księcia Ciemności, który zawładnął jego duszą i zniewolił ją. Jednak ukochana Kaileena poświęci się, by uratować swojego oblubieńca.

Screeny:
http://www.gamespot.com/ps2/action/princeo...ens.html?page=4
http://www.gamespot.com/ps2/action/princeo...ens.html?page=3
http://www.gamespot.com/ps2/action/princeo...ens.html?page=2
http://www.gamespot.com/ps2/action/princeo...ens.html?page=1
_RikkimarU_
spoko, grałem tylko w pierwszą część, klimat jest troche dziwny, ale poza tym gra jest całkiem fajna. screeny wyglądają dość ciekawie, mam nadzieje, że w 3 będzie dużo elementów zręcznościowych.
Sarge
Nom, klimat nadal zdaje się iść w mroczne strony, jednak teraz na tych screenach da się zauważyć (jak już ktoś słusznie zauważył na "starym forum") akcje ze skradanek - zachodzenie od tyłu itp. Skradanie się jako jeden z elementów rozgrywki w POP3? Ja jestem za, byle tylko było to dobrze wykonane! Co do grafy to nie ma się co martwić, bo już dwójka świetnie się prezentowała, a screeny z POP3 wyglądają wręcz obłędnie.
Zajcik
Klimat w nowym PoPie jest tak pomiedzy jedynka, a dwojka. W sumie jezeli chodzi o klimat to dla mnie jedynka byla lepsza... grafa jest masakryczna, ale jesli chodzi o PS2 to nie sadze, zeby cokolwiek moglo przebic God Of Wara... chyba, ze nastepna produkcja tego typu od sony ninja.gif
tomekpos
eeeee. mi tam klimat niewyglada na mroczny. Dosc jasno jest tongue.gif
Yap
Od razu widać, że gra będzie miała elementy skradankowe. Na screenach książę ani razu nie stoi twarzą w twarz z wrogiem.Czy to źle? NIE!!! To mega kuna fak zajerzyście!!! Skakanie na plecy, podżynanie cichcem gardeł - może być naprawdę fajnie. Nie oczekuję mixu 1 & 2 części. Świerzości też się nie spodziewam. Ale wiemy wszyscy dobrze, że i tak kupimy tą grę i tak. Ja kcem nowego księcia!!
Arkady
Jak dla mnie seria poszła w złym kierunku, jedynka była bardzo dobra, dwójka już średnia. Tylko walka i walka no i ten mroczny klimat blush.gif . A po screenach widze że wiele się nie zmieni, lipa panowie.
2razyjot
QUOTE(Arkady @ 3 05 2005, 10:15)
Jak dla mnie seria poszła w złym kierunku, jedynka była bardzo dobra, dwójka już średnia. Tylko walka i walka no i ten mroczny klimat blush.gif  . A po screenach widze że wiele się nie zmieni, lipa panowie.
*

Tak, jak mowisz. happy.gif

Druga czesc przygod ksiecia byla chybionym pomyslem, podciagneli chlopaki ziomusia pod super-trendy nurt i zbili mase ka$$$ki, szkoda tylko, ze to w ogole bez wyrazu bylo ...

W '3' ma byc wiecej elementow skradankowych? Kekekekeke, dorzuccie jeszcze chlopakowi noktowizor (Fisher chetnie pozyczy), mozliwosc maskowania sie (Snejk? Cho no to!) i nie zapomnijcie o jakichs mega sposobach wykanczania oponentow ... hahaha.gif
Sparda
QUOTE(Arkady @ 3 05 2005, 10:15)
Jak dla mnie seria poszła w złym kierunku, jedynka była bardzo dobra, dwójka już średnia. Tylko walka i walka no i ten mroczny klimat blush.gif  . A po screenach widze że wiele się nie zmieni, lipa panowie.
*

A sie z tobą nie zgadzam mi sie bardziej 2 podobala(choć jedynka tez byla spox).Lepsza była muza,lepszy był system walki,lepsza była grafa(minimalnie),gra była dluższa a co do klimatu to kwestia gustu(mi pasuje i ten baśniowy i ten mroczny)
Batman
A ja jestem zadowolony z drogi jaką obrała seria. Osobiście wolę by dwójka i trójka była robiona bardziej pod publikę i różniły się od jedynki, a niżeli kolejne części zachowały styl pierwszej części i nie prezentowały niczego nowego. Rozumiem gdyby przez tą mianę stylu gra ucierpiała na jakości, ale wszystko było na najwyższym poziomie. Ulepszony system walki, nadal rewelacyjne lokacje, świetnie dobrana muzyka, nie wspominając rewelacyjnie zrealizowanych ucieczkach prezd Dakhą (chyba tak to się pisze). Mnie już mdliło pod koniec PoP:SoD. Walka, zagadka, walka, znów zagadka i tak w kółko. Przynajmniej w Warrior Within jest to o wiele efektowniej i ciekawiej podane IMO. A tak poza tym to nie można zapomnieć, że pierwowzór miał mroczny, surowy klimat, więc druga i trzecia część wcale nie odchodzą od kilmatu serii.
Diabeu
pierwowzór mroczny? chyba na czarno białym tiviku
MichAelis
Jedynke pochlonalem od razu, jeden z lepszych tytulow w jakie gralem, dwojke przeszedlem w 3/4- nie chcialo mi sie jej konczyc :| na trojke nawet nie zerkne, chyba ze za 50 zl z allegro kiedys...
funfelx
Jedynka była bardzo dobra, w dwójke nie grałem i mam nadzieję że trójka będzi bardzo dobra smile.gif
Mikey
Eee... PoP to jedna z lepszych gierek smile.gif Mi i 1 i 2 pasowaly... i chyba jednak wole troche mroczniejszy klimat niz miala 1. A obie gry i tak chyba po 3 razy przeszedlem wiec na 3 czekam i mam nadzieje ze nie bedzie odtworcza i znowu przywali z cala maca ... oby Ubi na laurach nie spoczelo
Diabeu
mają być dwie grywalne postacie, Prinsiak i..... ? no kto?
macie jakies propsy? czy może już wiadomo

ja tej gry nie traktuję jako kontynuację klasycznego PoPa, nie zdzierżył bym tego
Stachu
Teraz to mi ta w sumie wisi. Jedyneczka była naprawde spoko-ukonczyłem ją z uśmiechem na ustach. Na PoP2 się napaliłem ze względu na tą jedynke. Pograłem z 3h mi sie odechciało...co to za klimat?Gdzie grywalność?Ciekawe zagadki?...lol

Więc 3 olewam...jak wyjdze to luz, jak nie to płakał po niej nie będę.
Batman
QUOTE(_Diabeu_ @ 3 05 2005, 17:10)
pierwowzór mroczny? chyba na czarno białym tiviku
*

Chodzi mi o pierwszego PoP'a, który się ukazał, platformówkę 2d i ona z całą pewnością miała mroczny klimacik. Pamiętam jakie wrażenie na owe czasy robiło nabicie księcia na kolce, jakie to było krwawe i wogóle wink.gif.

QUOTE(_Diabeu_ @ 5 05 2005, 10:09)
mają być dwie grywalne postacie, Prinsiak i..... ? no kto?
macie jakies propsy? czy może już wiadomo

ja tej gry nie traktuję jako kontynuację klasycznego PoPa, nie zdzierżył bym tego
*

Wiadomo, żę drugą postacią będzie białowłosy madafaka, mroczna strona księcia. Nyfrid, bo tak się on zwie ma walczyć mieczem i łańcuchem.
Diabeu
ej no chłopie, ja myślisz w jedyneczkę nie tłukłem? wydawać się mogła mroczna bo operowała bodajże 4 kolorami, jak nie mniej, ale to była wciąż baśń, księciunio biegnie na ratunek swej księżnicce, kaine mrok hyh.gif IMO

białowlosy hipek? coraz dziwniejsza gierca się szykuje
Sojer
Znowu Dante? ;p
Songoku
Cos mi sie wydaje ze to moze miec lepsza grafike od God of War . Skriny wygladaja prze cudownie tongue.gif
Haro
Raczej do screenow powinienes nabrac dystansu...
ghost.
Kurde, sam nie wiem. Na początku PoP 1 od razu wbiła mnie w fotel. PoP 2 z kolei, początkowo mi nie podchodziła, co się z biegiem czasu zmieniło i właśnie bardziej podpasował mi mroczny klimat worriora. A PoP 3? Chyba może już być tylko lepiej... (co mnie ciesy niezmiernie biggrin.gif )
..::XMANiAK::..
http://xboxyde.com/news_1525_en.html

3 filmiki przedstawiajace gameplay oraz E3 trailer
Szczuru
Sorry za odkopywanie starych tematów, ale czy ktoś wie kiedy (chociaż przybliżona data) będzie launch tej gry? (chodzi mi o USA).
Sarge
QUOTE(Szczuru @ 9 09 2005, 10:54)
Sorry za odkopywanie starych tematów, ale czy ktoś wie kiedy (chociaż przybliżona data) będzie launch tej gry? (chodzi mi o USA).
*

Z tego co mi wiadomo, zarówno wersja europejska, jak i amerykańska ukażą się w grudniu.
ghost.
Jak tylko bedzie europejska premiera, poginam do MM i kupuje - takiej gry (to samo dotyczy jedynki i dwójki) nie można nie mieć...! Bedzie miły prezencik na Gwiazdke tongue.gif
Sarge
Fakt, tej pozycji przegapić nie można, sam zadaję sobie pytanie czy w końcu ukończę tą dwójkę zanim przysiądę do trzeciej części happy.gif ... Seria ogólnie jest warta obadania, w przyszłości będę musiał też sprawić sobie część pierwszą, powszechnie uważaną przez wszystkich za najlepszą...

Mnie cieszy to, że UbiSoft nie idzie po najmniejszej linii oporu i z każdą częścią rozgrywka w jakiś sposób się zmienia. Dwójka postawiła bardziej na walkę i akcję, za to w trójce pojawi się element skradankowy, będą otwarte, większe levele - tylko skakać po dachach i atakować wrogów z zaskoczenia biggrin.gif .
Zajcik
Ja modle sie tylko o to, zeby nie pogmatwali tak gameplay`u, jak mialo to miejsce w dwojce...
Yap
Trza by najpierw dwójkę skończyć zanim dobiorę się do trójki. Jakoś na kompie niebardzo mnie ta gierka wciąga, ale Dual 2 jakos nadrabia poprzez starowanie konsolowe.
Mam nadzieję, że sekwencje zabijania z zaskoczenia będą tak efektowne jak to widziałem na filmikach.
Sizzzu
no ja czekam na trojeczke... jedynka i dwojka skonczone hyh.gif
ghost.
QUOTE(Zajcik @ 11 09 2005, 15:37)
Ja modle sie tylko o to, zeby nie pogmatwali tak gameplay`u, jak mialo to miejsce w dwojce...
*

czy ja wiem czy pogmatwany? zależy o co chodzi... jeżeli masz na myśli backtracking to faktycznie, możnaby coś zrobić w tym temacie... ale jeśli chodzi Ci o free-form fighting... moim zdaniem to jeden z lepszych systemów walki - mnóstwo efektownych i efektywnych kombinacji, zależnych tylko i wyłącznie od własnego "widzi-mi-się"

@Sarge - z tym prymem pierwszej cześci to zależy.. zależy jaki klimat sie lubi (jedynka to baśń, dwójka to bad-assowaty prince, a trójka to, z tego co widziałem rzeźnia)

Polecam zajrzeć na gametrailers.com - jest tam do zassania kilka trailerów do Kindred Blades - zwłaszcza polecam te dwa w High Definition.
Steve41
A ja dopiero gram w pierwszą część tej gry. Nadrabiam zaległości smile.gif
Mam pytanie odnośnie jedynki ,pytałem w temacie o POP : SOT ale nikt nie odpowiedział, więc spróbuje tutaj.
Mam już 71 % to jest obserwatorium. Załatwiam wszystkich przeciwników i wchodze na te wysokie schody. Podobno mają podjechać do góry ( tak pisze w poradniku extreme), ale nic takiego się nie dzieje. Wie ktoś czemu?
Proszę o pomoc, bo już nie wiem co tam trzeba zrobić.
Sarge
QUOTE("ghost_spike")
@Sarge - z tym prymem pierwszej cześci to zależy.. zależy jaki klimat sie lubi (jedynka to baśń, dwójka to bad-assowaty prince, a trójka to, z tego co widziałem rzeźnia)

Być może, ale chodziło mi raczej o to, że większość osób wypowiada się lepiej jednak o jedynce smile.gif .
PiotrB
Klimat w Warrior Within jest gorszy od odpowiednika w części pierwszej. Mi jednak w "dwójce" przypasiła muzyka Godsmack'a jak i nowy system walki.
ghost.
cholera, zdałem sobie sprawę, że właściwie nie mam sie czego czepić w dwójeczce - świetna fabuła, okraszona bardzo dobrą grafą i odjechaną muzą, a do tego jeszcz free-form fighting...

@Steve

Z tego co pamietam, to w tym pomieszczeniu, zanim wejdziesz na szczyt schodów, trzeba zrobić wallride'a w lewą stronę i coś tam włączyć (albo jakąś dzwignie wiszącą pociągnąć) Z resztą, Farah cały czas się pyta "Should I pull the lever?" na co Prince odpowiada "Not yet, Wait for <cośtam>". Dopiero jak to zrobisz i wejdziesz na schody to Prince krzyknie do Fary, żeby pociągnęła za drążek <LOL biggrin.gif> i pojedziesz windą do nieba <double LOL biggrin.gif>
Steve41
Niestety żadnej dzwigni nie udało mi się znaleźć. Możesz określić w którym to jest miejscu.
W ogóle jak wchodze na te schody to włącza się scenka , kamera się oddala i wszystko pokazane jest z góry ale schody nigdzie nie jadą.
Walruna odpalałem na wszystki możliwe sposoby i zawsze spadam , bo nie ma się czego złapać.
pozdrawiam.
Hela
A moze tak na forum "POMOC" byc uderzyl z problemem?
ghost.
Tak z innej beczki, proponuje zmenic nazwe topicu z "Prince of Persia 3" na "Prince o Persia: Kindred Blades" bo chyba oficjalny tytuł jest już potwierdzony

@steve - albo "pomoc", albo www.gamefaqs.com
Batman
QUOTE(ghost_spike @ 21 09 2005, 15:36)
Tak z innej beczki, proponuje zmenic nazwe topicu z "Prince of Persia 3" na "Prince o Persia: Kindred Blades" bo chyba oficjalny tytuł jest już potwierdzony

Dziś ogłoszono, że gra zmienia podtytuł na "The Two Thrones". Było już Kindred Blades i Dark Prince, ciekawe ile jeszcze razy podtytuł zmienią...
Hela
Teraz juz chyba nie zmienia, bo poparli tytul fajnymi artami (dwaj ksieciunie, zly i dobry, kazdy siedzacy na innym tronie). Gra pewnie bedzie miala dwa zakonczenia.
Yap
QUOTE(Batman @ 21 09 2005, 15:38)
Było już Kinder Blades i Dark Prince, ciekawe ile jeszcze razy podtytuł zmienią...
*

Kinder Blades laugh.gif .

Podtytuł jest nieważny. Rozgrywka ma być dynamiczna, efektowne dobicia "zawodników" i nietuzinkowa fabuła (ta napewno będzie bo dotychczasowe części posiadały historię wciągającą i złożoną).
Batman
QUOTE(Yap @ 23 09 2005, 18:52)
Kinder Blades laugh.gif .

Fakt, zayebiscie wyszlo laugh.gif.

QUOTE(Yap @ 23 09 2005, 18:52)
Podtytuł jest nieważny. Rozgrywka ma być dynamiczna, efektowne dobicia "zawodników" i nietuzinkowa fabuła (ta napewno będzie bo dotychczasowe części posiadały historię wciągającą i złożoną).

Rozgrywka ma podobno pójść w stronę skradanki, choć pewnie będzie można też walczyć na "hura". No i jeszcze będzie ta mroczniejsza strona, Ifryt czy jak to się tam zwie.
Sizzzu
elementy skradanki moga wprowadzic jakis powiew swiezosci... bez tego to bylby poprostu upgrejdniety Warior Within... nastepny nic nie wprowadzajcy sequel
ghost.
QUOTE(Batman @ 23 09 2005, 18:05)
No i jeszcze będzie ta mroczniejsza strona, Ifryt czy jak to się tam zwie

konkretnie - Djiin (po naszemu "dżin" smile.gif ) czyli islamskie wcielenie szatana...

...czy to tylko ja czy wam też sie wydaje, że prince z włosami a'la Paul Phoenix wygląda deczko "z d.u.p.y."? dry.gif
Batman
QUOTE(ghost_spike @ 23 09 2005, 21:52)
...czy to tylko ja czy wam też sie wydaje, że prince z włosami a'la Paul Phoenix wygląda deczko "z d.u.p.y."?  dry.gif

Właśnie tego się boję, że przesadzą i koleś będzie miał wyglądać jak super madafaka, a im wyjdzie klaun... Poza tym broń tego kolesia jest IMO jakaś nie "teges". Co to kuwa jest, Ivy z SC huh.gif?
Mikes
gra może być fajna(rydwany!!) ale widzieliście typa jako DARK PRINCE!! lol, bez komentarza
Yap
Dojcie jakieś linki chopy do tego wizerunku Dark Prince'a.
Ciekaw jestem jak się będą prezentować te kill'e ze ścian i dachów.
Mikey
Dojcie jakieś linki chopy do tego wizerunku Dark Prince'a.

www.gametrailers.com te nowsze trailery

...czy to tylko ja czy wam też sie wydaje, że prince z włosami a'la Paul Phoenix wygląda deczko "z d.u.p.y."?

raczej nie z du.py tylko z krzesla podpietego do kontaktu tongue.gif przesadzili troche z tymi wlosami zeby chociaz byly dlugosci Paula a tu mamy czupryne prawie jeszce raz taka jak sam ksiaze huh.gif mam nadzieje ze jednak bedzie dobrze i "dżin" pujdzie do fryzjera albo przynajmniej troche sie przylize hyh.gif
PiotrB
Trzeba odświeżyć ten temat. PoP: The Two Thrones otrzymał już pierwsze oceny:
- 8.6 na Gamespot
- 8.8 na IGN

Ciekawe ile dostanie w PE? Stawiam na 9.

Premiera w Polsce 6 Grudnia.
Czappi
Od wczoraj mam na Xbox'a. Całkiem przyjemna gra, tak jak każda inna część smile.gif
Grafika taka sama jak w poprzednich czesciach, fajnie zrealizowane stealth kille, księciu dostał pare nowych ruchów.
Dark princem też juz grałem, a rydwanem jedziemy tylko krótki kawałek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.