Nie chce spoilerowac po prostu.
Gre ukonczylem (pierwszy raz gralem w Conkera - na n64 go pare razy widzialem) w 12h rowno (jakies tam bladzenie etc.).
spoiler ON:
Chodzi mi o zakonczenie - ze jest smutne
spoiler OFF
sentinel
24 06 2005, 14:24
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
tam zaraz smutne... rare'owo - conker'owe ;-)
luck1985
24 06 2005, 14:34
Mi juz bylo smutno Spoiler On
"widelek" Ale dalismy rade
Spoiler OFF
A na N64 nie gralem w conkera , moze dlatego sie podniecam najabardziej niz pozostali . Conker to jedyna gra gdzie gram i sie smieje , rewelka

Humor Rox
QUOTE(Raptor @ 24 06 2005, 13:48)
QUOTE(sildar @ 24 06 2005, 07:55)
Wlasnie nie gralem. I dlatego sie pytam na czym ten chaos polega

To jak nie grales w te gry to co za przeproszeniem chrzanisz, ze czy tak jak w tych grach. Nie grales to nie mozesz miec zielonego pojecia co sie tam dzieje.
Co do SP... kurcze... ukonczylem wczoraj wieczorkiem... i powiem tyle:

Sluchaj, dla mnie H2 w porownaniu do H1 jest bardziej chaotyczne. Dlatego pytam sie czy mozna to porownac do Conkera. Mam zamiar kupic ta gre, ale przed zakupem chce stworzyc sobie mniej wiecej obraz tego co mnie czeka.
Gra jest absolutnie megafantastyczna to na pewno. A do ukończenia (jak juz pisałem) max. w 12 godzin. Czy za mało grania? Ano jak się zacznie robić już "z górki" to może i za mało...
A zakończenie faktycznie, dziwne.
Ale w Conkerze wszystkie motywy rzadza po prostu - im blizej konca tym coraz wiecej brechtow hehe

.
Conker to zupelnie inna gra, nie da sie go porownac z Halo1 czy Halo2 czy UT, jest inna po prostu z poczatku sie wydaje dziwnie i ze jest jakis chaos (nie wiesz co sie dzieje - w H2 to chyba FFA na 16tu to nie wiesz co sie dzieje, chyba ze jestes kompletnym noobem... - no offence), ale szybko sie przestawiasz i wszystko sie uklada. Im wiecej gram tym gra jest czystrza i pozbawiona jakiegokolwiek chaosu.
Senti: Banjo mial inne
luck1985
24 06 2005, 16:06
A teraz terroryzujemy Rare i Banjo-Kazooie na X w tym roku

Szkoda , ale na X360 bedzie Banjo-Kazooie 3 . W podobnym klimacie jest Crash na X , doktorej na plecach crasha.
Raptor - Spoko rozumiem o co chodzi. I masz racje : w H2 n00bem jestem. A co do Conkera - narazie nie gralem ale sciagnalem trailer i naprawde nie moge sie doczekac az poloze na to lapska XD
game-walker
26 06 2005, 09:58
Conker doskonała gra polecam panowie : Texty wymiatają, grafika , klimacik, motyw z Szeregowca Ryana, lub MatriX zajadły mnie! yehaw! skończyłem może nie w 12 godzin ale w 13.
i odpalam poraz kolejny yehaaaaaa!.
Mam w końcu upragnionego Conkera

Taaaako gierka i mimo iż mam N64 od kumpla wraz z Conkerem to nie zapuściłem go aż do tego momentu, w którym dopadłem iXową wersje która graficznie jest genialna

teksty rządzą, i wiele osób straci nie znając anglika, choć zdania nie są jakieś niesamowicie skomplikowane

jak dla mnie CONKER LIVE AND RELOADED to mocne 9+
luck1985
26 06 2005, 13:50
A skad wziasc nute ktora leci na tych baletach? Calkiem dobre
QUOTE(luck1985 @ 26 06 2005, 14:50)
A skad wziasc nute ktora leci na tych baletach? Calkiem dobre

A moglbys dokladniej sprecyzowac o co ci chodzi?
Pewnie o muzę w dyskotece.
Aha

Kawalek zwie sie: Rock Solid
CheeseOfTheDay
27 06 2005, 10:40
Się dziwicie że za MP ta gra dostała tak nisko? Pograłem w niego godzinę i uznałem że to taki typowy MP dodawany na szybko do gier w których priorytetem jest SP. Czyli bawiący najwyżej kilka godzin. Dla mnie miarą dobrego MP jest żywotność, a wątpię by ludzie zagrywali się w Conkera np. pół roku przynajmniej kilka razy w tygodniu. A fakt że taki multi powinien być traktowany jako dodatek a nie gra właściwa, a przez to również nie wpływający na ocenę gry właściwej. Bo ciekawe co dostał by Conker gdyby nie miał multi. Nie wierzę że mniej niż 9, a z dodatkiem dobrym (a nie wybitnym) jakim jest niewątpliwie MP obniża się ocenę, chcąc zasugerować że lepsza była by gra bez MP

.
QUOTE(Liberty666 @ 27 06 2005, 11:40)
... Nie wierzę że mniej niż 9, a z dodatkiem dobrym (a nie wybitnym) jakim jest niewątpliwie MP obniża się ocenę, chcąc zasugerować że lepsza była by gra bez MP

.
łot?
CheeseOfTheDay
27 06 2005, 11:25
No właśnie tot.
Jak myślisz co dostał by Conker na IGN gdyby nie było MP? Mam podpowieszieć?
xelloss
27 06 2005, 11:38
grałeś na live czy z botami? zresztą wszyscy mówia, że po kilku godzinach na multi dopiero zaczyna się zabawa, a ty coś odwrotnie innego:|
CheeseOfTheDay
27 06 2005, 12:02
Skoro twierdzisz że MP w Conkerze jest z najwyższej półki to nie widzę problemu, kwestia gustu. Mnie po godzinie multi, Conker lekko odrzucał i nie mów mi że to przez boty. W Quake'u po godzinie z botami chciałem więcej, w Unrealu chciałem więcej a w Halo po godzinie obczajania map MP (gdzie nawet botów nie ma), nie byłem znużony wcale. Dla mnie ta gra w MP nie ma tego czegoś by się fajnie bawić przez 2-3 dni (o miesiącach nie wspominam) i tu nie leży wina w botach tylko w czymś innym.
QUOTE(Liberty666 @ 27 06 2005, 12:25)
No właśnie tot.
Jak myślisz co dostał by Conker na IGN gdyby nie było MP? Mam podpowieszieć?
kurde co wy wszyscy z tymi hamburgerami wyskakujecie?
ja się przerzuciłem na eurogamer,net i luz
nie jestem w stanie odnieść się do teg co piszesz, dopiero jak otrzymam własny egz. Conkera to się że tak powiem ustosunkuje
jako że łikend był ostry a moje jarzenie jest na niskim poziomie to rzeknij, gdyby nie multi to by powyżej 9 dostał mam rozumieć?
Tez jeszcze nie gralem (czekam na dobra cena na ebayu), ale stwierdzenie, ze gra bez multi dostala by wiecej jest nie na miejsu.
Wydaje mi sie, ze to tak jakby GTA:SA dostalaby 11/10 gdyby byla bez San Fierro bo to miasto mi sie nie podoba/nie spodobalo sie recenzentowi. (nie gralem dlugo w GTA:SA - podobnie jak sytuacja w Conkerze - czekam na dobra cena na ebayu).
To, ze ktos na IGN gral w Multi malo i jeszcze sie nie wkrecil, nie pozanal dobrze calego i wystawil note na takiej podstawie to juz jego problem. Ja mam zamaiar na live bawic sie lepiej niz w Halo2 ;P
CheeseOfTheDay
27 06 2005, 13:24
kurde co wy wszyscy z tymi hamburgerami wyskakujecie?
ja się przerzuciłem na eurogamer,net i luz
nie jestem w stanie odnieść się do teg co piszesz, dopiero jak otrzymam własny egz. Conkera to się że tak powiem ustosunkuje
jako że łikend był ostry a moje jarzenie jest na niskim poziomie to rzeknij, gdyby nie multi to by powyżej 9 dostał mam rozumieć?
Ok nie widzę problemów

. Ja też przez ostatnio nie wylewałem za kołnierz więc może me zdania i tok myślenia nie są tak sensowne jak mi się wydaje

.
Peace.
Conker skonczony... na liczniku 13 godzin ale jak sie wie co robic to gra peka w niecale 6... rewelacyjna platformowka, polecam, watpie zeby komus nie przypadla do gustu
luck1985
28 06 2005, 13:05
Mi to zajelo 13:40

stracilem ponad godzine na wyscig i na koniec .
Gra swietna , ale ostatnie levele nie podeszly , to byly parodie , ale zepsuly ten klimat tej bajki
SnakeMayCry
28 06 2005, 15:30
Nie wiem jak Wam, ale na przykład w walce z wielkim kopcem siana (tym robotem) muza mi milknie co jakiś czas na dwie sekundy. W innych miejscach też przycina, w multi nie. Plyta bez rys, oczywiście oryginalna. Jak jest u was ?
-GLD-Uzny
28 06 2005, 16:05
Przeczyscic czytnik radze

Ja mialem tak zasyfiony ze juz nic nie czytal. Rozkrecilem DVD, oczko lasera wytarlem szmatka do okularow i smiga jak nowka
uzny tylko jedno pytanie ;] ja jestem zdeka slaby techniecznie. w zwiazku z tym... czy tam mozna cos na sile zepsuc, polamc etc? bo moj ostatnio lubi wywalic blad z brudna plytka wiec moze by mi takie czyszczenie pomoglo...
a wracajc do glownego tematu ;p czy jest zaaplikowany auto aiming tak jak np w halo?
Warto po prostu przedmuchać jak ci się nie chce rozkręcać
-GLD-Uzny
28 06 2005, 19:00
QUOTE(Flik @ 28 06 2005, 16:32)
uzny tylko jedno pytanie ;] ja jestem zdeka slaby techniecznie. w zwiazku z tym... czy tam mozna cos na sile zepsuc, polamc etc? bo moj ostatnio lubi wywalic blad z brudna plytka wiec moze by mi takie czyszczenie pomoglo...
a wracajc do glownego tematu ;p czy jest zaaplikowany auto aiming tak jak np w halo?
Raczej nie

Ale pamietaj ze do otwarcia xa potrzebne sa "gwiazdkowe" srubokrety (torx20). Pozniej idzie juz z gorki, wykrecasz "przystawke" z romanem, odchaczasz gorna blache obudowy i masz laser. Pozniej juz tylko akcja-szmatka i po klopocie.
A co do autoaimu.. to go nie ma

PS. poprawcie w koncu cytowanie ;P
a co w nim jest takiego do poprawy?
A co do autoaimu.. to go nie ma
ha w koncu jakas skilowa gra. moze skombinowalibyscie z dwie konsole z conkerem do raciborza? zrobilibysmy lana i moze jakis miniturniej? ;]
Warto po prostu przedmuchać jak ci się nie chce rozkręcać
mam po prostu wysunac tacke i dmuchnac do srodka? ;>
SnakeMayCry
29 06 2005, 07:41
QUOTE(-GLD-Uzny @ 28 06 2005, 16:05)
Przeczyscic czytnik radze

Ja mialem tak zasyfiony ze juz nic nie czytal. Rozkrecilem DVD, oczko lasera wytarlem szmatka do okularow i smiga jak nowka

...w miesięcznym Xboxie ze sklepu ???
-GLD-Uzny
29 06 2005, 11:51
Czemu nie... xD (a noz pomoze) Zawsze mozna tez oddac do serwisu/wymienic (gwarancje jakas chyba masz?).
taaa... po dwoch latach na pewno ktos mi na gwarancje przyjmie. uzny odpowiedz lepiej co z conkerem ;p
Jeśłi masz w pobliżu jakiś serwis to napewno przeczyszczą laser, kumel robił takie coś całkiem niedawno i działa jak nowa. Konsolke mam od 20 miesięcy i jeszcze nie miałem kłopotu z laserem, ale jak będzie to dam komu trzeba i przeczyści, choć nie bardzo ufałbym serwisantom, lubują sie w podmienianiu części. Ja mam pewnego chłopka który czyści wszystko i nic więcej
Co do Conkera, jestem w końcowej fazie czoptera z parodią Szeregowca Ryana. Jest grubo a na liczniku ponad 10 godzin grania. Fable skończyłem w 10 godzin, więc rpg z niego żaden
Conker, gadki, humor, zwłaszcza grafa robi kuku w mózgu, co tu gadać ide grać...
dzieki kobiku. tak na marginesie to pokoj

jak pogram wiecej w gta to sie jeszcze wypowiem. ja fable z wymasterowaniem postaci i zdobyciem wszystich legebdary weapons i zaliczeniu wszystkich questow mam na liczniku kolo 15h. za conkera sie wezme w niedlugim czasie niech tylko jedrula dostanie przesylke
pomocyy !! jakim ja niby cudem mam wziąść jeden z kawałków sera z fermy skoro jest zamknieta ?
EDIT: Już sobie poradzilem
sentinel
1 07 2005, 13:38
QUOTE(Dervil @ 1 07 2005, 13:57)
pomocyy !! jakim ja niby cudem mam wziąść jeden z kawałków sera z fermy skoro jest zamknieta ?
ehehe, kiepsko cię widzę w daleszej części gry, jeśli trafiają ci się takie problemy. ;-) a pomyśleć, że ten remake jest kilkukrotnie łatwiejszy od oryginału...
ja się szarpałem w kilku momentach z grą, w czasie wyścigu, walki z tym kolesiem z wielką kością i finałowym bossem. W czasie wyścigu się nie frustrowałem, w tych walkach tak, bo wyścig to miodzio.
SPOILER:
trochę bezsensowna była końcówka walki z ostatnim bossem, stało się metr od niego i czekało na atak i w zależności od tego jak ryknął odpowiedni ruch wykonać trochę to dobijające było
Kaczor_666
1 07 2005, 16:33
ej powiedzcie mi jak pokonaćtakiego bossa, który wygląda jak duży piec ? Chyba to 4 chapter. Ani niczego interaktywnego nie ma na mapie anie baseball mu nic nie robi, nie wiem jush

(piffo użyłem na szczanie na te małe gófffna

)
Oblac go kupa

Musisz uzyc wyzszego skoku by zlapac (po kolei) kazda z dzwigni. Nastepnie jak jest caly ubabrany to podchodzisz do niego i B (cegla w jaja lol

).
Tia... Bossowie rozwalają...

, mi trochę całokształt psuje to wojskowe adventure. Nie ma tego czegoś...

... a wasz ulubiony moment gry to...? Mój to ukończenie questu dla Króla-Pszczoły i fruwanie połączone bombardowaniem wieśniaków

(kto doszedł wie o co chodzi, a reszcie nie będe spojlerował)
Kaczor_666
1 07 2005, 18:21
Właśnie rozwaliłem The Great Might Poo ;P heheh narazie najlepsza akcja
Gra Jest poprstu Genialna!!! polecam !!! Gram jak zly
Conker to w singlu najlepsza gra na ixa te końcowe światy troche psują całokształt ale gra i tak rewelka, własnie takich klimatow na pudlo brakowalo. Kiedy następna część
Ludziska ta gra wymiata!!!!!!!!!!!!! ukonczylem ja za pierwszym razem w 12 godzin. teraz za 2razem w niecale 8 i to najwiekszy minus tej gry ps. conker w roli neo z matrixa wymiata!!!!!!!!!!!
Ja przeszedłem w 15,5

Czuję się jak noob. Nie wiem co ludzie mają do końcowki gry. Przedziesz jest najwięcej parodii z kultowych filmów końcówki XX wieku (i nie tylko) i ja się śmiałem przy tym najbardziej.
Gra zaliczona w 11:59:53 i troche czuje niedosyt. Jest zbyt łatwo, można łatwo wyłapać o co chodzi podczas starć z bossami. Końcówka poleciała na łeb na szyje, no ale kiedyś musiało to nastąpić, uważam, iż jak na platformera ( tak go można nazwać? ) czas gry jest dość dobry. Zakończenie jest pomysłowe zwłaszcza podczas końcowej walki

, a później Conker zapity wraca do zamku? może sequel coś wyjaśni?
Mam jeszcze jedno ale, nie ciągnie mnie do przejścia kolejny raz, w takich grach powinny być jakieś bonusy, wymasterowanie, a tutaj co najwyżej można pokonać tylko lepiej czas gry
A mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić z tymi widłami co mnie ciągle ganiają przy skaczącym sianie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.